MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 10:03   #4651
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
z tego co widzę na stronie Pampersa to nie ma 3+, jest 4+
na opakowaniu z boku jest pokazane ze jest 3 + .
w sklepie jeszcze sie nie orientowałam .......

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

u nas 4 duza kupa Roszek wstał o 8 .30 .... cały długi dzień przed nami
Stary 2013-05-13, 10:34   #4652
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witamy się z rana Miska dziś kończy 3 miesiące!!!
za 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Torres ma niesamowity katar acz niewidoczny chrapie, cherla, aż mu gwiżdże a glutków brak.
Próbowaliśmy wyciągnać 'katarkiem' - nic.
Stosuje disnemar, maść majerankową... byliśmy w czwartek i piątek u lekarza i osłuchowo OK... żadnej gorączki...
jutro ma szczepienie

Miało kótreś dziecko katar bez kataru????
u nas teraz tak chrumka a jak psikam i chce odciągnąć to nic nie leci

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
[/B]Mój Kawaler waży już prawie 3800 - przybrał w 2 tygodnie 600g

Aaa no i dzisiaj kończy 5 tygodni
i

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

My dziś miesiac skonczymy

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Leonek od dwóch dni wstaje w nocy co 3 godz i nie wiem co jest grane bo od ok miesiąca jak zasypiał o 20 to budził się dopiero ok 2/3, myślałam, że może potrzebuje więcej ale strasznie mu się ulało więc raczej to nie to
a próbowałąś po prostu wziac na ręce przytulić polulać może uśnie bez jedzenia? u nas dziś tak było zaczął płakać ale popatrzyłam na zegarek ze niedawno jadł to przytuliłam i usnął odłożyłam i pospał jeszcze 2 godzinki

Cytat:

a my dzisiaj 2 miesiac i z tej okazji zaczelismy trzymac glowe

Cytat:
Hej! witamy się pochrzcinowo

Misia była bardzo grzeczna w Kościele! Obudziła się jak wzięłam ją na ręce na polewanie główki i nie spała już do końca Mszy. Nie płakała co najważniejsze! była zainteresowana świecącym reflektorem na ścianie i tylko zmarszczyła czoło jak Ksiądz polewał ją wodą. Imprezka też spoko U fotografa też bardzo ładnie pozowała

Wstawiam moją księżniczkę!
ale slicznotka i brawa za chrzciny

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
]a moja Oliwcia ma dziś miesiąc
:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 10:39   #4653
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam tak późno, bo cała niedziela zabiegana.

Róża spała dziś od 21 do 2.30, długo jak na nią.
Wchodzę w nocy do jej pokoju, a ona leży przy szczebelkach, wzdłuż, a jedna jej ręka w całości wystawiona przez szczebelki To się poprzemieszczała.

No no, leci czas!

I dla Florka dragusiowego też

Moja ma tak samo. Położna się śmiała, że ma męską fryzurę. Tylko że moja facetem nie jest

Mi zniknął, tylko skóra jest bardziej luźna. No i mam piękne, cudowne rozstępy, które uwielbiam

Brawa za 1 miesiąc!

Około tygodnia po wypisie ze szpitala.
do pogrubionego-

U nas tez sa zakola

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki późną porą

Mały wisi wciąż na cycu więc tylko was szybko podczytuje
Mam nadzięję że wkońcu się unormuje jego tryb jedzenia
bedzie dobrze musi sie sam uformować

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Maluda moja mała potrafi w nocy spać 5-6 godzin ale za to później cały dzień przy cycu bo potrafi nie spać ostatnio co tak gorąco było nie spała od 8 do 23 miała w dzień drzemki które łącznie wyniosły może max 1 godzinę, a jak wszystko wypije i ciągle siedzi przy cycu to produkcja nie wyrabia ale widzę że chyba mam mało pokarmu na jej potrzeby które od 4 dni są olbrzymie

Nestelle ja się zastanawiam jak ty karmisz piersią już 3 dziecko nigdy nie miałaś sytuacji, że mleka ci zbrakło w cycuszkach?

Co zrobić by ta produkcja była większa poza dostawianiem dziecka bo u mnie jest praktycznie 3/4 dobry na cycku a braki są.
Oliwka ja czasem mam tez wrazenie, ze moje piersi produkuje za malo mleka, bo zje 2 i ryk, ale jeszcze nie podalam nigdy mm. ALbo zapycham Go smoczkiem, albo troszke herbatki z kopru, a jak juz nic nie pomaga, to mam zamrozone zawsze 2-3 porcje swojego mleka w razie W. Ja mysle ze to dlatego, ze KAcper bardzo nierównomiernie je- czasem ssie do konca 2 piersi, a czase possie 3 minuty jedna i idzie w kime na 2 godziny;p Takze na razie staraj sie nie podawać mm bo to szybka droga to zakonczenia laktacji- spróbuj ciepłych okładów do piersi i czestego przystawiania- chociaz ja bałam sie czesto przystawiac bo possał 3 minuty i nic nie było i był wrzask, wolała przeczekac ta godzinke, az cos sie naprodukuje
Cytat:
Hej! witamy się pochrzcinowo

Misia była bardzo grzeczna w Kościele! Obudziła się jak wzięłam ją na ręce na polewanie główki i nie spała już do końca Mszy. Nie płakała co najważniejsze! była zainteresowana świecącym reflektorem na ścianie i tylko zmarszczyła czoło jak Ksiądz polewał ją wodą. Imprezka też spoko U fotografa też bardzo ładnie pozowała

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
my się witamy jak zwykle wyspani , za to po kupowej katastrofie
wczoraj rano przebierałam raz,wczoraj wieczorem od 20 -22 kilka kup z takim odrzutem ze 4 razy przebierałam Roszka i 2 razy siebie . dziś rano powtórka .... pieluszki nie wytrymują chyba .Z tym ze używamy od dawna 3 !!!! hmmmm muszę chyba juz większe kupić .
no i odkładamy juz ciuszki na 62 , jedynie z tego rozmiaru dobre są jeszcze z h&m (bo rozmiarówka zawyzona )ale reszta firm odpada . więc zaczynamy 68 .....
Ehhhh trochę smutno mi ze tak szybko kruszyna rośnie .... i ten czas tak leci ....

ide nadrabiać was laceczki ......
Miałam osttanio te same przemyślenia...
Cytat:
no to nam Dady 3 też już małe. na szczęście już nie dużo ich zostalo. ale mam jeszcze białe pampersy 3 i wydają się większe
Mi sie wydaje, ze papmersy sa mniejsze niz DADy. jak uzywalismy 2 to pampersy(te zwykle zielone) juz przeciekały a DADY dawały rade. nas jak na razie rodzina zaopatruje w pieluchy, ale Mały tak szybko rosnie, że zazwyczaj mój brat sprawia mu 150szt papmersów to tak juz na styk ich uzywamy, bo juz z nich wyrasta;p 3 mamy dopiero od kilku dni i papmersow juz poszła paka, ale dla porównana mam pampers play, zwykle i 3 z lidla i kazda pelucha innej wielkosci;p.

Dziewuszki mam 2 pytania:
1. KAcper ma juz 6,5 kg a fotelik ma do 9kg i teraz moje pytanie, w tempie w jakim je i rosnie te 9kg może osiągnac szybciej niz zacznie siadać, a foteliki 9+ są już dla dzieci siedzacych...jak go wtedy przewozic? Przeciez na siłę go nie bede sadzać, a w za małym też strach....

2. Mowicie, że dzieci Wasze spia juz po 5-6 godzin, a co wtedy w Waszymi piersiami? KAcper wczoraj prawie cały dzien nie spał i wieczorem jak padł to spał 4,5 godz- zawsze max po 3 budzi sie na jedzenie, ale obudziłam sie piersi jak kamienie, koszulka mokra po pas i go obudziłam i przystawiłam do piersi, bo nie chciałam sciagac a za godzine znow karmic, bo organizm by wyprodukował jeszze wiecej... Co robicie jak dziec spi?-przystawiacie, ściagacie pokarm, czy czekacie az sie obudzi?

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-13 o 10:45 Powód: literówek sto tysięcy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 10:46   #4654
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego. Po prostu czasem wytworzenie większej ilości mleka zajmuje kilka dni. Poza tym wd mnie mylisz odruch ssania u dziecka z głodem. Nie ma co powielać dawno nieaktualnych mitów, może poczytaj sobie o tym co nieco...to będzie łatwiej..

np

http://www.hafija.pl/2011/11/problem...a-pokarmu.html

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/65...ieniem-piersia tam ma być e bobas . pl

Oliwka masz BARDZO małe dziecko i to najczęściej normalne że w tym okresie chce ono być non stop na cycu...nie wiem czego oczekiwałaś.. cycek to nie mleko modyfikowane że planujesz sobie jak w zegarku wszystko choć wiadomo, że MM wygodniejsze..

OC Dziękuję za linki
ja wiem że mam jeszcze bardzo malutkie dziecko nie chcę jej ustawiać i nie chcę jej dawać mm, jak chce to siedzi przy cycku, nawet całe dnie ale jak odstawie kiedy przyśnie po chwili zaczyna płakać cycki puste a jak odruch ssania to może smoka to jej daję a ona wypluwa i krzyk za nic w świecie nie chce smoka.
Zobaczymy jutro na wizycie jak mała przybiera jeśli waga będzie ok to się uspokoję a póki co panikuję jak głupek i musimy nadal się poznawać bo jeszcze długa droga przed nami. Póki co ciągle mała na cycku

Jedno co wiem już to że kołyska, wózek, łóżeczko jest fee najlepiej u mamy na brzuchu

Idę się wykąpać i ubrać jak Anielka pozwoli dwie noce pięknie spala a dzisiejsza niestety niet i ciągle na cycu a ja w piżamie

LiwkaO ależ Misia ślicznie wygląda Gdzie kupowałaś ubranko: confused:
I świetne mała ma te opaski A sama jest fantastyczna

Nestelle dziękuję czyli czekam cierpliwie na zwiększenie produkcji zbraknąć chyba nie może ale widzę jak mam dwa flaki i mała denerwuje się przy cycku jak dłużej siedzi tak jakby już nic jej nie leciało no ale musimy się jeszcze poznać lepiej.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 10:52   #4655
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze papmersy sa mniejsze niz DADy. jak uzywalismy 2 to pampersy(te zwykle zielone) juz przeciekały a DADY dawały rade. nas jak na razie rodzina zaopatruje w pieluchy, ale Mały tak szybko rosnie, że zazwyczaj mój brat sprawia mu 150szt papmersów to tak juz na styk ich uzywamy, bo juz z nich wyrasta;p 3 mamy dopiero od kilku dni i papmersow juz poszła paka, ale dla porównana mam pampers play, zwykle i 3 z lidla i kazda pelucha innej wielkosci;p.

1. KAcper ma juz 6,5 kg a fotelik ma do 9kg i teraz moje pytanie, w tempie w jakim je i rosnie te 9kg może osiągnac szybciej niz zacznie siadać, a foteliki 9+ są już dla dzieci siedzacych...jak go wtedy przewozic? Przeciez na siłę go nie bede sadzać, a w za małym też strach....

2. Mowicie, że dzieci Wasze spia juz po 5-6 godzin, a co wtedy w Waszymi piersiami? KAcper wczoraj prawie cały dzien nie spał i wieczorem jak padł to spał 4,5 godz- zawsze max po 3 budzi sie na jedzenie, ale obudziłam sie piersi jak kamienie, koszulka mokra po pas i go obudziłam i przystawiłam do piersi, bo nie chciałam sciagac a za godzine znow karmic, bo organizm by wyprodukował jeszze wiecej... Co robicie jak dziec spi?-przystawiacie, ściagacie pokarm, czy czekacie az sie obudzi?
to moze te zielone pampersy sa mniejsze niz dady bo biale sa wieksze.
pampers sleep&play masz? i jaka opinia o nich? ktore wieksze te czy zielone?
1.musisz kupic taki 0-13kg
2.wielkie piersi,mokra koszulka. ja budze w nocy po ok 5godz.kolo 1-2

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 10:56   #4656
bmma
Zadomowienie

Gratuluję miesięcy
Cytat:

Chrzest u nas 150 zl plus kasa dla koscielnego i organisty nie wiem ile lacznie wrrrrr

dziewczyny ktore mialy juz chrzest dziecka oprucz ubranka, szatki, swiecy cos jest potrzebne? widzialam jakies poduszki pod glowke to konieczne??
masz wszystko
u mnie chrzest 50zł

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Nic. śpię, próbuję, bo czasem już bolą, ale nadmiar wycieknie sam. Za chwilę dzidzia i tak się obudzi. Kinga potrafi z twardego wyssać

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 11:05   #4657
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

klementyna1 dziękuję ja podałam 2 razy mm z wielkim bólem ale moja smoczkiem pluje dalej aniżeli widzi, tak samo mówiłam że smoczków nie będę dawać to mój tż jak ją bierze i marudzi to wciska jej smoka że nieraz uda się że go troszkę possa
Ja chciała bym ściągnąć troszkę by mieć w zapasie ale niestety póki co nie ma z czego ściągać więc czekamy.

Co do ilości pampersów i kupek, jak na początku się martwiłam że nie robi siusi a kupki mało tak teraz jest masakra Wszystko idzie w ekspresowym tempie w czwartek wieczorem kupiłam paczkę pampersów jeszcze 1 a wczoraj w niedziele rano już nie miałam 2 są za duże muszę dokupić jeszcze 1. Bo w 2,5 dnia poszło 43 pieluchy i właściwie powiedziała bym że moja to żarłok i w dodatku szybko trawi

Dziękuję Wam Kobietki za rady

Sama wczoraj mojej mamie tłumaczyłam że pokarmu nie może mi braknąć i że nie ma czegoś takiego jak małowartościowe, ja po prostu chyba za bardzo się spinam jak mała płacze właściwie zaczyna płakać, muszę wrzucić na luz

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-05-13 o 11:08
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 11:11   #4658
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Sama wczoraj mojej mamie tłumaczyłam że pokarmu nie może mi braknąć i że nie ma czegoś takiego jak małowartościowe, ja po prostu chyba za bardzo się spinam jak mała płacze właściwie zaczyna płakać, muszę wrzucić na luz
luzik

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-05-13, 11:22   #4659
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się ,choc ja nigdy nie karmiłam mm (nawet butli nie miałam )
to jednak uwazam ze dla mnie karmienie piersią wygodniejsze - wyciągam i mam gotowe o kazdej porze ,nie wyobrazam sobie w nocy biegac podgrzewac ..... a do tego te problemy z kupą,brzuchem po mm .
To był skrót myślowy. Chodziło mi o to że dla niedoświadczonej mamusi początki z cycem mogą być trudniejsze, sama pamiętam siebie kilka tyg temu - bolące sutki, dziecko non stop na cycu, niby je, a wydaje się że ciągle głodne.. człowiek lekko zagubiony... bo nigdy nie wie ile jego dziecko zjadło, no i ciocie dobra rada z teoriami o mleku który nie wyżywię takiego wielkiego dziecka..a teraz właśnie widzę to tak jak Ty, cyc to wygoda w nocy, w domu... jedyne msc gdzie dalej widzę przewagę MM to to że w msc publicznych nie spinasz się, szukając msc do karmienia / a w pl z tym lipa widzę / a wyciągasz termosik, butlę i karmisz gdzie chcesz..

Cytat:

Ad 1 Są foteliki do 13 kg, np właśnie ten cybex. No na pewno sadzać nie wolno, jak nie siedzi, bo tak jak piszesz szkodliwe to.

Ad 2 no mój dłużej niż 6 h ciągiem i to raz nie przesypia... ale tak czy owak nic nie robię... budzę się z mokrą koszulą, wychodzę z założenia że laktacji to nie zaszkodzi, bo młody więcej zje jak się obudzi..a jak śpi to korzystam.

Cytat:

Jedno co wiem już to że kołyska, wózek, łóżeczko jest fee najlepiej u mamy na brzuchu
.
No mój też tak ma że najlepiej się przytulać, liczę na to że z czasem jak świat zacznie go bardziej interesować to trochę minie, jak jest doświadczone mamusie ?

Cytat:
klementyna1 dziękuję ja podałam 2 razy mm z wielkim bólem ale moja smoczkiem pluje dalej aniżeli widzi, tak samo mówiłam że smoczków nie będę dawać to mój tż jak ją bierze i marudzi to wciska jej smoka że nieraz uda się że go troszkę possa
Ja chciała bym ściągnąć troszkę by mieć w zapasie ale niestety póki co nie ma z czego ściągać więc czekamy.

Mój też nie jest wielkim fanem smoczka, może przez cały dzień possie z 20 minut

A Mamy nie słuchaj w kwestii pokarmu, stare pokolenie nie zna najnowszych badań i niestety intencje mają dobre, ale rady z dupy :P
Stary 2013-05-13, 11:53   #4660
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzis mamy 8 tygodni i dzień leniuchowania bo brzydka pogoda. Uwielbiam życie z moim dzieckiem, jest pogoda-super, rano szybko się zbieramy i na spacer cały dzień. Nie ma pogody-tez super, leniuchujemy caly dzień, ja leze a młody przy cycu
Wróciłam do wagi z przed ciąży 51kg jeszcze kg chciałabym spaść ale zaczynam się obawiać że schudnę za bardzo a tego nie lubię
Lubię być kobieca i nie chce stracić swojego tyłka

Jutro do tego okulisty mamy iść.. ale chyba zrezygnuje.. Po co go mają męczyć, cały dzień będziemy mieć do d*py
Przeciez nic mu się z oczkiem nie dzieje.. tylu dzieciom ropieją i jest ok a ta sobie uwaliła żeby go zakrapiać i badać. tym bardziej że latarką i oglądaniem badała ostatnio.

Mały od 3 dni przesypia calą noc! Zasypia po 20 i budzi się o 5-6

Cytat:
tak samo. w dzien jest obłożony pobudzaczami, które po kąpieli znikają z zasięgu jego wzroku. w rogu łóżeczka (też jej nie widzi) zostaje tylko sówka-pozytywka, bo ona jest z nim zawsze
żadnych rozpraszaczy.
Mój też po kąpieli do łóżeczka odłożony, karuzela jest w nogach zamontowana więc nie widzi. Nie dajemy nawet smoczka żeby nie użerać się z jego wypluwanem/wkładaniem po sto razy tylko sam zasypia w ciągu 30 minut.
Teraz mi zasnął mocnym snem ale na samym końcu łóżka więc pare kopnięć i będzie na ziemi, także jestem uziemiona obok niego

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

ja odciągam przy kąpieli tak delikatnie tylko końcóweczkę- położna mi tak mówiła, żeby delikatnie odciągnąć i umyć, jak wychodzi takie coś bialego.
Ja też, jak myje siusiaka żelem to się ślizga i automatycznie troche ściąga ale absolutnie bez użycia siły, wszystko naturalnie pediatra tak poleciła

Cytat:
my tez nie specjalnie.
bodziaka dostal. ma tez skarpetki Cracovii. pilke Barcy
Barce uwielbiam i zazdroszcze skapetek Cracovii wiesz gdzie można takie kupić?
Fajny jest komplecik Barcy z Nike ale okrutnie drogi, może małemu uzbieram na taki ale to jak będzie miał rok żeby dłużej w nim pośmigał

Cytat:
LunaO ja słyszałam że na pleśniawki itp. w buźce podobno fiolet (ten taki jak do pępka) podobno dobry wczoraj jak właśnie byłyśmy z Anielką w gościach to była jedna mama i mówiła że jak jej córce coś tam wyszło w buźce to smarowała fioletem i było szybko po kłopocie.
U mnie też ten sam problem jeden cyc drugi cyc i dalej szuka może nie codziennie ale jak ma dni że nie śpi od rana do wieczora z max 10 minutowymi drzemkami to później ja mam dwie dętki i zero pokarmu wczoraj pierwszy raz podałam jej mm i wypiła dobre 85 a wcześniej dobre 35 mojego
Oj fioletem i aftinem już dawno próbowałam. Tylko po fiolecie jeszcze wszystko brudne bo jak mały się ślini to fioletowa ślina wypływa
Ja narazie nie podałam MM ale myślę nad tym. Poczekam pare dni jak się nei unormuje laktacja to podam bo głodzić nie będę. Ale jak się już poda MM to z pokarmem jest coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co do chrumkania u dzieci czy kataru bez kataru to mi ktos tlumaczyl ze to wiotkosc krtani normslna u dzieci. Jakub teraz juz malo chrumka ale wczesniej bardzo. Radzono nam zapuszczac wode morska do noska.
Mój tez chrumka. Jak w nocy się budzi to nigdy nie płacze tylko ciągle chrumka aż się obudze

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 12:03   #4661
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

co do fotelika to ważne jest żeby główka nie wystawała za fotelik wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mieć 9,5kg ale małe że mieści sie spokojnie i główka nie wystaje to może jeszcze jeździć

a co do drugiego to ja się budzę tylko jak KArol sie budzi tak to śpię jak suseł jedynie wkładki wtedy pełne mleka są

Cytat:
No mój też tak ma że najlepiej się przytulać, liczę na to że z czasem jak świat zacznie go bardziej interesować to trochę minie, jak jest doświadczone mamusie ?
mój też uwielbia przytulanie poleży i sam uwielbia jak z nim sie gada ale jak go przytulę to tak mnie rączką obejmuje zresztą ja też uwielbiam sie przyulac ma takie słodziutki pusie i uszka i wogóle ale jeszcze trochę to będą mieć w nosie przytulanki te nasze maluchy

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzis mamy 8 tygodni

Wróciłam do wagi z przed ciąży 51kg .

Mały od 3 dni przesypia calą noc! Zasypia po 20 i budzi się o 5-6 :
potrójne brawa
Stary 2013-05-13, 12:26   #4662
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dzis mamy 8 tygodni i dzień leniuchowania bo brzydka pogoda. Uwielbiam życie z moim dzieckiem, jest pogoda-super, rano szybko się zbieramy i na spacer cały dzień. Nie ma pogody-tez super, leniuchujemy caly dzień, ja leze a młody przy cycu
Wróciłam do wagi z przed ciąży 51kg jeszcze kg chciałabym spaść ale zaczynam się obawiać że schudnę za bardzo a tego nie lubię

za 8 tyg
za wage
za noc

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

wiecie jaki udźwig ma taki przewijak na lozeczko?

Stary 2013-05-13, 12:30   #4663
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Luna gratuluje snu i 8 tygodni

mojemu malemu wlasnie przetarlam oczko znowu jakby ropka (

teraz w glupim necie przeczytalam, ze jak byl zabieg credego wykonywany to nie mozna sola fizliologiczna oczu przemywac co do czego.. juz sama nie wiem, w srode pojde na wizyte i bede szukala okulisty..zaraz podzwonie jak to wyglada w moim swiecie - powiecie. Przemywam dobrze, czasem zdarzy mi się może mniej dokładnie np.w nocy.. gaziki też wyrzucam zaraz po przemyciu...?

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-05-13 o 12:40
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 12:35   #4664
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie jaki udźwig ma taki przewijak na lozeczko?
mojej siostry synek siadał tam mając 2 lata jeszcze a Julke nie pamietam do kiedy tam kładłam chyba jak urosła na tyle ze mi sie nie mieściła w długości

Korzystacie z tej karty Rossne? ja już się dorobiłąm 4% rabatu
Stary 2013-05-13, 12:58   #4665
bmma
Zadomowienie

Cytat:

teraz w glupim necie przeczytalam, ze jak byl zabieg credego wykonywany to nie mozna sola fizliologiczna oczu przemywac co do czego.. juz sama nie wiem, w srode pojde na wizyte i bede szukala okulisty..zaraz podzwonie jak to wyglada w moim swiecie - powiecie. Przemywam dobrze, czasem zdarzy mi się może mniej dokładnie np.w nocy.. gaziki też wyrzucam zaraz po przemyciu...?
Ciekawe do jakiego czasu?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:

To był skrót myślowy. Chodziło mi o to że dla niedoświadczonej mamusi początki z cycem mogą być trudniejsze, sama pamiętam siebie kilka tyg temu - bolące sutki, dziecko non stop na cycu, niby je, a wydaje się że ciągle głodne.. człowiek lekko zagubiony... bo nigdy nie wie ile jego dziecko zjadło, no i ciocie dobra rada z teoriami o mleku który nie wyżywię takiego wielkiego dziecka..a teraz właśnie widzę to tak jak Ty, cyc to wygoda w nocy, w domu... jedyne msc gdzie dalej widzę przewagę MM to to że w msc publicznych nie spinasz się, szukając msc do karmienia / a w pl z tym lipa widzę / a wyciągasz termosik, butlę i karmisz gdzie chcesz..
Ja ostatnio w przychodni, zamiast taszczyć bultę, mleko, termos
poszukałam ustronnego miejsca, przystawiłam małą do cyca, nakryłam delikatnie apaszką i wróciłam do poczekalni. Był spokój cały czas

Pierś do ekonomia i wygoda, jak komuś przeszkadza, to niech nie zagląda w dekolt mamusi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-05-13, 13:00   #4666
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
a może zabraknąć mleka w cycach ? Kochana takiego czegoś nie ma ,mleka dla dziecka nie zabraknie i zawsze jest wartościowe ,odpowiednie dla dziecka . Ilość zmienia się wraz z zapotrzebowaniem dziecka ,i to dziecko daje sygnał do tego ssąc odpowiednio często .
Zwiększa się produkcje przystawiając często dziecko i tyle .
Zabraknąć nie, ale będzie lać się po kropelce, a wtedy taki głodomor jak mój zamiast ssać to najpierw piszczy (jak baba) a później wrzeszczy

Cytat:

zawsze jak zaczynają lawinowo przeciekac to znaczy ze lepiej sprawdzą sie większe .(tak przy Kubie i Ninie tez było )
co do strzelających kup i nietolerancji to ja staram się nie dopatrywac wszelkich dolegliwości w tym typie .... obserwuję ,ale nie widzę czegoś niepokojącego -bólów brzuszka nie ma , wysypki tez nie -zdrowy ,uśmmiechnięty .a kup jest dużo i są duze bo Roszek w nocy przewaznie nie robi więc w dzień podwójnie nadrabia ...
hmm mój szczela jak karabin maszynowy, ma bóle brzuszka i wysypkę zawsze po wypiciu przeze mnie mleka chyba nie ma się co oszukiwać, ale jak nie pije mleka to jest w miarę ok tzn. nie ma wysypki
moje siostrzenice też bombardowały, ale taki urok niemowląt, bo nic więcej im się nie działo

Cytat:
Ad 1 Są foteliki do 13 kg, np właśnie ten cybex. No na pewno sadzać nie wolno, jak nie siedzi, bo tak jak piszesz szkodliwe to.
Tylko to bez sensu kupować fotelik na 4 kilogramy i znowu nowy...

Klementynko myślę że przystopuje trochę z wagą, bo gdyby ciągle dzieci przybierały tak jak na początku to mój pewnie miałby 20 kg w wieku 1 roku swoją drogą ciekawe ile waży bo ostatni raz 5kg ważył jak miał 3 tyg a teraz musi być dużo więcej...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-05-13, 13:06   #4667
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Mój podczas karmienia czasem też dziwne odgłosy i dzwięki wydaje hehe, ale chyba to normalne czasami przy cycu taki nerwus ze ho ho

Uwazam ze karmienie piersia to wygoda i super sprawa, ale czasem mam wrazenie, ze jak maly pije tak duzo to mam za malo aby go zaspokoic. tak naprawde, cycki jak detki a on chce jeszcze.

ciekawe czy uda mi sie zarejestrowac w 3 poradniach na raz, w ginekologiczno - polozniczej, w okulistycznej i neonatologicznej, chcialabym siebie przebadac, malucha z okiem i ogolnie jego rozwoj sprawdzic w szpitalnej poradni/-ach.
Stary 2013-05-13, 13:07   #4668
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mojej siostry synek siadał tam mając 2 lata jeszcze a Julke nie pamietam do kiedy tam kładłam chyba jak urosła na tyle ze mi sie nie mieściła w długości

Nie używam bo mnie trafia jak sobie pomyśle jaki mały rabat
ale chyba zacznę jak mówisz że już masz 4%

Cytat:

A probowałaś zaparzyć czarną herbate i 3 razy dziennie przemywac oczka? Mi to na początku pomogło tak mi położna poleciła

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-05-13, 13:16   #4669
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Mój podczas karmienia czasem też dziwne odgłosy i dzwięki wydaje hehe, ale chyba to normalne czasami przy cycu taki nerwus ze ho ho

Uwazam ze karmienie piersia to wygoda i super sprawa, ale czasem mam wrazenie, ze jak maly pije tak duzo to mam za malo aby go zaspokoic. tak naprawde, cycki jak detki a on chce jeszcze.

ciekawe czy uda mi sie zarejestrowac w 3 poradniach na raz, w ginekologiczno - polozniczej, w okulistycznej i neonatologicznej, chcialabym siebie przebadac, malucha z okiem i ogolnie jego rozwoj sprawdzic w szpitalnej poradni/-ach.
Moja teraz na cycku zaczęła siorpać
Piersi mogą być jak dętki, puste, to nie ma znaczenia.
Co do poradni, to byłam ostatnio z małą u okulisty na NFZ. Czy mogę do kontroli zapisać ją do innej przychodni, też na NFZ? Chyba tak??

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:

ale rabat nie powala.
Dodali ostatnio do regulaminu jakieś prezenty i dostałam od nich body.
Jednak ja zarejestrowałam córkę jeszcze przed porodem.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 13:30   #4670
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
kupilyscie te bodziaki w biedronce ?? jak material fajne wzory sa..? ja czekam do wieczora ahhh
mnie już mama kupiła i kocyk też ale odbiorę dopiero ok. 17.00
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 13:44   #4671
bmma
Zadomowienie

Cytat:
mnie już mama kupiła i kocyk też ale odbiorę dopiero ok. 17.00
Czekamy na recenzję.
Bodziaków nigdy za dużo.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-05-13, 13:55   #4672
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Jestem mega wymęczona, byłam z Filipem u chirurga z wodniaczkiem, pół dnia Nas nie było, zaliczyliśmy jeszcze galerie i Biedronkę. Filip cały czas spał, obudziłam Go w galerii na karmienie i spał dalej

Cytat:
Śliczności

Co do chrztu to my kupowaliśmy wszystko, jedynie szatkę kupiła matka chrzestna (Filipek dostał piękną z jego imieniem i datą chrztu)

Co do suchej skórki na główce, położna mówiła aby natrzeć oliwką 3h przed kąpaniem i po kąpieli wyczesać.

Cytat:
no to nam Dady 3 też już małe. na szczęście już nie dużo ich zostalo. ale mam jeszcze białe pampersy 3 i wydają się większe
Ja mam jeszcze ponad 200szt "2" ale niestety nie wykorzystam bo już widzę że jeszcze chwilę i trzeba będzie 3.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 14:24   #4673
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

tempo dziecka -waga i wzrost -póżniej zwalnia jednak , do tego dochodzi rózny moment siadania dziecka ,Jakub miał 4 miesiące jak zaczął siedzieć a Ninka dopiero 8 ! z mojego doświadczenia - dzieci moje zmieniały fotelik w wieku 7-8 mies .
Cytat:
To był skrót myślowy.
...wiem ,wiem ....
choć mi od początku -karmiąc Jakuba było łatwo -tak się nastawiłam .
(choć były osoby które mi w tym nie pomagały " a nie boisz sie ze zagłodzisz?" ,"takie duże dziecko sama karmisz ? to jak długo to jeszcze pociągniesz "? -a Jakub miał 3-4 mies .... i moje ulubione "a nie masz za małego biustu?" )
Cytat:
Dzień dobry
za 8 tyg
no i za wagę
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Pierś do ekonomia i wygoda, jak komuś przeszkadza, to niech nie zagląda w dekolt mamusi

Cytat:

ale i tak to mało ,a zresztą promocji i tak nie mają powalających i często w innych miejscach jest i tak taniej.
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Jestem mega wymęczona, byłam z Filipem u chirurga z wodniaczkiem, pół dnia Nas nie było, zaliczyliśmy jeszcze galerie i Biedronkę. Filip cały czas spał, obudziłam Go w galerii na karmienie i spał dalej
.
i co chirurg powiedział?
Stary 2013-05-13, 14:51   #4674
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
t
dziewczyny ktore mialy juz chrzest dziecka oprucz ubranka, szatki, swiecy cos jest potrzebne? widzialam jakies poduszki pod glowke to konieczne??
U nas żadnej poduszki nie trzeba.

Cytat:
Zazdroszcze mój młodszy o 3 dni a budzi się 2 razy w nocy ok 24 i 4

Cytat:
Korzystacie z tej karty Rosne? ja już się dorobiłąm 4% rabatu
Ja korzystam, mam już 5% rabatu
I taka ciekawostka końcem maja Rossmann obchodzi 20-lecie istnienia w Polsce, podobno mają być ciekawe promocję. Koleżanka mi mówiła, że -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy.
Stary 2013-05-13, 14:52   #4675
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Mama ma gust, księżniczka śliczna! A opaski wymiatają!

Cytat:

a moja Oliwcia ma dziś miesiąc
z tej okazji postanowiła dziś od rana pomarudzić

Cytat:
Dzień dobry
Dzis mamy 8 tygodni

Róża peregrynuje po łóżeczku. Dziś w nocy spała głowa w rogu i uderzała czółkiem o szczebelki.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 14:55   #4676
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
i co chirurg powiedział?
W sumie nic nowego, to samo co pediatra podnosić jąderka przy zakładaniu pampersa, obserwować czy się nie powiększa, nie zmienia i za 2 miesiące do kontroli. I tak będziemy kontrolować i ma się wchłonąć jak nie to wtedy będzie mówił co dalej.
Stary 2013-05-13, 15:34   #4677
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nic nowego, to samo co pediatra podnosić jąderka przy zakładaniu pampersa, obserwować czy się nie powiększa, nie zmienia i za 2 miesiące do kontroli. I tak będziemy kontrolować i ma się wchłonąć jak nie to wtedy będzie mówił co dalej.
to za wchłnięcie !
Stary 2013-05-13, 15:43   #4678
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki
wow a to ci wyslali info ze masz wiekszy rabat?

Cytat:

Cytat:
Ja mam jeszcze ponad 200szt "2" ale niestety nie wykorzystam bo już widzę że jeszcze chwilę i trzeba będzie 3.
wow!

Cytat:
I taka ciekawostka końcem maja Rossmann obchodzi 20-lecie istnienia w Polsce, podobno mają być ciekawe promocję. Koleżanka mi mówiła, że -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy.

Stary 2013-05-13, 15:43   #4679
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
kciuki aby było ok.
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Róża peregrynuje po łóżeczku. Dziś w nocy spała głowa w rogu i uderzała czółkiem o szczebelki.
Mój się przemieszcza na łóżku strasznie, boje sie az co bedzie pozniej.
Teraz spi w lozeczku wkladam go czasem by sobie przypominal ze ma tez swoje lozeczko

Luna nie probowalam czarnej herbaty troche sie boje bez konsultacji.

Mam ochote zaskarzyc jakos ta srodowiskowa pielegniarke to nie do pomyslenia by sie nie interesowac. Mowilam Wam, ze bylam ostatnio zwazyc malego i pesel doniesc to ona RACZYLA DO MNIE ZEJSC, poskarze na nia jak nic.
Stary 2013-05-13, 15:47   #4680
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie używam bo mnie trafia jak sobie pomyśle jaki mały rabat
ale chyba zacznę jak mówisz że już masz 4%
:
no mały ale zawsze coś a niektóre rzeczy w roosmanie kupuję to zawsze coś pomniejszą

Cytat:

ale rabat nie powala.
no właśnie mi też przyszło na maila ze mają prezent dla mnie

Cytat:

u już 5 no ciekawe co za promoce bedą jak bedziesz więcej wiedziała to pisz

Cytat:
za wchłonięcie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
dzieki
wow a to ci wyslali info ze masz wiekszy rabat?
i:
przyszło mi na maila info ze mi zwiększają i ze mają niespodzianke dla mnie musze pojść odebrać do roosmana. Zresztą na paragonie tez pisze juz 4%
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości