|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
na opakowaniu z boku jest pokazane ze jest 3 + .
w sklepie jeszcze sie nie orientowałam ....... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- u nas 4 duza kupa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4652 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4653 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez sa zakola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewuszki mam 2 pytania: 1. KAcper ma juz 6,5 kg a fotelik ma do 9kg i teraz moje pytanie, w tempie w jakim je i rosnie te 9kg może osiągnac szybciej niz zacznie siadać, a foteliki 9+ są już dla dzieci siedzacych...jak go wtedy przewozic? Przeciez na siłę go nie bede sadzać, a w za małym też strach.... 2. Mowicie, że dzieci Wasze spia juz po 5-6 godzin, a co wtedy w Waszymi piersiami? KAcper wczoraj prawie cały dzien nie spał i wieczorem jak padł to spał 4,5 godz- zawsze max po 3 budzi sie na jedzenie, ale obudziłam sie piersi jak kamienie, koszulka mokra po pas i go obudziłam i przystawiłam do piersi, bo nie chciałam sciagac a za godzine znow karmic, bo organizm by wyprodukował jeszze wiecej... Co robicie jak dziec spi?-przystawiacie, ściagacie pokarm, czy czekacie az sie obudzi? Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-05-13 o 10:45 Powód: literówek sto tysięcy |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OC Dziękuję za linki ![]() ja wiem że mam jeszcze bardzo malutkie dziecko nie chcę jej ustawiać i nie chcę jej dawać mm, jak chce to siedzi przy cycku, nawet całe dnie ale jak odstawie kiedy przyśnie po chwili zaczyna płakać cycki puste a jak odruch ssania to może smoka to jej daję a ona wypluwa i krzyk za nic w świecie nie chce smoka. Zobaczymy jutro na wizycie jak mała przybiera jeśli waga będzie ok to się uspokoję a póki co panikuję jak głupek i musimy nadal się poznawać bo jeszcze długa droga przed nami. Póki co ciągle mała na cycku ![]() Jedno co wiem już to że kołyska, wózek, łóżeczko jest fee najlepiej u mamy na brzuchu ![]() Idę się wykąpać i ubrać jak Anielka pozwoli dwie noce pięknie spala a dzisiejsza niestety niet i ciągle na cycu ![]() LiwkaO ależ Misia ślicznie wygląda ![]() I świetne mała ma te opaski ![]() ![]() Nestelle dziękuję czyli czekam cierpliwie na zwiększenie produkcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pampers sleep&play masz? i jaka opinia o nich? ktore wieksze te czy zielone? 1.musisz kupic taki 0-13kg 2.wielkie piersi,mokra koszulka. ja budze w nocy po ok 5godz.kolo 1-2
![]() |
![]() |
#4656 | ||
Zadomowienie
|
Gratuluję miesięcy
![]() Cytat:
u mnie chrzest 50zł ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
klementyna1 dziękuję
![]() Ja chciała bym ściągnąć troszkę by mieć w zapasie ale niestety póki co nie ma z czego ściągać więc czekamy. Co do ilości pampersów i kupek, jak na początku się martwiłam że nie robi siusi a kupki mało tak teraz jest masakra ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam Kobietki za rady ![]() Sama wczoraj mojej mamie tłumaczyłam że pokarmu nie może mi braknąć i że nie ma czegoś takiego jak małowartościowe, ja po prostu chyba za bardzo się spinam jak mała płacze właściwie zaczyna płakać, muszę wrzucić na luz ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-05-13 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4659 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ad 2 no mój dłużej niż 6 h ciągiem i to raz nie przesypia... ale tak czy owak nic nie robię... budzę się z mokrą koszulą, wychodzę z założenia że laktacji to nie zaszkodzi, bo młody więcej zje jak się obudzi..a jak śpi to korzystam. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Mamy nie słuchaj w kwestii pokarmu, stare pokolenie nie zna najnowszych badań i niestety intencje mają dobre, ale rady z dupy :P
![]() |
![]() |
#4660 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzis mamy 8 tygodni ![]() ![]() Wróciłam do wagi z przed ciąży 51kg ![]() ![]() Lubię być kobieca i nie chce stracić swojego tyłka ![]() Jutro do tego okulisty mamy iść.. ale chyba zrezygnuje.. Po co go mają męczyć, cały dzień będziemy mieć do d*py ![]() Przeciez nic mu się z oczkiem nie dzieje.. tylu dzieciom ropieją i jest ok a ta sobie uwaliła żeby go zakrapiać i badać. tym bardziej że latarką i oglądaniem badała ostatnio. Mały od 3 dni przesypia calą noc! Zasypia po 20 i budzi się o 5-6 ![]() Cytat:
Teraz mi zasnął mocnym snem ale na samym końcu łóżka więc pare kopnięć i będzie na ziemi, także jestem uziemiona obok niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny jest komplecik Barcy z Nike ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja narazie nie podałam MM ale myślę nad tym. Poczekam pare dni jak się nei unormuje laktacja to podam bo głodzić nie będę. Ale jak się już poda MM to z pokarmem jest coraz gorzej ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do drugiego to ja się budzę tylko jak KArol sie budzi tak to śpię jak suseł jedynie wkładki wtedy pełne mleka są ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- wiecie jaki udźwig ma taki przewijak na lozeczko?
![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Luna gratuluje snu i 8 tygodni
![]() mojemu malemu wlasnie przetarlam oczko znowu jakby ropka ![]() teraz w glupim necie przeczytalam, ze jak byl zabieg credego wykonywany to nie mozna sola fizliologiczna oczu przemywac co do czego.. juz sama nie wiem, w srode pojde na wizyte i bede szukala okulisty..zaraz podzwonie jak to wyglada w moim swiecie - powiecie. Przemywam dobrze, czasem zdarzy mi się może mniej dokładnie np.w nocy.. gaziki też wyrzucam zaraz po przemyciu...?
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
mojej siostry synek siadał tam mając 2 lata jeszcze a Julke nie pamietam do kiedy tam kładłam chyba jak urosła na tyle ze mi sie nie mieściła w długości
![]() Korzystacie z tej karty Rossne? ja już się dorobiłąm 4% rabatu ![]()
![]() |
#4665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() poszukałam ustronnego miejsca, przystawiłam małą do cyca, nakryłam delikatnie apaszką i wróciłam do poczekalni. Był spokój cały czas ![]() Pierś do ekonomia i wygoda, jak komuś przeszkadza, to niech nie zagląda w dekolt mamusi ![]()
![]() |
![]() |
#4666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moje siostrzenice też bombardowały, ale taki urok niemowląt, bo nic więcej im się nie działo ![]() Cytat:
Klementynko myślę że przystopuje trochę z wagą, bo gdyby ciągle dzieci przybierały tak jak na początku to mój pewnie miałby 20 kg w wieku 1 roku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Mój podczas karmienia czasem też dziwne odgłosy i dzwięki wydaje hehe, ale chyba to normalne
![]() Uwazam ze karmienie piersia to wygoda i super sprawa, ale czasem mam wrazenie, ze jak maly pije tak duzo to mam za malo aby go zaspokoic. ![]() ciekawe czy uda mi sie zarejestrowac w 3 poradniach na raz, w ginekologiczno - polozniczej, w okulistycznej i neonatologicznej, chcialabym siebie przebadac, malucha z okiem i ogolnie jego rozwoj sprawdzic w szpitalnej poradni/-ach.
![]() |
#4668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba zacznę jak mówisz że już masz 4% ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4669 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piersi mogą być jak dętki, puste, to nie ma znaczenia. Co do poradni, to byłam ostatnio z małą u okulisty na NFZ. Czy mogę do kontroli zapisać ją do innej przychodni, też na NFZ? Chyba tak?? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ale rabat nie powala. Dodali ostatnio do regulaminu jakieś prezenty i dostałam od nich body. Jednak ja zarejestrowałam córkę jeszcze przed porodem.
![]() |
![]() |
#4670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
Czekamy na recenzję.
Bodziaków nigdy za dużo.
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Jestem mega wymęczona, byłam z Filipem u chirurga z wodniaczkiem, pół dnia Nas nie było, zaliczyliśmy jeszcze galerie i Biedronkę. Filip cały czas spał, obudziłam Go w galerii na karmienie i spał dalej ![]() Śliczności ![]() Co do chrztu to my kupowaliśmy wszystko, jedynie szatkę kupiła matka chrzestna (Filipek dostał piękną z jego imieniem i datą chrztu) Co do suchej skórki na główce, położna mówiła aby natrzeć oliwką 3h przed kąpaniem i po kąpieli wyczesać. Ja mam jeszcze ponad 200szt "2" ale niestety nie wykorzystam bo już widzę że jeszcze chwilę i trzeba będzie 3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
...wiem ,wiem .... choć mi od początku -karmiąc Jakuba było łatwo -tak się nastawiłam . (choć były osoby które mi w tym nie pomagały " a nie boisz sie ze zagłodzisz?" ,"takie duże dziecko sama karmisz ? to jak długo to jeszcze pociągniesz "? -a Jakub miał 3-4 mies .... i moje ulubione "a nie masz za małego biustu?" ![]() Cytat:
![]() no i za wagę ![]() Cytat:
![]() ![]() i co chirurg powiedział?
![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze ![]() Ja korzystam, mam już 5% rabatu ![]() I taka ciekawostka końcem maja Rossmann obchodzi 20-lecie istnienia w Polsce, podobno mają być ciekawe promocję. Koleżanka mi mówiła, że -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4675 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Mama ma gust, księżniczka śliczna! A opaski wymiatają! Cytat:
![]() ![]() Róża peregrynuje po łóżeczku. Dziś w nocy spała głowa w rogu i uderzała czółkiem o szczebelki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz spi w lozeczku wkladam go czasem by sobie przypominal ze ma tez swoje lozeczko ![]() Luna nie probowalam czarnej herbaty ![]() Mam ochote zaskarzyc jakos ta srodowiskowa pielegniarke to nie do pomyslenia by sie nie interesowac. Mowilam Wam, ze bylam ostatnio zwazyc malego i pesel doniesc to ona RACZYLA DO MNIE ZEJSC, poskarze na nia jak nic.
![]() |
![]() |
#4680 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- przyszło mi na maila info ze mi zwiększają i ze mają niespodzianke dla mnie musze pojść odebrać do roosmana. Zresztą na paragonie tez pisze juz 4% ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.