|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Ktoś wie co z naszą rodzyneczką na wątku Klaudą???
![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]() człowiek sam sobie problemy wymysla .... ![]()
![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Witamy się z rana
![]() ![]() A propo...wiele z was pisze ze nie wierzy, nie praktykuje to spytam z ciekawości święta obchodzicie normalnie??? Boże Narodzenie i Wielkanoc?? Ciekawa jestem ![]() Wstajemy i szykujemy jedzonko. Dragusia i Eluska brawo za kolejne miesiące!!! ![]()
![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() bardzo czekam na ten moment. relacjonuj co się dzieje po przekroczeniu rubikonu ![]() ![]() Cytat:
bo jesli pytasz czy mam choinkę - mam, i czy rączo zrywam się by wyłączyć radio gdy grają kolędy - to nie zrywam się ![]() wydaje mi się, że katolicy glębiej podchodzą do tematu. znak powinien iść w parze z "czymś", sfera symbolu coś wyrażać, powinna byc refleksja. u mnie jest gora prezentów ![]() ![]() ale też spędzam je z wierzącą mamą i wierzącym chłopem, a oni jakoś nie wystawiają mnie za drzwi. fakt faktem, bardzo zazdroszcze osobom prawdziwie religijnym. szanuje ich przekonania, podziwiam wiare. na serio. tylko spotkałam ich w życiu kilku... bo jak Ty pytasz o świeta, tak ja pytam np. o horoskop ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 | |||||
Wtajemniczenie
|
Helloł
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wielkanoc - Mama albo teściowie wyjęczą czasem żebyśmy wpadli na obiad świąteczny, korzystając z tego że jest więcej wolnego, więc skoro oni świętują, pełno smakołyków to ubieram się ładnie i idę pojeść pyszności, reszty obchodzenia brak.
![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Torres ma niesamowity katar acz niewidoczny
![]() Próbowaliśmy wyciągnać 'katarkiem' - nic. Stosuje disnemar, maść majerankową... byliśmy w czwartek i piątek u lekarza i osłuchowo OK... żadnej gorączki... jutro ma szczepienie ![]() Miało kótreś dziecko katar bez kataru????
![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Pani Jaśka tak miała dość długo. Wytepilam to takim spreyem do nosa sól z rumiankiem (;
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może darować sobie szopkę pod publiczkę?
![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Mój ma tak ale tylko w nocy, psikamy wodą morską i wydaje mi się, że już jest lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Mój Kawaler waży już prawie 3800 - przybrał w 2 tygodnie 600g ![]() Aaa no i dzisiaj kończy 5 tygodni ![]() wolanin wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie świetne ![]() Agateczka ![]() ![]() ja odciągam przy kąpieli tak delikatnie tylko końcóweczkę- położna mi tak mówiła, żeby delikatnie odciągnąć i umyć, jak wychodzi takie coś bialego. ja też ![]() Liwka ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() tak jak Oc napisała święta i wiele innych rzeczy zapożyczonych jest od innych wyznań . a zresztą boże narodzenie czy wielkanoc to juz święta narodowe więc jako ze tradycja obchodzę tak jak haloowen,walentynki itp . na pasterkę nie chodzę , na święconkę tez nie . Cytat:
![]() co do wiary to wiadomo dyskusja nieskończona ale sami wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce -garstka .
![]() |
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się w pochmurnym dniu, wczoraj taki upał a dzisiaj 15 st
![]() Filip po raz pierwszy na macie leży juz kwadrans ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój na poczatku miał katar z katarem (jak to brzmi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
heh u nas juz mało pomaga..
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo tak powinno być... przynajmniej moja tak psika... Ależ Młody cudnie głuży ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nio ba kazdy mi mowi ze on jest - wykapana JA ... ja wiem ze po tacie ma ksztalk uszu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() agus - ![]() no i witamy sie w niedzielle - od rana ladnie swieci slonko - mlody lezy w lozeczku - mamusia konczy jesc owsianke, o 12.30 wychodzimy do kolezanki na obiad z ''czymys'' z okazji 6 rocznicy slubu, wiec chyba sie skusze na jakiegos lyka piwka - maluckiego takie tyci-tyci, tylko usta umocze ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
hej, dzisiaj moj synek na swoj 1 miesiac skoczony z radosci pokopal mamie brzuch, mam male siniaczki na tej pozostalosci brzuszka po ciazy.
Czy Wam poznikaly brzuszki po ciazy calkowicie.. ja mam troszke taki.. miesko :P ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My dziś miesiac skonczymy ![]() ![]() Wasze maluchy tez tak wariuja przy cyce czasami?? moj tak ma, jezyk wystawia, lapie cyc, bawi sie, pozniej rekami macha i cos tam chruka.. hehe chrumkanie i odglosy ma super. ![]() Minki ma super i usmieszki tez super.. ![]() Co do wiary itp. Ja wierzę ale różnie z praktyką bywa.. swietujemy normalnie, tradycyjnie. Komunie, bierzmowanie i chrzest z tz mamy, malego tez chrzcimy. Chociaz instytucja kosciola mi nie odpowiada to innej religii nie wyobrazam... byl czas, ze w ogole nie interesowalam sie wiara bylo mi to obojetne, ale bylo kilka sytuacji i sie o zmienilo..
![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
monicca - a jaka masz wode? Bo ja kupilam taka dla maluszków od 1dni życia, ona ma malutka koncowke i delikatnie rozpyla sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 | ||||
Rozeznanie
|
Hej witam się w tą paskudnie deszczową niedzielę
![]() ![]() Leonek od dwóch dni wstaje w nocy co 3 godz i nie wiem co jest grane bo od ok miesiąca jak zasypiał o 20 to budził się dopiero ok 2/3, myślałam, że może potrzebuje więcej ale strasznie mu się ulało więc raczej to nie to ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() a brzuszek niestety jeszcze wisi :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=eluśka87;40759109 Dziewczyny organizujace chrzciny, powiedzcie mi co nalezy do obowiazkow chrzestnego chrzestnej, tzn co kupuja do chrztu.. jak to jest z ta swieca, medalikiem, ubrankami.. bo nie wiem jak to wyglada z tej strony. Widzialam fajne ubranka.. no i zamawiam zaproszenia. Mamy 9 czerwca chrzest. Dziewczyny ta mata edukacyjna i lezaczek od ilu miesiecy jest?? na szybko pytanie bo nie mam jeszcze czasu poszukac a wiem, ze kupujecie. [/QUOTE] u nas szatkę kupuje matka chrzestna a świece ojciec ... My dostaliśmy matę edu. jak Leonek miał 7 tyg. potrafi na niej leżeć ok 45 min.
![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My wczoraj z Anielką byłyśmy w gościach u równo tydzień starszego kuzyna ![]() ![]() Ledwo wróciłyśmy to goście się zjawili i tak do 24 siedziałam mała już spała ale ja dosłownie czułam się jak pijana lub na jakim haju z tego zmęczenia ![]() Dziękuję Mamusie za rady ![]() OC ja tam położonej nie słucham bo moja to je jak jej się podoba ja nie narzekam właściwie bo lepiej jak w dzień na cycu wisi a w nocy ładnie śpi np. od 23 do 4:50 a ma dopiero Mała dwa tygodnie. Dziś sama ją budziłam przed 3 bo akurat się obudziłam to pieluchę poszłam zmieniać a tu niespodzianka bo tylko delikatnie brudna pieluszka od pierdnięcia no ale już zmieniłam nakarmiłam i mała dopiero po 7 wołała choć od 5 marudziła wczoraj dostała po południu pierwszy raz mm i chyba ją brzuszek bolał nad ranem bo jak masowałam to się uspokajała. Dziś jeszcze nie odciągałam daję odpocząć moim cyckom bo już mnie tak bolą od tego odciągania nie przyzwyczajone a od 1,5 dnia je na przemian ściągałam. Póki co mała nie ulewa od wczoraj zobaczymy co dalej będzie. Ale ja zawału mało nie dostaje jak jej się tak ulewa że idzie i buźką i noskiem ![]() Malpko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/0
tu te promocje biedronkowe o ktorych dragusia pisala, jutro ide na zakupy bodziaki wezme na bank ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam chrzestna kupila swiece i ta szatke ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() brawo jeszcze dla Natalki za 3 miesiac ![]() a my dzisiaj 2 miesiac i z tej okazji zaczelismy trzymac glowe ![]()
![]() |
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Podczytuje Was non stop, ale na telefonie, więc rzadziej piszę,bo niewygodnie ![]() Co do chrztu, to my się zastanawiamy jeszcze, ale pewnie tak - chrzest,a potem niech sam decyduje ![]() Kiedy bylyscie na 1 wizycie u pediatry?? Ile miały Wasze dzieciaczki? Bo chyba już musimy się wybrać... Ulewanie - również nasz problem... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Na spacerku byliśmy juz 5 razy, ale dziś tylko werandowanie, bo wiatr cholernie zimny. Sama zmarzlam na tym balkonie ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Aha, Krzyś też tak czasem jakby chrumka czy kląska, nie wiem jak to nazwać, wrażenie, jakby się dusił, ale nic Mu się oczywiście nie dzieje - czyli co, normalne takie różne dziwne odgłosy, zwłaszcza po jedzeniu ??? I ostatnia rzecz • wczoraj mieliśmy pierwszych gości ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() jutro was nadrobie bo dziś nie mam jak, mały starsznie niespokojny. Niestety chyba będę musiała go dokarmiać ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tego pleśniawka po dwóch nystatynach dalej nie zeszła.. już nie wiem co robić. Dziewczyny dziś mi robi zielone kupki a rano zrobił kupkę ze śluzem.. co robić? Pediatra jest na urlopie do czwartku ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() To ja jestem dla dziecka nie ono dla mnie. Jeśli mnie potrzebuje, jestem zawsze. I tyle mojego ile go naprzytulam teraz bo później to już będzie wolał biegać po domu ![]() Wrr, nie lubimy Wisły ![]() My mamy body poprostu Kibic, ale TŻ już tworzy w pracy body Sandecji Cytat:
![]() no i nogi ciągle sa nad łóżeczkiem lub gondolą, fajnie wyglądaja takie wystające kopytka ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
któraś z was kupowała fotelik CYBEX ATON 2. mam pytanie tą wkładkę niemowlęcą się wyciąga? i jak tak to kiedy? jest gdzies instrukcja tego? bo ja chyba nie mam ;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() lekarka była u nas w 5 dniu po wyjsciu ze szpitala. nasza w srody ma dzien takich wizyt. potem chodzilismy co tydzien, by kontrolowac wage a teraz wizyty co miesiac. my tez nie specjalnie. bodziaka dostal. ma tez skarpetki Cracovii. pilke Barcy ![]()
![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
LunaO ja słyszałam że na pleśniawki itp. w buźce podobno fiolet (ten taki jak do pępka) podobno dobry wczoraj jak właśnie byłyśmy z Anielką w gościach to była jedna mama i mówiła że jak jej córce coś tam wyszło w buźce to smarowała fioletem i było szybko po kłopocie.
U mnie też ten sam problem jeden cyc drugi cyc i dalej szuka może nie codziennie ale jak ma dni że nie śpi od rana do wieczora z max 10 minutowymi drzemkami to później ja mam dwie dętki i zero pokarmu wczoraj pierwszy raz podałam jej mm i wypiła dobre 85 a wcześniej dobre 35 mojego ![]() Dziś ściągnęłam jej dobrą 60 to wypiła w chwile i jeszcze cyca ciągnęła ![]() ![]() Zjadło mi część mojego posta wcześniej. Malpko miało być że parłam :d a nie prałam ale tak to jest jak słownik Cię poprawia ![]() A opis porodu chciałam Wam jak najbardziej szczegółowo naświetlić ![]() Nestelle ja bym nam Twoim miejscu ochrzciła Roszka jak już Kubuś i Ninka ochrzczeni to i Roszka też ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- maria28 ależ śliczną masz córeczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Co do chrumkania u dzieci czy kataru bez kataru to mi ktos tlumaczyl ze to wiotkosc krtani normslna u dzieci. Jakub teraz juz malo chrumka ale wczesniej bardzo. Radzono nam zapuszczac wode morska do noska.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- A wizyta pediatry jak Jakub mial chyba 2 tyg pediatra byla w domu teraz dopiero na szczepienie czyli 7 tyg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.