MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 21:29   #4591
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no co ty? i to wszystko popatrzył na dziecko i koniec..... ? pierwszy raz go widział chyba ,tak?

moze masz racje .....
trudne takie decyzje podejmowane za kogoś .
zresztą ja się nie boję pytań Rocha ale tego ze sama będę miała poczucie nie równego traktowania .
no rozumiem. tylko to nie powinno byc w twoim odczuciu cos co jest mu potrzebne i nie chcesz mu dac a rodzenstwo ma takze mysle ze nie powinnas tego miec
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 21:38   #4592
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Ktoś wie co z naszą rodzyneczką na wątku Klaudą???
Stary 2013-05-11, 21:48   #4593
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no rozumiem. tylko to nie powinno byc w twoim odczuciu cos co jest mu potrzebne i nie chcesz mu dac a rodzenstwo ma takze mysle ze nie powinnas tego miec
pewnie masz racje ....
dzięki umiesz pocieszyć
człowiek sam sobie problemy wymysla ....
Stary 2013-05-11, 21:49   #4594
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
przeca ewidentnie widac ze cala mamusia
i tego będziemy się trzymać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 05:24   #4595
LiwkaO
Wtajemniczenie

Witamy się z rana Miska dziś kończy 3 miesiące!!! Dziś też robimy chrzciny. my wierzący i praktykujący tzn. ja bardziej niż tz wiec chrzciny muszą być.
A propo...wiele z was pisze ze nie wierzy, nie praktykuje to spytam z ciekawości święta obchodzicie normalnie??? Boże Narodzenie i Wielkanoc?? Ciekawa jestem

Wstajemy i szykujemy jedzonko.

Dragusia i Eluska brawo za kolejne miesiące!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 06:47   #4596
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Miska dziś kończy 3 miesiące!!!

bardzo czekam na ten moment. relacjonuj co się dzieje po przekroczeniu rubikonu (czy trzyma główkę, jest grzeczniejsza, potrafi sie sama sobą zająć )

Cytat:
to spytam z ciekawości święta obchodzicie normalnie??? Boże Narodzenie i Wielkanoc??
no własnie ale co to znaczy obchodzić święta normalnie?!
bo jesli pytasz czy mam choinkę - mam, i czy rączo zrywam się by wyłączyć radio gdy grają kolędy - to nie zrywam się
wydaje mi się, że katolicy glębiej podchodzą do tematu. znak powinien iść w parze z "czymś", sfera symbolu coś wyrażać, powinna byc refleksja. u mnie jest gora prezentów cudowny komercyjny event
ale też spędzam je z wierzącą mamą i wierzącym chłopem, a oni jakoś nie wystawiają mnie za drzwi.

fakt faktem, bardzo zazdroszcze osobom prawdziwie religijnym. szanuje ich przekonania, podziwiam wiare. na serio. tylko spotkałam ich w życiu kilku...

bo jak Ty pytasz o świeta, tak ja pytam np. o horoskop

Stary 2013-05-12, 07:48   #4597
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Helloł

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

co do leków, ja jednak radziłam się za każdym razem położnej opisując objawy, więc nie tak do końca na własną rękę, sama sobie nie wymyśliłam podawania kropli. z co do zaparć to mi pediatra chyba mówiła, że u dziecka to inaczej, nie musi codziennie robić i też jest ok, ale u nas póki co jest przynajmniej jedna kupa dziennie więc z tym problemu nie ma.
Nie no w Twoim przypadku rozumiem, pamiętam jak to opisywałaś. Ale chodzi mi o radzenie innym matkom tego tutaj, jako uniwersalną metodę, na każdy nawet najmniejszy problem.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

PYTANIE

polozna mowi zeby max 30 minut i dwie lub trzy godzininki przerwy chyba ze sie obudzi po godzinie to tez dac a moja od wczoraj wisi na cycu fakt ze w nocy nir je 5-6 godzin sama nie wiem raz sie jej uleje raz wymiotuje a dzis i wczoraj wieczorem byla akcja ze jakjej poszlo to buzka i nosem smoka wypluwa i szuka cyca albo placze a jak ja przystwie to je juz nie wiem co z nia zrobic
A jak juz uda sie wcisnac jej smoka to tak glosno go ssa normalnie cmoka nim ze na pol mieszkania slychac
No ale wydaje mi się, że takie dziecko jest za małe żeby mu regulować godziny karmienia, zwłaszcza że Tobie laktacja dopiero się reguluje, więc wprowadzając teraz jakieś ograniczenia to chyba za wcześnie, karm na razie na żądanie.. takie małe dziecko nie ssie jeszcze super efektywnie więc to długo bardzo trwa po prostu, a pokarm mamy szybko się trawi i po krótkim czasie, nie ma już jedzenia, brzuszek malutki i córka może być głodna, jak nie chce smoczka, a cyca je to wd mnie głodna. A zasady o których mówi położna...są dość...retro.. i mało zgodne z obowiązującym stanem wiedzy.

Cytat:
a u nas po ciezkiej nocy - ujowy dzien ... obudzil mi sie o 7 i dopiero teraz padl, no nic nie pomagalo ani bujanie ani butla - na szczescie za bardzo nie krzyczal - ale tak popiskiwal - qrwa a ja nie wiem po czemu tak jest

.
Tak jak laseczki piszą, coraz bardziej towarzyskie się robią dzieciaki, trzeba zabawiać

Cytat:
myslisz z tymi chrzcinami ze powinnam .dałam dupy ze sie zgodziłam na slub koscielny i chrzty dzieci - bo nigdy nie miałam zamiaru wychowac ich w tej wierze ... a teraz sama nie wiem co zrobic ... Roszek jako jedyny był by nie ochrzczony ....
dla mnie sakramenty nic nie znaczą -wiem -zaraz sie pojawi pytanie to po co ? byłam głupia .
Głowa do góry, nie ma co się martwić tym co było, zrób z Roszkiem tak jak czujesz, a na pewno nikt pretensji mieć nie będzie.

Cytat:
A propo...wiele z was pisze ze nie wierzy, nie praktykuje to spytam z ciekawości święta obchodzicie normalnie??? Boże Narodzenie i Wielkanoc?? Ciekawa jestem
Choinkę miewam - ale to przecież od pogan przejęte, więc traktuję to bardziej jako tradycje niż element religijny, w bibli iw końcu nic o choinkach nie ma, nie ? Więc wigilia to okazja do spotkania rodzinnego, z tradycyjnymi polskimi potrawami i prezentami - ale nie dzielę się opłatkiem, nie idę na pasterkę, nie poszczę... - część wierząca rodziny bierze w tym udział.

Wielkanoc - Mama albo teściowie wyjęczą czasem żebyśmy wpadli na obiad świąteczny, korzystając z tego że jest więcej wolnego, więc skoro oni świętują, pełno smakołyków to ubieram się ładnie i idę pojeść pyszności, reszty obchodzenia brak.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 08:03   #4598
pani22ka
Zakorzenienie

Torres ma niesamowity katar acz niewidoczny chrapie, cherla, aż mu gwiżdże a glutków brak.
Próbowaliśmy wyciągnać 'katarkiem' - nic.
Stosuje disnemar, maść majerankową... byliśmy w czwartek i piątek u lekarza i osłuchowo OK... żadnej gorączki...
jutro ma szczepienie

Miało kótreś dziecko katar bez kataru????

Stary 2013-05-12, 08:20   #4599
Agnjeska
Zadomowienie

Pani Jaśka tak miała dość długo. Wytepilam to takim spreyem do nosa sól z rumiankiem (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 08:44   #4600
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ciekawi co innego - jeśli chrzest to tylko efekt w kościele żeby się babcie cieszyły i nie czepiały lub chęć równouprawnienia dzieci to jak wygląda obowiązkowa spowiedź takich rodziców, przystępowanie do komunii, żal za grzechy i mocne postanowienie poprawy w przypadku nagminnie stosowanej antykoncepcji itp.

Może darować sobie szopkę pod publiczkę?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:31   #4601
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Dzień zaczął nam się dziś o 6stej, malutki dopiero przed chwilą usnął, a do tej pory wisiał na cycu. Mamy 25 dni
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mój ma tak ale tylko w nocy, psikamy wodą morską i wydaje mi się, że już jest lepiej

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:34   #4602
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

dla wszystkich maluchów za przyrost wagi i tygodnie

Mój Kawaler waży już prawie 3800 - przybrał w 2 tygodnie 600g

Aaa no i dzisiaj kończy 5 tygodni

wolanin
wielkie za przełom w wychowywaniu tż

Cytat:

znajomi ostatnio byli i ich synek (8 miesięcy) tylko wtedy jadł gdy tata robił przysiady
ha ha będę musiała Nikosia tego nauczyć, żeby jadł tylko wtedy, jak mama będzie robić przysiady albo coś w tym stylu, to może w końcu uda się schudnąć -nie będę miała sumienia głodzić dziecka i będę musiała ćwiczyć

Cytat:

Co do ubierania to ja sie boje rozgolasic dziecko. Niby cieplo ale dopiero maj w dodatku dziecko malutkie. Ma dlugi rekaw body i spiochy caly czas czyli dom spacer sen.
Ja na dwór ubieram w body na długi rękaw plus spiochy albo spodenki. W domu to różnie - jak cieplo, to na krotki rękawek. Na dworze jeszcze nie byliśmy na krótki rekaw.

Cytat:
j
włoski często się wycierają z tyłu główki jak maluszek się wierci .... powstaje taki łysy plac ....
U Nikosia wytarły się z przodu - od czapeczki. Teraz ma zakola na pół główki
Cytat:
cha ,cha , cha- patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...236935569.html
synek mojej koleżanki miał takie
Cytat:
chłop mówi że nigdy nie zasłuży bo ja mam ogromną przewagę - cycki. on mi nigdy nie dorówna
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas odwrotnie. TŻ nic nie słyszy. Ja mam lekki sen, a teraz jako mama jeszcze bardziej czujny. Budzi mnie każde stęknięcie.

A propos, mój TŻ się ostatnio przekonał, jaki dziecko ma mocny zasys. Stwierdził, że już rozumie, co "czują" moje sutki. Róża zassana do jego kciuka:
Mój też nie słyszy. Ja za to jestem bardzo czujna. Wystarczy, że mały głośniej chrumknie, a ja już nie śpię.

Zdjęcie świetne

Agateczka ja ostatnio też miałam jakiś gorszy czas, chyba z przemęczenia. Nawrzeszczalam troszkę na tż i poskutkowalo - nawet dzisiaj rano wstał do niego i go karmił. Stwierdzam zatem, że mała terapia szokowa od czasu do czasu działa cuda na facetach

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają synków
Czy odciągacie im fiutki??
ja odciągam przy kąpieli tak delikatnie tylko końcóweczkę- położna mi tak mówiła, żeby delikatnie odciągnąć i umyć, jak wychodzi takie coś bialego.
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

już się nie moge doczekać pierwszego świadomego uśmieszku
ja też

Liwka i dla Miśki

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:35   #4603
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się z rana Miska dziś kończy 3 miesiące!!! Dziś też robimy chrzciny. my wierzący i praktykujący tzn. ja bardziej niż tz wiec chrzciny muszą być.

swieta obchodzimy na zasadzie idziemy do rodziny ale juz nie bawie sie w chodzenie do kosciola na pasterke czy z koszyczkiem - swieta to sie zrobily takie wiesz tradycyjne - mikolaj i te sprawy
15.10. 2011.

Stary 2013-05-12, 09:36   #4604
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
za miesiące 3 !!!!!!!
tak jak Oc napisała święta i wiele innych rzeczy zapożyczonych jest od innych wyznań . a zresztą boże narodzenie czy wielkanoc to juz święta narodowe więc jako ze tradycja obchodzę tak jak haloowen,walentynki itp . na pasterkę nie chodzę , na święconkę tez nie .
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Głowa do góry, nie ma co się martwić tym co było, zrób z Roszkiem tak jak czujesz, a na pewno nikt pretensji mieć nie będzie.
.
no tak tylko ja nic nie czuje pod tym względem a pretensji się boję ale sama do siebie .... sama się zagmatwałam ...

co do wiary to wiadomo dyskusja nieskończona ale sami wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce -garstka .
Stary 2013-05-12, 09:42   #4605
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Torres ma niesamowity katar acz niewidoczny chrapie, cherla, aż mu gwiżdże a glutków brak.
Próbowaliśmy wyciągnać 'katarkiem' - nic.
Stosuje disnemar, maść majerankową... byliśmy w czwartek i piątek u lekarza i osłuchowo OK... żadnej gorączki...
jutro ma szczepienie

moja tez chrapie cherla, zwlaszcza po jedzeniu i zwlaszcza w nocy normalnie pasc mozna, smialam sie ze jak duszenie na kreskowkach takie dzwieki
15.10. 2011.

Stary 2013-05-12, 10:08   #4606
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w pochmurnym dniu, wczoraj taki upał a dzisiaj 15 st
Filip po raz pierwszy na macie leży juz kwadrans tylko nie wiem co go bardziej interesuję mata czy lustro na szafie przesuwnej (1mx2m) zapatrzony jak w obrazek

Cytat:
za 3 miesiące i oby Misia była grzeczna w kościele

Cytat:
Mój na poczatku miał katar z katarem (jak to brzmi) a od jakiegoś czasu już nic nie ma w środku, nic nie wyciągnę fridą a furczy, charczy dalej. Najgorzej w nocy i rano, przez dzień tego nie słychać.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój ma tak ale tylko w nocy, psikamy wodą morską i wydaje mi się, że już jest lepiej
Co do wody morskiej bo się zastanawiam czy mam jakąś wadliwą jak one powinny psikać? Bo ja myślałam, że to taka mgiełka po naciśnięciu będzie a ona sika ciurkiem i bałam się ją małemu do noska dać bo Tż spróbował na sobie i aż go odrzuciło

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

za wagę

Cytat:
Napisane przez Nyaa;40767408[B
][/B]
U Nikosia wytarły się z przodu - od czapeczki. Teraz ma zakola na pół główki
Mój ma tak samo
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 10:17   #4607
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
psikamy wodą morską i wydaje mi się, że już jest lepiej
heh u nas juz mało pomaga..

Cytat:
pieknie, ksiązkowy przyrost!

Cytat:
to może w końcu uda się schudnąć -nie będę miała sumienia głodzić dziecka i będę musiała ćwiczyć
fakt! to jest myśl!!!!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Bo ja myślałam, że to taka mgiełka po naciśnięciu będzie
bo tak powinno być... przynajmniej moja tak psika...

Ależ Młody cudnie głuży normalnie jak Krecik dźwięki wydaje

Stary 2013-05-12, 10:31   #4608
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
no co ty? i to wszystko popatrzył na dziecko i koniec..... ? pierwszy raz go widział chyba ,tak?
ano pierwszzy raz ... no popaczal - powiedzial co powiedzial, no pytal sie jak mi sie tak uklada czy daje rade - ale jakos widac bylo po nim ze nie wiedzial jak sie zachowac w stosunku do mnie

Cytat:
i tego będziemy się trzymać
nio ba kazdy mi mowi ze on jest - wykapana JA ... ja wiem ze po tacie ma ksztalk uszu

Cytat:
boshe JUZ 3 miesiace
yeahh

agus - dla Jaski tez megasne oklaski

no i witamy sie w niedzielle - od rana ladnie swieci slonko - mlody lezy w lozeczku - mamusia konczy jesc owsianke, o 12.30 wychodzimy do kolezanki na obiad z ''czymys'' z okazji 6 rocznicy slubu, wiec chyba sie skusze na jakiegos lyka piwka - maluckiego takie tyci-tyci, tylko usta umocze hihi

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 11:04   #4609
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej, dzisiaj moj synek na swoj 1 miesiac skoczony z radosci pokopal mamie brzuch, mam male siniaczki na tej pozostalosci brzuszka po ciazy.

Czy Wam poznikaly brzuszki po ciazy calkowicie.. ja mam troszke taki.. miesko :P

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

bo położna mówi że mam to robić a druga położna że nie robić jak to jest u was???
U nas nie mowil nikt nic, ale chyba nie wolno.. pozniej cos sie robi.. ale nie teraz.
Cytat:

Brawo za 3 miesiace ale czas leci

My dziś miesiac skonczymy

Wasze maluchy tez tak wariuja przy cyce czasami?? moj tak ma, jezyk wystawia, lapie cyc, bawi sie, pozniej rekami macha i cos tam chruka.. hehe chrumkanie i odglosy ma super.

Minki ma super i usmieszki tez super..

Co do wiary itp.

Ja wierzę ale różnie z praktyką bywa.. swietujemy normalnie, tradycyjnie.
Komunie, bierzmowanie i chrzest z tz mamy, malego tez chrzcimy. Chociaz instytucja kosciola mi nie odpowiada to innej religii nie wyobrazam... byl czas, ze w ogole nie interesowalam sie wiara bylo mi to obojetne, ale bylo kilka sytuacji i sie o zmienilo..
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 11:11   #4610
OtTakaJa
Zakorzenienie

monicca - a jaka masz wode? Bo ja kupilam taka dla maluszków od 1dni życia, ona ma malutka koncowke i delikatnie rozpyla sie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 12:56   #4611
Leonikowa
Rozeznanie

Hej witam się w tą paskudnie deszczową niedzielę my dzisiaj od rana jesteśmy sami bo tż pojechał do Radomia zobaczyć samochód (dzwonił, że wpłacił zaliczkę i w tyg po niego jedzie )
Leonek od dwóch dni wstaje w nocy co 3 godz i nie wiem co jest grane bo od ok miesiąca jak zasypiał o 20 to budził się dopiero ok 2/3, myślałam, że może potrzebuje więcej ale strasznie mu się ulało więc raczej to nie to

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hej, dzisiaj moj synek na swoj 1 miesiac skoczony z radosci pokopal mamie brzuch, mam male siniaczki na tej pozostalosci brzuszka po ciazy.

Czy Wam poznikaly brzuszki po ciazy calkowicie.. ja mam troszke taki.. miesko :P
za pierwszy miesiąc
a brzuszek niestety jeszcze wisi :/

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

A propos, mój TŻ się ostatnio przekonał, jaki dziecko ma mocny zasys. Stwierdził, że już rozumie, co "czują" moje sutki. Róża zassana do jego kciuka:
słodziutka

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A po za tym jakoś ostatnio mnie ostatnio łapią dołki i to chyba baby blues, bo niestety ale z Tż mam tak jak wolanin pisała mało mi pomaga, tłumaczy się że przemęczony, ja rozumiem pracuje fizycznie ale nie on jeden i chyba odrobinę mógłby z siebie dać bo mnie chodzi o to żeby mały czuł obecność ojca i chciałabym żeby nawiązali więź. A ja kazałam

Ale do tego mama mnie denerwuje, bo a to bałagan że mam a to że to a że tamto, nosz kur.... kiedy mały śpi to mam czas ale kiedy ma dni że mało śpi to nie mam czasu nawet zjeść a ona mnie jeszcze dobija

Ech wyżaliłam się, przepraszam ale nie mam komu
i dobrze, że się wyżaliłaś dla chłopa a mama niech swojego porządku pilnuje......

[QUOTE=eluśka87;40759109

Dziewczyny organizujace chrzciny, powiedzcie mi co nalezy do obowiazkow chrzestnego chrzestnej, tzn co kupuja do chrztu.. jak to jest z ta swieca, medalikiem, ubrankami.. bo nie wiem jak to wyglada z tej strony.
Widzialam fajne ubranka.. no i zamawiam zaproszenia. Mamy 9 czerwca chrzest.

Dziewczyny ta mata edukacyjna i lezaczek od ilu miesiecy jest?? na szybko pytanie bo nie mam jeszcze czasu poszukac a wiem, ze kupujecie.
[/QUOTE]

u nas szatkę kupuje matka chrzestna a świece ojciec ...
My dostaliśmy matę edu. jak Leonek miał 7 tyg. potrafi na niej leżeć ok 45 min.

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:01   #4612
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Hejka

My wczoraj z Anielką byłyśmy w gościach u równo tydzień starszego kuzyna Tata pojechał pojeździć motorem a my dwie miałyśmy wyprawę
Ledwo wróciłyśmy to goście się zjawili i tak do 24 siedziałam mała już spała ale ja dosłownie czułam się jak pijana lub na jakim haju z tego zmęczenia

Dziękuję Mamusie za rady
OC ja tam położonej nie słucham bo moja to je jak jej się podoba ja nie narzekam właściwie bo lepiej jak w dzień na cycu wisi a w nocy ładnie śpi np. od 23 do 4:50 a ma dopiero Mała dwa tygodnie.
Dziś sama ją budziłam przed 3 bo akurat się obudziłam to pieluchę poszłam zmieniać a tu niespodzianka bo tylko delikatnie brudna pieluszka od pierdnięcia no ale już zmieniłam nakarmiłam i mała dopiero po 7 wołała choć od 5 marudziła wczoraj dostała po południu pierwszy raz mm i chyba ją brzuszek bolał nad ranem bo jak masowałam to się uspokajała.
Dziś jeszcze nie odciągałam daję odpocząć moim cyckom bo już mnie tak bolą od tego odciągania nie przyzwyczajone a od 1,5 dnia je na przemian ściągałam.

Póki co mała nie ulewa od wczoraj zobaczymy co dalej będzie. Ale ja zawału mało nie dostaje jak jej się tak ulewa że idzie i buźką i noskiem Wydaje mi się że to było z przejedzenia wyczytałam gdzieś że jeśli dziecko szybko zwraca i jest to pokarm niestrawiony tz że żołądek pełen i nie nadąża trawić , no ale nie debatuję zobaczymy we wtorek na pierwszej wizycie u pediatry jak waga małej czy idzie w górę czy jak.

Malpko
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:50   #4613
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/0

tu te promocje biedronkowe o ktorych dragusia pisala, jutro ide na zakupy bodziaki wezme na bank
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:52   #4614
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny organizujace chrzciny, powiedzcie mi co nalezy do obowiazkow chrzestnego chrzestnej, tzn co kupuja do chrztu.. jak to jest z ta swieca, medalikiem, ubrankami.. bo nie wiem jak to wyglada z tej strony.
jaki medalik?
nam chrzestna kupila swiece i ta szatke a swieca z imieniem

Cytat:

bo położna mówi że mam to robić a druga położna że nie robić jak to jest u was???

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
U nas powolutku. Jasiek wczoraj skończył 10 tyg. Dziś w końcu zaczął powoli podnosić główkę leniuszek jeden.

Cytat:
w drodze do domu w busie Mamusia spotkala - NAJLEPSZEGO przyjaciela Tatusia - taaaa, popaczal i stwierdzil ze caly tata taaa chyba od strony - przeca ewidentnie widac ze cala mamusia
nie widzialam tatusia ale sie nie zgadzam

Cytat:
Witamy się z rana Miska dziś kończy 3 miesiące!!!
i dzieki
Cytat:

Cytat:
My dziś miesiac skonczymy

brawo jeszcze dla Natalki za 3 miesiac

a my dzisiaj 2 miesiac i z tej okazji zaczelismy trzymac glowe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 14:50   #4615
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
Podczytuje Was non stop, ale na telefonie, więc rzadziej piszę,bo niewygodnie
Co do chrztu, to my się zastanawiamy jeszcze, ale pewnie tak - chrzest,a potem niech sam decyduje My oboje tak niezbyt religijni.
Kiedy bylyscie na 1 wizycie u pediatry?? Ile miały Wasze dzieciaczki? Bo chyba już musimy się wybrać...
Ulewanie - również nasz problem... Wymioty też się zdarzają, niestety, ja wtedy cała się trzese ze strachu, TZ też.. Największe obawy to to, że Mu się tak uleje, jak nie będziemy słyszeć Dlatego cały czas staramy się być przy Nim lub "w zasięgu słuchu"

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Na spacerku byliśmy juz 5 razy, ale dziś tylko werandowanie, bo wiatr cholernie zimny. Sama zmarzlam na tym balkonie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Aha, Krzyś też tak czasem jakby chrumka czy kląska, nie wiem jak to nazwać, wrażenie, jakby się dusił, ale nic Mu się oczywiście nie dzieje - czyli co, normalne takie różne dziwne odgłosy, zwłaszcza po jedzeniu ???

I ostatnia rzecz • wczoraj mieliśmy pierwszych gości Krzyś dostał ładne ubranka i oczywiście była kupa zachwytów
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 15:44   #4616
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
jutro was nadrobie bo dziś nie mam jak, mały starsznie niespokojny.
Niestety chyba będę musiała go dokarmiać je obydwa cyce i krzyczy bo nic nie leci a później taki głodny jest i niespokojny... co godzine by jadł dziś cały dzień nie śpi heh.. tak mi go żal jak chce jeść dalej a już nie ma nic
Oprócz tego pleśniawka po dwóch nystatynach dalej nie zeszła.. już nie wiem co robić.

Dziewczyny dziś mi robi zielone kupki a rano zrobił kupkę ze śluzem.. co robić? Pediatra jest na urlopie do czwartku

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ale czemu wam kazali az takie badanie robić dlatego ze to oczko wcześniej ropiało? bo nam nic nie kazała jeju straszne to badanie
Tak, że niby chyba przy okazji kontroli... a Tobie nie kazali ehh nie wiem co robić

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A druga rzecz- mała spi ze mną starsza tez spała i mam w dupie czy się przyzwyczaja czy nie, jeśli się przy mnie uspokaja wtulając się i daje jej poczucie bezpieczeństwa to mam gdzieś to co się pisze i mówi, lata lecą a takie chwile gdzie dziecko bezgraniczną miłościa opatrzy na matkę już nie wrócą.
brawo ubierasz to w słowa bardzo podobne do mnie
To ja jestem dla dziecka nie ono dla mnie. Jeśli mnie potrzebuje, jestem zawsze. I tyle mojego ile go naprzytulam teraz bo później to już będzie wolał biegać po domu

Cytat:
e
BTW a miałam dzis ubrac Torresa w bodziaka Wisły
Wrr, nie lubimy Wisły
My mamy body poprostu Kibic, ale TŻ już tworzy w pracy body Sandecji

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie mój też wcześniej przenosił główkę z jednej strony na drugą i nawet kilka sekund podniósł do góry a teraz nic. Jak Go położę na brzuszku to kilka razy uderza buzią o materac i zaczyna krzyczeć. I też pupę podnosi do góry z nóżkami, także nogi są wyżej niż głowa, spróbuję tak jak mówisz może coś pomoże..
Mój też. A teraz tylko złość i jakby siły nie miał
no i nogi ciągle sa nad łóżeczkiem lub gondolą, fajnie wyglądaja takie wystające kopytka

Cytat:
Pani - u nas tez kaza powtarzac po 4 miesiacu bioderka ale skierowania nie mam. Teraz mialam od rodzinnego to znowu brac czy jak raz bylam w tej poradni to juz nie potrzebuje?
U nas tez i skierowania drugiego nie mam, tylko jak wychodziłam od lekarza to mnie Pani zapisała odrazu na drugie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 15:52   #4617
Dragusia88
Zakorzenienie

któraś z was kupowała fotelik CYBEX ATON 2. mam pytanie tą wkładkę niemowlęcą się wyciąga? i jak tak to kiedy? jest gdzies instrukcja tego? bo ja chyba nie mam ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 17:17   #4618
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj 2 miesiac i z tej okazji zaczelismy trzymac glowe
super!!!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kiedy bylyscie na 1 wizycie u pediatry?? Ile miały Wasze dzieciaczki?
lekarka była u nas w 5 dniu po wyjsciu ze szpitala. nasza w srody ma dzien takich wizyt. potem chodzilismy co tydzien, by kontrolowac wage a teraz wizyty co miesiac.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wrr, nie lubimy Wisły
my tez nie specjalnie.
bodziaka dostal. ma tez skarpetki Cracovii. pilke Barcy

Stary 2013-05-12, 17:37   #4619
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

LunaO ja słyszałam że na pleśniawki itp. w buźce podobno fiolet (ten taki jak do pępka) podobno dobry wczoraj jak właśnie byłyśmy z Anielką w gościach to była jedna mama i mówiła że jak jej córce coś tam wyszło w buźce to smarowała fioletem i było szybko po kłopocie.
U mnie też ten sam problem jeden cyc drugi cyc i dalej szuka może nie codziennie ale jak ma dni że nie śpi od rana do wieczora z max 10 minutowymi drzemkami to później ja mam dwie dętki i zero pokarmu wczoraj pierwszy raz podałam jej mm i wypiła dobre 85 a wcześniej dobre 35 mojego
Dziś ściągnęłam jej dobrą 60 to wypiła w chwile i jeszcze cyca ciągnęła żarłok mały

Zjadło mi część mojego posta wcześniej.

Malpko miało być że parłam :d a nie prałam ale tak to jest jak słownik Cię poprawia

A opis porodu chciałam Wam jak najbardziej szczegółowo naświetlić

Nestelle ja bym nam Twoim miejscu ochrzciła Roszka jak już Kubuś i Ninka ochrzczeni to i Roszka też

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć
Podczytuje Was non stop, ale na telefonie, więc rzadziej piszę,bo niewygodnie
Co do chrztu, to my się zastanawiamy jeszcze, ale pewnie tak - chrzest,a potem niech sam decyduje My oboje tak niezbyt religijni.
Kiedy bylyscie na 1 wizycie u pediatry?? Ile miały Wasze dzieciaczki? Bo chyba już musimy się wybrać...
Ulewanie - również nasz problem... Wymioty też się zdarzają, niestety, ja wtedy cała się trzese ze strachu, TZ też.. Największe obawy to to, że Mu się tak uleje, jak nie będziemy słyszeć Dlatego cały czas staramy się być przy Nim lub "w zasięgu słuchu"

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Na spacerku byliśmy juz 5 razy, ale dziś tylko werandowanie, bo wiatr cholernie zimny. Sama zmarzlam na tym balkonie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Aha, Krzyś też tak czasem jakby chrumka czy kląska, nie wiem jak to nazwać, wrażenie, jakby się dusił, ale nic Mu się oczywiście nie dzieje - czyli co, normalne takie różne dziwne odgłosy, zwłaszcza po jedzeniu ???

I ostatnia rzecz  wczoraj mieliśmy pierwszych gości Krzyś dostał ładne ubranka i oczywiście była kupa zachwytów
Tasia34 my pierwszą wizytę u pediatry mamy mieć we wtorek czyli w 18 dniu życia jutro muszę zadzwonić i zapisać nas.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

maria28 ależ śliczną masz córeczkę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 19:49   #4620
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Co do chrumkania u dzieci czy kataru bez kataru to mi ktos tlumaczyl ze to wiotkosc krtani normslna u dzieci. Jakub teraz juz malo chrumka ale wczesniej bardzo. Radzono nam zapuszczac wode morska do noska.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

A wizyta pediatry jak Jakub mial chyba 2 tyg pediatra byla w domu teraz dopiero na szczepienie czyli 7 tyg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości