|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dziewczyny!! Lecicie jak szalone! 3 dni nie czytałam i tu 10 stron nadrabiania. Masakra
![]() Cytat:
Też bym sobie sprawiła ![]() Weekend miałam strasznie zalatany, bo z jednego końca Polski na drugi jeździliśmy na rodzinne imprezy i teraz padam na twarz. Przespałam 11 godzin, a i tak jestem tak zmęczona jakbym nie spała nic:/ U mnie wg OM leci 10 tydzień i 4 dzień, a wg USG dokładnie zaczyna się 10 tydzień (tj. 9 tygodni i 0 dni). Przeszły mi mdłości prawie całkowicie, za to teraz muszę wstawać w nocy do łazienki. W ogóle - czy mdłości mogą wrócić? ;p
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak zniosłas taką długą jazdę? |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jakiegoś wielkiego zainteresowania tymi rzeczami nie było, byłam koło 11 i chyba jako pierwsza kupowałam rożek, bo nie było w ogóle kodu w systemie. Jak za taką cenę rzeczy wyglądają w porządku, ciekawe co będzie po pierwszym praniu.
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurde ja też nie wiem czy to ruchy Malucha czy co...,takie w dole brzucha troche zakuje i czuje jakby coś się przesuneło, albo to moja wyobraźnia hehe ![]() Może to macica się rozciąga
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do biedronki niestety nie przekonały mnie te kocyki.. nie mogłam się zdecydować na kolor i nie wzięłam żadnego, a reczniczki miałam wrażenie że są dość szorstkie i dupa nic nie kupiłam
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
TŻ często się zatrzymywał na takie krótkie postoje + parę dłuższych. No i dużo dużo spałam, fotel na maksa do tyłu i prawie położony ^^ Ale było ciężko, kręgosłup mnie potem też trochę bolał, ale dzisiaj już jest w porządku
Cytat:
Przymierzam się do kocyka
|
|
#1177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bodziaki też nie były złe, ale najlepiej jak już się zna płeć.Ja od wczoraj prowadzę obserwację,zobaczymy jak to przez najbliższe dni będzie wyglądać z tymi ruchami ![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1178 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
ja sie napaliłam na te śpioszki są cudne
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że te biedronkowe rzeczy dość dobrej jakości - niech się dobrze sprawują! Cytat:
połówki ciąży
|
||
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejna wizyta 3.06 i to juz bedzie połowa ciąży ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nena- ja bym odpuściła ten test. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale troche sie boje tego antybiotyku brać, choć lekarz to pewnie się znał ... no nic muszę poczytać ulotkę bo nie zdążyłam jeszcze
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i do łóżka odpoczywać
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ślubie chcemy z TŻ jechać na mały urlop nad morze i samochodem :x teraz sie zastanawiam czy to dobry pomysł będę w 19 tygodniu ciąży.Oj kuruj się Kochana. Mój gin mówił ze z tymi antybiotykami w ciąży jest dziwnie bo mówił tak ze jakiś silny antybiotyk (nazwy sobie nie przypomnę) brać można w ciąży a jakiegoś słabego nie. Ale ja mam numer do niego i każde zażywane leki mam ze swoim ginekologiem konsultować, bo jak to on stwierdził: to ja mam wiedzieć jakie leki pani może brać a jakie nie. |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anoula fajny ten Twój ginek się wydaje, jak tak piszesz Z wyjazdu to bym nie rezygnowała chyba, przyda się trochę odpoczynku zanim się zacznie
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-13 o 13:31 |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też mamy w planie urlopik sobie zrobić a ja wtedy będę w 30 tygodniu :P bo na wtedy tż ma urlop wzięty...
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to ostatnia szansa na wyjazd póki nie będę za duża bardziej zastanawiałam sie czy nie wybrać w takim razie innego środka transportu, ale z drugiej strony jak pojedziemy PKP to będziemy mieli mniejsza swobodę poruszania się już na miejscu. A TŻ do siedzenia na plaży się nie nadaje raczej byśmy woleli coś pozwiedzać jak nam Junior na to pozwoli
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mona mieć gorączkę wysoką, katar, pewnie głos tez mozna stracic, ale to chyba jak nie pojdzie sie do lekarza.wgl wklejam zdjecia pieluch, rozkow i ciuszkow |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nadrobiłam po łebkach Cytat:
NenaTestu Pappa nie będę robić. Co do rzeczy biedronkowych,trochę zawiedziona jestem,body były fajne ale dopiero od rozmiaru 68. Rożki kąpielowe jakieś takie małe dla mnie Szału ni maKocyki nawet ok ale z kolei wydawały mi się cieniutkie,szukam czegoś grubszego.Ale w dotyku milusie. Nic nie kupiłam w sumie,ale nawet nie mam gdzie na razie gromadzić więc luz. Rybko Brałam na początku w ciąży Augementin który jest zupełnie dozwolony,antybiotyki z grupy amoksycilin i penicylin są bezpieczne.Takie potwierdzenie dostałam od gin i od laryngolog. Wiadomo lepiej wyleczyć infekcję niz trzymać ją w sobie. Dużo odpoczywaj,w łóżku najlepiej Zdrowiczka
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
z Krakowa nad morze wiec dużo, chcemy jechać w nocy żeby było szybciej, ale mimo wszystko z 700 km jest.
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Przepraszam że tak długo się nie odzywała ale w środę koło godziny 21 wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Tak strasznie się bałam jak zobaczyłam w domu na papierze krew.... Oczywiście zaczęłam beczeć i mój nie pocieszał. Pojechaliśmy na oddział, lekarz mnie zbadał ginekologicznie a póżniej usg dopochwowe i powiedział że jest tam jakieś małe krwawienie. Jak tylko zobaczyłam dzidzię na monitorze to mi się gęba uśmiechnęła i troche odetchnęłam z ulgą. Dzidzia machała rączkami i nóżkami. Przyjęli mnie do szpitala. Dostałam odrazu 4 tabletki Dupka. W czwartek rano już po krwawieniu nie było śladu tylko od czasu do czasu takie delikatne brudzenie na brązowo. W sobotę na odchodzie był mój gin i pyta czy wszystko w porządku a ja że tak a on do mnie że jeszcze poleżę.... Masakra... juz mialam dość szpitala. Po jakimś czasie przyszedł znowu i pyta czy chciałabym wyjść dzis i zaprosił na badanie. Zrobił usg przez brzuch (?) i powiedział że w sumie wszystko jest ok i mogę iść do domciu. Dał receptę na nospę, ąsmag i dupka. Pytam czy mam przychodzic w poniedziałek na wizytę to powiedział że nie ma sensu bo widział dzis że wszystko jest ok. Poprosił żebym umówiłam się na wizytę z usg genetycznym 20 maja w innym szpitalu gdzie on tez przyjmuje. A na normalną wizytę mam iść 3 czerwca na 16 w mojej miejscowości. Jak już wychodziłam do przyszedł do mnie i powiedział ze zadzwonił tam do szpitala i mnie umówił na to genetyczne 20 maja na 19 godzinę Cieszę się że z dzidzią wszystko w porządku chociaż nie widziałam jej bardzo dokładnie i nie wiem ile cm ma. Najważniejsze że ciągle jest ze mną, z nami Oczywiście witam nowe mamusie i gratuluję udanych wizyt Perfuzja wszystkiego najlepszego na nowej drodze
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to troszkę, ja w 30 tc będę miała do przebycia około 350km..
|
|
|
|
#1194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupki fajne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok Odpoczywaj na tym l4 |
||
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
ojejku dziewczyny nie było mnie ponad jeden dzień a tu tyle stron do nadrobienia......
![]() dzisiaj lub jutro idę umawiać się na usg genetyczne na początek czerwca teraz trochę podróżuje po Pl, powiem wam, że jak jężdzę i jestem aktywna to lepiej się czuję, nie mam mdłości i nic mnie nie boli ani kręgosłup ani brzuch
|
|
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rybko Tutaj masz artykuł antybiotyki a ciąża
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40784656] Dziń dybry Zaczynamy dziś 13 tydzień i o 15:15 mamy usg genetyczne ) Mam nadzieję, że może wypnie mi się dupskiem maleństwo. Chcę siusiaka Mąż stwierdził, że na bank będzie chłopiec, a jak zapytałam dlaczego tak sądzi to powiedział "bo tak i już, zobaczysz!".Wyruszam do Lublina o 14 bo mam ponad 50km. Wytłukę się znowu busem, ale niestety mąż pracuje do 15.30. Wczoraj odwiedziliśmy chrzestnego męża, moja mała bawiła się z kuzynem, ja w takiej workowatej tunice i.... nicccccc! Nikt nie zauważył czy co??? ;p Dziś odwiedziła nas chrzestna męża i tez nic nie zauważyła. Już mnie to wkurza ;p Chyba im powiem sama bo w sumie nie wie nikt prócz naszych rodziców i mojej 1 babci (2 nie wolno denerwować, a nie wiem dlaczego ciąże wnuków ją bardzo denerwują, tzn. wnuczek- uważa, że chłopy nas chcą zamęczyć ;ppp) Miałam nadzieję, że się sami domyślą widząc taki okrągły brzuch, a tu nic ;p ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- [/QUOTE] A masz zwykłe czy 3 d? ![]() Ja się dziwię że tak wcześnie można poznać płeć.No tak ale dużo zależy od Dzidzi ,sprzętu i wprawnego oka lekarza. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie tez się pewnie trochę wymęczysz. |
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Niunia bidulko ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja wgl będę w 13t0d na wizycie, to myślicie, ze mnie pobada? wtedy wypada genetyczne, ale nic nei mówił, że mi zrobi
|
|
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojego terminu , to ja sama nie wiem Jak byłam u Polki to powiedziała że według terminu który jej podałam , dziecko jest idealne rozmiarowo . Tym razem w angielskim szpitalu to babka pytała mnie jaka jest moja data porodu i nic więcej nie mówiła , prócz tego że wszystko w porządku .. ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Ale zobacz sobie na tabelę rozmiarów. Acha i chyba nie mają białych.
Też bym sobie sprawiła 

Ślub 25.08.2012 

Obkalkulowałam że od sierpnia zeszłego roku nie byłam nawet przeziębiona , więc mam nadzieję że teraz nie złamie mnie raz a porządnie
połówki ciąży 
Szału ni ma