| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-05-13, 12:41 | #241 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat: 
  Córa mojej siostry też ostatnio zasmakowała wody z toalety  Gagatki  a człowiek widzi i siwieje bo to same bakterie  Cytat: 
  ale ja nigdy nie robię "tylko" jedzeniowych zakupów, zawsze w tym są jakieś kosemtyki, środki czystości, chemia itp. Ale 400 zł to faktycznie wydaje mi się nie realne.. a cudów nie kupujemy. | ||
|     | 
|  2013-05-13, 12:42 | #242 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

wyszłmnie coś takiego i tłumaczenie z neta: Residua deciduae et ovi Resztki doczesnej i jaja płodowego   zaraz ide po drugi wynik.smieszne jest to że oba wyniki odebrali w tym samym dniu, a rano wydali mi tylko po pierwszym zabiegu. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr 
				__________________ http://suwaczki.slub-wesele.pl/20021228050113.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200403114565.html  Kubuś 11.04.2013 [*] 13TC kocham | 
|     | 
|  2013-05-13, 12:43 | #243 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 

__________________ W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu | |
|     | 
|  2013-05-13, 12:48 | #244 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Wika współczuję z tymi fakturami   Measia a Tobie z całego serca współczuję problemów ze starszą córką  A czy zanim  zaszłaś w ciąże z Marysią to też robiła takie problemy?? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-05-13, 12:49 | #245 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

My kupujemy raczej na bieżąco. Jak coś jest ciekawego w gazetkach to jedziemy do Reala czy Tesco, albo przy okazji kupuję coś w Lidlu czy Biedronce (np. szpinak, rukolę czy mozzarelle i serki wiejski).

__________________ W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu | 
|     | 
|  2013-05-13, 12:51 | #246 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

400 zł na jedzenie? Nie do pomyślenia!   My wydajemy zdecydowanie więcej, ale wolę nawet nie liczyć. Measiu, współczuję Ci problemów z córką. Od kiedy się tak zachowuje? Rozmawiałaś z nią czemu tak jest? | 
|     | 
|  2013-05-13, 12:53 | #247 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Piękne!   Cytat: 
 My nie jemy dużo, ale jemy tylko produkty porządnej jakości. Nie wiem ile wydajemy, bo nie liczę... nawet jak bym policzyla i stwierdZla, ze za duzo to i tak bym nic w naszych wyborach jedzeniowych nie zmienila. na jedzeniu nie powinno sie oszczędzać szczególnie starając sie o dziecko cz będąc w ciąży... Nie mówiąc juz o tym jak sie to dziecko ma. Cytat: 
 On ci to USG ma robic czy on swoją droga robi oprócz tego USG na wizytach? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:54 | ||
|     | 
|  2013-05-13, 12:54 | #248 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Bielsko-Biała 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05  Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek   | ||
|     | 
|  2013-05-13, 13:03 | #249 | 
				 | 

Niech sobie oszczędzają na tym jedzeniu, prędzej czy pózniej to sie na ich zdrowiu odbije. Przeciez mięso, dobre wędliny, porządny chleb, warzywa, woce, nabial są drogie. I nie wierze, ze za 400zl moga dobrze sie odżywiać. Kosmos. Jeszcze rozumem jak ludzie nie maja pieniędzy i są zmuszeni, ale oszczędzanie na jedzeniu zeby sobie kupić lepszy ciuch czy inny gadżet (znam taki przypadek) uwazam za chore. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-13 o 13:07 | 
|     | 
|  2013-05-13, 13:06 | #250 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Iza no to kupuja pewnie tylko cos na śniadanie/kolację a obiady jedzą w pracy....i tego nie licza...;/

__________________ Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK | 
|     | 
|  2013-05-13, 13:23 | #251 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

mój gagatek

__________________ "Tego dniaAniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma"  7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo Wiktor  13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-05-19 o 22:07 | 
|     | 
|  2013-05-13, 13:27 | #252 | 
				 | 

Widać, ze zawadiaka!

| 
|     | 
|  2013-05-13, 13:28 | #253 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Kocur ja nie idę na 3 USG. Gin mi robi co wizytę i już mu ufam do końca ciąży, a u mnie najważniejsze jest łożysko i przepływy i to sprawdza. Teraz już 250 zł to dla mnie duże obciążenie budżetu. Cytat: 
 Cytat: 
 Tzn. teraz przy diecie i przy ciąży tym bardziej. Myślę, że miesięcznie to będzie również koszt ok. 1000-1200 zł lub więcej nawet. Bardziej umiem to przeliczyć tygodniowo, są tygodnie, kiedy jest to 200 zł, ale są i takie, gdzie jest to sporo więcej, średnio 300 zł - raz w tygodniu zakupy za 100 zł + potem na bieżąco. Staram się kupować dobrą gatunkowo żywność, pieczywo, wędliny, nabiał - w końcu to jemy codziennie. Czytam sumiennie etykietki i nie kupuję żadnych E. A jeszcze mój TŻ też sobie czasami lubi zaszaleć i kupi jakieś droższe piwko lub - to jego słabość - jakiś egzotyczny owoc albo mega śmierdzący ser z Francji za 15-20 zł... Za to puder mam z Rossmanna za 9 zł, żel pod prysznic - jak wyżej, za 4 zł, itd.  Ale już krem lepszy  Po prostu z biegiem lat nauczyłam się, na czym można i warto zaoszczędzić, a na czym nie. Jednak za 400 zł zwyczajnie bym nie przeżyła, chyba, że faktycznie dziennie makaron i suchy chleb. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | ||
|     | 
|  2013-05-13, 13:59 | #254 | 
| Zakorzenienie | 

Oj dziewczynki, dziekuje.. Jakos mam dzis zly nastrój..   Chandre chyba  Czytam Was caly czas, ale pisac nie mam sily   Ale o tym cholernym warszawskim novum, to jeszcze napisze ... Iza, gratuluje  A propos jedzenia, to ja nauczylam sie kupowac w Lidlu. Wędliny maja tam chyba najwyzsza zawatrosc mięsa (chociaz troche E tez w nich jest) Lubie takze nabial. Ja potrafie przyoszczędzic na jedzeniu  a kase wydac np na perfumy  Ale taki ze mnie typ..   | 
|     | 
|  2013-05-13, 14:00 | #255 | |
				 | 

Cytat: 
 Przystojniak   
				__________________ Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05  Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-05-13, 14:35 | #256 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

witam się w nowej części    babrie też pomyślałam o tym co ty - nowa część, nowe dzieciątko  opalanie ? zazdroszę, u nas wczoraj padało, zimno, ponuro iza bardzo się cieszę, że dzidziuś rośnie zdrowo  perse super się czyta twoje posty, przygotowanie do przywitania Arturka idę pełną parą   witam nowe mamy   agatko byłaś u kosmetyczki? 
				__________________ 5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011   | 
|     | 
|  2013-05-13, 14:44 | #257 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-02 
				 | 

śliczny i zawadiacki   Cytat: 
  Iza, to niemożliwe - ja wydaję 400 zł miesięcznie, ale Męża mam tylko przez weekend, więc właściwie nie jest to na 2 osoby. Poza tym mam od rodziców wszystkie warzywa (mamy swoje duże pole), w sezonie wszystkie owoce, mam też nabiał (rzadko coś kupuję) i własne mięso. Dokupuję chleb, czasem masło (bo masło często też Mama robi), przyprawy, napoje i jak tam na coś mamy ochotę. I 400 zł lekko idzie   
				__________________ wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 | |
|     | 
|  2013-05-13, 14:54 | #258 | 
| Zakorzenienie | 

Wlasnie probowalam sobie policzyc ile wydaje miesiecznie na jedzenie i naprawde nie pamietam    Chyba sobie zaczne zapisywac... U nas to jest tak, ze wlasciwie jak pojedziemy do lidla czy innego tesco raz na tydzien to wydajemy ze stówke  ale potem w tygodniu ciagle cos sie dokupuje. Moze nie za duzo, ale jednak.. No i u nas to jest tak, ze ja w ogole nie umiem planowac tego co zrobie na obiad. W ogole moj mozg nie funkcjonuje na linii zakupy - gotowanie  . Potrafie kupowac tylko jedzenie na sniadania i kolacje. Jak przychodzi do kupowania czegos na obiad, to zaczyna sie panika   Bardzo z tego powodu cierpie, bo jak moja mama (ktora mieszka pietro wyzej) nie wykombinuje czegos na obiad albo ja nie mam jakiegos naglego zrywu zeby cos ugotowac - to obiadu nie ma     | 
|     | 
|  2013-05-13, 15:20 | #259 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

bo chora jestem i musiałam odpuścić   Co u Was?? 
				__________________ Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK | 
|     | 
|  2013-05-13, 15:24 | #260 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat: 
 Albo np. mam w domu zawsze bazę - makaron, ryż, kasze różne, ale już resztę dokupuję na bieżąco, w życiu bym nie umiała zaplanować obiadów na cały tydzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | |
|     | 
|  2013-05-13, 15:25 | #261 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Ja właśnie już kiedyś pisałam, ze planuje obiady na cały tydzień z góry. Jedziemy na zakupy w piątek z listą i kupuje to co jest potrzebne na cały tydzień. Mięso, wędliny (dokupuje Tż ok wtorku) no i codziennie chlebek świeży kupuje  W tej cenie oczywiście są jakieś środki czystości, pasta do zębów, mydła itp. Kosmetyki kupujemy rzadziej i jedziemy po nie osobno, Zmusiła nas do tego sytuacja "kiedyś tam" i już tak zostało  Tak średnio wychodzi 200-300 zł na tydzień. Nie oszczędzamy na warzywach, mięsie i wędlinach  Można pewnie taniej ale zamiast sera brałabym cos seropodobne, zamiast żywieckiej jakaś mielonkę. Zamiast schabu, szynki czy czasem wołowiny wciąż zupa na porcji rosołowej.. Mój Tż zawsze mówi: "za ciężko pracuje, żeby i na żarciu oszczędzać" Chociaż serio, nie jadamy luksusów jakiś   | 
|     | 
|  2013-05-13, 15:42 | #262 | 
| Zakorzenienie | 

Perse, ja czasami nawet bazy nie mam     Kocoor, podziwiam  Moglabys powiedziec jak to zrobic zeby zaplanowac obiady na caly tydzien, bo ja tego nie ogarniam   | 
|     | 
|  2013-05-13, 15:52 | #263 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 bylam w sklepie z reklamacja wozka. trzeba bylo widziec moja mine jak uslyszalam, ze idzie do serwisu i do 28 dni powinien wrocic. moja wyobraznia zadzialala i juz widzialam siebie dygajaca 4 tygodnie z Mala na rekach. ale kobietka w sklepie zobaczywszy moja twarz od razu dopowiedziala, ze dostane na ten okres wozek zastepczy dostosowany do wieku i potrzeb dziecka        w swym przytomnym umysle zapytalam jak go zlozyc, ale nie zapytalam jak rozlozyc. trzeba mnie bylo widziec pod tesco rozkaldajaca wozek      i mi sie trafilo cos takiego http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html 
				__________________ measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-05-13 o 15:59 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-05-13, 15:55 | #264 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Cytat: 
 Wybierasz się do psychologa? | |
|     | 
|  2013-05-13, 15:59 | #265 | 
| Wtajemniczenie | 

duza ma podejrzenie zaspolu Aspargera. czekam na wizyte

__________________ measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png | 
|     | 
|  2013-05-13, 16:15 | #266 | ||
				 | 

Cytat: 
  Max na 2-3 dni. Cytat: 

__________________ Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05  Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek   | ||
|     | 
|  2013-05-13, 16:22 | #267 | 
				 | 

A ja nie robię i chyba  bym nawet nie potrafiła zakupów obiadowych z tygodniowym wyprzedzeniem zrobić. Jakos  tak z dnia na dzień ustslamy na co mamy ochotę. Sklepy mam po drodze z pracy, wpadam i wypadam, więc nie marnuje czasu. A kolejki w weekendy do kas I ogolnie tlumy w supermarketach powodują u mnie chcec ucieczki  wobec czego zakupy robię tam bardzo rzadko, moze z raz w miesiacu... woda mineralna, srodki czystości, jakieś kasze makarony i właściwie to wszystko. Measiu, współczuje problemów z duża. Jej tak od niedawna sie zaczęło taki dziwne zachowanie, wcześniej było ok? Jaki sie ja pytasz czemu tak sie zachowuje to co ona na to? Milczy? | 
|     | 
|  2013-05-13, 16:31 | #268 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 

__________________ measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png | |
|     | 
|  2013-05-13, 16:33 | #269 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
  ziemniaki, kasza, ryż, makaron) -zawsze to sprawdzam w piątek i zapisuje co się kończy. Początek listy już jest. Później sprawdzam jakie jest mięso w zamrażalniku i co z niego mogę zrobić. Pytam Tż na co ma ochotę. Często kupuję: szynkę ok 1 kg (dziele po 05, na 2 obiady), pierś z kurczaka lub indyka, udka 6 szt (po 3 na obiadek- wychodzą 2 obiady),schabik też 6 szt (ta sama zależność co udka  ), czasami wołowinę- też na 2 dni, lub jakieś inne mięsko. Czasami Tż jedzie specjalnie po rybki albo zamiast mięsa kupuje w Biedronce łososia. Oczywiście nie wszystko kupuje, tylko to co będziemy jeść. np. 1 kg mięsa ( mogę wtedy zrobić do wyboru: mielone, gulasz, chili con carne, sosy do spaghetti itp- sama je miele w razie potrzeby). do tego schabowe itp.. Później zapisuje wędlinę i ser. Na koniec warzywa, owoce, nabiał, wodę, przyprawy, ewentualne dodatki do obiadów. Jak ma taka listę to przejdę się po domu i sprawdzam czy się koczy pasta, papier do pupy, mydło, maszynki do golenia itp. Lista gotowa. Czasami dorzucamy już w sklepie lody, ciastka jakieś smakołyki itp. Obiady już tez masz zaplanowane (dla ułatwienia można je spisać sobie na liście dzień po dniu)   Teraz to jest mega proste..  Na bieżąco uzgadniamy co jemy jutro. Nie musimy jeść schabu jak mamy ochotę na mielone... | |
|     | 
|  2013-05-13, 16:37 | #270 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
  Iza  Measiu niezłe masz problemy z Dużą :/ Oluś dzisiaj 4 miesiące kończy  ale przeleciało 
				__________________ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.