|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
A przecież to sama przyjemność ![]() |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
EVA, 1,6 to kawałeczek klocuszka
trzymam kciuki żeby fiknął i się łądnie ułożył
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, że mogę błędnie je interpretować Bo zawsze mam wrażenie, że synuś chce, żeby mama odpoczęła
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Twee- dodałaś sobie do podpisu, że ćwiczysz Kegla żeby się pochwalić, czy żeby nie zapomnieć? hahahah
U mnie dzisiaj stały ulubiony zestaw ostatnio Tżta- kurczak w panierce a'la kfc+ domowe frytki+ sałatka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak o Was dbam!![]() Też miałam taki ambitny obiadowy plan, ale za dużo przy tym było roboty
|
|
#756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ułożenia to widzę, że jedziemy na tym samym wózku. Mój Antek też pośladkowo ułozony, a w 30 tyg na wizycie ważył 1,5 kg i lekarka powiedziała, że jest w normie więc mam nadzieję, że ok. Podobno dzieci skokowo rosną w brzuszkach i tydzień później może być już zdecydowanie większy.No i ten otulaczek fajna koncepcja tylko czy się sprawdzi?? A Gdzie Twoja siostra to kupowała?? |
||
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że pizza, no ale tam też szynka i salami lub pepperoni być MUSI Cytat:
przypadkiem nie dostałaś monuralu? bo ja właśnie tak i 3 dni temu wypiłam saszetkę rozpuszczoną w wodzie
|
||
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
EVA o właśnie Neni mi przypomniała dostałam Monural na te bakterie.
A ja wysłałam mamę do Biedry i kupiła mi te kocyki i pieluszki flanelowe i ręczniczek z myjką ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- No dokładnie Neni co za synchro
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
a miałyście już robione posiewy te przedporodowe?
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ghia, Ty to serio w ciąży jesteś
|
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj wpadł do domu na szybciocha, bo w planach od razu po pracy miał próbę i żarcie z McDonalda... a tak domowe fryteczki z ketchupem i twarożkiem Nachwalił mnie, jakbym obiad 3-daniowy przed nim postawiła
|
|
#763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ze te pieluszki trzeba prac a nie wyrzucac do smieci wiec to jest mniej wygodne dla matki
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, bo do tej pory mogłyśmy mieć jeszcze wątpliwości
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Ja przez to, że się już chyba pogodziłam z cesarką to nawet kegla nie ćwiczę
a jak mi mały zrobi psikusa to będę miała za swoje lenistwo
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Eva moja mala tez w 31 tyg na wizycie wazyla 1620 lekarz powiedzial ze to dobra waga,znowu mojej kuzynki chlopczyk w 31 tyg wazyl 1200 to dopiero mało :P ale i tak jest zdrowy itp ( chodziaz urodzony w 33 tyg...)
macie fajne wyprawki,ja musze w ktorys dzien siasc i pospisywac wszystko itp to tez Wam wkleje. co do bepanthena to jest to jeden zwykly czy sa jakies rozne? i co do pupki dla dziecka i dla mnie do sutow? ( tylko trzeba zmywac?) Jest mi smutno przyszlam do domu i siadlam i sie rozplakalam jakos mam takie dni kijowe ..wszystko mnie denerwuje eh Bylam w biedronce kupilam posciel dla małej bialo rozowa w koniki my little pony ) i blekitny kocyk jest super.a teraz na pocieszenie sobie zrobilam fryty i popije je zimna pepsi.Zyc nie umierac
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluszek wielorazowych nie mam zamiaru używać, ale Małgosia ma zamiar. Pojawi się zapracowana nasza mamusia wreszcie, to się pewnie w tym temacie wypowie.
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezu, ja mam takie potworne wyrzuty sumienia, jak wypiję pepsi czy colę, że szkoda gadać ![]() A ja widzę, że wy tu sobie ładnie folgujecie
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
jesuuu, co Wy dzis z tymi frytkami, jakieś wyposzczone jesteście
![]() u mnie kopytka z mielonym od Tesciowej Tż będzie jadł
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już chyba nie będziecie koleżankami z Neni za to zdanie
|
||
|
|
|
#774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jej kupiłam w prezencie jak sie mały urodził 3 takie otulacze. Ja kupowałam w tym sklepie http://www.milovia.eu/pl/ te są super... ale drogie wiem ze sa tez inne firmy które szyja takie pieluchy albo dziewczyny same szyją pełno tego na necie
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
sorry mała, ale od dzisiaj mów mi NENI
|
|
|
|
#777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skarpeteczki 27 Paputki i buciczki 11 Koszulki wiązane dl. rekaw 5 Body kr. rekaw 16 Body dl. rekaw 10 Spioszki bawełniane/welurowe 6/5 Polspioszki 2 Pajacyki bawełniane/welurowe 7/13 Bluzeczki/kaftaniczki dl. rekaw 20 Bluzeczki/ t-shirty kr. rekaw 9 Sukienusie 18 Spodenki 8 Geterki 8 Bolerka 3 Bluzy 3 Dresiki 2 Czapeczki 18 Rampersiki 2 Kurteczki 3 Kombinezoniki 2 Niedrapki 3 A tutaj np. lista do torby szpitalnej: kosmetyki DZIDZIA: Oliwka Mydlo BAMBINO Octenisept do pepuszka Rumianek/swietlik do oczek Gaziki jalowe Olejuszka na ciemieniuche myjka szczoteczka miekka do wloskow nozyczki bezpieczne krem do pupki pampersy TOUJOURS chusteczki TOUJOURS Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt. Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru Karmienie i uspokajanie: butelki AVENT ze smoczkami 2 male, jedna 260 ml mleczko NAN Pro na wszelki wypadek Smoczki anatomiczne Tommee Tippee PURE 0-3 kropelki na kolke - Bobotic? na goraczke - czopeczki na zaparcia - czopeczki glicerynowe Kosmetyki MAMA masc do brodawek - Medela Purelan Kora debu napar + Tantum Rosa podpaski poporodowe majtki siateczkowe podklady na lozko TORBA SZPITAL Kosmetyki MAMY j.w. plus tusz do rzes/ róż Kosmetyki DZIDZI - podstawowe Dokumenty - dowod, ubezpieczenie, ciaza, grupa krwi Szlafrok, 3 koszulki nocne bawelniane, 3 pary spodni dresowych, 3 T-shirty, bawelniane biustonosze i figi, 3-4 pary skarpet Reczniki, reczniki kuchenne, papier toaletowy miekki, apap, mydlo dzieciece, szczoteczka i pasta, szczotka i szampon, gabka, klapki pod prysznic, kapcie Telefon, ladowarka, aparat, akumulatory Kanapki, picie, slodycze Ciuszki DZIDZI, w tym na powrot do domu Kubek, talerzyk, sztucce Lusterko A tu jeszcze inne rzeczy, ktore kupilam lub dostalam: - lozeczko - przewijak z wanienka - kosz mojzesza + stelaz bujany - wozek - materac - posciel - kolderka, podusia, komplety powloczek+ochraniacze, baldachim ze stelazem, reczniki - karuzelka - maty edu - rozek, miekkie nosidlo-wklad do gondoli - pluszowe grzechotki - pieluszki tetrowe i flanelowe - kocyki - becik do chrztu PAN ODPISAL w przemily sposob, wyglada na to ze spodziewal sie ceny powyzej 1000 i w sumie dobrze mu sie trafilo, ze Allegro mialo zwieche, bo ma przynajmniej dobry powod, zeby odwolywac sie do nich Zaproponowal mi cene minimum, ktora jest dosc sporo ponad moje maximum, echhh, na co odpisalam mu bez sciemy, ile moge max zaplacic i jak bardzo bardzo bylabym wdzieczna, zeby choc to przemyslal raz jeszcze - no i zobaczymy, nie mam zbyt wielkiej nadziei, ale jakas mikroskopijna jednak mam... NO TO TERAZ POTRZEBUJE TYCH KCIUCZKOW MAGICZNYCH WIZAZOWYCH ![]() EDIT: A brzuch tak mi sie non stop stawial z tego wszystkiego, ze skonczylam na 3 no-spach po raz pierwszy w tej ciazy!
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-13 o 18:16 |
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
Tylko co na to Neniowa
|
|
|
|
#780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale kopytka też bym zjadła ![]() Cytat:
ciekawe, kiedy mi się sielanka skończy![]() Cytat:
![]() Ale spoko, po porodzie Ci przejdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

A przecież to sama przyjemność

trzymam kciuki żeby fiknął i się łądnie ułożył
albo mam tu przed sobą super specjaliste od tęgich kopniaków - mój Syn

a jak mi mały zrobi psikusa to będę miała za swoje lenistwo