|
|
#2881 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
szybko zleci i wrócisz do Dominisi jak znajdziesz chwilę to daj znać jak było ![]() Ano jestem, ale powiem szczerze, że bywało gorzej ![]() Cytat:
Zdrówka dla Dadusia i powodzenia na egzaminie! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40796986]A to w ogóle któraś w wątku pisała i zgapiłam ![]() [/QUOTE] Ja pisałam uwielbiam tego kurczaka, miałam dzisiaj robić bo mam urodziny i chciałam, żeby było do zjedzenia z jakimś sosem, ale goście mi się wykruszyli (6 osób jednocześnie!) i stwierdziłam, że mi się nie opłaca robić. Będzie na jutro Cytat:
Ja się brzydzę takich rzeczy, nie wiem kto to dotykał, a w mojej głowie zawsze jest to zawszony, śmierdzący, charkający i smarkający menel ![]() Cytat:
Niby dzieci to ulewanie nie męczy, ale ja zawsze moją żałuję. I dzisiaj też, ulała ja do Niej, że biedulko moja, a Ewcia w śmiech ![]()
|
||||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
aha, czyli wychodzi na to, że jednak lepiej prać; w sumie tak miałam zrobić, ale mama mnie zgadała, że przesadzam
|
#2883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O dzięki
też sprawdziłam ![]() Cytat:
Ostatnio w nocy Daria się obudziła o 1 i o 5. Wstałam do niej o tej 1 , dałam jej mleka i uspałam. Jak obudziła się o 5 to Tż do niej wstał, a ja za nim dreptam do kuchni i mówię że ja jej dam a on niech idzie spać bo do pracy rano wstaje. A tak naprawdę to ja chciałam jej dać i uspać ją bo już się stęskniłam za nią ojjj głupia ja.... zamiast korzystać że mąż chciał ją nakarmić.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lenova, a Ty przeszłaś na mm?? Nie wiem czy pisałaś... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40796986]w necie znalazłam: 2 piersi z kuraka (ja dałam 3, czyli 1 podwójną i 1 pojedynczą) duży kubek jogurtu naturalnego sól, pieprz, zioła jakie tam chcecie paczkę krakersów (zużyłam 2/3 na styk) jogurt i przyprawy wymieszać w misce, wrzucić pokrojone piersi (kawałki takie dawałam jak mniej więcej w Macu te kuraki, może ciut większe), odstawić - w przepisie że nawet na noc, ja na godzinę w lodówkę dałam. Krakersy rozkruszyć w osobnej misce, drobno. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować. Kawałki mięsa obtaczać w krakersach i układać na blasze, piec 20 minut. Smaczne, lekko kwaskowe-jogurtowe a Dorotka dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=YHEfj...ature=youtu.be[/QUOTE] Smakowity przepis Chyba się skuszę A Dorka jak fajnie je ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40797801]Silver, no niestety refluks to min. 6mcy trwa.[/QUOTE] ojjjjjjjjjjjj
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Kochana |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie nerwy to mi puściły w piątek, jak mój TŻ z moim bratem dmuchali balony do dekoracji przed domem - jeden wielki, drugi mały (balony - zresztą brat i tż też bo 14 lat różnicy ) - ale się wkurzałam... strażacy zamiast sprzątać to jeden drugiemu sobie pannę młodą za kierownicą pokazywali ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- SZKLANKA Kochana, wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoich nie piorę, choć ostatnio zaczęłam prać nową bieliznę Ale Małej rzeczy zawsze, no bo wiadomo jak to w sklepach, każdy tego dotyka, miętoli w rękach a ludzie różne choróbska mają więc ja wolę wyprać ale nie prasuję już, bo mi się nie chce ![]()
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
sto lat
kochanie, dużo zdroweczka Cytat:
hehehe dobre |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Co do kp - moja już taka świata ciekawa, że jej się zdarza przerywać, gapić się wszędzie itp. I ostatnio się zdarzają po raz 1 od urodzenia płacze ze zmęczenia i muszę ją trochę bujać - wyraźnie więcej bodźców dociera. KIEDYŚ jak była mniejsza to na każdy płacz pomagała pierś a TERAZ już nie - potrafi krzyczeć z piersią w buzi bo zmęczona, przeładowana, a jeść nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo
Cytat:
![]() Dziękuję Dziękuję Jejku, ale mi się teraz miło zrobiło kochane jesteście |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo tego że TŻ od wtorku przed ślubem codziennie poza piątkiem pijany był
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-13 o 22:26 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka, Sto lat! jak najwięcej zdrowia i uśmiechu na buzi
)) ![]() ![]()
|
|
#2892 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lady, Bokeh za chrzcinyDziewczyny przykro tak z tymi rodzicami. U mnie też nie było kolorowo, ojca albo nie było w domu (zawsze gdzieś za granicę wyjeżdżał do pracy) a jak już był to pił i tylko to z dzieciństwa pamiętam. A mama, no cóż też jej życie dało w kość. Marsi, ja też nie pamiętam, żeby mama się nami jakoś szczególnie zajmowała, nigdy nie usłyszałam od niej, ze mnie kocha, czy jest ze mnie dumna itp. Nigdy też nie widziałam, miłości między rodzicami. Kiedyś sobie obiecałam, że nigdy nie będę takim małżeństwem jakim oni są. Nawet im to kiedyś powiedziałam.ehh przykro tak pisać Aga, Szaja, Blogerka za 4 miesiąceMy też dzisiaj kończymy 4 miesiące, z tej okazji kupiłam Filipowi body i łyżeczki do karmienia te zmieniające kolor ![]() Szklanka wszystkiego najlepszego No i zapomniałam co miałam napisać Ajj mały się obudził lece Dobranoc
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwfka-dobrze że się pogodziliście. Czasem trzeba facetowi wylać wiadro zimnej wody na łeb.
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Hej przyznaje się od rana nic nie przeczytałam. Teraz spac idę bo zmeczona więc na szybko. Kubus marudny jak nigdy wszystko gryzie strasznie, co chwil jest wrzesk i płacz - zęby chyba. Dzisiaj jeszcze doszło straszne ulewanie i nerw przy cycu. Jestem wykończona.
Mam jakaś deprechę dzisiaj tz poszedł na pepkowke, ja się czuje jak niedobór jakiś, zaniedbana zmęczona i uwięziona w domu. Wszystko mńie drażni, do tego gałgankiem sie przejmuje moim biednym, że tak mu źle.Na rehabilitacji wyszło, że mam baaardzo duzy ten rozstep miesnia i czeka mnie długa żmudna praca, a ja juz chciałam ostro za ćwiczenia się wziąć . Wszystko nie po mojej myśli.Byłam w biedronce i chciałam kupić ubranka, zostały duże rozmiary więc mam rozm 80 kupiony. Jutro tz Wysle do innej moze jeszcze cos bedzie. Ogólnie czułam sie jak dzikus jak biegłam miedzy towarem, bo Kubusia pierwszy raz z babcia na dłużej zostawiłam. Przepraszam za błędy i literowki ale ja naprawdę na szybko... Dziękujemy za miłe komentarze pod zdjęciem
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziewczynki, chcialam oficjalnie zakomunikowac, iz przez nastepne dni moze mnie byc mniej na forum, zaczynamy remont
Czytam, ale nie daje rady odpisywac, wyprawilismy siostre M.do Anglii, po chrzcinach juz jest, jeszcze moja kuzynka jest, zaczynamy remont, bozesz, ja jestem padnieta, a M.chodzi jak zombie, tak strasznie mi go zal ![]() Ale koniec czerwca jedziemy na wakacje wiec byle do czerwca, byle do czerwca..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym mojego zatłukła za takie coś. Jak w piątek poszedł na 1 piwko to byłam złą. Marta gratulacje za 4 miesiące
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dajcie znac co ze spotkaniem, i o ktorej, gdzie co i jak
Szajka moze byc k. 15![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2898 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szklanka, najserdeczniejsze życzenia urodzinowe
![]() Dziewczyny śląskie! odpadam w czwartek, P. w pracy jednak! źle w grafiku spojrzał... a ja sama z 2 dziewczynami się nie wybiorę, bo z przesiadką muszę Ale - od 18 maja do końca czerwca ma wolne więc jestem cała wasza |
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Szklaneczko-nasza kochana i ty dopiero teraz mówisz? W dzień to by się dziabnęło twoje zdrówka,a tak... Ja już w łóżku jestem
![]() Sto lat,sto lat niech żyje żyje nam! Szczęścia kochanieńka
|
#2900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to zrobilas przy dzieciatku? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sterroryzowal mnie juz dawno, po jablkach juz ![]() Cytat:
![]() Ja tez piore swiezo kupione ciuszki, nie wyobrazam sobie inaczej. Potem je prasuje, bo...lubie :P Tak, jak szajka
|
||||||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Nawijko nie jestes glupia, ją do tej pory przezywam swoja porazke z kp
miejmy nadzieje, ze u Ciebie to chwilowy kryzys a jak nie to juz niedlugo przeciez rozszerzanie diety![]() Fewciu wpadam na placuchy ![]() ![]() Cytat:
Wszystko sie ulozy z malym. Dobranoc |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka, pijemy!!
![]() Wszystkiego dobrego kochana ![]() U nas chrzcin raczej nie bedzie ![]() TZ nie chce chrzestnej, ktora ja wybralam, a ja nie chce zadnej innej Na szczescie mi na chrzcinach nie zalezy, za to tesciowa biadoli ile wlezie, bo ona juz ma wizje pt. co zrobimy jak nie daj boze malemu cos sie stanie............... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-13 o 22:50 |
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1 i 2 rozdział napisałam w grudniu
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Studenci po melanżu wezwali
taksówke.Podjechała a jeden z studentów pyta kierowce: -Czy zawiezie pan nas do akademika za "dychę"...? -Nie -A za trzy cztery...? -Dobra wsakujcie Kierowca podwiózł studentów i woła o zaplate a jeden z nich na to: -Dobra chłopaki trzy czte-ry DZIĘ-KU- JE-MY....! o losie.
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z lustrem spróbuję przy najbliższej okazji ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Dziewczyny, a czy jest wśród Was taka, która nie będzie chrzcić dziecka? |
||
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzi dwóch kolesiów w kinie, a
przed nimi taki wielki, łysy drechol, grube karczycho, złoty kajdan na szyi - z dziewczyną siedzi. Jeden z tych kolesiów do drugiego: - Stary, założę się z tobą o 50 zeta, że nie klepniesz łysego w glace. - No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli ten drugi i klepie łysego w glace. Łysy się odwraca, a koleś: - Krzychu, to Ty? A nie... To przepraszam... Łysy: - Żaden Krzychu, [...], dotknij mnie jeszcze raz to Ci ☠☠☠ne! i się odwraca. Na to ten pierwszy koleżka do drugiego: - Stary, świetnie to rozegrałeś, ale idę z tobą o 200 zeta, że go drugi raz nie klepniesz. - No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli sobie ten drugi i pac łysego w glace. Łysy zjeżony się odwraca, a koleś: - Krzychu, no [...], 8 lat w podstawówce, ze 3 lata w jednej ławce przesiedzieliśmy, Krzychu, no nie pamiętasz mnie? Łysy: - [...], nie byłem w żadnej podstawówce, zaraz ci tak przy☠☠☠☠☠☠☠e, że się nie pozbierasz! Zaczyna się podnosić, żeby wylutować kolesiowi, ale dziewczyna łapie go za rękaw i mówi: - No daj spokój, Józek, film jest, a Ty będziesz jakiegoś cieniasa bił, chodź do pierwszego rzędu i ogladajmy... Łysy niezadowolony idzie z dziewczyną do pierwszego rzędu, siadają. Pierwszy koleś znowu do drugiego: - Stary, naprawdę jestem pod wrażeniem, nieźle to wymyśliłeś, ale idę o 1000, że go trzeci raz nie klepniesz. - No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli ten drugi. Idą do drugiego rzędu, siadają za łysym i koleś wali łysego w łeb. Łysy się odwraca, na maksa napięty, a koleś: - Krzysiu, to ja tam na górze jakiegoś łysego w glace napierdalam, a Ty tu w pierwszym rzędzie siedzisz! Sikam
|
#2908 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40796986]A to w ogóle któraś w wątku pisała i zgapiłam ![]() w necie znalazłam: 2 piersi z kuraka (ja dałam 3, czyli 1 podwójną i 1 pojedynczą) duży kubek jogurtu naturalnego sól, pieprz, zioła jakie tam chcecie paczkę krakersów (zużyłam 2/3 na styk) jogurt i przyprawy wymieszać w misce, wrzucić pokrojone piersi (kawałki takie dawałam jak mniej więcej w Macu te kuraki, może ciut większe), odstawić - w przepisie że nawet na noc, ja na godzinę w lodówkę dałam. Krakersy rozkruszyć w osobnej misce, drobno. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować. Kawałki mięsa obtaczać w krakersach i układać na blasze, piec 20 minut. Smaczne, lekko kwaskowe-jogurtowe wariatki ![]() Hmmm... Poproszę czasem o podanie smoczka czy wyrzucenie pieluchy, sama czasem podaje smoka młodej do paszczy :d a ja inaczej robię: - pół kg mielonego (najlepsze - z szykni z biedronki) - szklanka kaszy manny - jajko -średnia cebula -przyprawy jakie się chce -szklanka drobno posiekanej kapusty wymieszać, formować kotlety i do sosu pomidorowego do gara na 40 minut ![]() e nie, potem kompletnie się w tych kategoriach nei myśli ![]() Tak, przy kp teoretycznie po 6mcu (można wcześniej, ale WHO zaleca wyłączne karmienie piersią przez 6mcy), ale skoro ja od września do pracy, czyli Dorotka będzie miała 7,5mca- to ona musi jeść coś innego niż pierś już, nie mogę dopiero bawić się w rozszerzanie... a widzisz, to na pewno, ja wstaję ok. 7 rano urok starszego dziecka ![]() skrzywienie wymiata a Dorotka dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=YHEfj...ature=youtu.be a dziwisz się? brokuły fuj [/QUOTE]Dorka super ![]() a karakersy to słone? tak samo robie jak Ty oszukane tylko zanim to gara to podsmazam Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Szklanka spełnienia marzeń |
|||||
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno sobie przypomniałam z tego mojego długiego nadrabiania; któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam już) pytała o tabletki Naraya - ja biorę, teraz już 2 opakowanie i na razie nic niepożądanego nie zauważyłam, może trochę zołzowata jestem, ale to w sumie normalne u mnie
tylko już 2 razy zapomniałam o tabletce, chociaż mam przypomnienie w telefonie i kurde wkurza ,mnie to, nie wiem, czy nie zmienię na coś innegoCytat:
Cytat:
![]() jak go brałam na ręce, albo czasem na przewijaku tak bardzo się prostował, że praktycznie stawał na palcach i na głowie; a jak był na rękach, to tak czasem sztywniał, że źle było go trzymać; ale głównie wtedy tak się zachowywał, jak był wkurzony albo głodny, rzadko bez powodu; teraz jest już lepiej a co do paluszków to lewą stópkę ładnie układa na podłożu, palce płasko, a przy prawej stopie tak jakby podkurcza paluszki jak dotyka podłoża i kieruje stópkę paluszkami do wewnątrz; nie umiem tego inaczej opisać
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

A jutro ruszam do pracy- wszystko już załatwione. Ale będę tęsknić za Domcią 
szybko zleci i wrócisz do Dominisi 
biedny... wróciliśmy od lekarza dostał syrop Salbutamol, krople Pulneo, Bactrim (baba mi mówiła w aptece że to antybiotyk, alle w ulotce tak nie pisze )i na jutro robione kropelki do pędzlowania noska
Ja się brzydzę takich rzeczy, nie wiem kto to dotykał, a w mojej głowie zawsze jest to zawszony, śmierdzący, charkający i smarkający menel 

za chrzciny