|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
tweedledee modele do wyboru z mojej listy, wagowo lżejsze do dźwigania po piętrach i 3w1
Tutek Tambero Passo Espiro Vector Colectto Mateo Najbardziej przy macaniu pasowały mi Tutek i Colectto |
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
aha a więc nie mam co się martwić moze i ja za 3 tygodnie bedę miala juz wyżej...ale chyba nie śpieszno mi do bólu który masz jak cię kopie po żebrach
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wózek u nas w SR połozna mówi ze do pępka tylko oCtenisept
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prześpisz się i wszystko wróci do normy |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
oszalałyście dzisiaj z tym pisaniem, przeleciałam tylko pobieżnie
Malinka już 36 tydzień? jak sobie pomyślę to się boję Lachryma oby rozwarcie dalej się nie robiło, trzymam kciuku za szyjkę i reszty zapomniałam ze zmęczenia byłam trzecie raz w biedronce po kocyki i dalej nie są do sprzedaży, wiec zostałam bez kocyka ![]() byliśmy na SR i nasza porodówka to tragedia, średniowiecze normalnie. Ginekologia piękna wyremontowana a na porodówce kafelki z przed 50 lat, stare żelazne łózko, staroświecka lampa, małe pomieszczenie i strasznie duszne bez toalety, jedna wspólna na korytarzu, szyją w innym pomieszczeniu. Normalnie dostałam ataku paniki jak to zobaczyłam. Nie wyobrażam sobie tam leżeć i rodzić, do innego miasta nie chce jechać (u mnie jeden szpital) bo nasz ma dobrą renomę ale ten wygląd odstraszył mnie totalnie. tz tez miał nie tęgą minę
|
#996 | ||
|
Rozeznanie
|
Boże!! Przespałam pół dnia nie wiem co ja będę w nocy robić. Strasznie mnie muli po tym szpitalu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych tabletek na skurcze i twardnienia. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
)ale najważniejsze jest, aby robić to co się uważa za słuszne i obie będziemy widzieć co trzeba robić przy naszym dziecku. |
||
|
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie też dzisiaj na tę biedrę nastawiłam i mąż mi kupił ten kocyk i pościel z Kubusiem
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath to ile w sumie zaplacilas a ten wozek??
|
|
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o co chodzi z tym twardnieniem? na długo ten brzuszek twardnieje?
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
\
mówimy o tych skurczach braxtona-hicksa jakbyś miała to byś wiedziała )
|
|
|
|
#1003 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dopiero niedawno wróciliśmy z Krakowa, wstąpilismy jeszcze do moich rodziców bo tata wczoraj miał urodziny.. i wiecie co usłyszałam od mojej mamy o tej sukience... ze ładna, że do niej pasują jeszcze sandałki i tarzan u boku ;( bleeee odechciało mi się i ją oddaję ;( moja matka zawsze wie jak mi zepsuć humor ;( wizyta u pani doktor zakończona powodzeniem, gdyby nie 3 godzinne czekanie, choć byliśmy umówieni na 13 okazało się, ze są dwie listy, jedną ma Pani doktor, drugą pani w recepcji i obie zapisują pacjentów !!!??? .nie ma szans zebym nadrobiła Wasze spamowanie, przeleciałam tylko po łepkach.. Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-13 o 22:55 |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać... dzis bez drzemki w dzień i jestem nieprzytomna
Dobranoc!
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubek melisy stoi juz na nocnej szafce, ja wypachniona w lozeczku, ciśnienie spadło do 126/89 mam nadzieje ze bez problemu zasne...
Maja siedzi cicho, moze ja przebudzi głos taty jak zacznie jej czytac ![]() Zapomniałam z tego wszystkiego wam powiedzieć ze być moze będę miała cesarke endo podejmie decyzje w lipcu na ostatniej wizycie. Powiedział ze wszystko zależy od tego czy moje guzki pozostaną bez zmian...No i wszystkie plany z porodem z TZ poszły w leb chociaż w sumie ja i tak nie przyjmuje tego do wiadomosci
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
u każdej jest inaczej.
niektóre dziewczyny mogą odczuwać je codziennie, kilka minut, albo co jakiś czas, co kilka dni. to taki skurcz/twardnienie, ale nie za bardzo bolące (taki dyskomfort się odczuwa) taka praca macicy która przyszykowuje się do porodu. skurcze te mogą sie pojawiać już od 20 tygodnia (u mnie tak jest) wpisz sobie w google to i poczytaj. |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40798744]Oli a patrz na ten... http://allegro.pl/wozek-retro-glebok...224815937.html
[/QUOTE]Byl powaznie brany pod uwage, ale zdyskwalifikowalo go zawieszenie na wahaczach kontra zawieszenie na paskach w Gessleinie no i kolor bardziej meski tutaj Kup go, Tesia, i lecim na spacerek po Wro, bedziemy w wiadomosciach lokalnych ![]() Domcia, 650 ![]() Kto lubi retro klimaty, niech looknie na foty tego sklepiku z wozkami i nie tylko w Alpenrod (ja powinnam miec zakaz wstepu w takie miejsca http://www.ebay.de/itm/kultiger-Nost...-/171034330642 EDIT: WIDZICIE TĘ WIKLINOWA SMIESZNOTE NA POLCE NA OSTATNIEJ FOCIE, MALE KOLECZKA I PEKATY KADLUB? To jest Zekiwa z lat 50, stoi u mnie w sypialni w trakcie renowacji, z tym ze moja stracila budke w wirach historii i nie jest z wikliny tylko drewna, wazy z tone!! I jest pokryta oliwkowa koronka cala, a stelaz/raczke ma w kolorze stare zloto. Zakupiona ZA ZLOTOWKE od kolesia, co w niej kury w stodole trzymal od wojny niemal!! Znaczy nie kury w koronce, koronke dodalam ja ![]() EDIT 2 - poniewaz Zekiwy sa OGROMNE, gondola cos ze 100-110 cm, ja trzymam w mojej posciel
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-13 o 23:08 |
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Domciatko
|
#1010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i kolejny argument - teraz mam go gdzie trzymać bo poprzednio argumentem było wielkość i mała waga, teraz mogę to olać ale co najważniejsze musiałabym go upolować za jakąś śmieszną cenę bo nie chce mi się płacić dużo kasy za głęboki wózek, bo przecież mam już dwa w 1 ... nooo zastanawiam się zastanawiam.. |
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
ostanio sprawdzałam z ciekawości w starym watku mam lipcowo - sierpniowych 2012 kiedy zaczeły sie wypakowywać
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630968
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40799196]się śmiejesz... zaczynam sie zastanawiać nad taką dużą budką... mój Ignacek wyrósł mi z gondoli jak miał pół roku, więc jak młodszy brat wda się wagą w starszaka oraz że pół roku przypadnie na zimę, to nie jest głupi pomysł, bo nie mam zbytnio zamiaru przerzucać malucha do spacerówki w zimie... brrr
no i kolejny argument - teraz mam go gdzie trzymać bo poprzednio argumentem było wielkość i mała waga, teraz mogę to olać ale co najważniejsze musiałabym go upolować za jakąś śmieszną cenę bo nie chce mi się płacić dużo kasy za głęboki wózek, bo przecież mam już dwa w 1 ... nooo zastanawiam się zastanawiam..[/QUOTE] Ja Ci bede Kochana podrzucac ofertki jak mi cos w oko milego wpadnie ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- UWAGA DZIEWCZYNKOWE MAMY: JEDNA Z NAJLADNIEJSZYCH AUKCJI DZIEWCZYNKOWYCH 0-6 MIES. JAKA W ZYCIU WIDZIALAM: http://allegro.pl/praktyczna-wyprawk...236861889.html I druga :http://allegro.pl/praktyczna-wyprawk...237775350.html I calkiem calkiem CHLOPCZYKOWA: http://allegro.pl/przecudny-chlopiec...236944977.html
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-13 o 23:48 |
|
|
|
#1013 |
|
Konto usunięte
|
git
podrzucaj jakby co, zobaczymy..nie moge spac... dlaczego nikt nie pisze o tej porze? |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40800297]git
podrzucaj jakby co, zobaczymy..nie moge spac... dlaczego nikt nie pisze o tej porze?[/QUOTE] Poniewaz Sammy z USA nas zaniedbuje a Joan poszla na L4 Ja z kolei nie umiem w dzien drzemac, w nocy ostatnio mi sie nie chce, a nad ranem bym sie dala pokroic, zeby nie wstawac - ale rodzine trzeba wyprawic i doopa blada. Ty w ogole spalas dzis?...
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zostawiłam was wczoraj rano i mam 25stron do nadrobienia Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie ), załatwić kilka spraw z działką, odebrać zamówienie od r_p77, na wizytę i do SR. Wróciliśmy do domu po 21 i padłam jak mucha.Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj mi ginka mówiła, że największe dziecko urodzone w tym szpitalu ważyło 6300 Ale mam się nie martwić, bo takie dzieci rodzą kobiety chore na cukrzycę...A na SR dostaliśmy listę wyprawkową - ile czego kupić. I wyobraźcie sobie, że do szpitala nie wolno przynosić żadnych kosmetyków dla dziecka. Jedynie co można to maść do pupy, ale wolno ją zastosować dopiero w drugiej dobie życia dziecka.
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ilez mam nadrabiania od wczoraj jak nie zasne spowrotem to przeczytam, a jak zasne to trudno.
|
|
|
|
#1020 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tez juz wstalam, głód mnie obudził i siku
![]() Zjadłam juz dwie kromale razowca z pasztetem i ogorkiem (kiedy mi sie znudzi ), TZ wybyl do pracy.Cytat:
![]() Cytat:
piękna waga maluszka. Super ze juz masz lozeczko---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() A mówiła jakich kosmetyków używają w szpitalu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

za wózek

witam się pierwszy raz w nowym wątku 

okazało się, ze są dwie listy, jedną ma Pani doktor, drugą pani w recepcji i obie zapisują pacjentów !!!???
Dobranoc!

endo podejmie decyzje w lipcu na ostatniej wizycie. Powiedział ze wszystko zależy od tego czy moje guzki pozostaną bez zmian...No i wszystkie plany z porodem z TZ poszły w leb
no i kolor bardziej meski tutaj 

za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.