W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 22:04   #991
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

tweedledee modele do wyboru z mojej listy, wagowo lżejsze do dźwigania po piętrach i 3w1
Tutek Tambero
Passo
Espiro Vector
Colectto Mateo

Najbardziej przy macaniu pasowały mi Tutek i Colectto

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:08   #992
sarna405
Zadomowienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Mnie też się wydawało że to za wysoko ale wg ostatniego USG mały był o tydzień starszy i macica tak samo tygodniowo wyżej...
Czyli takjakbym byłą teraz w 29 tygodniu wg USG

aha a więc nie mam co się martwić moze i ja za 3 tygodnie bedę miala juz wyżej...ale chyba nie śpieszno mi do bólu który masz jak cię kopie po żebrach
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:09   #993
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Super lista, ale z jedna uwaga na szybko - teraz odchodzi sie od spirytusu i w ogole alko na pepuszek. Ja tez bylam mocno za spirytusem, ale poczytalam i zmienilam diametralnie zdanie na ten temat - tylko cos a'la Octenisept.

Piesek nie powinien wybywac z chaty wg mnie, to jest prosty komunikat o odrzuceniu . Dac dzieciatko poniuchac i zachowywac sie normalnie jak zawsze u nas 2 x sie sprawdzilo, w tym raz z owczarkiem staroniemieckim

Ja tylko dzis wzielam, bo brzus byl non stop twardy i pieklo/ ciagnelo coraz mocniej.
Przy bezbolesnym twardnieniu niczego nie zazywam.

Mam ten wozek, dziewczyny. Za podwojna cene wylicytowana .
Ale tak mnie dobila ogolnie sytuacja, ze bede sie cieszyc od jutra ewentualnie.
Normalnie bym darla koty, nie raz juz miazdzylam naciagaczy i oszustow na All i znam temat. Ale to nie wydaje sie byc naciagacz - no i sytuacja niejasna przez ten zwis portalu wczoraj.
Poza tym grzebolilam sie pol dnia w ofertach, rozwazalismy nawet normalne opcje jak marita czy bebetto fabio (uzywki) i popadlam w stan glebokiej nieszczesliwosci z tego powodu.
Jeszcze sie z tym przespie zanim zrobie przelew, ale mysle, ze i tak sukces - bo gosciu ten sam wozeczek na tablicy wystawial za 1300, a drugi i jedyny oprocz tego Gesslein na tejze tablicy wisi za 1500.
No po prostu chyba nie mozna miec zawsze tyle fuksa, zeby kupowac biale kruki za grosze na All, nawet gdy sie jest mna
i za wózek
u nas w SR połozna mówi ze do pępka tylko oCtenisept
Stary 2013-05-13, 22:10   #994
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie bym darla koty, nie raz juz miazdzylam naciagaczy i oszustow na All i znam temat. Ale to nie wydaje sie byc naciagacz - no i sytuacja niejasna przez ten zwis portalu wczoraj.
Poza tym grzebolilam sie pol dnia w ofertach, rozwazalismy nawet normalne opcje jak marita czy bebetto fabio (uzywki) i popadlam w stan glebokiej nieszczesliwosci z tego powodu.
Jeszcze sie z tym przespie zanim zrobie przelew, ale mysle, ze i tak sukces - bo gosciu ten sam wozeczek na tablicy wystawial za 1300, a drugi i jedyny oprocz tego Gesslein na tejze tablicy wisi za 1500.
No po prostu chyba nie mozna miec zawsze tyle fuksa, zeby kupowac biale kruki za grosze na All, nawet gdy sie jest mna
prześpisz się i wszystko wróci do normy

Synek
Stary 2013-05-13, 22:21   #995
stokrotka24
Zakorzenienie

oszalałyście dzisiaj z tym pisaniem, przeleciałam tylko pobieżnie
Malinka już 36 tydzień? jak sobie pomyślę to się boję
Lachryma oby rozwarcie dalej się nie robiło, trzymam kciuku za szyjkę

i reszty zapomniałam ze zmęczenia

byłam trzecie raz w biedronce po kocyki i dalej nie są do sprzedaży, wiec zostałam bez kocyka

byliśmy na SR i nasza porodówka to tragedia, średniowiecze normalnie. Ginekologia piękna wyremontowana a na porodówce kafelki z przed 50 lat, stare żelazne łózko, staroświecka lampa, małe pomieszczenie i strasznie duszne bez toalety, jedna wspólna na korytarzu, szyją w innym pomieszczeniu. Normalnie dostałam ataku paniki jak to zobaczyłam. Nie wyobrażam sobie tam leżeć i rodzić, do innego miasta nie chce jechać (u mnie jeden szpital) bo nasz ma dobrą renomę ale ten wygląd odstraszył mnie totalnie. tz tez miał nie tęgą minę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:21   #996
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Boże!! Przespałam pół dnia nie wiem co ja będę w nocy robić. Strasznie mnie muli po tym szpitalu

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! witam się pierwszy raz w nowym wątku
Gratuluję tygodni i wysyłam zasłużone klaski
Mam do Was ważne pytanie w szpitalu od 32 tygonia kazali mi 3 razy dziennie liczyć ruchy dziecka przez godzinę czasu. Na wypisów z szpitala mam zalecenie aby nadal liczyć fe ruchy. Nasz Tymus w godzinę potrafi wykonać czasem powyżej 100 ruchów i mój Tz się zastanawia czy to nie za dużo bo ogólnie nie ma takich norm tylko ważne aby ruchów było wieej niż 6 na godzine.
Mam pytanie czy którąś z Was również liczy ruchy i czy gdybyście napisać ile Wy
odczuwacie ruchów? Dziękuję z góry za odpowiedzi, bardzo mnie ciekawi czy Wasze Maluszki też takie ruchliwe. Miłego wieczora
Ja to dopiero teraz w szpitalu się dowiedziałam JAK te ruchy liczyć. Jak mnie Pani do KTG podłączyłą i nawciskałam sie na każdym ruchu, bo mój mały strasznie się wierci to mi Pani wyjaśniła że jak on zaczyna szaleć i czuje go w różnych miejscach(nie wiem jak to lepiej wyjaśnić) to liczy się to jako jeden ruch i dopiero jak on sobie robi przerwę przynajmniej minutę to mogę drugi ruch liczyć. Ale nie wiem czy Ci pomogłam

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:23   #997
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Małgosia nigdy nie zaliczyła żadnego odparzenia. Fałdki smarowałam jej cieniutko alantanem i było gites. Zresztą pytałam o to położną w zeszłym tyg i to potwierdziła. Będę się tego trzymała.
no a ja się będę trzymac mojej położnej)
ale najważniejsze jest, aby robić to co się uważa za słuszne i obie będziemy widzieć co trzeba robić przy naszym dziecku.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:25   #998
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byłam trzecie raz w biedronce po kocyki i dalej nie są do sprzedaży, wiec zostałam bez kocyka
Szkoda
Ja sie też dzisiaj na tę biedrę nastawiłam i mąż mi kupił ten kocyk i pościel z Kubusiem

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:27   #999
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath to ile w sumie zaplacilas a ten wozek??

Stary 2013-05-13, 22:29   #1000
fiazo
Zakorzenienie

idę spać, dobranoc

Synek
Stary 2013-05-13, 22:31   #1001
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja nie biorę NIC.
żadnych tabletek na skurcze i twardnienia.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

no a ja się będę trzymac mojej położnej)
ale najważniejsze jest, aby robić to co się uważa za słuszne i obie będziemy widzieć co trzeba robić przy naszym dziecku.

o co chodzi z tym twardnieniem? na długo ten brzuszek twardnieje?
Stary 2013-05-13, 22:35   #1002
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym twardnieniem? na długo ten brzuszek twardnieje?
\
mówimy o tych skurczach braxtona-hicksa
jakbyś miała to byś wiedziała)

Stary 2013-05-13, 22:40   #1003
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

Oli a patrz na ten... http://allegro.pl/wozek-retro-glebok...224815937.html

dopiero niedawno wróciliśmy z Krakowa, wstąpilismy jeszcze do moich rodziców bo tata wczoraj miał urodziny..
i wiecie co usłyszałam od mojej mamy o tej sukience... ze ładna, że do niej pasują jeszcze sandałki i tarzan u boku ;( bleeee odechciało mi się i ją oddaję ;( moja matka zawsze wie jak mi zepsuć humor ;(

wizyta u pani doktor zakończona powodzeniem, gdyby nie 3 godzinne czekanie, choć byliśmy umówieni na 13 okazało się, ze są dwie listy, jedną ma Pani doktor, drugą pani w recepcji i obie zapisują pacjentów !!!??? ale wizyta oczywiście prywatna, za każda babka inkasuje 150 zł ... tak wiec jestesmy wpisani na listę oczekujących na operację, termin wiosna przyszłego roku .

nie ma szans zebym nadrobiła Wasze spamowanie, przeleciałam tylko po łepkach..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-13 o 22:55
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:47   #1004
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
\
mówimy o tych skurczach braxtona-hicksa
jakbyś miała to byś wiedziała)
regularne sa te skurcze czy jest ich tylko pare co pare dni?
Stary 2013-05-13, 22:51   #1005
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę spać... dzis bez drzemki w dzień i jestem nieprzytomna Dobranoc!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:51   #1006
misiaczka555
Wtajemniczenie

Kubek melisy stoi juz na nocnej szafce, ja wypachniona w lozeczku, ciśnienie spadło do 126/89 mam nadzieje ze bez problemu zasne...
Maja siedzi cicho, moze ja przebudzi głos taty jak zacznie jej czytac

Zapomniałam z tego wszystkiego wam powiedzieć ze być moze będę miała cesarke endo podejmie decyzje w lipcu na ostatniej wizycie. Powiedział ze wszystko zależy od tego czy moje guzki pozostaną bez zmian...No i wszystkie plany z porodem z TZ poszły w leb chociaż w sumie ja i tak nie przyjmuje tego do wiadomosci uodze naturalnie z pomocą TZ koniec kropka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:52   #1007
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
regularne sa te skurcze czy jest ich tylko pare co pare dni?
u każdej jest inaczej.
niektóre dziewczyny mogą odczuwać je codziennie, kilka minut, albo co jakiś czas, co kilka dni.

to taki skurcz/twardnienie, ale nie za bardzo bolące (taki dyskomfort się odczuwa)
taka praca macicy która przyszykowuje się do porodu.
skurcze te mogą sie pojawiać już od 20 tygodnia (u mnie tak jest)

wpisz sobie w google to i poczytaj.

Stary 2013-05-13, 22:56   #1008
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40798744]Oli a patrz na ten... http://allegro.pl/wozek-retro-glebok...224815937.html [/QUOTE]
Byl powaznie brany pod uwage, ale zdyskwalifikowalo go zawieszenie na wahaczach kontra zawieszenie na paskach w Gessleinie no i kolor bardziej meski tutaj Kup go, Tesia, i lecim na spacerek po Wro, bedziemy w wiadomosciach lokalnych

Domcia, 650

Kto lubi retro klimaty, niech looknie na foty tego sklepiku z wozkami i nie tylko w Alpenrod (ja powinnam miec zakaz wstepu w takie miejsca !!!)

http://www.ebay.de/itm/kultiger-Nost...-/171034330642

EDIT: WIDZICIE TĘ WIKLINOWA SMIESZNOTE NA POLCE NA OSTATNIEJ FOCIE, MALE KOLECZKA I PEKATY KADLUB? To jest Zekiwa z lat 50, stoi u mnie w sypialni w trakcie renowacji, z tym ze moja stracila budke w wirach historii i nie jest z wikliny tylko drewna, wazy z tone!! I jest pokryta oliwkowa koronka cala, a stelaz/raczke ma w kolorze stare zloto. Zakupiona ZA ZLOTOWKE od kolesia, co w niej kury w stodole trzymal od wojny niemal!! Znaczy nie kury w koronce, koronke dodalam ja

EDIT 2 - poniewaz Zekiwy sa OGROMNE, gondola cos ze 100-110 cm, ja trzymam w mojej posciel
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-13 o 23:08
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:01   #1009
EVAgwiazdka
Raczkowanie

dzieki Domciatko poczytam sobie coś słyszałam o nich ale wydawało mi sie że to są skurcze macicy czy pochwy inaczej sobie skórcze wyobrażałam
Stary 2013-05-13, 23:04   #1010
Konto usunięte

Cytat:
Byl powaznie brany pod uwage, ale zdyskwalifikowalo go zawieszenie na wahaczach kontra zawieszenie na paskach w Gessleinie no i kolor bardziej meski tutaj Kup go, Tesia, i lecim na spacerek po Wro, bedziemy w wiadomosciach lokalnych
się śmiejesz... zaczynam sie zastanawiać nad taką dużą budką... mój Ignacek wyrósł mi z gondoli jak miał pół roku, więc jak młodszy brat wda się wagą w starszaka oraz że pół roku przypadnie na zimę, to nie jest głupi pomysł, bo nie mam zbytnio zamiaru przerzucać malucha do spacerówki w zimie... brrr
no i kolejny argument - teraz mam go gdzie trzymać bo poprzednio argumentem było wielkość i mała waga, teraz mogę to olać
ale co najważniejsze musiałabym go upolować za jakąś śmieszną cenę bo nie chce mi się płacić dużo kasy za głęboki wózek, bo przecież mam już dwa w 1 ... nooo zastanawiam się zastanawiam..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:20   #1011
EVAgwiazdka
Raczkowanie

ostanio sprawdzałam z ciekawości w starym watku mam lipcowo - sierpniowych 2012 kiedy zaczeły sie wypakowywać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630968
Stary 2013-05-13, 23:44   #1012
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40799196]się śmiejesz... zaczynam sie zastanawiać nad taką dużą budką... mój Ignacek wyrósł mi z gondoli jak miał pół roku, więc jak młodszy brat wda się wagą w starszaka oraz że pół roku przypadnie na zimę, to nie jest głupi pomysł, bo nie mam zbytnio zamiaru przerzucać malucha do spacerówki w zimie... brrr
no i kolejny argument - teraz mam go gdzie trzymać bo poprzednio argumentem było wielkość i mała waga, teraz mogę to olać
ale co najważniejsze musiałabym go upolować za jakąś śmieszną cenę bo nie chce mi się płacić dużo kasy za głęboki wózek, bo przecież mam już dwa w 1 ... nooo zastanawiam się zastanawiam..[/QUOTE]

Ja Ci bede Kochana podrzucac ofertki jak mi cos w oko milego wpadnie ale wtedy to juz MUSISZ do Wro podjechac z chlopcami na lody w Rynku

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

UWAGA DZIEWCZYNKOWE MAMY: JEDNA Z NAJLADNIEJSZYCH AUKCJI DZIEWCZYNKOWYCH 0-6 MIES. JAKA W ZYCIU WIDZIALAM:

http://allegro.pl/praktyczna-wyprawk...236861889.html

I druga :

http://allegro.pl/praktyczna-wyprawk...237775350.html

I calkiem calkiem CHLOPCZYKOWA:

http://allegro.pl/przecudny-chlopiec...236944977.html
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-13 o 23:48
Stary 2013-05-14, 04:33   #1013
Konto usunięte

git podrzucaj jakby co, zobaczymy..
nie moge spac... dlaczego nikt nie pisze o tej porze?
Stary 2013-05-14, 06:13   #1014
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40800297]git podrzucaj jakby co, zobaczymy..
nie moge spac... dlaczego nikt nie pisze o tej porze?[/QUOTE]

Poniewaz Sammy z USA nas zaniedbuje a Joan poszla na L4
Ja z kolei nie umiem w dzien drzemac, w nocy ostatnio mi sie nie chce, a nad ranem bym sie dala pokroic, zeby nie wstawac - ale rodzine trzeba wyprawic i doopa blada.
Ty w ogole spalas dzis?...
Kubulek
Stary 2013-05-14, 06:28   #1015
fiazo
Zakorzenienie

Witam.jadę na glukoze.ale jestem głodna nie wiem jak wytrzymam 2h.w torbie mam kanapki.

Synek
Stary 2013-05-14, 06:35   #1016
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Zostawiłam was wczoraj rano i mam 25stron do nadrobienia Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie), załatwić kilka spraw z działką, odebrać zamówienie od r_p77, na wizytę i do SR. Wróciliśmy do domu po 21 i padłam jak mucha.

Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku

Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 06:45   #1017
fiazo
Zakorzenienie

Gratki za udana wizytę magdalennne.trzymam za wizyty.glukoze juz wypiłam-myślałam ze bedzie gorzej

Synek
Stary 2013-05-14, 06:55   #1018
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gratki za udana wizytę magdalennne.trzymam za wizyty.glukoze juz wypiłam-myślałam ze bedzie gorzej
Siedzisz w labie? Czy wróciłaś do domu?

Wczoraj mi ginka mówiła, że największe dziecko urodzone w tym szpitalu ważyło 6300 Ale mam się nie martwić, bo takie dzieci rodzą kobiety chore na cukrzycę...

A na SR dostaliśmy listę wyprawkową - ile czego kupić. I wyobraźcie sobie, że do szpitala nie wolno przynosić żadnych kosmetyków dla dziecka. Jedynie co można to maść do pupy, ale wolno ją zastosować dopiero w drugiej dobie życia dziecka.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 06:58   #1019
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry
ilez mam nadrabiania od wczoraj jak nie zasne spowrotem to przeczytam, a jak zasne to trudno.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:08   #1020
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tez juz wstalam, głód mnie obudził i siku
Zjadłam juz dwie kromale razowca z pasztetem i ogorkiem (kiedy mi sie znudzi), TZ wybyl do pracy.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam.jadę na glukoze.ale jestem głodna nie wiem jak wytrzymam 2h.w torbie mam kanapki.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zostawiłam was wczoraj rano i mam 25stron do nadrobienia Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie), załatwić kilka spraw z działką, odebrać zamówienie od r_p77, na wizytę i do SR. Wróciliśmy do domu po 21 i padłam jak mucha.

Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku

Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
piękna waga maluszka. Super ze juz masz lozeczko a jaki wzór kocykow kupiłas?

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Siedzisz w labie? Czy wróciłaś do domu?

Wczoraj mi ginka mówiła, że największe dziecko urodzone w tym szpitalu ważyło 6300 Ale mam się nie martwić, bo takie dzieci rodzą kobiety chore na cukrzycę...

A na SR dostaliśmy listę wyprawkową - ile czego kupić. I wyobraźcie sobie, że do szpitala nie wolno przynosić żadnych kosmetyków dla dziecka. Jedynie co można to maść do pupy, ale wolno ją zastosować dopiero w drugiej dobie życia dziecka.
No to super, bedziesz miała mniej do tachania w torbie
A mówiła jakich kosmetyków używają w szpitalu?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości