|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Uhh to nie byłabym sama...
Moja mama mnie strasznie ciśnie...a ja nie chcę i tego nie zrobię..mąż nie ma zdania na ten temat...ale przystaje bardziej przy mojej decyzji.. Moja mama to "katoliczka na papierze"... jak i cała reszta mojej najbliższej rodziny...a próbuje na siłę wymóc przynależność do religii, w której sama się chyba mało co odnajduje... wqrza mnie to... ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- jak to pisałam, to jeszcze nie przeczytałam twojego posta ![]()
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
kurcze tak zeście wczoraj straszyły tymi opowieściami, że właśnie byłam z psem i szybko wróciłam z powrotem do domu
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ja moze jutro w klubie napiszę o tym, to nie jest łatwy temat....jak bylo z Sade?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
No i tu znów pojawia się moja mama : bo przecież będzie jej przykro, że inne dziewczynki latają do kościoła w białych sukienkach.. no tak... czyli chodzi o białe sukienki tylko
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
hmmm jak to jest w nocy mogę siedzieć ile się da i mam zawsze co robić a rano wstaję zazwyczaj po 10 a nawet jak obudzę się wcześniej to dalej idę spać bo nie wiem co miałabym robić rano, masakra, chciałabym się zmienić
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- dobranoc dziewczyny życzę Waam miłego dnia dzisiejszego ![]() żebyście zawsze były takie cudowne |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziendoberek!
Cytat:
Moi rodzice sa wierzacy, mimo ze boli ich moja decyzja, to ja akceptuja. szklanko najlepszego!! mala zart z lysym doskonaly U nas noc spokojna. Ale i tak sie nie wyspalam... Wieczorem zrobilismy pozegnalne party, moj tata dzis wyjezdza. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-05-14 o 02:55 |
|
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
![]() wybaczcie że nie pocytuję ale chyba bym do rana siedziała, jakbym miała na wszystko odpisać Tak szybko to Wam tylko napiszę, że Oli ma od dzisiaj nowego softa zainstalowanego, no i od rana super humorek, pogadał sobie ze mną tak super jak nigdy wcześniej a jak tż wrócił z pracy to się śmiał w głos jak szalony pierwszy raz tak długo Poza tym też zrobiłam nalot na biedronkę i kupiłam parę rzeczy. Zrobiłam też zapas słoiczków i w najbliższych dniach zaczynamy nowe jedzonko Poza tym, to u mnie z rodzinką się troszkę poprawiło, ale za to rodzice tż dzisiaj totalnie przegięli, jak odetchnę to napiszę w k. co dziady zrobiły tylko małego mi żal... Śląskie dziewuchy jak coś ustalicie to piszcie ![]() dobranoc lasencje ed. Meneq heloł jak zwykle się mijamy ja się kładę a Ty wstajesz
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-05-14 o 02:43 |
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ja to juz od kilku godzin na nogach. Toz to 10 juz jest ;-) |
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Silver-tak jesteśmy już tylko na mm :/
Szklanka-spóźnione najlepsze życzenia! :-* Djerba-no właśnie jeśli chodzi o chrzest to my to robimy bardziej dla tradycjii za namową dziadków,no i może kiedyś się to Blance przyda. Jak będzie starsza to sama zadecyduje . |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Djerba my nie chrzcimy. Zapowiedzialam juz w ciazy i o dziwo nikt nam slowa nie powiedzial mimo, ze babki, ciotki TZta i moje to koscielniary. Nie chrzcimy bo nie wierzymy,nie chodzimy do kosciola a ja nie mam sie zamiaru tlumaczyc ksiedzu czemu slubu nie mamy i odstawiac calej szopki na kilka dni, ze nam zalezy, ze wierzymy.
Ja powiedzialam tak: jak ktos bedzie mala prowadzal do kosciola i ona w wieku 8 lat swiadomie mi powie: Mamo chce isc do komunii, to nie ma problemu, zrobimy chrzest i komunie. A tak ro nie chce zeby maluch byl zdezorientowany, ze rodzice nie wierza a jemu kaza. Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-14 o 04:26 |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zastanawiam się czy moja królewna przespi kiedyś noc. Wczoraj Zasnela o 22 i za godzinę już wstala bo glodna. ![]() Widziałam że poruszałyście temat chrzcin. My będziemy chrzcić,ponieważ ja i mąż tego chcemy. Wychodzimy z założenia że przysięgaliśmy przed Bogiem sobie miłość więc Niunie też zrobimy katolikiem. Ale... Jeśli będąc dorosła uzna że nie chce,to nie będę Jej zatrzymywać. Jestem zdania,że jeśli ktoś nie chodzi do kościoła,nie jest wierzącym i praktykującym katolikiem to bez sensu jest chrzcić dziecko. Nie ma to żadnego celu. Bo tak jak pisałyście-skoro same nie chodźcie do kościoła,to czemu z góry narzucać dziecku ta wiarę? Wg religii mamy być przykładem dla dziecka,więc nie można go zmuszać do chodzenia do kościoła jak sami nie chodzimy. Nie zrozumcie mnie źle,ja absolutnie nie potępiam rodziców którzy nie chcą chrzcić swojego dziecka z powodu braku wiary u siebie. Uważam nawet że to fair. Bo sakrament dla sakramentu lub dla ludzi i rodziny jest bez sensu. To moje subiektywne zdanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ateistką, NIGDY nie bywam w kościele, chyba że przy okazji jakiegoś ślubu czy innej uroczystości, ale - chrzcimy. Bo jak to by wyglądało? Mamy państwo kościelne i potem z braku chrztu będą wynikały same problemy. A co, jak Oliwka będzie chciała uczestniczyć w życiu kościoła? Nie będzie miała takiej opcji, bo od chrztu się wszystko zaczyna - bez niego nie ma komunii, nie ma bierzmowania, a o ślubie już nie wspomnę. A komunię na pewno będzie chciała - weź wytłumacz takiemu dziecku, że wszystkie dzieci idą do komunii i mają swoje święto, a ono nie. Bez sensu. Nie będę jej krzywdzić własnymi przekonaniami, bo potem może nie być aktywna religijnie i nikt jej nie będzie oceniał z tego powodu, a może też być aktywna i będzie mogła, bo będzie ochrzczona. No i moja rodzina by mnie tak długo chyba naciskała na ten chrzest, że wcisnęliby mnie prędzej w podłogę, niż zrezygnowali. Więc nawet nie próbuję się sprzeciwiać, zresztą co ten chrzest jej zaszkodzi? To bardziej tradycja jak dla mnie, niż religia.
![]() Ale, rzecz jasna, każdy może mieć swoje zdanie i ja tutaj mówię tylko o sobie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-14 o 07:08 |
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
TŻ chciałbym żebyśmy się tam przenieśli w końcu on więcej czasu spędzam tam niż w Polsce ale ja jakoś nie chce, TŻ twierdzi że mam jeszcze nie odciętą pępowine i może to prawda. Ale w sumie i tak budujemy dom w Polsce i swoje życie za pare lat wyobrażamy sobie tutaj.
Mały właśnie lezy i użalającym się głosem gada sam do siebie że mama nie chce z nim gadać bo woli wizaż
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcemy "się pobrać" jeszcze raz jak będziemy w Nigerii
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Black, zgadzam sie z Toba.
Tzn ja nie chcialam chrzcic, nie chcialam slubu koscielnego, bierzmowanie robilam na miesiac przed swoim slubem. Aleeeee rodzina by mnie potraktowala tak samo jak Ciebie, wiec wolalam ulec. Dla mnie to wszystko ma znaczenie symboliczne, taka tradycja, nie doszukuje sie jakiegos glebszego sensu w tym wszystkim. Chcialabym byc bardziej konsekwentna, owszem, ale jak mam sie uzerac, tlumaczyc, klocic, to ja odpadam, dla swietego spokoju przystalam i na slub koscielny, i na chrzciny, na komunie tez przystane. Jak Maly bedzie chcial byc ksiedzem to mu przeciez tez nie zabronie ![]() Maly swoje niechlubne rekordy pobija - zarlo o 22, 2.30, 4, 5.10 i 6.30, 7.30 juz pobudka na calego To jak Szajka nie moze jednak, to przekladamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj bylo bunga bunga i wpisdu, tak mnie dalej napieprza ze szok
zero szans na szybki seksik przed wyjsciem gdzies, samo wejscie zajmuje nam 10min, bo inaczej by mnie rozerwalo :/ pytalam o to gina to powiedzial ze mi sie bardzo duzy zrost zrobil w miejscu w ktorym peklam. I jak zrobilam sobie ogledziny podwozia to faktycznie, idzie wyczuc mega zgrubienie, az mi sie slabo zrobilo jak nie urok to s.raczka :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem tu krótko i może dziewczyny poruszały już ten temat, ale powiedz jak Ci jest żyć z muzułmaninem? Moja koleżanka ze studiów też wyszła za muzułmanina, przeszła na islam (a jeszcze na studiach mówiła że pójdzie do zakonu ), razem mieszkają w Anglii ale chyba jest im dobrze... Bo tyle jest złych doświadczeń kobiet żyjących u boku muzułmaninów. ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz każdy akceptuje mój wybór nie chrzczenia... Dla mnie to jest śmieszne..ochrzcić dziecko, a później nie pojawić się z nim w kościele aż do następnego sakramentu ale spoko Majka, ja nic nie mam do rodziców, którzy chcą lub dokonali tego Wg. mnie dziecko może właśnie samo zadecydować czy chce być katolikiem...i to w każdym wieku... a może chce z racji, że u nas jest jeszcze islam..być muzułmanką? ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Mąż nie zmusza do swojej wiary i tak na prawdę z niego taki muzułmanin jak ze mnie katoliczka ![]() Powinien nie pić - pije. Powinien się modlić i przestrzegać innych zasad - nie robi tego. Nie jeździ do meczetu w każdy piątek i nie przestrzega ramadanu. ![]() Byliśmy w meczecie w Gdańsku razem z Sade i przyznam szczerze, że podobało mi się...podobała mi się rozmowa z imamem...jak opowiadał mi o religii i wcale nie zachęcał.. Spytałam go jak np. obchodzić święta Bożego Narodzenia w rodzinie, w której są katolicy... odpowiedział mi, że bez problemu..wystarczy nie podzielić się opłatkiem ale za to podejść do każdej z osób, wycałować ją i powiedzieć chociażby "Wesołych" no i dodatkowo dobrze się najeść heheh
|
||
|
|
|
#2932 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nasza noc spokojnie, chociaż tyle, że choćby nie wiem co się działo w dzień to noce są spokojne, co prawda pobudki o 12 o 3 i o 5 ale wszystkie z zasypianiem przy piersi i bezproblemowym przeniesieniem do łóżeczka a ostatnie wstawanie o 5 to tylko na picie było bo pochliptał chwilę i zasnął za to rano od 6:30 obudził mnie płacz, robił kupkę, rzadko płacze jak idzie kupa ale dzisiaj to strasznie go chyba bolało i coraz bardziej podejrzewam nietolerancję laktozy... podaję Delicol póki co efektów nie ma
|
||||||||||
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ale wczoraj wieczorem już padnięta byłam! A Daria dopiero po 23 zasnęła :/ za to spała do 6.00 więc wyspałam się. Teraz też sobie drzemie.
Cytat:
Cytat:
za skończone 4 miesiące![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40798782]Dziewczyny śląskie! odpadam w czwartek, P. w pracy jednak! źle w grafiku spojrzał... a ja sama z 2 dziewczynami się nie wybiorę, bo z przesiadką muszę Ale - od 18 maja do końca czerwca ma wolne więc jestem cała wasza Zacytuję Yellow "Śląskie dziewuchy jak coś ustalicie to piszcie "......mala - ten kawał o łysym genialny!! Sikam! Szklanka WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE! Spóźnione ale szczere życzonka! ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Rozumiem jak ktoś nie chce. Ale dziwi mnie np jak ktoś ma ślub kościelny a dziecka ochrzcić nie chce bo "nie wierzą w Boga"....skoro nie wierzą to po co brali ślub kościelny?? ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-14 o 08:23 |
|||
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja Bartusia ochrzciłam, sama chodzę co tydzień do kościoła i jestem wierząca. Codziennie wieczorem modlę się z Bartusiem do Anioła Stróża. Może nawet teraz w niedziele wezmę go z sobą do kościoła u nas zawsze o 10 jest taka fajna msza do dzieci. A jak w przyszłości powie że nie chce to spoko.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-14 o 08:26 |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wierze ale w instytucje kosciola
![]() Jak kiedys powiedzialam mojej babci ze wierze w kubusia puchatka to do tej pory mi wypomina. Wiadomo, kazdy ma swoje przekonania, dla mnie to co z M.robimy tez jest smieszne, ale tak jak pisze, zycia bysmy nie mieli, gdybysmy slubu nie wzieli w kosciele czy nie ochrzcili Malego. Dlatego dla swietego spokoju, ja pojsc do kosciola moge, a przynajmniej wszyscy beda zadowoleni i nikt nam glowy truc nie bedzie. Wiecie, ze bede miala czarna lodowke??? ![]() Ej, swoja droga, nie lubicie brokul???!!! Ja uwielbiam!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to już zawsze Cię będzie boleć?? Czy w końcu minie??Ja nigdy prasowania nie polubię Ubranek Darii już nie prasuję.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie bardzo wiem co zrobic z chrzcinami.
Nie jestem zbytnio wierzaca, oczywiscie mam wszystkie sakramenty, bo rodzice tak postanowili, ale u nas w rodzinie nikt (poza babcia moherem ) nie chodzil co tydzien do kosciola, ja nie chodzilam nawet na religie w LO.Takze jak dla mnie chrzest jest srednio potrzebny. Ale TZ mowi, ze on by chcial... i co teraz? Ja i tak wiem, ze chocbym ochrzcila to i tak nie bede chodzic z dzieckiem do kosciola. TZ tez taki wierzacy jak z koziej d*py trabka. Kosciola od lat na oczy nie widzial, nie zyje wg przykazan, takze nie kumam po co to wszystko. Ja chociaz jestem szczera - nie potrzebna mi religia, wiec nie potrzebne mi tez sakramenty. Tesciowa to samo - w domu wszedzie zdjecia papieza na polkach stoja, a w kosciele to moze w latach 80' byla. Taki katolik to dla mnie nie katolik. Tak samo ze slubem koscielnym (jesli sie w ogole kiedys spikniemy ) - mi nie jest potrzebny, ale TZ twierdzi, ze nie wyobraza sobie inaczej...Mi te uroczystosci sa po prostu obojetne. Jakby mialo do nich dojsc to tylko i wylacznie ze wzgledu na TZ. Ale poki co na chrzciny sie nie zanosi, bo nie mozemy sie dogadac w kwesti chrzestnej. I dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Ja teeez
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-14 o 08:43 |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ŁaaaaaaaŁ
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
mielismy miec dzis szczepienie ale nie doszly szczepionki ![]() no nic, bede dzwonic i sie dopytywac.... Cytat:
Cytat:
Buziaki dla przystojniaka! Cytat:
![]() --------------- moj grzdyl ma etap piszczenia, na wszystko jest pisk no i bawie sie z nim wczoraj, wscikamy sie i mowie do niegoto co, wycalowac Kubusia a ten oczy jak 100 zl i AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA |
|||
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

zero szans na szybki seksik przed wyjsciem gdzies, samo wejscie zajmuje nam 10min, bo inaczej by mnie rozerwalo :/ pytalam o to gina to powiedzial ze mi sie bardzo duzy zrost zrobil w miejscu w ktorym peklam. I jak zrobilam sobie ogledziny podwozia to faktycznie, idzie wyczuc mega zgrubienie, az mi sie slabo zrobilo 

za skończone 4 miesiące!