Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 08:45   #2941
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Lady ja też mam czarną, o taką http://www.ceneo.pl/14121348
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:45   #2942
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja nie wierze ale w instytucje kosciola
Jak kiedys powiedzialam mojej babci ze wierze w kubusia puchatka to do tej pory mi wypomina.
Stary 2013-05-14, 08:45   #2943
misia1505
Rozeznanie

Elmi to ja pytałam, mam nadzieję że u mnie bedzie podobnie, ja biorę dopiero tydzień
Stary 2013-05-14, 08:46   #2944
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Jak kiedys powiedzialam mojej babci ze wierze w kubusia puchatka to do tej pory mi wypomina. Wiadomo, kazdy ma swoje przekonania, dla mnie to co z M.robimy tez jest smieszne, ale tak jak pisze, zycia bysmy nie mieli, gdybysmy slubu nie wzieli w kosciele czy nie ochrzcili Malego. Dlatego dla swietego spokoju, ja pojsc do kosciola moge, a przynajmniej wszyscy beda zadowoleni i nikt nam glowy truc nie bedzie.

Wiecie, ze bede miala czarna lodowke???

Ej, swoja droga, nie lubicie brokul???!!! Ja uwielbiam!!!!!
.

brokuły - przeuwielbiam!!!!!!! jak mozna ich nie wielbic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:46   #2945
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady ja też mam czarną, o taką http://www.ceneo.pl/14121348
Ale zaj.ebista!!! Też chce czarną lodóweeeeeeeeee
Stary 2013-05-14, 08:47   #2946
nancykenator
Zakorzenienie

szklanka a dla Ciebie spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego STO LAT
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:48   #2947
s i l v e r
Zakorzenienie

Bokeh, super fotki!

Lady, czekamy na Twoje zdjęcia z chrzcin Ciekawa jestem co miałaś ubrane
Stary 2013-05-14, 08:51   #2948
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie nawijko tak samo, co prawda nie codziennie i nie przy każdym karmieniu ale się zdaża... może faktycznie jakiś kryzys.
Widze, ze nie jestem sama z tym problemem
dzis juz jakby lepiej...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Szkoda gadac....

Od kilku dni mamy okropne odparzenie na szyjce. Probowalam smarowac kremem do pupy, sudocremem, krochmalem, sypac maka ziemniaczana i NIC. Czerwone placki, okropne
Isc do lekarza po jakas masc czy jak...?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:53   #2949
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
dzis juz jakby lepiej...

Szkoda gadac....

Od kilku dni mamy okropne odparzenie na szyjce. Probowalam smarowac kremem do pupy, sudocremem, krochmalem, sypac maka ziemniaczana i NIC. Czerwone placki, okropne
u nas też dzisiaj zjadł pięknie za to wczoraj po kąpieli to cudował jak nigdy, nic nie pomagało ani noszenie ani głaskanie ani smoczek, ale jakoś daliśmy radę
a próbowałaś tormentiolem? Jak byłam w szpitalu to pielęgniarki nim wyleczyły okropne odparzenie na pupci córeczce dziewczyny z sali.
Stary 2013-05-14, 08:54   #2950
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

SILVER jak urządzaliśmy mieszkanie, to najpierw była czarna lodówka a potem do niej urządzaliśmy kuchnię, tak samo było z WC, ubzdurałam sobie czerwoną umywalkę i glazury szukaliśmy do niej
Stary 2013-05-14, 08:57   #2951
misia1505
Rozeznanie

Ja nie wyobrażam sobie nie ochrzcenia Lenki skoro w ciąży bardzo się o nią modliłam.
Stary 2013-05-14, 08:57   #2952
iffonka7
Zadomowienie

W którym tygodniu można iść na 2 szczepienie bo jak byłam na pierwszym to pielegniarka mówiła że zapisze mi w książecze kiedy następna a teraz przeleciałam całą i nie mam, chyba zapomniała wpisać.
Stary 2013-05-14, 09:00   #2953
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu można iść na 2 szczepienie bo jak byłam na pierwszym to pielegniarka mówiła że zapisze mi w książecze kiedy następna a teraz przeleciałam całą i nie mam, chyba zapomniała wpisać.
ok 6 tyg po pierwszym
my mieliśmy pierwszą szczepionkę 16 kwietnia a następną mamy 29 maja
Stary 2013-05-14, 09:02   #2954
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale zaj.ebista!!! Też chce czarną lodóweeeeeeeeee
mi się marzy czerwona
Stary 2013-05-14, 09:05   #2955
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
u nas też dzisiaj zjadł pięknie za to wczoraj po kąpieli to cudował jak nigdy, nic nie pomagało ani noszenie ani głaskanie ani smoczek, ale jakoś daliśmy radę
a próbowałaś tormentiolem? Jak byłam w szpitalu to pielęgniarki nim wyleczyły okropne odparzenie na pupci córeczce dziewczyny z sali.
Nie probowalam, nie mam nawet tej masci w domu. Kupie, dziekuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:05   #2956
hope01
Zakorzenienie

Mój Bącul się raz obudził z powodu katarku godzinę po zaśnięciu, a tak to spał ładnie, za rękę mnie trzymał i o 4 na amciu, spał do 07:30 i teraz znowu śpi..
TŻ mi wczoraj powiedział, jak Mały z płaczem się obudził, że to przeze mnie jest chory.. że mu przy upałach raz czapki nie założyłam i raz na balkon, jak było tak ciepło, wzięłam go w krótkim rękawku - że to przez to. A no i w weekend w chustę na podwórko wzięłam w krótkim, a wyciągnęłam w domu i tak spoconego szczurka. Na bank przez to, że źle go ubrałam. I dziwnym trafem szczekał tak do mnie po rozmowie ze swoją mamusią
Tylko sam pedał sie wykazał: 30 stopni na polu prawie a ten młodemu długi bodziak, spodnie, czapka i: KURTKA!

Dziopindy a powiedźcie mi, czy Dadi dobre ma osiągi, czy powinien już umieć coś więcej? () http://timidhope.blogspot.com/2013/0...-miesiace.html

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:06   #2957
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
My ślubu kościelnego nie mamy...ale to kwestia tego, że mąż wyznawcą islamu... no i jakoś mnie też do tego nie ciągnęło...
Chcemy "się pobrać" jeszcze raz jak będziemy w Nigerii
Super a jak tak obrządki wyglądają?
Cytat:
A wczoraj bylo bunga bunga i wpisdu, tak mnie dalej napieprza ze szokzero szans na szybki seksik przed wyjsciem gdzies, samo wejscie zajmuje nam 10min, bo inaczej by mnie rozerwalo :/ pytalam o to gina to powiedzial ze mi sie bardzo duzy zrost zrobil w miejscu w ktorym peklam. I jak zrobilam sobie ogledziny podwozia to faktycznie, idzie wyczuc mega zgrubienie, az mi sie slabo zrobilo jak nie urok to s.raczka :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też czuję zrost, czasem ni z tego ni z owego mnie zaczyna pobolewać, na szczeście w czasie seksu nie. Mówi się o rozklapiosze a tutaj kobieta dziewicą znowu się staje
Cytat:
Jak kiedys powiedzialam mojej babci ze wierze w kubusia puchatka to do tej pory mi wypomina. Wiadomo, kazdy ma swoje przekonania, dla mnie to co z M.robimy tez jest smieszne, ale tak jak pisze, zycia bysmy nie mieli, gdybysmy slubu nie wzieli w kosciele czy nie ochrzcili Malego. Dlatego dla swietego spokoju, ja pojsc do kosciola moge, a przynajmniej wszyscy beda zadowoleni i nikt nam glowy truc nie bedzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też bym pewnie uległa gdyby rodzina naciskała mocno. Ale coś podejrzanie nic nie cisną
Ja sobie wzięłam z punkt honoru, że przy dziecku nikt mi nie będzie wmuszał wiary, rytuałów, zabobonów i innych. Jak słyszę czerwona wstążeczka to wrrr. Ostatnio rodzina gadała, że uzdrowiciela do babci przywiozą... i to z taką powagą. No nóż się w kieszeni otwiera.

Wole kalafior Coś mi zbrzydł brokuł
Cytat:
Ja nie bardzo wiem co zrobic z chrzcinami.
Nie jestem zbytnio wierzaca, oczywiscie mam wszystkie sakramenty, bo rodzice tak postanowili, ale u nas w rodzinie nikt (poza babcia moherem ) nie chodzil co tydzien do kosciola, ja nie chodzilam nawet na religie w LO.
Takze jak dla mnie chrzest jest srednio potrzebny.

Ale TZ mowi, ze on by chcial... i co teraz?
Ja i tak wiem, ze chocbym ochrzcila to i tak nie bede chodzic z dzieckiem do kosciola.

TZ tez taki wierzacy jak z koziej d*py trabka. Kosciola od lat na oczy nie widzial, nie zyje wg przykazan, takze nie kumam po co to wszystko. Ja chociaz jestem szczera - nie potrzebna mi religia, wiec nie potrzebne mi tez sakramenty.
Tesciowa to samo - w domu wszedzie zdjecia papieza na polkach stoja, a w kosciele to moze w latach 80' byla.
Taki katolik to dla mnie nie katolik.

Tak samo ze slubem koscielnym (jesli sie w ogole kiedys spikniemy ) - mi nie jest potrzebny, ale TZ twierdzi, ze nie wyobraza sobie inaczej...

Mi te uroczystosci sa po prostu obojetne. Jakby mialo do nich dojsc to tylko i wylacznie ze wzgledu na TZ.
Ale poki co na chrzciny sie nie zanosi, bo nie mozemy sie dogadac w kwesti chrzestnej. I dobrze

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Fajna czarna!!

Ja teeez
Hmm a może Twój TŻ się boi sprzeciwić rodzinie? Bo mój TŻ jakby decydował sam to by zrobił chrzciny bo by go pewnie Matka z Babcią przekręciły bo co ludzie powiedzą. A on nie ma swojego zdania.
Co ludzie powiedzą to moja ulubiona kwestia i mam wrażenie, że niektórych dewiza życiowa.
Ubiorę czapeczkę bo co ludzie powiedzą.
Umyję okna bo co ludzie powiedzą.
Zaszczepię płatnymi bo co ludzie powiedzą.

Dzień dobry laski
Słonko pięknie świeci, tyle rzeczy do zrobienia w domu
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:09   #2958
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

http://www.citeam.pl/oferta/100-dobi...58039&utm_term=
Stary 2013-05-14, 09:09   #2959
misia1505
Rozeznanie

Szaja jaką tą kaszkę Holle zamówić bo jestem ciemna.
Stary 2013-05-14, 09:10   #2960
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Nie probowalam, nie mam nawet tej masci w domu. Kupie, dziekuje
i jeszcze pielęgniarki mówiły, żeby wietrzyć jak najczęściej, one akurat na tyłek położyły maść i dały malutką na brzuszek a pupcię odkryły
Stary 2013-05-14, 09:10   #2961
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, to mamy podobnie - my mamy bierzmowanie 28. czerwca, a ślub 13. lipca.

Djerba, ale po co kombinować z apostazją? Ja się nie czuję katoliczką, a apostazji nie mam i nie potrzebuję jej do szczęścia. Bo co to zmienia? Tu chodzi o to, co ja czuję, a nie jakieś tam kościelne zapiski. A kto wie, czy mi się na starość nie odmieni i nie stanę się kościelnym moherem?

Hope, no to jeśli macie na kogoś składać winę, to raczej przez niego się przeziębił, bo taki upał + takie ubranie = zgrzanie na maksa, kiedy wystarczy drobny wiatarek i może być z tego przeziębienie. Nie pomyślał trochę Twój TŻ. Ale to pewnie wpływ jego mamusi.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:11
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:12   #2962
laurka23
Zakorzenienie

Znów mam siedem stron do nadrobienia! Misiek daje mi ostatnio popalić i nie mam wieczorem za bardzo czasu na pisanie, czytanie jak widać też Połowa cytatów mi się skasowała!

Straszne te wasze historie o duchach, ja pamiętam jak babcia mi opowiadała straszne historie, jak wracała do Polski z robót z Niemiec po wojnie, ciarki przechodziły po plecach.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778915]

Macie moją plujkę

http://www.youtube.com/watch?v=joHwC...ature=youtu.be[/QUOTE]

Ależ ona jest cudna! No ewidentnie nie podeszło

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Ale za to miałam rewizję osobistą i uprzejma pani nawet ręce w tyłek mi wkładała
szok

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o matko!!!!
piszecie o 4 miesiacach i jestem w szoku bo moj wczoraj skonczyl!!!
a ja po tej koszmarnej nocy nawet na date nie spojrzalam a wlasnie i nam 4 miesiace minely

i musze Wam sie przyznac, ze pierwsze dwa miesiace byly dla mnie / dla tz pewnie tez po prostu koszmarne, nie spodziewalam sie, ze bedize az tak ciezko ..
nie wiem czy ktoras z Was moze ma podobne odczucia? ale ja w pewnym momencie plakalam juz codziennie i myslalam sobie "dlaczego nikt nie powiedzial mi ze to bedzie az tak ciezko?" a kolezanki pocieszaly "nie martw sie, to minie po jakis 3 miesiacach, poczatki sa naprawde trudne ale o tym niechetnie sie mowi"
mielismy ciagle problemy z brzuszkiem, zaparcia, kolki, ulewanie, wrecz chlustanie, noskiem i buzka, slabe przybieranie na wadze, nieprzespane noce przez pierwsze 1.5 miesiaca
... w pewnym momencie bylo tak ciezko, ze mialam po prostu dosc, juz fizycznie nie dawalam rady, myslalam, ze to sie nigdy juz nie skonczy, albo ze skonczy sie w bardzo odleglej przyszlosc ...
podczytujac Was zazdroscilam Wam tych wszytskich mniejszych i wiekszych radosci, bo u nas Borys ciagle plakal!! a jak zasypial to juz z wielkiego przemeczenia, nie bylo takich momentow ze nie spal i byl rozkosznym niemowlakiem tylko ciagle cos go bolalo / meczylo a my nie wiedzielismy jak mu pomoc, nosilismy na raczkach po kilkanascie godzin dziennie, suszarka chdozila non stop, wymyslalalismy juz najrozniejsze sposoby a nic nie pomagalo, mleko zmienialismy chyba z 6 razy ...

juz czulam, ze ponioslam kompletna porazke, ze nie nadaje sie do tego, niestety tz przylozyl do tego reki ;|
i dopiero sami doszlismu do wniosku, ze prawdopodobnie maly ma alergie pokarmowa, prywatny gastrolog to potwierdzil i w ciagu ok 2 tygodni, moje dziecko zmienilo sie nie do poznania!!! pod koniec 3 miesiaca poczulam ze mam najwspanialesze dziecko na swiecie!! a caly trzeci miesiac byl wrecz cudowny, nareszcie zobaczylam, ze moje dziecko sie rozzwija, robi jakies postepy, wczesniej byla to tylko walka z tym, zeby nie plakal, nie ulewal, jadl i spal!! a teraz oprocz tego doszly te chwile, wk torych nasze dziecko jest po prostu szczesliwe, usmiechniete
Oj tak pierwsze miesiące są bardzo trudne, jeszcze jak dziecko wymagające, alergiczne... Dobrze że już dobrze i doczytałam że teściowa nie tak często u was już bywa Gratuluję 4 miesięcy!

Cytat:
hej mamusie, nie ma mnie przez weekend tylko a Wy 18 str naprodukowałyście, gaduliny kiedy ja mam Was nadrobić, jak Kubuś od wczoraj daje popalić, już nie mam siły
w weekend byliśmy u teściów i dalej wałkowany był temat "głodowych stolcy" mało tego stwierdziła, że my preferujemy "zimny chów", bo Mały nie siedział w domu w swetrze i spodniach tylko w półśpiochach i kaftaniku a na dworze przecież 12 st więc zimno :/ do tego chciała dawać Kubuniowu rosół (bo przecież ona dawała swoim dzieciom zalewajkę w 4 m-cu i nic im nie było) ale następna wizyta dopiero za m-c więc jakoś przeboleję.
Widziałam że pisałyście o trudnych relacjach z rodzicami, u mnie też nie jest różowo ale jakoś nie umiem o tym pisać/ mówić.
oooo już płakusia więc pędzę do Małego
Moja też miała pomysły z rosołem, żurem czym mnie wku...wia na maksa.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Dziwczyny jak już jesteśmy przy duchach to opowiem Wam zabawną historyjkę jaka mi się przytrafiła w czasach młodości
wakacja, wolna chata, zrobiliśmy sobie z moim TZ ,moim bratem i wtedy jego dziewczyną imprezję na ktorej spaliliśmy sporo trawki do tego piweczko, żarełko i tak sobie siedzieliśmy do północy,
zaczęliśmy gadać o duchach i w pewnym momencie do kuchni wpadł wielki biały pies

dziewczyny, ja z Karoliną tak krzyczałyśmy,że chyba wszyscy w okolicy słyszeli, wlazłyśmy na stół i drzemy się jak opętane, krzyczał też mój brat
tylko mój TZ miał w miarę trzeźwy umysł i skumał,że to mój pies ( Dog de Bourdox) na strychu był worek z wapnem i pies się w nim cały wytarzał
dziewczyny będę to do końca życia pamiętać

potem mojej suni zdarzyło się jeszcze dwa razy wytarzać w tym wapnie dopiero ojciec zrobił z tym porządek hehhehe
Padłam!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a ile planujecie dzieci i w jakim odstępie czasowym?

wiecie co, ja tak strasznie chciałabym jeszcze jedno, gotowa jestem choćby zaraz ale niestety jestem pewna,że w pracy szybko by sobie poszukali kogoś na moje miejsce
tak strasznie chciałabym jeszcze jednego synka
Po porodzie tak z 2 miesiące wcale już nie chciałam Teraz coraz częściej myślę, że jeszcze jedno by fajnie było mieć. No ale ja nie wiem czy się wyrobię, mam już ponad 31 lat, a następne za jakieś 2-3, to nienajmłodsza będę.

Misiek ostatnio daje w kość, w nocy nie chce zasypiać po kąpieli czasem i 2h walczymy. Nad ranem łóżeczko gryzie i jest wrzask. W ogóle wasze dzieci krzyczą? Mój jak na brzuchu leży to tak wrzeszczy że szok, myślałam że się złości, ale skąd, zaciesz przy tym pełną gębuchą I piszczy... Moje uszy.

Idę czytać dalej, błagam nie piszcie tyle!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:13   #2963
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mój Bącul się raz obudził z powodu katarku godzinę po zaśnięciu, a tak to spał ładnie, za rękę mnie trzymał i o 4 na amciu, spał do 07:30 i teraz znowu śpi..
TŻ mi wczoraj powiedział, jak Mały z płaczem się obudził, że to przeze mnie jest chory.. że mu przy upałach raz czapki nie założyłam i raz na balkon, jak było tak ciepło, wzięłam go w krótkim rękawku - że to przez to. A no i w weekend w chustę na podwórko wzięłam w krótkim, a wyciągnęłam w domu i tak spoconego szczurka. Na bank przez to, że źle go ubrałam. I dziwnym trafem szczekał tak do mnie po rozmowie ze swoją mamusią
Tylko sam pedał sie wykazał: 30 stopni na polu prawie a ten młodemu długi bodziak, spodnie, czapka i: KURTKA!

Dziopindy a powiedźcie mi, czy Dadi dobre ma osiągi, czy powinien już umieć coś więcej? () http://timidhope.blogspot.com/2013/0...-miesiace.html
spokojnie, na pewno to nie Ty go zaziębiłaś, prędzej on tą kurtką. Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie
Stary 2013-05-14, 09:17   #2964
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, to mamy podobnie - my mamy bierzmowanie 28. czerwca, a ślub 13. lipca.

Djerba, ale po co kombinować z apostazją? Ja się nie czuję katoliczką, a apostazji nie mam i nie potrzebuję jej do szczęścia. Bo co to zmienia? Tu chodzi o to, co ja czuję, a nie jakieś tam kościelne zapiski. A kto wie, czy mi się na starość nie odmieni i nie stanę się kościelnym moherem?

Hope, no to jeśli macie na kogoś składać winę, to raczej przez niego się przeziębił, bo taki upał + takie ubranie = zgrzanie na maksa, kiedy wystarczy drobny wiatarek i może być z tego przeziębienie. Nie pomyślał trochę Twój TŻ. Ale to pewnie wpływ jego mamusi.
Black otwarcie mówisz że jesteś ateistką to po co ci ślub kościelny?
chyba że jesteś bardziej niepraktykującą katoliczką niż ateistką, ślubując przysięgasz Bogu utrzymując dzieci w wierze kościoła, tym bardziej że jesteś tego świadoma mając dziecko.

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:19
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:18   #2965
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale u nas pięknie dzisiaj. Mam nadzieję, że będzie ciepło - ma być niby około 20 stopni, na niebie zero chmurek.

A teraz czekam na kuriera z Cocolity, ma być do 10:00, wiezie mi kupę fajnych rzeczy.

Misia,
pisałam 100 razy. I nie chce mi się kolejny raz, ale uważam, że nic nikomu do tego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:21   #2966
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojjj jak pójdę do pracy to nie będę nawet w pierwszej 20-tce :/
Jak ja wrócę do pracy to na szczęście nadal będę dżo z Wami pisała bo pracuję przy komputerze z dostępem do internetu Jakieś przerwy trzeba sobie robić prawda?
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Chodza za mna placki ziemnaczane. Kto zrobi?
Ja nie lubię placków ziemniaczanych i ich nie robię. Jak mężowi się zachciewa raz na jakiś czas to sam biedny siedzi i trze
Cytat:
Kurcze pisałam Wam że ciągle dodaję Darii nutriton do mleka. Wydawało mi się że już mniej ulewa i dziś o godz 11.00 nie dałam jej zagęszczacza żeby sprawdzić. I cały dzień mi strasznie,masakrycznie ulewa bidulka kurcze, a już myślałam że jej przeszło...
Mój też ulewa, teraz jakby więcej bo strasznie się turla po podłodze, pełza i brzuszki robi. No ale przyzwyczaiłam się i czekam aż minie.

Cytat:
Dziewczynki, chcialam oficjalnie zakomunikowac, iz przez nastepne dni moze mnie byc mniej na forum, zaczynamy remont
Czytam, ale nie daje rady odpisywac, wyprawilismy siostre M.do Anglii, po chrzcinach juz jest, jeszcze moja kuzynka jest, zaczynamy remont, bozesz, ja jestem padnieta, a M.chodzi jak zombie, tak strasznie mi go zal
Ale koniec czerwca jedziemy na wakacje wiec byle do czerwca, byle do czerwca.....
Powodzenia w remoncie!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Siedzi dwóch kolesiów w kinie, a
przed nimi taki wielki, łysy drechol,
grube karczycho, złoty kajdan na szyi
- z dziewczyną siedzi.
Jeden z tych kolesiów do drugiego:
- Stary, założę się z tobą o 50 zeta, że
nie klepniesz łysego w glace.
- No dobra, w sumie co mi szkodzi -
myśli ten drugi i klepie łysego w
glace.
Łysy się odwraca, a koleś:
- Krzychu, to Ty? A nie... To
przepraszam...
Łysy:
- Żaden Krzychu, [...], dotknij mnie
jeszcze raz to Ci ☠☠☠ne! i się odwraca.
Na to ten pierwszy koleżka do
drugiego:
- Stary, świetnie to rozegrałeś, ale
idę z tobą o 200 zeta, że go drugi raz
nie klepniesz.
myśli sobie ten drugi i pac łysego w
glace. Łysy zjeżony się odwraca, a
koleś:
- Krzychu, no [...], 8 lat w
podstawówce, ze 3 lata w jednej
ławce przesiedzieliśmy, Krzychu, no
nie pamiętasz mnie?
Łysy:
- [...], nie byłem w żadnej
podstawówce, zaraz ci tak
przy☠☠☠☠☠☠☠e, że się nie pozbierasz!
Zaczyna się podnosić, żeby
wylutować kolesiowi, ale
dziewczyna łapie go za rękaw i
mówi:
- No daj spokój, Józek, film jest, a Ty
będziesz jakiegoś cieniasa bił, chodź
do pierwszego rzędu i ogladajmy...
Łysy niezadowolony idzie z
dziewczyną do pierwszego rzędu,
siadają.
Pierwszy koleś znowu do drugiego:
- Stary, naprawdę jestem pod
wrażeniem, nieźle to wymyśliłeś, ale
idę o 1000, że go trzeci raz nie
klepniesz.
myśli ten drugi.
Idą do drugiego rzędu, siadają za
łysym i koleś wali łysego w łeb.
Łysy się odwraca, na maksa napięty, a
koleś:
- Krzysiu, to ja tam na górze jakiegoś
łysego w glace napierdalam, a Ty tu w pierwszym rzędzie siedzisz!

Sikam

Cytat:

Suuper! Ja mam lodówkę w zabudowie i się zlewa z meblami.
A brokuły też lubię
Cytat:
Spróbuj jeszcze Tormentolum - to bez kwasu borowego jest w przeciwieństwie do Tormentiolu a jak nie pomoże to bym poszła do lekarza po jakąś maść robioną.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
6 tygodni po pierwszym szczepieniu.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Życzę szybkiego wyleczenia Dawidka. A Twój TŻ to nie pierwszy raz takie akcje No i straszny maminsynek z niego... mamusi słucha bezkrytycznie, jeździ do niej na każde zawołanie a Ciebie potrafi niesłusznie opieprzyć i nawyzywać. Nie podoba mi się to
Stary 2013-05-14, 09:32   #2967
s i l v e r
Zakorzenienie

Zamawiałaś??

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zgadzam się

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
]Jak ja wrócę do pracy to na szczęście nadal będę dżo z Wami pisała bo pracuję przy komputerze z dostępem do internetu Jakieś przerwy trzeba sobie robić prawda?

Ja nie lubię placków ziemniaczanych i ich nie robię. Jak mężowi się zachciewa raz na jakiś czas to sam biedny siedzi i trze
pogrubione - takiej to dobrzeeeeee

A co do placków to ja też nie lubię. A mój Tż uwielbia i jak mu się zachce to też sam sobie musi zrobić

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój też ulewa, teraz jakby więcej bo strasznie się turla po podłodze, pełza i brzuszki robi. No ale przyzwyczaiłam się i czekam aż minie.
A podajesz mu zagęszczacz jak tak ulewa??
Stary 2013-05-14, 09:32   #2968
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
dzis juz jakby lepiej...

Szkoda gadac....

Ja na odparzenia stosuje nadmanganian potasu. Kupuje w aptece i rozpuszczam wg ulotki.. Następnie dokładnie osuszam i posypuje pudrem. 2-3 razy w ciągu dnia staram się to robić. Czasem małą kąpie w tym roztworze tylko, że wtedy na całą wanienkę wrzucam jedną tabletkę. Niedawno też pytałam dziewczyny czym leczyć to każda polecała co innego, ale doszłam do wniosku, że efektów po 1 czy 2 razach nie będzie i walcze nadal swoim sposobem. Efekty już widać.. No i dobrze by było, gdyby maleństwo jak najwięcej na brzuszku leżało to wtedy skóra oddycha. Niestety moja Paulina na brzuchu nie chce wogle leżeć.

W końcu Was nadrobiłam, na jak długo nie wiem... Tylko, że nie mam pojęcia co napisać
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:39   #2969
s i l v e r
Zakorzenienie

Czytam tak o tym i czytam i nie wiem czy zamawiać. Za przesyłkę trzeba 15 zł zapłacić. Opłaca się to?? Dziołszki zamawiacie????

W rossmanie jest teraz promocja na zdjęcia do końca maja

http://www.fotouslugi.pl/?cref=mep_s...cid=1&et_lid=9

od 120 zdj 0,29 zł za sztukę. Podliczyłam i wychodzi na to samo a więcej zdj będzie.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:48
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:55   #2970
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
A podajesz mu zagęszczacz jak tak ulewa??
Nie podaję. Po pierwsze karmię tylko piersią a Igi z butelki nie chce jeść jak mu odciągnę. A jak próbowałam mu podawać ten nutriton przed karmieniem łyżeczką to wypluwał wszystko. Próbowałam nawet strzykawką - efekt ten sam. Darowałam więc sobie. Przez jakiś czas była już duża poprawa ale od jakiegoś tygodnia on strasznie ruchliwy jest i znowu mocno ulewa. Ale co się dziwić jak on chwilki nawet nie uleży spokojnie tylko turla się z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak kilkanaście razy pod rząd. Jak leży na brzuchu to czołga się i potrafi podpełznąć do przodu dobre kilkadziesiąt centymetrów. A jak już poleży na plecach bo się zapatrzy na karuzelę to macha rączkami i nóżkami bardzo intensywnie. Jak leży na mnie albo na mężu pleckami do mojego/męża brzucha to dźwiga się do siadania (brzuszki jakby robi). No i przez tą ruchliwość naciska ciągle na żołądek i ulewa znowu dużo.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:58
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości