|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
![]() Zrobiłam obiadek, pierś z kurczaka i warzywa w smietanowym sosiku i do tego ryż ![]() Wypiłam kawkę in trochę was nadrobiłam Doczytałam,że Ewusia wróciła Nacytowałm się i mi nie pocytowało wszystkiego Cytat:
![]() Co do jedzenia w czasie karmienia to teściowa mnie ostatnio uświadomiła, bo kupiłam sobie specjalnie garnek do gotowania na parze i gadałam z nią że chyba tak delikatnie bardzo będę gotować to powiedziała mi że mam absolutnie wszystko jeść tylko w granicach rozsądku. Wiadomo że jakiegoś spieczonego mięcha ze skórą, ostrych przypraw czy kapusty i wzdymających rzeczy trzeba unikać ale żeby nie przesadzać. Chyba że maleństwo rzeczywiście dostaje jakieś uczulenie czy coś jest nie tak wtedy trzeba obserwować co mogło to spowodować i eliminować [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802325]no własnie tormantiolu nie można bo ma w składzie tokstyczny kwas borny !!! jest niebezpieczny dla dzieci bo wchłania się i kumuluje w organizmie i nie można go używać przynajmniej do 3 roku życia. Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !![/QUOTE] Kurcze dobrze wiedzieć. I że takie dziadostwo sprzedają i dzieci tym każą smarować ![]() Cytat:
Wiecznie pretensje i zero zrozumienia. Zazdroszczą nam chyba ![]() Cytat:
Cytat:
Sfoszył się na tatę ![]() Cytat:
Warto było kupić. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego
100 lat, spełnienia marzeń i łatwego porodu
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ona miała wskazanie do cc w zasadzie z innego powodu, bo z powodu ułożenia miednicowego jej synka. Miała stawić się w poniedziałek do szpitala, a we wtorek rano (tj. dzisiaj) być cięta. Oczywiście wczoraj od razu o opryszczce powiedziała i lekarz zdecydował, że lepiej będzie ją wyleczyć, obserwować przy okazji skurcze i wykonać cc dopiero w piątek. |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie wiem, o co chodzi z Angelina???
EDIT: Juz wiem: http://nocoty.pl/gid,15643282,kat,10...?ticaid=61095c
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-14 o 12:39 |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z Angeliną??
Ita: dobrze że już lepiej się czujesz
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Marionette18 – wszystkiego co najlepsze i oczywiście zdrowego ślicznego bobasa Anulka_p – też 3mam kciukasy , informuj nas co i jak ![]() ja już po pobieraniu krwi, bylismy w biedronce kupilismy kocyk (turkusowy) i niebieski ręczniczek, szukałam kremowo brązowych bodów ale były strasznie poprzebierane i zostały same różowe i niebieskie wiec sie rozmysliłam ![]() rozglądałam sie też w biedrze i lidlu za proszkami do prania dla maluszków, ale i tu i tu całkowite pustki ![]() tak ładnie świeciło słoneczko i gdzies przepadło a mnie znów spanie bierze
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
To już piszę. Zdecydowała się na podwójną mastektomię ze względu na 87 % ryzyko wystąpienia u niej raka piersi i jajników. Jest nosicielką wadliwego genu ale badania które wykonała (badania krwi) pozwalają na ocenę ryzyka zachorowania jeszcze zanim to nastąpi. Od razu poddała się rekonstrukcji piersi ale są to już implanty. Po zabiegu ryzyko wystąpienia u niej raka piersi spadło do 5%. Okazuje się, że te badania które pozwalają na ocenę takiego ryzyka są w PL na NFZ
tylko pewnie dalej już trzeba płacić.
|
|
|
|
#1209 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Co do babć, dzisiaj jedna mnie lustrowała na przystanku.
ALE MIAŁA ZDZIWKO jak potem się okazało, że jestem w kolejce przed nią w laboratorium poradni diabetologicznej.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ja rozumiem i uwazam, ze slusznie robi. Ja po ciazy i skonczonym karmieniu tez bede miala badania genetyczne, bo moja mam tez miala raka piersi, jej siostra to samo, moje siorki cioteczne jakies guzki, ale okazalo sie ze nie grozne. Mama i ciocia zyją, ale trzeba bylo amputować. Ja jestem z grupy wysokiego ryzyka i dlatego bede miala darmowe badania genetyczne w tym kierunku. Ghia darmowe badania sa tylko dla osob z grupy ryzyka. One sa bardzo drogie i póki co NFZ nie refunduje wszystkim. Jesli jest sie z grupy ryzyka i badania wyjda zle to i na NFZ mozna wykonac zabieg. Nie jestem pewna co do rekonstrukcji, kiedys byla platna, potem czesciowo refundowana, a teraz nie wiem.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-14 o 12:50 |
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Perse: musiała się zdziwić
![]() A to nie wiedziałam ...Wymaga to sporej odwagi..
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
posprawdzałam sobie linomag ktory kupilam (lonomag masc ziololek i linomag z tlenkiem cynku) i zaden nie zawiera boraksu/kwasu borowego. jedynie uwaga na linomag krem ten ma boraks.
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Helloł brzuchate Żabki
![]() Pospałam dzis do 10 ,zrobiłam ranek pieknosci i jak kroiłam sobie szczypiorek do jajecznicy nma sniadanko to zajechałam paznokcia i wszytskie obciełam na krótko :/ Dzisiaj SR ale jade na 16 na cwiczenia-chociaz popatrze i posłucham bo przez twardnienie brzucha sie boje cwiczyc A potem wykłady I lody ...moze U mnie nawet ciepło i slonecznie.
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Nom niestety to samo z moją mamą tylko u nas babcia zmarła na raka wątroby w wieku 63 lat też nigdy się nie chciała leczyć. Moja mama też jak grochem o ścianę. Ale co zrobić takie pokolenie. Nie pójdę do szpitala bo ja w szpitalu czuję się chora
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Nie no serio idę się uczyć. Jak wrócę tu przed 15 macie mnie wykopać !!!
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Marionette sto latek kochana,zdrowiutkiego maluszka który wykluje sie terminowo w mega lekkim porodzie
I spelnienia wszystkich marzen ![]() Poczytałam Was troszke w telefonie... U mnie w Sr tez polozna mowila ze przez pierwszą dobe nie stosują zadnych kosmetykow i zeby nic bron boze nie stosowac.Bo są mamy ktore nie wiedzą i potem z dobrej woli pomaziają czyms maluszka,potem cosik powyskakuje i jest problem..Polowa biedy jak sie taka mamusia przyzna..... U nas po 2 h po porodzie spedzonych z mamą maluszek jest kąpany pod kranem (polozna mowila zeby sie tym nie przerazic i nie praktykowac w domu ) a potem mierzony i wazony.Nie musimy miec do szpitala kosmtykow,tylko ,,Białego Jelenia" ,ew.jakąs oliwke,a reszta bedzie w pudełku w tym Sudocrem.No i najlepiej robic próby kometyków maluszkom.Na poczatek podobno najlepiej myć dzidziusia ,,Białym Jeleniem".No i dziś w SR bedziemy moze w koncu uczyc się kąpac no a po porodzie polozne nam wszytsko pokazą i wytłumaczą ...i szczerze sie zdziwiłam jak przeczytałam o tych 2 tygodniach bez kapieli.... A prac bede jak najbardziej w dzieciowym proszku ...Polozna nam podkreslała jakie to wazne no i ze dziecko MUSI miec swoją szafke,komode na swoje i tylko swoje ciuszki,kosmetyki...Powin ny byc wyraznie oddzielnie trzymane od naszych .
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to chciałam Wam dziewczyny powiedzieć, żebyście chodziły do gina regularnie również po ciąży. Czasami tak jest, że kobiety rodzą a potem i 10 lat do gina nie zaglądają. A to błąd i to bardzo duży. Świnstwa w miejscach kobiecych szybko sie robią, ale jeśli szybko się je wykryje to jest szansa na wyzdrowienie. Wyobraźcie sobie, że mam koleżankę, która w wieku 16 lat miała usunięte jajniki, chemioterapię, ale wyszła z tego. Ma teraz 26 lat. Wiadomo, dzieci nie może mieć, ale żyje. |
|
|
|
|
#1219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath zastananowie sie nad taką pieskową zabawką dla mojego kłapouszka.Ale bym miał chłopak radoche
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście ostatni raz na oczy ginekologa widziała podczas wypisu ze szpitala jak mnie urodziła Najgorsze jest to, że ja jestem świadoma tego, co może się jej stać, ale nie mam żadnego wpływu
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pryszczyki to tylko dodatkowe działanie - zawsze wtedy wysuwam nieco bardziej sztyft i z trzonu ściągam szpatułką trochę na niespodziankę nie orientowałam się tak szczerze, bo zawsze grupowo zamawiałam z mamą i bratową tżta
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Enleeve Ty moczowy hardkorze
Fiazo za glukozeIde nadrabiac dalej
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przecież o to chodzi żeby szybko znaleźli. Dziwne to nasze społeczeństwo. Ale moja mama też takie podejście miała A tak w ogóle to byłam w pracy dziś zawieź zwolnienie i miła Pani powiedział mi że dostanę zwrot za pobyt w szpitalu za te 6 dni i jeszcze kartę apteczną na 200 zł do wykorzystania Miło mnie zaskoczyła, jakoś mi nie przyszło do głowy że jak na zwolnieniu jestem to też ten zwrot dostanę No i wczoraj dostałam od siostry Tż wielką torbę ciuszków i 2 rożki dla małego Ona ma dwie dziewczynki ale dużo uniwersalnych rzeczy kupowała. A to jeszcze nie wszystko bo dopiero część rzeczy przejrzałaMuszę te moje rzeczy posortować i zobaczyć co ja w ogóle mam i co jeszcze potrzebuje
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
a w klubie wstawie za kilka sekundek zdjecia blizniaczek - kotre urodzily sie 8 maja u moich znajomych - NATURALNIE
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam do sklepu po margarynę i nie kupiłam - zapomniałam
![]() odwiedziłam teściową, zjadłam ciasta i uciekłam a teraz trochę poleżę bo na 16 ćwiczenia w SR |
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 29 tygodniu!
Byliśmy wczoraj na SR - wróciłam wymasowana, nauczona oddychania i w ogóle jakaś taka spokojniejsza ![]() Byliśmy też w Biedronce, poszłam nastawiona, że po 18 to i tak nic nie będzie - pamiętając co pisałyście rano. I jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam PEŁNO towaru! Wzięłam różowy kocyk w misie, ale TŻ był nimi tak oczarowany, że zabrał jeszcze biały w serduszka No i co najważniejsze - KUPILIŚMY WÓZEK! Wyobraźcie sobie, że facet wystawił wózek Deltim Puma 3w1 (gondola,spacerówka,fotel ik) w sumie podwójnie, bo jak dziecko miało miesiąc to koleś z własnej winy złamał ramę, a żonie tak dobrze się prowadziło ten wózek, że... kupił drugi taki sam, tylko w innym kolorze. Więc w ogłoszeniu sprzedawał wózek z 2 gondolami, 2 spacerówkami i 2 fotelikami - jeden czerwono szary, drugi taki fioletowy Więc pojechaliśmy do niego po SR, czerwono szary wygląda jak nówka, fioletowy w sumie też, ma tylko daszek od gondoli lekko wyblaknięty od słońca; dał nam też tą ramę która mu się kiedyś złamała,bo można z niej przełożyć kółka itp jak będziemy chcieli - zapłaciliśmy... 240 zł ![]() Wróciliśmy do domu około północy, spałam do 11, na śniadanko zjadłam ryż z jabłkiem i objadłam się tym jak smok ![]() Aha i pochwale się jeszcze, że po w drodze do tego kolesia TZ wstąpił na zapiekankę z kebabem, a ja... nie miałam ochoty! On jadł, a mi to po prostu zwisało, kompletnie mnie to nie ruszało! Ani on jedzący, ani ludzie dookoła z hot dogami, kebabami, zapiekankami, frytkami - NIC! Sama siebie nie poznaje! ![]() I chwalę się bryką Basi: http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDEwMDA=/$%28KGrHqRHJEEFE3pBHFFGBR ggcOERzQ~~48_20.JPG http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDEwMDA=/$T2eC16V,!%29kE9s4,!!NMBR ggjtRJpw~~48_20.JPG http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDEwMDA=/$%28KGrHqJ,!mIFBEJd5vBPBR gg+8FlFQ~~48_20.JPG http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDEwMDA=/$%28KGrHqRHJEEFE3pBHFFGBR gh!pjOBw~~48_20.JPG
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mojego męża namówić na badanie też graniczy z cudem. Teraz obiecał, że pójdzie, bo wzięłam go na syna. W końcu musi być dla niego zdrowy i silny.
|
|
|
|
|
#1230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kiedys pytałam ale moze Ty odpisałas a jak nie doczttałam w spamie :/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

Wiecznie pretensje i zero zrozumienia. Zazdroszczą nam chyba 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oglądałyście ?? Kurcze odważna kobieta, ale chyba podjęła słuszną decyzję

A potem wykłady
) a potem mierzony i wazony.Nie musimy miec do szpitala kosmtykow,tylko ,,Białego Jelenia" ,ew.jakąs oliwke,a reszta bedzie w pudełku w tym Sudocrem.