|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
MArgosia w skrócie to wszystkie jeszcze jesteśmy w dwupaku
wszystko dobrze, obiady nadal gotujemy i nadal marudzimy.
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-15 o 09:03 |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ja za Domciątko apeluję o wolną od wizażu niedzielę!
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
kopnijcie mnie w dupe muszę isć na zakupy a tak mi się nie chce
![]() rano miałam tyle energi usiadłam na kompa i energia prysła
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
domcia mozesz np. wstac o 3-4 i prac
,
|
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Oliath
![]() ja mam wolna sobotę od wizazu jedziemy do zoo ciekawe jak dam rade bo ma być bardzo ciepło...ale darmowa wyżerka będzie bo to piknik zakładowy meża![]() ![]() objem się lodów i innych smakołyków
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
twee ja tez mam naturalne ombre bo odrost jak tralala ale chcialabym miec wiecej ciemnego i same konce blond wiec bede dzialac ale takim kolorem jak mam odrost wiec znowu pozniej nie bede farbowala dlugo hahhahha
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre... My i dzien bez wizazu. Jedna moze tak ale wystkie na raz? Takie eksperymenty to nie z nami:-D no jeszcze moze jakby wszystkie na raz zaczely rodzic...
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- No ja tez moge byc za niedziea
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
ale gadacie głupoty z ta niedzielą wolną ..
![]() skonczy sie na tym ze pasek bedzie zapelniony a nie bedzie ani jednego postu hahhaha
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to nie kop, ale masz! Ja też uciekam. Mam sprzątania masę.Aaaa zapomniałam, najprawdopodobniej z wynajmu nici więc nigdzie się nie wyprowadzamy. I teraz zonk bo musimy malowanie zrobić i jeden pokój przystosować. Ale damy radę.
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej! witam się znów wkurzona
obudził mnie domofon o 8:30 (sąsiadka się pomyliła), zerwalam się z łóżka a tu mój mąż sobie siedzi... Ochrzanilam go, powiedziałam, że mimo mieszkania u rodziców może go obsługiwać, bo przecież czekam na kasę z ZUSu :banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
haha, no dzięki że jednak ktoś odczuwa potrzebę podobną do mojej!
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
włąściwie mogę, bo mam urlop to już mi wszystko wolno!!
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale ode mnie to jednak dalekoCytat:
zapraszam, masz telefon. Tylko ze z Pepco bede cie musiala odebrac, bo ja mieszkam troszke dalej, jakies 4 km. Ale spoko. Mozemy sie tam umowic, ja oblookam co maja dla mnie i wpadniemy do mnie na kawusie Cytat:
![]() Wpadlam na chwilunie laski, bo ladna pogoda, ogarniam pranie Aleksowych rzeczy, pozniej z wujkiem musze jechac do komornika (za jego sprawami) ale on jak to mowi nie uczony, a ze mna predzej wyegzekwuje to o co mu chodzi (mam nadzieje).
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dobrze że ja mam taki plan otwarty, że kuchnia połączona z salonem, i jak będę prała to mogę jednocześnie być ma kompie hahah ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
idzia
za 3 z przodu ![]() Ja piorę teraz narzutę na łóżko.. znalazłam wczoraj wieczorem w szafie..zupełnie o niej zapomniałam, będzie idealna na nasze małżeńskie łoże
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ide sie ogarnąc moze nogi machne :P paznokcie moze wymaluje ale watpie :P i brwi mazne i wyrownam i tyle! no dobra moze jeszcze troche posprzatam ale niewiem
|
|
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam na wypłatę męża (jeszcze tydzień i też robię zakupy u R_P77).A organizacja pracy to też ważne... najważniejsze jednak żeby nie panikować. Ale rozumiem Cie, bo ja bez tej pracy w domu czasami zastanawiam się, jak dam sobie radę... gdzieś tam czają sie takie myśli. Ale przecież tyle mam sobie daję radę i jest dobrze, więc dlaczego ja miałabym nie dać? albo którakolwiek z nas na wątku?Cytat:
A do prania się przymierzam, ale najpierw czekam na meble (może w końcu w niedzielę zjadą, jak nie to kogoś zamorduję). Bo w tej chwili to wszystko w torbach i walizkach i nie ma większego sensu prać. Cytat:
fajny pomysł na ten odrost. Ja się przymierzam na połowę czerwca jeszcze do fryzjera podejść. Mam nadzieję że zdążę przed porodem![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40818906]Tak wiem, czytałam, tylko ja już sama nie wiedziałam, do którego mojego postu się to odnosiło, bo mi się ten post nie wyświetlił, jak go wkleiłam w apce... Szkoda słów, muszę dziś zmusić TŻa, żeby podziałał, żebym mogła Was czytać w przeglądarce. Do Klubu nie zaglądałam od tygodnia :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] <przytul> A dzisiaj posłowie do 14tej dyskutują i czytają ustawę dotyczącą m.in. rocznego macierzyńskiego.
|
|
#1669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mago, ale wiesz, że w sumie tak to się może skończyć? Może i teraz jestem na straconej pozycji, ale w sobotę przejmę od siostry ubranka dla małego, także szanse się wyrównają (nie, wcale nie oszukuję )Ja owsiankę uwielbiałam przed ciążą - w ciąży kupiłam opakowanie i stało chyba ze 3mc, póki tż go nie otworzył ![]() Cytat:
I właśnie z myślą o tym fakcie daję sobie spokój, niech włosy trochę odsapną, mam nadzieję, że za rok będę mogła się cieszyć naturalnym kolorem![]() Cytat:
![]() Tak wychodzę do tego sklepu, że dalej siedzę w piżamie Teraz mnie na kawkę naszłoWkurza mnie ta przychodnia, bo chciałabym się w końcu dowiedzieć, o której ten mój gin jest, ale dodzwonić się tam w takich godzinach to cud
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
mela: czyli jednak kolesiowi coś wypadło? Lipa trochę, no ale na pewno dacie radę.
sarna: a gdzie to zoo? kejt: oj.. ale też go trochę rozumiem moj też nie podszedłby do drzwi u moich rodziców ani nie odebrał telefonu. On nawet mojego za bardzo nie chce odbierać.
|
#1672 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego? ![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132] ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem milego dnia u nas piekne slonko !!![/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() No. To tyle mam dziś do powiedzenia ![]() Źle spałam, bo miałam ciągle katar i znów smarkam krwią. I to dość mocno
|
|||||
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Brawa za 33.
A ja...29tc..czyli 30 kolejna hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mamuluuu dobrze ze masz dzis gina bidulko....trzymam kciuki.daj znac jak juz cos bedziesz wiefziala.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1674 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam się przy śniadanku, rano mąż wychodząc do pracy nawet dał mi buzi, foch w powietrzu dalej jest
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajn- rozyczka jest mega niebezpieczna w ciazy, ale najgorzej jak pojawi sie w I trymestrze. Jesli masz badania zobacz sobie na wyniki Igm i Ige. Nie pamietam juz ktory jest ktory ale jeden mowi czy chorowalas wczesniej/ czy masz przeciwciala a drugi czy nie przechodzisz obecnie tej choroby. Okres wylegania rozyczki to nawet 2-3 tyg bezobjawowo, wiec jesli nie masz wynikow badan to zacznij od laba.Z badania dowiesz sie wszystkiego. Barszo duza szansa ze masz przeciwciala bo dziewczynki sa szczepione na rozyczke w wieku 13 lat, a szczepionka dziala z 10 lub wiecej.
Ja mialam kontakt z rozyczka w moim zakladzie pracy jakis czas temu i nic sie nie dzieje wiec spokojnie (a w zakladzie epidemia). Przeciwciala mam i lekarz powiedzial ze mala szansa na zarazenie sie ale zalecil tez unikac dalszego kontaktu z chorymi.
|
#1676 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Zaczynamy 33 tydzieńMężu wyłączył mi wczoraj przeglądarkę, więc no wczoraj cytowałam, to przepadło W poniedziałek mamy ostatnie zajęcia ze SR i ma być takie pożegnanie (jedno spotkanie mamy po porodach jeszcze). Mój TŻ w poniedziałek miał iść na 18 do pracy, więc miałoby go nie być. Ja powiedziałam, że pójdę, chociaż było mi przykro, bo tatusiowe mają malować buźki na brzuchach i ma być zdjęcie wspólne. TŻ powiedział, że więcej zmian nie będzie zmieniał, bo zaczną się w końcu wkurzać, a kilka razy tak już zrobił. A teraz napisał, że zmienił jednak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I za tydzień.tak, ja wyprałam buty TŻ ![]() Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że tam pracują sami panowie Jak pojechałam pierwszy razi i trzeba mi było gadać o wkładkach laktacyjnych i siateczkowych majtkach to było mi co najmniej dziwnie A kartonów do wysyłki to ostatnio tam stało chyba ze 40... I to takie ogromne niektóre. Nawet TŻ się śmiał, że tirem po to przyjeżdżają. A była 12 i oni ciągle pakowali kolejne.Cytat:
![]() Ach ten twój mężu...
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej, dodzwoniłam się w końcu
![]() Na 15.30 szykuje mi się dzisiaj wycieczka Ciekawe czy dowiem się czegoś więcej niż to, że mam w sobie żywy płód (o czym dowiaduję się co 30min ). No nic i tak miałam iść na kontrolę tydzień po wypisie ze szpitala, to chociaż szyjkę sprawdzimyJeszcze tylko muszę podjechać do pracy tżta po wyniki badań, bo wczoraj zapomniałam przesłać mu do druku ![]() A teraz serio kawka i lecę do sklepu!
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba zacznę pranie od kolejnego tygodnia. podzielę sobie na rzeczy, najpierw pieluchy, pościele, prześcieradła. potem ubranka podzielę na kolor i białe i będę powoli prać i suszyć i układać w szafkach aż "dojrzeją". no i jak już będę miała gotowe to popakuję torby do szpitala. taki oto mam plan. |
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide spac
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka: to jeszcze nie jest tak źle jak dał buzi
![]() magdalenne: brawa za tydzień! Co do prania u mnie też na SR babeczka mówiła żeby ciuszki zebrały bakterie z domu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

wszystko dobrze, obiady nadal gotujemy i nadal marudzimy.

,

może to nie kop, ale masz! Ja też uciekam. Mam sprzątania masę.
obudził mnie domofon o 8:30 (sąsiadka się pomyliła), zerwalam się z łóżka a tu mój mąż sobie siedzi... Ochrzanilam go, powiedziałam, że mimo mieszkania u rodziców może go obsługiwać, bo przecież czekam na kasę z ZUSu :banghead:
)
12.06.2010
I właśnie z myślą o tym fakcie daję sobie spokój, niech włosy trochę odsapną, mam nadzieję, że za rok będę mogła się cieszyć naturalnym kolorem

A kartonów do wysyłki to ostatnio tam stało chyba ze 40... I to takie ogromne niektóre. Nawet TŻ się śmiał, że tirem po to przyjeżdżają. A była 12 i oni ciągle pakowali kolejne.