W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 12:12   #1801
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego !
no i narobiłas mi smaka na czekoladę , ide po nutellę
mnie tez narobily i zjadlam juz 2 batony

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
pokazuje Wam moje wielkei Małe pranie
troszke sie tego nazbierało, jeszcze pościel sie pierze
sporawo
u nas tz sie smieje, ze maly sie jeszcze nie urodzil a ma juz wiecej ciuszkow od niego

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:13   #1802
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Ja zaczęłam wywalać na kanapę wszystkie ciuszki dziecięce jakie kupiłam i dostałam i zaznaczać na metkach te nasze, a tu mąż dzwoni, że jego kuzynka chciała wpaść do mnie na kawę. Mieszka pod miastem i na rower się wybrała, kiedy jej córka w przedszkolu. No to mówię, żeby powiedział, żeby mi choć 5 min dała, bo gęba nie umalowana, zęby nie umyte. No i migiem choć podkład nałożyłam i obrzydliwego syfa zakryłam Fajnie się nawet gadało, przeważnie nie mam z nią tematów żadnych..ale jak już byłyśmy skazane tylko na siebie, to całkiem sympatycznie wyszło spotkanie wymieniłyśmy się nr-ami telefonów..jak będzie miała ochotę niech wpada jeszcze.
No i teraz ciąg dalszy wywalania ciuszków.. kurcze trochę tego jest......

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Brawa za 33.
A ja...29tc..czyli 30 kolejna hehe
no brawo trzydziecho

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry Zaczynamy 33 tydzień
no wow!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jeeej, dodzwoniłam się w końcu
Na 15.30 szykuje mi się dzisiaj wycieczka Ciekawe czy dowiem się czegoś więcej niż to, że mam w sobie żywy płód (o czym dowiaduję się co 30min). No nic i tak miałam iść na kontrolę tydzień po wypisie ze szpitala, to chociaż szyjkę sprawdzimy
Jeszcze tylko muszę podjechać do pracy tżta po wyniki badań, bo wczoraj zapomniałam przesłać mu do druku
Trzymam daj znać po jak tam szyjka się ma

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w 29tygodniuDzisiaj wizytuje o 17 i zobacze szkrabaPogoda dopisuje,humor tez wiec zapowiada sie super dzien.
za tydzień i za wizytę

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oj laski, cos sie znowu dzieje ze mna nie tak
Wczoraj wieczorem mialam duzo bardziej kostki spuchniete niz normalnie miewam na koniec dnia, wczoraj to juz takie poduszki mi sie porobily, ale mysle - ok, do rana jak zwykle zejda... no zeszly czesciowo, co juz mnie zmartwilo, ale gorzej teraz, bo prawa kostka jak balon mi puchnie wlasnie... ledwo ruszam stopa a druga jest ok
Perse, Ty tak mialas, prawda? ze jedna puchla?

EDIT: acha, nie uderzylam w nic, nie wygielam, nie uszkodzilam, nie boli.
oj Ty bidulko tak jak piszą dziewczyny.. wyprysznicuj zimną wodą i nóżki do góry..przerwa w pracy..

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzucholki!

Witam sie na 100 dni przed planowanym terminem porodu!!!!

choc mam cicha nadzieje ze mlode zdecyduje sie pokazac za jakies 90 dni
100-dnióweczka

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Gratuluję nowych tygodni no i trzymam za wizytę (w tym swoją ) ale moja dopiero o 18:45 więc pewnie Wy wszystkie zdążycie relacje zdać zanim ja wyjdę do gina
i ja za Twoją też trzymam

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam się w szczególnym dla mnie dniu - mam dziś imieniny
no to świętujemy wszystkiego naaaj! dużo zdrówka przede wszystkim i pięknego, szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
dzisiaj mialam super sen!!
Snilo mi sie ze urodziłam synka miał ciemne włoski i mega przysysał się do cyca ogolnie taki sajgon na poczatku ze szok, nie wiedzialam co szybko zrobic czy nakarmic, czy przebrac pampersa itp, ale mega szczesliwa bylam no i tesciowa chciala nakarmic malego ale ja jej nie pozwolilam i wzielam malego, a ona do mnie ze jestem zachlanna itp wychodzi moje myslenie w snach...
no i tez snilo mi sie ze nie kazala mi go teraz przebierac i sie wkurzylam ze znow sie wtraca.
kurcze boje sie tego ze ona bedzie na dole, ja u gory i codziennie bedzie przychodzic do mnie i mi go brac albo jak bedzie plakac to od razu przyleci i bedzie sie pytac co robie temu biednemu dziecku ja jestem chyba przewrazliwiona na wtracanie sie itp
Rozumiem Twoje obawy odośnie wtrącania się...ja też na takie coś strasznie reaguję
Za to początek snu przepiękny

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:13   #1803
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
jestem na chwilę u siebie w domku się spakować...
co do różyczki to niestety musimy się z tż izolować przez tydzień od ustąpienia objawów więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..
co do krwi to mała mi mocno tam uciska więc po nocy jakieś naczynko mogło popuścić. Ale ogólnie wszystko jest ok, szyjka długa miękka.

Hanka zwolniła ze wzrostem jest o tydzień do przodu a nie trzy jak ostatnio i waży 2350g więc ma prawo masakrować mi miednicę
ufff czekałam na info od Ciebie, teraz moge dalej sprzątać.
SUPER że wsio ok.
HAnia...Ty mały szaleńcuDaj mamie dychnąć

Cytat:
nom zaszłam bo jak już byłam w cerfurze to nie chciało się od razu do domu wracać
czekolada milka duża, promocja była 2szt za 9,70zł
a i długo nie byłam bo wiedzialam, że zaraz będzie szła na spacer z podopieczną, a se ciasta jeszcze u niej podjadłam

zapomniałam się przywitać
najlepszego imieninowego!!!Spełnienia marzeń!
Co pichcisz dobrego z tej okazji??

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
kolega oczywiście nie odbiera telefonu - chyba zostanę jasnowidzem

idę się położyć
Krysia ja bym sobie też darowała te ciuszki....wiesz co to aż głupo z ich strony wygląda....
Popatrz jakie fajowe Oliath na all wynajduje...poszalejcie na all i kupcie a nei będą Wam łaskę robili...

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Madi, nie mam loda w domu, Tż też nie ma, czekolady też nie mam

)
przepraszam Czarcia, ale znów mi się skojarzyło śmiesznie...fajnie to brzmi

"NIE MAM LODA W DOMU, TŻ też nie ma" hehhehehehhehe

Ale dziś dużo wizytuje!!!

15.05.2013- czarownica1 (USG), shestiger, Katerine2, enlevee, karolajn1987, elaine- blath, tweedleede TRZYMAM KCIUKI LASKI!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:17   #1804
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tak walczylam z różem, żeby było go jak najmniej a mam wiekszosć różową i biała
ale teraz to sama radośc nawet z różu
u mnie jednak przewaga zieleni wyszla a jak by byla dziewczynka to pewnie wiekszosc rozu by jednak byla

Cytat:
co do różyczki to niestety musimy się z tż izolować przez tydzień od ustąpienia objawów więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..
co do krwi to mała mi mocno tam uciska więc po nocy jakieś naczynko mogło popuścić. Ale ogólnie wszystko jest ok, szyjka długa miękka.

Hanka zwolniła ze wzrostem jest o tydzień do przodu a nie trzy jak ostatnio i waży 2350g więc ma prawo masakrować mi miednicę
jaka Twoja kruszyna sporawa wagowo tydzien zleci szybciutku i potem bedziecie sie tulic i tulic

Franuś
Stary 2013-05-15, 12:18   #1805
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
wow pracująca kobieta
ja tylko daje do płukanai do automatu i wieszam, pierze mama moja we frani
swoja droga polecam taką opcje jeżeli któras ma mozliwość nabycia czy zawiezienia do kogoś kto taką pralke posiada
ja bym tego do automatu chyba w życiu nei posegregowała
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:20   #1806
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

nom niestety do przewidzenia była izolacja, niech mu jak najszybciej przejdzie ta różyczka
duża już Twoja Hania

kurcze chciałabym już mieć imię wybrane, będę musiała kiedy przyłapać tż na poważną rozmowę

wiecie że w sobote noc muzeów

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:20   #1807
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki Tobie moge sobie wyobrazić ile waży teraz moja Zuzia
Stary 2013-05-15, 12:24   #1808
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
nom zaszłam bo jak już byłam w cerfurze to nie chciało się od razu do domu wracać
czekolada milka duża, promocja była 2szt za 9,70zł
a i długo nie byłam bo wiedzialam, że zaraz będzie szła na spacer z podopieczną, a se ciasta jeszcze u niej podjadłam

zapomniałam się przywitać
Sto lat dla naszej solenizantki!!!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
cos mi sie wydaje, ze on jednak nie chce Wam tych ciuszkow dac i teraz mu glupio to powiedziec w prost i czeka az sie od niego odczepicie. Ale to moje takie gdybanie
Tez mam takie przemyslenia

Cytat:

Zobaczysz, tydzien szybko zleci! dla Hani

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:25   #1809
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Złe mi sie dzis spalo bo od wczoraj chodzę przygnębienia i poplakuje.....
Naprawdę dziewczyny ja juz psychicznie nie dam rady być w ciazy. Maja siedziała cicho baaaardzo długo a to zawsze powoduje ze żyć mi sie odechciewa. Wstalam rano, szturcham, pukam, potrzasam a ona nic
Teraz leże i wierci sie a ja zamiast sie cieszyć to rycze.

Nerwy juz mi puszczają, tak kocham to dziecko ze odchodze od zmysłów juz
Mój też dzisiaj spokojny... Póki co nie panikuję, ostatnio obudził się popołudniu dopiero... Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Co do pytania misiaczkio to jak sie czuje, to powiem ze calkiem calkiem. Jakos czas leci i nie jest tak zle. W 25 tc dowiedzialam sie o szyjce, gin kazal wytrzymac chociaz 10 tyg., a to juz prawie polowa za mna Jeszcze 5 tygodni, wlasciwie pelnych 6 i bede mogla troszke wiecej chodzic. Jutro wizyta i dowiem sie co i jak. Jak skoncze 35 tydzien to jesli bede bardziej aktywna to i tak wg gina wytrzymam do skonczonego 37-38 tc, ale jutro zobaczymy jak szyjka trzyma.
No i pięknie dajecie sobie radę Oby tak do końca

Cytat:
Do tego ledwie wstałam zrobiłam awanturę Tżtowi.. bo nie mamy obecnie drukarki w mieszkaniu, a musze list przewozowy wydrukowac i czekac na kuriera zeby odebrał paczke.. zawsze to na moja głowe spada, mimo, ze mógłby podjechac do pracy i wydrukowac.. i tak sie wkurzyłam, ze sie drzeć zaczęłam i ryczeć, a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ten się tylko odwrócił i zaczął się śmiać
ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra
Juz mi na mózg siadła ta ciąża
Ja ostatnio zaczęłam krzyczeć jak małe dziecko, które chce coś wymusić... Co kompletnie rozwaliło mojego TŻ i zaczął się śmiać

Cytat:
No troszkę się nazbierało Ale fajnie to wygląda

Cytat:

Super, że jest ok i to krwawienie to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Masakra! Od razu powinni jej dziecko zabrać i zamknąć na ile się da. Dziecko jest niczemu niewinne. Nie rozumiem matek, które postępują w ten sposób
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:26   #1810
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, że szanowny PCPR zajmie sie sprawą i odbierze od razu prawa rodzicielskie!!! to dziecko bedzie miało takie problemy z nauką, logicznym myśleniem itd że juz mi go szkoda mam nadzieje ze trafi w dobre rece

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-05-15 o 12:34
Stary 2013-05-15, 12:27   #1811
magdalennne
Wtajemniczenie

Co za dzień
Syn mało kopie, praca średnio idzie, a na dodatek babcia TŻ trafiła do szpitala Nie chcę myśleć, co może się wydarzyć, bo to staruszeczka już bardzo
Stary 2013-05-15, 12:27   #1812
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku.. brawa dla Was piękna waga

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
A kobitki dzisiaj mam wizytacje oczywiscie tesciowej mam nadzieje ze mnie nie zdenerwuje bo chyba powiem jej co nieco . Wiem ze denerwuje mnie specjalnie .Cale szczescie ze ma tylko na chwilke przyjsc
Mnie się przypomniało, że teściowa zadzwoniła do mnie wczoraj o 21.30, żeby spytać czy może mój nr dać teściowi bo on chce złożyć mi życzenia urodzinowe jak będzie w trasie.. (urodziny dopiero 8.06 ), a ona nie wiedziała czy może mu mój nr dać, czy ja bym sobie życzyła.. sądziła, że odpowiem 'nie, nie chcę by ojciec mojego męża miał mój nr w tel'
Normalnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Później jeszcze pogadała..takie pierdu pierdu na co ja tylko 'yhym yhym' odpowiadałam. I że przyjedzie czasami do mnie z Anią.. no bo ja teraz w domu, to zawsze tu będę..to mogą prawda? No tak, bo ja tylko siedzę, nigdzie nie wychodzę i wręcz czekam na odwiedziny..taka to (wątpliwa) przyjemność..
Poszłam spać nieco zniesmaczona.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:28   #1813
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
nom niestety do przewidzenia była izolacja, niech mu jak najszybciej przejdzie ta różyczka
duża już Twoja Hania

kurcze chciałabym już mieć imię wybrane, będę musiała kiedy przyłapać tż na poważną rozmowę

wiecie że w sobote noc muzeów
od trzech lat obiecuje sobie ze pojde, chociaz raz bylam, potem za rok wypadal zjazd na uczeli, potem wypadlo chyba wesele, a teraz ciaza.

Franuś
Stary 2013-05-15, 12:29   #1814
czerwony_balonik
Zadomowienie

Witamy się z Gabi w 33tc Zajadam śniadanko- kanapki z pastą z tuńczyka i rzodkiewką i rozmyślam co mam dziś do zrobienia, wychodzi na to że dużo znowu. Rany,kiedy ja odpocznę Wczoraj kupiliśmy fotele, oczywiście kot odkąd tylko zostały wniesione do mieszkania, zaczął je drapać Kropienie octem pomogło na chwilę... Odganianie wcale nie działa. Eh ja już nie mogę z tym futrzakiem, jest tak niegrzeczny ostatnio że nie wiem co robić,chyba zacznę go wypuszczać na dwór samego.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Baloniku: bryka super, też mam Fyna
Co powiesz na temat Bielańskiego? Ja niby prawie zdecydowana na Praski, bo opinie krążą, że wszak on starożytny, ale opieka i personel super, no i mój lekarz ma tam "chody" ale słyszałam, że w bielańskim można sobie opłącić jedynkę, i Tż może być cały czas przy mnie.
Do Bielańskiego będe miała najbliżej i dlatego tam mogę-jeśli będa miejsca-urodzić, czytałam dużo pozytywnych opinii o nim szczególnie z tego i 2012 roku. Chyba wolałabym Karową,bo prowadzę tam ciążę i jednak mam tam dokumentację, leżałam tam 3 razy i jak coś mogą wyjąć moje wyniki itd. Zastanawiałam się nad Infladzką jeszcze ale za daleko jednak. No zobaczymy jak to będzie

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-05-15 o 12:32
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:29   #1815
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też dzisiaj spokojny... Póki co nie panikuję, ostatnio obudził się popołudniu dopiero... Trzymaj się
(
dziękuje kochana

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:29   #1816
idzia111
Zakorzenienie

fiazo 100 lat, zdrówka dla Ciebie i Dzidzi

perse mogli sprawdzić czy w pracy Ciebie nie ma, w domu tez moga. Jak nawet masz chodzone to musisz potem tłumaczyc sie gdzie byłaś jesli Cie w domu nie zastaną. Im chodzi o to, że nie możesz pracować to też nie powinnaś jeździć i chodzic. Chodzone l4 oznacza, ze nie musisz lezec i tak na prawde tylko tyle. Zus szuka kasy i sprawdzaja, bo licza ze beda mogli wstrzymac wyplate za chorobowe. Jestes dlugo na l4 wiec moga sie interesowac szczególnie. Jak u mnie byli to mówiłam wam, ze sie ucieszyłam, bo mam z głowy i już. Cos u szefowej tez sprawdzali, ale nie wiem co, tylko mi wspomniała jak jej l4 kolejne podawalam. Wypłacili mi wtedy kase pozniej, ale teraz juz terminowo.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:32   #1817
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Uciekam na razie od Was gadulki. Ide na miasto kupic jakin eleganckin baleriny na bierzmowanie. Do pozniej

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:33   #1818
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
A kobitki dzisiaj mam wizytacje oczywiscie tesciowej mam nadzieje ze mnie nie zdenerwuje bo chyba powiem jej co nieco . Wiem ze denerwuje mnie specjalnie .Cale szczescie ze ma tylko na chwilke przyjsc
żeby przebiegła spokojnie i za Twoją cierpliwość

Cytat:
szok

Cytat:
najlepszego imieninowego!!!Spełnienia marzeń!
Co pichcisz dobrego z tej okazji??
dziekuję, zaczynam od ciasta, które wrzucała ita z kaszy manny, a dalej zobaczę, może jeszcze podobne z budyniem zrobię

Cytat:
ja tylko daje do płukanai do automatu i wieszam, pierze mama moja we frani
swoja droga polecam taką opcje jeżeli któras ma mozliwość nabycia czy zawiezienia do kogoś kto taką pralke posiada
ja bym tego do automatu chyba w życiu nei posegregowała
moja teściowa pierze w frani mimo, że posiada automat

Cytat:
Co za dzień
Syn mało kopie, praca średnio idzie, a na dodatek babcia TŻ trafiła do szpitala Nie chcę myśleć, co może się wydarzyć, bo to staruszeczka już bardzo
nie dołuj się
jeżeli babcia ma swój wiek to niestety na każdego przychodzi pora

jeszcze raz dziękuję za życzenia cały dzień Wam będę dziękować

Synek
Stary 2013-05-15, 12:34   #1819
misiaczka555
Wtajemniczenie

Kupiłam botwine i tutaj moje pytanie:
jak sie robi botwinke?
Mam na ta zupę ogromna chęć a nigdy nie robiłam...

Cytat:
Co za dzień

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Witamy się z Gabi w 33tc Zajadam śniadanko- kanapki z pastą z tuńczyka i rzodkiewką i rozmyślam co mam dziś do zrobienia, wychodzi na to że dużo znowu. Rany,kiedy ja odpocznę Wczoraj kupiliśmy fotele, oczywiście kot odkąd tylko zostały wniesione do mieszkania, zaczął je drapać Kropienie octem pomogło na chwilę... Odganianie wcale nie działa. Eh ja już nie mogę z tym fotrzakiem, jest tak niegrzeczny ostatnio że nie wiem co robić,chyba zacznę go wypuszczać na dwór samego.

Do Bielańskiego będe miała najbliżej i dlatego tam mogę-jeśli będa miejsca-urodzić, czytałam dużo pozytywnych opinii o nim szczególnie z tego i 2012 roku. Chyba wolałabym Karową,bo prowadzę tam ciążę i jednak mam tam dokumentację, leżałam tam 3 razy i jak coś mogą wyjąć moje wyniki itd. Zastanawiałam się nad Infladzką jeszcze ale za daleko jednak. No zobaczymy jak to będzie
za 33tc

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:34   #1820
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się z Gabi w 33tc Zajadam śniadanko- kanapki z pastą z tuńczyka i rzodkiewką i rozmyślam co mam dziś do zrobienia, wychodzi na to że dużo znowu. Rany,kiedy ja odpocznę Wczoraj kupiliśmy fotele, oczywiście kot odkąd tylko zostały wniesione do mieszkania, zaczął je drapać Kropienie octem pomogło na chwilę... Odganianie wcale nie działa. Eh ja już nie mogę z tym futrzakiem, jest tak niegrzeczny ostatnio że nie wiem co robić,chyba zacznę go wypuszczać na dwór samego.

Ja rodzę w bielańskim
Co do Praskiego, to znam tam jednego lekarza, ale 5 lat temu miałam tam praktyki i zachwycona nie byłam... Generalnie taka menelnia tam trafia, więc zastanów się Czarowniczko...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:39   #1821
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Hej dziewczynki
a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ten się tylko odwrócił i zaczął się śmiać
ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra
Juz mi na mózg siadła ta ciąża

chyba jak wróci to muszę mu zrobić dobry obiad w ramach lekkich przeprosin, bo ostatnio ciagle chodzę na niego zła jak osa.
ostrooooo:PP

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345]Ja po niemcu.

MAM PYTANIE ODNOŚNIE KONTROLI Z ZUSU!!
Czy jeśli była kontrola w moim zakładzie pracy, czy na pewno nie chodzę do pracy (LOL to wymyślili) to jest jakieś prawdopodobieństwo, że ja też się mogę spodziewać kontroli? I czy przy chodzonym L4 może mnie nie być w domu?
[/QUOTE]

niestety nie pomogę, bo nie wiem.

Cytat:
pieknie wygląda

Cytat:

ładna waga. Tygodniami jest o tydzień starsza od mojego Igorka i widzę że waga podobna... No zdecydowanie ma prawo ci stukać porządnie w miednicę. Bardzo dobrze, że krwawienie to fałszywy alarm.

Cytat:
Ale dziś dużo wizytuje!!!

15.05.2013- czarownica1 (USG), shestiger, Katerine2, enlevee, karolajn1987, elaine- blath, tweedleede TRZYMAM KCIUKI LASKI!!!
ja jednak nie wizytuje dzisiaj, byłam w poniedziałek. Tylko zapomniałam dać znać ENVL A za resztę dziewczyn 3mam mocno kciuki!! Te, które mają jeszcze przed sobą.
Cytat:
Witamy się z Gabi w 33tc
brawa za rtydzień!

Wojtek skończył szybciej zajęcia, więc zbieram się i jadę po niego. Do później brzuchatki!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:45   #1822
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
jak sie robi botwinke?
Ja też dziś ją robię na obiad Gotuję podobnie jak barszcz czerwony dodając jeszcze ze 2-3 duże buraczki i na wywarze z kurczaka zazwyczaj. Najpierw z godzinkę np skrzydełka lub udko, potem do wody buraczki, przyprawy, marchewka i pietruszka starta, jak się chwilę podgotują to liście botwinki i potem trochę śmietany i soku z cytryny. A ziemniaki osobno do tego plus czasem daję też jajko na twardo.

Cytat:
Ja rodzę w bielańskim
Co do Praskiego, to znam tam jednego lekarza, ale 5 lat temu miałam tam praktyki i zachwycona nie byłam... Generalnie taka menelnia tam trafia, więc zastanów się Czarowniczko...
Być może się spotkamy, jak też tam trafię Ja albo Bielański albo Karowa, zależy do którego zdążę i w którym będą miejsca Moja mama miała w Bielańskim praktyki (jest pielęgniarką), no ale to było ponad 20 lat temu, więc jej opinia nieaktualna.

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-05-15 o 12:47
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:45   #1823
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Gratuluję udanych wizyt!!!! Oby kolejne były równie udane

Fiazo wszystkiego naj

Cytat:
Szczerze o nawet nie wiem gdzie leżą te Tworki, ale czesto występują w dowcipach

Perse powiedz mi kochana skąd bierzesz motywacje do nauki niemca? Dzisiaj podalam cię za przykład TZ ze mozna
W tamtym roku chodziłam na angielski do szkoły językowej i tak kminie czy wrócić teraz (tak jakbym miała dużo wolnego czasu) na kurs czy uczyć sie sama w domu....Ale jak to zrobić zeby te lekcje były regularne?

Do mnie przychodzi taka studentka germanistyki, płacę jej 25 zł za lekcję, to nie jest dużo wg mnie, bo wychodzi ok. 100 zł miesięcznie, a mam już opanowane (od października) naprawdę sporo gramatyki, jeszcze zostały jakieś przypadki i czas przeszły z takich głównych zagadnień.
Dla mnie przewaga tego rozwiązania nad szkołą jest taka: po 1 lekcje ustalam, jak mi jest wygodnie i nie ma problemu, jak odwołam - zwłaszcza teraz jest to ważne, w szkole bym traciła, po 2 w szkole jest jednak inny system nauki, są grupy na różnych poziomach i jest to trochę rozwleczone w czasie, no i po 3 - ja sama jestem po filologii i dokładnie wiem, na czym mi zależy: na zasadach, głównie gramatyki, bo wiem, że resztę jakoś w miarę ogarnę, nawet jak już nie będzie czasu na lekcje.
Mnie motywowało kilka rzeczy: po 1 znam angielski, znam rosyjski, znam parę języków słowiańskich, uczyłam się francuskiego w szkole, a z tak ważnego (w moim mniemaniu) języka jak niemiecki nie wiedziałam dosłownie nic, trochę mnie to zawsze denerwowało, po 2 trochę śmieszny powód, ale słucham sporo niemieckiej muzyki i tak śpiewać sobie w głowie o czymś, o czym się nie ma pojęcia - trochę śmiesznie postanowiłam to zmienić. Poza tym jest to jednak język sąsiada, no i wreszcie ostatni powód - jest to naprawdę ciekawy język, dość logiczny i język narodu, który wg mnie może się pochwalić najlepszą literaturą na świecie.
Jezu ale odpłynęłam....

Ale jeszcze: ja się zawsze lubiłam uczyć i po skończeniu studiów trochę mi brakowało tego, więc postanowiłam się nauczyć jeszcze jednego języka.

Nie wiem, czy Ci w czymkolwiek pomogłam tą rozwlekłą wypowiedzią

Cytat:

perse mogli sprawdzić czy w pracy Ciebie nie ma, w domu tez moga. Jak nawet masz chodzone to musisz potem tłumaczyc sie gdzie byłaś jesli Cie w domu nie zastaną. Im chodzi o to, że nie możesz pracować to też nie powinnaś jeździć i chodzic. Chodzone l4 oznacza, ze nie musisz lezec i tak na prawde tylko tyle. Zus szuka kasy i sprawdzaja, bo licza ze beda mogli wstrzymac wyplate za chorobowe. Jestes dlugo na l4 wiec moga sie interesowac szczególnie. Jak u mnie byli to mówiłam wam, ze sie ucieszyłam, bo mam z głowy i już. Cos u szefowej tez sprawdzali, ale nie wiem co, tylko mi wspomniała jak jej l4 kolejne podawalam. Wypłacili mi wtedy kase pozniej, ale teraz juz terminowo.
No a jak nie będę wtedy u lekarza to co? Mogę coś zmyślić? Że byłam w aptece na przykład?
Ja akurat mam wręcz zalecone spacery przy cukrzycy :/ Nie dostałam nakazu leżenia...
A w jakich godzinach mogą przyjść? Obojętnie czy raczej poranne?

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:45   #1824
magdalennne
Wtajemniczenie

Baloniku za tydzień
Coraz mniej czasu zostało.
Stary 2013-05-15, 12:52   #1825
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Baloniku za tydzień
Coraz mniej czasu zostało.
Z tego co widzę po twoim suwaczku mamy ten sam tc, więc również gratuluję Coraz mniej, to prawda, ale ja Gabrysi codziennie powtarzam żeby się nie spieszyła, bo mama się chce jeszcze obronić przed porodem (terminy obron mam na lipiec lub wrzesień do wyboru,ale jeszcze nie naisałam nawet pracy mgr ).
Stary 2013-05-15, 12:54   #1826
idzia111
Zakorzenienie

Perse ja na Twoim miejscu teraz po kontroli w pracy uwazalabym szczegolnie. Na spacery możesz wychodzic po 15, bo oni zazwyczaj pracuja w godzinach 7-15. Chyba ze twoja praca byla zmianowa, bo glownie chodzi tez o to ze powinni kontrolowac w godzinach twojej pracy. Np. ja pracowałam 8-16 wiec o 7 nie powinno ich u mnie byc. Nawiasem mowiac wiem z pewnych zrodel ze u mnie w miescie kontroluja tak od 10 do 14, bo dojezdzaja 50 km.

No najlepiej jakbys byla u lekarza albo w aptece, bo tlumaczenie, ze na zakupach moze byc nie za bardzo dobre. Teoretycznie nie powinni nic Ci zrobić, no ale jak raz Cie nie zastaną to pewne jak w banku, że będą powtarzać kontrole nawet jak im sie wytlumaczysz. Moga tez wezwac Cię do swojego lekarza i próbować określić czy np. zwolnienie jest zasadne i czy aby nie mogłabyś normalnie pracować.

Ja siedzialam w domu nawet jak mogłam chodzic, a wieczorkiem z tż na spacerek dopiero.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:57   #1827
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wróciłam od położnej.
wszystko dobrze,
mała główką w dół, serce wali jak szalone, wszystko ok.

tylko troszkę mi poziom żelaza spadł we krwi,
jakie wy macie wyniki żelaza około 30 tygodnia??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:03   #1828
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse ja na Twoim miejscu teraz po kontroli w pracy uwazalabym szczegolnie. Na spacery możesz wychodzic po 15, bo oni zazwyczaj pracuja w godzinach 7-15. Chyba ze twoja praca byla zmianowa, bo glownie chodzi tez o to ze powinni kontrolowac w godzinach twojej pracy. Np. ja pracowałam 8-16 wiec o 7 nie powinno ich u mnie byc. Nawiasem mowiac wiem z pewnych zrodel ze u mnie w miescie kontroluja tak od 10 do 14, bo dojezdzaja 50 km.

No najlepiej jakbys byla u lekarza albo w aptece, bo tlumaczenie, ze na zakupach moze byc nie za bardzo dobre. Teoretycznie nie powinni nic Ci zrobić, no ale jak raz Cie nie zastaną to pewne jak w banku, że będą powtarzać kontrole nawet jak im sie wytlumaczysz. Moga tez wezwac Cię do swojego lekarza i próbować określić czy np. zwolnienie jest zasadne i czy aby nie mogłabyś normalnie pracować.

Ja siedzialam w domu nawet jak mogłam chodzic, a wieczorkiem z tż na spacerek dopiero.
Ja tam o zasadność mojego zwolnienia aż tak się nie martwię, bardziej o to, że właśnie by przyszli, a ja bym była gdzieś w Biedronce... Nie no oczywiście powiem, że byłam w aptece czy coś, czy że jechałam się zarejestrować do jakiegoś lekarza (bo chodzę na kontrole do różnych specjalistów).
A ja pracowałam 10-18, więc bosko, cały dzień

Mało mam zmartwień, serio, jeszcze tylko ZUSu mi trzeba było.

Na pocieszenie dostałam dzisiaj całą torbę ubranek, wprawdzie niektóre trochę bardziej zużyte, ale z reguły w super stanie - za darmo Od tamtej babeczki, u której wygrałam wtedy aukcje I dała mi 3 kosmetyki z Nivei, bo jej dziecko okazało się być alergikiem

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:13   #1829
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
od trzech lat obiecuje sobie ze pojde, chociaz raz bylam, potem za rok wypadal zjazd na uczeli, potem wypadlo chyba wesele, a teraz ciaza.
ja raz zapomniałam, raz przegapiłam, ale poprzedniego roku mi się udało za miastem parę miejsc odwiedzić
w tym roku planuje w mieście obskoczyć, u mnie jedną z atrakcji jest np. miejski schron, ale jeszcze dokładnie nie sprawdziłam co będzie, muszę plan wykonać bo będziemy chodzić razem z siostrą i jej tż
tylko teściowej dziś zapowiedziałam, że mamy sobotę wieczór zaplanowany bo już mi chce tż na wieś ciągać wrrr

Cytat:
Witamy się z Gabi w 33tc

Cytat:
jak sie robi botwinke?
dziś w ddtvn było...też mi się zechciało i pytałam mamy czy sadziła buraki bo nie wpadłam na pomysł, żeby iść do sklepu i kupić
dla mnie moja mama robi najlepszą, ale nie wiem jak ona robi
barszczu czerwonego za to nie cierpię

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej.
wszystko dobrze,
mała główką w dół, serce wali jak szalone, wszystko ok.

Synek
Stary 2013-05-15, 13:21   #1830
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Zapisałam się na usg 3/4 D w poniedziałek
I tak rzutem na taśmę, bo okazało się, że wykonują do 30 tc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości