|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Witam.
Dopiero udało mi się dorwać do kompa, pogoda super, cieplutko. Więc szkoda czasu na siedzenie w domu. Właśnie ogarniam pokój dzienny i łazienke. Zakupy zaliczyłam, więc lodówka pełna. Mąż nie będzie marudził. W nocy jakoś nie mogę spać, przestawiłam się już na tryb czuwania. W dodatku słyszę każdy szmer w domu i to dodatkowo utrudnia mi spanie. A jak przyjdzie czas do wstania to jestem ledwo żywa. Jedyna dobra rzecz, że w mojej mieścince otwierają....ROSSMANNA, super nie będę musiała specjalnie jechać po kosmetyki rossmanowskie do innego miasta.
|
#1832 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! Hanka, apelujemy o słabsze masakrowanie miednicy! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas w mieście, z okazji Międzynarodowego Dnia Tańca z Klanzą robią popołudniu w parku coś jakby warsztaty - pójdziemy z TZ, bo pogoda ładna, a ja uwielbiam z dzieciakami robić tego typu zabawy w pracy ![]() No i pochwale się brzucholkiem, bo już humor mi się troszkę poprawił
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
krysiaa2608 ojej ale masz malutki brzuszek jak na 29 tc
![]() ale super taki okraglutki
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze badan nie robilam, wiec nie powiem [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823673] Na pocieszenie dostałam dzisiaj całą torbę ubranek, wprawdzie niektóre trochę bardziej zużyte, ale z reguły w super stanie - za darmo Od tamtej babeczki, u której wygrałam wtedy aukcje I dała mi 3 kosmetyki z Nivei, bo jej dziecko okazało się być alergikiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] milo ze strony tej pani jak to dobrze wiedziec, ze jeszcze tacy ludzie istnieja
|
||
|
|
|
#1835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze wzgledu na to, ze tak ja kochasz, staraj sie nie swirowac ze stresu ![]() Cytat:
tyle, ze noga mi odmarzla na amen.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345] Tak, z tym, że u mnie jest to opuchlizna kostki po jednej stronie, ale nie za duża, tylko taka, że kostki nie widać. Czasami się powiększa pod wpływem ciepła i wysiłku. Ale ja oczywiście od razu robiłam badania: na nerki (kreatynina, kwas moczowy) - zresztą to było pierwsze pytanie gina, czy chodzę siku normalnie, na wątrobę (ALAT, ASPAT, bilirubina), na ew. zmiany reumatyczne (ASO bodajże); ciśnienie; w końcu ten doppler (ale ja też miałam d-dimery badane wcześniej, na ewentualność zakrzepu, ale Ty bierzesz leki p-zakrzepowe, więc nie martwiłabym się za bardzo o to). Wiesz no, to może to może być po prostu taki urok ciąży, jak się martwisz - zrób któreś z tych badań lub powiedz ginowi o tym. My ostatecznie nie doszliśmy przyczyny mojego opuchnięcia, kostki nie mam nadal, druga jak ta lala wystaje ![]() [/QUOTE] No wlasnie ze NIE biore, bo ich k. mać nie ma w calym Wro i apteka sprowadzala mi na zamowienie od producenta 10 sztuk na dzis i goowno, dzwonili ze maja tylko 3 Cytat:
Cytat:
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile przytylas??
|
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() BOTWINKA: gotuje zeberko albo pałeczki lub udka z kurczaka,jak wywar jest gotowy to daje marchew,pietruszke,ziemni aki,seler,por,buraki -pokrojone w kostke lub wg uznania,potem jak jak zmiękną to daje ogonki z botwiny a jak juz warzywka są miekkie to na koniec liscie,gotuje jeszcze chwilke,doprawiam i zabielam śmietaną.Do tego ugotowane jajo i pyyyyyycha zupka
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna atrakcja się Wam szykuje 29tc szok, gdzie jest Twój brzuch malutki masz
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Do wrocławia do zoo jedziemy. Ja mieszkam 40km od wrocławia.
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Krysiu malutki masz brzucholek...ale to zalezy do soby.Niektorzy mają większe,inne mniejsze
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą usłyszałam pisk opon i dźwięk charakterystyczny dla stłuczki, obleciałam okna i na środku skrzyżowania się 3 samochody zderzyły
na biedę mało trzeba |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki malutki a do tego zgrabniutki
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde tak mnie głowa boli,wziełam Paracetamol i czekam na efekty.Troszke poprasuje,musze to dzis ogarnac bo juz zalega mi od tygodnia :/
|
#1844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno mamy mają super zmysł organizacji czasu, więc wszystko się uda![]() Cytat:
![]() Ja samego żelaza nie badałam... Chyba, że to jakoś w morfologii wychodzi? Cytat:
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
żelazo-żelazo czy żelazo-hemoglobina? ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
5 kg, ale ogólnie tylko brzuszek mi urósł, wszystkie ciuchy sprzed ciąży ciągle noszę, oprócz jeansów, no ale to wiadomo
Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- pewnie tak
|
|
#1848 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345]MAM PYTANIE ODNOŚNIE KONTROLI Z ZUSU!! Czy jeśli była kontrola w moim zakładzie pracy, czy na pewno nie chodzę do pracy (LOL to wymyślili) to jest jakieś prawdopodobieństwo, że ja też się mogę spodziewać kontroli? I czy przy chodzonym L4 może mnie nie być w domu? [/QUOTE] Ja mam taką sytuację, że jestem zameldowana gdzie indziej i mieszkam gdzie indziej. A ogólnie w zusie mam adres zamieszkanie ten co zameldowania, więc jak przyjdą do mnie to pocałują klamkę, albo porozmawiają z moją 89 letnią babcią ![]() Cytat:
Cytat:
ale ma już fajną wagę ![]() Cytat:
![]() Persephone Jestemj pełna podziwu dla twojej znajomości języków obcych oraz, że dalej uczysz się kolejnego ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Powyciągałam wszystko co kupiłam i dostałam dla dziecka..jest tego multum.. pokażę Wam
(tylko pozostaje mi jeszcze zliczyć ile czego i w jakim rozmiarze |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
ojejku jaki szał super |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym momencie czuję się masakrycznie nieprzygotowana jeszcze do pojawienia się małej na świecie
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
krysia
a co lekarz mówi na Twój brzuszek? mierzy go? mierzy maluszka? rozmiarówka dobra? |
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko takie nowiutkie
|
|
#1856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
USG już nie mamJa właśnie robię pierwsze Dzidziusiowe pranie ![]() Tetra mi się pierze i za jakieś 7 minut pójdzie schnąć na balkon ![]() A mam do wyprasowania jeszcze 4 poprzednie prania po moich wakacjach u rodziców ![]() Chyba się zaprasuje na śmierć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Kochana Zrobiliśmy sobie z Sierścią coś koło 6 km Ale musieliśmy wracac bo kundel wytarzał się w koopie i tak śmierdział, że nawet na spacerze nie mogłam z nim wytrzymać ![]() Prasując poczekam, aż wyschnie i znów idziemy ![]() Więc owych 5 stron, których jestem do tyłu tylko dzisiaj pewnie i tak nie nadrobię, a jak przyjdę następnym razem to będzie ich 50
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
NADAL PUCHNIE MI STOPA.
Jesli w takim tempie bedzie puchnac, skore mi porozrywa
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-15 o 13:46 |
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
każda z nas powinna zrobić takie foto wszystkie co ma:P
i podenerwować te co jeszcze nie mają za wiele hahahahaha ))---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
u mnie to już nie stopy, tylko balerony!!!! |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzucha mierzonego nie mam, ale i mała i wody i w ogóle wszystko na wizycie zawsze ok Generalnie Wam powiem, że jedna ma większy brzuszek, druga mniejszy - nie ma reguły. Tzn podobno geny mają tu "dużo do powiedzenia" i w sumie to się może zgadzac przynajmniej u mnie - moja babcia (od strony mamy) była w ciąży 6 razy i za każdym razem jej mówili, że w ogóle nie widać, żeby w ciąży była, moja mama ze mną przytyła 6 kg i też mały brzuszek - więc może to po prostu geny ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- może zadzwoń do gina, albo pójdź po prostu do lekarza rodzinnego, żeby zobaczył?
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie..nie sądziłam, że tyle już tego zachomikowałam
a niektóre ciuszki są jeszcze po mojej 11-letniej siostrze, dużo jest po min. 1 dziecku, czy dwóch.. mniejsza część świeżo kupionych.. Ale większość wygląda jak nówki tylko teraz nie wiem jak ponazywać te wszystkie ciuszki.. co jest śpiochem, co pajacykiem, co kaftanikiem.. i co tam jeszcze jest? będę strzelać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

słyszę tylko jak wołają "Mamoooo, weź mnie do domuuuuu" 
więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..
jest o tydzień do przodu a nie trzy jak ostatnio i waży 2350g
za wizytę! Hanka, apelujemy o słabsze masakrowanie miednicy! 

malutki masz

USG już nie mam