W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 18:20   #2041
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

karolajn ja w ogóle na wizytach nie dostaję informacji o wadze pewnie teraz na tym usg z IIItrymestru babka mi poda i chyba gin ewentualnie przed porodem

Neni no jak mam teraz tyć 1kg/tydzień, to ja podziękuję mam nadzieję że spora część to mój synek
A co do glukozy, to w sumie sama nie wiem o co chodzi, czemu jedni lekarze zalecają 3 wkłucia a inni 2 nie wiem, na ile jest to istotne... ale wolę zrobić tą jeszcze jedna glukoze i miec spokoj
Stary 2013-05-15, 18:21   #2042
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny chce mi się wyć

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
Słońce spokojnie po pierwsze to nie denerwować się
tak jak któraś wspominała grzybica często się pojawia .
Moze uda Ci sie dostać na wizytę do Twojego lekarza prowadzącego ? W końcu on najlepiej zna przebieg Twojej ciąży i najlepiej mógłby sie o tym wszystkim wypowiedzieć
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:21   #2043
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kochane zabuszki wszystkie, DZIEKUJE ZA TROSKE i slowa otuchy i rady i wszystko!!!

Polezalam chwile z kopytem do gory, noga bez zmian na lepsze, zmierzylam pozniej cisnienie po raz setny i wyglada, ze mam swoje zwykle idealne 122/75 z powrotem. Zadzwonilam do doktorka, i on mowi, ze jesli to tylko stopa i cisnienie dobre, a dziecie ruchliwe, to nie ma co panikowac i pchac sie na IP, bo tam mi dopiero podskoczy - mam okladac zimnym, trzymac do gory, duzo pic, jutro sprawdzic rano i obserwowac, mierzyc cisnienie i zapisywac 3x dziennie, zrobic normalnie mocz i morfo w labie i normalnie na wizyte przyjsc do niego.

Maz przywiozl mi zamowione zastrzyki sztuk 3, paskow do bialka w moczu nie przywiozl, bo w aptekach nie ma, a teraz sam pojechal po naszego Rolls Royce'a do Wolowa. Chcialam z nim, ale dalam sobie siana.

Moze sobie woda z octem obloze na noc ta kostke, co? Oby przeszlo, bo bania karykaturalna wrecz, juz mi klapek nie wchodzi na nia, na boso chodze.

Juz po zastrzyku, moze wytrzebi cudownie odrodzonego i rozmnozonego dziada choc troszke, mimo ze z 10 dawek mam 3 jedynie

K...wa mac, jescze mnie tylko zab nie bolal w tej ciazy do kompletu, czekam z utesknieniem na nieuniknione - ja za kazde dziecko zaplacilam kanalem, truciem i wreszcie resekcja jednego zabka, wiec czemu mialoby byc inaczej tym razem, skoro genetycznie zeby mam do doopy i juz, slabiutkie............... .

Cieszę się, że lepiej tak jak mówił doktorek - obserwuj.

Cytat:

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
En nie płacz
Tak jak pisały dziewczyny - w ciązy grzybek to normalka
To po pierwsze, po drugie skoro nie robił afery z powodu szyjki to znaczy że delikatnie się skróciła, choc moim zdaniem mógł Ci powiedzieć ile ma cm bo to ważne. Po prostu do następnej wizyty ogranicz aktywność i więcej leż
Wagą się nie przejmuj to tak jak Neni pisała, mógl po prostu inaczej ta wagę zmierzyć a nawet jeżeli to Bezik będzie drobny, a przecież to nic złego. Moj Tż miał 2400 g jak się urodził i zdrowiutki, śliczniutki i różowiutki był
Także głowa do góry i nie smutaj się pójdziesz na kolejną wizytę i zobaczysz, że wszystko bedzie dobrze.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:22   #2044
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

ooo właśnie En, ja też ma grzybka, ja też!!! w sumie na dobre się go chyba nie pozbyłam od x miesięcy

kocurku
a clotrimazolum można brać w ciąży? bo coś mi się obiło o uszy, że
Stary 2013-05-15, 18:22   #2045
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Neni no jak mam teraz tyć 1kg/tydzień, to ja podziękuję mam nadzieję że spora część to mój synek
A co do glukozy, to w sumie sama nie wiem o co chodzi, czemu jedni lekarze zalecają 3 wkłucia a inni 2 nie wiem, na ile jest to istotne... ale wolę zrobić tą jeszcze jedna glukoze i miec spokoj
Ależ nie dziękuj tylko tyj na zdrowie, bo mnie denerwujesz
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:23   #2046
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki
.. i tak sie wkurzyłam, ze sie drzeć zaczęłam i ryczeć, a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ten się tylko odwrócił i zaczął się śmiać
ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra
Juz mi na mózg siadła ta ciąża

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
pokazuje Wam moje wielkei Małe pranie
troszke sie tego nazbierało, jeszcze pościel sie pierze
Ale pranie będę wiedzieć co mnie czeka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Co za dzień
Syn mało kopie, praca średnio idzie, a na dodatek babcia TŻ trafiła do szpitala Nie chcę myśleć, co może się wydarzyć, bo to staruszeczka już bardzo
oby z babcią było dobrze, a maluszek pewnie ma senny dzień

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

No i pochwale się brzucholkiem, bo już humor mi się troszkę poprawił Proszę bardzo, oto moje cudo 29 tc:
Ale maluszek Ty to dopiero będziesz zgrabna w 9 mcu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Powyciągałam wszystko co kupiłam i dostałam dla dziecka..jest tego multum.. pokażę Wam (tylko pozostaje mi jeszcze zliczyć ile czego i w jakim rozmiarze )
OMG ile tego jest!!!!!

Elaine namówiłaś mnie na pareo z groupona, wiesz
Perse kontrola, brrr...
Fiazo STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ, POMYŚLNOŚCI, ZDROWIA I FAJNEGO PORODU W PEŁNYM TEGO SŁOWA ZNACZENIU
Kejt zaniemówiłam jak przeczytałam o tej pijanej matce i dzieciątku takie dziadostwo ma dzieci
Oliath dobrze, że już sytuacja opanowana
Enlevee nie zamartwiaj się na zapas, mi jak mierzą szyjkę, to w zależności od lekarza, wprawy, dokładności i sprzętu różnice wychodzą kolosalne, nawet 62 mm nieporozumienie. A monitorujemy to regularnie. A kiedy masz kolejną wizytę? ciekawe co Twój lekarz powie na kolejnym badaniu
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:24   #2047
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
karolajn ja w ogóle na wizytach nie dostaję informacji o wadze pewnie teraz na tym usg z IIItrymestru babka mi poda i chyba gin ewentualnie przed porodem

ja też nie wiem jescz enic na temat wagi maluszka, mam nadzieje że na kolejnej wizycie się czegoś dowiem...

ja od początku ciąży przytyłam już 8 kg smieje sie do Tżta że jeszce troszke i juz mnie nie podniesie
Stary 2013-05-15, 18:24   #2048
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Enlevee po pierwsze nie płacz
Po drugie grzybica w ciąży to częsta przypadłość-przepisał Ci coś?

A szyjka mocno się skraca? Kazał leżeć?

Jeśli chodzi o wagę to jak byłam na 3d to też mi jakąś dziwną wagę wyliczył i też zaniżoną i się martwiłam trochę, bo było pokazane na wykresie, że to poniżej normy
A za 2 tygodnie poszłam na USG do swojego lekarza i tam już waga lekko ponad 50 centyl tego tygodnia-czyli ok.
Może być tak, że jeden lekarz szacuje wagę na podstawie obwodu główki, a inny na podstawie długości kości udowej i stąd też różnice Bo przecież wiadomo, że tego samego dnia główka może być np w 29tc a brzuszek w 31tc i to się później wyrównuje
Dobrze mówię?
Nie smutaj
Właśnie nie powiedział NIC o leżeniu, powiedział tylko, ze sie troche skraca i warto by było skontrolowac.
Na grzybka przepisał antybiotyk..
Wolałabym zeby liczył tak jak mój lekarz, bo przez to teraz sie martwie

Cytat:
EN! Moje dziewczyny obie przed Lilo szly najnizszym centylem w ostatnich miesiacach, obie byly drobniejsze niz inne klocusie na porodowce - 3 i 2,7 kg - i obie zdrowe jak ryby, po 10 punktow w skali Apgar. A szyjka dopoki dluzsza niz 2,5 cm i bez rozwarcia, tez git. Latwiej i szybciej urodzisz GLUPOLU TY.
Dzięki kochana
Ja też byłam malenka jak sie urodziłam bo 2,4 tylko ze w 36 tygodniu i tez jestem zdrowa.. ale jakos jak tak rósł jak na drozdzach to mi łatwiej psychicznie było. Ale macie pewnie racje, skoro skokowo rosną dzieci to sobie przyspał w tym miesiacu, a w nastepnym odrobi.

A NO I WIECIE CO MI NA KONIEC POWIEDZIAŁ?
Proszę nie współżyć.

tutaj to myślałam, że się roześmieję na głos.. ja i współżycie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:25   #2049
d0tkaaa
Zakorzenienie

Nadrobilam wszystko szybciorem,bylam w ch zrobilam zakupy no i jestem spłukana nie wazne.. :P Oliath kontroluj i bedzie wszystko ok,odpocznij troche polez
Cytat:

Wszystko jest ok En.. nie martw sie Napewno policzyl wage troche inaczej niz Twoj lekarz a co do szyjki to wydaje mi sie ze paru osobą ostatnio sie skraca / skrocila itp. ja sama mam 3 cm ostatnio ktoras pisala 2,5 cm.. nie ma co panikowac jest ok!*

Lece sobie brwi zrobic i paznokcie bo jutro zapewne gdzies wybede a w piatek chyba jedziemy do znajomego na grila na ur kolezanki ...
i wogole pisze z Tz wczesniej i mowie ze mozemy jechac ze K napisala ze maja miejsce w samochodzie ale ze ja wole jechac naszym
a on napisal
-a czemu naszym?
a ja mu napisalam :
- a jak mi wody odejda to kto mnie do Krk przywiezie?
Tz- no tak,lepiej swoje auto ubrudzic hahahahahahahha ))))

lece zagladne pozniej Ale macie spida z tym pisaniem
Wybiera sie ktoras w sobote na to usg 3d?
Czy jest sens jechac tam wogole kolo 13/14 godziny?bo jak pojedziemy w piatek to wrocimy jakos w sob...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:26   #2050
Oliath
Zakorzenienie

Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:26   #2051
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kocurku a clotrimazolum można brać w ciąży? bo coś mi się obiło o uszy, że

Yyyy w szpitalu mi przepisali.. mój lekarz mówił, ze ok

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:27   #2052
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
ja też nie wiem jescz enic na temat wagi maluszka, mam nadzieje że na kolejnej wizycie się czegoś dowiem...

ja od początku ciąży przytyłam już 8 kg smieje sie do Tżta że jeszce troszke i juz mnie nie podniesie
ja wiem ile mały ważył, ale tydziń temu, bo w szpitalu byłam... mojego obecnego taki parametr nie interesuje troche to dziwne, bo przecież zbyt niska czy wysoka waga świadczą często jakichś nieprawidłowościach, a wątpie, żeby oceniał to na podstawie wyglądu małego czy brzucha. grunt, że orientacyjnie wiem ile waży i że jest ok.
A co do tycia, to zaczynam sie obawiac, ze to jest TEN moment... w ktorym zaczne tyc na potege
Bo apetyt mam okrutny momentami
Stary 2013-05-15, 18:29   #2053
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)
ale żeś przybrała na wadze po byku. I będziesz mi tu o pasztecie/pulpecie pisać
No a ogolne to gratuluję wizyty
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:29   #2054
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A NO I WIECIE CO MI NA KONIEC POWIEDZIAŁ?
Proszę nie współżyć.

tutaj to myślałam, że się roześmieję na głos.. ja i współżycie.
To bardzo obeznany skoro nie poznaje, że Ty nieużywana

Jeśli nie kazał leżeć to znaczy, że nieznacznie się ta szyjka skróciła

U mnie tak wyliczył wagę, że niby przez 2 tygodnie Mały tylko 100 gram przybrał Też o tym myślałam potem, ale krótko i Tobie też to polecam
Stary 2013-05-15, 18:31   #2055
kiss12550
Zadomowienie

mam nadzieję ze wstawisz jakieś fotki żebysmy też mogły popodziwiać cieszę sie że już lepiej sie masz
Stary 2013-05-15, 18:31   #2056
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
dziekuje Wam kochane na Was mozna liczyc

28 tydzien
Jaki ładny okrąglaczek

Cytat:

NIe płacz, to że jest mały nic nie znaczy na następnej wizycie pewnie podskoczy tak, że szok. A jeśli chodzi o szyjkę to się nie denerwuj. Na twoim miejscu poszłabym skontrolować za darmo za tydzień tą szyjkę. A dopiero potem na normalną wizytę do swojego gina

Cytat:
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)

Oliath, jak mężowi się tak podoba to ty pewnie padniesz z zachwytu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:31   #2057
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
No to super extra git
Stary 2013-05-15, 18:32   #2058
enlevee
Zakorzenienie

Twee- za wizytę i piona jeżeli chodzi o grzybka

Oliath- cieszę się, że wózek już będziesz miała swój upragniony, jedyny w swoim rodzaju

Dziewczyny zrobię po prostu w ten sposób, że pójdę za tydzien na wizytę, ale do enel-medu zeby sprawdzili ta szyjke. Tam mam lekarzy bezpłatnie, a tutaj musiałabym za zbadanie szyjki dac 120zł kolejne, wiec wiadomo ze to straszna roznica.
Zwolnienie dał mi na 4 tygodnie, wiec widzę się z moim lekarzem w 35 tygodniu ciazy, a wczesniej moge nawet codziennie sobie łazic do enel-medu i sie sprawdzac za darmo.
Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-15 o 18:34
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:34   #2059
tweedledee
Zakorzenienie

magolina, ale ja mała jestem i z najniżej wagi nie startowałam

Dziękujemy

Neni a napisz no mi, po czym gin miał poznać? Po odtworzonej błonie dziewiczej?? Czy w trakcie odgarniania pajęczyn?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

En dobry pomysł, bo w sumie tylko o szyjkę się rozchodzi, to po co bulić aż 120zł
Stary 2013-05-15, 18:35   #2060
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny zrobię po prostu w ten sposób, że pójdę za tydzien na wizytę, ale do enel-medu zeby sprawdzili ta szyjke. Tam mam lekarzy bezpłatnie, a tutaj musiałabym za zbadanie szyjki dac 120zł kolejne, wiec wiadomo ze to straszna roznica.
Zwolnienie dał mi na 4 tygodnie, wiec widzę się z moim lekarzem w 35 tygodniu ciazy, a wczesniej moge nawet codziennie sobie łazic do enel-medu i sie sprawdzac za darmo.
Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
To jakiś szurnięty ten gin, chyba ma halucynacje
Fajnie masz z tymi darmowymi badaniami i jak możesz to korzystaj

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Neni a napisz no mi, po czym gin miał poznać? Po odtworzonej błonie dziewiczej?? Czy w trakcie odgarniania pajęczyn?
No po tych pajęczynach, a co?
Stary 2013-05-15, 18:36   #2061
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
ja wiem ile mały ważył, ale tydziń temu, bo w szpitalu byłam... mojego obecnego taki parametr nie interesuje troche to dziwne, bo przecież zbyt niska czy wysoka waga świadczą często jakichś nieprawidłowościach, a wątpie, żeby oceniał to na podstawie wyglądu małego czy brzucha. grunt, że orientacyjnie wiem ile waży i że jest ok.
A co do tycia, to zaczynam sie obawiac, ze to jest TEN moment... w ktorym zaczne tyc na potege
Bo apetyt mam okrutny momentami
domyślam sie że na miniaturce ta śliczna mama to Ty faktycznie zero tłuszczyku tylko brzusio na 1szym planie

to widze ze też masz ciekawego gina, mój na poczatku straszył mnie chyba wszystkimi możliwymi chorobami jakie moze mieć po urodzeniu maleństwo (nawet wspomnił mi że kiedys miał pacjentkę z dzieciaczkiem bez głowy ) , nastepnie poinformował mnie ze podczas ciąży robi 3 razy usg na potwierdzenie ciąży w połowie czy wszystko ok i bliżej końca(nie wspomne na jakim aparacie bo to jakaś tragedia), no i w sumie o maluszku też za dużo nie wiem , na ostatnim usg dowiedziałam sie tylko że z maluszkiem wszystko ok i że "dziecko będzie długie" gdyby nie to że naprawde jest dobrym fachowcem to juz dawno bym mu podziękowała za pomoc
teraz pojedziemy prywatnie na usg to wypytam chyba o wszystko co mozliwe i mam nadzieje ze będe wiedziałą dzo więcej.
Stary 2013-05-15, 18:37   #2062
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Marysia padla godzine temu, wiec znow czeka mnie siedzenie z nia do polnocy. Ale dzis mam TZ, wiec lzej. A wogole wlazl mi bol w miednice/pachwine i ledwo staje i ruszam lewa noga.
o kurcze miałam to samo w soboet...wogóle stawać na lewą nogę nie mogłam bo tak bolało...na szczęście w niedzielę wieczorkiem przeszło!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:37   #2063
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
mam nadzieję ze wstawisz jakieś fotki żebysmy też mogły popodziwiać cieszę sie że już lepiej sie masz
No pewnie, ze wstawie, obfotam go jutro z kazdej strony, bede sie chwalic az mnie z watku wywalicie!!!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Oliath, jak mężowi się tak podoba to ty pewnie padniesz z zachwytu
A jeszcze Ci powiem, ze maz nosem krecil niemozebnie na te cene dwukrotnie podbita wzgledem wylicytowanej. I ogolnie byl na nie po tym wszystkim, i nawet chcial kupowac Bebetto Fabio okazyjnie za podobna cene - ale 3 w 1 ze spacerowka i fotelikiem. No ale on mnie zna i wie, ze jak sie upre, to koniec, grob i mogila
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:44   #2064
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:

Oliath- cieszę się, że wózek już będziesz miała swój upragniony, jedyny w swoim rodzaju

Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
jak najbardziej popieram , z tego co piszesz mam wrażenie ze facet po prostu chce wybulic kase...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
No pewnie, ze wstawie, obfotam go jutro z kazdej strony, bede sie chwalic az mnie z watku wywalicie!!!
oj tam jak my z Tztem sie zakupimy w pojazd naszego maluszka to też będe Was maltretować zdjeciami
Stary 2013-05-15, 18:45   #2065
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy

Cytat:
Ogólnie byłam juz drugi raz u tego lekarza, bo na poczatku ciazy tez mojemu cos wyskoczyło i do tego mnie przepisali i wtedy tez zalecił kontrole czegos tam za tydzien czy dwa tygodnie... nie wiem czy nie zaleca wizyt, zeby gabinet wiecej zarobił.. na pewno nie zostawie tematu szyjki tak o, ale raczej pojde w pakiecie enel- medu na zbadanie stanu szyjki za tydzien, niz tam prywatnie zeby 120 zł wybulic znowu, których nie mam masakra
Może faktycznie chce zarobć....
A może wybierz się na to USG w KRaku w CH?
A dodatkowo idz do Enel-medu.

Cytat:

En nie smutkaj, mój w 28 tg miał 1400 i lekarz mówił, ze to trochę za dużo, więc jak Twój ma cut za mało to też nie jest jakoś źle bo dzieci teraz tak dziwacznie przybierają....
Jeśli szyjka sie ciut skraca to staraj się oszczędzać, mniej ganiać.

Głowa do góry wszystko jest ok!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:46   #2066
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Persephone bardzo dobrze Cię rozumiem, ja nawet na spacer boję się wyjść. U mnie wyjaśnienia nie są problemem tylko w razie kontroli lubią wstrzymać wypłatę pieniędzy a i tak już długo czekam, wolę nie ryzykować. Co do wskazań medycznych zwolnienia, w moim regionie z reguły ich nie podważają, wyjaśnienia dotyczą nieobecności w domu i potrafią się czepiać nawet spacerów, chociaż są zalecone przez lekarza. Niestety, coraz częściej dochodzę do wniosku, że oni wszystko mogą, co z tego, że zaskarżę ich do sądu i wygram jak pieniądze dostanę po x czasu...

No u mnie było tak, że mnie sprawdzili, pracodawce i za zwolnienie do polowy kwietnia wyplacili 6 maja, ale kolejne do polowy maja wyplacili juz 13 maja. A te drugie to zwolnienie do jutra, czyli jeszcze sie nie skonczylo a juz kase wyslali. Juz bede miala platne regularnie i na czas, bo wszytsko w kontroli wyszlo ok. U mnie placa na czas, wstrzymują się jedynie jak mają wątpliwości.

Cytat:

Nie wyj maleńka. Z tą szyjką musisz jedynie uważać. Nawet jak gin nic nie mówił o ograniczeniach to ja weteranka skracajacej się szyjki moge Ci powiedziec, żebys np. zaangażaowala tż w odkurzanie itp. prace, nie podnosiła ciężarów, seksu zero (przykre, ale konieczne). Trzeba uważać i będzie dobrze. Przy pierwszej ciąży trzeba bardziej uważać, bo teoretycznie szyjka powinna trzymać ładnie do końca. Wiadomo, że jak ktoś przechodzi koleją ciążę to te normy są inne i szyjka już jest słabsza po porodach i ma prawo się skracać.

Co do cisnienia to ja mam odwrotny problem. Miałam dzis 80/40 i myslałam, ze sie przekrece. Boje sie, że coś z sercem się dzieje, bo lewa rękę mam obrzęknięta i sinawą co jakis czas mi się tak robi. Wypiłam kawę i jest lepiej, bo cisnienie wzrosło na 95/55

Kurcze obawiam się, ze jak powiem o tym ginowi to szpital pewny. W ogole mam cos takiego teraz, że mogę lezeć jedynie na prawym boku, bo na lewym poleżę chwilę i robi mi się słabo, dygocze mi wszytsko w środku, taki jakby niepokój. Na wznak się nie kładę, czasami na 1-2 min. zeby biodra odpoczely i wtedy robi sie to samo, a na prawym jest ok. Tylko jak spie na prawym to potem rwa kulszowa przypomina o sobie, bo mam ją w prawym pośladku
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:51   #2067
kiss12550
Zadomowienie

jak Wam sie podoba ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (29,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-05-15, 18:52   #2068
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Oli strasznie się cieszę, że lekarz Cię uspokoił

En Kochana - mój Synio na jednej wizycie jest 5 dni starszy od OM, a na drugiej 5 dni młodszy. To też jest kwestia częstych wizyt, gdybyśmy miały te ustawowe 3 USG to byśmy nawet nie wiedziały o tych skokach.
Mój gin mówi, że może być rozbieżność z terminem z OM do 2 tygodni i jest luzik.
Jak mi Młody przyrósł o 3 tygodnie w ciągu dwóch, to mi gin sam powiedział, że za 2 tygodnie znowu może być mniejszy - i dokładnie tak było.
Więc nie smutaj
Grzybek normalna sprawa.
Wszystko będzie OK.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:59   #2069
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które myślą jeszcze nad pościelą. Polecam

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24175383

Pościel jest w takich kolorach jak na zdjęciu, zero przekłamania. Jest dobrze wykonana i ładna

Do tego za 2 dni opóźnienia w wysłaniu dostałam gratis przewijak i 2 czapeczki
Już zapisałam zakładkę dzięki!

Cytat:
Jak super!! czekam na foty

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

niedawno dzwonił mąż...

mówi, że jest w centrum i pyta, czy może liczyć na obiad, czy ma iść do KFC

Ale go sumienie męczy i dobrze, to za moje łzy!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:01   #2070
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

Dobrze mysle?
Jesli mozesz to idz do Enelmedu jeszcze w tym tyg. Ja bym nie brala antybiotyku az potwierdzisz tego grzybka jesli taki malo wiarygodny ten gin

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości