W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 19:02   #2071
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No u mnie było tak, że mnie sprawdzili, pracodawce i za zwolnienie do polowy kwietnia wyplacili 6 maja, ale kolejne do polowy maja wyplacili juz 13 maja. A te drugie to zwolnienie do jutra, czyli jeszcze sie nie skonczylo a juz kase wyslali. Juz bede miala platne regularnie i na czas, bo wszytsko w kontroli wyszlo ok. U mnie placa na czas, wstrzymują się jedynie jak mają wątpliwości.

Nie wyj maleńka. Z tą szyjką musisz jedynie uważać. Nawet jak gin nic nie mówił o ograniczeniach to ja weteranka skracajacej się szyjki moge Ci powiedziec, żebys np. zaangażaowala tż w odkurzanie itp. prace, nie podnosiła ciężarów, seksu zero (przykre, ale konieczne). Trzeba uważać i będzie dobrze. Przy pierwszej ciąży trzeba bardziej uważać, bo teoretycznie szyjka powinna trzymać ładnie do końca. Wiadomo, że jak ktoś przechodzi koleją ciążę to te normy są inne i szyjka już jest słabsza po porodach i ma prawo się skracać.

Co do cisnienia to ja mam odwrotny problem. Miałam dzis 80/40 i myslałam, ze sie przekrece. Boje sie, że coś z sercem się dzieje, bo lewa rękę mam obrzęknięta i sinawą co jakis czas mi się tak robi. Wypiłam kawę i jest lepiej, bo cisnienie wzrosło na 95/55

Kurcze obawiam się, ze jak powiem o tym ginowi to szpital pewny. W ogole mam cos takiego teraz, że mogę lezeć jedynie na prawym boku, bo na lewym poleżę chwilę i robi mi się słabo, dygocze mi wszytsko w środku, taki jakby niepokój. Na wznak się nie kładę, czasami na 1-2 min. zeby biodra odpoczely i wtedy robi sie to samo, a na prawym jest ok. Tylko jak spie na prawym to potem rwa kulszowa przypomina o sobie, bo mam ją w prawym pośladku
o rety! ja to bym się obawiała nie powiedzieć lekarzowi.. objawy poważne

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:05   #2072
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Nie wyj maleńka. Z tą szyjką musisz jedynie uważać. Nawet jak gin nic nie mówił o ograniczeniach to ja weteranka skracajacej się szyjki moge Ci powiedziec, żebys np. zaangażaowala tż w odkurzanie itp. prace, nie podnosiła ciężarów, seksu zero (przykre, ale konieczne). Trzeba uważać i będzie dobrze. Przy pierwszej ciąży trzeba bardziej uważać, bo teoretycznie szyjka powinna trzymać ładnie do końca. Wiadomo, że jak ktoś przechodzi koleją ciążę to te normy są inne i szyjka już jest słabsza po porodach i ma prawo się skracać.

Co do cisnienia to ja mam odwrotny problem. Miałam dzis 80/40 i myslałam, ze sie przekrece. Boje sie, że coś z sercem się dzieje, bo lewa rękę mam obrzęknięta i sinawą co jakis czas mi się tak robi. Wypiłam kawę i jest lepiej, bo cisnienie wzrosło na 95/55

Kurcze obawiam się, ze jak powiem o tym ginowi to szpital pewny. W ogole mam cos takiego teraz, że mogę lezeć jedynie na prawym boku, bo na lewym poleżę chwilę i robi mi się słabo, dygocze mi wszytsko w środku, taki jakby niepokój. Na wznak się nie kładę, czasami na 1-2 min. zeby biodra odpoczely i wtedy robi sie to samo, a na prawym jest ok. Tylko jak spie na prawym to potem rwa kulszowa przypomina o sobie, bo mam ją w prawym pośladku
Dzięki będę się oszczędzać.. seksu tak czy tak juz nie pamietam jak sie uprawia wiec chociaz szkoda mi nie bedzie

Odnośnie Twojego cisnienia- idzia lepiej zadzwon do swojego lekarza, bo takich kwestii naprawde nie ma co bagatelizować. Nawet jak Cie poloza na obserwacji to bedziesz pewna, ze z Wami wszystko w porządku !!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
jak Wam sie podoba ?
U mnie by nie przeszło, bo ja w nocy macham nogami i rekami i mogłabym dzidzię grzmotnąć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40829014]
En Kochana - mój Synio na jednej wizycie jest 5 dni starszy od OM, a na drugiej 5 dni młodszy. To też jest kwestia częstych wizyt, gdybyśmy miały te ustawowe 3 USG to byśmy nawet nie wiedziały o tych skokach.
Mój gin mówi, że może być rozbieżność z terminem z OM do 2 tygodni i jest luzik.
Jak mi Młody przyrósł o 3 tygodnie w ciągu dwóch, to mi gin sam powiedział, że za 2 tygodnie znowu może być mniejszy - i dokładnie tak było.
Więc nie smutaj
Grzybek normalna sprawa.
Wszystko będzie OK.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Masz rację! wszystko jest ok, przecież do szpitala mnie nie wysłał, więc nie może być źle !

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Jesli mozesz to idz do Enelmedu jeszcze w tym tyg. Ja bym nie brala antybiotyku az potwierdzisz tego grzybka jesli taki malo wiarygodny ten gin
umowilam sie do enel medu rowno za tydzien, ale zaraz posprawdzam terminy, na pewno beda jakies wczesniejsze tylko do lekarzy, ktorych nie znam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:05   #2073
madi82
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Już zapisałam zakładkę dzięki!

Jak super!! czekam na foty

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

niedawno dzwonił mąż...

mówi, że jest w centrum i pyta, czy może liczyć na obiad, czy ma iść do KFC

Ale go sumienie męczy i dobrze, to za moje łzy!
Kejt i co wysłałąś go do KFC?:P chyba mu teraz głupio

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Twee- za wizytę i piona jeżeli chodzi o grzybka

Oliath- cieszę się, że wózek już będziesz miała swój upragniony, jedyny w swoim rodzaju

Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
bardzo dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
niech on już wraca, a Ty nam go obcykaj

Cytat:

A NO I WIECIE CO MI NA KONIEC POWIEDZIAŁ?
Proszę nie współżyć.

tutaj to myślałam, że się roześmieję na głos.. ja i współżycie.
mogłaś powiedzieć, że się postarasz heheheh

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:06   #2074
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

En, tak w ogóle, miałam pacjentkę rodzącą, której robiliśmy usg, bo dziecko nie schodziło w dół podczas porodu, wyszło, że waży 3600, a urodziło się po cesarce 4800 :P Także nic się nie przejmuj

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 19:06   #2075
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
jak Wam sie podoba ?
Podoba!

Jejku ale ja dziś śpiąca jestem
W mojego męża natomiast coś wstąpiło i odmalował jeszcze przedpokój
Ciekawe co on później za to będzie chciał
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:07   #2076
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Kejt i co wysłałąś go do KFC?:P chyba mu teraz głupio
Zlitowałam sie i powiedziałam, że może przyjechać :P

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 19:09   #2077
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Podoba!

dobrą kolacyjkę?:P

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Zlitowałam sie i powiedziałam, że może przyjechać :P
teraz będzie już grzeczny i może będzie doceniał...
Może z nim porozmawiaj...może nie będzie potrzeby byś rano mu szykowała jedzonko?

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 19:11   #2078
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En, tak w ogóle, miałam pacjentkę rodzącą, której robiliśmy usg, bo dziecko nie schodziło w dół podczas porodu, wyszło, że waży 3600, a urodziło się po cesarce 4800 :P Także nic się nie przejmuj
to mnie pocieszyłaś z przegięciem w drugą stronę hahaha

Cytat:
Podoba!

stawiałabym na lodzika

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-15, 19:12   #2079
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

stawiałabym na lodzika
Też tak myślę, ale całe szczęście, że jestem zapobiegawcza i mu kupiłam
Stary 2013-05-15, 19:14   #2080
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-15, 19:16   #2081
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
dobrą kolacyjkę?:P

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

teraz będzie już grzeczny i może będzie doceniał...
Może z nim porozmawiaj...może nie będzie potrzeby byś rano mu szykowała jedzonko?
w domu mu nie szykowałam, ale u rodziców jakoś tak razem jedliśmy,on czekał na mnie, na początku pomagał... ale teraz nie to nie

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 19:19   #2082
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki będę się oszczędzać.. seksu tak czy tak juz nie pamietam jak sie uprawia wiec chociaz szkoda mi nie bedzie
po porodzie tż da ci korepetycje

Juz czuje sie duzo lepiej, cisnienie 100/60 i tak sie trzyma. To moje normalne jest, mały zaczął się bardziej ruszać, bo on też nie mrawy był jak miałam niskie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:22   #2083
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Juz czuje sie duzo lepiej, cisnienie 100/60 i tak sie trzyma. To moje normalne jest, mały zaczął się bardziej ruszać, bo on też nie mrawy był jak miałam niskie.
no ja liczę na to, że da i to częste, bo trzeba jednak sobie przypomnieć tą ważną umiejętność

Dobrze, że już lepiej, ale wspomnij o tym ginkowi na nastepnej wizycie koniecznie!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-15, 19:22   #2084
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:

stawiałabym na lodzika
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:23   #2085
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

może pij kawkę, co? pamiętaj, że mniejsze ciśnienie wpływa na przepływ krwi przez łozysko

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 19:24   #2086
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
przezorny zawsze ubezpieczony

ok już za długo tu siedzę , ale o której by nie wejść zawsze jest coś do nadrobienia uciekam na jakąs kolacyjke a potem grzecznie spać.

dobranoc mamy i maleństwa

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:26
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:25   #2087
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
może pij kawkę, co? pamiętaj, że mniejsze ciśnienie wpływa na przepływ krwi przez łozysko
No własnie ja piję kawę, bo inaczej umarłabym. Zawsze miałam niskie cisnienie, a teraz to juz w ogóle tragedia jest. Przeciez mówi sie ze w ciazy cisnienie rosnie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:30   #2088
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to potrafisz wyczuć jego potrzeby heheheh

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 19:36   #2089
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ooo właśnie En, ja też ma grzybka, ja też!!! w sumie na dobre się go chyba nie pozbyłam od x miesięcy

kocurku
a clotrimazolum można brać w ciąży? bo coś mi się obiło o uszy, że
moja ginka mówiła, że można w ciąży
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
to super, to będzie pocieszenie po ciężkim dniu, bo doczytałam, że noga spuchnięta, a ciśnienie pewnie z nerwów podskoczyło na samą myśl, że może być coś nie tak. Cieszę się, że już jest lepiej
Cytat:
o kurcze miałam to samo w soboet...wogóle stawać na lewą nogę nie mogłam bo tak bolało...na szczęście w niedzielę wieczorkiem przeszło!!!!
ja tak od kilku dni mam, zakwasy między nogami mega duże, pachwiny ciągną strasznie

Cytat:
dziewczyny chce mi się wyć

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
kochana nie denerwuj się tak, waga normalna jest, może po prostu w tym czasie mniej urósł, pewnie na następnej wizycie nadrobi co do szyjki to jakby coś było faktycznie nie tak to kazałby leżeć, a tak może jak piszesz kasę chce wyłudzić i tyle. Fajnie, że masz możliwość iść za darmo gdzie indziej, skorzystaj z tego, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)
za wizytę, a jaki masz wynik hemoglobiny? współczuję, że musisz glukozę powtarzać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

zakupiłam kocyk w biedrze. Faktycznie są strasznie fajne. Aż żałuję że tylko jeden. Wzięłam niebieski z wielorybkami, ale podobał mi się jeszcze ecru. I za te pieniądze...a teraz przez tydzień zęby w ścianę:PP heheh żartuję, bo jedzenie też kupiliśmy.. ale teraz oficjalnie mogę powiedzieć PUSTKA na koncie (tylko na usg 3d zostało).
zazdroszczę zakupu kocyka, ja kolejny raz byłam w biedrze i kocyki nie przyjechały

byłam w pracy zanieść zwolnienie, fajnie bo szefostwa nie było akurat i mogłam spokojnie z koleżanką pogadać. Co do męża to rozmawia ze mną ale tak oficjalnie, bez czułości więc tak szybko dobrze nie będzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:37   #2090
Neni1984
Zakorzenienie

Znacie może jakieś sposoby na wyczyszczenie wersalki? Mam wersalkę z weluru/zamszu i chciałabym ją odświeżyć
Kupić aktywną pianę do dywanów?
A może woda z płynem do naczyń??
Stary 2013-05-15, 19:41   #2091
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Znacie może jakieś sposoby na wyczyszczenie wersalki? Mam wersalkę z weluru/zamszu i chciałabym ją odświeżyć
Kupić aktywną pianę do dywanów?
A może woda z płynem do naczyń??
lepiej jakmiś vaniszem do dywanów bo płyn do naczyń jak se zaczne pienić..potem jak spukasz?

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 19:45   #2092
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny-mam straszny dylemat czy kupować termometr Microlife NC100?? W domu mam tylko zwykły bezrtęciowy...
ja kupiłam, ale nie do końca jestem zadowolona, chyba na czole jest trochę niedokładny, chociaż dużo moich znajomych go sobie chwali

Łukaszek
Stary 2013-05-15, 19:49   #2093
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ja kupiłam, ale nie do końca jestem zadowolona, chyba na czole jest trochę niedokładny, chociaż dużo moich znajomych go sobie chwali
ja będę szukać jakieś do ucha termometry bo mi znajomi polecali.

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 19:53   #2094
d0tkaaa
Zakorzenienie

podejrzewam ze na watku odchowalnia glownym tematem bedzie " jak sie uprawia sex?" hahahhahahaha :brzyda l: zjadlabym coś ale niewiem co :P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:57   #2095
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Oliath od keidy tak Ci noga spuchla? tylko jedna?
jak bardzo ? masz kostke?
z obu stron? czujesz bol? ucisk?
mialas skarpetke na niej?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

ja w 10 tygodniu mialam ponad 12
w 31 - 11,4

takze powoli mi spada zelazo, ale dalej w normie jestem, takze spokojnie na razie. za 3 tygodnie znow sprawdze no i jakis szpinak bede jesc
11,4 to wcale nie masz takiego niskiego żelaza jeszcze mi spadło do 10,2 ale wtedy się już źle czułam na szczęście teraz podniosło się do 10,8
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
dziekuje Wam kochane na Was mozna liczyc

28 tydzien
śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
coś mój tż nie wraca z pracy, czyżby kupuje mi jakiś prezent ?
wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrówka, lekkiego porodu i ślicznego brzdąca
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie mysle....
Pewnie Kejt mi fajnie opisze...
jak juz urodzi sie dziecko..wyjmą je do konca...i co? ...obetrą i dadzą Tz-owi a ja urodze łozysko i potem ew. szycie???I dopiero potem dzidziusia na pierś kładą czy do razu i bede ją miec przy sobie i wtedy w tym samym czasie szycie? Kolezanka mowiła ze tak no i ze polozna mnie obmyje i podłozy podkład i przez te 2 h bedzie je zmieniac i patrzec na te wydzieliny???????????????
to też zależy od szpitala, u mnie rodzisz, obcierają pewnie malucha kładą na piersi mamy i za chwile dziecko z tatusiem idzie do pokoju noworodka gdzie go ogrzewają pod cieplarką, ważą i mierzą. Mama w tym czasie rodzi łożysko i jedzie na inną salę zabiegową i tam jest zszywana. Potem pewnie dziecko przywożą- tak nam ostatnio na SR położne opowiadały

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
podejrzewam ze na watku odchowalnia glownym tematem bedzie " jak sie uprawia sex?" hahahhahahaha :brzyda l: zjadlabym coś ale niewiem co :P
oj ja już się nie mogę doczekać tego sexu

Łukaszek
Stary 2013-05-15, 19:57   #2096
malinka0525
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
Wcześniej pocytowałam Was, odpisałam, rozpisałam się nawet co nie co, a tu mi się net zawiesił i wszystko zniknęło i się wkurzyłam

Mam do Was pytanie.
Gdzie kupujecie szczoteczkę do włosków dla maleństw? Oglądałam dziś w rossmannie ale tam były tylko ze sztucznego włosia i wydawało mi się, że to włosie jakieś takie twarde i sztywne, a ja chciałabym z naturalnego włosia.

Coś dziwnie się dziś czuję

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:57   #2097
d0tkaaa
Zakorzenienie

o ja CIEEEEEEEEE widzialyscie !!!!!!!!!!!!!!!!!:brzydal :

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1322

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:00   #2098
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nawet tytuł wątku...Lody...nie tylko sklepowe

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 20:02   #2099
yevele
Zadomowienie

Cytat:
o ja CIEEEEEEEEE widzialyscie !!!!!!!!!!!!!!!!!:brzydal :

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1322
właśnie czytałam

wróciłam z SR mamy super położną, i super gratisy były
Stary 2013-05-15, 20:04   #2100
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dotka, ale szał.
co wy byście zrobiły jakbyście taką niespodziankę miały?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości