|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
My właśnie wróciliśmy od pediatry i ze spaceru. Mały ładnie przybrał i jest zdrowy
także cieszę się strasznie? Oliwia, mój Kubuś przy urodzeniu ważył 3050g a w 18 dobie ma 3420g. Z tym że zdarzyło mi sie kilka razy dokarmiac np. bo musiałam wyjść do lekarza a za mało odciągnelam.
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Nestelle - Roszek boski
|
|
|
#4833 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pro po nestelle, czy Twoje dzieciaki sa takie grzeczne, nie płacza, nie marudzą itp, czy po prostu jestes tak pogodną, optymistyczną osobą, ze o tym nie piszesz? Przepraszam, ze tak z grubej rury, ale jestem ciekawa-bo z internetu wydają się przesłodkimi aniołkami
|
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swieta racja .. ale miejmy nadzieje ze NIE beda nam dzieci pyskowaly haaaaa - moje dziecie W KONCU usnelo wiec mamusia moze isc sie prysznicowac a ciocia ''julita'' tylko bd nasluchiwala czy sie przypadkiem nie obudzil . |
|
|
|
|
|
#4836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale spokojnie 3 miesięczne niemowle mozna wziąść . Cytat:
![]() Cytat:
. nie no ,mają złe dni ale to na zasadzie ze jak czasem o coś proszę to jest "zaraz" albo jak trzeba posprzątac to czasem słyszę "a to Nina" "a to Kuba" ....ale jakiś tam histerii,czy innych tego typu historii to nawet sobie nie wyobrazam . Tylko ze ja jestem wymagająca i konsekwentna - i dzieci wiedzą ze jest granica . Ninka czasem stroi fochy -choć kiepsko na tym wychodzi bo na mnie takie coś nie działa ..... ostatnio mówi do mnie "mamuś jestes najlepsza na świecie . ......... a wiesz marta(z przedszkola)moze oglądać duzo bajek mama jej pozwala - a ja mogę teraz bajkę ? " ja na to " wiesz ze oglądamy tylko na dobranockę " to Ninka na to " hmmmmm zastanowię się jeszcze czy jestes najlepszą mamą " Nie mam problemu z dziećmi ,są jasno określone zasady i się stosują -aczkolwiek nie do wszystkich chetnie ale jednak .... Na co mogę ponazekać? hmmmm - moze ze prawie co dziennie jest ubikacja osikana bo Kubie -jak to mówi-"siusiak warjuje" , ze jak się kremuje po kąpieli to lustro ma łapki odciśnięte od kremu ,albo Nina namiętnie zwija mi błyszczyki .... O ostatnio dostał karę od swojej nauczycielki w szkole bo się na lekcji pod ławką wymieniał kartami piłkarskimi - kara to zakaz przynoszenia albumu i kart . Raczej nie mam z nimi większych problemów ....
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Maksiu wykąpany, nakarmiony i teraz słodko sobie śpi w łóżeczku.
Po wizycie u ortopedy: lekarz stwierdził, że jakiś malutki opór wyczuwa w lewym stawie bioderkowym, mówił, żeby się na razie nie martwić ( ale oczywiście ja i tak się bardzo martwię), dał skierowanie na USG i po tym usg powie coś więcej i dokładniej, a do tego czasu szeroko pieluchować. ![]() Co do wagi: byliśmy od razu u pani doktor pediatry,i prze tydzień synuś przybrał 160g, czyli teraz ma już 3360. Pani doktor jednak nie kazała skakać z radości, tylko powiedziała, że to takie minimum z minimum i że za tydzień znów na sprawdzenie wagi. Mam nadzieję, że przytyjemy do następnego tygodnia tyle, że w końcu się uspokoję. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nam we wrześniu 15 ![]() Cytat:
|
|
|
#4839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takze mlody duzy poprostu ![]() Cytat:
![]() Ktoras mnie pytala o oczka, wiec mojemu na jedno oko pomogla czarna herbata, a na drugie najpierw jakies krople nie pomogly, a pozniej torbex i pomogl, u malpki Karolka tez pomogl
|
|||
|
|
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg ! oby jednak wszystko dobrze było !co do wagi to moim zdaniem 160 przez tydzien to wcale nie minimum.... Cytat:
|
|
|
#4841 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciężko jest, ale co poradzić? ile można się prosić o pomoc? Cytat:
Cytat:
dzięki za linki, już sobie zapisałam. właśnie pediatra mówiła dziś żeby kupić delicol i spróbować. jeśli rzeczywiście chodzi o laktozę to poprawa powinna być po 2-3 dniach, jeśli nie to odstawić bo później też nie pomoże. kupiliśmy, zaczęłam po południu dawać, zobaczymy. a czemu odciąganie początkowego pokarmu? co to daje? o chuście myślę od jakiegoś czasu, ale boję się, że źle zawiążę i nie skończy się to dobrze. szukałam jakichś warsztatów z chustonoszenia, ale bez efektów póki co. Cytat:
boi się kąpać bo może nie utrzymać, bo Jakub płacze, itp., itd. smoczka próbuję od dawna. już drugi mamy, ale pluje smoczkami. dajemy mu czasem troszkę na siłę, czasem zaskoczy, ale jak nie raz non stop wypluwa to bez sensu. ja nie biorę go jak tylko zakwęka, często próbuję go przetrzymać ile się da, ale często też zaczyna strasznie płakać i wtedy już biorę. bo dopóki tylko popłakuje to właśnie siedzenie przy nim, głaskanie, pokazanie zabawki, machnięcie grzechotką zdaje egzamin. Cytat:
![]() mam lezaczek, krzywi się jak go tam wsadzam. próbuję, chociaż na troszkę żeby się przyzwyczajał. czasem poleży na macie, w łóżeczku. ale to wszystko czasem. na skok chyba wiekowo teraz nie bardzo ![]() tż sama bym chętnie walnęła. wczoraj jak wrócił z pracy (wiedział, że Jakub marudził cały dzień), ja dalej usypiałam Młodego i stwierdził, że on MUSI zrobić sobie kolację i zjeść na spokojnie to już mnie coś trafiło. nawet nie zapytał kiedy ja jadłam i czy może w czymś pomóc. to była ta jedna sytuacja za dużo. wylądował na wersalce w drugim pokoju. Cytat:
![]() Cytat:
a wodę czasem daję, zwykłą przegotowaną, ale na zasadzie zapychacza. jak bardzo marudzi i płacze na spacerze a wiem że to nie czas na głód to łyk lub dwa wody i robi się spokojny/spokojniejszy. Cytat:
boi się
|
||||||||
|
|
|
|
#4842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba zalezy od karuzeliCytat:
![]() Dziewczyny straszne jaja mam... daje dwa cyce i placze mi mlody bo glodny, tak mi go zal... i probowalam podac mm ale nie chce chwycic butli ani po cycu ani na glodzie przed cycem ma ktos jakis sposob zeby zachecic do butli?O laktacje walczylam ale je zbyt czesto zeby sie tam cos wiecej napelnilo... i zelezalam z nim dwa dni karmiac co chwile ale dalej nic... |
|||
|
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dragusia brawo za latka i kciuki za egzamin.
Nestelle - boski Roch! i ta minka w nosidle kmagg, mój Filip przybiera 120-150/tydzień i pediatra każe się nie przejmować... ważne, że przybiera i ciągle tyle samo! Demeter brawo za wizytę Monika Liwka buziaki dla dzielnej Miśki! Filip dzisiaj na spacerach cały dzień, potem na piwku i kiełbasce A jutro... pochwalę się Wam... idziemy odbierać klucze od mieszkania! Alleluja! w końcu! a myślałam, ze dostaniemy wcześniej i uda się przed urodzeniem Filipka wykończyć... cóż... Ah i widzę, że jakaś seria "psujących się z jedzeniem" dzieci. U nas też ładnie co 3 -4 godziny było teraz 2-3. W nocy spał po 5-6 teraz ten dłuższy sen 4, apotem już ten krótki nad ranem sen 3 godzinki. I przez to jak karmię go w nocy na leżąco (w końcu mam piersi w takim stanie, że moge sobie pozwolić na szarpnięcia i wiercenie jak leżymy oboje) to usypiamy oboje - mały wędruje i obraca się w łóżeczku i czasami włazi mi pod moją kołdrę....Może maj tak wpływa?
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-15 o 22:25 |
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że masz zasady i ich przestrzegasz- czapki z głów, a jak czytam o twoich dzieciach, to tez chciałabym byc taka mamą
|
|
|
|
|
|
#4845 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hejo!
Mały po spacerku, wykąpany, naoliwkowany i najedzony śpi smacznie w łóżeczku Mam w końcu chwilę odpoczynku, chyba nawet wezmę w końcu kąpiel (bo od porodu tylko prysznic) - żeby nie było, że się nie myję Cytat:
za piękną wagę!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już dwa razy wyszłam z domu na zdjęcie szwów po CC i do dentysty dziś. Czekam na wyjście do fryzjera jeszcze. Dziś Pan u dentysty nawet zagadał, że mam różnokolorowe włosy Myślał, że to tak specjalnie ![]() ------------------------- Wklejam mojego kawalera z dziś
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-05-17 o 23:57 |
|||||||
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje .. w koncu sie doczekaliscie Cytat:
ja juz oplumkana ... i o dziwo zachcialo mi sie usiasc nad norweskim wiec idem zatopic sie w slowka buziole i zycze slodkich snow na zapas .. bo nie wiem czy dzis jeszcze tu zajrze |
||
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o tych przyrostach wagi i jednak kiepsko to u nas wygląda. ale zastanawia mnie że pediatra stwierdziła, że mało przybiera ale nie kazała ani dokarmiać ani nawet zgłosić się na jakąś kontrolę, tylko dopiero na kolejne szczepienie przyjść na koniec czerwca. przecież do tego czasu mogłabym zagłodzić dziecko jeśli rzeczywiście za słabo przybiera. chyba za 2-3 tyg sama sobie pójdę do przychodni i każę go zważyć...
niby średnia z 7 tyg wychodzi nam ponad 150g, ale ważyłam go jak miał 4 tyg i wiem, że przez pierwsze 4 tyg miał ponad 180g/tydz a przez ostatnie 3 tyg mniej niż 120g/tydz. skąd taka różnica może z moim pokarmem i jego ilością rzeczywiście coś nie tak eeh.. jeszcze tylko problemów z pokarmem mi brakuje |
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zasad to niestety to ja muszę być w domu tez "złym policjantem" ![]() dzieciarnia śpi juz od dawna a ja zamiast się połozyc to tkwię przed kompem ...a wróciłam do domku pózno bo jeszcze zebranie było w szkole (1,5 godz. gadania o duperelach ) ... pa ,pa mamuśki do jutra.
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super wieści!!!! ![]() klas ki:
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
1 fota śmiesznie wyszła bo na bodziaku " 100 % happy" a minka jednak niepewna
za to fota nr 2 po prostu cuuuudowna !!! prześliczny jest ,cuuudowne usteczka a te oczy jak to mi kiedyś Ninka powiedziała "JESTEŚ NAJLEPSZĄ MAMĄ ZE WSZYSTKICH MOICH MAM " i tego się trzymajmy
|
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, czyli niedługo "sąsiadkami"bedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
A Ninka- cóż- usłyszeć taki komplement to jest dopiero COŚ
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały ma po mnie usteczka Jakoś w 23 tc byłam na USG i babka mówi: "Jakie ma piękne usteczka, jak z botoksu" - do dziś się zastanawiam jak ona to wypatrzyła Na szczęście karnację ma po TŻ, także super bo ja blada jak Generalnie jestem w nim zabujana na maxa
|
|
|
|
|
|
#4853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wlosow ja scielam sobie ale czekam na malowanie.. czeka mnie teraz 2 wyjsica na wesele i jeszcze jedno na szukanie kiecki na chrzest i wesele.Wiec musze sie przygotowac z mlekiem.Cytat:
trzymam kciuki..Cytat:
Dla mnie ten czas tak leci, ehh a szkoda Dragusia kciuki za egzamin ![]() Witam sie dopiero wieczorkiem, maluszek spi, dzis ladniutko sie zachowywal jak aniolek, ale zeby nie zachwalic to byl tez diabelkiem przez chwilke. Mielismy gosci.Przyszlo ubranko do chrztu dla maluszka, nawet nawet, ciekawe jak w tym kszkieciku bedzie wygladal. Jutro maz zaproszenia zakupi i do dziela. Zaliczka wplacona teraz tylko musze jakas kiece kupic co przyda mi sie na chrzest i na wesele, torebke mam w planach i mam dylemta moze pomozecie?? cos w ten desen : http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0486 http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0424 http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0490 http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0459 http://modbis.pl/data/gfx/pictures/large/5/1/1615_1.jpg myslalam o takiej kiecce..tylko moze kolor inny, zeby pozniej i do pracy zalozyc no i nie wiem http://modbis.pl/product-pol-1550-Su...-fasonie-.html http://www.sklep.nife.pl/p,nife-odzi...ca,25,387.html http://www.sklep.nife.pl/p,nife-odzi...nka,25,67.html http://www.sklep.nife.pl/p,nife-odzi...ki,38,530.html
|
|
|
#4854 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to było pare lat temu już, ale pamietam ze sie nieźle zdziwiłam eee tam się przejmujesz... mój jak wazył kolo 5,5kg to mu kupiłam " 3" i sie zdarzało ze sie wylewało, wróciłam do "2" i było ok. teraz wazy ponad 6 i dopiero sie własnie zabieram za "3". widocznie małe dupsko ma i tyle [QUOTE=eluśka87;40814048] Niebawem szczepienia malego, 2 wesela i zakup jakiejs kiecki, bo w swoja stara nie wchodze przez CYCE JAK DONICE hahaha a myslalam, ze sukienka bedzie ok./QUOTE] ja się załatwiłam na chrzest młodej: miałam kiecke(raz ubrana na obiad z rodziną na drugi dzień po weselu- elegancka, idealna na chrzest), schudłam już- myśle bez problemu wejde, wyprąłam, wyprasowałam, ubieram się do koscioła a tu d... w cyckach się nie dopnę Cytat:
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja jestem już po cwiczeniach i leje sie ze mnie Miałam sie przespać póki KArol śpi ale stwierdziłam ze jednak sie poćwicze![]() U nas noc jedna z tych gorszych Poszedł spać Karol o 20.00 pobudka o 1.20 później o 4.20 i tu miał zasikany pajac wiec go musiałam przebrać rozbudził się tym i nie chciał jeść to pogadał sobie w łózeczku do 5 dał znać ze chce już jeść wiec zjadł i podudka o 7.20 zjadł z zamknietymi oczami i poszedł dalej spać Gdyby nie ta pobudka o 1 lub 4 to by była fajna nocka ![]() Idę się kąpne albo jeszcze poćwicze
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja to ja
![]() od dzis bodziaki za 14,99 w Lidlu. ja juz mam zakaz ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
A my dzisiaj kończymy równe 4 tygodnie
Maksiu pobił dzisiaj chyba rekord w nocnym spaniu Jak zasnął o 21 po kąpieli i karmieniu tak obudził się o 2.30, pojadł i pospał do 6.00 i od tej pory już zasnąć nie może. Zaliczyliśmy jeszcze jedno karmienie o 7.30 a teraz leży sobie w łóżeczku i rusza łapkami, rozgląda się na świat i "gaworzy" ( a raczej bardziej stękaniem można to nazwać) coś do siebie.Dobrego dnia wszystkim rzyczymy. |
|
|
|
|
#4859 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
![]() Cytat:
![]() Najwięcej laktozy jest w tej pierwszej fazie mleka. Dlatego mamusiom z wątku styczniowego radzą odciąganie I fazy, dawanie leku a jeśli dziecko na MM podawanie MM bez laktozy. W ogóle ta nietolerancja to takie błędne koło bo dziecko je, zaczyna je boleć, jest niespokojne, chce do cycka - żeby się uspokoić i pociumkać, ale będąc przy cycu znowu opija się mleka I fazowego z laktozą i boli je jeszcze bardziej i tak w kółko.. Oby lek zadziałał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za mieszkanie ! wreszcie !
|
|
|
#4860 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie wiem od kiedy bo mnie nie spytał wprost "czy będę z nim chodzić" hahahaCytat:
Cytat:
ile Marysia ma lat? może to się nadaje do sądu rodzinnego? skierujcie pismo do sądu! niech wyślą kuratora, który pójdzie zrobi wywiad i nastraszy Marysię i rodziców! może to pomoże?Cytat:
torebka kremowa nr 1. W sumie fajna też jest sukienka ta czarna z koronką ![]() Cytat:
----------------------------------- A propo porannego wstawania dzieci...u nas jest tak, że Miśka od 5 już marudzi przez sen. Oczy zamknięte, ale kwęka i macha głową na prawo i lewo. Wygląda to tak jakby chciała już wstać ale wie, że nie może bo ja nie pozwalam i dopiero jak po 7 mówie do niej, że już może wstać to wtedy otwiera oczy bardzo komicznie to wygląda!----------------------------------- Demeter - słodziak z syneczka! ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() Sorce - za mieszkanie
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-05-16 o 08:40 |
|||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

także cieszę się strasznie? Oliwia, mój Kubuś przy urodzeniu ważył 3050g a w 18 dobie ma 3420g. Z tym że zdarzyło mi sie kilka razy dokarmiac np. bo musiałam wyjść do lekarza a za mało odciągnelam.

swieta racja .. ale miejmy nadzieje ze NIE beda nam dzieci pyskowaly

. nie no ,mają złe dni ale to na zasadzie ze jak czasem o coś proszę to jest "zaraz" albo jak trzeba posprzątac to czasem słyszę "a to Nina" "a to Kuba" ....ale jakiś tam histerii,czy innych tego typu historii to nawet sobie nie wyobrazam . Tylko ze ja jestem wymagająca i konsekwentna - i dzieci wiedzą ze jest granica . 

waży 5930
- i wez tu sie ogarnij z ta pogoda,
chyba taki typ z Twojego Jakuba, że ciągle by u mamy na rękach wisiał i na cycu. A może pediatra właśnie coś podpowie? szkoda, że TŻ już zdezerterował i nie chce pomagać tak jak na początku. Biedna jesteś, nie masz nawet kiedy odpocząć.

klas ki:
trzymam kciuki..
05.07.2008