W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 09:21   #2221
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to tak, moje Wy troskliwe misie:
W nocy mi rosly stopy i cisnienie, wiec korzystajac z faktu, ze wlasnie wczoraj dostalam paczke od GR-AN, jakos po polnocy spakowalam sobie z zimna krwia torbe wg listy swojej, jedynie bez rzeczy dla Lilo, bo jeszcze niegotowe przeciez. Wykapalam sie juz wczesniej z depilacja etc, bo przeczucia mialam kiepskie chyba. Obudzilam meza, zrobilam mu kawe i pojechalismy na Kamienskiego - a tam kartka na polozniczej IP, ze na ginekologii BRAK MIEJSC, na poloznictwie BRAK MIEJSC, na bloku porodowym BRAK MIEJSC no do smiechu mi nie bylo, ale pani bez gadania mnie zapakowala na lezanke po okazaniu stopy do wgladu i informacji o ostatnim cisnieniu (poczulam sie w sumie jak po wyroku juz), i jeszcze opitol zebralam, ze tak pozno przyjezdzam i bez sprawdzenia na PR, gdzie we Wro sa miejsca w szpitalach. Powiedzieli, ze poloza mnie na septycznej jakby bylo zle, a jakby bylo srednio, ale nie tragicznie, to karetka do innego szpitala. Pani polozna sprawdzila mi cisnienie i juz bylo w normie , potem mialam sluchanie serduszka, USG, morfo i mocz, KTG na porodowce . Serduszko ok, przeplywy ok, o trzeciej byly wyniki z lab i KTG - MAM CHORE NERKI, A NIE GESTOZE brak w moczu bialka, natomiast jakies insze goowna, w tym bakterie... no i nerki mi nie wyrabiaja i puchne dlatego! Na koniec pan dr i pani polozna dali mi dwie torbiszcza gazetek, reklamowek i probek dla Lilo i dla Lali tez i kazali z wynikami leciec do mojego gina po antybiotyk dzis/jutro.
W drodze powrotnej z tej ulgi pojechalismy o 3.30 na hot-dogi i swiezo dowiezione kanapki meksykanskie i pepsi na stacje benzynowa i mielismy randke na parkingu . Z tej ulgi.
Do teraz oka nie moglam otworzyc, taka bylam wykonczona!
Spalam z nozkami do gory i troszke zlazla opuchlizna poki co.
Wroclawiankom potwierdzam, ze na Kamienskiego sa TYLKO sale porodow rodzinnych plus jedna sala do rodzenia w wodzie - nie ma hangaru z boksami w ogole, przez co oczywiscie szpital jest non stop oblozony na full i w sumie musialabym miec niezlego fuksa, zeby sie tam wstrzelic z Lilo wiec bede oblookiwac inne opcje tez
Najwazniejsze, ze wiesz juz co sie dzieje Teraz lez do gory brzuszkiem i wypoczywaj!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:22   #2222
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Oliath dobrze, ze jest dobrze i źle, że nie do końca rewelacyjnie
ale wiesz przynajmniej co sie dzieje, Ty to wogole masz przejscia ostatnio
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:22   #2223
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Oliath: no nerki to też chyba nie za dobrze co? ale przynajmniej wiadomo o co chodzi i to pewnie będzie łatwiejsze do opanowania. W sumie trochę się nie dziwię, że nasze organizmy w ciąży wariują, bo przecież to ogromny wysiłek... 3mam kciuki żebyś szybko opanowała sytaucję.

Margoś: hyhy.. no cóż, życzę wytrwałości w wywoływaniu

Tweed: ojej, współczuję. Mam nadzieję że szybko przejdzie.

Idzia: spójrz jeszcze na regulamin promocji. Oprócz gwiazdek itp zawsze do każdej promocji jest tworzony regulamin (niestety, nikt nie czyta - przykładem dość drastycznym jest Pobieraczek.pl). Akurat pracuje w branży gdzie króluje Sale, Mid Season Sale i okazjonalne promo... więc mogę doradzić na co zwrócić uwagę (od strony centrali). Na pewno jednak, jeśli mówisz, że osoby za Twoim TZ-tem dostały bon, a on nie, nawet kupując kilka rzeczy o łącznej kwocie 200zł, to koniecznie idźcie do Biura Obsługi Klienta, a nawet odwołajcie się do Rzecznika Praw Konsumenta. Bo jeśli nie ma takiego zastrzeżenia w regulaminie, że to ma być jeden produkt za 200zł (co mnie dziwi, bo raczej się tego nie robi, zwykle chodzi o łączną wartość paragonu) to macie 100% prawo do tego bonu. Poza tym w sklepie mają wykaz transakcji, także też łatwo będzie sprawdzić pierwsze 50 osób z paragonem o tej wartości oraz powinni w sklepie notować wydany bon do nr paragonu (chociaż tu może być różnie).

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:23   #2224
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Oliath wróciła pisz pisz co tam..

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze robisz, ja też w takich momentach biorę mojego na przetrzymanie. Najgorszy jest tylko moment, jak próbuje mnie rozśmieszyć, wtedy dostaje szału, bo jestem zła, a zaczynam się śmiać

A jaki wózeczek kupujecie i za ile? Przepraszam, ale nie doczytałam w ogóle myślę, że fajną sprawą byłoby zamieszczenie na 1 stronie, która z nas, na jaki wózek się decyduje chyba kiedyś na jakimś wątku dziewczyny już tak robiły

Stanowczo dzoan mój mózg nie poradził sobie z takim ogromem 1kg/tydzień? Jak można?! I sruuu do kibelka
Ale będę żyła, bo mam co chwilę na coś innego ochotę, aktualnie najbardziej ciągnie mnie do kawy mrożonej
Ja też cholcia nie potrafię się często powstrzymać od śmiechu.. jestem zła, ale kąciki same wędrują do góry przy rozśmieszankach.. i wtedy mam do siebie wyrzuty, że nie wytrzymałam

O wózeczku to już dawno dawno pisałam.. może ze 2 miechy temu i zdjącie wklejałam jak będzie wyglądać.. masz prawo nie pamiętać Tylko nie chcieliśmy go za szybko kupować, ale już termin coraz bliżej, więc niech czeka na Lola.. cena 700zł..wózek bebecar 3 w 1. Ale jaki model dokładnie to nie pamiętam. Wkleję jeszcze raz zdjęcia:
a no i kółka przednie będą mniejsze i bliżej siebie, niż na tych zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolekcjaz2008 bebecar815.jpg (67,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolekcjaz2008 bebecar815'.jpg (70,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolekcjaz2008 bebecar815''.jpg (63,4 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:25
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:23   #2225
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
W nocy mi rosly stopy i cisnienie, wiec korzystajac z faktu, ze wlasnie wczoraj dostalam paczke od GR-AN, jakos po polnocy spakowalam sobie z zimna krwia torbe wg listy swojej, jedynie bez rzeczy dla Lilo, bo jeszcze niegotowe przeciez. Wykapalam sie juz wczesniej z depilacja etc, bo przeczucia mialam kiepskie chyba. Obudzilam meza, zrobilam mu kawe i pojechalismy na Kamienskiego - a tam kartka na polozniczej IP, ze na ginekologii BRAK MIEJSC, na poloznictwie BRAK MIEJSC, na bloku porodowym BRAK MIEJSC no do smiechu mi nie bylo, ale pani bez gadania mnie zapakowala na lezanke po okazaniu stopy do wgladu i informacji o ostatnim cisnieniu (poczulam sie w sumie jak po wyroku juz), i jeszcze opitol zebralam, ze tak pozno przyjezdzam i bez sprawdzenia na PR, gdzie we Wro sa miejsca w szpitalach. Powiedzieli, ze poloza mnie na septycznej jakby bylo zle, a jakby bylo srednio, ale nie tragicznie, to karetka do innego szpitala. Pani polozna sprawdzila mi cisnienie i juz bylo w normie , potem mialam sluchanie serduszka, USG, morfo i mocz, KTG na porodowce . Serduszko ok, przeplywy ok, o trzeciej byly wyniki z lab i KTG - MAM CHORE NERKI, A NIE GESTOZE brak w moczu bialka, natomiast jakies insze goowna, w tym bakterie... no i nerki mi nie wyrabiaja i puchne dlatego! Na koniec pan dr i pani polozna dali mi dwie torbiszcza gazetek, reklamowek i probek dla Lilo i dla Lali tez i kazali z wynikami leciec do mojego gina po antybiotyk dzis/jutro.
W drodze powrotnej z tej ulgi pojechalismy o 3.30 na hot-dogi i swiezo dowiezione kanapki meksykanskie i pepsi na stacje benzynowa i mielismy randke na parkingu . Z tej ulgi.
Wroclawiankom potwierdzam, ze na Kamienskiego sa TYLKO sale porodow rodzinnych plus jedna sala do rodzenia w wodzie - nie ma hangaru z boksami w ogole, przez co oczywiscie szpital jest non stop oblozony na full i w sumie musialabym miec niezlego fuksa, zeby sie tam wstrzelic z Lilo wiec bede oblookiwac inne opcje tez
Dobrze, że wiadomo od czego to i że Lilo nic nie grozi. Nie za dobrze, że nerki siadają Grunt, że wiadomo co robić dalej.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa jak mnie teściowa moja wkurza. Wie, że mam w drodze do gina do niej wstąpić po coś i mi pisze smsa "Krowie placki potrzebne". Ona te suche krowie placki zalewa wodą w beczce a potem podlewa kwiatki. Ale kur... by zapiał po pierwsze jadę do gina i nie mam zamiaru zasmradzać sobie samochodu i siebie, a po drugie no sorry, ale chyba można napisać "Czy mogłabyś przywieźć mi parę krowich placków?", a nie wydany rozkaz "Potrzebne", jakbym jakimś pracownikiem, zaopatrzeniowcem była.
I nie wzięłaś jej tych placków?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:24   #2226
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ojej. Z jednej strony lepiej to niż zatwardzenia, a z drugiej to też nie za fajne... Pij dużo, może przejdzie.
Ja tam sama nie wiem, co gorsze
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że szybko przejdzie!!!!!!
Też mam taką nadzieję
Cytat:
Super, że tragedii nie ma i z Lilo wszystko w porządku, to jest najważniejsze. Tak jak Perse napisała, ogranicz maksymalnie sól, gin lekarstwa przepisze i powinno być ok, dużo ci nie zostało przynajmniej sobie szpital zwiedziłaś i nie będzie aż takiego szoku przed porodem
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Twee nie mam apetytu wiec nie wiem co na sniadanie pochlonac a dziec glodny i wlasnie uswiadomilas mi na co mialabym ochote a na co na ta chwile nie moge sobie pozwmolic... KAWA MROZONA
spoko, ja też póki co mogę tylko pisać, że mam ochotę
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oliath dobrze, że już wiesz co ci jest. Aha i na wszelkie problemy z nerkami i układem moczowym dobra jest woda Jana, wspomagająco oczywiście.

Aaaaaaaaaa jak mnie teściowa moja wkurza. Wie, że mam w drodze do gina do niej wstąpić po coś i mi pisze smsa "Krowie placki potrzebne". Ona te suche krowie placki zalewa wodą w beczce a potem podlewa kwiatki. Ale kur... by zapiał po pierwsze jadę do gina i nie mam zamiaru zasmradzać sobie samochodu i siebie, a po drugie no sorry, ale chyba można napisać "Czy mogłabyś przywieźć mi parę krowich placków?", a nie wydany rozkaz "Potrzebne", jakbym jakimś pracownikiem, zaopatrzeniowcem była.

A poza tym to dziś zobaczyłam, że mam cellulit! Szok, bo nigdy go nie miałam, a tu w takiej ilości.

Ok wydepilowana (cholera wie czy równo), idę podrasować na twarzy i jadę.
też bym cholery dostała po takiej informacji, ja to w ogóle cięta jestem na teściowe w ciąży.

A co do cellulitu kurcze chciałąbym doznać takiego szoku jak Ty, ale nie było mi dane, bo cellulit mam odkąd sięgam pamięcią
Stary 2013-05-16, 09:25   #2227
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Mela: dobra jest... olej bo w końcu do gina jedziesz a ciśnienie bez sensu Ci podskoczy

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-16, 09:26   #2228
Oliath
Zakorzenienie

A, i nie napisalam Wam, ze krew mi brali z tej innej reki niz zawsze i w minute po wkluciu mialam tak opuchnieta zyle, ze dopiero dzis moge z wielkim bolem lokiec zgiac siniak i bulwa na kilka cm Ała.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:26   #2229
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Oli, jak dobrze, ze jesteś:-* jednak miałam przeczucia co do Ciebie. Pij duuuzo, żeby filtrowac nerki.

Witam się!
dziś pospalam do 8:50, wstalam jak mąż wyszedł, więc znów nic... A ja już nie chce się z nim kłócić:-(

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:26   #2230
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a czemu tż od razu nie poszedł do obsługi klienta/kierownika ?
ja bym nie dała za wygraną, zawsze odchodząc z kasy sprawdzam paragon i jak coś się nie podoba to wracam do kasjerki/obsługi klienta
za wizytę
Nie poszedł od razu, bo dzis wczesniej zaczyna prace i juz nie wyrabial sie. Mamy paragon i nr paragonu jest i kwota, wiec bedziemy opier... ich dzisiaj. Nawet jak nic nam nie dadza to chodzi o fakt. Niech wiedzą, kasjerki beda mialy prze☠☠☠.... (ale brzydko dzis mowie). Ja ogolnie jestem lagodny czloewiek, nie raz np w restauracji jak kelnert sie pomyslil to lagodzilam sytuacje, bo kazdy jest tylko czlowiekiem, ale takie jawne oszustwo - bardzo nie ladnie.

A tz musiał isc do pracy, bo to wlasna dzialalnosc i my z kolei tez walczymy o klienta i nie mozemy pozwolic sobie na to, ze ktos przyjdzie i pocaluje klamke.

Mnie w sumie nawet o te 50zł nie chodzi, bo jakos srednio wierzylam ze sie zalapie, ale jak wyszlo, ze to oszustwo to nie puszcze tego tak sobie. Za 50zł mam dwie paczki 1 pampersow i na jedne chusteczki nawilzane starczy.

Oli do gina po leki. Czyli jednak trzeba sprawdzac jak cos sie dzieje.

Gdybym nagle zniknela to nie przezywac, bo komp mi szwankowac zaczyna. Chyba cos z widowsem. Jakby co to napisze którejś sms-a po wizycie.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:32
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:31   #2231
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
A, i nie napisalam Wam, ze krew mi brali z tej innej reki niz zawsze i w minute po wkluciu mialam tak opuchnieta zyle, ze dopiero dzis moge z wielkim bolem lokiec zgiac siniak i bulwa na kilka cm Ała.
Brrrrr, ciarki mnie przeszly

Stary 2013-05-16, 09:33   #2232
fiazo
Zakorzenienie

nie wiem czy Wam pisałam, ale chyba nie...
w sobotę odwiedziłam koleżankę, w grudniu urodziła synka, Gabryś ma na imię i w szpitalu, żeby szybciej urodzić kazali jej skakać po schodach i ona skakała
w sumie sama chciała...
najgorsze było to, że jej synek złapał gronkowca i 17 dni musiała leżeć, a 5letnia córa nie mogła ich odwiedzać, mówiła, że wyła cały czas z tęsknoty

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:34   #2233
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
w sobotę odwiedziłam koleżankę, w grudniu urodziła synka, Gabryś ma na imię i w szpitalu, żeby szybciej urodzić kazali jej skakać po schodach i ona skakała
w sumie sama chciała...
najgorsze było to, że jej synek złapał gronkowca i 17 dni musiała leżeć, a 5letnia córa nie mogła ich odwiedzać, mówiła, że wyła cały czas z tęsknoty
po schodach? u mnie w szpitalu skacze sie na pilce, tez akcje przyspiesza
Stary 2013-05-16, 09:34   #2234
lachryma
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

hejka z rana,
czekam w labie na swoja kolejke. mialam zrobic krew i mocz, ale ja madra zamiast do kubeczka oddalam wszystko do kibelka:/ tak sie dzieje, jak pojemnik na mocz nie lezy na widoku w toalecie... takze teraz tylko krewka, jutro przyjade z moczem.

Oliath- trzymam kciuki za Was, daj znac co i jak.

En- wg mnie powinnas odpoczywac kochana. ja 3 tyg temu uslyszalam, ze szyjka nieznacznie skrocona, ale gin nie zlecil lezenia ani nic. i ja oczywiscie dalej spacerowalam pare razy dziennie czy szorowalam lazienke. po 3 tyg szyjka niestety znowu ulegla skroceniu. dlatego nie szalej kochana, to pewnie wszystko wroci do normy i bedzie gites.

Stary 2013-05-16, 09:36   #2235
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze, że już wróciłaś. I jak cudownie miło, że mimo oblężenia oddziałów tak bezproblemowo się Tobą zajęli i tak dokładnie sprawdzili Dobrze, że przyczyna znaleziona i można działać. Szybciorem do gina i będzie dobrze..cieszę się

Stary 2013-05-16, 09:41   #2236
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
byłam w szoku jak to opowiadała, mówiła, że ludzie dziwnie się na nią patrzyli-w sumie się nawet nie dziwię

wrzuciłam zdjęcie mojego brzucha do klubu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:44   #2237
d0tkaaa
Zakorzenienie

hellooooll )) [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40832640]

Ja też mam focha na TŻa.
Przychodzi z pracy i tylko rzuci, że "było OK, nudy" czy coś.
A jak przychodzi co do czego, to jest, że ja go nie słucham, ja się nie interesuję.

Jak ja mu umiem pół godziny opowiadać o mojej fascynującej wyprawie do Tesco, a on o całym dniu pracy jest w stanie powiedzieć "nic się nie działo", to sory......

No i ostatecznie ja siedzę wieczorem i gapię się na seriale, on gra, bo nie mamy o czym gadać :/ Przecież wszystkie moje wyprawy na targ po chleb już streszczone :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
oj Perse,myslalam ze tak to tylko u mnie moj tez zazwyczaj jak chce sie coś dowiedziec to musze od niego wyciagac itp. a ja nawet jak sie naprodukuje i opowiadam coś to on mowi " aha" hahaha )) przyzwyczailam sie,chodziaz jak mam zly dzien i chce sie wyzyc na kims to mu sie za to obrywa ze nie gada ze mną itp
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian.
Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze.
Lekarz sie smial ze za rok znowu sie spotkamy. Myslalam ze palne jego i Tz.
Ide spac. Jutro wstawie zdjecie do klubu.
Buziaki drogie Laseczki i jeszcze za kciuki nie dziekuje!
gratulacje
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tez bym sie wkurzyla. TZ sie wydaje ze to ogarniecie tematu ubranek rozmiary i rodzaje i czy wygodne i czy odpowiednie na porę roku to pikus. Chwila moment i zrobione, a potem samo sie pierze i prasuje i ląduje rozmiarami w szafie
Ja ostatnio tez miałam do przejrzenia wory ubranek i mimo ze byliśmy z TZ w jednym pokoju to nawet oka nie podniósł z nad iPada gdy pytałam sie czy ie nada dana rzecz
Wnerwilam sie i powiedziałam ze ne będę wszystkiego robić sama i ma zapowiedziane ze prasowanie należy do niego

pięknie waży maluch.
A czemu chodzisz do dwóch ginow w jednym tygodniu?
Moj tez taki,niewie nawet jakie mam ciuszki dla malej .. a jak ja bedzie mial przebrac to chyyba na komodzie bede mu musiala napisac gdzie co jest zeby balaganu mi nie zrobil hahah :P ale... tlumacze sobie to tym ze nie wie i przynajmniej jak kupuje nastepną rzecz to nie bedzie wiedzial i zawsze mu moge powiedziec ze juz dawnoo ja kupowalam haha a jak kupuje coś typu kocyk itp to ostatnio mowi ''Ladny,moge sie nim przykryc?" hahahha ))
Cytat:
Jakby mnie nie bylo jutro albo cos to znaczy, ze jednak za wczesnie sie cieszylam z poprawy cisnienia.
Teraz mierzone x 2 wychodzi prawie 140/83.
Obie stopy spuchniete, prawa duzo mniej jednak.
Lewa coraz gorzej, juz puchna palce.
Moczenie kilkadziesiat minut w lodowatej wodzie - zero efektu.
Trzymanie w gorze - zero efektu.
Lilo leciutko kopie, czekam az pobryka, bo inaczej IP bez dyskusji.
A jak pobryka i cisnienie pokaze sie nizsze, to ide spac z noga do gory i zobaczymy rano.

A z dobrych wiesci - wozek przekroczyl moje najsmielsze oczekiwania, nie ma NAJMNIEJSZYCH sladow uzytkowania poza moze oponkami i moze gdzieniegdzie mikroskopijne zmechacenia na gondoli/ budce - ale pokrycie to sztruks, piekny czekoladowy kolor, bym musiala byc mega czepialska, zeby krecic nosem.
Gondola ogromna, budka XXL, chrom lsni az oczy trzeba mruzyc, calosc osadzona wysoko, po krolewsku. Okienka bez rysek, wnetrze w stanie sklepowym wrecz. Dalbym za niego i dwa razy tyle, i trzy nawet Budka nic a nic nie opada, sztywno stoi/ lezy, okienko z tylu to samo, kola w stanie idealnym, A JAK ON SIE PROWADZI!!! Dmuchnac i jedzie i buja sie delikatnie na boki i przod-tyl, tak sobie stalam i bujalam i lzy mi az poszly z radosci
Prezentuje sie z taka godnoscia i klasa, ze bede z nim wygladala jak uboga guwernantka Lilo, nie pani matka raczej

I teraz najlepsze : maz wnosi wozek do domu i biegiem na dol z powrotem. Patrze jak na wariata, bo to 3 pietra sa wysokie. A on tacha DRUGI WOZEK - spacerowy TAKO Fast Rider czarno-czerwony i z usmiechem do mnie - dostalas gratis do Royce'a .........!!!!!!
Tako jak w zalaczniku, trzeba mu tylko wymienic sprezyne jedna i ma lekko wyjasniony od slonca kolor na budce czerwony.

No ja chyba jednak jestem w czepku urodzona
to fajnie ze z wozka jestes zadowolona i z gratisu
I dobrze ze z Wami wszystk ok,lez odpoczywaj nie przemeczaj sie;*
I lec do gina po antybiotyk.

musze paznokcie skrocic a tak mi sie nie chce... Jutro do kolezanki na tego grila ,ale uzgodnilismy ze wracamy w nocy do Krk bo nie chce mi sie spac u kogos itp tym bardziej ze tam nie ma nawet wc i jest tylko "wychodek" bo to domek letniskowy taki wiecie... no i mowie do tz ze jak ja tam pojde w nocy sikac jeszcze sie gdzies wywale na brzuch czy uderze jakas galezia haha ( bo trzeba kawalek przejsc od domu) haahaha a on " no fakt" a po za tym to dobrze bo moze skoczymy na to usg tylko niewiem czy jest sens popoludniu jechac,ale wsumie daleko nie ma mozna sie garnąc i zobaczyc czy sie zalapie,to ma byc w m1 czy plazie?

zjadlam sniadanie i poprawilam lodem.haaahahah

wczoraj wogole pierwszy raz od ..... nie pamietam ilu .... mielismy przytulanko z TZ ależ mi tego brakuje .. normalnego bez brzuszka :P wiadomo,troche sie czulam jak slonica i brzuch musiał byc zakryty no ale coż . chce stwierdzic ze kto moze niech sie kopuluje po 36 tyg ( czy 38 tyg nigdy nie pamietam) bo kapa zarasta i jest ciasna jak niewiem,i niewiem jak głowka przejdzie i wogole hahahahah lece sie zbierac i na spacer korzystac z pieknej pogody i tego ze w kauflandzie jest promocja na pepsi 2x2 litry za niecale 6 zł

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:44   #2238
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie sama chciała...
kazać ciężarnej skakac po schodach...chyba trochę niebezpiecznie

Stary 2013-05-16, 09:45   #2239
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dzoan dużo dobrych opini słyszałam o bebecarze, także wiem, że to solidna firma i będziesz zadowolona z wózka.

Oliath trzymaj się z tymi nerkami i jak już dojdziesz do siebie to chcemy więcej fotek tego wózka! koniecznie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
w sumie sama chciała...
no szkoda, ale taka separacje to dla dobra dzieci, żeby się nie pozarażały.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:46   #2240
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też cholcia nie potrafię się często powstrzymać od śmiechu.. jestem zła, ale kąciki same wędrują do góry przy rozśmieszankach.. i wtedy mam do siebie wyrzuty, że nie wytrzymałam

O wózeczku to już dawno dawno pisałam.. może ze 2 miechy temu i zdjącie wklejałam jak będzie wyglądać.. masz prawo nie pamiętać Tylko nie chcieliśmy go za szybko kupować, ale już termin coraz bliżej, więc niech czeka na Lola.. cena 700zł..wózek bebecar 3 w 1. Ale jaki model dokładnie to nie pamiętam. Wkleję jeszcze raz zdjęcia:
a no i kółka przednie będą mniejsze i bliżej siebie, niż na tych zdjęciach
Super wózeczek Nie wiem czy mi się zdaje, ale przednie koła są delikatnie skrętne??
Sama zaczynam dopiero się rozglądać, ale nie wiem czy w ogóle takie wózki produkują, jakie chciałabym mieć - skrętne koła z możliwością blokowania, bardzo lekki wózek i marzeniem byłby do tego pompowane koła
Cytat:
Nie poszedł od razu, bo dzis wczesniej zaczyna prace i juz nie wyrabial sie. Mamy paragon i nr paragonu jest i kwota, wiec bedziemy opier... ich dzisiaj. Nawet jak nic nam nie dadza to chodzi o fakt. Niech wiedzą, kasjerki beda mialy prze☠☠☠.... (ale brzydko dzis mowie). Ja ogolnie jestem lagodny czloewiek, nie raz np w restauracji jak kelnert sie pomyslil to lagodzilam sytuacje, bo kazdy jest tylko czlowiekiem, ale takie jawne oszustwo - bardzo nie ladnie.

A tz musiał isc do pracy, bo to wlasna dzialalnosc i my z kolei tez walczymy o klienta i nie mozemy pozwolic sobie na to, ze ktos przyjdzie i pocaluje klamke.

Mnie w sumie nawet o te 50zł nie chodzi, bo jakos srednio wierzylam ze sie zalapie, ale jak wyszlo, ze to oszustwo to nie puszcze tego tak sobie. Za 50zł mam dwie paczki 1 pampersow i na jedne chusteczki nawilzane starczy.

Oli do gina po leki. Czyli jednak trzeba sprawdzac jak cos sie dzieje.

Gdybym nagle zniknela to nie przezywac, bo komp mi szwankowac zaczyna. Chyba cos z widowsem. Jakby co to napisze którejś sms-a po wizycie.
wcale się nie dziwię, że ciśnienie ci się podniosło, ja bym też do kierownika leciała, bo jakim prawem jakiś babsztyl na kasie dokonuje selekcji? Powinni wam tak czy siak dać ten bon
Stary 2013-05-16, 09:53   #2241
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Oli, jak dobrze, ze jesteś:-* jednak miałam przeczucia co do Ciebie. Pij duuuzo, żeby filtrowac nerki.

Witam się!
dziś pospalam do 8:50, wstalam jak mąż wyszedł, więc znów nic... A ja już nie chce się z nim kłócić:-(

a wczoraj masażu nawet nie zrobił?

stokrotka: a jak Twój?

Cytat:
nie słyszałam o skakaniu na schodach jeśli to nie jest niebezpieczne dla dziecka to dlaczego nie

Noooo wygląda na to że dzisiaj przyjedzie wieczorem komoda, łóżeczko i szafa. Hurra!! nawet nie wiecie jak się cieszy, szzcególnie że strasznie ciężko było nam zgrać siebie, transport i wujka, który ma klucze do domu, gdzie wszystko stoi.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-16, 09:53   #2242
surka
Zakorzenienie

CZeść słoneczka u mnie znowu piękną słoneczna pogoda

Zaciskam zadzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:57   #2243
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Oliath: no nerki to też chyba nie za dobrze co? ale przynajmniej wiadomo o co chodzi i to pewnie będzie łatwiejsze do opanowania. W sumie trochę się nie dziwię, że nasze organizmy w ciąży wariują, bo przecież to ogromny wysiłek... 3mam kciuki żebyś szybko opanowała sytaucję.

Margoś: hyhy.. no cóż, życzę wytrwałości w wywoływaniu

Tweed: ojej, współczuję. Mam nadzieję że szybko przejdzie.

Idzia: spójrz jeszcze na regulamin promocji. Oprócz gwiazdek itp zawsze do każdej promocji jest tworzony regulamin (niestety, nikt nie czyta - przykładem dość drastycznym jest Pobieraczek.pl). Akurat pracuje w branży gdzie króluje Sale, Mid Season Sale i okazjonalne promo... więc mogę doradzić na co zwrócić uwagę (od strony centrali). Na pewno jednak, jeśli mówisz, że osoby za Twoim TZ-tem dostały bon, a on nie, nawet kupując kilka rzeczy o łącznej kwocie 200zł, to koniecznie idźcie do Biura Obsługi Klienta, a nawet odwołajcie się do Rzecznika Praw Konsumenta. Bo jeśli nie ma takiego zastrzeżenia w regulaminie, że to ma być jeden produkt za 200zł (co mnie dziwi, bo raczej się tego nie robi, zwykle chodzi o łączną wartość paragonu) to macie 100% prawo do tego bonu. Poza tym w sklepie mają wykaz transakcji, także też łatwo będzie sprawdzić pierwsze 50 osób z paragonem o tej wartości oraz powinni w sklepie notować wydany bon do nr paragonu (chociaż tu może być różnie).
No byloby super gdyby jednak byl ten regulamin dostepny. Na ofercie nie ma mowy nic o regulaminie ani tez gdzie mozna byloby go przeczytac. Niemniej jednak to ze ktos inny dostal ten bon i tez nie kupil jednej rzeczy za 200zł daje podstawe dyskusji. A ten bon wartosci 10zł, ktory mamy i tez nam nie odliczyli ma tylko takie zastrzeżenia, ze trzeba zrobic zakupy za min. 100zł w dniach 16.05-15.06 2013r. tyle z istotnych rzeczy w regulaminie. Oba warunki spełnione.

Tż twierdzi, że tam bylo zamotane wszystko bardzo, z jednej strony szkoda kasjerek ale skoro poszly do pracy, moga wolniej wbijac, pytac sie kogos kto wiecej wie ale powinny znac zasady promocji i rowno traktowac klientow.
Stary 2013-05-16, 09:57   #2244
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

nie słyszałam o skakaniu na schodach jeśli to nie jest niebezpieczne dla dziecka to dlaczego nie

Noooo wygląda na to że dzisiaj przyjedzie wieczorem komoda, łóżeczko i szafa. Hurra!! nawet nie wiecie jak się cieszy, szzcególnie że strasznie ciężko było nam zgrać siebie, transport i wujka, który ma klucze do domu, gdzie wszystko stoi.
Upomnialam się o masaż:-P
super, że mebelki jadą

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:01   #2245
idzia111
Zakorzenienie

Przez te akcje chociaż mam cisnienie dobre: 100/60
Stary 2013-05-16, 10:02   #2246
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Pospałam porządnie Dawno nie wylegiwałam się tak długo.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian.
Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze.
Lekarz sie smial ze za rok znowu sie spotkamy. Myslalam ze palne jego i Tz.
Ide spac. Jutro wstawie zdjecie do klubu.
Buziaki drogie Laseczki i jeszcze za kciuki nie dziekuje!
dla mamusi i synusia.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do płci to my nie mamy problemu... na 100% będziemy mieć małe Gluciątko

Oliath- dobrze, że wszystko sprawdzone, zdiagnozowane Uff, ulga!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:04   #2247
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Sama zaczynam dopiero się rozglądać, ale nie wiem czy w ogóle takie wózki produkują, jakie chciałabym mieć - skrętne koła z możliwością blokowania, bardzo lekki wózek i marzeniem byłby do tego pompowane koła
no to widzę, że marzysz o moim wózku

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:04   #2248
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dzoan dużo dobrych opini słyszałam o bebecarze, także wiem, że to solidna firma i będziesz zadowolona z wózka.
pocieszyłaś mnie

Cytat:
Super wózeczek Nie wiem czy mi się zdaje, ale przednie koła są delikatnie skrętne??
Z tego co koleżanka mówiła, to przednie koła są skrętne i można je blokować Tylko chyba nie są pompowane..to trochę szkoda.. no ale mam nadzieję, że będą w użyciu wygodne..

Cytat:

Super

Stary 2013-05-16, 10:04   #2249
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki,
ja od rana wkurzona jestem, miałam mieć spotkanie z położną, na które się bardzo cieszyłam (bo dzisiaj miało być KP), ale tak mnie od wczoraj goni, że szok mam okropną biegunkę, myślałam, że może czegoś się wczoraj nażarłam, ale dzisiaj od rana znowu to samo jak leżę, albo siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko wstanę i zaczynam chodzić, to od razu kibelek!
Jeszcze mały takie mi wygibasy urządza, jakich nigdy dotąd nie było, cały brzuch faluje aż się momentami zastanawiam czy zdążę do kibelka dobiec
Niech przejdzie ta biegunka pij dużo, żeby się nie odwodnić.

Oliath
Cieszę się, że z tobą i Lilo wszystko w porządku i dobrze, że wiesz co powodowało te opuchnięcia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:05   #2250
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chce stwierdzic ze kto moze niech sie kopuluje po 36 tyg ( czy 38 tyg nigdy nie pamietam) bo kapa zarasta i jest ciasna jak niewiem,i niewiem jak głowka przejdzie i wogole hahahahah

Cytat:

za mebelki!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości