|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Oliath dobrze, ze jest dobrze i źle, że nie do końca rewelacyjnie
![]() ale wiesz przynajmniej co sie dzieje, Ty to wogole masz przejscia ostatnio
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Oliath: no nerki to też chyba nie za dobrze co? ale przynajmniej wiadomo o co chodzi i to pewnie będzie łatwiejsze do opanowania. W sumie trochę się nie dziwię, że nasze organizmy w ciąży wariują, bo przecież to ogromny wysiłek... 3mam kciuki żebyś szybko opanowała sytaucję.
Margoś: hyhy.. no cóż, życzę wytrwałości w wywoływaniu ![]() Tweed: ojej, współczuję. Mam nadzieję że szybko przejdzie. Idzia: spójrz jeszcze na regulamin promocji. Oprócz gwiazdek itp zawsze do każdej promocji jest tworzony regulamin (niestety, nikt nie czyta - przykładem dość drastycznym jest Pobieraczek.pl). Akurat pracuje w branży gdzie króluje Sale, Mid Season Sale i okazjonalne promo... więc mogę doradzić na co zwrócić uwagę (od strony centrali). Na pewno jednak, jeśli mówisz, że osoby za Twoim TZ-tem dostały bon, a on nie, nawet kupując kilka rzeczy o łącznej kwocie 200zł, to koniecznie idźcie do Biura Obsługi Klienta, a nawet odwołajcie się do Rzecznika Praw Konsumenta. Bo jeśli nie ma takiego zastrzeżenia w regulaminie, że to ma być jeden produkt za 200zł (co mnie dziwi, bo raczej się tego nie robi, zwykle chodzi o łączną wartość paragonu) to macie 100% prawo do tego bonu. Poza tym w sklepie mają wykaz transakcji, także też łatwo będzie sprawdzić pierwsze 50 osób z paragonem o tej wartości oraz powinni w sklepie notować wydany bon do nr paragonu (chociaż tu może być różnie).
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Oliath wróciła
Cytat:
![]() O wózeczku to już dawno dawno pisałam.. może ze 2 miechy temu Tylko nie chcieliśmy go za szybko kupować, ale już termin coraz bliżej, więc niech czeka na Lola.. cena 700zł..wózek bebecar 3 w 1. Ale jaki model dokładnie to nie pamiętam. Wkleję jeszcze raz zdjęcia:a no i kółka przednie będą mniejsze i bliżej siebie, niż na tych zdjęciach
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-16 o 09:25 |
|
|
|
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grunt, że wiadomo co robić dalej.Cytat:
|
|
#2226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam taką nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do cellulitu kurcze chciałąbym doznać takiego szoku jak Ty, ale nie było mi dane, bo cellulit mam odkąd sięgam pamięcią
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Mela: dobra jest...
olej bo w końcu do gina jedziesz a ciśnienie bez sensu Ci podskoczy
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
A, i nie napisalam Wam, ze krew mi brali z tej innej reki niz zawsze i w minute po wkluciu mialam tak opuchnieta zyle, ze dopiero dzis moge z wielkim bolem lokiec zgiac
siniak i bulwa na kilka cm Ała.
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Oli, jak dobrze, ze jesteś:-* jednak miałam przeczucia co do Ciebie. Pij duuuzo, żeby filtrowac nerki.
Witam się! dziś pospalam do 8:50, wstalam jak mąż wyszedł, więc znów nic... A ja już nie chce się z nim kłócić:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ). Ja ogolnie jestem lagodny czloewiek, nie raz np w restauracji jak kelnert sie pomyslil to lagodzilam sytuacje, bo kazdy jest tylko czlowiekiem, ale takie jawne oszustwo - bardzo nie ladnie. A tz musiał isc do pracy, bo to wlasna dzialalnosc i my z kolei tez walczymy o klienta i nie mozemy pozwolic sobie na to, ze ktos przyjdzie i pocaluje klamke. Mnie w sumie nawet o te 50zł nie chodzi, bo jakos srednio wierzylam ze sie zalapie, ale jak wyszlo, ze to oszustwo to nie puszcze tego tak sobie. Za 50zł mam dwie paczki 1 pampersow i na jedne chusteczki nawilzane starczy. Oli do gina po leki. Czyli jednak trzeba sprawdzac jak cos sie dzieje. Gdybym nagle zniknela to nie przezywac, bo komp mi szwankowac zaczyna. Chyba cos z widowsem. Jakby co to napisze którejś sms-a po wizycie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-16 o 09:32 |
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy Wam pisałam, ale chyba nie...
w sobotę odwiedziłam koleżankę, w grudniu urodziła synka, Gabryś ma na imię i w szpitalu, żeby szybciej urodzić kazali jej skakać po schodach i ona skakała ![]() w sumie sama chciała... najgorsze było to, że jej synek złapał gronkowca i 17 dni musiała leżeć, a 5letnia córa nie mogła ich odwiedzać, mówiła, że wyła cały czas z tęsknoty |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
hejka z rana,
czekam w labie na swoja kolejke. mialam zrobic krew i mocz, ale ja madra zamiast do kubeczka oddalam wszystko do kibelka:/ tak sie dzieje, jak pojemnik na mocz nie lezy na widoku w toalecie... takze teraz tylko krewka, jutro przyjade z moczem. Oliath- trzymam kciuki za Was, daj znac co i jak. En- wg mnie powinnas odpoczywac kochana. ja 3 tyg temu uslyszalam, ze szyjka nieznacznie skrocona, ale gin nie zlecil lezenia ani nic. i ja oczywiscie dalej spacerowalam pare razy dziennie czy szorowalam lazienke. po 3 tyg szyjka niestety znowu ulegla skroceniu. dlatego nie szalej kochana, to pewnie wszystko wroci do normy i bedzie gites. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że przyczyna znaleziona i można działać. Szybciorem do gina i będzie dobrze..cieszę się |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuciłam zdjęcie mojego brzucha do klubu |
|
|
|
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
hellooooll
)) [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40832640]Ja też mam focha na TŻa. Przychodzi z pracy i tylko rzuci, że "było OK, nudy" czy coś. A jak przychodzi co do czego, to jest, że ja go nie słucham, ja się nie interesuję. Jak ja mu umiem pół godziny opowiadać o mojej fascynującej wyprawie do Tesco, a on o całym dniu pracy jest w stanie powiedzieć "nic się nie działo", to sory...... No i ostatecznie ja siedzę wieczorem i gapię się na seriale, on gra, bo nie mamy o czym gadać :/ Przecież wszystkie moje wyprawy na targ po chleb już streszczone :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oj Perse,myslalam ze tak to tylko u mnie moj tez zazwyczaj jak chce sie coś dowiedziec to musze od niego wyciagac itp. a ja nawet jak sie naprodukuje i opowiadam coś to on mowi " aha" hahaha )) przyzwyczailam sie,chodziaz jak mam zly dzien i chce sie wyzyc na kims to mu sie za to obrywa ze nie gada ze mną itp Cytat:
![]() Cytat:
a jak kupuje coś typu kocyk itp to ostatnio mowi ''Ladny,moge sie nim przykryc?" hahahha ))Cytat:
I dobrze ze z Wami wszystk ok,lez odpoczywaj nie przemeczaj sie;* I lec do gina po antybiotyk. musze paznokcie skrocic a tak mi sie nie chce... Jutro do kolezanki na tego grila ,ale uzgodnilismy ze wracamy w nocy do Krk bo nie chce mi sie spac u kogos itp tym bardziej ze tam nie ma nawet wc i jest tylko "wychodek" bo to domek letniskowy taki wiecie... no i mowie do tz ze jak ja tam pojde w nocy sikac jeszcze sie gdzies wywale na brzuch czy uderze jakas galezia haha ( bo trzeba kawalek przejsc od domu) haahaha a on " no fakt" a po za tym to dobrze bo moze skoczymy na to usg tylko niewiem czy jest sens popoludniu jechac,ale wsumie daleko nie ma mozna sie garnąc i zobaczyc czy sie zalapie,to ma byc w m1 czy plazie?zjadlam sniadanie i poprawilam lodem.haaahahah ![]() wczoraj wogole pierwszy raz od ..... nie pamietam ilu .... mielismy przytulanko z TZ ależ mi tego brakuje .. normalnego bez brzuszka :P wiadomo,troche sie czulam jak slonica i brzuch musiał byc zakryty no ale coż . chce stwierdzic ze kto moze niech sie kopuluje po 36 tyg ( czy 38 tyg nigdy nie pamietam) bo kapa zarasta i jest ciasna jak niewiem,i niewiem jak głowka przejdzie i wogole
|
|||
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
dzoan dużo dobrych opini słyszałam o bebecarze, także wiem, że to solidna firma i będziesz zadowolona z wózka.
Oliath trzymaj się z tymi nerkami i jak już dojdziesz do siebie to chcemy więcej fotek tego wózka! koniecznie ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy mi się zdaje, ale przednie koła są delikatnie skrętne??Sama zaczynam dopiero się rozglądać, ale nie wiem czy w ogóle takie wózki produkują, jakie chciałabym mieć - skrętne koła z możliwością blokowania, bardzo lekki wózek i marzeniem byłby do tego pompowane koła ![]() Cytat:
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stokrotka: a jak Twój? Cytat:
jeśli to nie jest niebezpieczne dla dziecka to dlaczego nie Noooo wygląda na to że dzisiaj przyjedzie wieczorem komoda, łóżeczko i szafa. Hurra!! nawet nie wiecie jak się cieszy, szzcególnie że strasznie ciężko było nam zgrać siebie, transport i wujka, który ma klucze do domu, gdzie wszystko stoi.
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść słoneczka
Zaciskam zadzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż twierdzi, że tam bylo zamotane wszystko bardzo, z jednej strony szkoda kasjerek ale skoro poszly do pracy, moga wolniej wbijac, pytac sie kogos kto wiecej wie ale powinny znac zasady promocji i rowno traktowac klientow. |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że mebelki jadą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Przez te akcje chociaż mam cisnienie dobre: 100/60
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pospałam porządnie Dawno nie wylegiwałam się tak długo.Cytat:
dla mamusi i synusia. Cytat:
Oliath- dobrze, że wszystko sprawdzone, zdiagnozowane Uff, ulga!
|
||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko chyba nie są pompowane..to trochę szkoda.. no ale mam nadzieję, że będą w użyciu wygodne..Cytat:
|
|||
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pij dużo, żeby się nie odwodnić.Oliath Cieszę się, że z tobą i Lilo wszystko w porządku i dobrze, że wiesz co powodowało te opuchnięcia |
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za mebelki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

no do smiechu mi nie bylo, ale pani bez gadania mnie zapakowala na lezanke po okazaniu stopy do wgladu i informacji o ostatnim cisnieniu (poczulam sie w sumie jak po wyroku juz), i jeszcze opitol zebralam, ze tak pozno przyjezdzam i bez sprawdzenia na PR, gdzie we Wro sa miejsca w szpitalach. Powiedzieli, ze poloza mnie na septycznej jakby bylo zle, a jakby bylo srednio, ale nie tragicznie, to karetka do innego szpitala. Pani polozna sprawdzila mi cisnienie i juz bylo w normie
brak w moczu bialka, natomiast jakies insze goowna, w tym bakterie... no i nerki mi nie wyrabiaja i puchne dlatego! Na koniec pan dr i pani polozna dali mi dwie torbiszcza gazetek, reklamowek i probek dla Lilo i dla Lali tez
i kazali z wynikami leciec do mojego gina po antybiotyk dzis/jutro.

w ogóle myślę, że fajną sprawą byłoby zamieszczenie na 1 stronie, która z nas, na jaki wózek się decyduje
Grunt, że wiadomo co robić dalej.

siniak i bulwa na kilka cm
za wizytę

pięknie waży maluch.
mam okropną biegunkę, myślałam, że może czegoś się wczoraj nażarłam, ale dzisiaj od rana znowu to samo
aż się momentami zastanawiam czy zdążę do kibelka dobiec