|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
super wiesci.
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
VVGH rodziła sn, nereczce jutro zrobią usg, mace wszystkie pozdrowionka
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Can napisz nam wiecej co u Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do skóry - w okolicach pępka mam bardzo rozciągniętą i może trochę bardziej tkliwą, ale ogólnie nie jest źle... Cytat:
ja właśnie te baletki jedyne, co sobie kupiłam, to takie mam szmaciano-skóro-udawane, ale w powykrawane jakieś wzorki, żeby oddychała stopa. a i tak moim stopom średnio fajnie w nich było. butów ze skóry udawanej, jakiegoś plastiku itp nie kupię za żadne skarby nawet w tych skórzanych może się smrodek zrobić, szczególnie, jak się tam pakuję z tymi sztucznymi rajstopami. to już wolę czasem te "jednorazówki" rajstopy założyć, co się drą niemiłosiernie, ale one takie bardziej oddychające są... ech, moje stopy to jak dobry, długo-dojrzewający włoski ser aaaaaa, jeszcze chciałam dodać: kąpiel była boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! jestem teraz szczęśliwsza kocham wanny!
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-05-16 o 14:36 |
||
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
hej. nie mam czasu napisanie za bardzo bo młody mi po nocach nie śpi a jeszcze przecież mam drugie
![]() dzisiaj od 3 do rana praktycznie nie spał, a na dobre to usnął po południu, jestem padnieęta po prostu! budzi się co ok 2 i pół godziny na karmienie, czyli w miarę normalnie no tylko żeby spał. A tak to całe popołudnia przesypia a w nocy broi... no nic tylko czekać aż mu się rytm sam naprawi ![]() no i ma chyba żółtaczkę jakąś opóźnioną także opalam go kiedy tylko mogę i od dzisiaj pasteryzuję swoje mleko i daje z butli... trochę roboty przy tym mam... a tak poza tym to jest kochany! normalnie chce się go zjeść |
|
|
|
#1687 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
----- Padam na ryjek! Takie wyprawy już nie dla mnie! A jak pomyślę, że muszę jeszcze iść się ogolić, to mi się w ogóle tej wizyty odechciewa
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
cloche to ,, w razie w " W takim razie będę bujać wózkiem
Chociaż z tego co zaobserwowałam, to teraz to sobie mogę mówić, a wyjdzie co innego i nie można się przy niczym upieraćDasz radę jeszcze w wannie?? Dla mnie wyjść to masakra...
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze życie już się zmieniło liczyłybyście je ze mną Cytat:
![]() Cytat:
Karolina dzięki za polecenie odkurzacza, zapowiada się świetnie i już kocham turboszczotkę |
|||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twój mąż widzę wyidealizował świat a mój jakoś taki spokojny. cieszy się, ale grzecznie czeka, no i jest wdzięczny za każdy dzień, żeby co nieco pokończyć w domu i przygotować. a gadałam z mamą dzisiaj i tak wyglądał fragment o małżu: - a jak tam przyszły tatuś? pewnie już cały zestresowany? - nie, spokojny. i zmotywowany do prac wykończeniowych w domu - ach, to pewnie udaje przed tobą, żeby ciebie dodatkowo nie stresować. mężczyźni też przeżywają... akurat to chyba jakieś jej ciche życzenie. mój tata ma totalnie olewacki stosunek do wszystkiego, a mama z kolei to panikara straszna i jej ulubionym zajęciem jest zamartwianie się powiedziałam jej to i temat został zmieniony
|
|
#1693 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A jak ktoś nie może się dodzwonić to obdzwania wszystkich dookoła czy ja przypadkiem nie rodzęCytat:
Może weźmie nas z zaskoczenia ![]() Cytat:
No teraz to się popłakałam
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() można zebrać bardzo dużo mleczka dzięki nim aaa i ja na początku odciągałam laktatorem po 1 ml przez pół godziny (ale to było między 1 a 3 dniem w szpitalu :P), potem odciągałam bardzo dużo, teraz już mniej, bo mój ssaczek dużo ze mnie wysysa ![]() -=- MAM APEL DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN ,KTÓRE NADAL ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD KUPNEM CHUSTY !! --- chusta to nasze wybawienie ! dzięki niej mogę cokolwiek zrobić w domu , a Mały śpi jak aniołek i ma potrzebę bliskości zaspokojoną ![]() nie wyobrażam sobie życia bez niej
|
|
|
|
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak znajoma opowiadala, ze dziecko zasypialo im tylko w samochodzie. wystarczylo wlaczyc silnik no i kiedy juz mieli wielki kryzys, a malemu wlaczal sie "wyjec" to brali go do auta i jezdzili po okolicy, bo dziury tez musialy byc
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nazywa się ENEMA (no ale jej nie wykorzystałam) |
|
|
|
|
#1699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jeszcze walczę. Daje sobie jeszcze tydzień - jak nic się nie zmieni to się poddam... Laktator mam dobry - ten sam co z młodą. Ale wtedy nie miałam problemu z pokarmem -leciało ze mnie ciurkiem szkoda mi małego ale co zrobić...Cytat:
Jestem na ścisłej diecie przez alergię małego Ale dziękiu temu mam już -13kg od porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Napiszę w wolnej chwili bo teraz w końcu idę coś zjeść
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam do domu, na dworze piękne słonko i cieplutko
![]() Po ktg: tętno ok, Młody dzisiaj bardziej ruchliwy niż ostatnio, skurczy brak... |
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie potrzebowalam a kupiłam
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja już wolę włożyć Małego do chusty niż wozić samochodem ![]() dzieci potrzebują bujania, przytulania itp... nie da się tego uniknąć, to ich naturalna potrzeba |
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
hehe co do bujania w wózku to mój np. się nie buja
ale huśtawkę mam za to, ciekawe czy się sprawdzibyłam na ciuchach i kupiłam młodemu kocyk do sesji i kotka pluszowego (tak słodko paczył ) chciałam też kupić wiklinowy koszyk do sesji, ale gościa z wikliną nie było dziś ![]() znalazłam firmę z tłami z Krakowa i można odebrać osobiście a jakie ładne![]() http://allegro.pl/indywidualne-tlo-t...225193645.html
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-05-16 o 15:08 |
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam "awarię" na sali porodowej podczas parcia
no cóż.... życie
|
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
właśnie odkryłam źródło mojego swędzenia rąk i łuszczenia się skóry między palcami... podejrzewałam cholestazę... a to płyn uniwersalny z chlorem* jako wybielaczem. Wkurzyłam się, że kupiłam taki środek, że nie spojrzałam, ale myślałam, że taki płyn powinien być bezpieczny, a nie "działać drażniąco w kontakcie ze skórą"! grr... a ja nie lubię gumowych rękawiczek, bo pocą mi się w nich ręcę. i tak sobie wybielam skórę gdzieś od 2 miesięcy. Jestem wściekła i mam nadzieję, że moje dziecię nic a nic nie ucierpiało * cif universal w sprayu - nie polecam, niby taka dobra marka a takie syfy w składzie
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a teraz to ty mi o lodach przypomniałaś... a tak się składa, że mam te lidlowe "magnumy" z migdałami w zamrażarce ale deser musi poczekać, bo jeszcze obiadek w żołądku: łosoś, mizeria ze świeżym koperkiem i gotowane ziemniaki strasznie dobrze wchodzą mi ziemniaki z mizerią w tej ciąży... tylko że do niedawna ogórkami wszelkiej maści rzygałam, więc krótka z tego była przyjemność
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dziś musimy dojeść ogórkową
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kolejną księżniczkę !!!
Właśnie widzę, że 15 min temu dostałam smsa od Ag_nes ![]() "Nina urodziła się dzisiaj, 2900g 51 cm i drze się najgłośniej na oddziale Pozdrawiam"
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z nerką pewnie dopiero się okaże, może nic nie było, tylko woleli dmuchać na zimne... sprawdzą na spokojne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

super wiesci.

ja właśnie te baletki jedyne, co sobie kupiłam, to takie mam szmaciano-skóro-udawane, ale w powykrawane jakieś wzorki, żeby oddychała stopa. a i tak moim stopom średnio fajnie w nich było. butów ze skóry udawanej, jakiegoś plastiku itp nie kupię za żadne skarby 

pewnie zaczął kluskę mówić i widział złość w moim wzroku, to się opamiętał 

nie mam pojecia dlaczego, co robie zle, czy taka moja uroda?

liczyłybyście je ze mną
klask i: