|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Melduję, że kocyki wyjęte z pralki. Na pierwszy rzut oka nic im nie jest. Kształt zachowały, kolory też. Zobaczymy jak wyschną, ale jestem dobrej myśli
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla siostry
|
|
#2822 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
A jak z majonezem to trochę mniej. Tak na szybko Wam piszę ze SR co się dowiedziałam, bo lecę zaraz do diabetologa, a jeszcze muszę wywiesić pranie. SUPLEMENTACJA WITAMINY D I K: Po 1 - dowiedzcie się, czy do szpitala nie musicie wziąć witaminy D dla maluszka, czy ją podają oni sami. Po 2 - witamina D od 1. dnia życia, witamina K - od 8. doby do końca 3 miesiąca. I w zależności od tego, czy karmicie piersią, pół na pół czy mm (bo w mm jest witamina K, więc żeby nie przedawkować). Witamina D przynajmniej do roku, ale spokojnie można ją podawać i starszym dzieciom. Poza tym o diecie dużo mówiliśmy, ale ja to mam wszystko w małym palcu, więc tak sobie tylko słuchałam. No i dostałam butelkę, smoeczek, Sudocrem, witaminę D 12 kapsułek, 2 wkładki laktacyjne i pełno ulotek Jak tak dalej pójdzie, to SR skompletuje mi pół wyprawki, mam już 2 butelki, 2 smoczki, 3 sudocremy, 2 bepantheny (wszystko z gratisów ) i sporo innych drobiagów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Najpierw z nadrabiania, bo znowu mi poucina cytowane..
to już sie nazywa uzależnienie )Misiaczka: masakra ta Twoja teściowa, jesteś bardzo cierpliwa bo ja bym nie wytrzymała normalnie. Ile można, nie jej chata niech się odwali! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super ze topór zakopany, zawsze lżej i przyjemniej. Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40852399]witam się w 33 tygodniu ciąży !!!! [/QUOTE] brawa!! i niech TZ się troszkę uspokoi, żebyś sama nie musiała mieć na głowie tyle. brawo!! niech Oliwia się jeszcze nie pcha na świat.. chwilkę się jeszcze poprzytula w brzuszku Ghia; cały czas trzymam kciuki za TZ-ta! Zdjęcia mam poki co bałaganu lekkiego.. jesli chcecie ogólnie zobacyzć jak to wygląda.
|
|
#2825 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę na balkonie bo w domu duchota.... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- TZ włączył juz ekspres. Cieszę sie bo kocham kawę a zadko ja pije ze względu na ciśnienie.... Ale zmierzylam i mam 116/74 to moge sobie pozwolić. Oczywiście TZ doleje mi 3/4 mleka ale i tak jestem happy Ps. Kawka jest, TZ nawet biszkopt z kremem przyniósł także zmykam
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kawę robię ogólnie tak, jak każdy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Gabi ładnie rośnie w siłę
|
||
|
|
|
#2827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
i po tym poście mogę z czystym sumieniem powiedzieć że nadrobiłam.. jako że sniadanie juz dawno zjadłam.. to kolejną herbatkę kończe i dopijam wodę
![]() dzisiaj jest tak gorąco, że nawet mi się nie chce nic.. najchętniej bym sie wywaliła plackiem na ogródku i poopalała, ale jak na dwupak jest trochę za ciepło.. w kwestii siary u mnie nic suchutko cały czas... ale nie martwię się póki co. na SR mówiła babeczka że może się np w ogóle nie pojawić. Igor od dwóch dni regulanrie zaczyna mnie budzić między 1-2 i potem 5-6 i a potem ok 10. wiec byłyby to dobre godziny na karmienie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40855640]
SUPLEMENTACJA WITAMINY D I K: Po 1 - dowiedzcie się, czy do szpitala nie musicie wziąć witaminy D dla maluszka, czy ją podają oni sami. Po 2 - witamina D od 1. dnia życia, witamina K - od 8. doby do końca 3 miesiąca. I w zależności od tego, czy karmicie piersią, pół na pół czy mm (bo w mm jest witamina K, więc żeby nie przedawkować). Witamina D przynajmniej do roku, ale spokojnie można ją podawać i starszym dzieciom. Poza tym o diecie dużo mówiliśmy, ale ja to mam wszystko w małym palcu, więc tak sobie tylko słuchałam. No i dostałam butelkę, smoeczek, Sudocrem, witaminę D 12 kapsułek, 2 wkładki laktacyjne i pełno ulotek Jak tak dalej pójdzie, to SR skompletuje mi pół wyprawki, mam już 2 butelki, 2 smoczki, 3 sudocremy, 2 bepantheny (wszystko z gratisów ) i sporo innych drobiagów [/QUOTE] No wypasione prezenty dostałaś ![]() Co do witaminy D- już się dowiadywałam i u mnie w szpitalu ją sami zapodają. Nie trzeba mieć. To znaczy trzeba, ale już w domku. Ja wychodzę z założenia, że mało nam tej witaminy D i będę chyba podawała ją znacznie dłużej niż do 1 roku.
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do oddychania to czasem mam wrazenie jakbym sie dusila z braku powietrza, niby gleboko oddycham ale mojemu organizmowi chyba to nie wystarcza ;/ |
|
|
|
|
#2830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mama przyszla i poszla, przyjdzie pozniej. Takze na razie zostaje z Wami
![]() Cytat:
gdybym mogla to w tym czasie posprzatalabym, zrobila pranie, cos ugotowala, a tak nie moge i mi sie nudzi, ksiazki przeczytane i nie ma co robicCytat:
wloski nawet na plecach mialaCytat:
|
|||
|
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami, net mi szwankuje i źle sie pisze,
Cytat:
Cytat:
no dużo masz tego na koncie, ale jeszcze trochę i będzie malenka na swiecie, a ty poczujesz sie lepiej Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w nocy nie czuje ruchow malego ;/ nie wiem czy dobrze czy nie ;/
dzis zrobilam pierwsze pranie, wypralam spiszki i flanelki w temp 60, mam nadzieje, ze dobrze, skarpetki i czapeczki tez, teraz musze biale wyprac. ja mam zajawke na kwasne- wpasnie wcinam zelki |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam bardzo za gratulacje i dla mnie jako dla cioci
i dla siostry. Teraz trzeba tylko już czekać na kuzyna dwóch małych szkrabów siostry. Jeszcze niecałe dwa miesiące i mój Michaś do nich dołączy ![]()
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Podenerwować Was?
Nic mi się ciężej nie oddycha, normalnie
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno moja babcia płakała z przerażenia jak ją zobaczyła po urodzeniu, bo nie wiedziała co się dzieje :P A ja podobno miałam włosy jak mnich, z tyłu głowy :P |
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Gluciątko ma się bardzo dobrze )Anulka dla mamy i cioci
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40855640]Ja daję na pół selera i 1 jabłko pół kubeczka jogurtu (takiego miałego, zott albo coś). A jak z majonezem to trochę mniej. Tak na szybko Wam piszę ze SR co się dowiedziałam, bo lecę zaraz do diabetologa, a jeszcze muszę wywiesić pranie. SUPLEMENTACJA WITAMINY D I K: Po 1 - dowiedzcie się, czy do szpitala nie musicie wziąć witaminy D dla maluszka, czy ją podają oni sami. Po 2 - witamina D od 1. dnia życia, witamina K - od 8. doby do końca 3 miesiąca. I w zależności od tego, czy karmicie piersią, pół na pół czy mm (bo w mm jest witamina K, więc żeby nie przedawkować). Witamina D przynajmniej do roku, ale spokojnie można ją podawać i starszym dzieciom. Poza tym o diecie dużo mówiliśmy, ale ja to mam wszystko w małym palcu, więc tak sobie tylko słuchałam. No i dostałam butelkę, smoeczek, Sudocrem, witaminę D 12 kapsułek, 2 wkładki laktacyjne i pełno ulotek Jak tak dalej pójdzie, to SR skompletuje mi pół wyprawki, mam już 2 butelki, 2 smoczki, 3 sudocremy, 2 bepantheny (wszystko z gratisów ) i sporo innych drobiagów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dzięki za cenne info U nas w SR nic nie dają
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też, ale nie chciałam tego mówić głośno
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje wszystkich ostatnich wizyt , coraz wieksze te nasze maluszki
widziałam ze była mowa o przybieraniu na wadze w ciaży , tak więc ja w 25 tyg miałam 8 kg wiecej, gin nie mówił nic na ten temat więc chyba jest ok ,poza tym na necie znalazłam kalkulatro ile powinnam w ciaży przytyc i wyszło mi ze 15 kg...nie wiem czy mozna temu ufać czy nie , ale jezeli tak to mam jeszcze troche kg w zapasie
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe ani ja nigdy nie czulam kopania w nocy
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wpłynęła mi drugi raz kasa z ZUSu... Połowę mniej niż poprzednio, ale nie pisze za jaki to okres... W sumie daje więcej niż moja miesięczna wypłata. Możliwe, że to już to drugie zwolnienie? W odległości tygodnia? Nie rozumiem tego
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Ona: wyślij TZ-ta po książki...
mam podobnie, więc nie jesteś sama Stokrotka: cieszę sie że z mężem lepiej ![]() Kathe: nie masz czym się przejmować, mnie też nie budził. Dopiero teraz.. i w sumie nie wiem na ile to jest związane z tym że i tak czuję że muszę iść siku w tym czasie, a na ile tym, że mały kopie. Poniżej zdjęcia bałaganu w sypialni
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam caly pokój małej w takim bałaganie, pudła, pudła pudła i burdel
![]() może też fotkę wstawie kiedyś |
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
a do kiedy teraz jestes na l4? Mozliwe, mi tak wyplacili
|
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze miałam od 5.04 do 18.04 (od razu płatne z ZUSu), potem od 19.04 do 13.05 i teraz mam do 10.06. Tydzień temu wpłynęło mi tyle, co za miesiąc mniej więcej. A teraz dokładnie połowa tej kwoty....
Wygląda to jakby mi najpierw zapłacili za to drugie zwolnienie, a teraz za pierwsze... ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Ale nie powiem, cieszę się bardzo, bo zapowiadało się, że będziemy bez kasy do końca miesiąca.
|
#2850 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 7 miesiącCytat:
ale ładna pogoda dzisiaj, poszłam na targ się przejść a teraz odpoczywam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

Gratulacje dla siostry

i do tego mam ciagle częściowo zapchany nos. Przez to jak wchodzę po schodach to dysze jak spaslak
(nie to, ze cos sie dzieje, profilaktycznie cos ale ja rozemocjonowana a gin roztrzepana z natury i tak sie dogadalysmy
)

mam nadzieję ze mama dobrze sie czuje