Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 12:51   #2071
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Tak 2 dni temu prezentował się apartament W.
Tak jak pisałam wczoraj brzuszek ma 118-120 cm
Ale ma apartament

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 12:56   #2072
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale to innym razem, bo dziś w menu naleśniki a na deser ciasto dyniowe
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja dziś robię szarlotkę
Ale mi robicie smaka!

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
dziewczynka - Lena
Gratuluję

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
łał super sliczny moj tez mial tyle albo 122cm

Cytat:
ja mialam taki brzuch i mlody mial 3370 to nie az tak duzo no ale jescze mial 2 tyg. do wyjscia , a le mialam za do jakies mega miesiste i duze lozysko wiec moze ono tez ma wplyw
Może

Ciekawi mnie jeszcze czy Młody zechce wyjść przed tp czy poczeka do tp (tak jak urodził się tatuś) czy przenosimy (czyli tak jak urodziła się mamusia)

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też zapierniczam jak motorek tak jakby na 4 <ogólnie to jest 3 tyle że to stara kamienica i nawet jak się wchodzi na parter to są schody> a małemu to się chyba bardzo podoba i ani myśli opuścić lokalu
wyprasowałam milion pięćset koszul i koszulek męża, on ma więcej ubrań niż ja
zaraz śmiagam kupić sobie jakieś japonki, potem do sklepu po kapuste na surówkę, mam dziś powera!

Widocznie naszym synkom podoba się chodzenie po schodach

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:01   #2073
vil84
Wtajemniczenie

gratuluje nowych dzieciaczków !!!!

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

mi tez zwisa i nie wiem czy dostalyscie te zastrzyki w brzuch do samodzielnego robienia, nie dosc ze za kazdym razem reka mi sie waha- jak przy sciaganiu wosku przy depilacji, to cały brzuchol w mały okragłych sinakach
też miałam siniaki ... jeszcze robisz zastrzyki? ja tylko 6 dostałam. mąż mi robił

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają mniej więcej stałe godziny jedzenia i snu? Jak psychika? Czy też macie cały zestaw nastrojów i uczuć w przeciągu jednego dnia? Czy któraś z Was jest może cały dzień sama a dzieckiem?
jedyne co Przemek ma stałe to to że jak ja do niego wstaje w nocy to się wybudza i nie śpi po 2-3 godziny mężowi jakoś lepiej to idzie, dziś poszli spać o 23, Młody obudził się o 1.30. potem po 3, po 5 i od 6.30 już w ogóle nie śpi ale zasypiał mu od razu po karmieniu. teraz go dałam kolejny raz do łóżeczka bo zasypiał mi na rękach i popłakuje ale jakoś bez przekonania więc może uśnie tym razem bo widzę że zmęczony biedaczek.

z psychiką nie mam za bardzo problemów ale to dlatego że mąż jest teraz ciągle w domu. jak jeszcze w kwietniu pracował to każdego wieczoru prawie płakałam jak miałam wizję kolejnej totalnie nieprzespanej nocy 5 pod rząd na przykład

Dziewczyny RATUNKU !!!!!!!!!
mamy przeboje z kotem .... zawsze była cudowna, grzeczna, w sumie dalej jest, ale jest zazdrosna o Przemka .... nie dziwię się, bo on jest tak absorbującym dzieckiem że dziś np. musieliśmy się zajmować nim od 6 rano i dopiero zasypia, przez to na kota jakoś nie ma czasu ... wiem, żadne usprawiedliwienie w każdym razie jakiś tydzień temu zasikała leżaczek, a dziś nad ranem jak mąż karmił Przemka wlazła do kosza w wózku i tam nasikała ... .tak w dupę dostała i piszczała że aż się obudziłam, biedna nawet jej przytulić nie mogłam bo zasłużyła .... nigdy nie robiła takich rzeczy, raz nasikała na dywanik ale to dlatego że miała naprawdę brudną kuwetę, nawet mąż przyznał potem że widział ale nie chciało mu się sprzątnąć i zostawił na rano. a ja byłam w szpitalu wtedy. no i nie wiem co dalej, mąż był tak wściekły jak nasikała dziś rano że zapowiedział że po południu wywozi kota z domu do mojej mamy. przeszło mu potem ale wiem że jeszcze jeden taki numer i będzie wojna bo ja kota nie oddam, to nie zabawka którą się oddaje jak się zepsuje. kot jest nieszczęśliwy i dlatego to robi, to nasza wina nie jej. tylko nie wiem co robić, poza poświęcaniem jej większej ilości uwagi .... jak mamy Przemka na rękach to ona nie chce podejść i się przytulić czy położyć na kolanach, chyba że jest już bardzo zdesperowana. w ciągu dnia się gdzieś chowa po kątach ostatnio a wieczorami fakt bawimy się z nią ale chyba jej za mało

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-17 o 13:09
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:03   #2074
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, dzięki wielkie!
to następnym razem powiem tej dziewczynie, że ja mam trochę niżej tą macicę moją... w ogóle dziwna macica, nie chciała się rozrosnąć wyżej i mój brzucho wygląda jak opadnięty, a nigdy nie opadł

w ogóle to to dzisiejsze KTG trwało dłużej, bo coś im się nie podobało. dziecko za spokojne... no ale on jest spokojny razem ze mną - kładę się, to on się ułoży odpowiednio, kopnie ze 3 razy, i potem chyba śpi no i przyłazili i mi dziecko budzili no........ biedaczek, spać mu nie dają. a on leniuszek i śpioszek po mamusi
no ale doktorek powiedział, że mam bardzo uważać teraz na ruchy i jak by młody był zbyt spokojny, to od razu walić na szpital. a we wtorek wizyta kontrolna znowu...
jeszcze a propo spania dzidzi na KTG. Jak dzidzia śpi, to zapis wygląda między innymi tak jakby zagrażało mu nietotlenienie. Dlatego położne i lekarze tak gonią brzuszki, żeby dzidzia jednak nie spała. Warto zabrać ze sobą coś słodkiego lub jakiś sok. Bo tak zapis sie może ciągnąć i ciągnąć, kobiecie najczęściej jest nie wygodnie na tej kozetce i w ostateczności jak zapis wyjdzie nie prawidłowy mogą zostawić na patologii na kontroli.
Stary 2013-05-17, 13:05   #2075
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzieki cloche ze zacytowalas koezanke bo mi umknal ten post

Ja moge opowiedzec oszpitalu na Solcu, jesli jestes zainteresowana. Sa tu tez bywalczynie Karowej, Madalinskiego i Bielanskiego
Już się ostatecznie zdecydowałam na szpital św. Zofii na Żelaznej - byłam tam wczoraj w dniu terminu porodu na KTG i od razu założyli mi kartę, będzie szybciej przy przyjęciu No i mam go najbliżej, więc w 5 minut mąż mnie dowiezie w razie czego

Zastanawiam się tylko jeszcze na szpitalem "awaryjnym", jakby akurat na Żelaznej mieli kompletnie zapchaną porodówkę i tutaj przydadzą się wszelkie Wasze opinie o innych szpitalach

Mąż przekonywał mnie do Karowej i do wynajęcia położnej stamtąd, ale jak zaczęłam pytać ją o to, czy nacinają krocze (odp.: "prawie zawsze") i o to czy rodząca może wybrać sobie dowolną pozycję (odp.:"wolimy jak leży, bo wtedy mamy wszystko pod kontrolą"), oraz o to, czy mogę odmówić udziału gapiących mi się między nogi studentów ("niestety nie") - to jednak powiedziałam mężowi, że Karowa odpada :/
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:08   #2076
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witajcie

02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.
ale fajnie, kolejne bliźniaki gratuluję no i maluchy całkiem całkiem, taka zdrowa waga jak na podwójny pakiet
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:10   #2077
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
też miałam siniaki ... jeszcze robisz zastrzyki? ja tylko 6 dostałam. mąż mi robił
Ja ich miałam 20 do domu plus te co w szpitalu wiec w sumie 26, skonczyłam dopiero w poniedziałek, mój mąż uciekał z pokoju jak wyciągałam te strzykawki więc raczej by mi ich nie zrobił, a ułatwiłoby to sprawę bo ja wbijałam z zamkniętymi oczami

a z kotem niefajnie jedyne co możesz zrobić to poświęcać jej więcej uwagi, ja też się martwie o moją sunie, taka przygaszona się zrobiła dla małego jest dobra tylko wącha i czasem poliże ale i tak mi jej żal, staramy się jej poświęcać dużo uwagi i nie przeganiać, zabieram ją nawet jak tylko mogę na spacery z wózkiem, co nie jest łatwe pchać wózek + 35 kg pies
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-05-17 o 13:16
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:13   #2078
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
gratuluje nowych dzieciaczków !!!!

jedyne co Przemek ma stałe to to że jak ja do niego wstaje w nocy to się wybudza i nie śpi po 2-3 godziny mężowi jakoś lepiej to idzie, dziś poszli spać o 23, Młody obudził się o 1.30. potem po 3, po 5 i od 6.30 już w ogóle nie śpi ale zasypiał mu od razu po karmieniu. teraz go dałam kolejny raz do łóżeczka bo zasypiał mi na rękach i popłakuje ale jakoś bez przekonania więc może uśnie tym razem bo widzę że zmęczony biedaczek.

z psychiką nie mam za bardzo problemów ale to dlatego że mąż jest teraz ciągle w domu. jak jeszcze w kwietniu pracował to każdego wieczoru prawie płakałam jak miałam wizję kolejnej totalnie nieprzespanej nocy 5 pod rząd na przykład

mamy przeboje z kotem .... zawsze była cudowna, grzeczna, w sumie dalej jest, ale jest zazdrosna o Przemka .... nie dziwię się, bo on jest tak absorbującym dzieckiem że dziś np. musieliśmy się zajmować nim od 6 rano i dopiero zasypia, przez to na kota jakoś nie ma czasu ... wiem, żadne usprawiedliwienie w każdym razie jakiś tydzień temu zasikała leżaczek, a dziś nad ranem jak mąż karmił Przemka wlazła do kosza w wózku i tam nasikała ... .tak w dupę dostała i piszczała że aż się obudziłam, biedna nawet jej przytulić nie mogłam bo zasłużyła .... nigdy nie robiła takich rzeczy, raz nasikała na dywanik ale to dlatego że miała naprawdę brudną kuwetę, nawet mąż przyznał potem że widział ale nie chciało mu się sprzątnąć i zostawił na rano. a ja byłam w szpitalu wtedy. no i nie wiem co dalej, mąż był tak wściekły jak nasikała dziś rano że zapowiedział że po południu wywozi kota z domu do mojej mamy. przeszło mu potem ale wiem że jeszcze jeden taki numer i będzie wojna bo ja kota nie oddam, to nie zabawka którą się oddaje jak się zepsuje. kot jest nieszczęśliwy i dlatego to robi, to nasza wina nie jej. tylko nie wiem co robić, poza poświęcaniem jej większej ilości uwagi .... jak mamy Przemka na rękach to ona nie chce podejść i się przytulić czy położyć na kolanach, chyba że jest już bardzo zdesperowana. w ciągu dnia się gdzieś chowa po kątach ostatnio a wieczorami fakt bawimy się z nią ale chyba jej za mało
dzieci,koty i kłopoty
z futrzakiem się baw,dawaj mu smakołyki, był w domu pierwszy więc jst na bank zdziwiony że małe płaczące coś zdegradowało go z roli Pierwszego Pieszczocha do roli Chwilowo nie mamy na Ciebie czasu
potrzeba czasu i wiecej zabawy..albo drugiego kota

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Ja ich miałam 20 do domu plus te co w szpitalu wiec w sumie 26, skonczyłam dopiero w poniedziałek, mój mąż uciekał z pokoju jak wyciągałam te strzykawki więc raczej by mi ich nie zrobił, a ułatwiłoby to sprawę bo ja wbijałam z zamkniętymi oczami
zastrzyki przeciw zakrzepowe?

ja do domu nie dostaalam

moge blizne cepanem juz traktowac?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:15   #2079
Ashyshqa
Zakorzenienie

Podczytywalam Was w komunikacji, teraz juz jestem w domku, nakarmilysmy sie i idziemy zaraz do parku. Wizyte u chirurga i w pracy udalo mi sie odhaczyc w 2,5h, wiec mala nie zdazyla nawet zglodniec
tz wzial ja w miedzyczasie do przychodni i przywiozl dobre wiesci: bilirubina spada, waga rosnie
W parku mamy zamiar walnac sie na kocyk i.ja ide spac
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:17   #2080
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Podczytywalam Was w komunikacji, teraz juz jestem w domku, nakarmilysmy sie i idziemy zaraz do parku. Wizyte u chirurga i w pracy udalo mi sie odhaczyc w 2,5h, wiec mala nie zdazyla nawet zglodniec
tz wzial ja w miedzyczasie do przychodni i przywiozl dobre wiesci: bilirubina spada, waga rosnie
W parku mamy zamiar walnac sie na kocyk i.ja ide spac
zimno!
wszyscy w krotkim rekawku, na dworze, na kocykach/ławkaach a ja jestem w kilku dlugich rekawach,szlafroku i pod koldra :|
ciagle mi mega zimno

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 13:18   #2081
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zastrzyki przeciw zakrzepowe?

ja do domu nie dostaalam

moge blizne cepanem juz traktowac?
przeciwzakrzepowe
ja smaruje już 2 tygodnie, contratubex czy jakos tak, gin mi dał bo tez bym ten cepan kupila
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:18   #2082
karolina2121
siedzę i myślę

hej

Naklepałyście postów od rana

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

karolina kupujesz płyn do lewatywy a nie lewatywę ale ja też poszłam po lewatywę
Już kupiłam tą Enemę - jest z aplikatorem, ale nie wiedziałam, że ta cała buteleczka to na raz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Z polecenia naszej Karoliny wybrałam ten: http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...rzacz-jupiter/ i jest świetny, pozbyłam się całej sierści z dywanów (a mam te z długim włosiem) i przy okazji zobaczyłam ile ja włosów tracę
trochę wielka krowa z niego w porównaniu z naszym starym ale jest super

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja to mam szczęście do ogłoszeń jednak. Właśnie przeglądam w celu znalezienia chusty (swoją drogą Justi, ta Natibaby nie wydaje Ci się jakaś taka gładka? W Twojej widać splot. Ona taka ma być? ) i natknęłam się na świetne nosidełko.

Szpszedam !!

http://tablica.pl/oferta/szpszedam-u...tml#c500cae5ef
O matko
Cytat:
Witajcie

02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.
GRATULACJE !
Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
U mojej babci też z okolic Łukowa mówi się bułki na parze lub parowańce pycha zjadło by się
OOoo wszyscy mają kogoś w Łukowie No to zapraszam na herbatkę

Cytat:

Mam "W oczekiwaniu na dziecko", "Język niemowląt" i "Pierwszy rok życia dziecka"

Cytat:
Tak 2 dni temu prezentował się apartament W.
Tak jak pisałam wczoraj brzuszek ma 118-120 cm
Piękny

Cytat:

O nie nawet mnie nie strasz takimi rewelacjami Obawiam się, że Franek też może być zazdrosny...
Stary 2013-05-17, 13:22   #2083
ankaaa206
Wtajemniczenie

jaki upał, wyszłam na chwilę i mam stopy shreka ale za to kupiłam japonki śliczne
tija93 dzięki za rady ja staram się zawsze coś słodkiego przed ktg zjeść żeby nie był płaski zapis, dziś idę na ktg o 17, poproszę męża by mnie zawiózł, nie da rady iść w takim upale

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
zimno!
wszyscy w krotkim rekawku, na dworze, na kocykach/ławkaach a ja jestem w kilku dlugich rekawach,szlafroku i pod koldra :|
ciagle mi mega zimno
zazdroszczę ja się rozpływam, wiatrak cały czas włączony, okna pootwierane, niby tylko 22 st w domu ale i tak jest ciepło

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:23   #2084
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny pocytowałam przez kilka dni i mi poznikało widziałam, że zastanawiałyście się nad laktatorami polecam ten z aventu http://allegro.pl/philips-avent-lakt...221576116.html mam go i naprawdę jest świetny, szkoda kasy na te elektroniczne ja nim 90 ml ściągam w 15 minut i ma fajną cenę

Ja na dupsko wcisnę moje spodnie, ale już za nic nie zapnę, a ciążowe mi spadają, nie mam w czym chodzić a niby do wagi sprzed ciąży tylko 4 kg
Przyszedł mi wczoraj i jakaś masakra ten laktator. Nie jestem w stanie nim 10 ml uciągnąć, lepiej mi idzie plastikowym z pompką z apteki za 8,5.
Cytat:
ja teraz tak mam okropne

w ciagu godziny bedzie polozna.. kurcze... musze jej pokazac pepek lodej bo cos dziwnie mi wyglada
Moja ma brzydki Wypukły bo chyba za krótko związali i dupa.
I co Ci położna powiedziała?

Mi brzuch wisi, kg stoją, nie wchodzę dalej w nic. Miejmy nadzieję, że kwestia czasu i tego by się wziąć za siebie.

Zazdroszczę Wam zwykłych szwów, bo są podobno o niebo lepsze niż rozpuszczalne.

Zaliczyłam dentsytę, zdziwiona była, że przyszłam tak szybko po porodzie. Zarejestrowaliśmy z TŻ Matyldę Pospacerowaliśmy, a nasze dziecię ani drgnęło. Przez 3 godziny spało Jak dojechaliśmy do domku to łaskawie się obudziła i coś podziamdziała

Dziewczyny karmiące piersią, jecie pieczywo ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:24   #2085
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

a z kotem niefajnie jedyne co możesz zrobić to poświęcać jej więcej uwagi, ja też się martwie o moją sunie, taka przygaszona się zrobiła dla małego jest dobra tylko wącha i czasem poliże ale i tak mi jej żal, staramy się jej poświęcać dużo uwagi i nie przeganiać, zabieram ją nawet jak tylko mogę na spacery z wózkiem, co nie jest łatwe pchać wózek + 35 kg pies
widze kazda inaczej brala zastrxyki , ja 12 razem z tymi w szpitalui ciesze sie ze juz skomczylam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 13:24   #2086
vil84
Wtajemniczenie

buahaha ... mamy z babcią nową zabawę
czatuje w oknie kuchennym i jak tylko widzi że mąż wychodzi z domu i idzie do garażu (tzn że albo gdzieś jedzie albo się bawi autem w garażu, a w ciągu ostatniego tygodnia ciągle coś w garażu robił) to od razu dzwoni do mnie czy może przyjść "pooglądać Przemusia". pomijając fakt że mam ochotę jej odpowiedzieć że to nie zoo i może przyjść nas odwiedzić a nie na "oglądanie" to nie mam do niej cierpliwości bo zawsze dziecko mi wybudza (nie mówię że robi to specjanie ale zawsze pakuje łapy do niego jak śpi i zawsze się przebudza a wiecie jaki problem jest żeby on zasnął, zwracam jej o to uwagę to "aaaaa nie przesadzaj zaraz zaśnie" - taaak, 4 godziny później ). zawsze tak mocno opiera się na łóżeczku że mąż dwa razy musiał je rozkładać i składać na nowo - zwracam jej uwagę to "przesadzam, to jest łóżko, nie złamie się" - taaaa bo turystyczne są takie stabilne i poza tym męczy wysłuchiwanie mnie po dwie godziny że "jakie piękne łapki, ale on się rusza, przecież on nie śpi (to że śpi i się rusza to jakoś nie trafia do niej ) itp itd .... dlatego robimy wszystko żeby przychodziła jak mąż jest w domu bo wtedy przyjdzie, popatrzy i pójdzie - wiem, wredne a najlepsze jest to że się obraziła na mnie bo nie pozwoliłam jej dziecka wziąć na ręce - ale ona jest słaba bardzo bo nigdzie nie wychodzi, opiera się na lasce, ledwie się na nogach trzyma i po prostu upuściłaby go ... powiedziałam że ok ale żeby usiadła i dam go do rożka ... to się obraziła "bo chciała sobie rączki i nóżki pooglądać" i poszła

Stary 2013-05-17, 13:26   #2087
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Przyszedł mi wczoraj i jakaś masakra ten laktator. Nie jestem w stanie nim 10 ml uciągnąć, lepiej mi idzie plastikowym z pompką z apteki za 8,5.

Moja ma brzydki Wypukły bo chyba za krótko związali i dupa.
I co Ci położna powiedziała?

Mi brzuch wisi, kg stoją, nie wchodzę dalej w nic. Miejmy nadzieję, że kwestia czasu i tego by się wziąć za siebie.

Zazdroszczę Wam zwykłych szwów, bo są podobno o niebo lepsze niż rozpuszczalne.

Zaliczyłam dentsytę, zdziwiona była, że przyszłam tak szybko po porodzie. Zarejestrowaliśmy z TŻ Matyldę Pospacerowaliśmy, a nasze dziecię ani drgnęło. Przez 3 godziny spało Jak dojechaliśmy do domku to łaskawie się obudziła i coś podziamdziała

Dziewczyny karmiące piersią, jecie pieczywo ?
moja tez ma wystajacy pepol
nie lubie :<

kg nie wiem jak u mnie.waga u rodzicow,ja nie mam...

Cytat:
widze kazda inaczej brala zastrxyki , ja 12 razem z tymi w szpitalui ciesze sie ze juz skomczylam
ja nie miałam wcale dziiiwne

salviae-widac roznice po smaarowaiu blizny ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 13:28   #2088
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj spakuję bo mąż mnie już ciśnie...chyba się boi, że sam będzie musiał to zrobić. Tylko nie wiem do jakiej się spakować...
Do największej
Ja już się kilka razy przepakowywałam i na porodówkę podręczną biorę największą bo co chwilę coś dodaję. No bo na poród muszę mieć zmienne obuwie i klapki pod prysznic, tonik i płatki się przydadzą, kosmetyczkę też dołożyłam, bo jakbym chciała zęby umyć dla orzeźwienia albo posmarować coś kremem ... i tak sobie rzeczy z pobytowej przewędrowały do porodowej

Cytat:
dokładnie tak jest ciężar dziecka jest równomiernie rozłożony no i mamy wolne ręce
Jak to jedna ze znajomych powiedziała powiedzenie "ludowe" że "siano ma być na grabiach a dziecko na rękach" to ja już te ręce wybieram. Poza tym, nie wyobrażam sobie gotować z dzieckiem na brzuchu jak teraz uważam żeby nim nigdzie nie dotknąć to później jeszcze większy będzie z dzieckiem to zupełnie sobie nie wyobrażam.
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Im bliżej porodu tym bardziej mi się to nierealne wydaje.. Jakoś nie moge uwierzyć, że będa skurcze ja w szpitalu.. dziecko potem obok..
Uwierz, boś ty przeterminowana z resztą tak jak ja, teraz dopiero zaczyna do mnie docierać ten cały "poród"

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A propo wiesiołka- czy któraś może mi napisać co on czyni i po ile kapsułek się bierze... Przepraszam, że pytam, ale zawsze omijałam wiesiołkowe rozkminki, bo mnie nie dotyczyły
Tyle ile na opakowaniu, on uelastycznia chyba całą skórę, a do porodu się przydaje w szyjce i tamtych okolicach.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To skoro ja jej praktycznie już nie mam to nie wiem czy jest sens brać. Myślałam ze uelastycznia ogólnie krocze...
Ogóle na skórę dobrze działa, chodzi o to żeby nie pękać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:29   #2089
axella
Zakorzenienie

GG do axella

chcialam jakas sukienke..i tak ogladam te na all i popadam w depreche wyglądową.nie dosc ze wygladam okropnie po ciazy to teraz wszystko wygladaloby na mnie fatalnie.. baskinki-jakbym doope za mala miala :/ wszystko ledwo za tylek (lubilam ale z tymi rozsttepami moge zapomniec ) albo mega obcisle (brzuch)

w co ja mam se ubierac by jak kobieta wygladac

aaa w to mam! bede wiesniara w dresie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-17, 13:30   #2090
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vil może wycisz telefon i nie odbieraj a później oddzwoń jak mąż wróci

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:31   #2091
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Konkurs na największe brzuchy forumowe

Dziś kończymy 35 tydzień
na wadze +14 kg

Co zrobić z truskawek na obiad??
Mam tyle samo na + i ostatnio dostałam właśnie ochrzan od ginekologa, że za dużo Że powinnam mieć maks 12, a ja już mam 14...no ale nic z tym już nie zrobię raczej.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja juz po sniadanku, ogarniam mieszkanko.
O 11 na ktg
Rozstepy na brzuchu coraz bardziej wyraźne
Smarowanie kilka razy dziennie nie pomaga
Nie przejmuj się...na pewno już Ci za dużo nie wyjdzie bo jesteś przy końcu, a te szybko się zwężą i zszarzeją.
Choć muszę przyznać, ze przestałam się już łudzić, że mnie to ominie, bo sporo Was pierwsze rozstępy znajduje między 37-40 tc...więc żadna radość, ze 34 tc się nie ma

Cytat:
Witajcie

GRATULUJĘ
Synek to już od urodzenia gentelmen Przepuszcza kobietę wcześniej

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:32   #2092
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u mnie torba stoi pusta
u mnie brak torby muszę poszukać jakiejś walizki... przy przeprowadzce wszystko jakoś się "posiało"...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:33   #2093
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak to jedna ze znajomych powiedziała powiedzenie "ludowe" że "siano ma być na grabiach a dziecko na rękach" to ja już te ręce wybieram. Poza tym, nie wyobrażam sobie gotować z dzieckiem na brzuchu jak teraz uważam żeby nim nigdzie nie dotknąć to później jeszcze większy będzie z dzieckiem to zupełnie sobie nie wyobrażam.
.
no każdy robi jak uważa, ja nie wiem czy będę w stanie z dzieckiem coś ugotować ale posprzątać już owszem

Stary 2013-05-17, 13:37   #2094
xal
Zakorzenienie

Vil ja się na zwierzakach nie znam, ale może zapytaj jakiegoś weterynarza
Cytat:
zimno!
ciagle mi mega zimno
A cycki masz nadal twarde? Bo jak nie ściągnęłaś tego twardego to właśnie zaczyna ci się zapalenie. Zimno, gorączka, dreszcze ... Marsz po laktator i opróżnić do końca, bo później będzie bardziej bolało!

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
no każdy robi jak uważa, ja nie wiem czy będę w stanie z dzieckiem coś ugotować ale posprzątać już owszem
Powiem Ci, że bałabym się. Chyba wolałabym wsadzić do bujaczka.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:37   #2095
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil może wycisz telefon i nie odbieraj a później oddzwoń jak mąż wróci
właśnie tak robię
teraz mąż pojechał do sklepu i już 4 telefony były, umówiłam się z nim że jak będzie wracał to da znać, oddzwonię do babci,pierwsze pytanie kontrolne będzie "jesteś sama?", przyjdzie a za chwilę mężuś wróci i poratuje

Przemcio się budzi ja nie wiem skąd on ma siły

Stary 2013-05-17, 13:43   #2096
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ja pewnie też będę próbowała z bujaczkiem a chusta jeśli dzieciak będzie ryczał i będzie chciał być na rękach

Stary 2013-05-17, 13:43   #2097
karolina2121
siedzę i myślę

Spadam ogarniać jakiś obiad i siebie, bo o 17 wizyta
Stary 2013-05-17, 13:45   #2098
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry za mna pracowity poranek...przyjechala moja kochana siostra, ktora postanowila w ramach prezentu posprzatac mi caly dom. no i wygladalo to tak, ze siedzialam, plotkowalysmy, a ona ogarnela WSZYSTKO. polka po polce, ubrania Nelki, nasze, reczniki, no wszystko wszystko. (a moja mama ma tu naprawde duzo gratow, ktore siostra jakos czarodziejsko posortowala i upchnela po katach, tak ze mam wrazenie, ze zniknely )
tzowi zostala kuchnia, lazienka, podlogi i kurze :P ahhh nawet nie wiecie jaki mi sie lekko zrobilo. teraz juz naprawde moge rodzic!

ps. kolezanka o ktorej wczoraj pisalam (ze pojechala dzien po terminie na kontrolne ktg na IP i okazalo sie, ze ma 5cm rozwarcia) urodzila dzisiaj o 10.30 - porod szybki i bez problemow. maly ma 57cm, 3370 zatem witamy na swiecie Mateuszka - zapewne dobrego kumpla Nelki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:46   #2099
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Zjadłabym kapuśniaczka z Lidla.

Poza tym zauważyłam, że zaczynają mi puchnąć stopy. Rano tak megaśnie spuchły, że trudno mi było iść, tak niestabilnie. Robi mi się tak od siedzenia. Od kompa trudno mi było wstać, a jak trochę posprzątałam, pochodziłam to już jest spoko. Nawet ręce mi tak nie puchną, jak te stopy.
Ja też mam mega opuchnięte, kojarzą mi się ze stopami hobbitów Patrzę na nie i sama się z nich śmieję

Cytat:
zimno!
ciagle mi mega zimno
O kurcze Axella...to ten Swarzędz musi być w innej sferze klimatycznej niż Poznań ja po domu latam w majtkach i topie ;p

Złożyliśmy wczoraj łóżeczko Bardzo nam się podoba, obwieszone tymi wszystkimi dodatkami ( ochraniacze, karuzele etc), teraz mamy tylko mało miejsca w sypialni

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:47   #2100
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Vil ja się na zwierzakach nie znam, ale może zapytaj jakiegoś weterynarza

A cycki masz nadal twarde? Bo jak nie ściągnęłaś tego twardego to właśnie zaczyna ci się zapalenie. Zimno, gorączka, dreszcze ... Marsz po laktator i opróżnić do końca, bo później będzie bardziej bolało!

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

odciagnelam do zera..

ej mam sredni humor, taki maly kryzys, kompletnie nie czuje sie jak kobieta.. nawet cycem karmic nie moge,jeszcze wygladam jak nieszczescie wrrr

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja też mam mega opuchnięte, kojarzą mi się ze stopami hobbitów Patrzę na nie i sama się z nich śmieję

O kurcze Axella...to ten Swarzędz musi być w innej sferze klimatycznej niż Poznań ja po domu latam w majtkach i topie ;p

Złożyliśmy wczoraj łóżeczko Bardzo nam się podoba, obwieszone tymi wszystkimi dodatkami ( ochraniacze, karuzele etc), teraz mamy tylko mało miejsca w sypialni
nie no, tu ludzie tez chodza rozneglizowani..to mi zimno mega :<

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości