|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Ciekawi mnie jeszcze czy Młody zechce wyjść przed tp czy poczeka do tp (tak jak urodził się tatuś) czy przenosimy (czyli tak jak urodziła się mamusia) ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Widocznie naszym synkom podoba się chodzenie po schodach
|
|||
|
|
|
#2073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje nowych dzieciaczków !!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mężowi jakoś lepiej to idzie, dziś poszli spać o 23, Młody obudził się o 1.30. potem po 3, po 5 i od 6.30 już w ogóle nie śpi ale zasypiał mu od razu po karmieniu. teraz go dałam kolejny raz do łóżeczka bo zasypiał mi na rękach i popłakuje ale jakoś bez przekonania więc może uśnie tym razem bo widzę że zmęczony biedaczek.z psychiką nie mam za bardzo problemów ale to dlatego że mąż jest teraz ciągle w domu. jak jeszcze w kwietniu pracował to każdego wieczoru prawie płakałam jak miałam wizję kolejnej totalnie nieprzespanej nocy 5 pod rząd na przykład ![]() Dziewczyny RATUNKU !!!!!!!!! mamy przeboje z kotem .... zawsze była cudowna, grzeczna, w sumie dalej jest, ale jest zazdrosna o Przemka .... nie dziwię się, bo on jest tak absorbującym dzieckiem że dziś np. musieliśmy się zajmować nim od 6 rano i dopiero zasypia, przez to na kota jakoś nie ma czasu ... wiem, żadne usprawiedliwienie w każdym razie jakiś tydzień temu zasikała leżaczek, a dziś nad ranem jak mąż karmił Przemka wlazła do kosza w wózku i tam nasikała ... .tak w dupę dostała i piszczała że aż się obudziłam, biedna nawet jej przytulić nie mogłam bo zasłużyła .... nigdy nie robiła takich rzeczy, raz nasikała na dywanik ale to dlatego że miała naprawdę brudną kuwetę, nawet mąż przyznał potem że widział ale nie chciało mu się sprzątnąć i zostawił na rano. a ja byłam w szpitalu wtedy. no i nie wiem co dalej, mąż był tak wściekły jak nasikała dziś rano że zapowiedział że po południu wywozi kota z domu do mojej mamy. przeszło mu potem ale wiem że jeszcze jeden taki numer i będzie wojna bo ja kota nie oddam, to nie zabawka którą się oddaje jak się zepsuje. kot jest nieszczęśliwy i dlatego to robi, to nasza wina nie jej. tylko nie wiem co robić, poza poświęcaniem jej większej ilości uwagi .... jak mamy Przemka na rękach to ona nie chce podejść i się przytulić czy położyć na kolanach, chyba że jest już bardzo zdesperowana. w ciągu dnia się gdzieś chowa po kątach ostatnio a wieczorami fakt bawimy się z nią ale chyba jej za mało
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-17 o 13:09 |
||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i mam go najbliżej, więc w 5 minut mąż mnie dowiezie w razie czego ![]() Zastanawiam się tylko jeszcze na szpitalem "awaryjnym", jakby akurat na Żelaznej mieli kompletnie zapchaną porodówkę i tutaj przydadzą się wszelkie Wasze opinie o innych szpitalach Mąż przekonywał mnie do Karowej i do wynajęcia położnej stamtąd, ale jak zaczęłam pytać ją o to, czy nacinają krocze (odp.: "prawie zawsze") i o to czy rodząca może wybrać sobie dowolną pozycję (odp.:"wolimy jak leży, bo wtedy mamy wszystko pod kontrolą"), oraz o to, czy mogę odmówić udziału gapiących mi się między nogi studentów ("niestety nie") - to jednak powiedziałam mężowi, że Karowa odpada :/ |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a ułatwiłoby to sprawę bo ja wbijałam z zamkniętymi oczami a z kotem niefajnie jedyne co możesz zrobić to poświęcać jej więcej uwagi, ja też się martwie o moją sunie, taka przygaszona się zrobiła dla małego jest dobra tylko wącha i czasem poliże ale i tak mi jej żal, staramy się jej poświęcać dużo uwagi i nie przeganiać, zabieram ją nawet jak tylko mogę na spacery z wózkiem, co nie jest łatwe pchać wózek + 35 kg pies
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-05-17 o 13:16 |
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z futrzakiem się baw,dawaj mu smakołyki, był w domu pierwszy więc jst na bank zdziwiony że małe płaczące coś zdegradowało go z roli Pierwszego Pieszczocha do roli Chwilowo nie mamy na Ciebie czasu ![]() potrzeba czasu i wiecej zabawy..albo drugiego kota ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ja do domu nie dostaalam ![]() moge blizne cepanem juz traktowac? |
||
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytywalam Was w komunikacji, teraz juz jestem w domku, nakarmilysmy sie i idziemy zaraz do parku. Wizyte u chirurga i w pracy udalo mi sie odhaczyc w 2,5h, wiec mala nie zdazyla nawet zglodniec
![]() tz wzial ja w miedzyczasie do przychodni i przywiozl dobre wiesci: bilirubina spada, waga rosnie W parku mamy zamiar walnac sie na kocyk i.ja ide spac
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy w krotkim rekawku, na dworze, na kocykach/ławkaach a ja jestem w kilku dlugich rekawach,szlafroku i pod koldra :| ciagle mi mega zimno |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja smaruje już 2 tygodnie, contratubex czy jakos tak, gin mi dał bo tez bym ten cepan kupila
|
|
|
#2082 | ||||||||
|
siedzę i myślę
|
hej
Naklepałyście postów od rana Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to zapraszam na herbatkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obawiam się, że Franek też może być zazdrosny...
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki upał, wyszłam na chwilę i mam stopy shreka
ale za to kupiłam japonki śliczne tija93 dzięki za rady ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- zazdroszczę ja się rozpływam, wiatrak cały czas włączony, okna pootwierane, niby tylko 22 st w domu ale i tak jest ciepło |
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypukły bo chyba za krótko związali i dupa.I co Ci położna powiedziała? Mi brzuch wisi, kg stoją, nie wchodzę dalej w nic. Miejmy nadzieję, że kwestia czasu i tego by się wziąć za siebie. Zazdroszczę Wam zwykłych szwów, bo są podobno o niebo lepsze niż rozpuszczalne. Zaliczyłam dentsytę, zdziwiona była, że przyszłam tak szybko po porodzie. Zarejestrowaliśmy z TŻ Matyldę Pospacerowaliśmy, a nasze dziecię ani drgnęło. Przez 3 godziny spało Jak dojechaliśmy do domku to łaskawie się obudziła i coś podziamdziała ![]() Dziewczyny karmiące piersią, jecie pieczywo ?
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciesze sie ze juz skomczylam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
buahaha ... mamy z babcią nową zabawę
![]() czatuje w oknie kuchennym i jak tylko widzi że mąż wychodzi z domu i idzie do garażu (tzn że albo gdzieś jedzie albo się bawi autem w garażu, a w ciągu ostatniego tygodnia ciągle coś w garażu robił) to od razu dzwoni do mnie czy może przyjść "pooglądać Przemusia". pomijając fakt że mam ochotę jej odpowiedzieć że to nie zoo i może przyjść nas odwiedzić a nie na "oglądanie" to nie mam do niej cierpliwości bo zawsze dziecko mi wybudza (nie mówię że robi to specjanie ale zawsze pakuje łapy do niego jak śpi i zawsze się przebudza a wiecie jaki problem jest żeby on zasnął, zwracam jej o to uwagę to "aaaaa nie przesadzaj zaraz zaśnie" - taaak, 4 godziny później ). zawsze tak mocno opiera się na łóżeczku że mąż dwa razy musiał je rozkładać i składać na nowo - zwracam jej uwagę to "przesadzam, to jest łóżko, nie złamie się" - taaaa bo turystyczne są takie stabilne i poza tym męczy wysłuchiwanie mnie po dwie godziny że "jakie piękne łapki, ale on się rusza, przecież on nie śpi (to że śpi i się rusza to jakoś nie trafia do niej
|
|
|
|
#2087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie :< kg nie wiem jak u mnie.waga u rodzicow,ja nie mam... Cytat:
dziiiwnesalviae-widac roznice po smaarowaiu blizny ?
|
||
|
|
|
#2088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się kilka razy przepakowywałam i na porodówkę podręczną biorę największą bo co chwilę coś dodaję. No bo na poród muszę mieć zmienne obuwie i klapki pod prysznic, tonik i płatki się przydadzą, kosmetyczkę też dołożyłam, bo jakbym chciała zęby umyć dla orzeźwienia albo posmarować coś kremem ... i tak sobie rzeczy z pobytowej przewędrowały do porodowej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogóle na skórę dobrze działa, chodzi o to żeby nie pękać.
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam jakas sukienke..i tak ogladam te na all i popadam w depreche wyglądową.nie dosc ze wygladam okropnie po ciazy to teraz wszystko wygladaloby na mnie fatalnie.. baskinki-jakbym doope za mala miala :/ wszystko ledwo za tylek (lubilam ale z tymi rozsttepami moge zapomniec
w co ja mam se ubierac by jak kobieta wygladac aaa w |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Vil może wycisz telefon i nie odbieraj a później oddzwoń jak mąż wróci
|
|
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że powinnam mieć maks 12, a ja już mam 14...no ale nic z tym już nie zrobię raczej.Cytat:
Choć muszę przyznać, ze przestałam się już łudzić, że mnie to ominie, bo sporo Was pierwsze rozstępy znajduje między 37-40 tc...więc żadna radość, ze 34 tc się nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Synek to już od urodzenia gentelmen Przepuszcza kobietę wcześniej
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie brak torby
muszę poszukać jakiejś walizki... przy przeprowadzce wszystko jakoś się "posiało"...
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Vil ja się na zwierzakach nie znam, ale może zapytaj jakiegoś weterynarza
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Powiem Ci, że bałabym się. Chyba wolałabym wsadzić do bujaczka.
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz mąż pojechał do sklepu i już 4 telefony były, umówiłam się z nim że jak będzie wracał to da znać, oddzwonię do babci,pierwsze pytanie kontrolne będzie "jesteś sama?", przyjdzie a za chwilę mężuś wróci i poratuje ![]() Przemcio się budzi ja nie wiem skąd on ma siły
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie też będę próbowała z bujaczkiem a chusta jeśli dzieciak będzie ryczał i będzie chciał być na rękach
|
|
|
|
#2097 |
|
siedzę i myślę
|
Spadam ogarniać jakiś obiad i siebie, bo o 17 wizyta
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
za mna pracowity poranek...przyjechala moja kochana siostra, ktora postanowila w ramach prezentu posprzatac mi caly dom. no i wygladalo to tak, ze siedzialam, plotkowalysmy, a ona ogarnela WSZYSTKO. polka po polce, ubrania Nelki, nasze, reczniki, no wszystko wszystko. (a moja mama ma tu naprawde duzo gratow, ktore siostra jakos czarodziejsko posortowala i upchnela po katach, tak ze mam wrazenie, ze zniknely ) tzowi zostala kuchnia, lazienka, podlogi i kurze :P ahhh nawet nie wiecie jaki mi sie lekko zrobilo. teraz juz naprawde moge rodzic! ps. kolezanka o ktorej wczoraj pisalam (ze pojechala dzien po terminie na kontrolne ktg na IP i okazalo sie, ze ma 5cm rozwarcia) urodzila dzisiaj o 10.30 - porod szybki i bez problemow. maly ma 57cm, 3370
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzę na nie i sama się z nich śmieję ![]() Cytat:
Złożyliśmy wczoraj łóżeczko Bardzo nam się podoba, obwieszone tymi wszystkimi dodatkami ( ochraniacze, karuzele etc), teraz mamy tylko mało miejsca w sypialni
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej mam sredni humor, taki maly kryzys, kompletnie nie czuje sie jak kobieta.. nawet cycem karmic nie moge,jeszcze wygladam jak nieszczescie ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Ślub 27. X. 2012
a na deser ciasto dyniowe 

moj tez mial tyle albo 122cm
i nie wiem czy dostalyscie te zastrzyki w brzuch do samodzielnego robienia, nie dosc ze za kazdym razem reka mi sie waha- jak przy sciaganiu wosku przy depilacji, to cały brzuchol w mały okragłych sinakach
mężowi jakoś lepiej to idzie, dziś poszli spać o 23, Młody obudził się o 1.30. potem po 3, po 5 i od 6.30 już w ogóle nie śpi
no i przyłazili i mi dziecko budzili no........ biedaczek, spać mu nie dają. a on leniuszek i śpioszek po mamusi 

) i natknęłam się na świetne nosidełko.
Obawiam się, że Franek też może być zazdrosny...
ale za to kupiłam japonki śliczne
?
ja nie wiem skąd on ma siły