Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 19:59   #3931
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o matko, przepraszam Cię najmocniej ale padłam po Twoich tekstach

mimo wszystko życzę powodzenia,
a z tym kiblem to masz rację faceci powinni lać na siedząco- też mnie to wkurza,
Są faceci, którzy sikają na siedząco np. mój tata Niestety mój Damian nie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Matko, Hope, Ty i Marsi tak mi poprawiacie humir swoimi tekstami, ze kocham Was niezmiernie!!!!!!!!!
A co do kibla, jak w ciazy sprzatalam i rzyglo mi sie na widok zaschnietych zoltych plam na kiblu i musial po mnie sprzatac tak od tego czasu jak tylko kibel zaczyna walic starym zulem zakasuje rekawy i sprzata, potem przez tydzien wali w calym mieszkaniu cifem i domestosem

Lenova wspolczuje tesciowejtyle dobrze, ze maz murem stoi za Toba

Onaella niedobra kobieto!!!!!!!! Jak mozesz, ja nawet wyobrazic sobie takiego cuda nie moge, a co dopiero upiec!!!!!!!
Wlasnie spartaczylam rosol - da sie? Da sie.
Silver, cholibka, a myslalam, ze bedziemy mialy nasza przedstawicielke w styczniowo lutowych 2014

Jutro jadymy na mieszkanie..... normalnie zrobie zdjecia przed i po i wam pokaze jak juz wsio bedzie zrobione

jaki kolor do bezowo bialych kafelek w przedpokoju? pol przedpokoju jest bezowo biale a pol zielono biale, myslalam nad scianami szarymi z dodatkami oliwkowymi, o cos takiego jak w zalaczniku.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak to zrobiłaś?

A mi się seksu nie chce, ale czasem coś tam jest, bo mi mąż nie chce odpuścić

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:59   #3932
marta00537
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Hehehe zobaczymy jak teraz będę aktywna...Sade wyzdrowiała, więc nie muszę siedzieć w domu.. i tak jak wczoraj już śmigałam tu i tam i dzisiaj np. byłyśmy u dermatologa.... i oczywiście diagnoza taka, że szkoda gadać..tylko się wkurzyłam...
a można wiedzieć czemu Cię wkurzyła??

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U nas tez bedzie Coma
Oj ja nie lepsza bylam

Ilussion mi sie udalo takie sukienusie zlowic. Druga fotka sukienki od mamy, trzecia wczorajszy zakup w pepco.

Nomen u mnie tez mlodzi chleja pod blokiem wrr i takie glupie dziewuchy nie szanujace sie w ogole...
śliczne
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jasny biszkopt z białej czekolady przekładany musem czekoladowym i na to blat biszkoptowy z gorzkiej czekolady. Udekorowany po bokach rurkami czekoladowymi a na wierzch kilka warstw winogrona dla przełamania smaku czekolady
tylko nie pytaj jak smakuje bo dopiero dziś go wymyśliłam

Szajka zdrówka i spełnienia marzeń dla Agatki
jak tort wyszedł?
zjadłabym sobie taki torcik

Cytat:
to ja tez cos dorzuce

te bardziej eleganckie to od brata, ta z rozyczkami chyba bedzie na chrzest
też śliczne
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Zrobiłam test MATKO JAK SIĘ BAŁAM!!!!

.....jedna kreseczka wyszła. Nie jestem w ciąży. Ale MUSIAŁAM zrobić ten test dla świętego spokoju.
ulga co nie??
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
Bo ku.rwa TŻcik sobie wziął swoją siostrzyczkę i do biedry pojechali, a mnie zostawił i z nią ("tak się dziś słabo czuję") i z Młodym. Ku.rwa!!!! Jak nie lata non stop jej coś koło domu robić, to mnie zostawia! Już nawet kur-wa do sklepu nie weźmie!!! Już wolę jak w pracy siedzi bo bez różnicy czy jest czy go nie ma! Jeszcze się z niego taki gnybiarz zrobił! Wpie*rdoli, ale nie posprząta po sobie. Dziś musiałam garczek moczyć w gorącej wodzie, bo jak wyżarł sos ze spaghetti, to ciężko go było potem umyć, lepiej zostawić!!!
Pier**le - nie robię.
Matka jego jak nie pracowała to wszystko koło nich robiła, bo co miała robić. Poszła do pracy a jej córunia mało kiedy palcem kiwnie i ona po robocie zapieprza jeszcze w domu ze sprzątaniem. Tak sobie ich wychowała. ALe nie. Ja gnyba nauczę. Jak nie zacznie po sobie grzędy oporządać to zgnije w tym syfie nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia!
Ch.uj buc pier***ony!!! Pieprz.ona mafleja z koziej dupy wyrwana !!!!

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

I jeszcze co mnie wnerwia..
Przestał ćwiczyć, je więcej niż widzi, bebzon do kolan zaraz będzie miał i myśli że jak wyjdzie bez majtek z łazienki po kąpieli to się rzucę na niego?! Ady niedługo to szukać z lupą pitoka pod tymi fałdziorami tłustymi. Nie dość że na siebie nie mogę patrzeć to jeszcze za chwilę od niego też mnie odrzuci. Żeby to z gracją jakoś szło, a to się potknie o bujaczek, zawadzi o pampersa, a idże...
hope sorki, ale , wiem że Ci nie jest do śmiechu ale trzymaj się tam

My właśnie wróciliśmy ze spacerku, byliśmy na lodach

Odnośnie seksu to u nas jest lepiej niż przed ciążą i w trakcie ciąży chyba nadrabiamy

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-05-17 o 20:03
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:05   #3933
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Djerba, co z dermatologiem?

Hope, przeczytalam wiazanke mojmu mezowi,myslalam, ze spadnie z krzesla ze smichu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:05   #3934
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
wiem, że są tacy, mój ojciec też sika na siedząco
i kuzyn i jest z tego bardzo dumny, bo twierdzi, że tak jest zdrowiej

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:05   #3935
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, nie dam rady nadrobić w odpisywaniu,padam na twarz
dziś cały dzień na dworze plus basen

chciałam się pochwalić,że mój Leo daje już zawodowe nury do wody
i wcale się nie boi

kurde dziś mam ostatni dzień wolną chatę- w sensie,że bez starszego więc muszę ten fakt wykorzystać zrobiłam kolacje- makaron z owocami morza, czekam aż afrodyzjaki zaczną działać
Zazdroszczę tego basenu u nas już niema miejsc, atak samej iść, to niewiem czy wiedziałabym co z malym robić, żeby go nie utopić

I jak nocka?
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
też piecze ale co robić więcej włosów na krótko nie opitole dziękuje bardzo
chociaż moje z natury są bardzo cieńki i nie za dużo ich
Miałaś kiedyś całkiem krótkie włosy? Fotkę proszę

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Cudna

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
pożera piąstki, ślina cieknie tak że tylko chodzę i podłogę wycieram i jak mu palcem masuję dziąsełka to "gryzie" mi ten palec mocno a jak wyciągam to protestuje
U nas to samo, ale ja nie chcę, żeby on miał już zęby

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Filip też już normalnie nie zje, rozgląda się na boki, po chwili przypomina mu się, że miał jesć i tak co 5 minut, jedzenie, rozglądanie, jedzenie i też cycek nie jest już lekiem na wszystko
Jakbym o Piotrku czytała

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie Niestety choroba dopadla i Lilcie i mnie Mala dopiero zasnela.
Co do wypadajacych wlosow to u mnie od kilku dni jest tragedia. Chyba jeszcze w zyciu mi ich tyle nie wypadalo
Onaella ja tez bylam tu sama jak urodzila sie Gabi, maz tez duuzo pracowal i myslalam sobie "nigdy wiecej", a po poltora roku zdecydowalismy sie na kolejne dziecko wiec do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic Niedlugo dni z synkiem beda Ci lecialy tak szybko i przyjemnie, ze nikt inny, nawet maz nie bedzie Ci do szczescia juz tak potrzebny
A co do kremow bb to ja ostatnio zaryzykowalam i jakis azjatycki z Hong Kongu na ebay'u zamowilam Tzn. 4 probki O takie: http://www.ebay.co.uk/itm/2208183019...84.m1439.l2649
Wracajcie do zdrówka dziewczynki

Cytat:

Poki co moje sloneczko na cyca, jak z zegrakiem w reku, budzi sie co 1.5godz..... Hm hm hm, kolejna ciekawa noc mi sie szykuje

O ja, jak Wy funkcjonujecie, mój jak się budzi dwa razy ( co na szczęście zdarza się sporadycznie) to w dzień czuje się jakby mnie czołg rozjechał. Szacun

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja już nie śpię, Mała od 5 nie śpi. Miała ciężką noc,budziła się,płakala, bolał chyba brzuszek.
Już nie wierze że Jej się kiedyś sen ustabilizuje

Biedna Malutka i Ty też

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:12   #3936
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio stwierdziłam że trzeba porobić zapasy ubraniowe na przyszłość i jak tylko znajdę coś fajnego to kupuję choćby to był rozmiar na 5 lat Bo jak młoda będzie miała te 5 lat to gdzie ja wtedy znajdę dżinsy czy sukienkę wizytową za złotówkę? Trzeba brać jak jest. No i a propos małej wagi, ja tam założyłam że nigdy nie będziemy na 97 centylu i wszystko kupuję wąziutkie w pasie
Wiesz co, ja się już nauczyłam na swoich błędach...żeby nie kupować na zapas....!!!! ostatnio jak porządki w szafie robiłam...to wylukałam trochę bodziaków i bluzek z długim rękawem, które okazały się już za małe
po pierwszej córce nie za bardzo już mam ciuszki na ten okres..bo ona z maja..;/
Stary 2013-05-17, 20:12   #3937
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Dziewczyny których dzieci piją nutramigen czy to musi być recepta wystawiona przez jakiegoś specjalistę czy może byc od zwykłego pediatry? Gdzieś w necie przeczytałam że włąsnie ma być jakaś specjalna recepta żeby było refundowane
Ogólnie mleko powinien wypisywać specjalista typu alergolog,gastrolog. Nam pierwsze przepisała dermatolog i dała zaświadczenie do pediatry, że mały to mleko pić musi-ale wszyscy kręcili nosem że skoro to skaza to świstek powinien wystawić alergolog. Choć teraz zmieniliśmy pediatrę i wypisała na 1 wizycie bez żadnego zaświadczenia ale tylko 2 op.
Mogą wypisywać na różny stopień refundacji lub tak jak nam na ryczałt- literka "R" i wtedy zamiast 38zł za puszkę 425 g płacimy 9,46.
pediatra chyba nie moze, nam gastrolog przepisala, dziecko ma stwierdzone alergie na bialka oraz hydrolizat bialka - bo np. pepti nie ma bialka i wtedy nie mogliby przepisac
u nas tez pediatra nosem krecila, wrecz powiedziala, ze po znajomosci sobie zalatwilismy zeby miec taniej
nam przepisuja 6 opakowan za jednym razem
Stary 2013-05-17, 20:15   #3938
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że są tacy, mój ojciec też sika na siedząco
i kuzyn i jest z tego bardzo dumny, bo twierdzi, że tak jest zdrowiej
Higieniczniej też Jakiś czas temu mówiłam swojemu mężulkowi, żeby sikał na siedząco, bo coś kibel jedzie starym moczem, mimo, że jest myty, ale oczywiście mnie nie posłuchał

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

idę już się położyć, może zasnę, więc dobranoc dziewczynki

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:15   #3939
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Higieniczniej też Jakiś czas temu mówiłam swojemu mężulkowi, żeby sikał na siedząco, bo coś kibel jedzie starym moczem, mimo, że jest myty, ale oczywiście mnie nie posłuchał
higieniczniej, zgadza sie ..
ale ja nie wyobrazam sobie, zeby moj tz sikal na siedzaco, nie chcialabym, jakis taki niemeski by mi sie wydawal
Stary 2013-05-17, 20:17   #3940
Ultra81
Rozeznanie

Za chińskiego boga Was nie nadrobię. Ostatnio nawet w podczytywaniu co piątą stronę mam tyły, ale nie narzekam, bo albo pracuję (a lubię to, co robię), albo jesteśmy z Młodą na dworze Jest git

W Gdańsku była dziś przepiękna pogoda, właściwie nadal jest. Oczywiście spacerek zaliczony oczywiście moje dziecko praktycznie rozebrane, oczywiście mimo upału zostałam zmrożona wzrokiem i komentarzem, że jak to tak można bez czapki. I w tym momencie Julka wystawiła tylko golą stopę z wózka

A przed chwilą natrafiłam na to: http://bachormagazyn.pl/2011/09/15/g...nie-wystarczy/
Termin ZABÓJCZE BEZCZAPKI rządzi

Ściskam Was, dziewczyny, i przepraszam, że nic a nic nie cytuję. Wpadam jak tylko mogę, bo lubię No
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:20   #3941
djerba
Wtajemniczenie

A co do dermatologa, kobita mi powiedziała, że to nie jest AZS (wszyscy inni lekarze twierdzą że jest)...powiedziała, że jest to " przygodne"....q*wa przygodne, że moja córka się drapie od nie wiem już ilu miesięcy..
ona sprawdzała, czy Sade nie ma wszy..ja jej kurde pokazuję, jakie ma suche plamy na nogach, policzkach i brzuchu....a ona we włosy zagląda..... no pffff...
wypisała mi jakąś maść (moja mama luknęła na skład i powiedziała, że to nic specjalnego) i z wielkim trudem przepisala mi zyrtec..a on trochę pomaga na świąd...
zyrtec miałam przepisany przez moją pediatrę...bez żadnego gadania...a ta powiedziała, że ona musiałaby mieć to udokumentowane, że córka jest alergiczką...
boooooożee....
najbardziej interesowało ją to..skąd tata pochodzi..gdzie mieszkamy...jak dzieci w przedszkolu reagują na Sade....
ja pierd$^%$&$....gdybym to ja była lekarzem...staralabym się pomóc ludziom, a zwłaszcza dzieciom, które mają wielką przyszłość przed sobą...i to teraz jest czas na uratowanie skóry/zaleczenie...bo później może już być za późno......
Stary 2013-05-17, 20:22   #3942
blogerka
Wtajemniczenie

pisałam Wam kiedyś, że na probe zamówiłam małemu ciuszki "japan style" i powiem Wam, że jestem zadowolona, za miesiąc myślę, że będą na niego dobre, jakość nie jest tragiczna

nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień - byliśmy cały dzień na spacerze ..
miałam incydent z kierowcą autobusu i tak się zagotowałam, że myślalałam że wyjdę z siebie. mamy takiego jednego skretynialego kierowce, kiedys bylam swiadkiem sytuacji, kiedy babka wsiadala z wozkiem .. kierowca ja przytrzasnal :O wozek zostal w autobusie a ona poza nim .. pasazerowie zaczeli na niego drzec sie i z laska otworzyl drzwi ponownie.
a dzisiaj co? stoje z wozkiem jak zawsze pod drzwiami dla wozkow, a kierowca ani drgnie zeby otworzyc, krzyknelam zeby otworzyl, ok .. moze nie uslyszal, oczywiscie inni ludzie sie pchaja, no bo przeciez 2 minuty zbawia a kobieta z wozkiem gowno ich obchodzi, no to czekam na swoja kolejke, podchodze i co? a kierowca mi odejzdza sprzed nosa ... WTF? ten sam debil, ktory wtedy przytrzasnal kobiete..
myslicie, zeby zadzwonic i zlozyc skarge na niego? czy gowno to da ... i szkoda moich nerwow

uciekam segregowac ubranka mlodego, pozniej na chwile jeszcze do Was zajrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (133,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2a.jpg (137,4 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-05-17, 20:22   #3943
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
pediatra chyba nie moze, nam gastrolog przepisala, dziecko ma stwierdzone alergie na bialka oraz hydrolizat bialka - bo np. pepti nie ma bialka i wtedy nie mogliby przepisac
u nas tez pediatra nosem krecila, wrecz powiedziala, ze po znajomosci sobie zalatwilismy zeby miec taniej
no mi tylko pediatra wypisuje...i pierwsza córa była na nutra.. i też pediatra dawała recepty...i teraz Nailah tak samo..
jedyne co mam jej dostarczyć, to zaświadczenie od gastroenterologa...do którego dostałam skierowanie i jedziemy pod koniec czerwca.
Stary 2013-05-17, 20:22   #3944
eff8
Zakorzenienie

Szaja najlepszego dla Agatki i czekamy na zdjecia solenizantki

Cytat:
Kurka, wy juz na maksa rozszerzacie diete, ja planuje dopiero po skonczeniu 6go miesiaca..... ktoras jeszcze tak dlugo chce na samym cycu ciagnac???
.
ja myslalam zaczac tak na 5,5 miesiaca

Cytat:
Zazdroszczę Wam spotkań dziewczyny ja się czuję jak taka dupa- nie wiem co robić na tych spacerach sama....
to krec ta swoja dupka na spacerach

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale jakto? Moja przybrała przez miesiąc 500g, o dokarmianiu ani słowa
no wlasnie tez mi sie wydaje ze nie ma co przesadzac z tym dokarmianiem nawet jak by mala przybrala tylko 300g na miesiac wazne ze przybiera a jak widac po niej ze glodna nie jest to nie ma po co dawac mm

lady a jak u was z waga ?? ile ostatnio Piotrus przybral ?

Cytat:
właśnie Silver, jak test?
tez bylam ciekawa ale juz doczytalam

Cytat:

A mi się seksu nie chce, ale czasem coś tam jest, bo mi mąż nie chce odpuścić
i moj maz

mi tez sie w ogole nie chce ale jest tak jak i u Ciebie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:23   #3945
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ja się już nauczyłam na swoich błędach...żeby nie kupować na zapas....!!!! ostatnio jak porządki w szafie robiłam...to wylukałam trochę bodziaków i bluzek z długim rękawem, które okazały się już za małe
po pierwszej córce nie za bardzo już mam ciuszki na ten okres..bo ona z maja..;/
Dlatego ja kupuję takie sporo większe, np. na 3-4 lata, wtedy juz dzieć tak szybko nie rośnie A nawet gdyby to za złotowkę nie szkoda, zawsze mogę potem puścić po rodzinie, komu§ się na pewno przyda
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:24   #3946
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
no mi tylko pediatra wypisuje...i pierwsza córa była na nutra.. i też pediatra dawała recepty...i teraz Nailah tak samo..
jedyne co mam jej dostarczyć, to zaświadczenie od gastroenterologa...do którego dostałam skierowanie i jedziemy pod koniec czerwca.
zakrecilam
nam teraz tez pediatra przepisuje ale dopiero po diagnozie gastrologa
Stary 2013-05-17, 20:27   #3947
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

hehe, kazdy sposob na jedzenie jest dobry
jak juz sie "wystroisz" to czekamy na fotorelacje

za qpki! jaka to radosc jak jest taka "niespodzianka" w peiluszce, nie?
a co do okien to nawet nie wiedzialam ze sa takie hmm dwukolorowe

to nieźle...
Czy ja wiem u nas takie niespodzianki z 6 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Na wątku styczniowo lutowych mam 2014 druga Bijkora
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40808821

też w styczniu rodzi, też bd w klasie maturalnej i też na pewno sobie poradzi jak nasza maturzystka swoją drogą... gdzie ona jest?! i co z wisienką

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Laski, u Was też tak komary dopitalają?
u mnie normalnie w dzień przez bluzkę tną, zawsze zostawiałam śpiącą Olę na podwórku pod altaną na jakieś 2 h a teraz strach, że te dziady ją potną. A wieczorem jak wyszłam to ma sa kra !!!
No właśnie mam pytanie odnośnie komarów : Czym można smarować nasze brzdące, żeby dziady trzymały się od nich z daleka ?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski.

Lady, faktycznie, cofnęłam się i znalazłam pytanie - ja zawsze polecam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Ja kładę go na noc grubą warstwą, jak maseczkę, szybko się wchłania i buzia rano nawilżona, u mnie radził sobie z suchymi plamami zimą, parafiny nie ma - skład przyjazny. Lubię go, czasem też Oliwę nim smaruję.
\a skóra nie przetłuszcza się od niego?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Charlizz- dzięki za link do wątku , poczytałam i się popłakałam. Mimo tych mdłości i złego samopoczucia to jak pomyślę o tym co było rok temu to tęsknie do tych chwil i ciążę wspominam bardzo dobrze, mimo wszystko.

Blanka w końcu padła a ja mogę odpocząc, powinnam spać ale szkoda mi czasu.
Przed snem oczywiście dostałam niespodziankę w postaci wielkiej zielonej kupy na swojej sexi koszulce nocnej Blance kupa ciekła po nogach a miała krótkie rampery - ja nie wiem po kim ona ma taki spust

Mogę się pożalić na teściową?
W tamten weekend bylismy na komunii, zatrzymalismy sie u teściów - jak powiedzialam że Blanka ma skazę i nie karmie już cycem to powiedziała że to nie możliwe żeby dziecko kp miało skazę i że to na pewno nie to i że za krótko karmiłam i że nie powinnam rezygnować.
Jak moje argumenty nie trafiły do niej to poszła na mnie naskarżyć mojemu mężowi(ja wyszłam do kibla a ona poszła kablować) i mówi mu włąsnie że niemożliwe że to skaza bo przy kp to się nie robi blabla i czemu ja nie chce karmić. To on jej powiedział to samo co ja i dopiero dotarło.
Druga sytuacja ze przy przebieraniu Blanki stoi nade mną i gdacze że płacze bo jej zimno( w domu 25 st) a ja jej tłumacze że nie zimno tylko nie lubi się przebierać. Oczywiscie to mojemu męzowi powiedziała i dopiero on jej przetlumaczył. A jeszcze że rączki zimne to nie znaczy że dziecku zimno to też musiał jej tż tlumaczyć bo mnie nei slucha.
Ona mnie traktuje jak jakąś debilkę co się nie zna na swoim własnym dziecku i co bym jej krzywdę robiła specjalnie.
A jest taka leniwa i nie użyta ze szok.
W niedzielę mamy chrzciny-robimy je u moich rodziców ale co prawda tesciowie mieszkają 3 km dalej to sie umawialismy że moja mama zrobi obiad a ona pojedzie do niej i jej pomoże i że zrobi 2 sałatki.
To dzisiaj dzwoni do mnie chrzestna Blanki czyli druga synowa mojej t. i mówi że t. jej zaczęła jęczeć jak ona te 2 sałatki zrobi że ona czasu nie ma(pracuje 8 godz potem ma wolne i soboty tez ma wolne) i że ona nie umie i żeby Sylwia je zrobiła, no to się zlitowała i chrzestna robi sałatki.
Mężowi też już jęczy że jak ona tam do mojej mamy pojedzie zeby pomóc i w ogóle kiedy bla bla już tez się chce wykręcić i pojechać na gotowe.
Na tej komunii co bylismy to była komunia jej wnuka i po całej uroczystosci bliższa rodzina została pomóc posprzątać a ona się spakowała i już chciaławychodzić to jej syn wygarnął że jedna babcia całą komunie przy garach stała i teraz sprząta a ona nie dość że wpadła na gotowe to teraz też chce czmychnąć oby szybciej to jej się głupio zrobiło i została.
A i jak Blanka płacze na moich rękach lub przy mnie to znaczy że ja jej jakąś krzywdę robię a jak u niej się rozpłacze to pędem mi ją oddaje bo ona nie wie co ma zrobić
jeszcze bym cos napisała ale dzidzia się obudziła
Teściowa - masakra

Cytat:
Gojka kciuki za maluszka

Szajus 100lat dla Agu!!! ))

Kurka, wy juz na maksa rozszerzacie diete, ja planuje dopiero po skonczeniu 6go miesiaca..... ktoras jeszcze tak dlugo chce na samym cycu ciagnac???

Ja też tak planuję

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja jak wypelnialam te papierkiz tych pudelek to podalam tylko taki bardzo oglny adres, tel w ogle nie podawalam albo zmyslony (juz nie pamietam) bo wlasnie balam sie takich sytuacji....
A ja w szpitalu nie miałam żadnych pudełek

Cytat:
z Ciechanowa - 100 km od stolicy a Ty?

Pamiętam, że Lenova mieszka w Wawie, Charlizz chyba też, Pstryczek jest z Mińska? I więcej niestety nie kojarzę
Pstryczkowa z Mińska? I ja nic o tym nie wiem? Brat mojego taty mieszka tam z rodziną, zona jego też jest nauczycielką

Stary 2013-05-17, 20:29   #3948
charlizz
Zadomowienie

Dupeczki, nie odpisuję, bo mi wcięło wszystko
z tego co pamietam - Fewciu ja obecnie okolice Mińska, bo się do rodziców przecież przeniosłam, więc masz do mnie jeszcze bliżej trzeba by jakiś zlot czarownic uskutecznić
Lady bo wczoraj nie napisałam... ściskam mocno.

Sto lat dla Agu
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:30   #3949
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Wstyd? To i ja się wstydzę.

Zlikwidowali mi murki pod blokiem!!! Jupiii, może nie będzie się meliniarnia złaziła

Zazdroszczę Wam spotkań dziewczyny ja się czuję jak taka dupa- nie wiem co robić na tych spacerach sama....
audiobooka na uszy

Cytat:

[/COLOR]Aaaaa Szajka -wszystkiego najlepszego dla Agu!!!! Buziaczki od dziewczyn!!!
I najlepszego dla Shade na jutro

Dziewczyny, dziękuję hurtem za życzenia dla Agatki (dała mi dzisiaj tak popalić, że wymiękam...).

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a personel i położne bardzo mili i pomocni. Położne w nocy przychodziły sprawdzać czy mi i dziecku ciepło, przykrywały kocykiem
a najlepiej wspominam elektryczne łóżka raz jak mąż mi nawciskał rożnych guziczków i funkcji to myślałam, że mnie wpół złoży.

a no i tutaj podczas cc możesz mieć męża obok

18-ste urodzinki
aaa to tak rewelacja, tez u nas były

Cytat:
Szaja, a czemu teraz tam nie rodziłaś skoro takie super warunki i to za darmo??

.....jedna kreseczka wyszła. Nie jestem w ciąży. Ale MUSIAŁAM zrobić ten test dla świętego spokoju.
Bo lekarza zmieniłam po poronieniu

Uff

Cytat:

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

[/COLOR]I jeszcze co mnie wnerwia..
Przestał ćwiczyć, je więcej niż widzi, bebzon do kolan zaraz będzie miał i myśli że jak wyjdzie bez majtek z łazienki po kąpieli to się rzucę na niego?! Ady niedługo to szukać z lupą pitoka pod tymi fałdziorami tłustymi. Nie dość że na siebie nie mogę patrzeć to jeszcze za chwilę od niego też mnie odrzuci. Żeby to z gracją jakoś szło, a to się potknie o bujaczek, zawadzi o pampersa, a idże... [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------
Hope, ja sobie to wyobraziłam...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:32   #3950
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dlatego ja kupuję takie sporo większe, np. na 3-4 lata, wtedy juz dzieć tak szybko nie rośnie A nawet gdyby to za złotowkę nie szkoda, zawsze mogę potem puścić po rodzinie, komu§ się na pewno przyda
No tak...ja nic nie mówię o robieniu zakupów ciuchowych..czy to dla mnie czy dla dziewczyn...bo ciągle tylko jeżdżę albo 2nd hand albo HM..w Hmie w tym tygodniu byłam 3 razy w tym dzisiaj..kupiłam Sade sandałki i Naili cieniutkie skarpetki
a wczoraj sama dla siebie 2 bluzeczki wraaaaaau mąż mnie prześwięci..
już mi wygaduje, że co kontrakt (co 2ms) przyjeżdża..a tam zawsze jakieś nowe buty w szafce..
Stary 2013-05-17, 20:35   #3951
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ewulka, a co do seksu to uuuaaaaaa mnie ostatnio nosi tak ze szok caly czas napalona chodze, a maz zmeczony jak diabli i jak cos zaczynam to on spi

O jo joj zazdroszczę potencjału
U nas gdyby mąż się do mnie nie dobierał to chyba zapomniałby co to seks

Sylwietta-półmózgi? No chyba nawet nie to to jest ćwierćinteligencja

Mój mały już wykąpany,najedzony śpi sobie smacznie. Zaraz muszę mu szpony obciąć bo drapie nas nimi niemiłosiernie. Gdzie on takie krogulce w tak krótkim czasie hoduje?

Hope-no co ty! Nie obraził się,jakby mógł? Miał z Cb ubaw.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:36   #3952
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Blogerko, pisz, pewnie. Też mnie wkurzają tacy kierowcy.

Dziewczyny, nie robiłam jeszcze tortu bo rodzina w niedzielę przyłazi jutro będę ciasto piec, a przekładać w niedzielę, więc jutro wam napiszę czy wyszły kolory
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:41   #3953
litllesweetangel
Lurker ;)

Hope mistrzu moj tak robi tyle ze w gaciach xd

Blogerka skladaj skarge na palanta! moze jak opieprz dostanie to sie opamieta, kto wie ilu babkom z wozkami tak zrobil ;/

NOSZ KUR.WA. Moj eks fuck friend, kompletnie nie ogarniety zyciowo koles bierze slub a ja? A ja bede wieczna stara panna bo ten kretyn w zyciu nie odlozy na pierscionek a co dopiero na slub -.-

AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaA gggggggggggrrrr rrrrrrrrrrrr

Dobra, juz mi lepiej

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-05-17 o 20:43
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:48   #3954
insolito
Zadomowienie

Cytat:
U mnie było dzisiaj ok 21 w cieniu i ubrrałam małą w legginsy i bluzkę bez rękawków.. i tylko to bez żadnych skarpet
a teraz w domu śpi tylko w tej bluzeczce i samym pampku.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Aaaaa Szajka -wszystkiego najlepszego dla Agu!!!! Buziaczki od dziewczyn!!!
Ja cheę, żeby Agu dostała też buzi od nas Najlepszego dla młodej damy

Cytat:
Moje dziecko mnie załamało

Marudzi marudzi, więc włączyłam music na lapku i gra... zaczynam Jej śpiewać, a Ona najpierw śmieje się w głos (od akcji w przymierzalni to się nie zdarzyło), a potem zasnęła... Chyba jednak nie umiem śpiewać

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Lenova może mamy jakiś wspólnych znajomych? Siedlce są małe
E no to chyba właśnie umiesz śpiewać, tak miło jej się słuchało, żę odpłynęła

Cytat:
to ja tez cos dorzuce

Przecudne

Cytat:
Ale fajnie

Łooooo....to co to za szpital?

Ooooo ja TEŻ

No to chyb ulżyło

Cytat:
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
Bo ku.rwa TŻcik sobie wziął swoją siostrzyczkę i do biedry pojechali, a mnie zostawił i z nią ("tak się dziś słabo czuję") i z Młodym. Ku.rwa!!!! Jak nie lata non stop jej coś koło domu robić, to mnie zostawia! Już nawet kur-wa do sklepu nie weźmie!!! Już wolę jak w pracy siedzi bo bez różnicy czy jest czy go nie ma! Jeszcze się z niego taki gnybiarz zrobił! Wpie*rdoli, ale nie posprząta po sobie. Dziś musiałam garczek moczyć w gorącej wodzie, bo jak wyżarł sos ze spaghetti, to ciężko go było potem umyć, lepiej zostawić!!!
Pier**le - nie robię.
Matka jego jak nie pracowała to wszystko koło nich robiła, bo co miała robić. Poszła do pracy a jej córunia mało kiedy palcem kiwnie i ona po robocie zapieprza jeszcze w domu ze sprzątaniem. Tak sobie ich wychowała. ALe nie. Ja gnyba nauczę. Jak nie zacznie po sobie grzędy oporządać to zgnije w tym syfie nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia!
Ch.uj buc pier***ony!!! Pieprz.ona mafleja z koziej dupy wyrwana !!!!

I jeszcze co mnie wnerwia..
Przestał ćwiczyć, je więcej niż widzi, bebzon do kolan zaraz będzie miał i myśli że jak wyjdzie bez majtek z łazienki po kąpieli to się rzucę na niego?! Ady niedługo to szukać z lupą pitoka pod tymi fałdziorami tłustymi. Nie dość że na siebie nie mogę patrzeć to jeszcze za chwilę od niego też mnie odrzuci. Żeby to z gracją jakoś szło, a to się potknie o bujaczek, zawadzi o pampersa, a idże...

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Agatko Szajowa kochana Wszystkiego najlepszego od durnej cioci i Dawidka
O Matko, mało małego nie obudziłam tak się ubawiła Ty to jesteś agentka.

Cytat:
A co do dermatologa, kobita mi powiedziała, że to nie jest AZS (wszyscy inni lekarze twierdzą że jest)...powiedziała, że jest to " przygodne"....q*wa przygodne, że moja córka się drapie od nie wiem już ilu miesięcy..
ona sprawdzała, czy Sade nie ma wszy..ja jej kurde pokazuję, jakie ma suche plamy na nogach, policzkach i brzuchu....a ona we włosy zagląda..... no pffff...
wypisała mi jakąś maść (moja mama luknęła na skład i powiedziała, że to nic specjalnego) i z wielkim trudem przepisala mi zyrtec..a on trochę pomaga na świąd...
zyrtec miałam przepisany przez moją pediatrę...bez żadnego gadania...a ta powiedziała, że ona musiałaby mieć to udokumentowane, że córka jest alergiczką...
boooooożee....
najbardziej interesowało ją to..skąd tata pochodzi..gdzie mieszkamy...jak dzieci w przedszkolu reagują na Sade....
ja pierd$^%$&$....gdybym to ja była lekarzem...staralabym się pomóc ludziom, a zwłaszcza dzieciom, które mają wielką przyszłość przed sobą...i to teraz jest czas na uratowanie skóry/zaleczenie...bo później może już być za późno......
No super lekarz, niema co

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
pisałam Wam kiedyś, że na probe zamówiłam małemu ciuszki "japan style" i powiem Wam, że jestem zadowolona, za miesiąc myślę, że będą na niego dobre, jakość nie jest tragiczna

nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień - byliśmy cały dzień na spacerze ..
miałam incydent z kierowcą autobusu i tak się zagotowałam, że myślalałam że wyjdę z siebie. mamy takiego jednego skretynialego kierowce, kiedys bylam swiadkiem sytuacji, kiedy babka wsiadala z wozkiem .. kierowca ja przytrzasnal :O wozek zostal w autobusie a ona poza nim .. pasazerowie zaczeli na niego drzec sie i z laska otworzyl drzwi ponownie.
a dzisiaj co? stoje z wozkiem jak zawsze pod drzwiami dla wozkow, a kierowca ani drgnie zeby otworzyc, krzyknelam zeby otworzyl, ok .. moze nie uslyszal, oczywiscie inni ludzie sie pchaja, no bo przeciez 2 minuty zbawia a kobieta z wozkiem gowno ich obchodzi, no to czekam na swoja kolejke, podchodze i co? a kierowca mi odejzdza sprzed nosa ... WTF? ten sam debil, ktory wtedy przytrzasnal kobiete..
myslicie, zeby zadzwonic i zlozyc skarge na niego? czy gowno to da ... i szkoda moich nerwow

uciekam segregowac ubranka mlodego, pozniej na chwile jeszcze do Was zajrze
Drogo wyszły Cię te ciuszki ?

Napisz skargę, może pomoże

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Nadrobiłam, teraz o ile mąż pozwoli lecę do klubu.
Jak macie ochotę to możecie zerknąć na moją produkcję, tylko ostrzegam ponad 8 min

http://www.youtube.com/watch?v=Na-5AK0ieg8

Stary 2013-05-17, 20:49   #3955
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja cheę, żeby Agu dostała też buzi od nas Najlepszego dla młodej damy

E no to chyba właśnie umiesz śpiewać, tak miło jej się słuchało, żę odpłynęła

Przecudne

No to chyb ulżyło

O Matko, mało małego nie obudziłam tak się ubawiła Ty to jesteś agentka.

No super lekarz, niema co

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Drogo wyszły Cię te ciuszki ?

Napisz skargę, może pomoże

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Nadrobiłam, teraz o ile mąż pozwoli lecę do klubu.
Jak macie ochotę to możecie zerknąć na moją produkcję, tylko ostrzegam ponad 8 min

cos kolo 4 dolarow, wysylka drozsza byla ale ogolnie oplacalo sie
Stary 2013-05-17, 20:54   #3956
elllmi
Zakorzenienie

wypożyczę na weekend dziecia, chętna któraś wykończył mnie dzisiaj psychicznie i fizycznie, nigdy jeszcze taki nie był, normalnie się teraz nad nim popłakałam jak próbowałam go uśpić, a ten małpiszon co chwilę wypluwał smoczka i oczy otwierał

Cytat:
to ja tez cos dorzuce

jakie cuda

Cytat:
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
hope, jesteś wielka a co to jest gnybiarz?

Cytat:
mimo wszystko życzę powodzenia,
a z tym kiblem to masz rację faceci powinni lać na siedząco- też mnie to wkurza,
mój tak sika, ale ,bo mam nikomu nie mówić, bo podobno to dla mnie robi, żebym mniej sprzątania miała

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Przez to, ze caly dzien nie ma nas w domu to zaczynam specjalizowac sie w karmieniu na dworze-dzis 2 razy :P jakies dziadki mialy radoche jak cyca zobaczyly .
dobrze, że się cyckać nie rzucili

Cytat:
jaki kolor do bezowo bialych kafelek w przedpokoju? pol przedpokoju jest bezowo biale a pol zielono biale, myslalam nad scianami szarymi z dodatkami oliwkowymi, o cos takiego jak w zalaczniku.....
dobrze myślisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:56   #3957
fifania
Raczkowanie

Cytat:

U nas pediatra to samo fukała ale jak mają zaświadczenie oryginał w papierach to jaki problem? ja miałam od dermatologa,alergologa i ostatnio od pediatry.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:00   #3958
ewadylewska
Zadomowienie

Moja tez mi wlasnie dala popalic, poszla spac, jak nigdy, o 17 po drodze.zjadla i spala z mama do 19. Obudzila sie i dawaj zabawa, po kapieli chcialam dac cycka.ale gdziezby zabawa, zabawa, zabawa...placz, wypluwanie itd...musialam z nia skakac po pokoju i tanczyc zeby sie uspokoila i wreszcie laskawie je cyca i przysypia...zaraz mi usnie zanim sie naje porzadnie i bedzie...

Wczoraj zasn er la.19.45, a.dzis zobaczymy...

Moze w nocy mniej wstawania bedzie...

No tak, wyplula cycka i spi...a wczesniej jadla o 18...

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2013-05-17 o 21:02
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:01   #3959
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40864227]audiobooka na uszy

I najlepszego dla Shade na jutro

[/QUOTE]

Eheheh dziękujemy!!
Stary 2013-05-17, 21:03   #3960
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

fajnie Ci to wyszło a mały jest cudny, jak laleczka na zdjęciach wygląda

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości