|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() A podłączył przez transformator? Bo mój raz zapomniał i się zaświeciły ... ino raz |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Oliath: 3mamy Cie za słowo... a jak je złamiesz i zaczniesz znowu zachrzaniać to wtedy zobaczysz!
surka: branoc ![]() charlize: to jest jakiś sposób przespać - mój najlepszy na smutek.. Perse: wrzuć proszę o tych witaminkach do klubu pls..
|
#3093 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
).Ale mi brzuszek chodzi, uwielbiam tego mojego dzidzia, niech już będzie ten lipiec..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- bywam przytulna i nie mam problemu z okazaniem milosci, tuleniem sie, mowieniem o uczuciach - ale facet pracus to czasem inna bajka i mozna miec niemadre wrazenie, ze dla niego co innego wniejsze niz Ty/Wy - a to bzdura jest... Ten plot, kostka, trawa to jest wyraz troski, milosci, dbalosci o WAS, Ty kupujesz ciuszki i lykasz witaminki, a facet tuninguje Wam jaskinie i przynosi jedrna sarne na plecach, no zycie... Swietnie z tym drzewem wymyslilas i zrobilas, teraz jeszcze mu powiedz PO CO to zrobilas, bo nie wylapal, i zobaczysz, ze wszystko sie powoli wyjasni. I bierz wlasnie tez pod uwage, ze KAZDA z nas ziaje teraz glodem uczuc i uwagi, a malo ktora jest zadowolona z ilosci i jakosci tego, co otrzymuje - co do tej pory bylo w sam raz przeciez i "w ogole w czym problem" . Taki moment i juz, komunikacja to teraz kwestia kluczowa
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
ok, to wrzucę...
Ja to z żalem myślę o tym, że potem nie będę juz czuła swojego maluszka.. tzn będę inaczej.. ale to jego przeciąganie się, wykrzywianie mojego brzucha na każdą stronę aż czasami nierealną... niesamowite. Nigdy nie podejrzewałam siebie, że będzie mnie to wzruszać i tak cieszyć.
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać bo oczy saME SIĘ ZAMYKAJA
DOBRANOC
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
mimo, że na początku te wszystkie kopniaki mnie zamiast cieszyć- wkurzały, bo takie dziwne mi się to wydawało, to teraz uwielbiam No i przed chwilą zatrzęsłam brzuchem z całej siły i młody dał znak po chwili, że wszystko u niego spoko, cool i w ogóle
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Oliath biedulko
Zwolnij trochę, bo kiedyś organizm Ci sie zbuntuje i siłą rzeczy trafisz do tego szpitala a tego Ci noe życzę A ja stwierdzam, że źle działa na nas z tż to mieszkanie osobno...
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On jest przytulaśny, mówi często o uczuciach, pierwszy powiedział ze kocha mnie, planować zaręczyny i ślub itd... Ja zamknięta jestem, skryta, trochę to trwało zanim powiedziałam, że mi na nim zależy, mało wylewna jestem...
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn czytam codziennie
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co u Was słychać, jak malenstwo?
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia
Idę spać, nie spamujcie za dużo! |
|
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie czuje słoniem, w ogóle jakoś cieżko mi poradzić sobie z moją obecną masą, chodz "podobno" aż tak duzo nie przytyłam. 8kg - chyba, nie pamietam ile miałam przed ciążą3.06 mamy usg i zobaczymy czy fifi jest kolckiem na jakiego sie zapowiada
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.
To znów ja ![]() Już prawie po maturach, we wtorek mam jeszcze tylko polski ustny, angielski ustny zdałam, pisemny polski i angielski myślę, że też. Obawiam się tylko co do matmy ![]() Dzisiaj byłam na badaniach i robiłam test z glukozy. O matkoo czekanie 2 godziny to coś strasznego. Mam pokłute obie ręce, jak jakaś narkomanka ![]() 23 maja mam wizytę, więc niebawem I tak w przyszłym tygodniu zaczniemy 7 miesiąc, ale ten czas leci.Dwa dni temu nakupiłam dla córeczki mnóstwo pięknych ciuszków za niecałe 70zł! Zamówiłam również kilka przez internet za 90zł. U mnie w mieście jest taki ciucholand z używanymi ciuchami tylko dla dzieci, a dla niemowlaków od 0-6 mies jest obwieszona cała ściana, dużo ciuszków jest nowych Cieszę się jak nie wiem ![]() Kupiłam już rzeczy potrzebne do szpitala i rzeczy hignieniczne dla maluszka: pampersy, podkłady i majtki poporodowe, waciki dla malucha, pieluchy tetrowe, cążki do paznokci, termometr, gruszka do noska, czapeczki, łapki niedrapki itd. Co Wam więcej mogę powiedzieć. Córcia mnie kopie, że nieraz nie wiem jaką pozycję przyjąć, a brzuszek mi wreszcie wyskoczył i wyglądam jak w ciąży ![]() Stoję przed kwestią wyboru wózka dla malucha ( recaro, x-lander) oraz fotelika samochodowego (w zestawie z wózkiem wielofunkcyjnym: recaro lub x-lander lub oddzielnie: romer lub maxi cosi). Powiedzcie mi czy ta baza do fotelika jest tak na prawdę super, czy zbędny wydatek? Jutro jedziemy z mężem kupić panele do sypialni, wreszcie nie będzie tego brzytkiego gumolitu ![]() Lecę się jeszcze pouczyć. Łapcie zdjączko brzuszka! Buziaczki
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt, Envl: nooo widzę, że nie tylko ja tu mam takie przemyślenia... ja sobie tego jak narazie nie wyobrażam... to jest tak boskie uczucie , że czasami mogłabym naprawdę pół dnia obserwować swój brzuch i to co Mały z nim robi
![]() Aremaglos: popieram Envl. Wbijaj się na chama, relacje z wizyty, z obiadu, śniadania itp
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tż zaczął mi się skarżyć,że się w nocy rozpycham,ale to że on robi to cały czas to już na to nie zwraca uwagi
|
|
|
|
#3109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia to już z górki matura.zdasz wszystko.brzuszek fajny.
|
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Moja też śpi 23/24, a jak nie śpi to się wypycha jak obcy ![]() Cytat:
![]() u mnie można chodzić, miejsc jest kilka w okolicy, ale obawiam się, że nigdzie nie ma rur z tytanu, żeby moją wagę były w stanie utrzymać ![]() idę spać, coś ostatnio zmęczenie mnie wcześnie dopada... mnie, która zwykle siedzi po nocach
|
|||
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
My bazy nie kupujemy. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia: gratulacje za maturę! za pozostałe 3mam kciuki. Cieszę sie że u Ciebie wszystko do przodu, że wyprawka do przodu.... Co do fotelika - to recaro jest naprawdę BARDZO dobrym fotelikiem. Ma świetne wyniki w testach.
Aremagalos: a macie już imię wybrane?
|
#3114 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
Cud, istny cud (pewnie mój syn to będzie najbardziej rozpuszczone dziecko na osiedlu i nie raz mi da popalić:P). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
ASiunia: no i ładny brzusio już
) wreszcie coś widać. Jak się mąż sprawuje?Kejt: hahahha.. no cóż na pewno są plusy... (wiazane obuwie itp...) ale i tak myślę że będzie mi tęskno...takie jakieś mam przeczucie.. przerzucam się na tel, bo muszę się trochę położyć - wątroba już ma malutko miejsca... a dzisiaj jeszcze obejrzałam Wodę dla słoni - muszę powiedzieć że mi się podobał
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne imię :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3118 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam bazę do fotelika, bo dla mnie wygodniej i bezpieczniej. Nastepny fotelik 9-18kg planujemy też do bazy
|
|
|
#3120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie wagi zazdroszczę- bo u mnie jest 14kg in plus Cytat:
![]() Gratuluję tych zdanych i trzymam za kolejne egzaminy !Cytat:
że mnie tyłek znosi do środka i on nie ma miejsca ![]() Cytat:
to w czym problem, zacznij od nowa jeździć najpierw bardzo krótkie trasy, potem nieco dłuższe.. przyda Ci się to jak będzie malutka na świecie! ![]() Mój Tż doi 4 piwo 0,66.. ostatnie, które mu kupiłam. Gdybym mu kupiła całą zgrzewkę to by wypił całą zgrzewkę podejrzewam
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

).
Obiad już zimny, ale no cóż jego strata. Myślę, sobie, że nie będę się wkurzać o pier.dołę i dałam spokój. Wyszliśmy na podwórze i TŻ mówi, że będzie ciął drzewo, ja ok, to mu pomogę, będę ładować drzewo na taczke, powoli aby sie nie przemęczyć (dużo tego nie było). Robota nam sprawnie idzie. On tnie, ja ładuję powoli, jak taczka pełna on zawodzi drzewo i odwodzi dla mnie pustą taczke. Myślę, że jak zrobimy razem, to później będzie miał trochę wiecej czasu dla mnie. rzadko się ostatnio widujemy więc chciałam spędzić z nim więcej czasu. Przyjeżdża znajomy po drzwi które TŻ odebrał dla szwagra (ma je jutro montować), zabrali drzwi i stoją i gadają. ja czekam...i czekam...i czekam...Mija 10 minut, 15, 20, 25 minut, pół godziny a oni dalej gadają i gadają...Wkurzyłam się na maksa bo ja stoję w tym upale i fajnie mi nie jest i tracę cenny czas który do chole.ry mogłabym spędzić z TŻ. Poszłam do domu bo szkoda mi już było czasu. Przykro mi jest bo on nie widzi problemu. mam tego dość, siedzenia w domu i czekania na niego. Płakać mi się chcę bo czuję się totalnie olewana. Praktycznie widzimy się tylko w łóżku i przy jedzeniu. Ciągle jest coś ważniejszego ode mnie, za to płot do malowania, a to trawa do skoszenia a to kostka do umycia i tak cały czas.
- bywam przytulna i nie mam problemu z okazaniem milosci, tuleniem sie, mowieniem o uczuciach - ale facet pracus to czasem inna bajka i mozna miec niemadre wrazenie, ze dla niego co innego wniejsze niz Ty/Wy - a to bzdura jest... Ten plot, kostka, trawa to jest wyraz troski, milosci, dbalosci o WAS, Ty kupujesz ciuszki i lykasz witaminki, a facet tuninguje Wam jaskinie i przynosi jedrna sarne na plecach, no zycie... Swietnie z tym drzewem wymyslilas i zrobilas, teraz jeszcze mu powiedz PO CO to zrobilas, bo nie wylapal, i zobaczysz, ze wszystko sie powoli wyjasni. I bierz wlasnie tez pod uwage, ze KAZDA z nas ziaje teraz glodem uczuc i uwagi, a malo ktora jest zadowolona z ilosci i jakosci tego, co otrzymuje - co do tej pory bylo w sam raz przeciez i "w ogole w czym problem"

mimo, że na początku te wszystkie kopniaki mnie zamiast cieszyć- wkurzały, bo takie dziwne mi się to wydawało, to teraz uwielbiam 

tzn czytam codziennie 
ja sie czuje słoniem, w ogóle jakoś cieżko mi poradzić sobie z moją obecną masą, chodz "podobno" aż tak duzo nie przytyłam. 8kg - chyba, nie pamietam ile miałam przed ciążą
za kolejne egzaminy !