Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 21:09   #3961
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Silver dobrze, że test negatywny, ale stracha się pewnie najadłaś
Hope, przepraszam, ale

Mąż zabrał Małą do uspania, a ja w tym czasie umyłam okno, zmieniłam firanki (mam teraz czarne makarony w salonie ), wysprzątałam kuchnię, posegregowałam ubranka małej i lecę się wykąpać. Jutro tylko z wierzchu ogarnę, a w niedzielę chrzciny mojej królewny
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:11   #3962
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko-pamiętasz jak pisałam że po BD mamy kłopoty z bączkami? Oskar też budził się przez nie w nocy-teraz 2 noce mi całe przespał ale za to rano jest wyjec bo nie może zefira puścić
tak? Wybacz, ale przeoczylam w tym gadulstwie :P
I zmienilas mleko?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
wiem, że są tacy, mój ojciec też sika na siedząco
i kuzyn i jest z tego bardzo dumny, bo twierdzi, że tak jest zdrowiej
Ojj, jaki moj TZ jest dumny, ze on tak robi :P sra duma normalnie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dobrze, że się cyckać nie rzucili
oho, jeszcze by mi laktacje rozkrecili :P

Silver, ojj, to nie ma co opijac, mowisz?

Hope, jestes genialna!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:13   #3963
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej laski. Nadrobiłam.
Nie było mnie cały dzień, bo: 2h na spacerze, potem robiłam obiad, w międzyczasie pranie i kumpelka przyszła, potem polazłam po mamę do pracy, potem przyjechał TŻ i jedliśmy (obiad, potem lody ), później kosiłam trawę, następnie malowałam płot, no i o 19:00 wykąpałam szkraba. Śpi od tamtej pory.

Insolito, ale skóra się nie może przetłuszczać od kosmetyku. Albo się przetłuszcza sama z siebie, albo się nie przetłuszcza - zależy od tendencji. Krem może ją zapchać, owszem, w wyniku czego wyskoczą sobie jakieś tam pryszcze, ale na wydzielanie się sebum sam krem nie ma wpływu. A ten, który pokazałam, raczej nie powinien nikogo zapchać.

Hope, sorry, ale - powiem w stylu mojej babci - "pie*dolłam".

Agu, sto lat, sto lat.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-17 o 21:15
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:14   #3964
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dobra gaduły- ja już chyba na dzisiaj wyłączam kompa, czytałam, nie udzielałam się dzisiaj, bo jakiś dół mam...

jutro spotykamy się z marsi i z Leo, wezmę aparat to może jakieś fotki cykniemy.
Może Julka i Leo będą pierwszymi wątkowymi dziećmi, które się spotkają.. hmm czy już jakieś się widziały?

buziaki i do jutra.

Szaja, 100 lat dla Agu

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:18   #3965
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie Ci to wyszło a mały jest cudny, jak laleczka na zdjęciach wygląda
no dokladnie jak laleczka, sliczny lysolek z niego

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:21   #3966
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mała pytałaś o moją pracę, a więc powiem tylko tyle- nuuuudzę się Chociaż wczoraj coś tam porobiłam i nawet na poczcie byłam Jutro też idę do pracy, bo odrabiamy za piątek po Bożym Ciele, ale może pojadę na wywiad, więc będzie ciekawie
No to oby był wywiad, szybciej zleci

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
To ciekawe od czego to zależy, mojej jeszcze nie pobierali ale Grzesiowi parę razy i jak dotąd zawsze z palca...
Myśmy wczoraj też byli i pobierali z palca. Dwie probówki, pielęgniarka powiedziała, że gdyby było OB to musieliby z żyły, a jak jest CRP to można z paluszka.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wasze niejadki, a moj wszystko wtrabi!
Byle mokre. Niewazne czy to mm, cyc, woda czy herbatka z kopru - wszystko znika

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jest dopiero po 11, a ja już zjadłam wszystko co ze sobą wzięłam Do 16 chyba umrę z głodu
Nie znosiłam tego. I potem do końca dniówki burczało mi w brzuchu

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kurka, wy juz na maksa rozszerzacie diete, ja planuje dopiero po skonczeniu 6go miesiaca..... ktoras jeszcze tak dlugo chce na samym cycu ciagnac???
Ja też zamierzam czekać do końca lipca Jako wyjątek przewiduję wodę

Szaja 100 lat dla Agatki! i miałam Ci pisać, że w Lidlu będą śliczne małe mebelki dla lalek

Gojka kciuki, żeby ta torbiel to nie było nic poważnego

Laurka, Nawijka - wszystkiego dobrego dla maluchów

Silver cieszę się, że wyszła jedna kreska!

Hope nie będę oryginalna - genialny tekst ale tak serio to nie ma się z czego śmiać, więc współczuję

Laski rano byłam odebrać wyniki swojej krwi i oczywiście do dupy, anemia dalej sporawa I od Ewci, na szczęście u Niej w porządku, tylko wyszły leukocyty w moczu leciuteńko ponad normę (o 1 dokładnie ) i lekarka dla świętego spokoju dała skierowanie na posiew. W ogóle jestem zachwycona moją przychodnią dzisiaj. Poszłam odebrać wyniki, a pielęgniarka na to, że nie może wydać dopóki lekarka nie wpisze i że ona zaraz zaniesie. Za parę minut lekarka mnie poprosiła do gabinetu, wszystko wyjaśniła i dała to skierowanie. A nie byłam zapisana wcześniej
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:21   #3967
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-nie zmieniłam. Bo tak naprawdę każde mleko ma jakieś "ale" jak dla mnie. Akurat u nas przy BD są kłopoty z bączkami. Mimo że daje Biogaie to nic nie ułatwia. Wszystko też zależy od dnia- jak w ciągu dnia ładnie mu się przyjmuje i bączki są to noce są spokojne. Myślę że to minie z czasem i bezsensu byłoby zmieniać mleko.
A pisałam o tym wtedy jak pytałaś o BD
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:26   #3968
insolito
Zadomowienie

Cytat:
wypożyczę na weekend dziecia, chętna któraś wykończył mnie dzisiaj psychicznie i fizycznie, nigdy jeszcze taki nie był, normalnie się teraz nad nim popłakałam jak próbowałam go uśpić, a ten małpiszon co chwilę wypluwał smoczka i oczy otwierał

jakie cuda

hope, jesteś wielka a co to jest gnybiarz?

mój tak sika, ale ,bo mam nikomu nie mówić, bo podobno to dla mnie robi, żebym mniej sprzątania miała

dobrze, że się cyckać nie rzucili

dobrze myślisz

Wspòlczuje

Cytat:
fajnie Ci to wyszło a mały jest cudny, jak laleczka na zdjęciach wygląda

Dziekujemy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Silver dobrze, że test negatywny, ale stracha się pewnie najadłaś
Hope, przepraszam, ale

Mąż zabrał Małą do uspania, a ja w tym czasie umyłam okno, zmieniłam firanki (mam teraz czarne makarony w salonie ), wysprzątałam kuchnię, posegregowałam ubranka małej i lecę się wykąpać. Jutro tylko z wierzchu ogarnę, a w niedzielę chrzciny mojej królewny

A nie mialas w tym czasie odpoczywac?

[QUOTE=BlackSanctum;408649 53]Hej laski. Nadrobiłam.
Nie było mnie cały dzień, bo: 2h na spacerze, potem robiłam obiad, w międzyczasie pranie i kumpelka przyszła, potem polazłam po mamę do pracy, potem przyjechał TŻ i jedliśmy (obiad, potem lody ), później kosiłam trawę, następnie malowałam płot, no i o 19:00 wykąpałam szkraba. Śpi od tamtej pory.

Insolito, ale skóra się nie może przetłuszczać od kosmetyku. Albo się przetłuszcza sama z siebie, albo się nie przetłuszcza - zależy od tendencji. Krem może ją zapchać, owszem, w wyniku czego wyskoczą sobie jakieś tam pryszcze, ale na wydzielanie się sebum sam krem nie ma wpływu. A ten, który pokazałam, raczej nie powinien nikogo zapchać.

Hope, sorry, ale - powiem w stylu mojej babci - "pie*dolłam".

Agu, sto lat, sto lat. :ro

To. Ja tyle lat zylam w nieswiadomosci
Cytat:
dobra gaduły- ja już chyba na dzisiaj wyłączam kompa, czytałam, nie udzielałam się dzisiaj, bo jakiś dół mam...

jutro spotykamy się z marsi i z Leo, wezmę aparat to może jakieś fotki cykniemy.
Może Julka i Leo będą pierwszymi wątkowymi dziećmi, które się spotkają.. hmm czy już jakieś się widziały?

buziaki i do jutra.

Szaja, 100 lat dla Agu

Wez aparat, wez

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no dokladnie jak laleczka, sliczny lysolek z niego

On tak wyglada bo zawyczaj jak widzi aparat to sie spina I na bacznosc ,,staje,,

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-05-17 o 21:33
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:27   #3969
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski. Nadrobiłam.
Nie było mnie cały dzień, bo: 2h na spacerze, potem robiłam obiad, w międzyczasie pranie i kumpelka przyszła, potem polazłam po mamę do pracy, potem przyjechał TŻ i jedliśmy (obiad, potem lody ), później kosiłam trawę, następnie malowałam płot, no i o 19:00 wykąpałam szkraba. Śpi od tamtej pory. )
O mamo, kobieto kiedy Ty masz na to wszystko czas i sile??? A co robila Mala, gdy Ty malowalas plot??

Podziwiam, naprawde...

Jednoczesnie zazdroszcze ja caly czas poswiecam Malej, moze to i niezbyt dobrze...moze gdybym i ja sie czyms zajela to ona bardziej umialaby sie sama bawic...
Ale co tu mozna w bloku robic...
Stary 2013-05-17, 21:30   #3970
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
Bo ku.rwa TŻcik sobie wziął swoją siostrzyczkę i do biedry pojechali, a mnie zostawił i z nią ("tak się dziś słabo czuję") i z Młodym. Ku.rwa!!!! Jak nie lata non stop jej coś koło domu robić, to mnie zostawia! Już nawet kur-wa do sklepu nie weźmie!!! Już wolę jak w pracy siedzi bo bez różnicy czy jest czy go nie ma! Jeszcze się z niego taki gnybiarz zrobił! Wpie*rdoli, ale nie posprząta po sobie. Dziś musiałam garczek moczyć w gorącej wodzie, bo jak wyżarł sos ze spaghetti, to ciężko go było potem umyć, lepiej zostawić!!!
Pier**le - nie robię.
Matka jego jak nie pracowała to wszystko koło nich robiła, bo co miała robić. Poszła do pracy a jej córunia mało kiedy palcem kiwnie i ona po robocie zapieprza jeszcze w domu ze sprzątaniem. Tak sobie ich wychowała. ALe nie. Ja gnyba nauczę. Jak nie zacznie po sobie grzędy oporządać to zgnije w tym syfie nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia!
Ch.uj buc pier***ony!!! Pieprz.ona mafleja z koziej dupy wyrwana !!!!

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

I jeszcze co mnie wnerwia..
Przestał ćwiczyć, je więcej niż widzi, bebzon do kolan zaraz będzie miał i myśli że jak wyjdzie bez majtek z łazienki po kąpieli to się rzucę na niego?! Ady niedługo to szukać z lupą pitoka pod tymi fałdziorami tłustymi. Nie dość że na siebie nie mogę patrzeć to jeszcze za chwilę od niego też mnie odrzuci. Żeby to z gracją jakoś szło, a to się potknie o bujaczek, zawadzi o pampersa, a idże...

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Agatko Szajowa kochana Wszystkiego najlepszego od durnej cioci i Dawidka

Sorry ale : hahaha:
Piszesz wiersze ??

Łyknęłam piwka, 1 łyczek , zaraz po karmieniu, bo ona się budzi tak koło północy n następne jedzonko, ale dobre było
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:32   #3971
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewa, tatuś się nią zajmował, jak malowałam i kosiłam, wcześniej była ze mną. Ona niezbyt się umie sobą zająć, wymaga dużo uwagi, ale dzielimy się obowiązkami i jest okej. Łukasz wraca z pracy, to jest stęskniony na maksa, więc chętnie się nią wtedy zajmuje, a ja mam czas dla siebie albo na inne rzeczy - dziś postanowiłam trochę porobić na dworze, pomóc mamie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:33   #3972
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dupeczki, nie odpisuję, bo mi wcięło wszystko
z tego co pamietam - Fewciu ja obecnie okolice Mińska, bo się do rodziców przecież przeniosłam, więc masz do mnie jeszcze bliżej trzeba by jakiś zlot czarownic uskutecznić
Lady bo wczoraj nie napisałam... ściskam mocno.

Sto lat dla Agu
koniecznie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40864327]Blogerko, pisz, pewnie. Też mnie wkurzają tacy kierowcy.

Dziewczyny, nie robiłam jeszcze tortu bo rodzina w niedzielę przyłazi jutro będę ciasto piec, a przekładać w niedzielę, więc jutro wam napiszę czy wyszły kolory [/QUOTE]
Ty nie opowiadaj, tylko od razu fotki szykuj !
Sto lat dla Agu

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hope mistrzu moj tak robi tyle ze w gaciach xd

Blogerka skladaj skarge na palanta! moze jak opieprz dostanie to sie opamieta, kto wie ilu babkom z wozkami tak zrobil ;/

NOSZ KUR.WA. Moj eks fuck friend, kompletnie nie ogarniety zyciowo koles bierze slub a ja? A ja bede wieczna stara panna bo ten kretyn w zyciu nie odlozy na pierscionek a co dopiero na slub -.-

AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaA gggggggggggrrrr rrrrrrrrrrrr

Dobra, juz mi lepiej
Dobrze, że my tu jesteśmy, można się nawet na klawiaturze wykrzyczeć

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

E no to chyba właśnie umiesz śpiewać, tak miło jej się słuchało, żę odpłynęła
Oj nie chciałabyś tego usłyszeć

Cytat:

buziaki i do jutra.

Szaja, 100 lat dla Agu
Uszka w górę, na pewno będzie lepiej jutro. Już Marsi Ci humor poprawi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:34   #3973
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
oho, jeszcze by mi laktacje rozkrecili :P

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski. Nadrobiłam.
to wyrobiłaś normę na miesiąc

Cytat:
nie może tylko na pewno i od razu do klubu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:36   #3974
ewadylewska
Zadomowienie

Moj jak wraca po 12 h to nie ma sily, a jak ma wolne to tylko mnie pyta jak to, a co z nia teraz, a jak sie bawic, a moze pielucha no i raczej razem wszystko robimy...on mi pomaga, ale tak zeby sam z siebie...
Stary 2013-05-17, 21:36   #3975
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko-nie zmieniłam. Bo tak naprawdę każde mleko ma jakieś "ale" jak dla mnie. Akurat u nas przy BD są kłopoty z bączkami. Mimo że daje Biogaie to nic nie ułatwia. Wszystko też zależy od dnia- jak w ciągu dnia ładnie mu się przyjmuje i bączki są to noce są spokojne. Myślę że to minie z czasem i bezsensu byłoby zmieniać mleko.
A pisałam o tym wtedy jak pytałaś o BD
A widzisz, ja myslalam, ze tylko Black i meduzza mi odpisaly, wybacz

Tez bym chciala uniknac zmiany mleka, zwlaszcza, ze moj maly je tylko jedna porcje mm dziennie...
Poslucham Ciebie

Wywalilam TZ do kumpli na piwo, a sama zamierzam sie relaksowac. Tylko jak patrze na starte prania obok to chyba juz wiem na czym moj relaks bedzie polegal
Albo nie - wyspie sie w koncu!

Stary 2013-05-17, 21:47   #3976
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Wywalilam TZ do kumpli na piwo, a sama zamierzam sie relaksowac. Tylko jak patrze na starte prania obok to chyba juz wiem na czym moj relaks bedzie polegal
Olej, idź spać Ja też mam stertę do prasowania i do prania do tego miałam zrobić kolację, pozmywać i ogarnąć pokój Mąż poszedł kąpać Małą, a ja doszłam do wniosku, że wszystkiego i tak nie zrobię więc zaległam
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:56   #3977
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
ja co prawda jestem swiezo PO, ale wlasciwie jakby tego nie bylo to nic wielkiego by sie nie stalo :P

Szajka, sto lat dla Agu!!!

Pstryczku, pozniej wstawie foto, a co jest grane?

illusion, a pisze jakos... Mam cale szalone 8 stron, wyslalam promotorce i czekam na odp, bo nie wiem czy w dobrym kierunku ide. Na szczescie praca ma miec tylko ok 20 stron, takze licze, ze dam rade...

Uff, nareszcie w domu. Niedawno co wrocilismy, a wyszlismy z domu po 12.
Przez to, ze caly dzien nie ma nas w domu to zaczynam specjalizowac sie w karmieniu na dworze-dzis 2 razy :P jakies dziadki mialy radoche jak cyca zobaczyly

Ide dalej czytac

Tez czesto uszczesliwiam staruszkow ;-p
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:57   #3978
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Która to pisała o tym czopie na sutku jak zastój miała?

O mamo :d zrobił mi sie mega zastój w piersi, 2 w ciagu trzech ostatnich dni, prawie pół piersi zajęte. Aż ręką ruszyć nie mogłam za bardzo, no to lezę prysznicem rozgrzać/rozpuścić. Ale patrzę, a tam na sutku biała kropka, od razu mi się to przypomniało - ledwo to w ogóle wysisnęłam, a tu jak nie siknie! słuchajcie, ale jaja, PIONOWO w górę mi sikało od razu zastój zszedł, a najlepsze, że ta kropeczka to taka tyci-tyci była a tak blokowała!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Dziewczyny, a jak taki staruszek zawału dostanie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:57   #3979
Ifwka
Zakorzenienie

A i znowu jestem do tyłu
Dzisiaj jak zwykle pobudka o 5 bo problem z kupą, ja nie wiem w dzień robi normalnie a nad ranem ile się ostęka i opłacze...masakra, nie wiem jak temu zaradzić.
Zapomniałam się pochwalić że w środę pierwszy raz Oliwia przewróciła się z brzuszka na plecki i to 3 razy pod rząd

Ja dzisiaj po dentyście, 2.5 h na fotelu z otwartą paszczą...jestem wykończona.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:59   #3980
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tez czesto uszczesliwiam staruszkow ;-p
to widzę, że Wy tak w czynie społecznym

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić że w środę pierwszy raz Oliwia przewróciła się z brzuszka na plecki i to 3 razy pod rząd

Stary 2013-05-17, 22:06   #3981
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, ja myslalam, ze tylko Black i meduzza mi odpisaly, wybacz

Tez bym chciala uniknac zmiany mleka, zwlaszcza, ze moj maly je tylko jedna porcje mm dziennie...
Poslucham Ciebie

Wybaczam

A co do rilaksu to olej to pranie. Odpocznij i nie zaprzątaj sobie głowy pierdołami
Ja też kiedy nadchodził czas odpoczynku to zamiast korzystać właśnie sprzątałam bo sumienie nie dawało mi spokoju ale od jakiegoś czasu wyznaje zasadę-robota nie zając,nie ucieknie Tak więc kiedy po ciężkim dniu pracy powinnam odpoczywać właśnie to robię. Roboty i tak mam mnóstwo więc to co mam zrobić w trakcie odpoczynku wkręcam w codzienne obowiązki. Jest zrobione ? Jest

I tu nawet proszę byś wzięła ze mnie przykład
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-17, 22:10   #3982
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Moj jak wraca po 12 h to nie ma sily, a jak ma wolne to tylko mnie pyta jak to, a co z nia teraz, a jak sie bawic, a moze pielucha no i raczej razem wszystko robimy...on mi pomaga, ale tak zeby sam z siebie...
Ale codziennie chodzi na 12h ????
Mój na szczęście sam się bawi, tylko jak płacze to zawsze zapomina że to może być z powodu pieluszki mokrej
Wiadomo ja jestem z nią więcej i wiem kiedy chce spać, jeść, on nie wie to mu mówię, no ale mój chodzi na 8h o pracy codziennie to też inaczej.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:12   #3983
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ok 30 min temu jak mi mała zaczęła coś stękać...to poszłam do sypialni..do jej łóżeczka i patrzę a ona na brzuszku
no to ja ją z powrotem na plecki..to ona z wysiłkiem wielkim.. ale przekręciła się dalej na brzusio i jeszcze dodatkowo doszła do tego jedna rączka, którą próbowała się złapać za szczebelki.. nie wiem co ona tworzyła..ale szkoda, że nie tworzy tego za dnia jak sama ją kładę na brzuchola wtedy to zaczyna jęczeć i w płacz
Stary 2013-05-17, 22:15   #3984
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Djerba, to sobie porę znalazła gratki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:16   #3985
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
zagadam do niej jak tylko ją zobaczę i nie będzie biec do domu jak ostatnio

no właśnie też się Ciebie pytałam w k. ale nic nie odpisałaś, ja jestem chętna gdzie i kiedy?

super, że Sade już zdrowa, a co jej było? I czemu się zdenerwowałaś diagnozą?

Piękne, Was spuścić z oka na chwilę to od razu 34155 stron do nadrobienia, my byliśmy na 3-godzinnym spacerze, cały czas Kubuś spał, byliśmy w Pepco (kiedyś przez ten sklep to z torbami pójdę), potem Kubuś "zagadywał" jakąś panią w rossmanie ale ogólnie super grzeczny a teraz pędzę robić jakiś obiad... szaja - pierś w krakersach

dla szajowej Agusi
Mam zaległości w klubie więc nie widziałam. Tylko, że musiałabyś zaakceptować obecność mojego Tż, przeszkadza ci to? albo może swojego teź weź?? jakie terminy ci pasują? pewnie weekend najlepiej - dla mnie też. Może jakoś w przyszły? teraz mam zjazd na studiach, ale za to za tydzień mam wolny weekend.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U nas tez bedzie Coma
Oj ja nie lepsza bylam

Ilussion mi sie udalo takie sukienusie zlowic. Druga fotka sukienki od mamy, trzecia wczorajszy zakup w pepco.

Nomen u mnie tez mlodzi chleja pod blokiem wrr i takie glupie dziewuchy nie szanujace sie w ogole...

<3

Cytat:
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
Bo ku.rwa TŻcik sobie wziął swoją siostrzyczkę i do biedry pojechali, a mnie zostawił i z nią ("tak się dziś słabo czuję") i z Młodym. Ku.rwa!!!! Jak nie lata non stop jej coś koło domu robić, to mnie zostawia! Już nawet kur-wa do sklepu nie weźmie!!! Już wolę jak w pracy siedzi bo bez różnicy czy jest czy go nie ma! Jeszcze się z niego taki gnybiarz zrobił! Wpie*rdoli, ale nie posprząta po sobie. Dziś musiałam garczek moczyć w gorącej wodzie, bo jak wyżarł sos ze spaghetti, to ciężko go było potem umyć, lepiej zostawić!!!
Pier**le - nie robię.
Matka jego jak nie pracowała to wszystko koło nich robiła, bo co miała robić. Poszła do pracy a jej córunia mało kiedy palcem kiwnie i ona po robocie zapieprza jeszcze w domu ze sprzątaniem. Tak sobie ich wychowała. ALe nie. Ja gnyba nauczę. Jak nie zacznie po sobie grzędy oporządać to zgnije w tym syfie nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia!

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Przestał ćwiczyć, je więcej niż widzi, bebzon do kolan zaraz będzie miał i myśli że jak wyjdzie bez majtek z łazienki po kąpieli to się rzucę na niego?! Ady niedługo to szukać z lupą pitoka pod tymi fałdziorami tłustymi. Nie dość że na siebie nie mogę patrzeć to jeszcze za chwilę od niego też mnie odrzuci. Żeby to z gracją jakoś szło, a to się potknie o bujaczek, zawadzi o pampersa, a idże...

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

sory, ale

Cytat:
Ja cheę, żeby Agu dostała też buzi od nas Najlepszego dla młodej damy

E no to chyba właśnie umiesz śpiewać, tak miło jej się słuchało, żę odpłynęła

Przecudne

No to chyb ulżyło

O Matko, mało małego nie obudziłam tak się ubawiła Ty to jesteś agentka.

No super lekarz, niema co

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Drogo wyszły Cię te ciuszki ?

Napisz skargę, może pomoże

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Nadrobiłam, teraz o ile mąż pozwoli lecę do klubu.
Jak macie ochotę to możecie zerknąć na moją produkcję, tylko ostrzegam ponad 8 min

http://www.youtube.com/watch?v=Na-5AK0ieg8
jeeej, poryczałam się, cudne!

Mała się sporo bawiła, przed 20 płaczek się włączył to ja w lot załapałam, że zmęczenie i usnęła po 5 minutach tulenia przez Tż. Dzisiaj też korzystałam z chusty w domu - zazwyczaj tego nie robię - i też bujnęłam się 2 razy i spała..
Wczoraj poszliśmy do Biedry - kolejka długa, to sobie mała znowu w chuście zasnęła, co się będzie jak takie nudy... kocham chustę!

A dzieci nasze chyba faktycznie bliskości teraz dużo potrzebują, od jakiegoś czasu Amelcia nie zasypia już sama na noc - tylko trzeba tulić, zdarza się też, że płacze przez sen w nocy - przytulę i odpływa znowu w sen
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:17   #3986
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Djerba, to sobie porę znalazła gratki [/QUOTE]

jak urodzilam to marzylam, zeby tz mial wolne, liczac ze mi pomoze ..
a teraz to nam lepiej we dwojke, jak tz sie zajmuje malym to tak mnie wkurza co cwhile slysze z dolu
"Magda, Borys jest glodny"
"Magda, ma mokra pieluszke"
"Magda, no choooodz, on chce spac"

jak duze dziecko i jak ja mam odpoczywac wtedy? na jedno wychodzi jakbym to ja sie zajmowala dzieckiem

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-05-17 o 22:18
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:19   #3987
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego [/QUOTE]

to co Wy robić tyle czasu będziecie ja to bym się z moim zatłukła tak długo ze sobą przebywając

Stary 2013-05-17, 22:28   #3988
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U nas tez bedzie Coma
Oj ja nie lepsza bylam

Ilussion mi sie udalo takie sukienusie zlowic. Druga fotka sukienki od mamy, trzecia wczorajszy zakup w pepco.

Nomen u mnie tez mlodzi chleja pod blokiem wrr i takie glupie dziewuchy nie szanujace sie w ogole...

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jasny biszkopt z białej czekolady przekładany musem czekoladowym i na to blat biszkoptowy z gorzkiej czekolady. Udekorowany po bokach rurkami czekoladowymi a na wierzch kilka warstw winogrona dla przełamania smaku czekolady
tylko nie pytaj jak smakuje bo dopiero dziś go wymyśliłam

Szajka zdrówka i spełnienia marzeń dla Agatki
jak tort wyszedł?
Zjadła bym

Cytat:
to ja tez cos dorzuce

te bardziej eleganckie to od brata, ta z rozyczkami chyba bedzie na chrzest
W takich chwilach chce mi się córci jeszcze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
oooo nie wiedziałam
No, poryczałam się wtedy

Cytat:
Napisane przez s i l v e r;40862655
[B
Zrobiłam test[/B] MATKO JAK SIĘ BAŁAM!!!!

.....jedna kreseczka wyszła. Nie jestem w ciąży. Ale MUSIAŁAM zrobić ten test dla świętego spokoju.
No to ulga pewnie.

Cytat:
Co robię?
Siedzę
Z kim?
Z teściową
Czemu?
Pier**le - nie robię.

Kocham cię czytać

Cytat:
o matko, przepraszam Cię najmocniej ale padłam po Twoich tekstach

mimo wszystko życzę powodzenia,
a z tym kiblem to masz rację faceci powinni lać na siedząco- też mnie to wkurza,
Racja, jak mojemu mówię żeby na siedząco lał to patrzy na mnie jak na ufo

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
A co do dermatologa, kobita mi powiedziała, że to nie jest AZS (wszyscy inni lekarze twierdzą że jest)...powiedziała, że jest to " przygodne"....q*wa przygodne, że moja córka się drapie od nie wiem już ilu miesięcy..
ona sprawdzała, czy Sade nie ma wszy..ja jej kurde pokazuję, jakie ma suche plamy na nogach, policzkach i brzuchu....a ona we włosy zagląda..... no pffff...
wypisała mi jakąś maść (moja mama luknęła na skład i powiedziała, że to nic specjalnego) i z wielkim trudem przepisala mi zyrtec..a on trochę pomaga na świąd...
zyrtec miałam przepisany przez moją pediatrę...bez żadnego gadania...a ta powiedziała, że ona musiałaby mieć to udokumentowane, że córka jest alergiczką...
boooooożee....
najbardziej interesowało ją to..skąd tata pochodzi..gdzie mieszkamy...jak dzieci w przedszkolu reagują na Sade....
ja pierd$^%$&$....gdybym to ja była lekarzem...staralabym się pomóc ludziom, a zwłaszcza dzieciom, które mają wielką przyszłość przed sobą...i to teraz jest czas na uratowanie skóry/zaleczenie...bo później może już być za późno......
Co za babsko.

Cytat:
[/COLOR]Nadrobiłam, teraz o ile mąż pozwoli lecę do klubu.
Jak macie ochotę to możecie zerknąć na moją produkcję, tylko ostrzegam ponad 8 min

http://www.youtube.com/watch?v=Na-5AK0ieg8
Fantastycznie to wyszło aż łezki mi w oczach stanęły.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ok 30 min temu jak mi mała zaczęła coś stękać...to poszłam do sypialni..do jej łóżeczka i patrzę a ona na brzuszku
no to ja ją z powrotem na plecki..to ona z wysiłkiem wielkim.. ale przekręciła się dalej na brzusio i jeszcze dodatkowo doszła do tego jedna rączka, którą próbowała się złapać za szczebelki.. nie wiem co ona tworzyła..ale szkoda, że nie tworzy tego za dnia jak sama ją kładę na brzuchola wtedy to zaczyna jęczeć i w płacz
Gratulacje dla małej agentki

Nancy Mam wynik tego posiewu po 3 dniach, może umiesz coś na ten temat powiedzieć? Martwię się trochę, wizyta we wtorek dopiero.

Bakteriuria 10^3 - 10^4 CFU/ml

Wyhodowane szczepy
1. dwa rodzaje kolonii

Komentarz do badania
wyhododowano więcej niż jeden rodzaj drobnoustrojów, w tym pałeczki z rodzaju Pseudomonas.

Możliwe że to przez ten woreczek??

Badanie ogólne moczu w normie.
Martwię się
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 22:28   #3989
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Olej, idź spać Ja też mam stertę do prasowania i do prania do tego miałam zrobić kolację, pozmywać i ogarnąć pokój Mąż poszedł kąpać Małą, a ja doszłam do wniosku, że wszystkiego i tak nie zrobię więc zaległam
Cytat:
Wybaczam

A co do rilaksu to olej to pranie. Odpocznij i nie zaprzątaj sobie głowy pierdołami
Ja też kiedy nadchodził czas odpoczynku to zamiast korzystać właśnie sprzątałam bo sumienie nie dawało mi spokoju ale od jakiegoś czasu wyznaje zasadę-robota nie zając,nie ucieknie Tak więc kiedy po ciężkim dniu pracy powinnam odpoczywać właśnie to robię. Roboty i tak mam mnóstwo więc to co mam zrobić w trakcie odpoczynku wkręcam w codzienne obowiązki. Jest zrobione ? Jest

I tu nawet proszę byś wzięła ze mnie przykład
Poslucham Was, zabieram sie zaraz za cwiczenia

Choc w dzien nie ma szans, zeby prasowac, Kubus nie pozwoli

Cytat:
to co Wy robić tyle czasu będziecie ja to bym się z moim zatłukła tak długo ze sobą przebywając
Brata dla dziewczynek

Stary 2013-05-17, 22:30   #3990
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh już się nie odzywała od tamtego czasu?

Dziewczyny które podawały BIOGAIE -podajecie jeszcze? Ile czasu podawałyście?

Macie pajacyki z jedną nogawką która się nie odpina? Ja ostatnio wyszperałam kilka i ciężko mi Oskara w to wcisnąć Jak to pieroństwo się zakłada?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości