|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Silver dobrze, że test negatywny, ale stracha się pewnie najadłaś
![]() Hope, przepraszam, ale Mąż zabrał Małą do uspania, a ja w tym czasie umyłam okno, zmieniłam firanki (mam teraz czarne makarony w salonie ), wysprzątałam kuchnię, posegregowałam ubranka małej i lecę się wykąpać. Jutro tylko z wierzchu ogarnę, a w niedzielę chrzciny mojej królewny
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
I zmienilas mleko? Cytat:
oho, jeszcze by mi laktacje rozkrecili :P Silver, ojj, to nie ma co opijac, mowisz? ![]() Hope, jestes genialna!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Nadrobiłam.
Nie było mnie cały dzień, bo: 2h na spacerze, potem robiłam obiad, w międzyczasie pranie i kumpelka przyszła, potem polazłam po mamę do pracy, potem przyjechał TŻ i jedliśmy (obiad, potem lody ), później kosiłam trawę, następnie malowałam płot, no i o 19:00 wykąpałam szkraba. Śpi od tamtej pory. Insolito, ale skóra się nie może przetłuszczać od kosmetyku. Albo się przetłuszcza sama z siebie, albo się nie przetłuszcza - zależy od tendencji. Krem może ją zapchać, owszem, w wyniku czego wyskoczą sobie jakieś tam pryszcze, ale na wydzielanie się sebum sam krem nie ma wpływu. A ten, który pokazałam, raczej nie powinien nikogo zapchać. ![]() Hope, sorry, ale - powiem w stylu mojej babci - "pie*dolłam". Agu, sto lat, sto lat.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-17 o 21:15 |
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra gaduły- ja już chyba na dzisiaj wyłączam kompa, czytałam, nie udzielałam się dzisiaj, bo jakiś dół mam...
jutro spotykamy się z marsi i z Leo, wezmę aparat to może jakieś fotki cykniemy. Może Julka i Leo będą pierwszymi wątkowymi dziećmi, które się spotkają.. hmm czy już jakieś się widziały? ![]() buziaki i do jutra. Szaja, 100 lat dla Agu
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3966 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jako wyjątek przewiduję wodę Szaja 100 lat dla Agatki! Gojka kciuki, żeby ta torbiel to nie było nic poważnego Laurka, Nawijka - wszystkiego dobrego dla maluchów ![]() Silver cieszę się, że wyszła jedna kreska! Hope nie będę oryginalna - genialny tekst Laski rano byłam odebrać wyniki swojej krwi i oczywiście do dupy, anemia dalej sporawa ) i lekarka dla świętego spokoju dała skierowanie na posiew. W ogóle jestem zachwycona moją przychodnią dzisiaj. Poszłam odebrać wyniki, a pielęgniarka na to, że nie może wydać dopóki lekarka nie wpisze i że ona zaraz zaniesie. Za parę minut lekarka mnie poprosiła do gabinetu, wszystko wyjaśniła i dała to skierowanie. A nie byłam zapisana wcześniej
|
|||||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko-nie zmieniłam. Bo tak naprawdę każde mleko ma jakieś "ale" jak dla mnie. Akurat u nas przy BD są kłopoty z bączkami. Mimo że daje Biogaie to nic nie ułatwia. Wszystko też zależy od dnia- jak w ciągu dnia ładnie mu się przyjmuje i bączki są to noce są spokojne. Myślę że to minie z czasem i bezsensu byłoby zmieniać mleko.
A pisałam o tym wtedy jak pytałaś o BD
|
#3968 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspòlczuje Cytat:
Dziekujemy ![]() Cytat:
A nie mialas w tym czasie odpoczywac? [QUOTE=BlackSanctum;408649 53]Hej laski. Nadrobiłam. Nie było mnie cały dzień, bo: 2h na spacerze, potem robiłam obiad, w międzyczasie pranie i kumpelka przyszła, potem polazłam po mamę do pracy, potem przyjechał TŻ i jedliśmy (obiad, potem lody ), później kosiłam trawę, następnie malowałam płot, no i o 19:00 wykąpałam szkraba. Śpi od tamtej pory. Insolito, ale skóra się nie może przetłuszczać od kosmetyku. Albo się przetłuszcza sama z siebie, albo się nie przetłuszcza - zależy od tendencji. Krem może ją zapchać, owszem, w wyniku czego wyskoczą sobie jakieś tam pryszcze, ale na wydzielanie się sebum sam krem nie ma wpływu. A ten, który pokazałam, raczej nie powinien nikogo zapchać. ![]() Hope, sorry, ale - powiem w stylu mojej babci - "pie*dolłam". Agu, sto lat, sto lat. :ro To. Ja tyle lat zylam w nieswiadomosci Cytat:
Wez aparat, wez On tak wyglada bo zawyczaj jak widzi aparat to sie spina I na bacznosc ,,staje,, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-05-17 o 21:33 |
||||
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam, naprawde... Jednoczesnie zazdroszcze ja caly czas poswiecam Malej, moze to i niezbyt dobrze...moze gdybym i ja sie czyms zajela to ona bardziej umialaby sie sama bawic... Ale co tu mozna w bloku robic...
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ale Piszesz wiersze ?? Łyknęłam piwka, 1 łyczek , zaraz po karmieniu, bo ona się budzi tak koło północy n następne jedzonko, ale dobre było
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, tatuś się nią zajmował, jak malowałam i kosiłam, wcześniej była ze mną.
Ona niezbyt się umie sobą zająć, wymaga dużo uwagi, ale dzielimy się obowiązkami i jest okej. Łukasz wraca z pracy, to jest stęskniony na maksa, więc chętnie się nią wtedy zajmuje, a ja mam czas dla siebie albo na inne rzeczy - dziś postanowiłam trochę porobić na dworze, pomóc mamie.
|
|
|
|
#3972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40864327]Blogerko, pisz, pewnie. Też mnie wkurzają tacy kierowcy. Dziewczyny, nie robiłam jeszcze tortu bo rodzina w niedzielę przyłazi jutro będę ciasto piec, a przekładać w niedzielę, więc jutro wam napiszę czy wyszły kolory [/QUOTE]Ty nie opowiadaj, tylko od razu fotki szykuj ! ![]() Sto lat dla Agu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Moj jak wraca po 12 h to nie ma sily, a jak ma wolne to tylko mnie pyta jak to, a co z nia teraz, a jak sie bawic, a moze pielucha no i raczej razem wszystko robimy...on mi pomaga, ale tak zeby sam z siebie...
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez bym chciala uniknac zmiany mleka, zwlaszcza, ze moj maly je tylko jedna porcje mm dziennie... Poslucham Ciebie ![]() Wywalilam TZ do kumpli na piwo, a sama zamierzam sie relaksowac. Tylko jak patrze na starte prania obok to chyba juz wiem na czym moj relaks bedzie polegal ![]() Albo nie - wyspie sie w koncu!
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam stertę do prasowania i do prania do tego miałam zrobić kolację, pozmywać i ogarnąć pokój Mąż poszedł kąpać Małą, a ja doszłam do wniosku, że wszystkiego i tak nie zrobię więc zaległam |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Konto usunięte
|
Która to pisała o tym czopie na sutku jak zastój miała?
O mamo :d zrobił mi sie mega zastój w piersi, 2 w ciagu trzech ostatnich dni, prawie pół piersi zajęte. Aż ręką ruszyć nie mogłam za bardzo, no to lezę prysznicem rozgrzać/rozpuścić. Ale patrzę, a tam na sutku biała kropka, od razu mi się to przypomniało - ledwo to w ogóle wysisnęłam, a tu jak nie siknie! słuchajcie, ale jaja, PIONOWO w górę mi sikało a tak blokowała!---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dziewczyny, a jak taki staruszek zawału dostanie?
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
A i znowu jestem do tyłu
![]() Dzisiaj jak zwykle pobudka o 5 bo problem z kupą, ja nie wiem w dzień robi normalnie a nad ranem ile się ostęka i opłacze...masakra, nie wiem jak temu zaradzić. Zapomniałam się pochwalić że w środę pierwszy raz Oliwia przewróciła się z brzuszka na plecki i to 3 razy pod rząd ![]() Ja dzisiaj po dentyście, 2.5 h na fotelu z otwartą paszczą...jestem wykończona.
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
to widzę, że Wy tak w czynie społecznym
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rilaksu to olej to pranie. Odpocznij i nie zaprzątaj sobie głowy pierdołami Ja też kiedy nadchodził czas odpoczynku to zamiast korzystać właśnie sprzątałam bo sumienie nie dawało mi spokoju ale od jakiegoś czasu wyznaje zasadę-robota nie zając,nie ucieknie Tak więc kiedy po ciężkim dniu pracy powinnam odpoczywać właśnie to robię. Roboty i tak mam mnóstwo więc to co mam zrobić w trakcie odpoczynku wkręcam w codzienne obowiązki. Jest zrobione ? Jest I tu nawet proszę byś wzięła ze mnie przykład
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój na szczęście sam się bawi, tylko jak płacze to zawsze zapomina że to może być z powodu pieluszki mokrej Wiadomo ja jestem z nią więcej i wiem kiedy chce spać, jeść, on nie wie to mu mówię, no ale mój chodzi na 8h o pracy codziennie to też inaczej. |
|
|
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ok 30 min temu jak mi mała zaczęła coś stękać...to poszłam do sypialni..do jej łóżeczka i patrzę a ona na brzuszku
![]() no to ja ją z powrotem na plecki..to ona z wysiłkiem wielkim.. ale przekręciła się dalej na brzusio i jeszcze dodatkowo doszła do tego jedna rączka, którą próbowała się złapać za szczebelki.. nie wiem co ona tworzyła..ale szkoda, że nie tworzy tego za dnia jak sama ją kładę na brzuchola wtedy to zaczyna jęczeć i w płacz
|
|
|
|
#3984 |
|
Konto usunięte
|
A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Djerba, to sobie porę znalazła
|
|
|
|
#3985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie terminy ci pasują? pewnie weekend najlepiej - dla mnie też. Może jakoś w przyszły? teraz mam zjazd na studiach, ale za to za tydzień mam wolny weekend.Cytat:
<3 Cytat:
sory, ale Cytat:
Mała się sporo bawiła, przed 20 płaczek się włączył to ja w lot załapałam, że zmęczenie i usnęła po 5 minutach tulenia przez Tż. Dzisiaj też korzystałam z chusty w domu - zazwyczaj tego nie robię - i też bujnęłam się 2 razy i spała.. Wczoraj poszliśmy do Biedry - kolejka długa, to sobie mała znowu w chuście zasnęła, co się będzie jak takie nudy... kocham chustę! A dzieci nasze chyba faktycznie bliskości teraz dużo potrzebują, od jakiegoś czasu Amelcia nie zasypia już sama na noc - tylko trzeba tulić, zdarza się też, że płacze przez sen w nocy - przytulę i odpływa znowu w sen |
||||
|
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Djerba, to sobie porę znalazła [/QUOTE]jak urodzilam to marzylam, zeby tz mial wolne, liczac ze mi pomoze .. a teraz to nam lepiej we dwojke, jak tz sie zajmuje malym to tak mnie wkurza co cwhile slysze z dolu"Magda, Borys jest glodny" "Magda, ma mokra pieluszke" "Magda, no choooodz, on chce spac" jak duze dziecko i jak ja mam odpoczywac wtedy? na jedno wychodzi jakbym to ja sie zajmowala dzieckiem
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-05-17 o 22:18 |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego
[/QUOTE]to co Wy robić tyle czasu będziecie ja to bym się z moim zatłukła tak długo ze sobą przebywając
|
#3988 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, poryczałam się wtedy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nancy Mam wynik tego posiewu po 3 dniach, może umiesz coś na ten temat powiedzieć? Martwię się trochę, wizyta we wtorek dopiero. Bakteriuria 10^3 - 10^4 CFU/ml Wyhodowane szczepy 1. dwa rodzaje kolonii Komentarz do badania wyhododowano więcej niż jeden rodzaj drobnoustrojów, w tym pałeczki z rodzaju Pseudomonas. Możliwe że to przez ten woreczek?? Badanie ogólne moczu w normie. Martwię się
|
|||||||||
|
|
|
#3989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choc w dzien nie ma szans, zeby prasowac, Kubus nie pozwoli ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh już się nie odzywała od tamtego czasu?
![]() Dziewczyny które podawały BIOGAIE -podajecie jeszcze? Ile czasu podawałyście? Macie pajacyki z jedną nogawką która się nie odpina? Ja ostatnio wyszperałam kilka i ciężko mi Oskara w to wcisnąć
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

a mały jest cudny, jak laleczka na zdjęciach wygląda
Do 16 chyba umrę z głodu

,bo mam nikomu nie mówić, bo podobno to dla mnie robi, żebym mniej sprzątania miała
nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia!
Wszystkiego najlepszego od durnej cioci i Dawidka

22.05.2008
14.08.2011