|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
pisałam, wydałam w tomikach, napisałam książkę, chcieli ją wydać ale nie miałam dwóch tysi na zpartycypowanie kosztów i leży gdzieś maszynopis zakurzony ![]() Cytat:
![]() a co do gnybiarza - dla mnie to taka osoba jak on - niechluj, nierób koło siebie Ale to ja często neologizmy tworzę, nie przejmuj się, kiedyś wydam słownik neologizmów własnych
|
||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
U nas na szczęście Tż umie i robi przy Małej wszystko (poza karmieniem ) bez szemrania sam pójdzie sprawdzić pieluszkę i zmieni nawet z najgorszą kupką, przebierze, pobawi się, uśpi. Jemu dużo pewności w temacie dały pierwsze 3 doby po porodzie jak był ze mną w szpitalu i pomagał bo ja po cc. Wtedy przestał się bać opieki i delikatnych czynności. A odnośnie uspokajania dziecka itp itd - to ja mu wiele tłumaczę, mówię jak jest bo to ja jednak więcej czasu w domu z Małą jestem to dzielę się wiedzą. Tłumaczę kiedy coś w rozwoju się zmienia, kiedy więcej niepokoju itp itd...nawet mam lekkiego fizia bo tż celowo mnie wkurza i mówi np "ohoho skok rozwojowy, albo ale z tej naszej Amelki szantażysta emocjonalny... ( i tutaj czeka na mój w☠☠☠☠ bo ja nie wierzę w to że dzieci tak małe manipulują otoczeniem ) i nauczyłam Tż patrzeć na zachowanie Amelki przez pryzmat "potrzeby na ten moment" którą tylko my rodzice możemy zaspokoić. To się trochę czujemy jakbyśmy mieli misję wyratowania biednego maluszka z opresji i codziennie mieli pomagać jej mierzyć się z nieznanym światem![]() Można się śmiać, ale to na prawdę tak jest - zauważcie jak czasem dzieci płaczą, dla nas malutka przyczyna a dla dziecia dramat i rozpacz ogromna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
1. nie podaję 2. mam jednego takiego - jakoś zakładam ale nie przepadam za tym. Trzeba tą nóżką namanewrować nieźle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odkąd przestałam dawać to kupy są codziennie, i takie mniej śluzowate bączki bolą ale dawałam bobotic, teraz rpzestałam dawać by sprawdzić jak się ma sytuacja Odnośnie Bokeh co pisała, że ją coś denerwuje, to mi się wydaje, że ma to związek coś z siostrą jej Tżta która u nich jest. |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
A ja się dzisiaj dowiedziałam od mojego syna że się ożeni z Oliwią z przedszkola bo się nieraz całują to muszą wziąć ślub. Tzn o ślubie to już dawno slyszalam ale o całowaniu pierwszy raz... Dziecko mi dorasta...
Idzie w ślady mamusi bo też pierwszego narzeczonego miałam w przedszkolu ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski widziałyście to?
![]() http://www.youtube.com/watch?feature...v=jniKtV-ny5o#! |
|
|
|
#3997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
"to mu zmien" "to go nakarm" itd. pozniej stwierdzilam, ze przeciez wie jak dzieckiem sie zajmowac, wiec udawalam ze nie slysze .. ale po czasie i tak schodze na dol, bo przeciez w takich warunkach spac sie nie da ... ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli nie gratulować
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Insolito, Ty niedobra, poplakalm sie!!!
Djerba, brawa dla Naili ale faktycznie, pora konkretna wygibasy heheSzajus, mi pomogly bardzo zimne oklady, z zamrazalki, ale ja mialam juz zapalenie, cieple mi zator poglebily A co do kropeczki, tez mialam, wydlubalam, to miala konsystencje gumy do zucia teraz mam kropeczke na 1/4 sutka i w ogole strasznie mnie ten sutek boli przy karmieniu, nie wiem o co kaman ![]() Janowicz gra z Federerem Hope, wow, a planujesz cos cos dalej w tym kkerunku robic??? No wlasnie, Bokeh zasiala ziarno i uciekla w miedzyczasie jeszcze tylko szalala z mezem Szajki, ale wsyslo ja gdzies ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-05-17 o 23:11 |
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja siostra sie mnie ostatnio pyta: "K., a jak ja sie juz calowalam z jednym kolega to z innym juz nie moge?" ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Parę miesięcy temu mój synio przyszedł do mnie i mówi tak: Mamusiu, ja tak bardzo cie kocham i tatusia też, chyba zawsze będę z wami mieszkał. Coś mnie podkusiło i mu zaczęłam opowiadać że jak dorośnie to się ożeni i będzie pewnie chcial mieszkać ze swoją żoną a nie z nami. Pomyślał, pomyślał i w końcu pyta: No ale z kim ja się ożenię jak już wszyscy ludzie są ożenieni? No to mu mówię że nie wszyscy, np wujek M. i ciocia A. (mlodsze rodzeństwo moje i męża) nie są. No to pyta dalej: A kiedy wujek się ożeni z ciocią? Tłumaczè że się nie ożeni bo do tego trzeba być zakochanym a oni nie są. Znowu pomyślał i pyta: A może bym się ożenił z ciocią? Tłumaczę że z ciocią nie można bo to rodzina. Zaakceptował. Po chwili pyta: A babcia M. to ma męża? Tłumaczę że miała i to był dziadek W. ale on poszedł do nieba. No to kolejne pytanie po chwili: A może w takim razie bym się ożenił z babcią? No nie możesz bo to też rodzina tak jak ciocia. No faktycznie. Chwila przerwy i tekst który mnie rozwalił: No to już mi tylko Oliwia została... Nie wytrzymałam i zaczęłam rżeć, wyobrazcie sobie pięciolatka który snuje takie rozważania z poważną miną i robiącego po każdym zdaniu przerwy do dalszego namysłu jak tą żonę ma biedny znalźć skoro wszystkie pozajmowane...
Sorry że chaotycznie i z literówkami ale było z komóry |
|
|
|
#4002 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
) i z zapięciemCytat:
![]() Cytat:
ja też się całowałam w przedszkolu, pod szafą z zabawkami![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
przecież wszyscy chłopcy chcą się żenić z mamusiami podobno
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo to coś mi chyba umknęło jak mi mąż wróci ze statku to mu muszę też taką musztrę zastosować |
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
===>>>> klubik
zalozylam temat dot spotkan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde coś mi nie cytuje....
Dziękuję za miłe słowa. Narazie nie myślę o tym torbielu.. Uważam, że zbyt wiele przeszłam i wycierpiałam będąc w ciąży i teraz już będzie tylko dobrze... Któraś pytała skąd się one biorą.. W sumie nie zagłębiam się za bardzo w ten temat, ponieważ nie chcę się stresować.. Niby u większości wcześniaków się pojawiają. Mamy obserwować i kontrolować, mam nadzieję, że się wchłoną.. Neurolog nie chciała ze mna za bardzo rozmawiać, ponieważ uważa, że Paulina bardzo dobrze się rozwija i nie ma powodów do zmartwień a ja wole nie szukać informacji na ten temat, bo zaraz pojawią się czarne myśli... Przy okazji chcę pochwalić moją córę. Dziś pierwszy raz dostała marchewkę. Na początku było zdziwienie i wypluwanie, zwłaszcza jak nagrywałam. A po chwili jak zaczęła wsuwać to w szoku byłam. Jak się marchewka skończyła to moje dziecię patrzyło na mnie wzrokiem: "Mama dawaj jeszcze'.. Jutro ciąg dalszy... miłej nocki
|
|
|
|
#4007 |
|
Lurker ;)
|
Jestesmy mistrzami. TZ wrocil, w ciagu 3 minut zdazylismy sie poklocic i wyszedl. Rekord pobity
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40865803]Która to pisała o tym czopie na sutku jak zastój miała?
O mamo :d zrobił mi sie mega zastój w piersi, 2 w ciagu trzech ostatnich dni, prawie pół piersi zajęte. Aż ręką ruszyć nie mogłam za bardzo, no to lezę prysznicem rozgrzać/rozpuścić. Ale patrzę, a tam na sutku biała kropka, od razu mi się to przypomniało - ledwo to w ogóle wysisnęłam, a tu jak nie siknie! słuchajcie, ale jaja, PIONOWO w górę mi sikało a tak blokowała![/QUOTE] Ja pisałam U mnie często się pojawia coś takiego i nauczona doświadczeniem jak robi mi się zator to pierwsze co, to lecę sprawdzać czy nie ma tego koreczka. No i leci wtedy solidnie ![]() Nie wiem czy widziałaś, pisałam wcześniej o mebelkach dla lalek, będa w Lidlu, na ulotce ładnie wyglądają Cytat:
Ale mam np. rampersy, bardzo ładne, ale odpinane na całej długości, obie nóżki. Matko ile ja się naklnę przy zapinaniu ![]() Pożeram właśnie lentilki oczywiście parami, nie uznaję jedzenia lentilek po jednym |
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
opracowałam prawie 0,5 l lodów pistacjowych właśnie
idę spać, bo wciągnę resztęCytat:
Cytat:
![]() spadam, TŻ niedługo będzie dobranocki
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziendoberek!
My juz wstajemy. Dzis szczepienie. Jeszcze nie wiem przeciwko czemu, ale przynajmniej udalo mi sie zarejestrowac. W mojej przychodni rejestracja odbywa sie internetowo i w 2minuty po rozpoczeciu jestem 26. Teraz juz kwadrans minal, to pewnie jest full. Ok, ide nadrabiac |
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
No tak, nie wspomniałam o tym bo to dla mnie oczywiste
![]() Cytat:
To ładne kolejki w tej przychodni. Dobrze, że przez neta, a nie telefonicznie chociaż w sumie... jak kupowałam bilety na koncert przez neta to wpadałam w szał bo serwery padały, takie było obciążenie. Jak sobie przypomnę to dajcie spokój, stres okropny Kciuki za szczepienie
|
|
|
|
|
#4012 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tż jak widzi Pepco to dodaje gazu ![]() I ja też i ja ![]() Cytat:
kiedyś lubiłam bardzo, tą starą nadal lubię, nową nie bardzo...Cytat:
Oli nic raczej nie zostawia, a jutro znaczy się dziś rozszerzamy jedzonko, jeszcze nie wiem co na pierwszy ogień pójdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Apropos teściowej, ja do swojej nadal się nie odzywam, dzisiaj dzwoniła kilka razy, potem się okazało że była u nas w mieście, pojechała do Tauronu w sprawie tego prądu, teraz, jak my już sobie wszystko załatwiliśmy! W poniedziałek musimy tam jechać sprawdzić co namieszała... W każdym razie mnie z małym w domu nie było bo byliśmy na spacerze, i wielka obraza tak jakby nie mogła się zapowiedzieć chociaż dzień wcześniej Lecę dalej nadrabiać |
|||||||
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
O, jak tu dziś tłoczno o tej porze...
|
|
|
|
#4014 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40865803]Która to pisała o tym czopie na sutku jak zastój miała?
O mamo :d zrobił mi sie mega zastój w piersi, 2 w ciagu trzech ostatnich dni, prawie pół piersi zajęte. Aż ręką ruszyć nie mogłam za bardzo, no to lezę prysznicem rozgrzać/rozpuścić. Ale patrzę, a tam na sutku biała kropka, od razu mi się to przypomniało - ledwo to w ogóle wysisnęłam, a tu jak nie siknie! słuchajcie, ale jaja, PIONOWO w górę mi sikało a tak blokowała!---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dziewczyny, a jak taki staruszek zawału dostanie? [/QUOTE]To bedziemy miec go na sumieniu albo wrecz przeciwnie bedzie nam dozgonnie wdzieczny ;-) ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- My juz po szczepieniu, 4 zastrzyki, ale mamy spokoj na kolejny miesiac, a nie bieganie co tydzien. Yae dzis konczy 3 miesiace i wazy 5500g. Przez ostatni miesiac przybrala 430g. Nie za malo? Karmie tylko piersia i chcialabym, zeby tak pozostalo. W nocy spi ladnie, w dzien jest pogodna, ale ta waga... Co robic madre kobiety? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-05-18 o 06:00 |
|||
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz wstalam, bo Mala, spi ze mna bo usnelysmy podczas karmienia ok.2 i nadal spi, a obudzila mnie, bo przekreca sie w poprzek lozka i mnie kopoe przez sen w brzuch, zaraz jej oddam
![]() A tak sie zastanawiam, pomozcie, bo mamy adaptory do foteluka samochodowego, zeby zamontowac na stelazu wozka, ale zastanawiam sie jal dlugo Mala moze podrozowac w tym foteliku, to jest super wygodne dla mnoe na spacery i pytanie czy taki 3 godzinny spacer w foteliku sam.jej noe zaszkodzi???
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Djerba, to sobie porę znalazła [/QUOTE]Oj będzie się działo ![]() Cytat:
lepiej opiekować się jednym dzieckiem niż dwojgiem ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rana ![]() I szczerze współczuję tym, które w nocy musiały wstawać. Paulina spała dziś od 20.30 do 7.. I to jak się obudziła to z miśkami gadała, gdybym jej na jedzenie nie wyciągnęła z łóżeczka to pewnie by jeszcze zasnęła.. Śpioch po mamusi![]() Życzę wszystkim udanego weekendu, nie piszcie za dużo. |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my wlasne w drodze do tesciow. Juz chyba z 3 godzine jedziemy... |
|
|
|
|
#4019 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Djerba, to sobie porę znalazła [/QUOTE]to się będzie działo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hope, wybacz, ale dawno się tak nie usmiałam rżę po prostu ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Ola poszła spać wczoraj UWAGA: O 17. Dałam jej mleczko o 19.30 na śpiocha i potem o 22. Obudziła się o 4, mlczko i znowu spać. Wstała o 5.30 Teraz znowu spi |
|||
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Insolito piekny filmik
Swietna pamiatka Dzien dobry Ehh domowe czynnosci sa takie dupne,codziennie ogarniam a na drugi dzien trzeba robic to samo i tak na okretke Aha,maly jakos mniej ostatnio je,tzn zje normalnie wieczorem,w nocy i rano,ale w ciagu dnia to tylko troche pociumka i koniec. Myslicie,ze to przez ta pogode? Martwic sie? Pewnie nie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

i leży gdzieś maszynopis zakurzony 
ja to bym się z moim zatłukła tak długo ze sobą przebywając

) bez szemrania sam pójdzie sprawdzić pieluszkę i zmieni nawet z najgorszą kupką, przebierze, pobawi się, uśpi. Jemu dużo pewności w temacie dały pierwsze 3 doby po porodzie jak był ze mną w szpitalu i pomagał bo ja po cc. Wtedy przestał się bać opieki i delikatnych czynności. A odnośnie uspokajania dziecka itp itd - to ja mu wiele tłumaczę, mówię jak jest bo to ja jednak więcej czasu w domu z Małą jestem to dzielę się wiedzą. Tłumaczę kiedy coś w rozwoju się zmienia, kiedy więcej niepokoju itp itd...

teraz mam kropeczke na 1/4 sutka i w ogole strasznie mnie ten sutek boli przy karmieniu, nie wiem o co kaman 
w miedzyczasie jeszcze tylko szalala z mezem Szajki, ale wsyslo ja gdzies 

Wszystkiego najlepszego od durnej cioci i Dawidka 
Swietna pamiatka