|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
a włosy myję jak wyjdę
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Jest dopiero po 11, a ja już zjadłam wszystko co ze sobą wzięłam
Do 16 chyba umrę z głodu
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, chcę schudnąć 3kg jeszcze, ale na razie nie mogę się za to zabrać... A tak poza tym, to makijażu jeszcze nie mam upatrzonego, ale wszystko inne jest, czyli fryzura, suknia, buty, biżuteria, nawet podwiązka.
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uroczy Misiu ![]() Cytat:
Co do H. to tez sie w pelni zgadzam z e_evel. Ktos sie wykazal totalnym brakiem taktu ale coz, czasu sie nie cofnie. Smutek po calym zdarzeniu na zawsze pozostanie ale trzeba temat zakonczyc i zyc dalej a za H. trzymam mocno kciuki ![]() A tak w ogole to snilo mi sie, ze razem z siostra jechalysmy na spotkanie z Wami Ciekawe czy bedzie mi to kiedys dane. Czy jest tu ktos z podkarpacia?
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() I Ifwka też ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-17 o 11:28 |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Oo widzisz, jeszcze sie okaze, ze sasiadkami bylysmy
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Charlizz- dzięki za link do wątku , poczytałam i się popłakałam. Mimo tych mdłości i złego samopoczucia to jak pomyślę o tym co było rok temu to tęsknie do tych chwil i ciążę wspominam bardzo dobrze, mimo wszystko. Blanka w końcu padła a ja mogę odpocząc, powinnam spać ale szkoda mi czasu. Przed snem oczywiście dostałam niespodziankę w postaci wielkiej zielonej kupy na swojej sexi koszulce nocnej ![]() Mogę się pożalić na teściową? ![]() W tamten weekend bylismy na komunii, zatrzymalismy sie u teściów - jak powiedzialam że Blanka ma skazę i nie karmie już cycem to powiedziała że to nie możliwe żeby dziecko kp miało skazę i że to na pewno nie to i że za krótko karmiłam i że nie powinnam rezygnować. Jak moje argumenty nie trafiły do niej to poszła na mnie naskarżyć mojemu mężowi(ja wyszłam do kibla a ona poszła kablować) i mówi mu włąsnie że niemożliwe że to skaza bo przy kp to się nie robi blabla i czemu ja nie chce karmić. To on jej powiedział to samo co ja i dopiero dotarło. Druga sytuacja ze przy przebieraniu Blanki stoi nade mną i gdacze że płacze bo jej zimno( w domu 25 st) a ja jej tłumacze że nie zimno tylko nie lubi się przebierać. Oczywiscie to mojemu męzowi powiedziała i dopiero on jej przetlumaczył. A jeszcze że rączki zimne to nie znaczy że dziecku zimno to też musiał jej tż tlumaczyć bo mnie nei slucha. Ona mnie traktuje jak jakąś debilkę co się nie zna na swoim własnym dziecku i co bym jej krzywdę robiła specjalnie. A jest taka leniwa i nie użyta ze szok. W niedzielę mamy chrzciny-robimy je u moich rodziców ale co prawda tesciowie mieszkają 3 km dalej to sie umawialismy że moja mama zrobi obiad a ona pojedzie do niej i jej pomoże i że zrobi 2 sałatki. To dzisiaj dzwoni do mnie chrzestna Blanki czyli druga synowa mojej t. i mówi że t. jej zaczęła jęczeć jak ona te 2 sałatki zrobi że ona czasu nie ma(pracuje 8 godz potem ma wolne i soboty tez ma wolne) i że ona nie umie i żeby Sylwia je zrobiła, no to się zlitowała i chrzestna robi sałatki. Mężowi też już jęczy że jak ona tam do mojej mamy pojedzie zeby pomóc i w ogóle kiedy bla bla już tez się chce wykręcić i pojechać na gotowe. Na tej komunii co bylismy to była komunia jej wnuka i po całej uroczystosci bliższa rodzina została pomóc posprzątać a ona się spakowała i już chciaławychodzić to jej syn wygarnął że jedna babcia całą komunie przy garach stała i teraz sprząta a ona nie dość że wpadła na gotowe to teraz też chce czmychnąć oby szybciej to jej się głupio zrobiło i została. A i jak Blanka płacze na moich rękach lub przy mnie to znaczy że ja jej jakąś krzywdę robię a jak u niej się rozpłacze to pędem mi ją oddaje bo ona nie wie co ma zrobić jeszcze bym cos napisała ale dzidzia się obudziła |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mnie cos trafi, przyjechał facet wymienic butle z gazem do sąsiadki naprzeciwko,a ja nie zauwazyłam, tłukł sie tymi butlami na aucie i obudził mi dzieci abo okno w pokoju było otwarte
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do lenistwa to masakra |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej ją bo sie nerwicy nabawisz dobrze, ze mąż cie popiera.a co do pogrubionego- jakim cudem dorosła, powiem wiecej- stara baba sałatki ni umie zrobic |
|
|
|
|
#3823 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Powoli nadrabiam
Cytat:
no moja Mała to typowy przekór - jak mówię, że nie będzie spała to śpi. Najlepiej t wygląda z moim Tatą - Malizna śpi mi na ręce i mój Tata mówi, żeby Ją odłożyć i odpocząć, ja stwierdzam, że na razie za lekko śpi i się obudzi to jeszcze chwilkę potrzymam. Mój Tata nalega na odłożenie i oczywiście co? Ewa śpi w najlepsze, mój Tata zadowolony, że mówiłem, że będzie spała jak łatwo się domyślić, jak jesteśmy tylko we dwie taka sytuacja się nigdy nie zdarza, jeszcze Jej dobrze nie odłożę, a już sie budzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obłęd jakiś Cytat:
![]() Cytat:
doczytałam o pasożytach, oby w końcu coś pomogło trzymaj się dzielnie! Cytat:
na szczęście u nas oba cyce traktowane równo, ostatnio i przy prawym i przy lewym jednakowe cyrki ![]() A ja nie wiem wpisane mam w książeczkę niby 5840, ale wg mnie bez sensu takie ważenie bo trwało to pół sekundy i na wadze pojawiło się jeszcze 5760 i 6030 pielęgniarka wzięła środkowy, a ja w sumie nie zwróciłam jej uwagi, żeby jeszcze chwilkę poczekać, aż waga się unormuje.
|
|||||||||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, straszna baba kurde
a moja wpadła dziś z wielkim rabanem od progu krzyczała i piszczała... jak się okazuje kupiła w bierdonce małemu komplecik, ostatni i takie nieosła ze sobą okrzyki radości wariatka
|
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Niemożliwe jesteście. Nie było mnie raptem od wczoraj od 23 a tu 6 stron do nadrobienia
![]() My już po spacerku, rano poszłam bo upał teraz niesamowity a na wieczór burze ponoć mają do nas dotrzeć. Lecę nadrabiać.
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mozesz podejsc do przychodni na samo wazenie? Nam nawet lekarka radzila tak robic. Cytat:
Ale z drugiej strony-cyc najlepszy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() Cytat:
![]() Gratulujemy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40854276] To wyobraź sobie, że moja większa kruszynka dzisiaj 3 lata kończy ![]() 3 lata temu stękałam na porodówce gratuluję miesięcznicy [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
Moja ostatnio tukła do głowy mężowi że na chrzciny mamy jej siostrzyczkę zaprosić z rodziną! A mieliśmy zaplanowane tylko rodzeństwo i dziadkowie. Co za babsko wkurzyła mnie, nawet mi się śniło że się z nią kłócę Dostałam pismo z urzędu pracy, że mam się zgłosić 6.06 potwierdzić gotowość podjęcia pracy |
|||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Ech zjadło mi cytaty...
Na wypadające włosy może warto kupić w aptece witamine A+E, kosztuje jakieś 5-6zł a fajnie pomagała mi jeszcze przed ciążą na włosy i paznokcie... Teraz zapominam kupić a tez mam problem z włosami... nie wiem czy po ciąży pomoże, może musimy to po prostu przejść... Któraś pisała o usg główki. Super, że wyszło ok.. u nas wykryli torbiele... Neurolog mówiła, aby się nie martwić i obserwować mała, jak będzie się prawidłowo rozwijała to nie ma powodu do zmartwień. Zobaczymy co wyjdzie na kolejnym usg.. Narazie jestem dobrej myśli... |
|
|
|
#3829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziecia jednego mam zachomikowanego, ale ze zlosci mi "a" zeżarło ![]() Cytat:
jak mówisz, ze ta witamina taka superowa to sobie kupie, chociaz biore cały zestaw z Witamnerprenatal |
||||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze przed ciążą włosy mocno wypadały i paznokcie się strasznie łamały i rozdwajały. Witaminę poleciła mi koleżanka farmaceutka. Mówiła, że lepsza niż te wszystkie preparaty na włosy i paznokcie... Ja byłam zadowolona...
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie chyba cąłkiem na mój PUP wypne zadnej oferty nie było przez dwa lata, mam teraz termin na 23 maja, zaproponują mi albo nic albo sprzątanie w sklepie uciekam, na razie- i prosba jeszcze- nie szalejcie za bardzo z pisaniem |
|
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka już nakarmiona poszła dalej spać, ale dzisiaj coś na raty śpi od 3 ciągle się wybudza z płaczem, nie wiem o co chodzi.
A co do jedzenia to moja tez obżarciuch-zje wszystko co do kropelki , pewnie jakbym jej 200 dała to by zjadła no i upomina się co 3 godz, no w nocy rzadziej.Dzisiaj jej podałam nutramigen bo bebilon pepti sobie chyba nie radzi z jej skazą, znowu krosty powróciły Dziewczyny których dzieci piją nutramigen czy to musi być recepta wystawiona przez jakiegoś specjalistę czy może byc od zwykłego pediatry? Gdzieś w necie przeczytałam że włąsnie ma być jakaś specjalna recepta żeby było refundowane ![]() A co do teściowej to nie wiem czy wam pisałam, że kiedyś jak ją starszy syn poprosił o to by poszła z dziecmi do cyrku to odmówiła bo w tym czasie do kościoła musiała iść... cyrk jest raz na rok a ona do kościoła chodzi codziennie. Zresztą mimo niewielkiej odległości wnuków nie widziała miesiąc. Jej się wydaje że jeśli da jakiś prezent lub kasę to będzie wspaniałą babcią/matką/teściową .Wszystko załatwia właśnie prezentami i myśli że jest dzięki temu najlepsza na świecie. |
|
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dziec mi spi juz drugi raz od rana wiec zdazylam nadrobic. musze jeszczy tylko poodpowiadac... o ile zdaze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Oleńki Cytat:
ale sie wam zebralo dzis na kochanie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cudny Misio! Cytat:
albo nie ma sie zwyczajnie kasy na pokrycie pozostalych kosztow to co wtedy? do kamieniolomow? ![]() kurcze, troche dziewna maja tam ta polityke odnosnie porodow. nie podoba mi sie... ![]() ![]() mam prośbę, wstawisz fotke twojego Kubuska to potem napisze cos... ![]() Cytat:
dzielna kobitka! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40854276] To wyobraź sobie, że moja większa kruszynka dzisiaj 3 lata kończy ![]() 3 lata temu stękałam na porodówce [/QUOTE] a jak torcik? wyszedl?
|
|||||||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też Miśkowi puszczam
|
||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ mówi,że to nam się śniło ![]() ale oboje żałujemy że zamieszkaliśmy z nią bo niesmak troszkę pozostał i w sumie sami jesteśmy sobie winni,że jej się na głowe zwaliliśmy ale liczy się to,że bardzo kocha moje dzieci, powiem Wam tylko,że przełom był jak pod koniec ciąży miałam wypadek samochodowy, co prawda 3 dni nie pamiętam bo przeleżałam na lekach uspakajających a pare dni potem urodziłam ale pamiętam jak przyłapalam ją wtedy jak płakała i wiem,że po prostu zalowała swojego zachowania i pewnie mnie gdzieś w myślach przeklinala i obwiniala się za ten wypadek ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Szaja dla Agatki sto lat ![]() to jest hymn dzieciństwa Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-17 o 12:37 |
|
|
|
|
#3838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, nie wszystkie cytaty mam;/
Cytat:
na raciboską ja jestem zapisana bo omijam kolejki z niemcewicza... ale Mala zapisałam na niemcewicza jednsk bo teraz mieszkam właśnie 5 min drogi od tej przychodni. Jak spacerujemy to właśnie parkiem przy przychodni i zaliczamy po drodze Biedrę:p wlaśnie, kiedyś się ciebie pytałam o spacer wspólny? Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40854276] Lekarka mówiąc "wszystko" miała chyba co innego na myśli Absolutnie to co piszesz jest NIEDOZWOLONE dla malucha! Ogólnie na wywarze mięsnym później się daje rzeczy, koło 8-9mca jakoś. Fasolka jest ciężkostrawna dla dorosłego, co dopiero dla dziecka, o zapiekance chemicznej nie wspomnę. Rosołek robiony z kartofelkie czy ryżem (lub kluskami/makaronem jeśli podasz gluten wcześniej) możesz po 8mcu, ale dawałąbym bez sztucznych przypraw. Nie dlatego, że jestem ekonawiedzona Poza tym dziecko nie zna smaku doprawionych rzeczy i dla niego interesujący jest smak samego ziemniaka czy brokuła. Obiadek jako taki pierwszy dawałam młodej gdy miała 1,2 roku, domową zapiekankę warzywno-mięsną. Wcześniej jadła rzecz jasna zupy nasze - ale ja nie robię ostrych i nie dawałam kostki rosołowej czy vegety, jadła po roku parówki, kanapeczki z szynką czy smarowidłem jakimś, jajo ze szpinakiem... no różne niby "dorosłe", ale jednak lekkie rzeczy. masakra :/ co z tego, że się do niej darła? jak do piwa się będzie darła to co? [/QUOTE] Cytat:
No wlaśnie, Misia nie gniewaj się ale dla mnie podawanie tak Małemu dziecku tak ciężkostrawnych rzeczy to...głupota straszna;/ a jak przeczytałam o zapiekance to oczy mi się jaa 5zł zrobiły.... Dziecko nie zna smaku polepszaczy czy przypraw więc jedzenie NIE JEST bezpłciowe... Raczej sobie tych mam nie stawiaj za wzór....7 Cytat:
**Blanka lepiej odkąd na mm jest? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
teraz podaje co prawda jablko + banan ale samego banana tez mam. jest z gerbera
https://www.google.pl/search?q=sloic...w=1366&bih=667 Cytat:
dobrze ze tz stoi za toba murem bo wtedy to dopiero bylaby masakra! a odnośnie lenistwa to szkoda moich wspanialych paluszkow na pisanie komentarza Cytat:
a Ty sie dziwisz? jesli to byla faktycznie ostatnia sztuka to wyobraz sobie stado bab bijacych sie o ten komplecik i ten triumf twojej tesciowki po wygranej bitwie!!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Fajnie :-D podoba mu sie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

a włosy myję jak wyjdę

Do 16 chyba umrę z głodu

Z tej okazji pozdrowienia od Misia dla cioteczek
Uroczy Misiu 

a co do lenistwa to masakra 
dobrze, ze mąż cie popiera.
Już i nawet w jedzeniu się zdarzają- ostatnio w naleśniku 

trzymaj się dzielnie!
pielęgniarka wzięła środkowy, a ja w sumie nie zwróciłam jej uwagi, żeby jeszcze chwilkę poczekać, aż waga się unormuje.