W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 08:43   #3151
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Ja też becikowe brałam w gminie męża bo mamy bliżej (ok 1 km), a ze swojego GOPSu wzięłam tylko zaświadczenie, że nie wypłacili mi becikowego. Wsio i bez problemów.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:47   #3152
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej

jestem dla Was dziewczyny, pelna podziwu, tyle robicie i macie jeszcze czas byc na biezaco na Wizazu a ja, ani Wizaz, a w domu pranie dalej nie uprasowane polowa tak, reszta czeka. Syf, kila i mogila

Dzis TZ na szkoleniu, wiec siedze pol dnia z Marysia i musze chatke z grubsza ogarnac i moze jak wroci TZ machne to prasowanko troszku, bo kolo 18 mamy grilla, znajomi wpadaja (znajoma ma ciuszki corce zabrac od nas). Jutro tez mam grilla, kolezanki z dzieciakami wpadaja, wiec tez mnie nie bedzie pewnie.

Lece - milego dzionka
wow grillowo się zapowiada, udanego grillowania

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A bez paragonu nie można w Macu iść do wc? Tak się pozmieniało czy ja o czymś wcześniej nie wiedziałam?
pewnie zależy od miasta i lokalizacji

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

idę bo nie zdążę na kolejny autobus

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:53   #3153
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pewnie zależy od miasta i lokalizacji
Bez sensu. Przecież może mi się chcieć bardzo siku i chcę je zrobić przed zakupami.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:20   #3154
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Przespałam całą noc wstawałam tylko 4 razy na siku ale od razu usypiałam. Brzuch lekko ciągnie dołem, może to wiązadła??? Adaśko jak zwykle aktyny dziecię moje kochane

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Czarownico
oby Furagin pomógł

Oliath pamiętaj o odpoczynku

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Maleństwo świetnie, Fifi skacze jak szalony, tańczy, fika i generalnie robi co chce a jak ma spokojniejszy dzień to matkę przyprawia o siwe włosy ja sie czuje słoniem, w ogóle jakoś cieżko mi poradzić sobie z moją obecną masą, chodz "podobno" aż tak duzo nie przytyłam. 8kg - chyba, nie pamietam ile miałam przed ciążą
3.06 mamy usg i zobaczymy czy fifi jest kolckiem na jakiego sie zapowiada
Dobrze, że wszystko u Was ok

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć.
To znów ja

Już prawie po maturach, we wtorek mam jeszcze tylko polski ustny, angielski ustny zdałam, pisemny polski i angielski myślę, że też. Obawiam się tylko co do matmy

Dwa dni temu nakupiłam dla córeczki mnóstwo pięknych ciuszków za niecałe 70zł!
Zamówiłam również kilka przez internet za 90zł.
U mnie w mieście jest taki ciucholand z używanymi ciuchami tylko dla dzieci, a dla niemowlaków od 0-6 mies jest obwieszona cała ściana, dużo ciuszków jest nowych Cieszę się jak nie wiem
Kupiłam już rzeczy potrzebne do szpitala i rzeczy hignieniczne dla maluszka: pampersy, podkłady i majtki poporodowe, waciki dla malucha, pieluchy tetrowe, cążki do paznokci, termometr, gruszka do noska, czapeczki, łapki niedrapki itd.

Łapcie zdjączko brzuszka!
Buziaczki
Gratki za maturę, zakupy i brzuszek

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Kejt, Envl: nooo widzę, że nie tylko ja tu mam takie przemyślenia... ja sobie tego jak narazie nie wyobrażam... to jest tak boskie uczucie , że czasami mogłabym naprawdę pół dnia obserwować swój brzuch i to co Mały z nim robi
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was pszczółki kochane! Dziś zaczynamy 29 tydzień Ależ ten czas leci
ja się dziś zważyłam - waga ani drgnęła, więc nadal na minusie ok. 4 kg...
Za tydzień i wagę

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej

jestem dla Was dziewczyny, pelna podziwu, tyle robicie i macie jeszcze czas byc na biezaco na Wizazu a ja, ani Wizaz, a w domu pranie dalej nie uprasowane polowa tak, reszta czeka. Syf, kila i mogila

Dzis TZ na szkoleniu, wiec siedze pol dnia z Marysia i musze chatke z grubsza ogarnac i moze jak wroci TZ machne to prasowanko troszku, bo kolo 18 mamy grilla, znajomi wpadaja (znajoma ma ciuszki corce zabrac od nas). Jutro tez mam grilla, kolezanki z dzieciakami wpadaja, wiec tez mnie nie bedzie pewnie.

Lece - milego dzionka
Miłego weekendu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:23   #3155
czarownica1
Zakorzenienie

Magolinka, mam nadzieje ze pomoze
nigdy tego nie bralam, nie mialam klopotow z wodociagiem zadnych, a tu teraz to sie przyplątało i jak tu latać do kibla jak dziś hydraulik okupuje go?

-----
leze i czekam na fachowca... sie spoznia...
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:27   #3156
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Po wczorajszej rozmowie z tobą domyślam się, że twój entuzjazm to "wada" wrodzona. Ty tryskasz pozytywną energią chyba non stop
hmmm sama nie wiem, czy to dobrze... Dziś poważnie mam załamkę, bo rosół to długo dojrzewająca zupa, a umówiłam się z kumpelą i maluchami na piłkę... nie wiem jak to zrobię

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzizas, tos mi poskakala po ambicji. Dooobra, to chociaz z futrem wyjde. Z futrem moge i nie bedziecie krzyczaly, co?
nie miałam zamiaru... Z sierścią idź, bo albo pójdziesz, albo będziesz podłogi szorować, więc z dwojga złego...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie.
31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow [/QUOTE]

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:29   #3157
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to malus

Cytat:
A bez paragonu nie można w Macu iść do wc? Tak się pozmieniało czy ja o czymś wcześniej nie wiedziałam?
U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:31   #3158
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Ale jestem niewyspana... Syn dziś bezlitosny.. Czytam o tym becikowym i muszę się zorientować za który rok przyjmują zasw. o dochodach. Oby za 2011, bo wtedy byłam bezrobotna:-P
tylko jeszcze jedna kwestia, ja nie mam meldunku w Warszawie, Filip będzie miał, więc gdzie po becikowe? meldunek dziecka ma w ogóle wpływ na to?

Mówiłam jeśli urodzisz i złozysz wniosek o becikowe do konca pazdziernika, czyli w okresie zasiłkowym 2012/2013, to będzie rok poprzedzający rok 2012 czyli rok 2011. Jestem pewna na bank. Mało tego jesli miałaś małe dochody, czyli np. tylko twój tż pracował to mozesz w tym okresie złozyc wniosek o zasiłkek na dziecko. Tylko tutaj jet już bardzo malutki próg bo 539zł, na osobę. Właściwie mało kto się załapie.

Najprawdopodobniej będzie tak, ze ja z tż załapiemy się też na to, księgowy nam juz dochód wyliczał za 2011r. Wtedy zaczynaliśmy w firmie, ja pracy nie miałam, więc sporo było wkładu a mało zysku. Dlatego też jest szansa, że jak złoże np. we wrzesniu to dostanę becikowe i zasilek na malego (uwaga w zastraszajęcej kwocie ok. 70zł miesiecznie) i wtedy dadzą go od momentu urodzenia, do listopada, czyli albo za 3 albo za 4 miechy. W sumie na kilka paczek pieluch bedzie wiec nie narzekam. A że od listopada nowy okres rozliczeniowy to trzeba składać papiery już będzie dochody za 2012r. i tu już zasiłku nie będzie, bo staliśmy się bogaci

Cytat:
Hejo,

Jak sie raz moge wyspac w tygodniu, to mnie skurcz lydki postawil na nogi o 6.30 trzeci tej nocy . Na "sniadanie" garsc tabletek, juz mnie zaparlo po zelazie wczorajszym wiec pije senes z zurawinka 2 w 1 i mam nadzieje, ze poradzi...

Mam pyt. z gatunku infantylnych: jesli robie badania krwi/ moczu bez skierowania, to ide normalnie do labka rano i oddaje probki i place i juz?

Bo bede chciala we wtorek najpozniej powtorzyc... a zawsze na skierowanie robilam.

Gratki za tygodnie/miesiace kazdej mamusi, ktora zaczyna i konczy!
Idziesz do labu z siuskami i mówisz przy okienku co chcesz, oni licza ile za co, płacisz, oddajesz pojemnik, nastawiasz reke, kłują, wychodzisz. Wyniki koniecznie powinny być tego samego dnia, bo prywatnie powinno być szybko. No chyba, że bedziesz robila posiew moczu, to wtedy kilka dni trzeba czekac.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:35   #3159
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Mamuśki,
Ledwo żyję po tym szalonym tygodniu. Ale trochę spraw nazałatwiane.
Z ważniejszych rzeczy to we wtorek idę na usg III trymestru czy jak się to tam zwie. Antonio się regularnie przeciąga i wiertoli więc jestem spokojna. Samopoczucie ok tylko trochę stopy mnie bolą
Trochę stresu wczoraj było bo (uwaga będzie drstycznie) teściu sobie prawie uciachał lewego kciuka piłą mechaniczną .
Więc TŻ spędził z nim pół nocy w szpitalu. Miał w nocy zabieg, ale ponoć wszystko poszło dobrze.
Oliath możesz być ze mnie dumna. Przemalowałam fronty w szafce zgodnie z Twoimi naukami i szafki nawet nie trzeba wywalać na śmieci

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Idę choć troszkę ponadrabiać bo się stęskniłam za Wami
Stary 2013-05-18, 09:40   #3160
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868477]U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

co??? ludzie, czego oni nie wymysla. W lublinie mozna normalnie z toalety korzystać, chyba ze cos się zmniło, a ja nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
Z ważniejszych rzeczy to we wtorek idę na usg III trymestru czy jak się to tam zwie. Antonio się regularnie przeciąga i wiertoli więc jestem spokojna. Samopoczucie ok tylko trochę stopy mnie bolą
Trochę stresu wczoraj było bo (uwaga będzie drstycznie) teściu sobie prawie uciachał lewego kciuka piłą mechaniczną .
Więc TŻ spędził z nim pół nocy w szpitalu. Miał w nocy zabieg, ale ponoć wszystko poszło dobrze.
Oliath możesz być ze mnie dumna. Przemalowałam fronty w szafce zgodnie z Twoimi naukami i szafki nawet nie trzeba wywalać na śmieci

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Idę choć troszkę ponadrabiać bo się stęskniłam za Wami
o losie, to tż miał nockę, oby ręka teścia była sprawna

Mój teść kiedyś nogę prawie obciął, nie uważają faceni. Muszą bardziej się pilnować, bo jeszcze co innego obetną i wtedy to już będzie prawdziwy problem. Prawda Margosiu?

Ale u mnie upał jest, nie ma czym oddychać, o ludzie, idę pod prysznic. Teraz to chyba i 4 razy dziennie nie bedzie za duzo.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-18 o 09:48
Stary 2013-05-18, 09:55   #3161
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
bylam u endo wyniki nadal mam super nasteona wizyta uwaga...w pazdzierniku i dobrze bo dosc mialam jezdzenia tam...mam zazywac euthyrox jak do tej pory,pozniej jak sie mala urodzi przestac i zazywac tylko witaminy z potasem bodajze(prenatal te co caly czas teraz)no i mowila ze mamtam jakies przeciwciala i prawdopodobnie nie bd musiala po ciazy zazywac juz eythyroxu no i gites)) zobaczymy jak to bd.
za wyniki

Cytat:
Hejo,

Jak sie raz moge wyspac w tygodniu, to mnie skurcz lydki postawil na nogi o 6.30 trzeci tej nocy . Na "sniadanie" garsc tabletek, juz mnie zaparlo po zelazie wczorajszym wiec pije senes z zurawinka 2 w 1 i mam nadzieje, ze poradzi...

Mam pyt. z gatunku infantylnych: jesli robie badania krwi/ moczu bez skierowania, to ide normalnie do labka rano i oddaje probki i place i juz?

Bo bede chciala we wtorek najpozniej powtorzyc... a zawsze na skierowanie robilam.
Ja też w nocy skurcz miałam..znaczy zaczynał się, bo znowu kopytka chciałam ponaciągać..i w ostatniej chwili mi się przypomniało co któraś z Was pisała- żeby stopę szybko do góry wygiąć..jakby palcami chciało się do piszczeli dociągnąć.. i migiem przeszło ale rzeczywiście ciężko to zrobić, miałam wrażenie, że stopa w ogóle nie chce drgnąć z tego bólu skurczowego..ale za chwilę ulga

Co do badań w labku bez skierowania, to tak jak napisałaś..mówisz co chcesz zrobić, pobiorą próbki, zapłacisz i tyle Tak jest w moim akturalnym labo, w innym najpierw się płaciło, a później pobierali

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no Kochana Oli, ja też od wczoraj na Furaginie i żurawinie
bakterie w moczu, leukocytów ponad norme (nie oflagowali mi tego na wynikach i myslalam, że jest ok... nie wiem czemu tak.) Furagin 3 x 1 tabl. przez 10 dni no i zurawina w tabletkach.....

---------

wczoraj po wizycie padłam, a jeszcze musieliśmy odgruzować parę mebli przed dzisiejszą robotą hydraulika.

u mnie tak:
problem z moczem, jak powyżej.
podwozia nie sprawdzał, bo na ostatniej wizycie badał a wczoraj już mnie nie chciał męczyć, posiewu nie brał, cisnienie miałąm u niego 130/88 i puls 118! ale bolała mnie głowa, jego widok + kawałek w ten upał musiałam siędoczłapać do gabinetu.
Na wszelakie bóle niestety muszę się przemęczyć, odpoczywać, absolutnie nie leżeć już na wznak, od 35 tyg liczyć ruchy.
Mówiłąm mu że Mały daje mi codziennie do wiwatu.
Na początku czerwca mam do niego jechać na KTG, posiew, mam zrobić morfo, mocz + hbs... czyli już zbieramy badania do porodu.
co do cc/sn - zobaczymy jeszcze, raczej się skłania puścić mnie na sn, ale jeszcze zobaczymy jak będę się dalej czuła, ile Synek przybędzie kg itd.
Na wagę nic nie powiedział, bo +10 stoi w miejscu, czyli jest dobrze.
No i mam pić litrami wodę - KONIECZNIE!
No to dołączasz do Oliath i odpoczywanko koniecznie! Dobrze, że Mały daje o sobie ciągle znać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082]Hej!
Co za koszmarna noc za mną... Wstałam na siku o 2.40 i nie umiałam zasnąć... Byłam głodna, ale nie wiedziałam, czy mogę coś zjeść (przy cukrach moich). No ale zjadłam pół Bielucha, przy okazji zauważyłam, że rozmrażające się rzeczy zalały mi pół lodówki, powycierałam i poszłam spać po 4...
Teraz czekam na śniadanie.

Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy.
[/QUOTE] Ja ostatnio bardzo często budzę się w nocy czy nad ranem i nie mogę już zasnąć.. Tej nocy akurat dobrze spałam, ale pewnie dlatego, że położyliśmy się o północy..

Gratuluję nowych tygodni!

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Dzień dobry

Nadrobiłam, przywitałam się i od razu żegnam Szykujemy się i jedziemy do moich rodziców...
Życzę miłego dnia..i bez opadów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:56   #3162
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Melduje poslusznie, ze z rzeczy pozytywnych jest tylko szyjka 3,4 cm, przeplywy ok, serduszko ok. Cisnienie mierzone u gina 104/77 - niemozliwe, mowilam mu, ja NIGDY nie miewam ponizej 120. Chyba, ze mi spada na sam jego widok, to moge sie zatrudnic u niego na czesc etatu ...
Neutralnych - nie mierzylismy Lilo i nie szacowalismy wagi.
Negatywnych.... ojojoj.
Po pierwsze, skierowanie do szpitala z powodu glebokiej anemii, ciezkiej infekcji, gestej krwi, obolalego podwozia. Na zasadzie, ze zmusic to on mnie nie zmusi, ale dac musi, bo mu sie snila bede inaczej.
Po drugie, Furagin w weekend 4x2, potem 3x2, acard 2x1, zelazo 3x2, zurawina do oporu, wypoczywac, w razie gdyby nie przyjeli mnie do szpitala to zjawic sie na wizycie we wtorek po recepte na heparyne, bez placenia.

Mozecie na mnie krzyczec, ale nie pojde do szpitala dopoki nie przekonam sie, czy Furagin zadzialal. Nie moge. Co innego gdyby nie wiem, szyjka mi sie skracala, rozwierala, cos grozilo bezposrednio Lili. A tak to nie wiem, chce zobaczyc w przyszlym tygodniu, powtorzyc wyniki, moze przestane puchnac teraz i wszystko wroci do normy. Jestem zalamana, nie wyobrazam sobie zostawic Lali na tak dlugo, nigdy odkad jest na swiecie nic takiego sie nie zdarzylo. Moze glupia jestem, ale nie wyobrazam sobie - dopoki jest inne wyjscie.
Współczuję Po tym co przeżywała teraz moja siostra, to rozumiem co czujesz. Ona też nie wyobrażała sobie na tak długo zostawić Filipka samego. Ona ma za to porządną ekipę blisko, bo mnie, mamę, która na ten czas się do niej wprowadziła, teściową (co gorsze), tatę, teścia. Mimo tej zgrai opiekującej się małym i domem była przerażona i najzwyczajniej tęskni.

Mam nadzieję, że leki pomogą i nie będziesz musiała się rozstawać z Lalą. Tylko ODPOCZYWAJ!! Leż, czytaj książki, słuchaj dobrej muzyki. Trzymam kciuki za was

Cytat:
Cześć.
To znów ja
Fajny brzusio trzymam kciuki za resztę egzaminów.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:57   #3163
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Ale mnie skurcze łydki w nocy łapały
Mogę brać Magnez z witaminą B6? Bo zwykły mi się kończy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i przed chwilą zatrzęsłam brzuchem z całej siły i młody dał znak po chwili, że wszystko u niego spoko, cool i w ogóle
Ja nie wiem - ja Cię gdzieś zgłoszę za maltretowanie dziecka
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

A ja stwierdzam, że źle działa na nas z tż to mieszkanie osobno...
Znam to-my się kłócimy tylko wtedy, gdy się nie widzimy

Cytat:
Musze sie pochwalic moim porannym pieknym, wzorcowym CISNIENIEM 120/76
Super!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie.
31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow

[/QUOTE]
Taaaak! A ja pojutrze zaczynam też
Pamiętam jeszcze jak się cieszyłam, że 5ty miesiąc zaczynam .... a to 8smy
Cytat:
Cześć Mamuśki,
O rety
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:00   #3164
kiss12550
Zadomowienie

dzień dobry

wpadłam tu tylko chwilkę zeby Was nadrobić i zaraz lece posprzatać domek jak co sobotę.

Asiunia1230- widze ze jesteśmy w podobnej sytuacji mi został tylko ustny polski , wiec ja 3mam kciuki za Ciebie , a Ty 3maj za mnie no i oczywiście koniecznie daj znac jak poszło

Persephone_ ja też mam ostatnio problemy ze snem, nigdy mi się to nie zdarzyło a teraz po nocy jestem czasem zmęczona bardziej niż przez cały dzień

Oliath- dużo dużo odpoczywaj i za ciśnienie

miłego dnia dziewczyny, nie przemęczajcie sie za mocno a dzidzie niech często się odzywają
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:00   #3165
idzia111
Zakorzenienie

Ej co z tymi skurczami, mnie tez zaczeły łapac skurcze łydek w nocy, ja nie chcę

Przypomniało mi się, ze tak się bałam cc, że urodziłam w dwie godziny sn Oby sie spełniło. Bo ja nie chce miec cc. Serio, nie wiem dlaczego kobiety sobie zamawiają, załatwiają cc itp., to jest straszne, ja sie narkozy boję i ze potem pokarmu nie bedzie. To był sen oczywiście.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-18 o 10:01
Stary 2013-05-18, 10:00   #3166
d0tkaaa
Zakorzenienie

perse tylko ja wlasnie nie mualam przed ciaza zadnych dolegliwosci co do tsh wiec to dlatego i ufam mojej endo oczywiscie mowila ze jak chce to mofe wczesniej ale nie chce mowila ze jak mam miec cos tam tarczycowe zapalenie to i tak wyjdzie ale ona watpi.

wyciaglam tz do plazy na to bezplatne 4d ...daja tam wogole zdjecia jakies czy nie bardzo?nie wiecie?ide sie ogarnac i pojadr jak bedzie duza kolejka to sobie daruje...:-P

wogole sie nie wysypiam eh:-( i jeszcze jak klade sie na plecach na prosto i nogi mam proste czy lekko ugiete to tak mnie bola pachwiny ze budzilam sie z bulu ma ktoras tak?

no i witam sie w 33tygodniu ciazy!!!!!ojezu jak to leci!fajnie fajnie

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:04   #3167
magolina
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868477]U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
[/QUOTE]

Ostatnio jak byliśmy w Macu to normalnie wchodziło się bez kodu z paragonu. Ale pamietam, że kiedyś w innym tak było - bez paragonu ani rusz. Głupota

Cytat:
Cześć Mamuśki,

No to nieźle się teść załatwił, oby wszystko było dobrze z tym kciukiem
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:05   #3168
Neni1984
Zakorzenienie

Miałam jeszcze coś pisać i nie wiem co
Asiunia-fajnie, że się odzywasz. Oj nie zazdroszczę zdawania matury w ciąży ...
Czarownica oszczędzaj się i trzymaj zaleceń lekarza
Dotka - super, że masz z endo spokój Ja też mam przeciwciała-mam nadzieję, że po ciąży nie będę musiała już wizytować.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:16   #3169
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Filip
OO już kolejny ładne

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
W grę wchodziło to, że moja mama rodziła 2 razy w grudniu, więc mnóstwo ciuchow i wysokie buty:-P uczucie wspaniałe, jak zatesknie, to wiem co zrobić, żeby znów czuć czlowieczka pod sercem;-)

ładne imię :-D
Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Pochwalę się wam że chyba wczoraj poczułam pierwszy raz czkawkę i w dodatku niziutko więc córcia jest glowką w doł (oby).
Przestałam też spacerowac na bieżni bo już po 30 min brzuch robił mi się twardy i taki ciężki.
brawa!
Dziewczyny tylko pamiętajcie że w tej bazie to max 2 godziny dziennie dziecko możecie nosić.

Cytat:
tz poszedl do kolegow mialM po niego jechac ale jakis kolega mial przyjechac i go odwiesc to sie ogarnelam przebralam hop do lozka a ten mi pisze ze kolega go nie odwiezie...przykro mi niech idzie na nogach te pare km teraz...lol.

bylam u endo wyniki nadal mam super nasteona wizyta uwaga...w pazdzierniku i dobrze bo dosc mialam jezdzenia tam...mam zazywac euthyrox jak do tej pory,pozniej jak sie mala urodzi przestac i zazywac tylko witaminy z potasem bodajze(prenatal te co caly czas teraz)no i mowila ze mamtam jakies przeciwciala i prawdopodobnie nie bd musiala po ciazy zazywac juz eythyroxu no i gites)) zobaczymy jak to bd.

zrobilam wieczor pieknosci ...pomalowalam paznokcie u nog i obcielam...u rak tez i padam na ryj...haaa lece do jutra dobranoc!!
brawa za pazknocie u stópi endo!
Ja po swojego musiałam wczorja wyjechać, bo zgubił drogę do domu)) hahhahahahah

Cytat:
brawo!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:23   #3170
idzia111
Zakorzenienie

już po prysznicu, czuje sie o wiele lepiej...
głowa mnie za to pobolewa, chyba ta wczesna pobudka daje mi sie we znaki

A już chyba z miesiąc mnie nie bolała. Młody szaleje jak nie wiem co, znowu uparł sie ze przestawi mi wnętrzności.

Ja znowu przynudzam o cc, ale serio boje sie strasznie, narkozy szczególnie i że się z niej nie obudzę

Nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w miescie jest istny baby boom, u lekarza było bardzo dużo ciężarówek, a ile w wieku 40-45 lat. Jedna taka smieszna, bo mowila ze bociany odganiala, zeby babcia nie zostac, a sama rodzi juz pod koniec maja. Praktycznie kazda z tych babek ma juz dzieci na studiach i od nowa w pieluchy itp. Tylko ciesza sie ze beda ladne wozki, fajne ciuszki, wygodne pampersy, bo kiedys tego nie miały.
Stary 2013-05-18, 10:24   #3171
misiaczka555
Wtajemniczenie

witamy sie dzis w 28 tc i rozpoczynamy 7 miesiac

Cytat:

A ja się wyspałam. Śnił mi się seks z mężem i żałowałam, że to tylko sen. A rano jakoś mi się nie chciało do niego iść. Tak, spaliśmy osobno bo w nocy Małgoś przyszła z płaczem, a w trójkę nam za ciasno więc mąż się ewakuował do niej do pokoju. No kochany jest. I dobrze, że tak zrobił bo chrapał okrutnie, a tam mi nie przeszkadzał.
Trzymajcie kciuki, żeby deszcz dziś u mnie nie spadł, to sianko będzie piękne!
Tez mi sie śnił seks z mężem, oj zalowalam ze to był tylko sen
W sumie mogłam go rano zmolestowac bo on zawsze chętny, ale brzuch mnie wczoraj bolal i lezakuje dzisiaj...

Cytat:
piękne
A ja mam dziwne. Zawsze miedzy 110-126 górne a dzisiaj 88
Czuje sie bardzo dobrze przy tym. Ja jak zwykle jak mam odstwpstwo od normy to sie denerwuje

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Idziesz do labu z siuskami i mówisz przy okienku co chcesz, oni licza ile za co, płacisz, oddajesz pojemnik, nastawiasz reke, kłują, wychodzisz. Wyniki koniecznie powinny być tego samego dnia, bo prywatnie powinno być szybko. No chyba, że bedziesz robila posiew moczu, to wtedy kilka dni trzeba czekac.
Powinno....ja robiłam przeciwciala tydzień temu w piątek i do dzis nie mam wynikow a 60 zł poszlo idę dzis tam to moje niskie ciśnienie podniesc

Cytat:
Ej co z tymi skurczami, mnie tez zaczeły łapac skurcze łydek w nocy, ja nie chcę

Przypomniało mi się, ze tak się bałam cc, że urodziłam w dwie godziny sn Oby sie spełniło. Bo ja nie chce miec cc. Serio, nie wiem dlaczego kobiety sobie zamawiają, załatwiają cc itp., to jest straszne, ja sie narkozy boję i ze potem pokarmu nie bedzie. To był sen oczywiście.
Ja tez sobie nie wyobrażam cc więc jak sie okazało ze być moze mnie ono czeka przeryczalam cały wieczór. Oby nie musieli mnie ciąć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:28   #3172
ona8686
Zakorzenienie

Witam

Z rana wybralam sie na badania, bylam 4, a wlasciwie 5 bo jakas baba sie wepchnela a zmachalam sie siedzac tam jakbym robila niewiadomo co. A teraz odpoczywam, bo po tym wysilku brzuch twardnieje.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was pszczółki kochane! Dziś zaczynamy 29 tydzień Ależ ten czas leci

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082]

Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy.
.[/QUOTE]

ja nie moglam swego czasu zasnac, ale teraz, odpukac, spij mi sie dobrze

Cytat:
Cześć.
To znów ja
piekny brzus

Cytat:
Ja po tym, co ostatnio przezylam w toalecie, bez ogladania sie na pomniejsze przeciwwskazania nabylam herbatke Lisc Senesu i pijam srednio co drugi dzien na noc. No ale w moim stanie zmasakrowania to jest naprawde mniejsze zlo niz zaparcie....

Melduje poslusznie, ze z rzeczy pozytywnych jest tylko szyjka 3,4 cm, przeplywy ok, serduszko ok. Cisnienie mierzone u gina 104/77 - niemozliwe, mowilam mu, ja NIGDY nie miewam ponizej 120. Chyba, ze mi spada na sam jego widok, to moge sie zatrudnic u niego na czesc etatu ...
Neutralnych - nie mierzylismy Lilo i nie szacowalismy wagi.
Negatywnych.... ojojoj.
Po pierwsze, skierowanie do szpitala z powodu glebokiej anemii, ciezkiej infekcji, gestej krwi, obolalego podwozia. Na zasadzie, ze zmusic to on mnie nie zmusi, ale dac musi, bo mu sie snila bede inaczej.
Po drugie, Furagin w weekend 4x2, potem 3x2, acard 2x1, zelazo 3x2, zurawina do oporu, wypoczywac, w razie gdyby nie przyjeli mnie do szpitala to zjawic sie na wizycie we wtorek po recepte na heparyne, bez placenia.

Mozecie na mnie krzyczec, ale nie pojde do szpitala dopoki nie przekonam sie, czy Furagin zadzialal. Nie moge. Co innego gdyby nie wiem, szyjka mi sie skracala, rozwierala, cos grozilo bezposrednio Lili. A tak to nie wiem, chce zobaczyc w przyszlym tygodniu, powtorzyc wyniki, moze przestane puchnac teraz i wszystko wroci do normy. Jestem zalamana, nie wyobrazam sobie zostawic Lali na tak dlugo, nigdy odkad jest na swiecie nic takiego sie nie zdarzylo. Moze glupia jestem, ale nie wyobrazam sobie - dopoki jest inne wyjscie.
czytalam o tych lisciach, nawet lekarza pytalam i powiedzial., ze gdyby ciaza przebiegala prawidlowo, to by przepisal odpowiednie srodki, a tak nie bedziemy ryzykowac, bo u mnie moga wywolac skurcze.

Co do wizyty... w koncu odpoczniesz, widocznie ktos musial za Ciebie zdecydowac i postawic Cie przed faktem dokonanym takze tak jak radza dziewczyny, teraz relaks

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:29   #3173
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wcinam pyszna owsianke na śniadanie, mniami
Widze ze dużo z was dzis musiało sobie radzić ze skurczami w nogach
A juz przyzwyczajona jestem bo w sumie od kilku miesięcy mam problem z zasnieciem przez to dziadostwo, a doszły jeszcze w rekach mg nie pomaga

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 10:31   #3174
surka
Zakorzenienie

CZeść brzuchatki

Cytat:
Trzymam za teścia

Cytat:
Sny są na oswrót A jeśli chodzi o cc to żadko stasowana jest narkoza, teraz głównie znieczulenie w kręgosłup.

Cytat:

A jeśli chodzi o Maca i wc, to np. pamiętam jak we wro był MC na dworcu głównym to tam było wc za paragon, żeby każdy z zewnątrz nie wchodził korzystać tylko z wc i tak samo jest na rynku. A jak bez paragonu to wc jest płatne.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:33   #3175
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę zmniejszyć zapas lodów w zamrazarce

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 10:35   #3176
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w miescie jest istny baby boom, u lekarza było bardzo dużo ciężarówek, a ile w wieku 40-45 lat. Jedna taka smieszna, bo mowila ze bociany odganiala, zeby babcia nie zostac, a sama rodzi juz pod koniec maja. Praktycznie kazda z tych babek ma juz dzieci na studiach i od nowa w pieluchy itp. Tylko ciesza sie ze beda ladne wozki, fajne ciuszki, wygodne pampersy, bo kiedys tego nie miały.
U mnie też, gdzie nie spojrzę tam ciężarna. Nie wiem czy wcześniej tego nie zauważałam (jak nie byłam w ciązy) czy co
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:36   #3177
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Sny są na oswrót A jeśli chodzi o cc to żadko stasowana jest narkoza, teraz głównie znieczulenie w kręgosłup.
.
Wy mnie macie na duchu podnosić a nie dołować bardziej

No u mnie musi być narkoza ogólna, bo ja po operacji kręgosłupa jestem i mam usztywniony, wkłucie praktycznie nie realne. Może jakiś dobry anestezjolog, ale wg ortopedy duże ryzyko
Stary 2013-05-18, 10:37   #3178
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
już po prysznicu, czuje sie o wiele lepiej...
głowa mnie za to pobolewa, chyba ta wczesna pobudka daje mi sie we znaki

A już chyba z miesiąc mnie nie bolała. Młody szaleje jak nie wiem co, znowu uparł sie ze przestawi mi wnętrzności.

Ja znowu przynudzam o cc, ale serio boje sie strasznie, narkozy szczególnie i że się z niej nie obudzę

siostra ostatnio mowila, ze jak idzie na miasto to strasznie duzo widzi kobiet w ciazy, albo z wozkami. Także rok plodny albo dzieci z wyzu sie rodza.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
witamy sie dzis w 28 tc i rozpoczynamy 7 miesiac

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:38   #3179
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy mnie macie na duchu podnosić a nie dołować bardziej

No u mnie musi być narkoza ogólna, bo ja po operacji kręgosłupa jestem i mam usztywniony, wkłucie praktycznie nie realne. Może jakiś dobry anestezjolog, ale wg ortopedy duże ryzyko
To ty Idzia z racji kręgosłupa to chyba powinnas mieć cc

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-18, 10:41   #3180
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
U mnie też, gdzie nie spojrzę tam ciężarna. Nie wiem czy wcześniej tego nie zauważałam (jak nie byłam w ciązy) czy co

Mój gin twierdzi, że w tym roku na serio jest wiecej kobiet w ciazy. Długa zima zrobiła swoje

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
To ty Idzia z racji kręgosłupa to chyba powinnas mieć cc
no powinnam, ma skierowanie, gin juz je widział, no i wychodzi ze bedzie cc. Tylko mam taki cichy plan, ze szybko akcja sie zacznie i zanim zajade na IP to już bedzie z 5cm rozwarcia, potem raz ciach do 10cm, trzy razy sie napnę i jest mały. O losie marzenia ściętej głowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości