|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ja też becikowe brałam w gminie męża bo mamy bliżej (ok 1 km), a ze swojego GOPSu wzięłam tylko zaświadczenie, że nie wypłacili mi becikowego. Wsio i bez problemów.
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- idę bo nie zdążę na kolejny autobus |
||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Bez sensu. Przecież może mi się chcieć bardzo siku i chcę je zrobić przed zakupami.
|
#3154 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Przespałam całą noc Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Czarownico oby Furagin pomógł Oliath pamiętaj o odpoczynku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Magolinka, mam nadzieje ze pomoze
![]() nigdy tego nie bralam, nie mialam klopotow z wodociagiem zadnych, a tu teraz to sie przyplątało i jak tu latać do kibla jak dziś hydraulik okupuje go ?----- leze i czekam na fachowca... sie spoznia... |
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś poważnie mam załamkę, bo rosół to długo dojrzewająca zupa, a umówiłam się z kumpelą i maluchami na piłkę... nie wiem jak to zrobię ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie. 31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#3157 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to malus
Cytat:
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej będzie tak, ze ja z tż załapiemy się też na to, księgowy nam juz dochód wyliczał za 2011r. Wtedy zaczynaliśmy w firmie, ja pracy nie miałam, więc sporo było wkładu a mało zysku. Dlatego też jest szansa, że jak złoże np. we wrzesniu to dostanę becikowe i zasilek na malego (uwaga w zastraszajęcej kwocie ok. 70zł miesiecznie Cytat:
|
||
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki,
Ledwo żyję po tym szalonym tygodniu. Ale trochę spraw nazałatwiane. Z ważniejszych rzeczy to we wtorek idę na usg III trymestru czy jak się to tam zwie. Antonio się regularnie przeciąga i wiertoli więc jestem spokojna. Samopoczucie ok tylko trochę stopy mnie bolą ![]() Trochę stresu wczoraj było bo (uwaga będzie drstycznie) teściu sobie prawie uciachał lewego kciuka piłą mechaniczną . ![]() Więc TŻ spędził z nim pół nocy w szpitalu. Miał w nocy zabieg, ale ponoć wszystko poszło dobrze. Oliath możesz być ze mnie dumna. Przemalowałam fronty w szafce zgodnie z Twoimi naukami i szafki nawet nie trzeba wywalać na śmieci Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Idę choć troszkę ponadrabiać bo się stęskniłam za Wami |
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868477]U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] co??? Cytat:
Mój teść kiedyś nogę prawie obciął, nie uważają faceni. Muszą bardziej się pilnować, bo jeszcze co innego obetną i wtedy to już będzie prawdziwy problem. Prawda Margosiu? ![]() Ale u mnie upał jest, nie ma czym oddychać, o ludzie, idę pod prysznic. Teraz to chyba i 4 razy dziennie nie bedzie za duzo.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-18 o 09:48 |
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki Cytat:
ale rzeczywiście ciężko to zrobić, miałam wrażenie, że stopa w ogóle nie chce drgnąć z tego bólu skurczowego..ale za chwilę ulga ![]() Co do badań w labku bez skierowania, to tak jak napisałaś..mówisz co chcesz zrobić, pobiorą próbki, zapłacisz i tyle Tak jest w moim akturalnym labo, w innym najpierw się płaciło, a później pobierali ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082]Hej! Co za koszmarna noc za mną... Wstałam na siku o 2.40 i nie umiałam zasnąć... Byłam głodna, ale nie wiedziałam, czy mogę coś zjeść (przy cukrach moich). No ale zjadłam pół Bielucha, przy okazji zauważyłam, że rozmrażające się rzeczy zalały mi pół lodówki, powycierałam i poszłam spać po 4... Teraz czekam na śniadanie. Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy. [/QUOTE] Ja ostatnio bardzo często budzę się w nocy czy nad ranem i nie mogę już zasnąć.. Tej nocy akurat dobrze spałam, ale pewnie dlatego, że położyliśmy się o północy.. Gratuluję nowych tygodni! ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Dzień dobry ![]() Nadrobiłam, przywitałam się i od razu żegnam Szykujemy się i jedziemy do moich rodziców...Życzę miłego dnia..i bez opadów |
|||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że leki pomogą i nie będziesz musiała się rozstawać z Lalą. Tylko ODPOCZYWAJ!! Leż, czytaj książki, słuchaj dobrej muzyki. Trzymam kciuki za was ![]() Fajny brzusio trzymam kciuki za resztę egzaminów.
|
|
|
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale mnie skurcze łydki w nocy łapały Mogę brać Magnez z witaminą B6? Bo zwykły mi się kończy Cytat:
Cytat:
Super! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868178]A, właśnie. 31t0d, więc... 32? 8. miesiąc? Wow [/QUOTE] Taaaak! A ja pojutrze zaczynam też Pamiętam jeszcze jak się cieszyłam, że 5ty miesiąc zaczynam .... a to 8smy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wpadłam tu tylko chwilkę zeby Was nadrobić i zaraz lece posprzatać domek jak co sobotę. Asiunia1230- widze ze jesteśmy w podobnej sytuacji mi został tylko ustny polski , wiec ja 3mam kciuki za Ciebie , a Ty 3maj za mnie no i oczywiście koniecznie daj znac jak poszło Persephone_ ja też mam ostatnio problemy ze snem, nigdy mi się to nie zdarzyło a teraz po nocy jestem czasem zmęczona bardziej niż przez cały dzień ![]() Oliath- dużo dużo odpoczywaj za ciśnienie ![]() miłego dnia dziewczyny, nie przemęczajcie sie za mocno a dzidzie niech często się odzywają
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Ej co z tymi skurczami, mnie tez zaczeły łapac skurcze łydek w nocy, ja nie chcę
Przypomniało mi się, ze tak się bałam cc, że urodziłam w dwie godziny sn
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-18 o 10:01 |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
perse tylko ja wlasnie nie mualam przed ciaza zadnych dolegliwosci co do tsh wiec to dlatego i ufam mojej endo oczywiscie mowila ze jak chce to mofe wczesniej ale nie chce
mowila ze jak mam miec cos tam tarczycowe zapalenie to i tak wyjdzie ale ona watpi.wyciaglam tz do plazy na to bezplatne 4d ...daja tam wogole zdjecia jakies czy nie bardzo?nie wiecie?ide sie ogarnac i pojadr jak bedzie duza kolejka to sobie daruje...:-P wogole sie nie wysypiam eh:-( i jeszcze jak klade sie na plecach na prosto i nogi mam proste czy lekko ugiete to tak mnie bola pachwiny ze budzilam sie z bulu ma ktoras tak? no i witam sie w 33tygodniu ciazy!!!!!ojezu jak to leci!fajnie fajnie
|
|
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868477]U nas w Macu drzwi są zabezpieczone kodem, który jest na paragonie. Tak samo jest w innym Macu niedaleko nas, a np. w Katowicach na Stawowej były kiedyś babki, które sprzątały i one sprawdzały, czy ktoś wchodzi z paragonem czy bez.
Ja też tak właśnie często mam (no miałam, bo nie jem tam już jakiś czas), że np. chcę umyć ręce przed jedzeniem, to nie ma opcji, muszę być z kimś, kupić jedzenie i dopiero potem iść... [/QUOTE] Ostatnio jak byliśmy w Macu to normalnie wchodziło się bez kodu z paragonu. Ale pamietam, że kiedyś w innym tak było - bez paragonu ani rusz. Głupota ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam jeszcze coś pisać i nie wiem co
![]() Asiunia-fajnie, że się odzywasz. Oj nie zazdroszczę zdawania matury w ciąży ... Czarownica oszczędzaj się i trzymaj zaleceń lekarza Dotka - super, że masz z endo spokój ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------
|
|
|
|
#3169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() OO już kolejny ładne![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny tylko pamiętajcie że w tej bazie to max 2 godziny dziennie dziecko możecie nosić. Cytat:
Ja po swojego musiałam wczorja wyjechać, bo zgubił drogę do domu )) hahhahahahahbrawo!
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
już po prysznicu, czuje sie o wiele lepiej...
głowa mnie za to pobolewa, chyba ta wczesna pobudka daje mi sie we znaki ![]() A już chyba z miesiąc mnie nie bolała. Młody szaleje jak nie wiem co Ja znowu przynudzam o cc, ale serio boje sie strasznie, narkozy szczególnie i że się z niej nie obudzę ![]() Nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w miescie jest istny baby boom, u lekarza było bardzo dużo ciężarówek, a ile w wieku 40-45 lat. Jedna taka smieszna, bo mowila ze bociany odganiala, zeby babcia nie zostac, a sama rodzi juz pod koniec maja. Praktycznie kazda z tych babek ma juz dzieci na studiach i od nowa w pieluchy itp. Tylko ciesza sie ze beda ladne wozki, fajne ciuszki, wygodne pampersy, bo kiedys tego nie miały. |
|
|
|
#3171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie dzis w 28 tc i rozpoczynamy 7 miesiac
Cytat:
![]() W sumie mogłam go rano zmolestowac bo on zawsze chętny, ale brzuch mnie wczoraj bolal i lezakuje dzisiaj... piękneA ja mam dziwne. Zawsze miedzy 110-126 górne a dzisiaj 88 ![]() Czuje sie bardzo dobrze przy tym. Ja jak zwykle jak mam odstwpstwo od normy to sie denerwuje Cytat:
a 60 zł poszlo![]() Cytat:
|
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Z rana wybralam sie na badania, bylam 4, a wlasciwie 5 bo jakas baba sie wepchnela a zmachalam sie siedzac tam jakbym robila niewiadomo co. A teraz odpoczywam, bo po tym wysilku brzuch twardnieje. Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868082] Czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Mnie się to nigdy nie zdarzało.. A teraz już parę razy. .[/QUOTE] ja nie moglam swego czasu zasnac, ale teraz, odpukac, spij mi sie dobrze piekny brzusCytat:
Co do wizyty... w koncu odpoczniesz, widocznie ktos musial za Ciebie zdecydowac i postawic Cie przed faktem dokonanym takze tak jak radza dziewczyny, teraz relaks
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcinam pyszna owsianke na śniadanie, mniami
Widze ze dużo z was dzis musiało sobie radzić ze skurczami w nogach A juz przyzwyczajona jestem bo w sumie od kilku miesięcy mam problem z zasnieciem przez to dziadostwo, a doszły jeszcze w rekach
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
CZeść brzuchatki
Cytat:
za teścia ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o Maca i wc, to np. pamiętam jak we wro był MC na dworcu głównym to tam było wc za paragon, żeby każdy z zewnątrz nie wchodził korzystać tylko z wc i tak samo jest na rynku. A jak bez paragonu to wc jest płatne. |
||
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę zmniejszyć zapas lodów w zamrazarce
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u mnie musi być narkoza ogólna, bo ja po operacji kręgosłupa jestem i mam usztywniony, wkłucie praktycznie nie realne. Może jakiś dobry anestezjolog, ale wg ortopedy duże ryzyko |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo dzieci z wyzu sie rodza. ![]()
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin twierdzi, że w tym roku na serio jest wiecej kobiet w ciazy. Długa zima zrobiła swoje no powinnam, ma skierowanie, gin juz je widział, no i wychodzi ze bedzie cc. Tylko mam taki cichy plan, ze szybko akcja sie zacznie i zanim zajade na IP to już bedzie z 5cm rozwarcia, potem raz ciach do 10cm, trzy razy sie napnę i jest mały. O losie marzenia ściętej głowy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

a ja, ani Wizaz, a w domu pranie dalej nie uprasowane
polowa tak, reszta czeka. Syf, kila i mogila

na jakiego sie zapowiada

?
Dziś poważnie mam załamkę, bo rosół to długo dojrzewająca zupa, a umówiłam się z kumpelą i maluchami na piłkę... nie wiem jak to zrobię