|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Pokaż mu chodakowską , mój na szczęście nie musi ćwiczyć bo dobrze się wyćwiczy w pracy ![]() Powiem wam że mój mąż też jest troszkę przy sobie a kiedyś spotykalam się ze szczupłym chłopakiem i nie wyobrażam sobie przytulić sie do takiego chudzielca
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Ogłaszam wszem i wobec że mamy trzecią noc z kolei całą przespaną Oskar pewnie znowu przyzwyczai mnie do dobrego a potem stwierdzi że jednak musi wstawać w nocy Mąż pojechał się edukować a my z synkiem prowadzimy poranne rozmowy w łóżku. O! A nawet już śpi Chyba się zmęczył bidaczyna ![]() Wstałabym ale mi się niechce Piękna pogoda dziś
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy wasze dzieciaczki też nie chcą jeść jak jest ciepło?
Ja często muszę wmuszać, za którymś razem się poddaje i zje (wszystko 120ml) czyli jest głodna bo po tyle mi je, najlepiej idzie picie, niekiedy potrafi mi nie jeść z 6 godz.
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
ponawiam pytanko:
A tak sie zastanawiam, pomozcie, bo mamy adaptory do foteluka samochodowego, zeby zamontowac na stelazu wozka, ale zastanawiam sie jal dlugo Mala moze podrozowac w tym foteliku, to jest super wygodne dla mnoe na spacery i pytanie czy taki 3 godzinny spacer w foteliku sam.jej noe zaszkodzi???
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co, my jak weźmiemy małą na zakupy raz w tygodniu, i posiedzi w nim jakieś 1,5 h to w drodze powrotnej już jej strasznie marudna i widzę, że jej nie wygodnie, bo się strasznie kręci. U nas też fotelik tylko do samochodu, ewentualnie tak jak napisałam na zakupy i wiecej z niego nie korzystamy. A teraz jak już jeździmy w spacerówce, to raczej będę ją z fotelika wypinać i przesadzać do spacerówki. bo juz nie trzeba tej wielkiej gondoli ze sobą ciągać ![]() bry! ja ide ogarnac chate i bedziemy sie szykować na spacer.
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Mała
dla OskarkaMój się dzisiaj budził ale ile razy i o jakich godzinach to nie mam pojęcia ponieważ jestem okrutna matka ze jak slysze ze sie dziecko budzi to wyciagam tylko cyca i ide dalej spac ![]() Ja przed porodem pracował 1,5 roku w przedszkolu jako pomoc nauczyciela i byłam w grupie 4 a pozniej 5 latków, oj co ja się miłości naoglądałam. Najlepiej było jak Julka z Kacprem chodzi z sobą już od 2 dni a w 3 dzień Julka poszła się bawić z Jackiem, Kacper cały dzień siedział w kącie i nikt nie wiedział co mu jest dopiero pozniej sie skapłyśmy że to przez Julke ![]() misia ja nie zauważyłam żeby mój od ciepła mniej jadł, wręcz przeciwnie chyba od dzisiaj będę mu robić 150 ml bo 120 to czasami już dla niego za mało
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-18 o 08:38 |
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ewa, ja nie lubie w foteliku malego wozic, tzn owszem, zdarza sie czasem i na spacer z nim wyjde, ale nie powinno sie tak dlugo i na co dzien.....
Uwaga uwaga!!!!!! Tzn Malej nie przebije aleeee Pietraszko dal mi pospac!!!!!!! Z zegarkiem w dupencji co 3godz!!!!!!! ![]() Meneq i jak Yae po szczepieniu??? Pisalam wam, ze moj maz dostal podwyzke i umowe na czas nieokreslony? Musimy sie zbierac bo na 10 mamy byc na mieszkaniu, ale poki co przedstawiamy sielankowy obraz, dzidzia po srodku, my po bokach i kazdy sie blogo usmiecha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- idę robić śniadanko, jajecznicę ze szczypiorkiem z mamusinego ogródka
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Ni wlasnie sa tak podzielne opinie, ze nie wiem juz, u mnie tez jak sie budzi w gondoli to krzyk, a w foteliku na spacerze nie, tylko sie rozglada...ale wiadomo ze wazniejszy jej kregoslup...
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja bym przesadziła na Twoim miejscu do spacerówki, jest zdecydowanie wygodniejsza niż fotelik
|
|
#4032 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
moj dziec wstal o 6, powscikalismy sie, zjadl i od godz juz dżemie... o dziwo w nocy ladnie spal, w sensie ze nie budzil sie jak ostatnio co 1,5 godz wiec jestem nawet nawet i wyspana ![]() Cytat:
a poka,poka? ![]() no i powodzenia na chrzcinach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapodaj filmik ![]() Cytat:
Cytat:
dla Yae!nie plakala na szczepieniu? a lekarz nic nie mowil nt wagi? Cytat:
Hmmm, mnie w niedziele moze nie byc na wizazu wiec juz teraz życze STO LAT w szczesciu, zdrowiu i milosci! ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
o ja Cie, super pomysl mialas! az sie wzruszylam... a synuś to cala mamusia! |
||||||||
|
|
|
#4033 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
moze nie tyle przyjezdzam zo przejezdzam
mam rodzine w Przasnyszu wiec jak jezdzimy do nich to wlasnie przez Ciechanow a ostatnio bylam w Ciechanowie na dworcu po bilety na pociag ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiam twoje texty! a nic takiego ![]() spotkalam wczoraj dalsza kuzynke ktora urodzila coreczke 2100kg!!!! i dzis ta MALA konczy wlasnie 3 miesiace! i tak chcialam porownac... nawet nie jestescie w stanie sobie wyobrazic jak malutka jest ta jej Zosia... szok szok szok!!! to moj od razu po urodzeniu jak mi go dali na klate to wygladal "lepiej" niz ta Zosienka... a smoczek jak ssala to niemal ta obwodka od smoczka to wystawala jej za pultynki! Cytat:
co za bęcwał! Cytat:
he he, jakbym miala qpencje 6 razy dziennie to tez bym tak pisala ![]() ale jak czasem nie ma kilka dni to juz jak sie pojawi to jest impreza! ![]() Cytat:
![]() a moze cos tam w zanadrzu sie szykuje?
|
|||||||
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie mam w gondoli możliwość podniesienia oparcia, może tak spróbuje??
|
|
#4035 |
|
Lurker ;)
|
Napisalam cos w k.....
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idzie do szkoły a on nie... |
|
|
|
|
#4037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kurde codziennie rano mam tyle nadrabiania że szok, gaduły jedne Idę nadrabiać, bo co mi pozostało.... Cytat:
![]() Hope Twoje texty rozwalają Cytat:
właśnie po to żeby nie było potem wszystko dookoła obsikane. Teraz tż sika na stojąco ale czasem się zdarza że np w nocy sika na siedząco (chyba jest słaby w nocy czy coś Cytat:
Co za poj.eb!!!!!! Cytat:
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-18 o 09:55 |
|||||
|
|
|
#4038 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz idealne dziecko Cytat:
![]() Cytat:
Wiem o czy piszesz. Mój mały zazwyczaj osuwa się w tej gondoli i nogi wystają, jak jest ciepło to oczywiście bez skarpetek. Czuje się w mieście jak alien, tak się ludzie patrzą A ostatnio to w ogóle byliśmy atrakcją. Było 28 stopni w cieniu mały w koszulce i krótkich spodenkach, bez czapki i skarpet. W parku sobie siedzieliśmy, a że nie spał to go wyciągnęłam coby na świat popatrzył, na przeciwko siedziała mama z dziewczynko ok. 7 ms. To dziecko miało leginsy, koszulkę z długim rękawem, czapkę i jeszcze bezrękawnik, jak zobaczyła Piotrka to widziałam w jej oczach taki szok, że mało z ławki nie spadła Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale pomysł to nie mój na youtube jest mnóstwo takich filmików, nawet piosenki z jednego zgapiłam ![]() No niestety, synuś cały tatuś, tylko my dość podobni jesteśmy, ale miny to identyczne ma jak ojciec Cytat:
![]() Ja też świruję jak jest mniej kup niż zwykle Cytat:
![]() Dziewczyny, bo mi nie zacytowało wszystkiego- Dziękujemy za komplementy na temat filmu
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ja wczoraj też spotkałam dwójkę dzieci w butach ala adidasy wysokie do kostki, kurtkach, czapkach.... no porażka.. Dziewczyny dzisiaj moja Shadka kończy 3 latka...a mi jest tak przykro...obudziła się z wielkim świądem na policzkach... policzki ma dosłownie koloru buraczanego ![]() nawet nie mogę jej poczęstować kawałkiem ciasta.. bo w końcu na diecie bez mlecznej.... nic nie mogę zrobić nic nie pomaga jestem załamana
|
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponawiam pytanie: można nasze pociechy smarować czymś od komarów? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Biedna jest,mam nadzieję , że szybko się jej polepszy A na mnie jeszcze lidzie się gapia jak idę i gadam do wózka, ale co jak mały nie śpi to nie będziemy przecież tak w ciszy spacerować
|
|
#4041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
noi wszystkiego najlepszego ***
|
|
|
#4042 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha z Ciebie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam więcej
zjeść śniadanie,wstawić pranie i ogarnąć siebie do luksusu ![]() Jeee dzisiaj rządzimy
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szacun.Mnie to się ostatnio NIC nie chce :/ [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40866099]A mój mąż od jutra ma 6 tygodni wolnego [/QUOTE]Aż 6 tyg?? A czemu aż tyle??? No właśnie .... znów coś ucichła .... Cytat:
dla Oskarka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bidulka mała Zdrówka życzę!! Bo to jest najważniejsze!Ja nie wiem....a też mnie to zastanawia ![]()
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
dzewczyny nie dam rady Was nadrobić
chciałam tylko powiedzieć Wam,że wczoraj Pan Bóg przy nas czuwał wykąpałam małego, wcześniej robiłam jakieś pranie i wieszałam na korytarzu nie wiem jak to sie stalo ale woda ścikła na schody schodzę na dół z dzieckiem i czuję,że lecę ( nie widziłam tej wody na schodamch bo są ciemne słuchajcie nie wiem jak to się stało ale wydawało mi się,że czuwam nad całą sytuacją i nagle zatrzymałam czas że byłam w stanie go złapać, Leo z całej sytuacji śmiał się do rozpuku a ja tak wyłam i wpadłam w taką histerie,że mąż przez godzinę nie mógl mnie uspokoić do tej pory analizuję całą sytuację jak to się stało,że nic sie nam nie stało przez pół nocy dziękowałam Bogu i tuliłam mojego Leosia ech...... dobta lecę bo niebawem widzę z Calawdeszczu
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szybko Was przeleciałam (wybaczcie że nie cytowałam dużo, ale wszystko przeczytałam).
Co do testu ciążowego....no bałam się strasznie ale cieszę się że nie jestem ZNÓW w ciąży. Chcę odczekać jakieś 3 lata... Ale dziwnie się czułam jak robiłam wczoraj ten test.... 1000 razy robiłam testy ciążowe bo o dzidziusia staraliśmy się 4 lata, zawsze się modliłam żeby się pokazała ta druga kreseczka, a wczoraj się tak cieszyłam że test negatywnie wyszedł. O wiele lepiej się czułam jak robiłam testy czekając na drugą kreseczkę
|
#4047 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobre~!![]() Kurde mała mi placze od rana, o ja glupia zjadlamw czoraj troche barszczu czerwonego wczoraj pisalam ze jeszcze nie mialam bliskiego spotkania z komarami. Tak więc melduje ze mam całą d.pe pogryzioną przez komarki ;];] tzt buduje grila na działce a ja dopiero jem sniadanie.. ;p ide zaraz z mala na dworek a pozniej po nas przyjedzie tzt i wybywamy na dzialeczke ;p aaaa dziewczyny z mazowsza pisalyscie ze mozna by się spotkać ;p Wawa moze byc centralnym punktem spotkania;p ja mam 100km moge jechac;p a co mi tam. ;p bym zapomniała, wczoraj spaceruje sobie z małą i pan z rusztowania do mnie woła, halo haloooooo, prosze paniiiiiiii jaki ma pani piękny wózek LADY! gdzie Ty przypinasz parasolke?! bo mi ciągle spada! :/;/
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-18 o 10:42 |
|||||||
|
|
|
#4048 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
UWAGA! sprawdzam ile moja Agatka ważyła, jak któaś się martwi to porównanie będzie (zaznaczam - miała wszelkie badania robione i po prostu jest drobna, taki jej urok): 3mce - 5kg, 10C 4mce - 5,75kg, 25C 6mcy - 6,6kg, 10C nieco ponad Mając skończony rok i miesiąc ważyła 8,65kg (10 centyl), 74cm (ok. 50centyla). Ma 3 lata, waży jakieś 11,5kg i ma 93cm. Cytat:
aczkolwiek są sytuacje, gdzie fotelik jest mniejszym złem - moja Dorka na przykład teraz ma katar, na leżąco fatalnie, w foteliku głowa jest wyżej i zdecydowanie ona lepiej oddycha. Synek koleżanki do tego stopnia NIE tolerował gondoli czy spacerówki (póki nie siedział), że albo chusta, albo fotelik - wówczas widzial. Inaczej to nawet nie płacz był, a zanoszenie się z sinieniem.Ale ogólnie 2h na dobę się dopuszcza jakoś. A u nas jeszcze czynnik starszej dochodzi no i wóczas jak na foto - w gondoli niewygodnie, bo dłuższa, i nie bardzo da się tak stanąć:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze że nic złego się nie stało
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nawet jego łonowce z kibla trzeba ścierać, albo siury, bo strzepie ptaka, schowa i wychodzi a żółty kibel zostawia! 
Wszystkiego najlepszego od durnej cioci i Dawidka
, mój na szczęście nie musi ćwiczyć bo dobrze się wyćwiczy w pracy 

Chyba się zmęczył bidaczyna

dla Oskarka

aleeee Pietraszko dal mi pospac!!!!!!! Z zegarkiem w dupencji co 3godz!!!!!!! 

Swietna pamiatka

nic nie pomaga