|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
rano jak wstalismy to wlasnie mialam taki brzuch tez jak na zdjeciu tylko po prawej stronie byl plasciutki a po lewej jeszcze wyzej sterczał pokazuje tz a on takie oczy i mowi " boze co ona tam wyprawia" hahhahaha czasami sie zastanawiam jak dziecko sie tak ulozy ,zwinie, rozwinie czy niewiem co ono tam zawinie w srodku ze brzuch tak dziwnie sie uklada.. ale to slodziutkie.
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Plazie na USG i wiecie co?! I nic... wiem tylko tyle, że Glutowi serce bije!
Niesamowite, chyba bym wcześniej na to nie wpadła
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty? A to było 3d? Czy mi się wydaje? |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam jakis czas temu, ze trzeba być wcześniej. Ja byłam pół godz przed rozpoczęciem i byłam 30 w kolejce (w Łodzi). Ale o trwa dwa dni więc chyba jutro też możesz iść.
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
+10.i to teraz przybieram na wadze do 7mies mialam tylko 7 kg a w ciagu ostatnich tyg reszte.Moj gin twierdzi ze 2 kg na miesiac ok.i ze wage mam idealną wiec spoko.Zrzuci sie
![]() Cytat:
U nas chyba tylko dzis bylo.Chodziaz i tak spodziewalam sie wiekszej kolejki ale to pewnie dlatego ze one chyba zapisywały na godz na zatokach jak badali chyba z Ibupromu to dopiero byla kolejka
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bzika już dostaję od tego![]() A z promocjami to często tak jest. Ja się uśmiałam ostatnio z promocji z Auchan... Kitekat przeceniony z 4,81 na 4,79 Cytat:
Dotka, super krzywizna Mi się udało dzisiaj nawet nagrać fale dunaju na brzuchu
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam o 9 i byłam 10 w kolejce ![]() O 10 zaczęli zapisy i okazało się, ze 4d robią tylko do 30 tc, więc zapisałam się na zwykłe (chciałam poznać tylko wagę, nic innego mnie w sumie nie interesowało), więc nie zależało mi na tym 4d..."wejściówkę" dostaliśmy na 10.30 więc nie było źle ![]() Weszliśmy, powiedziałam, że chcę tylko znać wagę i żeby przypadkiem płeć mu się nie wymsknęła ![]() Ok włączył ten PRZEDPOTOPOWY sprzęt po czym stwierdził, że niewiele widać w tym oświetleniu Tż patrzył na bijące serduszko a ja nie spuszczałam wielkiego włochatego pająka z oczu bo łaził po tym namiocie w tą i z powrotem i modliłam się, żeby do mnie nie dotarł![]() Pan dr zmierzył główkę, brzuszek na nagle czuję, że odlatuję, chyba się blada zrobiłam bo Tż pyta czy się dobrze czuje a ja że mi duszno... Więc położyłam się na lewym boku i lekarz zmierzył jeszcze tą kość niezbędną do wagi Ja się powycierałam wstałam i czekamy, czekamy, czekamy.... a on mówi, że on nie wie co dalejNie ma pojęcia co zrobić, żeby zobaczyć wyniki, zaczął dzwonić, ale nikt nie odbierał... w końcu się dodzwonił do jakiejś pani i ona mu powiedziała co ma nacisnąć ok, przeszło mu ale okazało się, że pomiar Gluta ZNIKNĄŁ więc jeszcze raz na leżankę i mierzymy od początku ![]() On już przestraszony, że będę mdleć, ale już mi było lepiej ![]() Pomierzył, wcisnął to podsumowanie i DALEJ NIC NIE MA... i znów za telefon do tej kobiety a ona, że nie wie o co chodzi Przepraszał nas strasznie mocno, dał nam swój numer telefonu prywatny i mówi, że skoro przyszliśmy tylko tą wagę poznać to zaprasza nas na ujastek jak będzie miał dyżur i zrobi nam na NORMALNYM sprzęcie i wtedy zważymy Glutka ![]() I chyba pojedziemy w przyszłą sobotę, chyba, że już mi się nie będzie chciało
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-05-18 o 17:00 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/55230/...giego_dziecka/
he ![]() Neni pewnie tak,ja sie ciesze ze nie poszlo mi bardzo w facjate ( tak delikatnie) w rece ze nie wisza i ogolnie ze nie wygladam jak slon tylko kobieta w ciazy.Jest ok! |
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Margo, ale peszek
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Ja po Beyonce nie widzę żadnego brzucha
|
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja je juz macalam/dotykalam / obczajalam wiec wiem ze kupię 2ki.Ale tak calkiem w slepo to bym ich chyba nie brala.. nieraz jest tak wlasnie ze podnosza cene a pozniej na promocji jest i tak wyzsza niz zazwyczaj.. wiec trzeba analizowac ![]() Cytat:
![]() No ja kolo 11 chyba albo lekko po.. i pani mowi ze mozna czekac ale to pewnie do wieczora by zeszlo lol. A jedziesz lub juz bylas ogladac porodowke na Zeromskiego? czy nie wybierasz sie wogole? |
||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
I powiem Wam, ze stała za mną dziewczyna w 5 miesiącu i miała identyczny brzuch jak mój
![]() A myślałam, że już wielki mam ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak stalam w kolejce lub widzialam te dziewczyny co czekaly to mialy takie malutkie brzuszki ze szok. a ja taki bandzior ) spotkalam kolezanke ktora mi tylko pomachala ale pamietam ze ktoś mi mowił ze tez jest w ciazy ale ona strasznie zawsze byla "spasiona" (sory za wyrazenie) i po niej to wogole nie widac ze w ciazy byla.. A nawiasem mowiac to mogli by napisac na plakacie itp ze 4d jest do 30 tyg.. hee nie fatygowalabym sie i nie dostalibysmy mandatu :P ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja tez sie wybieram bo wsumie przypalowo byloby sie zgubic po drodze na porodowke ze skurczami hahahahahahha ( i mysle ze od nas najlepiej by bylo jechac przez rybitwy nie?:P ) hahahha
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Wam się udało badanie
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
musze Wam powiedziec ze moja Zuzanka lubi najbardziej kotleta z cycka z mlodymi ziemniaczkami i mizerią ... szaleje wtedy jak niewiem co
![]() tak samo jak kabanosy hahahahaha |
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
to widze ze moja chodziaz jest łaskawa w tej kwestii :P
chyba ze popijasz tam glukoze i nam nie mowisz
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie żałuj jej ![]() Kupiłam sobie nowe bateryjki do mojej wagi ![]() I wiecie co? To nie był najlepszy pomysł
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na deserek: śmietana +kakao + cukier. No nie mogłam sobie tego odmówić!
Jak byłam małym dzieckiem babcia mi taki przysmak robiła mówiąc, że to takie niby lody (wtedy nawet lody było ciężko kupić).
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gotuję rosołek (pierwszy raz w życiu
dostałam szczepki fiołków, przed chwilą mąż przywiózł mi lawendę, ponoć odstrasza komary..Mąż montuje listwy do LEDów..kupiliśmy dzisiaj takie w miarę pod kolor szafek..znaczy nie wiem czy są konkretnie do LEDów, ale takie znalazły u nas zastosowanie No a właśnie czy katarzynka zamierza do nas wrócić?? Cytat:
A siniak OMG ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kuźwa ja nie wiem... facet dalej nie kuma, że w ciąży kobieta jednak szybciej się męczy i trzeba by ją trochę oszczędzać.. Mam nadzieję, że Twój Tż przeprosi Cię za swoje zachowanie ![]() cudowne macie te guzy i krzywulce Gratuluję kolejnych tygodni
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-18 o 17:30 |
|||
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwspanialsza nutella wychodzi, słowo!Cytat:
![]() Katarzynka jest ciągle poza domem - tak mówiła |
||
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze się dowiedziałam dzisiaj od mamy, że ojciec robił krzywą cukrową i wyszło, że ma cukrzycę.. jeszcze tylko tego brakowało
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie za dobrze
Idę do Tż bo biedny wiesza rolety w pokoju Maleństwa i co chwilę słychać tylko K**** *** Miłej Sobotki
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie super efekt
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

ale to slodziutkie.

Kuźwa ja nie wiem... facet dalej nie kuma, że w ciąży kobieta jednak szybciej się męczy i trzeba by ją trochę oszczędzać.. Mam nadzieję, że Twój Tż przeprosi Cię za swoje zachowanie 
Najwspanialsza nutella wychodzi, słowo!