|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Nie wiem, czy Wy też tak macie ... ale wydaje mi się, że mój brzuch już bardziej wypchany być nie może... Gdzie nie nacisnę-czuję ciałko Małego. On już nawet nie kopie prawie tylko się kręci, bo nie ma tam miejsca. Nie wyobrażam sobie w takim razie co to będzie za miesiąc?
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uciekam wypluskać się do rodziców, a potem na jakieś zakupki. Mam nadzieję, że jeszcze coś w sklepach zostało ![]() Miłęgo dnia/wieczoru |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to czekam
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cos bym zjadla a nie mam nic ciekawego w lodowce
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-18 o 17:50 |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze tak nie mam
|
|
#3338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak macie możliwość to jedźcie do niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale słodko
Cytat:
Cytat:
odkąd mój tż miał czołowe zderzenie to zapina pasy zawsze, a kiedys tego w ogóle nie robił. Zreszta u nas jest czujnik, wiec jak nie mam zapietych nawet przez 20 metrów to tak mi pika, że aż zapinam ![]() Cytat:
![]() zorientowany dziadek, nie ma co ! Fantastycznie po prostu, wisi taka siekiera, że aż miło Cytat:
Widzisz, masz luksus- mój się nie tknie kuchni jeżeli chodzi o obiad :/ z przeprosinami też mu ciężko idzie :/ Cytat:
chyba tylko Meli się udało sensownie trafić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiec.. nastroje w domu napięte jak baranie jaja ![]() pokłóciliśmy się jeszcze bardziej, bo powiedział ze nie pojedzie ze mna do lidla. To mu powiedziałam pare bardzo nieprzyjemnych słów i szczerze w tyłku to mam czy wypada czy nie wypada ![]() Konczyła sie woda w domu i pare innych rzeczy.. wzięłam auto i pojechałam sama do lidla, zapakowałam 2x zgrzewke wody- chociaz tyle, ze wózkiem pod auto wiec tylko na moment podniosłam.. Kupiłam jakies słodkosci, 9 piw carslberga, cos na obiad... no i wróciłam. Wniosłam to wszystko do domu nie odzywając się, umyłam całą łazienkę po rozpakowaniu rzeczy, umyłam okna i zaczęłam robic obiad. Po czym dałam mu na stół tortille zrobione, piwo i na deser dwa ciastka z czekoladą i powiedziałam "Proszę, obiadek kochanie. Wiedz i docen co możesz stracić, bo jesteś już całkiem blisko osiągnięcia tego celu, gratuluję". I to zadziałało chyba, bo widziałam po minie, ze mu sie ewidentnie głupio zrobiło. Nie przeprosił mnie do tej pory, ale jemu bardzo trudno te słowa przechodzą niestety przez gardło. Zapewne bedzie próbował za jakis czas rozładowac napiecie jakims zartem albo usmiechem. Zmachałam się jak dzika mysz dzisiaj, ale obiecałam sobie, ze po raz ostatni w ciazy tak sie wysiliłam. Na szczescie przyjezdzaja wieczorem znajomi wiec bede miała sie komu wyzalic i bedzie miał kto go opierniczyć lekko. A jutro wszysciutenko powiem jego rodzicom, zeby wiedzieli jakiego ananaska sobie wychowali. No, musiałam to z siebie wyrzucić
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() A minę to sobie wyobrażam-pewnie zbierał szczękę z podłogi ![]() Ale teraz posiedź i odsapnij żeby Bezik odpoczął |
||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej! wróciłam z warszawy, zlazilam z mama Złote Tarasy, poszlyśmy na pizzę i później do smyka, bo wyprzedaż likwidacyjna, kupiłam 3 pajacyki za 35 zł, a mama 2 czapeczki za 20
nogi wlaza mi do d. Już się dziś nie ruszam:-PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasiadłam i juz czuję, że nie wstanę dzisiaj Bezik kopnął, bo mu dałam croissanta
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jakoś można byłoby go zrozumieć gdybyś nic nie robiła tylko leżała plackiem (bez wskazań lekarskich oczywiście). A tobie zdaje się lekarz kazał właśnie się nie przemęczać. Dlatego mam wielką nadzieję, że twój TŻ zrozumie i jednak przeprosi.
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dostanie jeszcze jedno ciasteczko, niech ma dziecko
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Filipowe łowy
![]() A teraz pytanie, do doświadczonych mam: Czy pod takie pajacyki coś zakładamy, czy na gołe ciałko? |
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
ja dziś miałąm całodzienna SR boszee jaka jestem padnięta.... A w dodatku wiecie ile mam nadrabiania....od 105 strony...tak, że jestem a jakoby mnie nie było ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to zdawaj relację z całego dnia kochana!
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do klubu mój bebol i filmik z Fi :P
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaja
Majka chyba zlitowala sie nad matka i fiknela główka na dół bo czuje czkawke niziutko
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Wam wrzucę kolejne zdjęcie z tego samego dnia i już nie powiecie, że oszukuję z tygodniami
Cytat:
Niestety teraz już będzie musiał się pilnować bardzo i zdrowiej jeść... Mam tylko nadzieję, że cukrzyca nie dojdzie do jakiegoś zaawansowanego stadium nigdy, jak u teścia mojej koleżanki, że potrafi zasłabnąć na ulicy i zawsze musi mieć przy sobie batona...A jeśli chodzi o Twojego Tżta, to kurcze, że pozwolił Ci dźwigać to wszystko! Więcej tego nie rób, żebyś sobie i Bezikowi nie zaszkodziła Niezłego powera dostałaś z tych nerwów ![]() Cytat:
![]() A pajacyki śliczne |
||
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od pogody. Jak chłodniej to można body i pajac, a jak ciepło ale nie tak żeby samo body to można pajaca. Wszystko ogarniesz w trakcie.
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enlevee, uwazam, ze klasowo go znokautowalas tym tekstem i w ogole cala akcja , KLASOWO!!!!
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Zimą zakładałam body z długim rękawem i ciepłe body, a latem można cienkie body jeżeli nie ma upału.
|
#3360 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Byliśmy ponownie z TŻem u dentysty, była tam babka z dwójką dzieci, córką ok. 5 lat, która narobiła histerii, bo nie dała się dotknąć lekarzowi mimo, że ją bolał ząbek (ale ja tam ją rozumiem, sama tak robiłam, a w końcu jak mnie zmusili do pójścia do dentysty, to mnie tak lekarka potraktowała, że na 20 następnych lat miałam traumę, wyleczoną przez cudotwórcę mojego obecnego doktorka - a mianowicie dentystka psikła mi znieczuleniem, bo czym nie umiała porządnie wyrwać zęba mlecznego i jak go już wyrwała, to było po znieczuleniu i sami sobie wyobraźcie, co to za przeżycie dla kilkuletniego dziecka..) i z maleństwem w nosidełku, które tak się rozwyło, że patrzeliśmy na siebie z TŻem przerażeni
Dostał cyca, a i tak potem wrzeszczał :P Ale masakra, jaki to jest donośny dźwięk :P Ale co tam, ja już chcę ![]() Potem pojechaliśmy do Kerfura, mieliśmy co innego robić, ale TŻ się wciąż kiepsko czuje po wczorajszym i tylko tam skoczyliśmy. W tramwaju mi się tak chciało śmiać, już chciałam powiedzieć jednej parce, żeby już nie udawali, że mnie nie widzą, bo jadę tylko dwa przystanki Ale jakby mogli, to by przekręcili głowy o 270 stopni, żeby tylko nie widzieć ciężarnej Kupiłam parę drobiazgów, a dla Małego w Pepco komplecik, ale na 74 cm, więc na kiedyś tam - ale TŻowi się spodobał, a on się nigdy nie zainteresował ciuszkami dla dziecka, więc jak tylko wskazał komplecik, wzięłam ![]() Ale i tak "najlepszą" akcję mieliśmy w drodze powrotnej... Dojeżdżaliśmy już busem na nasz przystanek i dosiadł się chłopak (ok.20-22 lat), który trzymał się za lewą stronę (rękę i serce). Jak wysiedliśmy, usiadł na przystanku i zgiął się w pół. Poszliśmy kawałek, ale mi to nie dawało spokoju, więc wróciliśmy - był jeden facet na przystanku, który już dzwonił po karetkę, ale za chwilę wsiadał do autobusu, więc z chłopakiem zostaliśmy my i czekaliśmy na karetkę. W sumie to wychodzi moja ignorancja, bo jeśli ten chłopak miał zawał, to nie wiedziałam, jak mu pomóc. Stwierdziłam, że będziemy po prostu sprawdzać, czy oddycha i czy kontaktuje. Na początku z nami rozmawiał, ale potem już nie... No i czekaliśmy i przyjechała karetka. Wyszli sanitariusze i co? Pierwsze pytanie - czy chłopak jest pod wpływem alkoholu. Mówię, że nie wiem, ale raczej nie, bo nie czuć od niego. To ci do niego - podnieśli go i: co wzywamy policję? Piło się? Ja byłam w ciężkim szoku, bo chłopak na moje oko mógł mieć zawał, nic wskazywało na to, że był pijany, niósł zakupy (i też ciągle o nich mówił, że co będzie z jego zakupami...), a oni go oczywiście z góry potraktowali jak pijaka :| I chciej tu potem komuś pomóc, to jeszcze usłyszysz, że to pijak... No nic, wzięli go do karetki i tyle wiem, mam nadzieję, że mu pomogli. Nie stracił do końca przytomności, więc mam nadzieję, że jest wszystko OK z nim... Tylko po co te wszystkie akcje i hasła, żeby nie być obojętnym, jak najbardziej bezduszni są sanitariusze :/ Ja wiem, że pewnie 80% zgłoszeń mają do pijaków, ale chyba nie powinni zakładać, że każdy pije..... Sama nie wiem. W każdym razie teraz odpoczywam, bo 2 godziny łażenia - to już nie na moje nogi... Cytat:
Cytat:
Może ja za bardzo księżniczuję, ale mi jest ciężko przynieść do domu 2 wody. skurcze mnie łapią, jak mam za ciężkie siaty.... Ale wolę dmuchać na zimne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

będzie super efekt
Najwspanialsza nutella wychodzi, słowo!

I się nie stresuj, szkoda denerwować synula
Moi rodzice pojechali wczoraj na wesele, moja młodsza siostra została sama w domu, więc z TZ poszliśmy u niej siedzieć, zamówiliśmy pizze i w ogóle zrobiliśmy sobie taki wieczór fajny 

nogi wlaza mi do d. Już się dziś nie ruszam:-P
Niezłego powera dostałaś z tych nerwów