|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
I jeszcze jeden ważny czynnik - cena Vatika jest dużo tańsza. Ja więc wybrałabym Vatikę ![]() Edit: mówię oczywiście o tej Vatice
Lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało. dbam o włosy. ![]() 57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii Moje włosy Edytowane przez blackmarta Czas edycji: 2013-05-18 o 16:34 |
|
|
|
|
#2732 |
|
Konto usunięte
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40873445]
Może to i lepiej bo w Deesis jest przecena na jeden z rodzajów Amli i na jedną Sesę, a Vatika jest na stanie (mają 2 rodzaje - ja używałam tej z odkręcanym korkiem w buteleczce w kolorze mięty).[/QUOTE] Ooo . Świetny sklep .Mój ojciec przeżywa kryzys wieku średniego. Nie da się już z nim normalnie porozmawiać.
|
|
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Konto usunięte
|
Lepiej zamówić czysty olej kokosowy czy vatikę?
|
|
|
|
#2735 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem Vatika lepsza, ale to dlatego, że moje włosy bardziej ją lubiły niż np. czysty kokosowy olej Parachute. Zrobiłam też eksperyment na matce i zachęciłam ją do olejowania włosów i skalpu - przestały jej się włosy przetłuszczać i mogła myć włosy co trzy dni zamiast codziennie
![]() Uwaga, jeśli to dla Ciebie ważne, to olej kokosowy KTC jest rafinowany, ale to pewnie wiesz
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-18 o 17:04 |
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
Mam dylemat co zamówić.
Czy zamówić Amlę, olej czosnkowy i vatikę czy też olej kokosowy i palmowy? Bardziej ekonomicznie opłaca się zamówić olej kokosowy i palmowy. Ale Amla, olej czosnkowy i vatika kuszą |
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
o, przypomniałaś mi, że mam nieotwartą vatikę
![]() ale mam ładną objętość dzisiaj, no wreszcie, przez ostatnie dni miałam strasznie przyklapnięty przód, a dzisiaj francuska bomba
|
#2739 |
|
Konto usunięte
|
Skoro o olejach mowa... czy olej rydzowy (z lnianki siewnej) nadaje się na włosy?
Może któraś z Was testowała?
|
|
|
|
#2740 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40872357]O matko i córko, wszyscy zginiemy
E, nadal ma niezły skład. Cytat:
Cytat:
Cytat:
KLIK! [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40874304]Skoro o olejach mowa... czy olej rydzowy (z lnianki siewnej) nadaje się na włosy? Może któraś z Was testowała?[/QUOTE]Nadaje się
|
|
#2741 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2742 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, ale w ogóle nie znam się na składach kosmetyków, więc te nazwy nie wiele mi mówią, ale postaram się jak najwięcej dowiedzieć. Z tym szamponem, to bałam się że mi tak poplącze włosy że się nie będą do niczego nadawać ale jak mówicie że raz na jakiś czas to ok ![]() Co to znaczy przeproteinowane ? W których kosmektykach się znajdują?---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Ja myślałam, że włosy są dopiero kręcone jak wyglądają jak sierść baranka Poszukam tych odżywek, zobaczę co dostanę w rossmanie, bo to w moim małym mieście jedyny zaopatrzeniowiec kosmetyków ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html W składzie nie ma Hydrolized Keratin. Używam tej odżywki od 3 tygodni ale nie codziennie. |
|||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inspire i ode mnie wszystkiego najlepszego A ja od 14 siedzę z olejami na włosach na skalp GP z papryką a na długość olej z pestek winogron + Alterra + BD + rycynowy, zastanawiam się czy zmywać dziś czy jutro no i już nie mogę doczekać się pierwszego użycia maski bingo ![]() Manicure już zrobiony i granatowe pazurki ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Powiedzcie mi czy olej z orzechów laskowych nada się do włosów?
|
|
#2744 |
|
Konto usunięte
|
Ja już po myciu włosków
Zdenkowałam białą isanę . Teraz testuję babydream fur mama na ciało |
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
jak najbardziej
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a analizy składów opłaca się uczyć ![]() właśnie o to chodzi by taki mocniejszy szampon używać co jakiś czas, krzywdy nie zrobi ![]() a na platanie są odżywki z przeproteinowaiem chodzi o to że za dużo daje się protein włosom, pzez co mogą być suche, łamać się (ogólnie to taka miotła) w pierwszym wpisie na watku jest link do odżywek emolientowych, przejrzyj go sobie i kup coś z tej listy Ta odzywka nie wygląda źle, ale też nic specjalnego w swoim składzie nie ma... a hydrolized keratin to właśnie proteina, więc jak znajdziesz takie coś w odżywce to znaczy że jest proteinowa każdy się nadaje
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2749 |
|
Konto usunięte
|
usmiechnieteoczy pamiętasz jak podczas spotkania rozmawialiśmy o pewnym problemie, o którym nam opowiadałaś. Co z tego wyszło? Po naszych radach?
![]() Jak chcesz to odpisz na priv |
|
|
|
#2750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahah to sie nieźle zapowiada ![]() Cytat:
![]() u mnie to awykonalne :P Cytat:
Cytat:
stooo lat i pieknych włosków caaaałe zycie!!!
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
ogłoszenie parafialne
jest ktoś zainteresowany herbatką z hibiskusa do płukanek? mam przeterminowane, więc tylko do tego się nadają (to susz także nie bójcie sie )
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dziś w łapkach, wsadziłam do koszyka i odstawiłam, bo pomyślałam, że najpierw zapytam Was
jutro muszę się wrócić po niego bo już mi się kończy z pestek winogron i chciałam jakiś inny spróbować, albo oliwę albo właśnie ten 9,99zł na 250ml myślę się opłaca ![]() Jednak dziś myje włosy, mam nadzieję, że jutro ładne będą
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam trening na boczki i jakieś 10 minut tego Boże umieram. Ale pizze chyba spaliłam
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, jak mnie żołądek męczy od rana. Wirus jakiś czy ki wuj
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Przeproteinowanie - stan włosa, gdy dostaje on za dużo protein w pielęgnacji, objawiać się może: sztywnością, puchem, sianowatością, łamliwością i rozdwojonymi końcówkami
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
będę nadrabiać dopiero za chwilę, nie było mnie w domu prawie cały dzień, dopiero teraz znalazłam chwilę żeby wejść na wizaż. Pochwalę Wam się, że kupiłam dzisiaj piękną sukienkę |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaaaaaaż!
|
|
|
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro dam włosom spokój, a w poniedziałek na zakupy ![]() Jaki szampon do zmywania olejów będzie najlepszy, jest ich strasznie dużo i nie wiem który wybrać? |
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inspire Wszystkiego Najlepszego! O jaaaa... przeżyłam ten dzień Ale mam szaloną rodzinę.. nawet nie wiedziałam!Gadałam z kuzynem, który też studiuje w Sosnowcu na UŚ ogólnie poleca. I cieszy się, że idę do akademika, bo często tam bywa z kolegami I się okazało, że umiem grać w bilard! A to był mój pierwszy raz ![]() Niestety włosy po pięciu minutach zostały związane. Wąska kieca, duchota, burza fal i myślałam, że padnę
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
ale była burza, aż mnie na pół godziny odcięło od świata!
A jak lało, ściana deszczu normalnie!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

. A dziewczyny, które stosowały vatikę i sesę mogłyby się wypowiedzieć? 

Vatika jest dużo tańsza. Ja więc wybrałabym Vatikę

Ale mam szaloną rodzinę.. nawet nie wiedziałam!