Rossmann - część XVII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 18:44   #3541
201704240919
Konto usunięte

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
To ja poproszę o namiary na te żólte-chinczykowe podkłady, bo mam skórę własnie w takim odcieniu, ale nie bardzo jasną. Szukam podkładu na lato, który będzie oliwkowo-zółty, wszystkie 'golden -..' są na mnie pomarańczowe, a ja mam zółtą skórę, która opala się na brązowo, a nie pomarańcz!!!

A i najlepiej matujący, do skóry mieszanej/tłustej. Jakieś propozycje?
Mi taki efekt dał m.in. rimmel wake me up odcień 200. Co prawda każdy odcień może na kimś inaczej wyglądać, jednak na mojej skórze prawie każdy podkład żółcieje. Ja nie spotkałam jeszcze chłodnych delikatnych bęży wpadających w chłodny róż, co prawda coś mi wpadło z Bourjois, ale to nie to. Skończyło się na zamawianiu minerałów z kolorówki...

Edytowane przez 201704240919
Czas edycji: 2013-05-18 o 18:50
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:08   #3542
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Dziewczyny, bo pamiętam, że któraś o to pytała, te -40% na pielęgnacje twarzy nie dotyczy kosmetyków dla mężczyzn
Stary 2013-05-18, 19:17   #3543
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo pamiętam, że któraś o to pytała, te -40% na pielęgnacje twarzy nie dotyczy kosmetyków dla mężczyzn
dyskryminacja a wiesz coś może więcej na temat promocji ? Pytał, bo interesują mnie pomadki do ust
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:29   #3544
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Dzięki za pomoc tylko jak, jak ona ma taki plastikowy ten brzeg ?
Zwykłą temperówkę bez problemu ją zastrugasz
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:44   #3545
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda ale ważne że kobiecą pielęgnację obowiązuje Tylko że według mnie pielęgnacja to nie tylko kremy ale i peelingi, micele itp. Ale cóż dobrze że chociaż taka promocja będzie
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:53   #3546
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;40875513]Szkoda ale ważne że kobiecą pielęgnację obowiązuje Tylko że według mnie pielęgnacja to nie tylko kremy ale i peelingi, micele itp. Ale cóż dobrze że chociaż taka promocja będzie [/QUOTE]

przecież w promocji ma być cała pielęgnacja twarzy, nie tylko kremy
Stary 2013-05-18, 19:59   #3547
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Zwykłą temperówkę bez problemu ją zastrugasz
dzięki za pomoc teraz sobie uświadamiam, że pewnie to trochę ciężkie zadanie, ale kupię i będę próbować, w końcu zaczynam z makijażem

Cytat:

mazidła do ust chyba zbankrutuję
Stary 2013-05-18, 20:37   #3548
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za pomoc teraz sobie uświadamiam, że pewnie to trochę ciężkie zadanie, ale kupię i będę próbować, w końcu zaczynam z makijażem
Od czegoś trzeba zacząć
Lena_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:45   #3549
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Od czegoś trzeba zacząć
Naprawdę dziękuję bardzo ! najchętniej udałabym się do jakiejś wizażanki/ blogerki po niezbędnik makijażowy na początek

Jeśli cyfry w Twoim nicku to dwie ostatnie z roku urodzenia to jesteśmy w tym samym wieku
Stary 2013-05-18, 20:46   #3550
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
:
powodzenia w makijażowej przygodzie
jako radę od siebie mogę polecić Ci oglądanie kanałów urodowych na you tube=dziewczyny w sposób przystępny tłumaczą zawiłości makijażu, mi te filmiki naprawdę dużo dały
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:54   #3551
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, to pójdę z torbami. Dobra, wezmę tylko najważniejsze rzeczy, czyli jakiś tusz do rzęs, błyszczyk, pomadkę ochronną, lakier do paznokci (ale wygrałam w rozdaniu z lakierami, ale dostanę "nagrodę niespodziankę", więc nie wiem), maseczki jakieś i peeling czy cuuuś. Masakra
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:59   #3552
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Nie no, to pójdę z torbami. Dobra, wezmę tylko najważniejsze rzeczy, czyli jakiś tusz do rzęs, błyszczyk, pomadkę ochronną, lakier do paznokci (ale wygrałam w rozdaniu z lakierami, ale dostanę "nagrodę niespodziankę", więc nie wiem), maseczki jakieś i peeling czy cuuuś. Masakra
co ten wizaż robi z ludźmi
jakbym słyszała siebie
Stary 2013-05-18, 21:04   #3553
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda

Za to ja planuję kupić: krem do twarzy, żel do mycia, kilka peelingów, i cień z lovely. Chciałabym puder z Manhattanu, ale i to nie wiem czy skorzystam z promocji bo kiepkawo z kaską

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Mówi się tylko a wychodzi się z torbą

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 21:09   #3554
misyz_m
Raczkowanie

W tym wątku na pewno ktoś zna odpowiedz Dziewczyny, które rossmann'y na śląsku są najlepiej zaopatrzone, największe? Z góry dziękuję za pomoc!
misyz_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 21:31   #3555
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
powodzenia w makijażowej przygodzie
jako radę od siebie mogę polecić Ci oglądanie kanałów urodowych na you tube=dziewczyny w sposób przystępny tłumaczą zawiłości makijażu, mi te filmiki naprawdę dużo dały

dziękuję bardzo coś tam zaczynam oglądać właśnie, ale do tego potrzeba narzędzi, że tak powiem a masz może jakieś ulubione kanały na YT, które polecasz ?
Stary 2013-05-18, 21:47   #3556
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Mi taki efekt dał m.in. rimmel wake me up odcień 200. Co prawda każdy odcień może na kimś inaczej wyglądać, jednak na mojej skórze prawie każdy podkład żółcieje. Ja nie spotkałam jeszcze chłodnych delikatnych bęży wpadających w chłodny róż, co prawda coś mi wpadło z Bourjois, ale to nie to. Skończyło się na zamawianiu minerałów z kolorówki...
Tylko ja mam bladą cerę i 100 nawet jest dla mnie za ciemne i różowo-pomarańczowe, także potwierdzam słowa dziewczyn wyżej. Poza Boujrois i Inglotem nikt takich kolorów nie robi, przy czym Bourjois jest bardziej żółty niż oliwkowy.
Stary 2013-05-18, 21:55   #3557
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję bardzo coś tam zaczynam oglądać właśnie, ale do tego potrzeba narzędzi, że tak powiem a masz może jakieś ulubione kanały na YT, które polecasz ?
fakt, jak zaczniesz kompletować narzędzia to już nigdy nie skończysz
co do you tube to jeśli chodzi ściśle o typowo makijażowe kanały to polecam: katOsu, RedLipstickM0nster, maxineczka,
z anglojęzycznych: gossmakeupartist, Lisa Eldridge
lubię jeszcze: nissiax83, nieesia25, PannaJoannaMakeUp, stylizacje2, xbebe18-ale to są kanały urodowo-kosmetyczno-życiowe
Stary 2013-05-18, 22:02   #3558
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
fakt, jak zaczniesz kompletować narzędzia to już nigdy nie skończysz
co do you tube to jeśli chodzi ściśle o typowo makijażowe kanały to polecam: katOsu, RedLipstickM0nster, maxineczka,
z anglojęzycznych: gossmakeupartist, Lisa Eldridge
lubię jeszcze: nissiax83, nieesia25, PannaJoannaMakeUp, stylizacje2, xbebe18-ale to są kanały urodowo-kosmetyczno-życiowe
dziękuję Ci bardzo zabieram się za oglądanie i kompletowanie listy

macie jakieś sprawdzone produkty, które same kupicie albo polecacie kupić na promocji ? coś do przetestowania ? niezbędnik makijażowy ?
Stary 2013-05-18, 22:03   #3559
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
co ten wizaż robi z ludźmi
jakbym słyszała siebie
Haha, dobre Oj, ale to prawda, ja pewnie coś koło tego kupię (na dodatek jeszcze pod wpisem w komentarzu na moim blogu dziewczyny polecają w kółko pomadkę z Rimmela - i jak tu być normalną?!)

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Szkoda

Za to ja planuję kupić: krem do twarzy, żel do mycia, kilka peelingów, i cień z lovely. Chciałabym puder z Manhattanu, ale i to nie wiem czy skorzystam z promocji bo kiepkawo z kaską
Mówi się tylko a wychodzi się z torbą
Oj tam, torba to nie tak źle Byleby nie przekroczyć 3-40 zł
A jakie cienie z Lovely?
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:10   #3560
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
macie jakieś sprawdzone produkty, które same kupicie albo polecacie kupić na promocji ? coś do przetestowania ? niezbędnik makijażowy ?
najlepiej jeśli najpierw określisz swój typ i kolor cery, wtedy łatwiej będzie nam Tobie pomóc
Stary 2013-05-18, 22:16   #3561
paulina3rulik
Raczkowanie

Cytat:
Ja pytałam Dziękuje za odpowiedź
paulina3rulik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:28   #3562
jagaba
Rozeznanie

Ja też szykuję się na promocję -40% i pytanie do Was: który krem BB i korektor pod oczy polecacie? Mam cerę tłustą w strefie T, skłonną do zapychania, jasną. Potrzebuję średniego krycia i trwałości od kremu bb a od korektora- żeby nie wysuszał i nie wchodził w załamania...
jagaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:32   #3563
Lena_94
Wtajemniczenie

Rossmann - część XVII

Cytat:
Naprawdę dziękuję bardzo ! najchętniej udałabym się do jakiejś wizażanki/ blogerki po niezbędnik makijażowy na początek

Jeśli cyfry w Twoim nicku to dwie ostatnie z roku urodzenia to jesteśmy w tym samym wieku
Tak, to rok urodzenia
Ja zaczynałam od beżowych i jasno brązowych cieni, a kredki pojawiły się dużooo później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-18, 22:41   #3564
Yoostii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupowałam za ok. 6 zł 50 chusteczek w promocji bywają po 4 zł, no chyba że chodzi Ci o takie suche szmatki wielorazowego użytku to nie wiem
A często bywają na promocji? dobre są? i na jakim dziale/obok czego je znajdę?
Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:59   #3565
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez InfallibleLifestyle Pokaż wiadomość
True Match jest świetny - dobrze kryje, nie tworzy maski i długo się trzyma. Do tego dużo naturalnych odcieni do wyboru Polecam!
Dziękuje za opinie, a ty jaki masz odcień?

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
A mi true match średnio podpasował, chyba jestem zbyt wybredna:P
Konsystencja jest ciężka, trudno się go rozprowadzało, tworzył efekt maski, uwidaczniał suche skórki i szybko znikał z twarzy... Jedynie kolor był ładny W4 Ale wiadomo co cera to inny efekt i potrzeby
Dzięki za opinie. A jakiego podkładu używasz?
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:36   #3566
iamsolucky
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Serio? Nie zgodzę się. Ciężko jest dostać oliwkowy podkład, o takim wpadającym w zielony już w ogóle można zapomnieć. O żółty też nie jest łatwo. Najczęściej spotykam się z dorodnymi pomarańczami albo beżami.
Dokładnie. Oliwkowy to tylko z mineralnych a i tu nie zawsze tonacja pasuje mimo ogromnego wyboru kolorów. W drogeriach królują pomarańczowe, brzoskwiniowe i różowo beżowe podkłady. W Rossie najbardziej żółte są Burżuje, L'oreal TM W1, W2. Maybelline "mineralny"chyba z niebieską naklejką też ma żółtawe odcienie. Tylko problem drugi- nawet jak coś jest w miarę czysto żółte to potrafi i tak na pomarańczę się utlenić
W miarę dobre kolory mają podkłady Inglota ale niestety są kiepskie jakościowe

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
podkłady Collistara są według mnie rewelacyjne i mają beżowe kolory. Najjaśniejsze są dosyć jasne(choć nie ekstremalnie) i nie świnkują za bardzo. Ten z bazą w odcieniu najjaśniejszym bardzo fajny ( mi akurat kolor nie pasuje bo jestem zielonkawa) Burżuj np był za ciemny i za ciepły a ten Collistar nawet ok, tylko z kolei trochę za chłodny
https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kos...llistar-z-baza
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:07   #3567
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, torba to nie tak źle Byleby nie przekroczyć 3-40 zł
A jakie cienie z Lovely?
Te takie holograficzne. Kolor 01 - te taki ni to brąz ni to fiolet. To jedyne cienie jakich używam, bo nie umiem się malować a zawsze jakaś poświata niewidoczna prawie na oku jest

Eh żebym ja miała 40 wolnych środków to bym stwierdziła, że żyję

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:24   #3568
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
I tak to fajnie jest mieszkać w małym mieście, ale trudno jest dostać czasami kosmetyki innych firm np. Nie mam stoiska Golden Rose
Dlatego przez 2 lata robilam mamie lakierowe zakupy, ale teraz już sie pojawiły te lakiery w jakiejs tam drogerii

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
No nie wiem, na mojej skórze każdy wpada w żółc

Na mojej kazdy w pomarańcz albo świnkę. Niestety. Dlatego znalezienie dobrego podkładu graniczy z cudem
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 11:47   #3569
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie. A jakiego podkładu używasz?

do tej pory Healthy Mix - stara wersja, ale już mi się zapas kończy, nowa wersja mi nie pasuje więc padnie na Rimmel Wake Me Up z którego też jestem zadowolona Ogólnie od dłuższego czasu używam podkładów rozświetlających bo dają najbardziej naturalny efekt na mojej skórze. A na większe wyjścia do rozświetlającego dodawałam odrobinę HM 123 Perfect Mix rozświetlającego i Revlon Colorstay też się sprawdza, chociaż sam Colorstay już nie może odwykłam już od tak ciężkich podkładów. Aż sama się dziwię że kiedyś namiętnie używałam go solo
Minerałów też trochę przetestowałam i najbardziej zadowolona byłam Lumiere formuła Veena Velvet Ale nie chce mi się już bawić w zamawianie i czekanie więc wolę od razu iść do drogerii i kupić
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 12:18   #3570
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann - część XVII

Dziewczyny, przybliżycie mi akcje -40%? Dawno nie zagladalam na wizaz i musialabym przewertowac kilkadziesiat stron Z gory dziekuje

Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości