Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 22:14   #1381
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tylko że on na dachu to ciężko go przytulić ale już nie dużym brakuje do skończenia tej dachówkiale lepiej mi jak to co czuje tutaj napisze bo dziś już Adi Za mną chodził i pytał -mamo bo pio stało...dlaczego jesteś smutna.... Ją mu mówię że dlatego że taty nie nie ma a Adi na to mld martw się niekt wróci z pracy . Normalnie zaskakuje mnie myślenie mojego łobuziaką
słodki Adi masz skarba fajnego! a pomyśl też że remonty, budowy itd, kiedyś się kończą (wiem, że chcemy JUŻ wiem po sobie ) ale robi to też dla Was, dla Ciebie
głowa do góry!
Stary 2013-05-18, 22:26   #1382
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Rozumiem cię doskonale. Chociaż jestem już tyle po ślubie i jak mój ma za dużo wolnego to dostaję szału to z kolei przeraża mnie lipiec, sierpień i wrzesień kiedy mój siedzi w pracy od 6 do 22 i tak praktycznie jestem sama z dziećmi bo często nawet niedziele walczą. Zastanawiam się jak to będzie po porodzie bo na dłuższe wolne niż trzy dni to pewnie liczyć nie mogę
u mnie właśnie tz zaczyna pracę 7 dni w tygodniu a po pracy budowa do nocy i w domu jest tyle co je obiad czykl 20min do pół godz nie dluzej. Wiem jak było przez ostatnie dwa lata już już się tego boję... Ale Coś Za Coś .tyle tyko że liczę że jak dzidzia się urodzi to niedługo i będzie koniec sezonu albo poprostu przystopujemy z pracami bo kasy do tego czasu braknie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

szczerze to Za dziećmi nigdy nie przepadałam ani specjalnie się mini nie zachwycałam ale Adi to jest spełnienie moich marzeń choć rozrabiakaz niego straszny. Dla mnie jest całym światem i zawsze jak już Coś mówi to Ją mam świeczkiw oczach a najbardzie w min kocham to że cały czas się przytula ... Bez żadnego powodu przychodzi pakuje się na kolana caluję i mówi że kocha- uwielbiam to. A teraz na jakiś sezon na mamę i jeszcze oczu nie otworzy i pyta CZY NIE JADĘ DO PRACY. Ją go po prostu love. Czasem się zastanawiam czy będę unia tak tak sama dwoje dzieci kochać...wiem głupie to
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:31   #1383
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Snow, tak wcześnie na wykłady chodzicie?? Ja od 21 tc. biegam 2 x tydz. na gimnastyko-pogaduchy Wykłady (7) zaczynamy z TŻ dopiero od 8 lipca. Potem będą jeszcze ćwiczenia z kąpieli noworodka plus dla chętnych poród rodzinny.
Dziwię się, że u Ciebie tak wcześnie... No, chyba, że to u mnie późno

Jejciu, jak ślicznie
A plecy bolą od chodzenia Odpoczywaj!

A mi przed chwilą mąż pięknie włosy pomalował Ładnie się błyszczą i w ogóle
Mi TŻ zawsze kręci lokówką włosy Plecy to mnie nie bolą ale łupią strasznie, chodzę jak staruszka.
Cytat:
Wracając do Sochy, na pudlu są zdjęcia jej i też ciężarnej K. Malinowskiej. Rzeczywiście, Socha bardzo się zmieniła na twarzy i taki mocno spiczasty na brzuch... Malinowskiej ciąża służy
Malinowskiej każda ciąża służyła, zawsze ładnie wyglądała, a Socha mi się nie podoba teraz.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:38   #1384
ewacia85
Wtajemniczenie

tz wrócił z pracy więc idę się przytulac dobranoc
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:44   #1385
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Narazie stoi w duzym pokoju bo w małym jest jeszcze nasze lozko ktore trzeba wyrzucic.W rzeczywistosci jest ogromna-na zdieciu tak tego nie widac.

o losie!!jakie ja byki strzelam prawie w kazdym poscie
tez chce ta komode, ale chyba ta wyzsza mamy malo miejsca w domu wiec kazda polka cenna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Od czwartku będą w Lidlu za 39,99 zł spodnie ciążowe i legginsy chyba za 19,99 zł?
Kup dla Mikiego

Pochwal się

A mój brzuch mega twardy
Niech już będzie czwartek
pochwale sie jak juz wrocimy do de, bo tutaj mam tylko komorke ale nie mam kabla zeby przeslac zdjecia

w ogole to zegnam sie na kilka dni jutro przyjedzie po mnie tz, jedziemy jeszcze na chwile do jego miasta, posiedzimy moze do wtorku, srody, zeby tz troche odpoczal bo caly zeszly tydzien tyral na budowie i wracamy do siebie...nastawialam sie zeby wracac w czwartek ale noga mi nie przechodzi i chcialabym jak najszybciej isc do lekarza...chociaz nie wiem czy cos jeszcze mi poradzi ehhhh nie chcialabym za duzo tabletek lykac (juz antybiotyk mialam)...mam nadzieje ze to ugryzienie nie zaszkodzilo Bartusiowi
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:52   #1386
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Przecież to 13,71% zawsze masz odciągane z pensji. To jest składka na ubezp.społeczne i jeszcze masz jakieś inne składki i podatki. Więc mi nadal wychodzi netto tyle,ile miałam przed L4.

Właśnie dzisiaj mi się śniło,że miałam mieć to cc,ale w Hiszpanii, ale nie wiedzieć czemu czekałam aż się rozkręci akcja porodowa. A moja ginka była murzynką No i też miałam rozterki czy ściągnąć soczewki
I nie miałam ze sobą w szpitalu żadnej wyprawki, wysyłałam męża i rodziców do sklepów w trakcie jak leżałam w szpitalu, a że ta akcja długo się rozkręcała to wiecie. A szpital wyglądał jak hotel

Ewacia
może chodziło mu o to,że truskawki są z ziemi i można się zarazić toxo?
Ja zawsze wszystkie owoce, których nie obieram ze skórki sparzam gorącą wodą. Na przemian leję gorącą, potem zalewam zimną i tak kilka razy (żeby się te owoce nie rozciumkały). Myślę,że to wystarczy,żeby było bezpiecznie.
jako ze siostra tz niedawno rodzila wiec dzieli sie ze mna roznymi nowinkami. we wloszech panuje ogolnonarodowa schiza na toxo, ja sobie to tlumacze cieplym klimatem i latwo rozwijajacymi sie bakteriami. w sprzedazy w aptekach sa specjalne tabletki ktore rozpuszcza sie w wodzie i myje w tym warzywa i owoce. cena ich jest paskudna bo 10euro za20 tabletek ale maja tez specjalny proszek ktory wychodzi znacznie taniej. przywiozla mi go i pkazalo sieze to zwykla soda oczyszczona. w zwiazku z tym rozpuszczam lyzeczke sody w wodzie i w tym plukam salate i truskawki itp. ogolnie nie panikuje i jadam w knajpach, ona nie jadala nic surowego poza tyn co sobie sama umyla... no noc ale to schiza wloska.
w kazdum razie mysle ze to latwiejszy sposob od wrzatku szczegolnie na takie delikatne rzeczy jak salata czy truskawy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 23:03   #1387
matallewar
Zakorzenienie

ewacia ja też Cię rozumiem, mój tż też dużo poza domem, poza zleceniami i szukaniem pracy pisze magistra i już bym chciała, żeby było normalnie... Czyli praca po 8 h na dzień, wolne wieczory i weekendy.
Ale nie zawsze się tak da
Na szczęście mamy tu porządną grupę wsparcia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 23:36   #1388
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej
wlasnie wrocilam od endo i prawdopodobnie czeka mnie biopsja:/ torbiele urosly w przeciagu miesiaca czasu z 2 cm do ponad 6.
na szczescie tsh w normie juz

ja mialam biopsje w lutym, generalnie jeszcze troche i bede endokrynologiem hehe mam powiekszona tarczyce, guzy,zapalenie ptrzytatczyc i jeszcze jakies dwa dziwne. u mnie tezbyl taki skokowy wzrost. nie martw sie na zapas ale badanie warto zrobic szczegolnie ze nie boli i nie ma sladow

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy tyjąc tak ponad 20 kilo da się wrócić do poprzedniej figury, łącznie ze skórą...

hmm poznalam taka co przytyla 30 i wyglada bomba i poznalam taka co przytyla 6 ale roztyla sie w trakcie karmienia i wyglada hmmm pokaznie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nie dałam rady was nadrobić

Mam okropny kaszel od klimatyzacji z sali weselnej

opowiadaj jak bylo!!!

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny witam się już wieczorową porą, prawie że :P
obudziłam się dzisiaj o 5:30 już ale wstałam z łóżka o 6:30 wkońcu

od poniedziałku się źle czuję i to tak dość mocno źle, bo boli mnie odcinek pomiędzy podbrzuszem a linią włosków łonowych nie wiem co tam może boleć? ale od tego badania poniedziałkowego - które bolało tak się dzieje, dzwoniłąm do lekarza - kazał mi wziąć NO-SPĘ 2 razy dziennie i jak nie przejdzie do poniedziałku to mam się do niego zgłosić - dziewczyny miała tak któraś z Was taki ból? w tym miejscu ?

---------------------------------------------------------------------
a teraz z innej beczki i z dobrych rzeczy to:

ale miałam sen śniło mi się, że byłam na wsi u mojej babci, i żę byli tam ze mną jesacze mój TŻ i jego bracia i jeden kolega ode mnie z pracy i aktor Szymon Bobrowski i akcja wyglądała tak, że ten Szymon za mną łaził i mówił mi "kochanie" (wkurzałam się za to niesamowicie ), generalnie obaj bracia TŻ we śnie się do mnie dowalali w każdym bądź razie z każdym byłam praktycznie na randce - pływaliśmy łódką na takim jeziorze jak z filmu "Pamiętnik" i koniec końców był taki, że każdy z nich próbował mnie na tej randce pocałować i tylko mojemu TŻ się to udało (a raczej tylko jemu na to pozwoliłam). I na koniec snu byłon pokazane jak wszyscy faceci razem stali w kółku i pytali się wzajemnie: "i co i co, komu się udało ją pocałować" i mój TŻ stanął taki dumny jak paw i mówi : "Ona jest moja" a ten aktor Szymon miał gula jak nie wiem WSTAŁAM URYCZANA ZE ŚMIECHU

a tak poza tym to mój TŻ dzisiaj od rana pucował okna ja prasowałam firanki, on później je dzielnie zmieniał i sprzątał chatę - a ja sobie siedziałam bo kazał mi nic nie robić, nawet przed deską do prasowania mi krzesło postawił i powiedział, że mam co najwyżej prasować na siedząco ale najlepsze jest w tym wszystkim to, żę właśnie u nas jest ulewa i on biedny latał od okna do okna i się darł: moje okna, moje parapety

tak w ogóle to idę Was trochę naadrobić, mam jakieś 6 stron do poczytania

sny w ciazy trzeba spisywac bo chyba nigdy nam sie wiecej nic tak szalonego nie bedzie snilo jak teraz

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
wiesz co, kurcze ból właśnie nie taki jak na @, zupełnie inny...
to taki ucisk jest, i twarde tam mam jak wzięłam no-spę to mniej bolało i nie było takie twarde tam.... a boli mnie praktycznie przy każdym ruchu, jak wstaję, jak ubierałam spodnie, jak się odwracam w łózku z boku na bok i najgorsze - jak chodzę ale jak siedzę lub leżę nie ruszając się to nic nie boli praktycznie, ale twarde jest

no mężuś powiedział, że absolutnie ja nie będę nic robić - on się wszystkim zajmie, ja jedynie te firany prasowałam ale to też na siedząco, deskę mi ustawił tak niżej żebym z krzesła mogła sobie swobodnie prasować cieszę się, że mam w nim takie wsparcie

kochany mezus pozazdroscic!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u mnie właśnie tz zaczyna pracę 7 dni w tygodniu a po pracy budowa do nocy i w domu jest tyle co je obiad czykl 20min do pół godz nie dluzej. Wiem jak było przez ostatnie dwa lata już już się tego boję... Ale Coś Za Coś .tyle tyko że liczę że jak dzidzia się urodzi to niedługo i będzie koniec sezonu albo poprostu przystopujemy z pracami bo kasy do tego czasu braknie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

szczerze to Za dziećmi nigdy nie przepadałam ani specjalnie się mini nie zachwycałam ale Adi to jest spełnienie moich marzeń choć rozrabiakaz niego straszny. Dla mnie jest całym światem i zawsze jak już Coś mówi to Ją mam świeczkiw oczach a najbardzie w min kocham to że cały czas się przytula ... Bez żadnego powodu przychodzi pakuje się na kolana caluję i mówi że kocha- uwielbiam to. A teraz na jakiś sezon na mamę i jeszcze oczu nie otworzy i pyta CZY NIE JADĘ DO PRACY. Ją go po prostu love. Czasem się zastanawiam czy będę unia tak tak sama dwoje dzieci kochać...wiem głupie to

mam nadzieje ze tak zawsze jest bo ja nie lubie dzieci, ostatnio bylam z kolezanka w sklepie i szla pani z wozkiem. przygladam sie, wychodzimy a kolezanka do mnie: slodka ta dziewczynka, nie?
ja: jaka dziewczynka?
ona:no ta na ktora przed chwila patrzylas
ja: ah nie widzialam, patrzylam na amortyzatory w wozku

moja mama tez nie lubi dzieci a mnie kocha i jestem tego pewna wiec licze.ze.swoje to inna bajka niz obce.

[/RIGHT]
Stary 2013-05-19, 00:11   #1389
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, m

Padłam po tych amortyzatorach

Generalnie wszystkie podwójne i potrójne mamy potwierdzają, że miłość się mnoży, a nie dzieli, jak pojawiają się kolejne dzieci, więc ja w to wierzę. Nie mówię, że mnie to nie przeraża, ale przecież już kocham dwoje, więc to tylko kwestia nauczenia się, jak traktować dwójkę tak, aby oboje czuli się kochani

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 07:09   #1390
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

wlasnie do mnie dotarlo, ze witam sie z wami w 6 miesiacu ciazy.
ale czas zapitala milego dnia

[/RIGHT]
Stary 2013-05-19, 07:25   #1391
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Moje gratulacje

A tak w ogóle to siemka wszystkim w niedzielny poranek
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:13   #1392
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Grill się udał, chociaż jedni znajomi nas wnerwili. Mieli dać znać do 16 czy przyjdą, nie dali więc się na nich nie nastawialiśmy. Po 18 zadzwonili,że będą (jak już była część gości i wszystko gotowe). Dorobiłam żarcia, a po 20 zadzwonili,że jednak nie będą. I najlepsze-to nasi najbliżsi znajomi. Świadkowie na naszym ślubie itp. Fajnie no nie??

Cytat:
Ja - odpukać - na razie nie mam rozstępów Poza tymi na piersiach, które były już wcześniej. Położna w SR powiedziała, że rozstępy mogą pojawić się nawet tuż przed porodem i żadna z nas nie ma na to wpływu, choćbyśmy smarowały się najdroższymi kremami itp. Ja stosuję zwykłą oliwkę w żelu J&J i jest OK
Nam na SR mówiła,że mogą się też pojawić podczas porodu jak i po...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
w paint zrób

jedyne co możemy zrobić to się smarować mazidłami, a jak mają wyjść to i tak wyjdą nie ma co rozkminiać

ja też mam stare rozstępy- z okresu dojrzewania- na bokach, ale ich nie widać więc wbijam no i jestem blada jak córka młynarza więc się nie mają za bardzo jak wyróżniać
No dokładnie. Jak wyjdą to wyjdą, ale miałabym sobie za złe gdybym temu nie zapobiegała.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zaliczylismy z TZ pierwsze zajecia w SR-na razie bardziej ogolne i teoretyczne. TZ maja duzo i czesto mowic do brzuszkow i ich dotykac. Polozna uspokajala tez odnosnie bolu podczas SN-ze to przeciez nie jest staly bol, tylko skurcz i rozkurcz.
Ogolnie zapowiada sie wesolo, bo maja byc praktyczne cwiczenia dla panow z przecinania pepowiny-maja cwiczyc na czyms podobnym do prawdziwej pepowiny...ciekawe.

U nas też bardzo wesoło, też będą takie ćwiczenia.Na przedostatnich zajęciach było o dzieciaczkach, uczyliśmy się masażu dzieciów na lalkach i noszenia. A w środę był ratownik medyczny i uczyliśmy się udzielać 1 pomocy-bardzo ważna rzecz!
Położna też już u nas była, ciekawe co będzie na następnych zajęciach.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko ok.

Też chciałam Dawidka

A u nas nie wiadomo Tż mocno brązowe, ja niebieskie.

Byłam z mama na sklepach, kupiłam sobie spodnie dresowe, i taką narzutkę. W sumie zapłaciłam 13 euro. A mama kupiła Nelusiowi (tak go dzisiaj nazwała ) dresik w Zarze na wyjście ze szpitala

Plecy mnie bolą jak cholera... Zjadłam bułeczkę dużą ciemna i Kornel pokopał mamusię.
Nie wpadłabym na to zdrobnienie,ale bardzo mi się podoba!!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dzis zaczeliśmy - w sumie 6 zajęć po 2 h.
Akurat chyba tak się grupa zebrała - bo fakt, jak mam najmniejszą ciążę (większość dziewczyn 27-30 tc).
My mamy 10 po 2 h. Czasem nas łączą z tymi co mają dwa razy w tyg przez 5 tyg i tam wszystkie dziewczyny już w końcówkach ciąży,ja jedyna bez brzucha praktycznie.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wspaniale wrócić do domku do męża i do was i wgle Mężuś już mi pokój wypucował i smaży szaszłyki na grillu

Jeszcze Cię zaskoczy moja na pierwsze oględziny też się wypięła a dzisiaj ni huhu. Nawet wstrząsy jej nie przekonały do otwarcia się Twarda sztuka

Właśnie nie wiem, ale szanse niewielkie. Przecież to niewiele ponad połowa :/ gdyby wcześniej odkryli może dostałaby sterydy, a ona zbyt późno przyszła do szpitala. Miała bóle brzucha, skurcze i 1 cm rozwarcie w dniu przyjęcia do szpitala. Masa kroplówek nie pomogła i stało się jak się stało...

Na szczęście niewiele takich przypadków. Większość kończy się szczęśliwie Ogólnie to bardzo dużo dzieci się rodzi i głównie dziewczynki! w ciągu 2 tyg na mojej sali leżało 6 dziewczyn i tylko jedna miała chłopczyka. W ciągu ostatniego miesiąca moje koleżanki urodziły trzy córki. Tak więc jakby w przyszłości brakowało dziewczyn dla waszych synków to zapraszam do Tarnowa będzie ich pod dostatkiem
Z kolei u nas rodzi się zdecydowanie więcej chłopaków, no i ogólnie w Polsce zawsze więcej chłopców

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja też chodzę już od 22 tc. Mieliśmy kąpanie i pielęgnację noworodka oraz ostatnio emocje w ciąży, przy porodzie i po porodzie
a w środę mamy temat porodu rodzinnego
6 czerwca natomiast zwiedzamy szpital, tż się pytał czy to wycieczka tylko dla mam, położna oczywiście mówiła że nie, że dla tatusiów też, na co ja powiedziałam, że musisz wiedzieć gdzie mnie przywieźć hehe
mamy zajęcia raz w tygodniu od 21 do 30tc, a od 30tc 2 razy w tygodniu więc jeszcze sporo przed nami

Amelka widziałam tą gazetkę biedronkową jednak to bardziej produkty dla starszych dzieci, raczej z niczego jeszcze nie skorzystam teraz czekam na wyprzedaż tesco
Zwiedzania porodówki i pielęgnacji jeszcze nie mieliśmy
Ale grupa, która ma 2 razy w tygodniu była w poniedziałek na porodówce i trafiło im się,że mogli wszystko zwiedzać bo akurat żadna nie rodziła

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Narazie stoi w duzym pokoju bo w małym jest jeszcze nasze lozko ktore trzeba wyrzucic.W rzeczywistosci jest ogromna-na zdieciu tak tego nie widac.

o losie!!jakie ja byki strzelam prawie w kazdym poscie
Komoda fajna, ale jak zawsze powtórzę-kuchnia

Cytat:
jako ze siostra tz niedawno rodzila wiec dzieli sie ze mna roznymi nowinkami. we wloszech panuje ogolnonarodowa schiza na toxo, ja sobie to tlumacze cieplym klimatem i latwo rozwijajacymi sie bakteriami. w sprzedazy w aptekach sa specjalne tabletki ktore rozpuszcza sie w wodzie i myje w tym warzywa i owoce. cena ich jest paskudna bo 10euro za20 tabletek ale maja tez specjalny proszek ktory wychodzi znacznie taniej. przywiozla mi go i pkazalo sieze to zwykla soda oczyszczona. w zwiazku z tym rozpuszczam lyzeczke sody w wodzie i w tym plukam salate i truskawki itp. ogolnie nie panikuje i jadam w knajpach, ona nie jadala nic surowego poza tyn co sobie sama umyla... no noc ale to schiza wloska.
w kazdum razie mysle ze to latwiejszy sposob od wrzatku szczegolnie na takie delikatne rzeczy jak salata czy truskawy

ooo dzięki za info!

Cytat:
My też witamy w 6 miesiącu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:16   #1393
kaska87
Zakorzenienie

hej
zapowiada się piękny dzień- słonko świeci

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:28   #1394
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak soie synek radzil po szczepionce na ospe? szczepilas ze wzgledu na mala? boze ja sie ciale bije z myslami czy szczepic czy nie boje sie wlasnie ze mi ze zlobka przytarga.

ja mialam zwolnienie do dnia porodu i od dwoch ginow slyszalam ze tylko tyle moga dac, reszta ewentualnie od internisty. na szczescie urodzilam w terminie

w ogole poszalalyscie! nie ma mnie pol dnia i musze nadrabiac 12 stron!!!

rzucilo mi sie w oczy ze tancia tak jak bylo wrozone ma coreczke wiec gratuluje

ide nadrabiac, mimo ze dzis sie mega dupowato czuje, brzuch boli, lekkie plamienia wiec teraz leze i pachne bo tz przyjechal i sie B. zajmuje.
szczepilam najpierw syna bo złobkowy. Mial ospe ale dosłownie 5 kropek na plecach. Corka zarazila sie w zlobku jeszcze przed roczkiem. Trzecie bede szczepic po roczku

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:42   #1395
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cześć w niedziele
Wczoraj spontanicznie pojechaliśmy na imprezę, Tż się opił a ja mam kaca... on już godzinę na rybach siedzi a ja leżę, łeb mi pęka. ..

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:04   #1396
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Cześć w niedziele
Wczoraj spontanicznie pojechaliśmy na imprezę, Tż się opił a ja mam kaca... on już godzinę na rybach siedzi a ja leżę, łeb mi pęka. ..

Ale niby po czym tego kaca?Od niewyspania?

Stary 2013-05-19, 09:27   #1397
nena_milka
Wtajemniczenie

No właśnie chyba brak snu... jak wróciliśmy to miałam stopy jak k.kardashian paluszki jak serdelki:p
Ale powiem wam lepszą historię. .. byliśmy w sklepie i tak mnie suszyło, że stwierdziłam że takie piwko 0% będzie idealne. No i mąż mi jakies wybrał, wpadamy na tą imprezę ja od razu do tego piwka i jednym lykiem strzeliłam pół butelki 0.33l. A potem TŻ wyczytał że to jednak nie piwo free tylko light i ma 2, 4 vol... no ale mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi... ale ból głowy to jednak od braku snu bo 4h tylko spaliśmy... ja się już nie nadaję

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:34   #1398
kaska87
Zakorzenienie

wa ja właśnie 20 minut leżałam i patrzyłam jak mi skacze brzuch normalnie widać gdzie kopie męża chciałam obudzić, ale niech się wyśpi a Miki na pewno jeszcze dzisiaj pokaże jak kopie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:47   #1399
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny przytulalismy sie z tz po czym zobaczylam krew!!! czy to grozne?
Stary 2013-05-19, 09:54   #1400
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Każde krwawienie trzeba skonsultować z lekarzem
Stary 2013-05-19, 09:58   #1401
misia332
Zakorzenienie

Hej.

W końcu się wyspałam Dwie pobudki tylko na siusiu zaliczylam, a tak to spałam aż do 9

Plecy mnie nadal bolą jak nie wiem co. A jeszcze zaraz jedziemy na grilla.

Miłego dnia.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
A czy lekarz nie zakazał Ci przytulanek powodu tych twardnien i bóli brzucha ? Przecież to też wysiłek jako taki, a przy takich dolegliwościach kiedy musisz leżeć i brać leki, to tym bardziej...

Stary 2013-05-19, 10:03   #1402
ladanseuse14
Zakorzenienie

misia nic nie mowil.. poza tym nie wysilalam sie... to bylo tylko tyci tyci krwi ale jednak... a dzis niedziela i gin pewnie nie odbierze
Stary 2013-05-19, 10:04   #1403
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mialam taka sytuacje-ale sladowa ilosc krwi i przeszlo.
Mnie gin nie zakazal przytulanek, o ile nie wywola to skurczy i bolu brzucha.
Stary 2013-05-19, 10:06   #1404
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
misia nic nie mowil.. poza tym nie wysilalam sie... to bylo tylko tyci tyci krwi ale jednak... a dzis niedziela i gin pewnie nie odbierze
aha. wiesz co to może jakieś otarcie, wszystko jest bardziej ukrwione, jakby było więcej to jedź na IP, ale jezeli tylko malutko, to myślę, że po prostu jakieś małe otarcie.

Wiesz nie wysilałaś się, ale ogólnie dla naszego organizmu to jest jako taki wysiłek.

Stary 2013-05-19, 10:13   #1405
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
aha. wiesz co to może jakieś otarcie, wszystko jest bardziej ukrwione, jakby było więcej to jedź na IP, ale jezeli tylko malutko, to myślę, że po prostu jakieś małe otarcie.

Wiesz nie wysilałaś się, ale ogólnie dla naszego organizmu to jest jako taki wysiłek.
Dokladnie - u mnie tez tak sie wlasnie raz zdarzylo.
Stary 2013-05-19, 10:17   #1406
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
sny w ciazy trzeba spisywac bo chyba nigdy nam sie wiecej nic tak szalonego nie bedzie snilo jak teraz

kochany mezus pozazdroscic!

mam nadzieje ze tak zawsze jest bo ja nie lubie dzieci, ostatnio bylam z kolezanka w sklepie i szla pani z wozkiem. przygladam sie, wychodzimy a kolezanka do mnie: slodka ta dziewczynka, nie?
ja: jaka dziewczynka?
ona:no ta na ktora przed chwila patrzylas
ja: ah nie widzialam, patrzylam na amortyzatory w wozku

moja mama tez nie lubi dzieci a mnie kocha i jestem tego pewna wiec licze.ze.swoje to inna bajka niz obce.
Z tymi snami to chyba racja, bo ja to nigdy snów nie pamiętam, a teraz w ciazy to wszystkie szczegóły zapamiętuje

Z tymi amortyzatorami to się usmialam, ale to przynajmniej znaczy że interesujesz się chociaż wyprawka póki co dziecko jak urodzisz, to pokochasz na pewno od pierwsZego wejrzenia ;-)

Cytat:

Cytat:
Cześć

Grill się udał, chociaż jedni znajomi nas wnerwili. Mieli dać znać do 16 czy przyjdą, nie dali więc się na nich nie nastawialiśmy. Po 18 zadzwonili,że będą (jak już była część gości i wszystko gotowe). Dorobiłam żarcia, a po 20 zadzwonili,że jednak nie będą. I najlepsze-to nasi najbliżsi znajomi. Świadkowie na naszym ślubie itp. Fajnie no nie??

za 6 miesiąc, a co do znajomych to często tak jest, że zawodzą nas Ci na których wydawać by się mogło że zawsze można liczyć. Ja osobiście bym się wkurZyla

Cytat:
Mialam tak ostatnio! Ale to było bardzo słabe krwawienie. W mojej mądrej książce napisali, że jeśli to jest delikatne krwawienie to nie ma się co martwić bo tp jest związane ze zwiększona wrażliwością szyjki macicy. To Samo powiedział mi lekarz jeśli to delikatne krwawienie to się nie martw

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Dzisiaj u mnie taki piękny dzień, że zaraz wybywamy z TŻ do znajomych na dZiałkę idę złapać trochę sloneczka miłego dnia Wam życzę :-*

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:34   #1407
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Ja również witam się w 6miesiącu

A tak patrząc na pierwszą stronę to najwięcej nas z terminem na 22-23go -zwarta grupa ciężko pracujących w okolicach Sylwestra i Nowego Roku

My z Natalką cały weekend znowu same bo mąż znowu na szkoleniu ale już tylko 3 weekendy Mu zostały i potem każdy kolejny spędzamy razem

Kaśka widzę,że Twój ślubny już powrócił - super -doczekałaś się w końcu

papalinka,ja-ika,czarna,tancerka gratuluję Wam córeczek Dziewczynki górą
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:36   #1408
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

W końcu się wyspałam Dwie pobudki tylko na siusiu zaliczylam, a tak to spałam aż do 9

Plecy mnie nadal bolą jak nie wiem co. A jeszcze zaraz jedziemy na grilla.

Miłego dnia.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

A czy lekarz nie zakazał Ci przytulanek powodu tych twardnien i bóli brzucha ? Przecież to też wysiłek jako taki, a przy takich dolegliwościach kiedy musisz leżeć i brać leki, to tym bardziej...
Ja miała przez to zakaz trzy miesiące...

Ale wczoraj wzięłam ostatnią globulkę na infekcję i już dzisiaj (po trzech miesiącach) można działać. Mam nadzieję,że nie będę mieć takich akcji bo podobno wszystko już ok.

Stary 2013-05-19, 10:36   #1409
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Mój synek upodobał sobie prawą stronę mojego brzuszka. Jak kopie to tylko z tej jednej strony.
Stary 2013-05-19, 10:36   #1410
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie przy twoich problemach ze stawianiem sie brzucha nie powinno byc przytulanek co z tego ze sie nie wysilasz, jak orgazm to jest jeden wielki skurcz macicy a ty powinnas tego unikac.
to ja po szczycie mam tak masakrycznie brzuch spiety ze powinnam tego unikac i zawsze na drugi dzien mam sluz podbarwiony krwia, wiec tz zostal odstawiony na bok

butterfly, ja z poczatku ciazy mialam zakaz do 17 tc, w noc poslubna mielismy zielone swiatlo i co z tego jak tydzien pozniej wyladowalam w szpitalu znowu z plamieniami heh wiec do konca ciazy znowu zakaz
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-05-19 o 10:39
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości