|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki!
witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;( już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam ![]() naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam Ale fajnie Totalny odstress Zazdroszcze Super ze sie wybawiłaś Synek tez sie pewnie wyszalał skoro tak padł w ciągu sekundy
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
W takim razie cofam co napisałam. Ale u mnie w rodzinie wszyscy rodzą się z niebieskimi a potem: mój brat ma szarozielona, siostra czarne.
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. UPAŁ: body (krótki rękaw, krótkie nogi) + lekki pajacyk+ czapka+ pielucha tetrowa do przykrycia 2. ZIMNO: body (krótki rękaw, krótkie nogi) + grubszy, pajacyk+ sweterek+ czapka+ kocyk do przykrycia ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- teso fajnie ze wesele udane, no i ruch sie przyda, jaknajbardziej ))ja po dluzszym chodzeniu to zaraz wymietam, nogi mnie bola. ale na wesele bym poszla, bo lubie wesela! |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky:
![]() Mela: doczytałam w notatkach,dicoflor na 1,5miesiaca przed porodem już zacząć brać,jedna kapsułkę dziennie. Domciatko: przeczytałaś mój.wpis do ciebie? Teso: faajnie )) to się nazywa zabawa!Roxi
|
#3485 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Męża !Cytat:
![]() Na to wygląda hahahah ![]() Cytat:
![]() Oj to myślę, że następnym razem będziesz się musiała wyspowiadać ![]() Cytat:
Ale śliczne futeeeeerko ![]() Cytat:
niech wie, że ostro przeskrobał, a zadrzeć z kobietą w ciąży to jak z lwem !![]() Wróciliśmy, ale ledwie weszliśmy to padłam i chwilę spałam. Teraz dochodzi w piekarniku pieczeń, a ja do tego zrobiłam makaron, sos pieczeniowy i sałatkę. Tż obecnie śpi z psem na łóżku. dzisiaj wiele niestety z Wami nie popiszę, bo koło 18 umówiłam się z moją mamą i idziemy do centrum na jakieś lody ![]() Pogoda dzisiaj jak dla mnie straszna, tak gorąco, że się żyć nie da!! Dziekuje za gratulacje w imieniu białego sierściucha ![]() Jak ojciec Tżta przesle zdjecia z wystawy to Wam wstawie siebie, brzuchala i championa z dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-19 o 16:17 |
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Ale obie jesteście szczesciary ogólnie
![]() Ty do wyhaczania okazji a Domi w prezentach :p Co do ubioru malucha to na SR polozna nam mowila, ze mimo upalu dziecko musi miec na sobie dwie warstwy. Ale i tak nie wiem w co ubrać :p
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
))---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
własnie dostałam dwa smoczki tego NUKA zobaczę czy będę używac. dostałam, więc biorę, a czy użyję i kiedy użyje to się okaze ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- w ogóle jeśli chodzi o karmienie piersą to czuję, że mam tu mało wsparcia i zrozumienia. ale zobaczymy, może uda mi się jakoś, jakimś cudem postawić na swoim. ja we wrześniu/październiku chce wrócić do szkoły do pracy w soboty na 3 godziny, zobaczymy jak to wtedy będzie z tym karmieniem piersią. |
||
|
|
|
#3489 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki! witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;( już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam ![]() naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam Super, ze tak sie swietnie bawilas! Zawsze jakas odskocznia! Na naszym weselu, kolezanka byla w 8msc i szalala na parkiecie pol nocy na szpilkach! Wiec jak widac, mozna
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tez upał :/ Cytat:
|
|
#3491 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
przytulańce ode mnie dla pieskowego synka ![]() Cytat:
dzieki za odpowiedź Cytat:
co do ciuszków to myślę podobnie. Zobaczymy jeszcze jaka temperatura bedzie. Teso no i kto powiedział że brzuchatki nie mogą się dobrze bawić ? :p Oliath no wreszcie odpoczynke :thumbup: Ja leże u tesciow na lezaku pod parasolem. Dali jeść tzn tesciowa bo tesciu jeszcze w szpitalu i właśnie TZ z nia pojechal. Siostra TZ tez co chwila pyta czy czegoś mi nie trzeba Naprawde nie moge narzekac na jego rodzine ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez ostatnio robie sie zazdrosna jak pomysle ze ktos mi moze w opiece nad Laurą pomagac (np.tesciowa) ....... dziwne.....
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
a pokaze Wam jeszcze zdjecie z wczoraj
))bylismy nad morzen, bylo pochmurnie ale cieplo, bedzie widac moj brzuch
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem wiem,
bedziemy musialy sie wspierac, bo jak nie Wy to ja nie wiem. po prostu tyle kolezanek w okol probowalo, i po 5 dniach, 2 tygodniach rezygnowało, mama mojego tż też nie rozumie o co mi chodzi z tym cycem, mój też się nie zna, i tak nie wiem. ale będzie dobrze. najwyżej będę miała małą przy cycu całe dnie. |
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- tak swoją drogą,to ja zawsze pamiętam kiedy Ty masz kolejny nowy tydzien i jak wstaje rano to mysle "oooo dzisiaj Perse, a jutro ja" hahaha : brzydal: ciekawi mnie tez która pierwsza urodzi :P
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Enlevee ja tak samo sie dzis zastanawiałam która pierwsza otworzy puszkę Pandory
tylko tak ogòlnie z całego forum ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-05-19 o 16:44 |
|
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() starawiam na pierwszą Margosię
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki
dzisiaj mam pracowity dzień, rano zaliczyłam targ i zakupiłam znów trochę sadzonek na ogródek, jutro wybieram się na wiklinowe płotki i robię ogródek ![]() wyszorowałam też gondolke i suszy się na ogródku, zrobiłam na próbę front szuflady, ale efekt mnie nie powala... muszę próbować raz jeszcze.. materiał na obrzeżach się pruje..brrr a zaraz będziemy pompować i myć basenik bo u nas straszne upały !!!! buziaki wielkie, wieczorek spróbuję ponadrabiać wasz spam w lidlu będzie coś dla nas: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=40615 Domi - ale brzucholek
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malinka
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
en gratulacje pieska,pomiziaj go od nas hahsh domi ja mam maxi cosi city jak czytalam opinie to byly dobre i jeszcze ma pare gwiazdek w testach bezpieczenstwa ale niewirm jak sie spisuje bo jeszcze nie mam kogo w nim woziv haha ogolnie jedt fajny bardzo ma kieszonke z tylu taki svhowek jakby.. i wkladkr dla niemowlaka co sie pozbiej wyciaga i ogolnie jest spory
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lepszy wybór dla dziewczynek, ale dla chłopczyków też się da coś fajnego znaleźć. Bodziaki od 5 zł.Cytat:
A potem będzie, że mój robi 3 kupki na dzień, a Twój tylko 2 i cooooo Haha Albo że Twojemu wyszły już 4 zęby, a mój ma tylko jeden :PNie no żartuję, dzieci się różnie rozwijają Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
ale zgrabny
alez mnie ten upal wykancza ostatnimi czas juzczuje ze jedt ciezko itp jeszcze w taki upal.ale lepsze to niz deszcz he co do zestawu na wyjscie ze szpitala to sie nie zastanawialam jeszcze ale cos podobnego do domi napewno,przy czym jak nirraz idziemy ze szw do parku i widze jak naubierane sa te niemowlaki czy male dzirci to szok.niewiem moze jestem dziwna ale nie mowcie mi ze jak jest taka pogoda jak dzis w krk czyli upal jak niewiem to niemowlak w gondoli musi byc ubrany w body pajaca swterek spodenki czapke i przykryty pielucha..bez jaj..albo w grubego pajaca i przykrytego kocem... |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zauważyłam ahaha |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby któraś chciała, to mogę podesłać materiały dotyczące karmienia piersią z poradni laktacyjnej, w której byłam. Na priv poproszę. Teso: przy takiej pogodzie to sie nie dziwię. U nas zapowiadali burze, więc odpuściłam pranie. Dostałam razem z inną całą masą rzeczy również materacyk do łóżeczka. Używany, ale był tylko kilka miesięcy, bo kuzynka się wyprowadziła do USA. Nie wygląda, aby był zużyty i zastanawiam sie, czy jedna kupować nowy.. czy go tylko odświeżyć (no i jak?)
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
przydatna,niewiem do czego ale zawsze mozna cos schowac
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do materiałów to ja chce ))a materac można wyprać jeśli jest z gąbki, ale nie wiem jak w praktyce takie pranie wygląda. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- w mojej była instrukcja i folia przeciwdeszczowa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

, potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam
Zazdroszcze 

i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.
dla Męża !