|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40886496]cześć dziewczyny, ja na sekundkę. Odpoczęłam u mamy, leżałam 4 dni i poczułam się lepiej, brzuch mnie już tak nie pobolewa- jest ok Dziś jest dla mnie za duszno, wieszałam pranie na strychu i poczułam, że odpływam- zdążyłam szybko wrócić do pokoju... Zrobiło mi się biało przed oczami. Odpoczywam cały dzień. Nie lubię takiej pogody, niby coś wisi w powietrzu, a nie może spaść deszcz. Głowę mi rozsadza.[/QUOTE] Też mi się wczoraj słabo zrobiło...ta duchota chyba tak działa. Aż się rynny musiałam złapać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj! Napisz coś o sobie! Który to tydzień? Jak się czujesz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie w niedzielę udało się wypocząć, jestem zwarta i gotowa na cały tydzień heheheh. W środę USG i już chodzę jak na szpilkach. Pytałyście o spanie - ja śpię jak zabita - od 22 do 7 rano a w niedzielę to nawet od 22 do 9,40!!!!!! To było mistrzostwo
|
|
#1952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi na szczęście pomału zanika chęć palenia, ale początki byly straszne. Jak mój wracał do domu to nie pozwalałam mu wyjść na spacer z psem dopóki nie zapalił papierosa. Teraz zapach już mi zaczyna przeszkadzać. Zobaczymy jak będzie dalej,ale rzeczywiście jadaczka ciągle mi pracuje i podejrzewam że częściowo spowodowane to jest zaprzestaniem palenia. Miałam paskudne zakończenie bardzo udanego weekendu. Coś mi zaszkodziło i cały wieczór i noc przesiedziałam w wc. Nie miałam dzisiaj siły aby iść do pracy więc teraz trochę leniuchuję. Mam nadzieję że więcej takich przygód nie będzie, w szczególności że już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda u nas nie ma bliźniaków, ale znalazłam przed chwilą, ładny obrazek http://www.tvn24.pl/niezwykle-narodz....html#autoplay |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u Nas od tygodnia pralka stoi zepsuta.... wraz z stertą prania. Zadzwoniliśmy w zeszłym tyg do serwisu, przyjechał mechanik... siedział prawie 2h skasował 270 zł, a pralka nawet nie zrobiła 1 prania... więc zadzwoniliśmy tam znów... dziś rano przyjechał drugi mechanik... popatrzył,pogrzebał 20 min... i stwierdził że powinna już działać, po jego wyjściu dosłownie 15 min znów to samo!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzastin- coś czuję chłopca i tak też myślą znajomi/rodzina. Jak nie jadłam słodyczy, a wpierniczałam majonez mięcho i kefir, tak teraz mogę zjeść 2 prince pola dziennie więc kto wie.. no ale już do tej mysli ochłopcu się przyzwyczaiłam więc fajnie byłoby. Myślę, że jutro nie powie mi co i jak tylko dopiero w 20tygodniu czy tam jak się zapisze na tego dopplera bo jeszcze się nie zapisałam. Jutro chce usłyszeć że z dzidzią wszystko ok, ładnie rośnie, jest odpowiednia jak na swój wiek. Nie muszę dostać zdjęcia i wymiarów... ważne żeby wszystko było ok bo tak się martwię jak chyba nigdy :/ moze przez to że miałam bardzo nie miłą rozmowę ze szwagrem męża..... no nie ważne :P No więc jutro punkt 8 jestem na fotelu u gina.... pewnie USG mi zrobi, ale chyba zbada mnie też na fotelu bo mam jakieś problemy tam.. cyba też mi się infekcja wdaje, albo wdała. Strach przed tą wizyta mam bo brałam ten antybiotyk... A no i pytanie, czy mąż może czuć takie delikatne puknięcia ale naprawde delikatne, a ja nie bo mam takie ciśnienie że jak leżę to czuję jak się krew przelewa.. no nie wiem jak to napisać. . . takie mam uczucie z tą krwią jak kroplówka najpierw tak wolno leci po kropelce a potem jak sie przesunie tą kulkę, to leci migiem.. i to czuć wtedy inaczej
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Moim hitem ciâżowym jest kefir
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
A mnie do papierosów wogóle nie ciągnie.
Ja jestem zła na siebie. Nie spałam całą noc. Po wczorajszej wyprawie nad jezioro piekął mnie ramiona i nogi ![]() ![]() A słoneczko było za chmurami i wiał tylko przyjemny wiaterek. Nie wiedziałam że mnie tak złapie . Oczywiście brzuch miałam zasłonięty bo byłam w koszulce na szelkach i spodenkach.
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu
) ImageUploadedByWizaz Forum1369043324.392745.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale wytłumaczenie mieli genialne....... Cytat:
Piękny brzusio ja mam kilka fotek z wczorajszego wypadu w MOJEJ nowej spódniczce ogrodniczce z SH za 8 złotych jest boska- uwielbiam ją choć wyglądam w niej 100+ ale już się tym nie przejmuje. Widziałam wczoraj znajomą która przed ciażą była szczupła, w ciąży mało przytyła (9kg) a teraz jest chuda jak patyk. I powiedziała że nie ćwiczy, apetyt ma ale karmi piersią i z tego jej dużo wagi spadło.. z tego że karmi więc stwierdziłąm ze teraz się nie przejmuję a po porodzie zacznę spowrotem dbać o figure, ćwiczyć z Ewką i będę seksi laska Piszę w MOJEJ nowej, bo ogólnie nowa to nie jest skoro z SH a fotek wrzucac chyba nie będę, bo to 19 tydzień a wklejałam ostatnio 18 więc po co za cęsto :P
|
|
#1962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bliźniaki słodkie Cytat:
Poszłam do sklepu po ser, bo mi się zachciało, lody kupiłam warzywka, bułeczki, sera zapomniałam |
||
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Trele bardzo ladny brzuszek
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, śliczny brzuszek! Jakie Wy macie kształtne brzuszki
|
#1965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też wszyscy prawie mówią,że czują u mnie chłopca... mam nadzieje,ze w środę się dowiemy ![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuch masz niesamowity
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Już po dentyście Ale spokój na razie mam nadzieję na długooooo... Idę nadrabiać |
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ide robic 3 w zyciu zupę - ogórkową
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
kasy dużo ale ważne ze spokoj bedzie
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadlam ostatnio zupę ogórkową ale z ogórków gruntowych/zielonych
Ja co prawda preferuję kwaśne potrawy i o dość charakterystycznym smaku, ale ta również była pyszna - polecama ostatni chodnik to niebo w gębie. MÓJ TŻ jak mu podałam wrzące ziemniaczki i ten chłodnik to mówi : ja wiem że nie chce Ci się nic robić, bo wróciłaś z pracy i chora jesteś, ale zupe to mogłąś podgrzać"
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i Twoje rzeczy mogą się wyprać ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze chyba sporo z nas dzisiaj mialo kiepska noc. Ja sie wiercilam, krecilam, a rano okropnie sie czulam.
Ja ostatnio nie ogarniam juz wszystkiego co musze zrobic, a tak naprawde powinnam zrobic na wczoraj. Zaczyna mi brakowac sil i ochoty, coraz ciezej wstaje mi sie do pracy. Potrzebuje sily i motywacji!!!!!!!!!!!!
|
#1973 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trele Brzusio Super) |
||
|
|
|
#1974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj wszystkie wizyty późno
![]() Cytat:
Cytat:
nigdy nie pomyśłałabym takimi kategoriami![]() Quinny mi się też podoba,taki bajer.Fajnie wygląda ![]() A jak z gondolą,wydaje się taka mała??? A cena jest zabójcza Witaj Cytat:
A jak smarujesz brzuszek oliwką lub jakimś kremem na rozstępy???Ja do tej pory robiłam taki krótki masażyk.To co nie wolno ![]() Miki ![]() Cytat:
![]() Oj brakuje,zwłaszcza że ja zawsze na brzuchu usypiałam,ale teraz nawet się przyzwyczaiłam do nowej pozycji brzuszno bocznej z podwinięta nogą Cytat:
za wizytę
|
|||||
|
|
|
#1975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będe wdzięcznaCytat:
![]() Szef oddał kasę więc dziś jedziemy po nową pralkę.
||
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
Zadałaś pytanie które mi chodzi po głowie. Dwa razy dziennie wcieram kremiki i oliwki w siebie.... Nigdy nie słyszałam aby takie delikatne dotykanie mogło zaszkodzić.
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie z botwinki, bo bardzo lubię
Składniki : pęczek młodej botwinki, jeden młody burak, 0,5 l jogurtu naturalnego, 400 ml kefiru, ogórek, pęczek koperku, 1 cytryna, sól, pieprz. Umyć warzywka, botwinkę pokrowić, buraczka zetrzeć na tarce ( można kroić w kostke ale ja nie kroiłam :P ) i tak w pół litra wody zagotować.. ok 10 minut maks. dodać sok z cytryny ( można całą, można pół, ja dalam z całej cytryny, ale pewnie kwestia gustu) i zostawić do wystygnięcia. W miedzyczasie posiekać koperek, można dodać natkę pietruszki ale jak kto lubi ( ja nie lubię, dodaje na talerzu dla osó które lubią ) i pokroić ogórka albo zetrzeć na grubych oczkach jak buraka . Jak już wystygnie wywar botwinkowy dodać jogurt i kefir ( ale musi być zimny wywar bo się zetnie :P ) dodać do tego ogóra i koper ew. natkę ( jak ktoś lubi to i nawet szczypior moze dodać ) dodac soli i pieprzu wg uznania- ja daje sporo pieprzu. Jak dasz za mało soli to będzie miałą taki delikatniejszy słodszy posmak ( od buraka) no i wymieszać wszystko razem i wstawic do lodówi, albo w chłodne miejsce. Ja podaję ten chłodnik i na górę sypnę natką pietruszki bo jak mówie nie każdy lubi, oprócz tego gotuję ziemniaki i kroszę je czyms ( zależy co mam w lodówie) i podaje każdemu n osobnym małym talerzyku. Podaje tak bo faceci się u mnie nie najadają zupą bez drugiego dania, wiec jedzą ziemniaki z tym chłodnikiem. ![]() edit- jeszcze jajko no więc ja jeszcze dorzucam do środka chlodnika jak jest już w miseczce po 1 jajku przekrojonym na pół albo ćwirtki, ugotowane jajko na twardo.tak wygląda ( zdjęcie ściągniete z neta, bo chłodik dawno zjedzony :P ) https://www.google.pl/search?q=chlod...ml%3B550%3B412 tylko zamiast kopru u góry to natka pietruszki :P
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:42 |
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Też lubię taki chłodniczek, ale niestety mam nietolerancję laktozy i nie mogę
![]() A dziś nie wiem co się dziej, ale zjadłam już tyle, że dziwię się, że jeszcze nie pękłam Dżastin dobrze, że odzyskaliście kasę, bo znów by chwilę podziałało i do naprawy |
|
|
|
#1980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
C.D
Cytat:
za wizytę,no ciekawe czy maluch się ujawniCytat:
Ja nie wiem co jest z tymi Tżtami,w głowie się nie mieści. Ja ostatnio mam kryzysowe dni,już się zastanawiałam czy to moje humorki,hormony itd ale ile można zwalać winę na siebie.Staram się jakoś wyłączyć dla mojego i malucha zdrowia, ale czasem to naprawdę łzy same lecą...Musicie przede wszystkim rozmawiać Mojego już nauczyłam że nie ma wychodzenia z domu po kłótni(dawniej tak robił),to najgorsze co może być,sory dla nich najłatwiejsze bo myślą żę sprawa rozwiąże się sama. Rybko ehhh...dobrze że wrócił Ja w sumie przed ciąża paliłam, ale w każdej chwili mogłam przestać.Taki nałóg nie nałóg.Raczej nie zaczęłam przez to że rzuciłam więcej jeść.Chociaż na początku ciąży zjadałam duże ilości,ale to zwalam na większe zapotrzebowanie organizmu ![]() Były dni że paliłam pół ramki,a czasami w ogóle przez 2 dni fajek nie tknęłam.Lubiałam sobie zapalić na imprezach,przy piwku to już w ogóle potrafiłam dużo wypalić. Ale w ciąży odrzuciło mnie totalnie i jak pomyślę o cygarku to ![]() Anulka Trzymaj się,mnie ostatnio położna mówiła że nawet po pobraniu cytologii można mieć plamienia/krwawienia... Mimo że nie miałam z tym problemu też czasem nawet w nocy potrafię wstać i sprawdzić czy wszystko ok,bo wydaje mi się że coś tam leci. Ale człowiek jest przeczulony,ale to może i lepiej.Przezorny zawsze ubezpieczony. Cytat:
Dzastin To wiesz ...przyciśnijcie tego szefa...żeby nie spartolił jak jego zdolny pracownik Już doczytałam to chociaż na tyle się okazał w porządku.Cytat:
Uwielbiam z Krasnego Stawu ![]() Cytat:
Jak dobrze pamiętam to Ty brałaś w2 jakoś nie dawno no nie,więc i zagrożenie mniejsze. A infekcje możesz mieć po antybiotyku.Tak to już niestety jest, na jedno pomagają, a przy okazji wypłukują nam dobre bakterie. Nie bijcie za mój długi wywód |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Wow .. ja po zakupach , kupuje reszte przez internet i juz nie moge sie doczekac kiedy sie zacznie wielkie malowanie ? 

KCIUKI DLA ANI 

- polecam
nigdy nie pomyśłałabym takimi kategoriami