Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 12:08   #4291
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Powysyłałam zaproszenia, ale do niektórych z Was mi się nie udało
Jeszcze jakie fotki muszę dodać, ale to już jak w domu będę.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja od dawna kocham BD miloscia bezgraniczna (szczegolnie kosmetyki ), chociaz mam watpliwosci czy problemy z kupka u Kuby nie sa od ich mleka...
Też próbowałam tego mleka, ale zrezygnowałam, bo Domcia coś się z kupą męczyła, a następnego dnia w ogóle nie chciała go pić i wróciłam do Hippa.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:11   #4292
pstryczek84
Zakorzenienie

UFFF, nadrobilam
dziec mi przespal 1,5 godz wiec moglam poczytac dba aby mam byla w miare na biezaco
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Też się chwalę, a co! Może nie obroty piruety aleee
http://youtu.be/GJom0zfG7V4

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Od wczoraj jestesmy u tesciow. Co za ulga, caly czas ktos sie Yae zajmuje, jedzenie pod nos podstawione.
Wczoraj tez pierwszy raz wyszlismy sami wieczorem, w planach bylo kino, laznia i kolacja. Ale co z tego jak po 10 minutach filmu zasnelam i z reszty juz zrezygnowalismy.
standard
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny

H. zobaczyła dziś bladziutką kreseczkę

3mamy za nią kciuki! i życzymy wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania!
H. jeśli tu zaglądniesz to wiedz, że jesteśmy z Tobą całym sercem i na prawdę strasznie się cieszymy, że znowu będziesz mamusią styczniowo - lutową
o jejciu! ale super! i jak to wszystko sie potoczylo ze znow bedzie stycziowo-lutowa mamusia trzymam kciuki za Ciebie droga H. i ta Twoje malutkie szczescie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

Ale mi mąż niespodziankę zrobił zorganizował mi urodziny-niespodziankę, zaprosił znajomych, ściągnął bara z rodziną z innego miasta, przygotował całe jedzenie, picie, alkohol
Ja w sobotę piekę sobie torcik a tu nagle wszyscy mi w salonie się pojawiają z kwiatami, prezentami
ale było za☠☠☠bbiście tylko dziś głowa boli
to maz dal czadu! dla Niego! a torcik - paluchy lizac

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej.

Nie wiem czy mnie pamiętacie.
Nie odzywam się, bo od pamiętnej burzy, o której Wam pisałam, nie mam internetu. Piorun walnął aż dymy poszły, nie wiemy, co się dokładnie stało i nadal czekamy na "fachowców"...
I tak, przygotowania do ślubu też się kręcą, wreszcie zaprosiliśmy wszystkich gości.
Pamietamy pamietamy, wspominalysmy Cie nawet niedawno
odzywaj sie czesciej, chociaz teraz to pewnie masz slubno-weselne klimaty w glowie tylko

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane dziewczynki my po chrzcinach. W kościele Blaneczka super, najpierw spał, potem uroniła kilka łez na polewanie wodą, diabełek uciekał to płakała Potem rozglądała się na mszy, zasnęła, pozowała do zdjęć.
Na przyjęciu była troszkę marudna, ale to tyle ludzi było, tyle wrażeń, tyle bodźców...
Nie zamieszczę na razie żadnego zdjęcia, bo zwyczajnie nie mam Mieliśmy znajomego fotografa i On robił fotki. Ale pięknie Mała wyglądała, tort super...
Ale ile się nasłuchałam od ciotek (nie od mamy ani teściowej!), że źle ubrałam małą! 28st w cieniu, a Ona w bodach bez rękawów, rajstopki białe, na ot sukieneczka robiona na szydełku. Chwilkę miała czapkę jak staliśmy w przejściu kościoła, ale też taka szydełkową. Miałam jeszcze dla niej buciki od kompletu i sweterek, ale nawet ego na chwilę nie założyłam tak było gorąco!
A tej ciotki wnuk - 11 miesięcy - długie spodnie, skarpety, buty (nie chodzi ani nie stoi), koszulka krótki rękaw, bluzka z długim rękawem i bluza! ... masakra!

Dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Obejrzałam "Przepis na życie" ostatnio doc. Kurde dziwnie się skończyło....Która oglądała??? Co myślicie o tym odc????
ale to juz koniec koniec? tak na amen? czy bedzie nastepna seria...jak sie skonczylo?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:12   #4293
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale to juz koniec koniec? tak na amen? czy bedzie nastepna seria...jak sie skonczylo?
Na szczęście ma być następna seria Dziwnie się skończyło - nie wiadomo w końcu czy Jerzy się ożenił czy nie. Najlepiej zobacz sama

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-20 o 12:14
Stary 2013-05-20, 12:16   #4294
charlizz
Zadomowienie

laski, co myslicie, bo już sama nie wiem http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...zka_jablka.pdf
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:19   #4295
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu

a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
o, mój przy piersi ostatnio zasypia tylko na noc, a ostatnio, no kurka widzę, że dorasta, zje, pierś wypluje, uśmiechnie się do mnie i odwróci głowę i zaśnie a ja kocham miłością absolutną, jak on mi zasypia przy piersi, chlip

Kochana, ja młodego tak ubrałam (jedyne zdjęcie ze chrzcin ) w drodze do kościoła :P zbytnio nie widać, ale miał pod spodem białe bodziaki bezrękawnik, na to biała koszula, muszka, kapelusik, spodenki w krateczkę i białe satynowe buciki, jako JEDYNY nie był w wielkim białym becie no ale tamte dzieciaczki to k.miesiąca miały, mój był najstarszy

Cytat:
Hahaha ja na bilet do rodzicow nie uskladam a do Japonii to chyba kredyt bym musiala wziac

U nas ponura pogoda, cisnienie znow chyba zerowe.
Mamusie Black mi wlasnie przekazala, ze sloiczki BabyDream to po prostu Hipp a kaszki to Humana. Podawala ktoras/zamierza podawac? Ja mam takiego hopla na punkcie BD ostatnio, ze na pewno sprobuje
ja też mam fioła na pkt bd, nawet po chusteczki do nosa lecę do Rossmanna bo są takie duże miękkie i w fajnych kolorowych pudełeczkach

Ale słoiczki.... Chyba Holle (Szajka )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0332.jpg (126,4 KB, 48 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:21   #4296
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40889570]
Ja swój dzisiejszy dla Agatki pokażę - ręka nie moja, ciocia nakładała krem ja robiłam foto :d

[/QUOTE]

lal!!!!!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Powiem wam, że weekend miałam mega udany, jakoś tak... coś się zmieniło między mną a TŻ...na lepsze? było dobrze, ale w ten weekend poczułam takie motyle w brzuchu jakbyśmy się dopiero poznali i on chyba też jest cudownie!!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Blanka w kościele w ogóle nie spała,słuchała a potem nawet zaczęła gugac na cały kościół. Jak ksiądz wodą polewał to się uśmiechneła . Jestem z niej strasznie dumna. :-D

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a na drugiej fotce dzisiejsza marchewka z ziemniaczkami
jakie oczyska!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski. Ja dzisiaj miałam egzamin, dopiero sobie przysiadłam, choć wróciłam około 14. No więc, egzamin zerowy, zaliczony na 4. To już drugi z bańki, jeszcze tylko fizyka została w czerwcu. Algebra i algorytmy zaliczone. Oba na 4. Uff.
szacun!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !
Nie jestem na bieżąco i jakoś źle się z tym czuję
Nawet na maturze z matmy myślałam o was

Pochwalić się mogę: polski ustny 18pkt na 20 , a angielski ustny 29 na 30
Z tego co sobie wyliczyłam to z matmy będę mieć akurat 32% Ale była matma dla debili dlatego zdam
Polski rozszerzony łatwiejszy od podstawowego, geografia rozszerzona mi nie poszła-za mało konkretnej wiedzy, a wos bajka chyba musze nadrobić was z 10 stron chociaż

witaj spowrotem w naszych skromnych progach!
gdzie bylas jak cie nie bylo????

Stary 2013-05-20, 12:24   #4297
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochana ja nie pomoge, bo wiesz, ze ekspertem w usypianiu nie jestem, ale sciskam mocno

A co do ubioru na chrzciny - ja bym ubrala w jakies eleganckie portki, body z krawatem (narysowanym takim) i moze kamizelka elegancka?
Sa takie gotowe garniturki do kupienia.
Nie podobaja mi sie te wszystkie biale koronki, beciki, itp.

I jak tu sie uczyc? Za 3 tyg 2 egzaminy, a potem obrona
Jaka obrona, przeciez pracy jeszcze nie mam!!

ja myślałam o takiej koszuli
http://allegro.pl/biala-koszula-body...237916571.html
do tego spodnie szare
http://allegro.pl/polspiochy-modne-s...243205173.html
tylko że te spodnie to mogą być za grube, niby w kościele chłodno ale po kościele to się przecież ugrzeje...
pamiętam, że kiedyś pokazywały dziewczyny taką koszulę z namalowanym krawatem ale ja jej znaleźć nie mogę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o, mój przy piersi ostatnio zasypia tylko na noc, a ostatnio, no kurka widzę, że dorasta, zje, pierś wypluje, uśmiechnie się do mnie i odwróci głowę i zaśnie a ja kocham miłością absolutną, jak on mi zasypia przy piersi, chlip

Kochana, ja młodego tak ubrałam (jedyne zdjęcie ze chrzcin ) w drodze do kościoła :P zbytnio nie widać, ale miał pod spodem białe bodziaki bezrękawnik, na to biała koszula, muszka, kapelusik, spodenki w krateczkę i białe satynowe buciki, jako JEDYNY nie był w wielkim białym becie no ale tamte dzieciaczki to k.miesiąca miały, mój był najstarszy

ja też mam fioła na pkt bd, nawet po chusteczki do nosa lecę do Rossmanna bo są takie duże miękkie i w fajnych kolorowych pudełeczkach

Ale słoiczki.... Chyba Holle (Szajka )
no właśnie ja też
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:30   #4298
LadyWhisper
Zakorzenienie

no właśnie, u nas na chrzcinach dość chłodnawo było, i ulewa była

Stary 2013-05-20, 12:31   #4299
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
wzięłam Małą w nocy na ręce a ona zwrociła sporo takeigo serka??czy przez to może płakać??bo zaczyna płakać i to zwraca...
Tak, możliwe że to od tego. Mój czasem wierci się strasznie w nocy, rzuca się a jak go wezmę na ręce to za chwilę mu się odbija albo leje i już jest dobrze.
Cytat:
ja już kiedyś zadałam to pytanie, u nas Kubuś tylko na rękach, jak leży to trzeba do niego mówić bo inaczej czuje się pominięty w rozmowie. Dobrze, że jest grzeczny na spacerach (albo spi albo coś sobie gada) ale jak jesteśmy na spacerze to nic w domu nie ogarniam. Dobrze, że wczoraj tż swoje popisowe roladki szczelił bo bym dzisiaj głodna chodziła
jakie roladki?
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hope, a nie wzdymał małego brokuł?
ja dziś wprowadziłam, smakowało mu tak sobie
ale za to marchewka nie podeszła bo rzygał jak opętany
My na razie mamy tylko marchewkę za sobą. Pod koniec już dzioba otwierał na widok łyżeczki i się oblizywał ale pierwsze miny bezcenne nie rzygał więc chyba ok.
Cytat:
straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu

a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
Tak - w trakcie upałów je widocznie mniej i pije dużo wody. Od jakiegoś czasu Iguś też już nie zasypia przy cycku a przez pierwsze 2,5 miesiąca za każdym razem. U nas noszenie daje odwrotny skutek bo nagle oczy jak 5 zł i się rozgląda. Usypiam niestety w wózku od jakiegoś czasu bo inaczej histeria. U nas na chrzcie było zimno ale teraz to bym jakieś eleganckie body nałożyła np. http://blumore.pl/766-body-koszula-d...kaw-62-86.html lub http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/K...ne-kolory/1254 i spodenki jakieś bardziej eleganckie.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja zostalam na posterunku. Mimo szczerych checi do biedry mam za daleko ;-)

My już po zakupach i po spacerze. W najbliższej biedrze nie było organizerów żabek ale na szczęśnie mam na osiedlu 3 Biedry więc kupiłam w następnej. Zahaczyliśmy też o Lidla i kupiłam dla chrześniaka Lego duplo. Mówię Wam ten oball to hicior Młody miętosił go cały spacer, usnął trzymając go w rączce i w buzi i jak spał to cały czas go trzymał
Stary 2013-05-20, 12:38   #4300
LadyWhisper
Zakorzenienie

kurczę, u nas w jednej Biedronie były te oballe za 17,99, ale dwupak!!! A mąż z Krakowa przywiózł jeden za 30zł moja mama dokupiła Pietraszkowi tego drugiego, podłużnego.

Dziewczyny, jak wam wrzucę pomysły na kolory w mieszkaniu to się nie obrazicie? 2 tyg już męczę temat i nie potrafię się zdecydować, a w czwartek muszę pojechać i kupić farby..... Projekty robiłam w tym duluxowym programie

Stary 2013-05-20, 12:40   #4301
nancykenator
Zakorzenienie

Illusion roladki schabowe schab kroję w plastry, rozbijam dość cienko, solę, pieprzę, smaruję musztardą, wkładam po kawałku ogórka kiszonego, sera, może być też wędlina, papryka wszystko zwijam, obsypuję mąką i na rozgrzany olej daję, jak się podsmaży to dodaję wodę, jeszcze trochę musztardy i się tak dusi, potem jak się już trochę poddusi to można dodać cebulki pokrojonej w pióra jak dla mnie mniam mniam trzeba tylko pilnować żeby się nie przypaliło, bo to się dość gęste robi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:41   #4302
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam o takiej koszuli
http://allegro.pl/biala-koszula-body...237916571.html
do tego spodnie szare
http://allegro.pl/polspiochy-modne-s...243205173.html
tylko że te spodnie to mogą być za grube, niby w kościele chłodno ale po kościele to się przecież ugrzeje...
pamiętam, że kiedyś pokazywały dziewczyny taką koszulę z namalowanym krawatem ale ja jej znaleźć nie mogę
PROSZE BARDZO!
moze zamiast tej koszuli taki rampersik wlasnie albo bodziak...

http://allegro.pl/listing/listing.ph...98%5D%5B1%5D=1

http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-11764

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-05-20 o 12:44
Stary 2013-05-20, 12:42   #4303
mala_19kw
Zakorzenienie

Dopiero mi załadowało

Nancy-ja ubieram tak (załącznik)

A na drugim mój śpiochu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Chrzt.jpg (18,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Oski.jpg (24,0 KB, 32 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:42   #4304
meduzza
Zadomowienie

Ilussion a ile kosztowały? (org. i oball)?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:43   #4305
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Powysyłałam zaproszenia, ale do niektórych z Was mi się nie udało
Jeszcze jakie fotki muszę dodać, ale to już jak w domu będę.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Też próbowałam tego mleka, ale zrezygnowałam, bo Domcia coś się z kupą męczyła, a następnego dnia w ogóle nie chciała go pić i wróciłam do Hippa.

Dobrze że napisałaś bo bym odrzuciła :P

Dziewczyny na nic sie nie obraziłam !!!! na Was?:P

Po prostu najpierw te chrzciny tydzień temu potem wróciła znami siosra tż no i dzis rano pojechała a jak ona była to nie siedziałam na necie a tymbardziej na forum

Ale już jestem mam nadzieję że się wbiję.... a jak nie to chyba w następnej części.

Ale ponawaim pytanie kiedy sie spotykamy ?

Nie mam pojęcia co u was i strasznie mi z tym źle ;( a teraz wracam do mojej marudy dzis przechodzi sama siebie 2 razy!!!! ręce mi opadają
Stary 2013-05-20, 12:43   #4306
bijkora
Rozeznanie

Pstryniu, w książkach byłam A jak nie w książkach to Nada mi rozumu nabijała do głowy. Właśnie mam siniaka nad górną powieką , tak mi małpa strzeliła

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-20, 12:47   #4307
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
kurczę, u nas w jednej Biedronie były te oballe za 17,99, ale dwupak!!! A mąż z Krakowa przywiózł jeden za 30zł moja mama dokupiła Pietraszkowi tego drugiego, podłużnego.

Dziewczyny, jak wam wrzucę pomysły na kolory w mieszkaniu to się nie obrazicie? 2 tyg już męczę temat i nie potrafię się zdecydować, a w czwartek muszę pojechać i kupić farby..... Projekty robiłam w tym duluxowym programie
One tylko tak zapakowane były. Sztuka 17,99

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:47   #4308
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
laski, co myslicie, bo już sama nie wiem http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...zka_jablka.pdf
na moje oko wygląda w porzadku
Cytat:

Też myślałam że dwupak ale przy kasie Pani zapytała czy chcę dwa czy jeden bo oni nie rozpakowali ich po prostu a metka z kodem kreskowym była przy każdym osobno.
Dawaj dawaj, ja uwielbiam urządzanie mieszkania... szkoda że moje już gotowe
Stary 2013-05-20, 12:49   #4309
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

dawaj dawaj

buuuuuuu, ja też mam daleko do biedrony

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:49   #4310
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

aaaaaa no ok, czaję

Pietraszko spał 40min w łóżeczku!!! pierwszy raz od hm..... miesiąca?!

a co to za organizer?

Stary 2013-05-20, 12:49   #4311
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

Powiem wam, że weekend miałam mega udany, jakoś tak... coś się zmieniło między mną a TŻ...na lepsze? było dobrze, ale w ten weekend poczułam takie motyle w brzuchu jakbyśmy się dopiero poznali i on chyba też jest cudownie!!
U nas też ostatnio jakoś inaczej.. Chyba zakochaliśmy się na nowo... Co prawda było kilka poważnych rozmów, które myślę, że miały duży wpływ na to.. W sobotę jak mała poszła spać, mąż zaprosił mnie na grilla.. Siedzieliśmy we dwoje na balkonie w centrum miasta i grilowaliśmy...

Cytat:
Jak Was czytam, to sobie myślę że Nada jest chyba mistrzem spania
Śpi od 20 do 6, potem czas na mleczko, zasypia znów i śpi do 8, potem z 2 godziny pajacowania i znów śpi około godziny, potem znów wariacje i spanie i tak dalej ogólnie to śpi co 2-3 godziny minimum przez godzinę, jeśli jesteśmy na dworze to i ponad 3h przespać potrafi. To dopiero śpioch Nie to co ja, mam taki rytm dnia, że najczęściej kładę się po 23, a śpie do 6, tak już od kilku lat

A myślałam, że tylko moje dziecko tak śpi... W sobote przez cały dzień nie spała może 3-4 godz. drzemkę...

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
wzięłam Małą w nocy na ręce a ona zwrociła sporo takeigo serka??czy przez to może płakać??bo zaczyna płakać i to zwraca...
Myślę, że tak. U nas też ta czasem jest. Robi się marudna, biorę na ręce i jest żyguś..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:49   #4312
szklanka19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wczoraj byliśmy cały dzień u moich Rodziców także miło zleciało. Nie ma to jak pyszny obiadek u Mamy

Po powrocie Ewa nie dała się wykąpać tylko zasnęła szybko, obudziła się o 23 i dalej spać. Potem do 3:20 miała cztery pobudki i jak pojadła to zabawa do 6. O 7 w końcu usnęła mi na brzuchu i spała 1,5h. Ludzie, skąd to dziecko bierze siłę do zabawy to ja nie wiem. No i nie zebrałam moczu na posiew przez to wszystko, jutro będziemy polować.

Nancy w ogóle jak jest lepiej z tym moczem do badania, bo lekarka powiedziała mi, że do ogólnego to przelać z woreczka do jałowego kubeczka, a pani w laboratorium, że wolą cały woreczek zaklejony i włożony do tego kubeczka. A na posiew dostałam teraz taką specjalną buteleczkę..
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:54   #4313
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
My cały weekend spędziliśmy na dworku słoneczko mnie przypiekło i jakiś bydlęcy pająk mnie użarł w udo
co do przegrzewania to wczoraj ze 30 stopni a laska przykryła dziecko grubym kocem i to takie starsze :/
Przegrzewanie - temat rzeka
Pająk... brr... ja mam arachnofobię i wpadam w histerię nawet przy rozmowach o pająkach

Cytat:

Dawaj, dokładnie rok temu miałam ten sam problem
My kupiliśmy oball ten dwupak oraz podłużny. Ale ten podłużny tylko w jednym kolorze...

Cytat:
Pstryniu, w książkach byłam A jak nie w książkach to Nada mi rozumu nabijała do głowy. Właśnie mam siniaka nad górną powieką , tak mi małpa strzeliła
Kochana córeczka wychowuje mamusię

Nancy, Lady - moja nie usypia od początku przy piersi W nocy tylko jak na śpiocha je, to tak, ale to jedyne sytuacje
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:54   #4314
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Illusion roladki schabowe schab kroję w plastry, rozbijam dość cienko, solę, pieprzę, smaruję musztardą, wkładam po kawałku ogórka kiszonego, sera, może być też wędlina, papryka wszystko zwijam, obsypuję mąką i na rozgrzany olej daję, jak się podsmaży to dodaję wodę, jeszcze trochę musztardy i się tak dusi, potem jak się już trochę poddusi to można dodać cebulki pokrojonej w pióra jak dla mnie mniam mniam trzeba tylko pilnować żeby się nie przypaliło, bo to się dość gęste robi
Dziękuję, zrobię jutro bo ostatnio tylko kurczaki wcinam
Cytat:
Ilussion a ile kosztowały? (org. i oball)?
oball 17,99
organizer 14,99 zielonego żabola wzięłam http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...do%C5%9Bnie/22
Stary 2013-05-20, 12:57   #4315
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
One tylko tak zapakowane były. Sztuka 17,99

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
hehe, to jednak głupi ma szczęście Ja zapłaciłam za dwie 17,99zł! Babka tylko jeden kod zeskanowała I mamy dwupak
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 13:00   #4316
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, to jednak głupi ma szczęście Ja zapłaciłam za dwie 17,99zł! Babka tylko jeden kod zeskanowała I mamy dwupak
hahahaha ale jaja
Stary 2013-05-20, 13:04   #4317
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
farciara

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-20, 13:05   #4318
LadyWhisper
Zakorzenienie

wstydzę się trochę, ale co tam :P
pokój ściągnęłam z google potrzebowałam jakiegoś przykładowego po prostu żeby jako tako sobie to wyobrazić.
Dzisiaj poproszę męża, żeby zrobił zdjęcia tamtego mieszkania i spróbuję na prawdziwych pokojach

1) pokój Pietraszka
2) przedpokój
3) salon
4) sypialnia

pokoju Piotrusia i przedpokoju jestem właściwie pewna, natomiast salon (boję się, że będzie za ciemny, ale zawsze marzyłam o brązowych eleganckich ścianach....z tymże meble, kanapa, wszystko będzie właśnie w brązie i się boję, że będzie zbyt ciemno), a sypialnia.... no coś mi nie pasajet :/ fioletowa ściana będzie przy zagłówku łóżka, na to chcę jasne wzorki - na necie widziałam takie ładne połączenia, a tutaj kompletnie nie potrafię dobrać kolorów....

Illusion, Ty nie narzekaj, masz przepięknie urządzone mieszkanie, z tego co widać na kawałkach zdjęć chociaż jak chcesz, to zapraszam, dostaniesz budżet i hulaj dusza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokpie.jpg (20,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przp.jpg (20,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon.jpg (20,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg syp.jpg (19,9 KB, 30 załadowań)

Stary 2013-05-20, 13:06   #4319
LadyWhisper
Zakorzenienie

aha, no i kuchnia, zielonego pojęcia nie mam chyba pierdutnę na biało i już

Stary 2013-05-20, 13:08   #4320
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wczoraj byliśmy cały dzień u moich Rodziców także miło zleciało. Nie ma to jak pyszny obiadek u Mamy

Po powrocie Ewa nie dała się wykąpać tylko zasnęła szybko, obudziła się o 23 i dalej spać. Potem do 3:20 miała cztery pobudki i jak pojadła to zabawa do 6. O 7 w końcu usnęła mi na brzuchu i spała 1,5h. Ludzie, skąd to dziecko bierze siłę do zabawy to ja nie wiem. No i nie zebrałam moczu na posiew przez to wszystko, jutro będziemy polować.

Nancy w ogóle jak jest lepiej z tym moczem do badania, bo lekarka powiedziała mi, że do ogólnego to przelać z woreczka do jałowego kubeczka, a pani w laboratorium, że wolą cały woreczek zaklejony i włożony do tego kubeczka. A na posiew dostałam teraz taką specjalną buteleczkę..
Hmm a ja rozerwałam ten worek i wlałam do kubka... Dziś odbieram wyniki, zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziękuję, zrobię jutro bo ostatnio tylko kurczaki wcinam

oball 17,99
organizer 14,99 zielonego żabola wzięłam http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...do%C5%9Bnie/22
Ale fajny żabol! I te kosze też.
Cytat:
:O No nieźle, rzeczywiście farciara z Ciebie

Pomalowałam pazury 1 warstwę i teraz pytanie za 100 pkt, czy dam radę drugą czy Niunias się zaraz obudzi Wiem, problem nie z tej ziemi
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości