|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Dziewczyny zoladek zwiazal mi sie w supelek, tak sie stresuje dzisiejsza operacja malej.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że rozmawiacie o prezentach dla gości. My na pewno każdej parze damy na pożegnanie ciasto i moi rodzice upierają się, żeby dać do tego jeszcze wódkę bo u mojej kuzynki i teraz kuzyna tak było więc wypada żebyśmy i my dali każdej parze alkohol Ale jak się to zakończy to narazie nie wiem, jeszcze jest sporo czasu żeby przemyśleć tą kwestię ![]() Co do ubioru mojej świadkowej to na pewno nie będę jej niczego narzucać. Wiem, że ma ona fajny gust więc zostawiam jej wolną rękę. Może kiedyś podczas rozmowy poproszę ją tylko o to, żeby nie zakładała białej/ecru sukienki ale to wszystko. Niech sama zdecyduje w czym przyjdzie i w czym czuje się najlepiej ![]() Podczas tego wyjazdu w góry słońce tak mi spiekło czoło i ramiona że tragedia Rękami ledwo ruszam bo co chwilę bluzką je urażam, czoło piecze cały czas i nawet włosów nie mogę odgarnąć bo boli, a na dodatek dopadły mnie zakwasy, bo nie jestem przyzwyczajona do chodzenia po górach i dzisiaj z ćwiczeń nic nie wyjdzie Mam tylko nadzieję, że jutro będzie lepiej
|
||
|
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Cytat:
powiedziałam, że wybór należy do niej i jeśli będzie chciała inny kolor to ma się nie przjemować sama pamiętam jak było mi ciężko, gdy PMka zmuszała mnie (byłam świadkową) do założenia pudrowo różówej sukieneczki... w końcu odeszła od tego pomysłu, na szczęście!
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Co do podziękowań to mi się przypomniało ze będziemy mieli candy bar i polozymy przy nim małe papierowe torebeczki na których będą wbite pieczątki z naszymi imionami i datą slubu i każdy będzie sobie mógł coś zapakować do domku. Poza tym będziemy wysyłać kartki ze zdjęcie z sesji plenerowej i z jakimś napisem - dziękujemy ze byliście z nami czy cos takiego
A swiadkowa to moja serdeczna przyjaciółka, jak siostra, nie wiem jaki kolor będzie przewodni ale jak będzie miała ochotę się w niego ubrać to spoko a jak nie to to nie żaden problem. |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
mi też się nie podoba
ja bym się tak ubrała, gdyby jakas miłość mojego życia brała ślub xd
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Jeśli chodzi o prezenty dla gosci to u nas albo będą lizaki z imionami naszymi i data ślubu lub ciasteczka z wrozba
Jestem przeciwna zbieraczom kurzu, a cukierki są wg mnie oklepane.Jeśli chodzi o strój dla świadkowych to ja nie mam tego problemu bo u mnie świadkami będzie dwóch facetów Nie będę im narzucać jakie garnitury mają założyć :P W ogóle jestem przeciwna narzucaniu ubioru swiadkowi, to nie występy tylko ślub. Mi nikt nie narzucal jak byłam świadkowa w co mam sie ubrać. Co do koloru to wg mnie biel/ecru u gościa/świadka to faux pas. Nie ważne czy suknia jest długa, czy krótka. Garsonka ok, ale suknia A czarny może być. Nawet u swiadkowej. Mi to nie przeszkadza. Lepiej czarna niż biała/ecru. Jeśli chodzi o garnitur to mój C. ma jeden, miał go może 5 razy na sobie. On rzadko nosi garnitur, nie lubi za bardzo. Ale mimo wszystko kupimy nowy bo ten mu sie nie podoba do konca bo ma prosty krój a on chce taki slim Uważam że i tak musi mieć nowy bo w tym już był na weselach i goście poznają że to ten garnitur.Właśnie też sie zastanawiam co z ta butonierka... Czy ja muszę C. przypinac czy on może już sobie wcześniej przypiąć? Docik10, napisz mi proszę PW z data bo teraz jestem w pracy na telefonie i nie mam jak zedytowac, a jak wieczorem wejdę i zobaczę PW to będę pamiętać, żeby to zmienić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-05-20 o 13:05 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kartki z podziękowaniem - widziałam fajny przykład w internecie, że jakaś para 'pisała' zimnymi ogniami napis 'thank you'. na każdym zdjęciu była jedna literka zdjęcia były złożone w cały rządek, litery utworzyły napis i takie coś było wysyłane w formie kartki gościom bardzo mi się to spodobało
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3100 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka dziękuję bardzo za wpisanie do kalendarza
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
My będziemy chyba podczas składania życzeń rozdawać takie czekoladki , może coś w tym stylu: http://allegro.pl/foto-czekoladki-ch...262855488.html pełno tego na allegro dlatego że robimy przyjęcie dla najbliższych a mój P jest bardzo znany w moim mieście ( wszędzie go pełno ) i wiemy że dużo osób przyjdzie tylko do kościoła złożyć życzenia, nie chcemy żeby odeszli z pustą ręką, chociaż niech taką pamiątkę mają
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-20 o 13:14 |
|
|
|
|
#3103 |
|
Blond forever!
|
Hej
![]() Witam po weekendzie, przeczytałam na szybko ![]() Ja świadkowej nic nie narzucam, bo póki co nawet nie zdecydowałam kto nią będzie (mam typy, ale nie jestem pewna na 100%) Ale cudownie gorący dzień!
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam się po kilkudniowej nieobecności... za chwilę trochę Was ponadrabiam ![]() Ale najpierw CHWALĘ SIĘ - nasi rodzice wreszcie się spotkali! Trochę się denerwowałam, jak to wszystko wypadnie tym bardziej, że spotkanie było dość spontaniczne, prawie z dnia na dzień - bez większego planowania ale było naprawdę bardzo miło. Rodzice od razu przeszli na "ty". Myślałam, że moja mama będzie zestresowana, ale o dziwo wszystko "gładko poszło" i znalazła z mamą S. wspólny język... więc to chyba ja miałam większe obawy niż ona :hehehe: no i jak się okazało to całkiem niepotrzebnie. Jak to mówią "pierwsze koty za płoty" i wielka taka ulga, bo to spotkanie naprawdę bardzo długo było odkładane w czasie . Jak to mówią "nie taki diabeł straszny jak go malują" Także jak któraś z Was ma to jeszcze przed sobą, to teraz wreszcie ja z własnego doświadczenia mogę Wam powiedzieć, że nie ma się czego bać !
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:56 |
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
A co powiecie o takiej sukni dla gościa?
-> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2130Mój TŻ np nie widział w niej nic złego ![]() podczas gdy inni goście wyraźnie się z niej podśmiewali
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle dopiero teraz wyczytałam że miejsce butonierki to nie kieszeń a klapka od marynarki
o tak jak tuPodoba mi się ale nie wiem czy z goździkiem by wypaliło
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do białych strojów, ale u facetów - ostatnio na jednym weselu przyszedł nażelowany 'ronaldo' w białym garniturze, podczas gdy Pan Młody miał jasnobrązowy garnitur... niestety niektórzy z rodziny PMki mylili go z panem młodym... ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ja w ogóle nie ogarniam tych butonierek, nigdy na to nie zwracałam uwagi później będę was pytać co i jak
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3109 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Gdzieś tak czytałam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- eh, nie mogę wymyślić żądnej poczty z nazwiskiem P na gmailu ;(;( Edit: znalazłam takie: annaa.nazwisko w sensie że Anna przez 2 A na końcu. może być? jak myślicie? Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-20 o 13:57 |
|
|
|
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Słuchajcie nie mam czasu nadrabiać a szkoda...Chwalę się, że dzis lub jutro zakończe pisanie pracy ![]() Dowiedzialam się dziś zupelnie przypadkiem, że w zespole ktory chcemy na wesele bedzie spiewala od czerwca dziewczyna hurrraaaaa ![]() Pytanie: Ile bierze u Was ksiądz za slub??? U mnie, że to 1700 zł!!!!:O
|
#3114 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba na głowę upadli. U nas jest co łaska, ale my bierzemy ślub u franciszkanów.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
No, że to bral 1500 zł...w sensie w tym niby organista i koscielny... nie wiem czy juz sa w tym zapowiedzi...
A mama mi wczoraj powiedziala ze slyszala ze do 1700 zł podniósł
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
u nas biorą ok 400 bez organisty, tzn 400 to minimum. Kościelnego nie ma więc luz
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie pieniądze?!?Mam info od Ani z papierowego bloga, prosiła, żeby pisać do niej na fb a nie tutaj bo tu jest rzadziej. Dotyczy to osób, które coś zamówiły, albo może jeszcze coś chcą ;-) |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomość dnia: Kupiłam szorty w h&m w rozmiarze 36! Pierwszy raz w życiu |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

rok temu byłam na weselu kuzynki, i jej świadkowa miała prostą biała (czy tam ecru) krótką sukienkę.
i co, źle to wygląda? 

Ale jak się to zakończy to narazie nie wiem, jeszcze jest sporo czasu żeby przemyśleć tą kwestię 
Rękami ledwo ruszam bo co chwilę bluzką je urażam, czoło piecze cały czas i nawet włosów nie mogę odgarnąć bo boli, a na dodatek dopadły mnie zakwasy, bo nie jestem przyzwyczajona do chodzenia po górach i dzisiaj z ćwiczeń nic nie wyjdzie