|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Witam po weekendzie pełnym wrażeń
![]() w czwartek pojechaliśmy z TŻ do rodzinnej miejscowości bo oboje mieliśmy wolny piątek, w piątek duuuże zakupy z mamą bo w sobotę przychodził TŻ z rodzicami na obiad ![]() ![]() ![]() ![]() dziś byłam u TŻ i teściów na obiedzie-grillu a wieczorem odwiedziliśmy moich dziadków, także weekend minął szybko i był zaplanowany od piątku rano do dziś wieczorem ![]() a jutro rano wracamy do Warszawy bo na uczelnię (ja) i do pracy (TŻ) trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Witam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Witam się
![]() co do transportu gości.. Ja mieszkam od TŻ 45 km ;| a sale mamy blizej miejsca zamieszkania TŻ, a kościoł u mnie w miejscowości. Więc troche jeżdzenia jest... ale wychodze z założenia, że większość ma samochody, ma znajomych itp.. więc nikomu nie będę noclegów załatwiać. Wyanajmiemy bus moze dwa zeby zabrac spod kościoła na sale, tych co nie maja faktycznie kogo poprosic, i potem jakiś jeden minibus ktory będzie rozwoził do domu, np. moja rodzina która mieszka w moim miescie. Myśle ze rodzina TŻ mając 10 km do domu, poradzi sobie z dojazdem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() Zrobiłam sobie weekend bez makijażu, żeby cera odpoczęła, a tu 4 pryszcze mam chociaż już dawno okres trądziku mam za sobą ![]() Widać moja cera nie chce odpoczywać. Idę na kolokwium, trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z pracy!
Przede mną chyba dość ciężki tydzień, mam nadzieję że dowiem się wreszcie o warunkach przedłużenia umowy... Muszę Wam się pochwalić! Po 2 tygodniach diety, ćwiczenia 3-4 razy w tygodniu dziś rano weszłam w spodnie których nie nosiłam od ostatnich wakacji ![]() Wcześniej dopinałam je ale w udach były obcisłe, w tyłu też a w pasie wszystko się wylewało. Jeszcze w piątek chciałam je włożyć ale jeszcze boczki wystawały. A dzisiaj rano przymierzyłam i są ok ![]() Jestem meeeeega zadowolona bo na wadze efektów nie widziałam, jeansy mam ze stretchem więc też inaczej widać różnicę a fakt że te spodnie są już dobre motywuje mnie do dalszej walki! Do wszystkich dziewczyn dietujących lub ćwiczących: Nie poddawajcie się! Moja waga pokazuje ciągle +3kg, wyrzućcie więc wagę, kupcie centymetr i znajdzcie jakieś przyciasne ubranie. Nawet jak jest zastój w chudnięciu to w końcu to minie!
#3038 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() C. już po bierzmowaniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
Co to był za weekend
![]() W piątek po przedstawieniu na Dzien Matki pojechaliśmy na jeziorka na grilla. ![]() W sobote nie pojechałam na wykłady tylko do galerii kupić mojemu chrześniakowi rolki na dzien dziecka bo chciał sie uczyć. W niedziele pojechałam na zajęcia a wracając zdążyłam na juwenalia na których był GRUBSON ![]() a dzisiaj nie moge mówić tak sobie gardło zharatałam ![]()
#3040 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich po weekendzie
![]() minął mi strasznie szybko - byłam u TZ ![]() tak na szybko odniosę się tylko do ubierania koszul - mój mi wczoraj powiedział, że on dlatego nie nosi często bo im rzadziej go widzę w koszuli, tym bardziej mi się podoba i on ubiera wtedy kiedy chce wrażenie duże zrobić ![]() ![]()
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() te kwadratowe co pokazywałaś też mega fajne ![]() hmm... nie wiem jeszcze jak zrobimy, ale: z mojej strony praktycznie nie bedzie rodziny. Tylko mama i bracia. Z chrzestną moja mama sie przyjaźniła, straciłyu kontakt, mysle ze w duzej mierze przez nasze rodzinne problemy. Mama chciałaby ją zaprosić, mnie to zwisa, ale skoro i tak mało osób będzie, to ok moze być. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zadomowienie
|
Hej, hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ale przez ten tydzień tż będzie u mnie mieszkał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
brawo!! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wesele tu: http://www.kultura.bialogard.info/ w sali balowej Wczoraj impreza się udała, tż naprawdę dobrze wypadł ![]() ![]() Wieczorem rozmawialiśmy właśnie o transporcie i tych noclegach, od tż z miasta będzie raczej 9 osób, z czego jedna ciocia z wujkiem mają gospodarstwo rolne i zwierzęta więc zostaną na przyjęciu dosłownie chwilę, tacy są i już, więc tylko dla nich załatwimy transport, a dla reszty noclegi Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-20 o 08:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli tylko 10, to faktycznie koszt np. busa a noclegów może wyjść tylko trochę wyższy (też zależy w jakim to będzie rejonie, wiem z doświadczenia, że ceny za km potrafią się baaaardzo różnić). Jakoś pomyślałam, że więcej macie tych gości do transportu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
Ojej... Wczoraj z TŻ-tem spędziliśmy cały dzień z moimi rodzicami
![]() ![]() ![]() Dla TŻ-ta wzięłam laptopa żeby mógł sobie pograć w fifę ![]() ![]() Tak później rozmawialiśmy, że moja działka idealnie by się nadawała na spotkanie rodziców ![]() ![]() ![]() Za 27 dni jedziemy nad morze... ![]() ![]() A drugi tydzień urlopu spędzimy właśnie u mnie na działce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
My nie robimy.
Szkoda mi kasy na jakieś zbieracze kurzu (typu aniołki), coś co goście zaraz wyrzucą (figurki gipsowe), albo zwykłe słodycze (które każdy może kupić w sklepie). Jak przychodzą do mnie znajomi na imprezę, to nie daję im w podziękowaniu za przybycie jakiegoś aniołka gipsowego ![]() Po prostu podziękowaniem za przybycie, jest ugoszczenie gościa, dobre jedzonko i fajna zabawa ![]() Chrzestni: Ja swoich nie zapraszam ![]() Chrzestna ma mnie gdzieś, na jesień spotkałyśmy się na pogrzebie wujka, to nawet nie zapytała co słychać ![]() TŻ chrzestną zaprasza, bo to siostra jego mamy, mamy z nią częsty kontakt, jest świetną kobitką, bardzo sympatyczną! Nad chrzestnym się zastanawia, bo nie utrzymuje kontaktu, ale to chyba brat ojca i wypadałoby go zaprosić. Zobaczymy/ Transport: Nie organizujemy żadnego transportu. Ani z Dworku (ślub) na salę, ani z sali do domów ![]() Nawet moja teściowa nam odradzała transport (mimo że myślałam, że właśnie ona będzie nas namawiać na transport). I ślub i wesele jest w mieście. Nie ma problemu ani z transportem publicznym (MPK) ani z taksówkami. Co innego gdyby to było poza miastem, to bym się zastanowiła. Idziemy za 2 tyg. na wesele do kumpla TŻta. Wesele pod miastem i my sobie sami ogarniamy transport do domu (pewnie kumpel po nas przyjedzie, albo kuzyn TŻta, ew. weźmiemy po prostu taxi). Jakoś nie nastawiamy się, że MUSI być transport.. Noclegi: Tylko jedna para będzie z woj. łódzkiego, jedna ze Śląska, ale oni mają rodzinę w krk. Ci z Łodzi mogą wynająć pokój u nas w hotelu. CAŁY weekend wolny miałam! W sb imieniny u teściówki, super było, u nich zawsze są fajne imprezy, dużo ludzi, mnóstwo śmiechu ![]() Dzisiaj też wolne ![]() Jutro tylko 4h w pracy 17-21. W środę znowu wolne ![]() Muszę do biblioteki jechać i zacząć pisać, żeby w sb coś oddać promotorce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się pomysł z owocami, tzn na talerzyku leżałaby np. mandarynka (pomarańczowy to nasz kolor) z wpiętą karteczką-liściem z podziękowaniami - to mogłoby też być winietką ale my winietek nie chcemy. Pomysł z mandarynką został spacyfikowany przez TŻ. Gdzieś widziałam motyw z długopisami - pakiet długopisów z datą ślubu i imionami leżałby przy księdze gości - kto chce niech bierze. Na pewno każdy dostanie na odchodne wódkę, chcę kupić zwykłe papierowe torby z szarego papieru i markerem napisać na każdej podziękowania. A co prezencików to ja jestem coraz bardziej na nie, ale TŻ bardzo chce bo mówi że to miłe. Na pewno odpadają wszelkie kurzołapy, jeśli już to: czekoladka, mandarynka, długopis.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jaka jest cena za km, ale napewno byśmy nie zamawiali żadnej firmy transportowej, tylko dali zarobić jakiemuś znajomemu. ![]() Cytat:
Ja mam i chrzestnego i chrzestną. Z chrzestną nie mam kontaktu, w ogóle się mną nie interesuje, mieszka w Gdańsku, kiedyś prosiłam ją o pomoc w dostaniu się na lotnisko, powiedziała że nie ma czasu ![]() Więc jej nie zaproszę raczej, no chyba że mama z babcią będą coś gadać. Chrzestnego zaproszę, ale nie wiem czy będzie, mieszka we Włoszech a tam urlopy są wydawane w sierpniu. aaa. i ojca tez nie zapraszam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, czy Wy dajecie jakies konkretne wytyczne co do stroju swiadkow? np, ze sukienka ma byc dluga, takiego koloru itd? ja sie zastanawiam nad tym, ale nie wiem czy to nie przegiecie :p chociaz milo by bylo gdyby wszystko tworzylo wspolna calosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() Chcę żeby nasi świadkowie czuli się dobrze w tym dniu, a nie żeby byli skrępowani, bo np. wybraliśmy kolor, którego nie znoszą. To osoby, które będą nam maksymalnie pomagać w tym dniu, chcę żeby byli zadowoleni i uśmiechnięci, a nie spięci i wkurzeni, bo sukienka nie taka, albo kolor koszuli fatalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a któras pisała o kwiatach, jak to jest, pan młody przyjeżdża do panny młodej z bukietem i butonierką?? Czy z samym bukietem a panna młoda powinna mieć butonierkę?? U nas jest tak że kwiaty będą zamawiane z moim mieście, pani która będzie nam robić do dobra znajoma, ma firmę zajmującą się strojeniem kościołów i kwiaciarnie, jest również zaproszona na przyjęcie, więc tż jadąc do mnie na błogosławieństwo zajedzie po prostu do niej po kwiatki i nie wiem właśnie co z butonierką Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-05-20 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam to za przegięcie jak ktoś narzuca kolor sukienki czy krój. Fajnie jak wszystko ładnie się komponuje, ale nie da się uniknąć pstrokacizny na weselu. Nie każdy kupuje nową kreację na wesele a ubieranie wszystkich w jeden kolor jest dla mnie nieco snobistyczne i amerykańskie. Myślę że każdy ma swój rozum i świadkowa nie powinna ubierać białej czy czarnej sukienki, żadnej krzykliwej kreacji itp. Ale w żadnym wypadku nie będę sugerować koloru stroju.
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
Moja świadkowa mnie już pytała, czy mam jakieś wizje co do jej sukienki, to jej powiedziałam, że nie mam, ma ubrać co jej sie podoba i zeby jej bylo wygodnie, prosze tylko zeby nie ubierała białej ani ecuri
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolorowe/jasne dodatki i fajny strój będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
bo czarna sukienka na weselu podobno zle sie kojarzy, tzn ja nie mam nic przeciwko ale fakt swiadkowej moi zdaniem nie pasuje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ogłaszam że zmieniliśmy termin ślubu na 29.08.2014 wybraliśmy salę z klimatem ![]() ![]() ![]() ![]()
#3059 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się. Czarna sukienka na weselu ok, ale dla świadkowej nie bardzo... Zwłaszcza w letniej porze, gdzie większość kobiet nakłada sukienki pastelowe, zielone, żółte, czarna jest nie bardzo...
#3060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.