|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() chyba nie ma co panikować ![]() ja tez lubie chłodnik poki co ogórkowa się gotuję, sama jestem w szoku,ze się zebrałam,zeby ją zrobić
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przecież dużo kobiet smaruje się właśnie 2 razy dziennie i nic się nie dzieje. No i za Twoją wizytę też
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. no i może masz rację. Zaczęlam brać leki w ubiegłym tygodniu, i jak zaczęłam brać to b. malutko piłam bo nie miałam ochoty patrzeć na coś do picia w ciagu dnia, dopiero wieczorem ze dwie herbaty malinowe .. nO i od tamtej środy zaczęły mi się problemy tam, ale myślałam że mi się zdaję, chora jestem itd. Teraz piszesz że to moze być od antybiotyku, dzisiaj nic nie biore, normalnie piję ok 2-2,5 l., i nic nie czuje niepokojącego... no to moze faktycznie od tych leków..
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kupiliśmy wczoraj te mebelki Mam nadzieje, że w normie ![]() Jakieś bąbelki właśnie czuję w brzuchu tak bardziej na dole za wszystkie dzisiejsze wizyty!Anoulka możesz mnie dopisać - wizyta 26 maj o 11 Ryba mam nadzieję, że wszystko się między wami poukłada.Cytat:
Normalnie to koło 23 już jestem w łóżku Witaj i Gratulacje Cytat:
pewnie się strachu najadłaś, ale najważniejsze, że plamienie ustało - na pewno wszystko jest ok Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiula A Ty kiedy masz wizytę u kardiologa ,jutro??Nie pamiętam za bardzo ![]() Robiłyście badania na listeriozę ,chlamydię i cytomegalię?Dużo się płaci? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-05-20 o 14:19 |
|
|
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
KTOSIULA - moj TZ da rade z remontem , do tego wpadnie ktos jeszcze , koledzy itd remontowa ekipa sie uzbiera , chodzi tylko o to ze ja tam zawsze wole wszystko sama tym razem bede musiala odpuscic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
) mi tez wszyscy - co do jednej sztuki mowili ze to bedzie chlopaczek. I co ? Ma byc dziewczynka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
* moze niesamowicie wyglada, ale tez niesamowicie mi ciezko przy schylaniu .. Nie Wiem jak DE przewraca swoj ogrod do gory nogami z takim brzuchem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
super brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień MatkiMy dziś z TŻ zamówiliśmy obrączki, przynajmniej w tej kwestii się uspokoiłam. Później namówiłam TŻ na wizytę w H&M, żebym mogła sobie spodnie poprzymierzać... i dowiedziałam się tyle, że do 36 jeszcze nie dorosłam a 34 jest tak na styk. I boję się ze wydam nagle 150 zł na spodnie a za 2 tygodnie byłyby za małe. Ale tak czy siak pasy mi na razie lecą z górnej części brzucha, więc póki co odpuściłam. Brzuszek za duży do spodni przedciązowych a za mały do ciążowych |
||
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę miała prezencik w postaci podglądania dzidzi chociaż może jeszcze za wcześnie....A w swoje urodziny pierwszy raz byłam u gina i zobaczyłam pęcherzyk pochwal się jakie Ja też w zwykłe spodnie już się nie dopinam a w ciążowych mam luz na brzuchu...ale niedługo pewnie już będą pasowały
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-20 o 14:34 |
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki po weekendzie
![]() My cały week za Poznaniem u rodziny Tż więcnawet nie miałam kiedy tu zajrzeć! Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę ![]() Ja dziś czuje się strasznie Boli mnie głowa, i strasznie mi niedobrze :Doszliśmy wkońcu do porozumienia jesli chodzi o imie dla dziewczynki, będzie Kornelka ) <3 a z chłopcem jest nadal problem;/No i witam w 17 tygodniu
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek, ojj tak Tż-ty coś ostatnio Nam się rozbrykali
![]() ![]() Mój mnie wczoraj tak wkurzył,ze wieczorem zgarnął taką z☠☠☠kę za cały weekend mu się nazbierało ![]() Kasiula- u Nas dziewczynka też będzie Kornelka więc piona;-)Współczuję samopoczucia...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-20 o 14:43 |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za aukcję!Kasiula |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To może urodzą się w prawie takim samym terminie i jeszcze takie same imie bedą nosic
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje,że w środę się dowiem kogo noszę pod sercem: Kornelkę czy Kamilka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek, ja robiłam na cytomegalię. Płaciłam bodajże 35 za IgG i 35 za IgM.
Dżastin, też jestem ciekawa, co tam w czwartek wyjdzie - czy Junior wciąż jest Juniorem, czy może Juniorką
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha :P śmiesznie byłoby
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa obrączki haha nie ma dokładnego zdjęcia bo trochę namieszaliśmy. Znajomy złotnik powiedział że jakiekolwiek zdjęcie z internetu mu nie przyniosę to on nam takie obrączki zrobi i wyszukałam takie jak w załączniku, ale wprowadziliśmy modyfikacje. Przede wszystkim bez diamencików, odwróciliśmy kolory tzn na zewnątrz będzie białe złoto w ten pasek w środku będzie z żółtego złota i ma być spolerowana na błyszcząco bo ta tutaj jest matowa. Widziałam podobny model ale zaokrąglony a my od początku stwierdziliśmy że chcemy obrączki płaskie, dlatego pokazałam złotnikowi to zdjęcie
21 czerwca mamy odebrać to jak będę miała live photo to się pochwalę.Cytat:
żeby się Maleństwo chciało pokazać
|
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anoula, b.ładne obrączki. ![]() Mieliście jakieś swoje złoto do przetopienia?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:02 |
||
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
No ja dopiero 3 czerwca się dowiem na połówkowym
Bo już mam dość kupowania uniwersalnych ciuszków
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, kiedyś powiedziałabym "Chciałabym dziewczynkę". Dziś, po tej przepuklinie i po stresie z krwawieniem naprawdę wszystko mi jedno, marzę, żeby było donoszone i zdrowe
![]() Choć jeden aspekt przemawia za dziewczynką: ja mam odstające uszy i moje dziecko pewnie też będzie miało, a dziewczynce jednak łatwiej zakryć. Nie chciałabym, aby przeżywało to, co ja kiedyś Durna jestem? ![]()
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż też ma delikatnie odstające uszy ale powiem Ci że jakoś się tym nie przejmujemy... Najważniejsze żeby było silne i zdrowe, a dla Nas i tak będzie najpiękniejszym i najwspanialszym dzieckiem pod słońcem ale rozumiem Twoje obawy ![]() Ryba a propo chłodnika jeszcze, to jogurt naturalny musi być gęsty czy zwykły?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:14 |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() kompletnie nie mam czasu ostatnio żeby na bieżąco śledzić wątek... we czwartek mam usg genetycZne i już siedzę jak na szpilkach, bo się nie mogę doczekać... |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy on jestz tych gęściejszych czy zwyklych :dola
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrączkibardzo ładne,myślę że błyszczące to b.dobry pomysł.A jaką macie szerokość? Kasiula Jesteś z samego Poznania? No chyba zadałam sobie pyt.retoryczne skoro piszesz że byłaś u rodziny za Poznaniem... ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale się objadłam
|
||
|
|
|
#2007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne będą! czekamy na real foto Ja wróciłam z przerwy... u mnie w miasteczku jakieś wyścigi kolarsie są i całe zablokowane...fajnie, że coś się dzieje, ale dziwnie tak w tygodniu ![]() Ja też bym wolała dziewczynkę - mąż chłopca Zobaczymy co będzie...chociaż wokoło ostatnio sami chłopacy się rodzili I tu też jak narazie więcej synusiów
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Nie strasz mnie ! Wszyscy mnie o to pytaja .. To chyba nie mozliwe zeby w 20 tyg lekarz niedopatrzyl bliźniàt ? ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Mam nadzieje, że w normie 
mam nadzieję, że wszystko się między wami poukłada.
o plamieniach uprzedzał, że mogą być, ale to było takie konkretne krwawienie. Całe szczęście, że czuję juz Małą, bo bym chyba wysiadła ze strachu :/ W każdym razie dziś już nie plamię. Tylko oczywieście jak wczoraj zaczęłam latać po necie czy takie krwanienia po badaniu to normalne przy polipie i w ogóle to trafiłam na posty, gdzie dziewczyny pisały, że jak ten polip na szyjce to nie pozwala się jej zamknąc i potem pojawiały się jakieś zakażenia bakteriami z zewnątrz groźne dla maluszka. A jak nie wiem, gdzie ten mój polip jest czy na szyjce włąsnie, no i szyjka zamyka się chyba szybciej, to może mi się jeszcze zdązyła zamknąć. W każdym razie już mnie nerwy trzymają i milionowy raz powtarzam sobie, że więcej nie będę się leczyć z wujkiem google, a i tak co chwilę to robię 
* moze niesamowicie wyglada, ale tez niesamowicie mi ciezko przy schylaniu .. Nie Wiem jak DE przewraca swoj ogrod do gory nogami z takim brzuchem