Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 13:51   #1981
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Zadałaś pytanie które mi chodzi po głowie. Dwa razy dziennie wcieram kremiki i oliwki w siebie.... Nigdy nie słyszałam aby takie delikatne dotykanie mogło zaszkodzić.
no wlasnie
chyba nie ma co panikować

ja tez lubie chłodnik

poki co ogórkowa się gotuję, sama jestem w szoku,ze się zebrałam,zeby ją zrobić
Stary 2013-05-20, 13:55   #1982
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zadałaś pytanie które mi chodzi po głowie. Dwa razy dziennie wcieram kremiki i oliwki w siebie.... Nigdy nie słyszałam aby takie delikatne dotykanie mogło zaszkodzić.
To chyba chodzi o jakieś częstsze,niekotrolowane masowanie w ciągu dnia
Bo przecież dużo kobiet smaruje się właśnie 2 razy dziennie i nic się nie dzieje.

No i za Twoją wizytę też

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 13:59   #1983
ryba91
Zakorzenienie

hmm.. no i może masz rację. Zaczęlam brać leki w ubiegłym tygodniu, i jak zaczęłam brać to b. malutko piłam bo nie miałam ochoty patrzeć na coś do picia w ciagu dnia, dopiero wieczorem ze dwie herbaty malinowe .. nO i od tamtej środy zaczęły mi się problemy tam, ale myślałam że mi się zdaję, chora jestem itd. Teraz piszesz że to moze być od antybiotyku, dzisiaj nic nie biore, normalnie piję ok 2-2,5 l., i nic nie czuje niepokojącego... no to moze faktycznie od tych leków..
Stary 2013-05-20, 13:59   #1984
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o jakieś częstsze,niekotrolowane masowanie w ciągu dnia
Bo przecież dużo kobiet smaruje się właśnie 2 razy dziennie i nic się nie dzieje.

No i za Twoją wizytę też
Też mi się tak wydawało

Dam znać wieczorem czego się dowiemy.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:07   #1985
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Kupiliśmy wczoraj te mebelki Przyjdą za 2-3 tygodnie. Byłam też na badaniach, zrobiłam tsh i ft4 a za tydzień mam wizytę i wyniki już będą Mam nadzieje, że w normie

Jakieś bąbelki właśnie czuję w brzuchu tak bardziej na dole

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Anoulka możesz mnie dopisać - wizyta 26 maj o 11 nie wytrzymałabym chyba dodatkowych 2 tygodni mam zamiar wziąść zwolnienie.

Ryba mam nadzieję, że wszystko się między wami poukłada.

Cytat:
Jak Wy wytrzymujecie do takich godzin nocnych?Podziwiam,ja ostatnio koło 24.00 idę spać i to jest dla mnie stanowczo za późno.Bo rano jestem totalnie niewyspana.
To było wyjątkowo późno, bo znajomi byli u nas i jeszcze ich odwiozłam jako niepijąca Normalnie to koło 23 już jestem w łóżku

Cytat:
Napisane przez Qarah Pokaż wiadomość
mogłabym się do was przyłączyć dziewczyny?
Witaj i Gratulacje napisz nam coś o sobie.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
:
A u nas sobota cudna (byliśmy na urodzinach małego znajomych- wielka trampolina, plac zabaw na podwórku, mąż w ogródku do obsługi córy, a ja przy stole z ciastami i tortami jak wróciłam i pomyslałam o słodkim to wesoło nie było ), niedziela zdecydowanie mniej fajna, bo od soboty miałam jakiś taki dyskomfort tam i zadzwoniłam do gina, że boję się czy to nie jakiś stan zapalny, kazał się pokazać w niedzielę rano, poszłam i jak mnie pobadał to potwierdził polipa, stanu zapalnego nie miałam, ale jak przyszłam do domu to prawie do wieczora tak krwawiłam, że już się bałam czy się szpitalem nie skończy o plamieniach uprzedzał, że mogą być, ale to było takie konkretne krwawienie. Całe szczęście, że czuję juz Małą, bo bym chyba wysiadła ze strachu :/ W każdym razie dziś już nie plamię. Tylko oczywieście jak wczoraj zaczęłam latać po necie czy takie krwanienia po badaniu to normalne przy polipie i w ogóle to trafiłam na posty, gdzie dziewczyny pisały, że jak ten polip na szyjce to nie pozwala się jej zamknąc i potem pojawiały się jakieś zakażenia bakteriami z zewnątrz groźne dla maluszka. A jak nie wiem, gdzie ten mój polip jest czy na szyjce włąsnie, no i szyjka zamyka się chyba szybciej, to może mi się jeszcze zdązyła zamknąć. W każdym razie już mnie nerwy trzymają i milionowy raz powtarzam sobie, że więcej nie będę się leczyć z wujkiem google, a i tak co chwilę to robię
pewnie się strachu najadłaś, ale najważniejsze, że plamienie ustało - na pewno wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu ) Załącznik 5255820

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
śliczna piłęczka!

Cytat:
No właśnie też mnie to nurtuje...chyba przy wcieraniu oliwki to się nic złego nie dzieje...w ciągu dnia nie masuję brzucha, czasem tylko przyłożę rękę
Stary 2013-05-20, 14:16   #1986
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hmm.. no i może masz rację. Zaczęlam brać leki w ubiegłym tygodniu, i jak zaczęłam brać to b. malutko piłam bo nie miałam ochoty patrzeć na coś do picia w ciagu dnia, dopiero wieczorem ze dwie herbaty malinowe .. nO i od tamtej środy zaczęły mi się problemy tam, ale myślałam że mi się zdaję, chora jestem itd. Teraz piszesz że to moze być od antybiotyku, dzisiaj nic nie biore, normalnie piję ok 2-2,5 l., i nic nie czuje niepokojącego... no to moze faktycznie od tych leków..
Ja przeważnie po antybiotyku mam infekcję, nawet jak biorę osłonowe,łykam lacibios feminę,jem jogurciki itp.

Ktosiula A Ty kiedy masz wizytę u kardiologa ,jutro??Nie pamiętam za bardzo

Robiłyście badania na listeriozę ,chlamydię i cytomegalię?Dużo się płaci?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-05-20 o 14:19
Stary 2013-05-20, 14:26   #1987
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

Wielu polskich speców od róznych robót nadaje się do tego programu. Mi kiedyś pralka nie prałą dobrze, znaczy nie płukała.. na każdym ciemnym ubraniu zostawał osad z proszku. Mama zadzwoniła powiedzieli zeby jakiś filtr wyczyścić, wyczyściła wszystko i dalej było to samo. W końcu przyjechali stwierdzii że nie pierze się ciemnych rzeczy w proszku i do dziś moja mama pierze ciemne w płynie..... no bo na nową pralkę jej nie stać. :/
ale wytłumaczenie mieli genialne.......

Jak sobie radzisz z tą chęcią.?... ja czasem to jakiejś nerwicy dostaję. zwłaszcza że moj mąż i siostra kurzą. W pracy ( w calym centrum) ponad 70% to palacze.gdzie bym nie poszła to palacze... i mnie normalnie skręca......

Piękny brzusio
ja mam kilka fotek z wczorajszego wypadu w MOJEJ nowej spódniczce ogrodniczce z SH za 8 złotych jest boska- uwielbiam ją choć wyglądam w niej 100+ ale już się tym nie przejmuje. Widziałam wczoraj znajomą która przed ciażą była szczupła, w ciąży mało przytyła (9kg) a teraz jest chuda jak patyk. I powiedziała że nie ćwiczy, apetyt ma ale karmi piersią i z tego jej dużo wagi spadło.. z tego że karmi więc stwierdziłąm ze teraz się nie przejmuję a po porodzie zacznę spowrotem dbać o figure, ćwiczyć z Ewką i będę seksi laska

Piszę w MOJEJ nowej, bo ogólnie nowa to nie jest skoro z SH a fotek wrzucac chyba nie będę, bo to 19 tydzień a wklejałam ostatnio 18 więc po co za cęsto :P
RYBKA - jakos sobie radze z tym paleniem. Tzn mnie absolutnie nie ciagnie dlatego ze czuje dym albo widze jak ktos Pali. Mnie np ciagnie jak stoje na przystanku za dlugo , albo jak ide z domu do pracy. W takich miejscach kiedy zawsze wyciagalam fajeczke. Co do innych to mi nie przeszkadza , nawet mi Ci ludzie smierdza okrutnie.. Moja mama pali jak smok I jak wracam od niej jestem cala przesiaknieta , a moj TZ rzucil po 18 latach przy pierwszej ciazy I od tego czasu jest takim wrogiem ze chyba by mi palce poucinal jakbym zapalila , a ja siedze cicho I bardzo go podziwiam ze nic go wczesniej nie sklonilo do rzucenia tylko teraz jego wlasne dziecko KTOSIULA - moj TZ da rade z remontem , do tego wpadnie ktos jeszcze , koledzy itd remontowa ekipa sie uzbiera , chodzi tylko o to ze ja tam zawsze wole wszystko sama tym razem bede musiala odpuscic

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja czuję,że jutro Nam oznajmisz płeć Twojego maluszka
Mi też wszyscy prawie mówią,że czują u mnie chłopca... mam nadzieje,ze w środę się dowiemy

Jaki duży juuuż,piękny!!!
Ja tez trzymam kciuki za to zeby dzidzia Duza I zdrowa rozlozyla dla Was nòżki ) mi tez wszyscy - co do jednej sztuki mowili ze to bedzie chlopaczek. I co ? Ma byc dziewczynka

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Na ten moment dokładnie tak samo myślę niestety. Mam nadzieję, że to minie i już raz na zawsze pożegnam się z moim ulubionym nałogiem.

Brzuch masz niesamowity
Dziekuje * moze niesamowicie wyglada, ale tez niesamowicie mi ciezko przy schylaniu .. Nie Wiem jak DE przewraca swoj ogrod do gory nogami z takim brzuchem co do nalogu damy rade , bedziemy sie nawzajem kopac po doopie jak tylko ktòraś zapali

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:28   #1988
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu )
super brzuszek

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Daj znać co gina na to, bo tez nas podróz czeka, ale nie wiem czy kasy nie szkoda.Bo że producenty zachwala i wjeżdża na psychikę, że to dla bezpieczeństwa dziecka, to jeszcze nie znaczy, że tak jest
No tak zawsze jest ze producenci zachwalają, ale faktycznie op ile na małych dystansach nie robi mi to większej różnicy to tak jak wczoraj wracaliśmy z Rabki do Krakowa to cała drogę myślałam tylko o tym żeby sobie pas od brzucha odciągać bo mnie uwierał. A czeka nas wyjazd w jeszcze bardziej zaawansowanej ciąży.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Anoulka możesz mnie dopisać - wizyta 26 maj o 11 nie wytrzymałabym chyba dodatkowych 2 tygodni mam zamiar wziąść zwolnienie.
Piękna data Dzień Matki

My dziś z TŻ zamówiliśmy obrączki, przynajmniej w tej kwestii się uspokoiłam. Później namówiłam TŻ na wizytę w H&M, żebym mogła sobie spodnie poprzymierzać... i dowiedziałam się tyle, że do 36 jeszcze nie dorosłam a 34 jest tak na styk. I boję się ze wydam nagle 150 zł na spodnie a za 2 tygodnie byłyby za małe. Ale tak czy siak pasy mi na razie lecą z górnej części brzucha, więc póki co odpuściłam. Brzuszek za duży do spodni przedciązowych a za mały do ciążowych
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:32   #1989
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Piękna data Dzień Matki

My dziś z TŻ zamówiliśmy obrączki, przynajmniej w tej kwestii się uspokoiłam. Później namówiłam TŻ na wizytę w H&M, żebym mogła sobie spodnie poprzymierzać... i dowiedziałam się tyle, że do 36 jeszcze nie dorosłam a 34 jest tak na styk. I boję się ze wydam nagle 150 zł na spodnie a za 2 tygodnie byłyby za małe. Ale tak czy siak pasy mi na razie lecą z górnej części brzucha, więc póki co odpuściłam. Brzuszek za duży do spodni przedciązowych a za mały do ciążowych
I moje imieninki będę miała prezencik w postaci podglądania dzidzi Może będzie tak dobra dla mamy i pokaże co ma między nóżkami chociaż może jeszcze za wcześnie....
A w swoje urodziny pierwszy raz byłam u gina i zobaczyłam pęcherzyk to był najpiękniejszy prezent!

pochwal się jakie
Ja też w zwykłe spodnie już się nie dopinam a w ciążowych mam luz na brzuchu...ale niedługo pewnie już będą pasowały

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-20 o 14:34
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:38   #1990
24Kasiula24
Raczkowanie

Witam dziewczynki po weekendzie
My cały week za Poznaniem u rodziny Tż więcnawet nie miałam kiedy tu zajrzeć!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę
Ja dziś czuje się strasznie Boli mnie głowa, i strasznie mi niedobrze :
Doszliśmy wkońcu do porozumienia jesli chodzi o imie dla dziewczynki, będzie Kornelka ) <3 a z chłopcem jest nadal problem;/

No i witam w 17 tygodniu
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:39   #1991
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
pochwal się jakie
Ja też w zwykłe spodnie już się nie dopinam a w ciążowych mam luz na brzuchu...ale niedługo pewnie już będą pasowały
Jeszcze nie kupiłam, teraz się wzięłam za licytowanie na allegro jakichś h&m'owskich ciążowych 34, 4 h do końca aukcji więc szansa jakaś jest. Jak się nie uda płakać nie będę bo i tak nie będzie mnie w domu żeby aukcję pilnować. Ale 35 mniej mi szkoda niż 150
Stary 2013-05-20, 14:41   #1992
Dzastin08
Wtajemniczenie

Nemosek, ojj tak Tż-ty coś ostatnio Nam się rozbrykali
Mój mnie wczoraj tak wkurzył,ze wieczorem zgarnął taką z☠☠☠kę za cały weekend mu się nazbierało

Kasiula- u Nas dziewczynka też będzie Kornelka więc piona;-)Współczuję samopoczucia...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-20 o 14:43
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:41   #1993
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie kupiłam, teraz się wzięłam za licytowanie na allegro jakichś h&m'owskich ciążowych 34, 4 h do końca aukcji więc szansa jakaś jest. Jak się nie uda płakać nie będę bo i tak nie będzie mnie w domu żeby aukcję pilnować. Ale 35 mniej mi szkoda niż 150
Chodziło mi o obrączki
za aukcję!

Kasiula mam nadzieje, że samopoczusie szybko się poprawi
Stary 2013-05-20, 14:49   #1994
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Mój mnie wczoraj tak wkurzył,ze wieczorem zgarnął taką z☠☠☠kę za cały weekend mu się nazbierało

Kasiula- u Nas dziewczynka też będzie Kornelka więc piona;-)Współczuję samopoczucia...
No proszę To może urodzą się w prawie takim samym terminie i jeszcze takie same imie bedą nosic
Stary 2013-05-20, 14:52   #1995
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
No proszę To może urodzą się w prawie takim samym terminie i jeszcze takie same imie bedą nosic
No zobaczymy Mam nadzieje,że w środę się dowiem kogo noszę pod sercem: Kornelkę czy Kamilka

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-20, 14:54   #1996
aaby
Zakorzenienie

nemosek, ja robiłam na cytomegalię. Płaciłam bodajże 35 za IgG i 35 za IgM.
Dżastin, też jestem ciekawa, co tam w czwartek wyjdzie - czy Junior wciąż jest Juniorem, czy może Juniorką

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:55   #1997
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Obie jesteście z WLKP więc może w jednym szpitalu będziecie rodziły haha :P śmiesznie byłoby
Stary 2013-05-20, 14:57   #1998
koala19
Raczkowanie

Cytat:
A ja pospamuje , moj brzuch w 20 tygodniu ) Załącznik 5255820

hmm jestes pewna ze to nie bliźniaki ?
Stary 2013-05-20, 14:59   #1999
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o obrączki
za aukcję!
aaa obrączki haha nie ma dokładnego zdjęcia bo trochę namieszaliśmy. Znajomy złotnik powiedział że jakiekolwiek zdjęcie z internetu mu nie przyniosę to on nam takie obrączki zrobi i wyszukałam takie jak w załączniku, ale wprowadziliśmy modyfikacje. Przede wszystkim bez diamencików, odwróciliśmy kolory tzn na zewnątrz będzie białe złoto w ten pasek w środku będzie z żółtego złota i ma być spolerowana na błyszcząco bo ta tutaj jest matowa. Widziałam podobny model ale zaokrąglony a my od początku stwierdziliśmy że chcemy obrączki płaskie, dlatego pokazałam złotnikowi to zdjęcie 21 czerwca mamy odebrać to jak będę miała live photo to się pochwalę.

Cytat:
No zobaczymy Mam nadzieje,że w środę się dowiem kogo noszę pod sercem: Kornelkę czy Kamilka
żeby się Maleństwo chciało pokazać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (11,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-05-20, 14:59   #2000
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Obie jesteście z WLKP więc może w jednym szpitalu będziecie rodziły haha :P śmiesznie byłoby
I obie z Pń ale z tego co już wcześniej pisałyśmy z Kasiula to będziemy rodzić w innych szpitalach

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
nemosek, ja robiłam na cytomegalię. Płaciłam bodajże 35 za IgG i 35 za IgM.
Dżastin, też jestem ciekawa, co tam w czwartek wyjdzie - czy Junior wciąż jest Juniorem, czy może Juniorką
A wolałabyś żeby Jr został Juniorem czy wszystko Ci jedno?

Anoula, b.ładne obrączki.
Mieliście jakieś swoje złoto do przetopienia?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Czas edycji: 2013-05-20 o 15:02
Stary 2013-05-20, 15:00   #2001
24Kasiula24
Raczkowanie

No ja dopiero 3 czerwca się dowiem na połówkowym Bo już mam dość kupowania uniwersalnych ciuszków
Stary 2013-05-20, 15:03   #2002
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A wolałabyś żeby Jr został Juniorem czy wszystko Ci jedno?
Wiesz, kiedyś powiedziałabym "Chciałabym dziewczynkę". Dziś, po tej przepuklinie i po stresie z krwawieniem naprawdę wszystko mi jedno, marzę, żeby było donoszone i zdrowe
Choć jeden aspekt przemawia za dziewczynką: ja mam odstające uszy i moje dziecko pewnie też będzie miało, a dziewczynce jednak łatwiej zakryć. Nie chciałabym, aby przeżywało to, co ja kiedyś Durna jestem?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 15:09   #2003
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiesz, kiedyś powiedziałabym "Chciałabym dziewczynkę". Dziś, po tej przepuklinie i po stresie z krwawieniem naprawdę wszystko mi jedno, marzę, żeby było donoszone i zdrowe
Choć jeden aspekt przemawia za dziewczynką: ja mam odstające uszy i moje dziecko pewnie też będzie miało, a dziewczynce jednak łatwiej zakryć. Nie chciałabym, aby przeżywało to, co ja kiedyś Durna jestem?
Nie przejmuj się tym, nie warto...Nikt nie jest idealny i doskonały. Nie koniecznie Jr to odziedziczy.
Mój Tż też ma delikatnie odstające uszy ale powiem Ci że jakoś się tym nie przejmujemy... Najważniejsze żeby było silne i zdrowe, a dla Nas i tak będzie najpiękniejszym i najwspanialszym dzieckiem pod słońcem ale rozumiem Twoje obawy

Ryba a propo chłodnika jeszcze, to jogurt naturalny musi być gęsty czy zwykły?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Czas edycji: 2013-05-20 o 15:14
Stary 2013-05-20, 15:10   #2004
ola_k11
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
kompletnie nie mam czasu ostatnio żeby na bieżąco śledzić wątek...

we czwartek mam usg genetycZne i już siedzę jak na szpilkach, bo się nie mogę doczekać...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 15:20   #2005
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się tym, nie warto...Nikt nie jest idealny i doskonały. Nie koniecznie Jr to odziedziczy.
Mój Tż też ma delikatnie odstające uszy ale powiem Ci że jakoś się tym nie przejmujemy... Najważniejsze żeby było silne i zdrowe, a dla Nas i tak będzie najpiękniejszym i najwspanialszym dzieckiem pod słońcem ale rozumiem Twoje obawy

Ryba a propo chłodnika jeszcze, to jogurt naturalny musi być gęsty czy zwykły?
Ja używałam najzwyklejszego, takiego z tola z biedry nie wiem czy on jestz tych gęściejszych czy zwyklych :d

ola
Stary 2013-05-20, 15:25   #2006
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
super brzuszek

No tak zawsze jest ze producenci zachwalają, ale faktycznie op ile na małych dystansach nie robi mi to większej różnicy to tak jak wczoraj wracaliśmy z Rabki do Krakowa to cała drogę myślałam tylko o tym żeby sobie pas od brzucha odciągać bo mnie uwierał. A czeka nas wyjazd w jeszcze bardziej zaawansowanej ciąży.

Piękna data Dzień Matki

Toć Ty taki przecineczek jesteś chudzinkoJuż Ci chyba nawet kiedyś pisałam.
Obrączkibardzo ładne,myślę że błyszczące to b.dobry pomysł.A jaką macie szerokość?

Kasiula Jesteś z samego Poznania? No chyba zadałam sobie pyt.retoryczne skoro piszesz że byłaś u rodziny za Poznaniem...

Cytat:

Trzeba im ukrócić te swawole

Ale się objadłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-20, 15:32   #2007
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Toć Ty taki przecineczek jesteś chudzinkoJuż Ci chyba nawet kiedyś pisałam.
Obrączkibardzo ładne,myślę że błyszczące to b.dobry pomysł.A jaką macie szerokość?

Kasiula Jesteś z samego Poznania? No chyba zadałam sobie pyt.retoryczne skoro piszesz że byłaś u rodziny za Poznaniem...

Trzeba im ukrócić te swawole

Ale się objadłam
Tak z samego Poznania )
Stary 2013-05-20, 16:03   #2008
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
aaa obrączki haha nie ma dokładnego zdjęcia bo trochę namieszaliśmy. Znajomy złotnik powiedział że jakiekolwiek zdjęcie z internetu mu nie przyniosę to on nam takie obrączki zrobi i wyszukałam takie jak w załączniku, ale wprowadziliśmy modyfikacje. Przede wszystkim bez diamencików, odwróciliśmy kolory tzn na zewnątrz będzie białe złoto w ten pasek w środku będzie z żółtego złota i ma być spolerowana na błyszcząco bo ta tutaj jest matowa. Widziałam podobny model ale zaokrąglony a my od początku stwierdziliśmy że chcemy obrączki płaskie, dlatego pokazałam złotnikowi to zdjęcie 21 czerwca mamy odebrać to jak będę miała live photo to się pochwalę.
piękne będą! czekamy na real foto

Ja wróciłam z przerwy... u mnie w miasteczku jakieś wyścigi kolarsie są i całe zablokowane...fajnie, że coś się dzieje, ale dziwnie tak w tygodniu

Ja też bym wolała dziewczynkę - mąż chłopca Zobaczymy co będzie...chociaż wokoło ostatnio sami chłopacy się rodzili I tu też jak narazie więcej synusiów
Stary 2013-05-20, 16:26   #2009
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
hmm jestes pewna ze to nie bliźniaki ?
Nie strasz mnie ! Wszyscy mnie o to pytaja .. To chyba nie mozliwe zeby w 20 tyg lekarz niedopatrzyl bliźniàt ? ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 16:31   #2010
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz mnie ! Wszyscy mnie o to pytaja .. To chyba nie mozliwe zeby w 20 tyg lekarz niedopatrzyl bliźniàt ? ;D

Raczej niemożliwe...skoro poznałaś już płeć, widziałaś małą z każdej strony

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości