|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie KONIEC ŚWIATA idzie. Niebo tak szare że gorzej ciemno jak w nocy. Leje jak z cebra,błyska się niemożliwie. A przed chwilą miałam iść na spacer z małym. Wystawiłam wózek i wstawiłam
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Wyszłam na spacer, zachmurzone, wieje i co po 15 minutach przewialo chmury i słońce napitala, a ja w jeansach :banghead:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4385 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Moja Daria też uwielbia jabłko
Właśnie zaraz będzie jeść.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale nie spodziewałam się że tak się Darii spodoba nowa zabawka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aż się wystraszyłam co to Wczoraj jej dałam kaszkę Nestle mleczno ryżową o smaku morelowym....możliwe że to po tej kaszce taka kupka?????? Cytat:
Ja też Szaja, Super torcik Lady ja kocham fiolet. Mam w pokoju fioletową ścianę
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety się zachmurzyło i chyba zaczęło padać, a ja parasolki nie mam
Silver też kocham ten kolor - mam w salonie fioletową ścianę Reszta ścian jest w kolorze "dotyk mgły" Duluxa.
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-05-20 o 15:40 |
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe kiedy do mnie dojdzie bo już od kilku dni zapowiadają a nadal gorąco o pięknie.
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, Witaj po długiej przerwie
![]() A co do spotkania, Lady w klubie utworzyła temat SPOTKANIA. Więc tam się będziemy umawiać ![]() Na razie Dorka od Szajki chora była i czekamy aż wyzdrowieje. Szaja, jak tam Dorotka??? Zdrowa??? Cytat:
Cytat:
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też się chmurzy
a chciałam chłopaków na lumpa zaciągnąć -70% dziśszukam i szukam.. co myślicie? http://tablica.pl/oferta/mieszkanie-...tml#4bfc2ac23a |
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę, niedrogie jak na wynajem....ale musicie sie dowiedziec ile dokladnie oplaty administracyjne, u nas prawie 400zl
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-05-20 o 15:54 |
|
|
|
|
#4392 |
|
Raczkowanie
|
jestem w trakcie nadrabiania
jeszcze trochę mi zostało mam pytanko czy widać już u Waszych dzieci docelowy kolor oczu? wiem, że do 1 roku się zmienia a ja mam problem z określeniem koloru oczu Maksia :P raz widzę szare, raz zielone a czasem jak się popatrzy z boku to przebija brązowy :P ja mam brązowe, mąż niebieskie. Wiadomo,że jak rodzice mają niebieskie to dzieci też będą miały niebieskie ale nie chodzi mi o dziedziczenie bo akurat tu wiem co i jak tylko czy u Was (szczególnie u mam które mają już dwójkę) było podobnie i w którą stronę kolor się zmenił? ale zagmatwałam :P Maksiu ma koło źrenicy brązowe a resztę szarą i się zastanawiam co z tego wyjdzie któraś ma podobnie?
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#4393 |
|
Rozeznanie
|
Dobry.
No więc, przez dwa tyg. mnie nie było, to tak w skrócie napiszę, co u nas. Oto co następuje :- w piątek kończymy dwutygodniowy seans rehabilitacyjny Polencjowej stópki. A ja, korzystając z tego, że masują mi dziecko, w tym samym czasie chodzę na zabiegi krio na plecy. Na razie gó.wno to dało, wręcz bolą bardziej, ale zobaczymy jak będzie po skończeniu zabiegów ![]() * jako, że do ośrodka rehabilitacyjnego mamy jakieś 15 minut piechotą, to korzystamy i spacerujemy z wózkiem więc przez te 2 tyg. zrobimy pewnie jakieś 25 km, a powrót pod wielgachną górę jest masakryczny, więc jak dla mnie to nawet i 30 km ![]() ** ponieważ w tym ośrodku czasami dyżury ma moja mama i zdążyła się wszystkim pochwalić wnusią, to nie muszę chyba mówić, jaką furorę robi moje dziecko. Pani Asia (masażystka) pochwaliła nawet, że Pola jest jej najgrzeczniejszym pacjentem I jeszcze nigdy nie mieli tam takiego małego dziecka. Ogólnie - wszyscy "chcieliby ją schrupać"![]() - Pola, z bardzo rzadkimi wyjątkami, przesypia już całe noce. Zazwyczaj śpi od 21-22 do 5-6, karmienie i albo zabawa i zasypia o 9 na jakąś godzinę, albo zaraz po karmieniu właśnie do tej 9 śpi. A w sobotę to już w ogóle zaszalała, bo zasnęła snem nocnym o godzinie 16.30 , spała do 2, nakarmiłam ją na śpiocha i jeszcze do 6 śpiochała![]() - Nie chce jej się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie, ale za to pełza jak zawodowiec, wygląda wtedy jak foka na plaży , nawet dźwięki podobne wydaje. Pcha do buzi wszystko co się da, szczególnie kciuka , często tak głęboko wpycha łapy, że ją ciągnie na wymioty. Lubi oglądać i łapać się za nogi, kiedyś przez godzinę spała z nóżkami podniesionymi do góry (tak wiecie, zgiętymi do brzuszka)- wczoraj pierwszy raz kąpaliśmy ją w dużej wannie. Dżizaz, chyba nigdy z niczego tak się nie cieszyła. Tak ją nosiło, że myślałam, że w końcu wyleci z tej wanny, chlapańsko na całego, a jej mina mówiąca "alejedwabiście!" - bezcenna ![]() - na ostatnim szczepieniu (14.05) ważyła równe 7kg i mierzyła 70cm To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę, to jeszcze dopiszę wieczorem. ![]() I wtedy też nadrobię, i postaram się już być na bieżąco. ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A, ja burze też lubię, ale od ostatniego zdarzenia trochę się cykam, że znowu w coś pierdyknie. I teraz też się powoli zbiera, mam nadzieję, że tym razem zdążymy wszystko z gniazdek powyłączać.
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, a można temu ulewaniu serkiem jakoś zaradzić????
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualnie za ta klite 500 + 200 czynsz + 25/msc prąd + ok 50 gaz/2msc.
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
O Matko! NIGDY takiego czegoś nie widziałam
|
#4398 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Klinika dla pluszaków Jake i piraci z Nibylandii Psoty Dudusia Wesołka Mio Mao (to stare akurat) igloo-gloo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po kij wielki, biały bet? ![]() Cytat:
Ja bym się kleszczy bardziej bała Cytat:
Ja zwłaszcza do kuchni zawsze dobieram tak kolory, by mieć spore pole manewru - np. kafelki mam takie... biał-ecru paseczkowe, prawie niewidoczne to, a dekory do tego mam w takie przeplatające się kółka zielone, jasnoniebieskie i brudnopomarańczowe. I w tym momencie spokojnie mogę i niebieskie rzeczy mieć, i zielone, i ecru, brązy i pomarańcze - nie wszystko na raz rzecz jasna ale teraz właśnie mam mocno pomarańczowe ściany, meeble taki chłodny orzech, jasny, jak skorupa orzecha.Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
dzis wieczorem postaram sie nadrobic zaległosci, które uzbierały sie od piątkowego wieczoru... pochwale sie tylko, ze polowanie na obala rozpoczęte o 7,12 skopnczyło sie pomyslnie zielonym sie dziec bawi, obal robi furore ![]() mało co,a zostałabym szczesliwą posiadaczka dwóch w cenie jednego , bo byly po dwa pakowane ale babka z kasy obok zwróciła uwage "mojej" kasjerce ![]() do wieczornego popisania |
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40899640]ALe teraz też są fajne różne nowe
Klinika dla pluszaków Jake i piraci z Nibylandii Psoty Dudusia Wesołka Mio Mao (to stare akurat) igloo-gloo [/QUOTE] te ogląda.. dr Tośkę to namiętnie.. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
może nawiedzę wszystkie Biedrony i będą pakowane po dwie? jak mi powie że to cena za jedną, to powiem - dziękuję nie |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
a mój oballa przestał lubić, odkąd się zorientował, że nie może go wsadzić do buzi całego
![]() teraz furorę robią szeleszczące książeczki właśnie zrobiłam cały obiad bez problemu bo tak się sobą zajmuje
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Ależ mam wyczucie. Zawinęłam wózek z Polą z pola (
), 3 minuty i leje, że świata nie widać.
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Onaella chcę ten z truskawkami
Mała no to ładnie podtopiło ![]() U mnie się chmurzy i chmurzy. No i silny wiatr dzisiaj jest. Mój mąż kupił różowego i pomarańczowego Oballa, a moja Mama niebieski i zielony. Jestem w szoku, bo mój tż konsekwentnie ignorował wszystko co różowe dla Malizny, a tu proszę
|
|
|
|
#4404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne kolory ![]() mój gust Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Ale w sumie tak myślę... po co mi dwie,trzy albo cztery kule??? Przecież dwóch na raz do rączki nie złapie. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Może jutro znów będzie próbował
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie - kolejne czworaczki w Rudzie
![]() http://www.tvs.pl/44764,kolejne_czwo...iewczynki.html Cytat:
już zapowiedziałam Małej, że ma się nauczyć żonglować tymi Oballami
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pogrubione -
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
mi też udało się kupić oballa dwa w cenie jednego :P nawet pani nie chciała mi woreczka rozrywać i wpisywała kod ręcznie :P
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#4409 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieliśmy ptasznika![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocham fuksję i wszelki fiolet co w róż wchodzi. A ostatnio mam p#@%$ca na punkcie koralu ![]() Cytat:
No i antresola![]() Cytat:
Różne, jak u Ciebie Maks![]() Cytat:
Pogrubiona |
|||||||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tak styrana, ze nei chce mi sie nawet zrobić cos do jedzenia...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Swoją drogą ciekawe jak to będzie jak wyjdą braki w kasie później z tego powodu 
no ale najwazniejsze,ze malemu sie [odoba,mamy pomaranczowa

, spała do 2, nakarmiłam ją na śpiocha i jeszcze do 6 śpiochała
a ja kocham miłością absolutną, jak on mi zasypia przy piersi, chlip
Nie wiem jak mam malego przed tym swinstwem chronic:/
My mieliśmy ptasznika