Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 14:17   #4351
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Patryczku,ja nigdy nie pozwalalam zabijac much,pajakow i wszelkich stworzonek,szkoda mi bylo i obrazalam sie,jak ktos zabil. Ale jak teraz widze pajaka,albo muche i wyobrazam sobie,ze moglby Dzidziola ugryzc i syfy roznosic... To mowie TZtowi,zeby bral laczka w dlon i on wszystko morduje;] I panicznie boje sie w tym roku komarow os i BAKOW! Nie wiem jak mam malego przed tym swinstwem chronic:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:17   #4352
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

To kurcze fajnie wam że 2 piłki kupiliście w cenie 1, u mnie pisało cena za sztukę to wzięłam rozerwalam woreczek i kupiłam jedną sztukę

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:21   #4353
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

bokeh witaj po przerwie. Zapomnialam Ci wczesniej powiedziec, bardzo jestesmy z aparatu zadowoleni a i obiektyw na nasze potrzeby jest ok.
fewcia, pstryczku widzialybyscie jakie bestie w Japonii zyja...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:21   #4354
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A tu Daria z nową zabawką
http://www.youtube.com/watch?v=9zX1PopiQI0
super

fajna ta kula

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:27   #4355
LadyWhisper
Zakorzenienie

onaella, jesteś wielka!!!
Właśnie się zastanawiałam, co między górne a dolne półki - a gdyby limonkowy lakobel - to jakie ściany?

Dziewczyny, sorki za offtop, nie musicie czytać

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Silver, ale Darunia słodka
nie chcesz się zamienić oballami? my mamy różowy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:33   #4356
pstryczek84
Zakorzenienie

silver
moj juz chyba wyrosl z oballa i chyba nie bede mu drugiej kupowac...
one wszystkie jednokolorowe sa?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
poka poka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:35   #4357
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady a może sypialnię połącz z stalowym szarym?? Takim jasniejszym??
Ja tak mam Ciemnofioletowa tapeta za łóżkiem, dwie ściany jasny fiolet. Naprzeciwko łóżka szafa na całą ścianę ze stlowoszarymi frontami ze szkła, szare rolety, makarony, narzuta. Łóżko i lampki czarne.
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Illusion i fajny ten organizer? Da sie cos tam zmiescic? Tez chcialam Zabola
Fajny i pojemne te kieszenie. Cyknę zdjęcie później bo teraz młody na mnie śpi
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem
Byłam w biedrze po kule były zapakowane po dwie ale babka przy kasie powiedziała że jedna jest za 17,99.

A tu Daria z nową zabawką
http://www.youtube.com/watch?v=9zX1PopiQI0
No to w naszych Biedrach kobitki widzę bardziej rozgarnięte ale np fewcia kupiła dwupak za tą cenę Swoją drogą ciekawe jak to będzie jak wyjdą braki w kasie później z tego powodu

A Daria super Igusiowi też się nowa zabawka podoba - mamy zieloną.
Stary 2013-05-20, 14:37   #4358
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie jaka fajna tecze dzis widzialam
Załącznik 5255644Załącznik 5255645
Ale fajnie

Ja już dawno tęczy nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
W takim razie zaczynam doceniac moja mame, wczoraj mnie opieprzyla, ze Pietraszko mial body z krotkim rekawkiem - 30st jak nic, mnie zjaralo na czerwono, bylysmy ponad 2godz na spacerze plus caly dzien w cieniu na tarasie. Wiec ja od razu wizje ze mama leci z bluza i dlugimi spodenkami - a ona z bodziakiem bezrekawnikiem mi przylatuje i ze ona mu ten bezrekawnik ubiera bo Maly sie zaparzy
dla mamy

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Powiem wam, że weekend miałam mega udany, jakoś tak... coś się zmieniło między mną a TŻ...na lepsze? było dobrze, ale w ten weekend poczułam takie motyle w brzuchu jakbyśmy się dopiero poznali i on chyba też jest cudownie!!
Ale super!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jak Was czytam, to sobie myślę że Nada jest chyba mistrzem spania
Śpi od 20 do 6, potem czas na mleczko, zasypia znów i śpi do 8, potem z 2 godziny pajacowania i znów śpi około godziny, potem znów wariacje i spanie i tak dalej ogólnie to śpi co 2-3 godziny minimum przez godzinę, jeśli jesteśmy na dworze to i ponad 3h przespać potrafi. To dopiero śpioch Nie to co ja, mam taki rytm dnia, że najczęściej kładę się po 23, a śpie do 6, tak już od kilku lat
Pozazdrościć....

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka w kościele w ogóle nie spała,słuchała a potem nawet zaczęła gugac na cały kościół. Jak ksiądz wodą polewał to się uśmiechneła . Jestem z niej strasznie dumna. :-D
Super że chrzciny się udały

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jak ktoś był u nas w odwietkach to wśród prezentów przyniósł coś takiego http://allegro.pl/grzechotka-zawiesz...262248515.html Ja sobie pomyślałam że niezły badziewiak i rzuciłam w kąt. Dzisiaj to znalazłam jak układałam ciuszki w pokoju Igorka, zawiesiłam to między pałąkami na macie edukacyjnej i wiecie że on już godzinę się tym bawi? a ja głupia matka 4 miesiące żałowałam dzieciakowi takiej zabawki

Cytat:
No wlasnie jak wzielam Malego dzisiaj jak tak przerazliwie plakal to nie mogl sie uspokoic, dopiero jak maz sie pokazal i zaczal mowic do niego to Maly sie zorientowal, ze jestesmy i ze to juz nie sen i zaczal sie uspokajac ale dalej krzyczal, jak dostawilam do piersi i przytulilam w pozycji do karmienia to sie uspokoil calkiem i zaczal gugac.

Bijkora, moj tez co 2godz spi, srednio na 30,40 min zasypia.

Hahahaha prawie mamy obrot z pleckow na brzuszek!!!!!!!!!!! Ale sie Maly wkurza, ze mu nie wychodzi hhaahahha za ciezka glowe ma
Biedny Piotruś

za "prawie" obrót

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Mała dzisiaj zrobiła mi surprise...zostawiłam ją na macie, poszłam do łazienki się umyć..wracam a ona w połowie pokoju ;D mata leży na jednym końcu mieszkania.. tak się turlała, że doturlała taki kawał drogi
Ooooo
Stary 2013-05-20, 14:38   #4359
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
onaella, jesteś wielka!!!
Właśnie się zastanawiałam, co między górne a dolne półki - a gdyby limonkowy lakobel - to jakie ściany?

Dziewczyny, sorki za offtop, nie musicie czytać
wydaje mi się, że ściany białe, żeby na "napaciać" w kuchni bo w sumie co za dużo to nie zdrowo Zielony to jednak dość wyrazisty kolor więc łatwo można przedobrzyć.

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-20, 14:39   #4360
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver dzieci nam udowadniają, że wszystko się zmieści do buzi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:41   #4361
marsi11
Zakorzenienie

dołączamy do szczesliwych posiadaczy oball- kuzwa ile to kosztuje za takie gowno no ale najwazniejsze,ze malemu sie [odoba,mamy pomaranczowa
Cytat:
Bokeh, ja się uparłam na fioletową ścianę w sypialni i kurka ni cholery nie potrafię dobrać kolorów o coś takiego jak w załącznikach mi chodzi
ja tez mialam miec fioletowa sciane ale w koncu padlo na brazy
z fioletu jest piekna farba dulux bodajze bakłażan- miałam kiedys łazienke i kolor był boski
fiolet pięknie komponuje się z bielą i srebrem

Onella miałam pytać- a pokaż teraz swoją kuchnie? bo widziałam kafelki na zdjęciu z tortem i przyznam,że bardzo ładne
co do kuchni marzeń to naprawdę fantastyczna, ja w końcu sobie zrobiłam angielską kuchnię z tym takim ?portalem" nad kuchenką, łatwo nie było bo mam bardzo małą kuchnie i musieliśmy uważać,żeby nie przybić jej za bardzo więc zrezygnowaliśmy z jednej ściany- jest otwarta na salon i meble w salonie (bibliotekę) zrobił nam stolarz w takim samym stylu jak kuchnia więc fajny efekt jest
pewnie,że brakuje mi wyspy, może kiedyś jak wygram w totka i będę mieć większą chatę, na razie nie zamierzam się budować drugi raz
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:41   #4362
onaella
Zakorzenienie

Lady zobacz np tutaj:

tylko wiesz co, nie wiem czy jak będzie zielony lacobel to czy wszystkie zielone dodatki to nie będzie za dużo
ewentualnie możesz wziąć zwykły mleczy lacobel a pod niego pokombinować i włożyć jakieś wzory, np ala gałązki zielone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1523_xy_1000_700.jpg (44,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lacobel-krakow-zielen-kuchnia-300x194.jpg (11,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szklo-kolorowe-krakow-kuchnia.jpg (67,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zielona-kuchnia3a.jpg (91,0 KB, 11 załadowań)

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-20, 14:42   #4363
mala_19kw
Zakorzenienie

Nienawidzę pająków!
Ostatnio siedziałam na ławce przed domem i po ścianie zapitalał taki z mniejszych-to ja go zdmuchnełam i nieszczęśliwie wpadł w pajęczyne,a tam... Jak nie wyskoczy taki gigant pająk i do ataku-na tego małego. Na to już nie mogłam patrzeć a nie miałam nic pod ręką więc go oplułam schował się,tylko te wielkie łapy mu z jego nory wystawały. Jakoś na chwilę się obróciłam i małego pająka już nie było albo go zeżarł albo mu zwiał. Przeoczyłam akcje potem mi się w nocy śniło.

Albo brat jak był w Hiszpani to na torbie podróżnej na lotnisku taki wielkolud mu siedział jak ręka pokazywał mi fote. Ohyda
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 14:45   #4364
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Onella miałam pytać- a pokaż teraz swoją kuchnie? bo widziałam kafelki na zdjęciu z tortem i przyznam,że bardzo ładne
co do kuchni marzeń to naprawdę fantastyczna, ja w końcu sobie zrobiłam angielską kuchnię z tym takim ?portalem" nad kuchenką, łatwo nie było bo mam bardzo małą kuchnie i musieliśmy uważać,żeby nie przybić jej za bardzo więc zrezygnowaliśmy z jednej ściany- jest otwarta na salon i meble w salonie (bibliotekę) zrobił nam stolarz w takim samym stylu jak kuchnia więc fajny efekt jest
pewnie,że brakuje mi wyspy, może kiedyś jak wygram w totka i będę mieć większą chatę, na razie nie zamierzam się budować drugi raz
eeee tam, brzydką mam teraz tzn nie podoba mi się bo jest mała i nic mi się tam nie mieści a jeszcze wczoraj na urodziny od znajomych dostałam nowy opiekacz pod kolor czajnika i kitchen aida i nie mam gdzie postawić

zaraz zoabczę czy mam jakieś zdjęcie na dysku to Ci pokażę

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-20, 14:46   #4365
marsi11
Zakorzenienie

Lady, a ja bym jeszcze poszukała inspiracji
to znaczy nie sugeruj się do końca tym co mówię, bo ja mam troszkę inny gust jeśli chodzi o wnętrza ale limonkowy kolor to teraz jest na topie i gdzie nie pójdę tam limonka

i teraz tak, jeśli zrobisz ten lacobel czy jak to tam się zwie , to jednak nie jest neutralny kolor
ja jestem zdania,że lepiej główne elementy dobierać neutralne i potem operować dodatkami w zdecydowanym kolorze
bo dodatki zawsze można zmienić i jest to mniejszy koszt

moja siostra ma limonkowe ściany i one są takie przytłaczające,że szok, za wiele nie może zmienić - dobrała teraz fioletowe dodatki ,ale tak naprawdę nie ma za dużo ruchów

to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie, coś w tym jest,że o gustach się nie dyskutuje
musisz zrobić tak,żebyś Ty się najlepiej czuła
a może wypowie się Mitabe ona ma coś z dekoratorstwem wspólnego
Stary 2013-05-20, 14:49   #4366
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Lady zobacz np tutaj:

tylko wiesz co, nie wiem czy jak będzie zielony lacobel to czy wszystkie zielone dodatki to nie będzie za dużo
ewentualnie możesz wziąć zwykły mleczy lacobel a pod niego pokombinować i włożyć jakieś wzory, np ala gałązki zielone
Lady moim zdaniem jeśli zielony lacobel to dodatki które będą stały na blacie będą się zlewać jeśli też będą zielone. Moim zdaniem jeśli zdecydujesz się na zielone dodatki to lacobel jednak inny. Dla przykładu ja mam białe meble na wysoki połysk, czarny lacobel i fioletowe dodatki np. pieprz i sól, ściereczki, doniczki itp.
Stary 2013-05-20, 14:51   #4367
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
eeee tam, brzydką mam teraz tzn nie podoba mi się bo jest mała i nic mi się tam nie mieści a jeszcze wczoraj na urodziny od znajomych dostałam nowy opiekacz pod kolor czajnika i kitchen aida i nie mam gdzie postawić

zaraz zoabczę czy mam jakieś zdjęcie na dysku to Ci pokażę
nie lubię Cię i mnie zazdrość zżera za każdym razem jak piszesz o kitchen aid

moj TZ już dawno obiecał mi czerwony a teraz mamy tyle wydatków w związku z domem,że mogę jedynie się wznieć jak go oglądam w necie

teraz będziemy taras-pergole robić więc na obecną chwilę to moj priorytet
chcemy podłoże wyłożyć kamieniem łupkiem, drzewo już mamy a na tej pergoli marza mi się firanki z płótna żeglarskiego
Stary 2013-05-20, 14:51   #4368
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Hej Laski,
widzę, że dzisiaj na tapecie piłki z biedry i wnętrza swoją drogą też wysyłałam Tż po tą piłkę (własnie widzę z okna, że wrócił) - wszystko przez Was

ja dziś za honor postawiłam sobie wysprzątać chate, ale udało mi się tylko dół- jeszcze gora została. szkoda mi już dzisiaj czasu na sprzątanie- wolę isc z Julasem na spaceros.

Popiszę coś wieczorkiem jak już mała pójdzie spać i trochę bede miała czasu dla siebie, bo teraz robie obiad. Zjemy i idziemy w plener a TŻ na rower.

wrzuciłam do klubu zdjątka

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 15:01   #4369
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
nie lubię Cię i mnie zazdrość zżera za każdym razem jak piszesz o kitchen aid

moj TZ już dawno obiecał mi czerwony a teraz mamy tyle wydatków w związku z domem,że mogę jedynie się wznieć jak go oglądam w necie

teraz będziemy taras-pergole robić więc na obecną chwilę to moj priorytet
chcemy podłoże wyłożyć kamieniem łupkiem, drzewo już mamy a na tej pergoli marza mi się firanki z płótna żeglarskiego

oj wiem jak potrafi kusić kupno kichenka ja się przymierzałam do niego bardzo długo i ciągle było szkoda tyle kasy, aż któregoś razu Mąż się wkurzył, że tyle pracuje, zarabiam dobrze i szkoda mi na coś o czym tak naprawdę marzę i na święta BN dał mi większość kasy na niego, ja dołożyłam chyba tylko 100f i nareszcie go miałam

I teraz znowu zbieram się za dokupowanie końcówek czy mis i znowu zawsze coś innego jest do kupna i już Mąż zaczyna się wkurzać na mnie, że żydzę sobie na coś

A Ty Kochana, na spokojnie wszystko sobie pokupujesz potem będziesz się bardziej cieszyć

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-20, 15:02   #4370
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
też zastanawiałam się nad organizerem ale nie bardzo mam gdzie powiesić w tej klicie w ogóle jeżeli w tym miesiącu G dostanie podwyżkę to musimy mieszkania poszukać większego...
Ja też bym chciała a też nie mam gdzie powiesić Tak to jest jak się mieszka w kawalerce

Cytat:
meduzza zapraszamy!! Tylko wczesniej uprzedz, co bym peruke nalozyla ;-p

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mamusie Black mi wlasnie przekazala, ze sloiczki BabyDream to po prostu Hipp a kaszki to Humana. Podawala ktoras/zamierza podawac? Ja mam takiego hopla na punkcie BD ostatnio, ze na pewno sprobuje
Ja też napewno BD spróbuję

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Powysyłałam zaproszenia, ale do niektórych z Was mi się nie udało
Jeszcze jakie fotki muszę dodać, ale to już jak w domu będę.
A więc to Tyyyyyyy zaakceptowałam

Cytat:
Kochana, ja młodego tak ubrałam (jedyne zdjęcie ze chrzcin
Ale śpioch

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A na drugim mój śpiochu
Cudo

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
hehe, to jednak głupi ma szczęście Ja zapłaciłam za dwie 17,99zł! Babka tylko jeden kod zeskanowała I mamy dwupak
szczęściara!

Cytat:
wstydzę się trochę, ale co tam :P
pokój ściągnęłam z google potrzebowałam jakiegoś przykładowego po prostu żeby jako tako sobie to wyobrazić.
Dzisiaj poproszę męża, żeby zrobił zdjęcia tamtego mieszkania i spróbuję na prawdziwych pokojach

1) pokój Pietraszka
2) przedpokój
3) salon
4) sypialnia

pokoju Piotrusia i przedpokoju jestem właściwie pewna, natomiast salon (boję się, że będzie za ciemny, ale zawsze marzyłam o brązowych eleganckich ścianach....z tymże meble, kanapa, wszystko będzie właśnie w brązie i się boję, że będzie zbyt ciemno), a sypialnia.... no coś mi nie pasajet :/ fioletowa ściana będzie przy zagłówku łóżka, na to chcę jasne wzorki - na necie widziałam takie ładne połączenia, a tutaj kompletnie nie potrafię dobrać kolorów....

Illusion, Ty nie narzekaj, masz przepięknie urządzone mieszkanie, z tego co widać na kawałkach zdjęć chociaż jak chcesz, to zapraszam, dostaniesz budżet i hulaj dusza
Podoba mi się pokój Pietraszka,przedpokój i salon ale sypialnia tak nie za bardzo.
Stary 2013-05-20, 15:03   #4371
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej Laski,
widzę, że dzisiaj na tapecie piłki z biedry i wnętrza swoją drogą też wysyłałam Tż po tą piłkę (własnie widzę z okna, że wrócił) - wszystko przez Was
Ciekawe czy jedną przyniósł czy dwupak
Stary 2013-05-20, 15:03   #4372
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Lady, a ja bym jeszcze poszukała inspiracji
to znaczy nie sugeruj się do końca tym co mówię, bo ja mam troszkę inny gust jeśli chodzi o wnętrza ale limonkowy kolor to teraz jest na topie i gdzie nie pójdę tam limonka

i teraz tak, jeśli zrobisz ten lacobel czy jak to tam się zwie , to jednak nie jest neutralny kolor
ja jestem zdania,że lepiej główne elementy dobierać neutralne i potem operować dodatkami w zdecydowanym kolorze
bo dodatki zawsze można zmienić i jest to mniejszy koszt

moja siostra ma limonkowe ściany i one są takie przytłaczające,że szok, za wiele nie może zmienić - dobrała teraz fioletowe dodatki ,ale tak naprawdę nie ma za dużo ruchów

to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie, coś w tym jest,że o gustach się nie dyskutuje
musisz zrobić tak,żebyś Ty się najlepiej czuła
a może wypowie się Mitabe ona ma coś z dekoratorstwem wspólnego
Cytat:
Lady moim zdaniem jeśli zielony lacobel to dodatki które będą stały na blacie będą się zlewać jeśli też będą zielone. Moim zdaniem jeśli zdecydujesz się na zielone dodatki to lacobel jednak inny. Dla przykładu ja mam białe meble na wysoki połysk, czarny lacobel i fioletowe dodatki np. pieprz i sól, ściereczki, doniczki itp.
nie nie, przy zielonym lakobelu nawet nie myślałam o takich dodatkach
bardziej mnie właśnie przekonuje mleczny z dodatkiem koloru od spodu. Żeby taki zdecydowany kolor to raczej musiałaby być gładka kuchnia a moja jednak taka nie jest. Szukam szukam cały czas i jesteście wielkie

Stary 2013-05-20, 15:06   #4373
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

he he, to fajnie musisz wygladac
a jak z ta wyprawa do Rumunii (?) ?

o Boziu! ja tez! brrrrrrrrrrrrrrrr!
ostatnio. w piatek albo w sobote siedze zsobie z malym przez domem. maly w wozeczku a ja na krzeselku przy stoliku. a ze u nas ostatnio bardzo mocno wieje to ciagle podwiuwa taka ceratka/obrusik na tym stoliku. i ja to olewalam bo i tak wieje i tak podwiuwa i nic z tym nie robilam. ale ze mnie wtedy jakas cholera podkusila i opuscilam ten obrusek i co? pajak gigant sobie tam siedzial, taki obrzydliwy gruby wielki. Jezu Jezu Jezu! jak nie nie znosze pajakow. mam takie mega obrzydzenie na ich widok ze masakra!
TŻ na razie z Rosji nie wrócił. Biedaczek już 8 dni stoi w jednym miejscu, w kolejce do rozładunku i nie chcą go rozładować bo pełny magazyn mają i pampersów im na razie nie trzeba. Jak wróci to będziemy kombinować z tą Rumunią. Oczywiście jeśli nie zechce rzucić tej firmy w cholerę..

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-20, 15:07   #4374
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
u mnie kupa zielona, ciemna, zbita w miarę

my za to jedliśmy marchewkę, zimniaka, deser jabłko jagody, sok banan winogrono (mama podała, sama bym się nie odważyła ) a i zupkę jarzynową czyli + por. Dziś dynia, szpinak lub kalafior, nie wiem co wybrać

Acha... moja córka śpi już 3,5h

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

kurde,ja też przeszłam na to mleko i nie wiem z czego mam kupy ciemne/zielone. Czy to od nowości czy co... z drugiej strony nic ją nie boli ani nie przeszkadza, jak się zwali to nawet nie wiem kiedy
Ja gdzieś wyczytałam, że jak dziecko już je pokarmy stałe to nie trzeba już się kupami przejmować, bo są różne zależy co dziecko zje. U nas są pomarańczowe i zielono brazowe a czasem aż takie ciemne i zbite.
Jedyne czym się przejmować to jak biegunka jest albo mocne zaparcia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 15:07   #4375
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe czy jedną przyniósł czy dwupak

dwupak- policzony jako jedna
mówi, że babka z kasy poleciała po te drugie co były, żeby kod skasować, żeby tego worka nie rozrywać. Bo on jej powiedział, że tak są popakowane to tak wziął

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 15:09   #4376
onaella
Zakorzenienie

mogę się Wam czymś pochwalić ???

szukając zdjęcia dla Marsi znalazłam 2 zdjęcia tortów co robiłam w zeszłym roku

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-20, 15:10   #4377
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam, że jak dziecko już je pokarmy stałe to nie trzeba już się kupami przejmować, bo są różne zależy co dziecko zje. U nas są pomarańczowe i zielono brazowe a czasem aż takie ciemne i zbite.
Jedyne czym się przejmować to jak biegunka jest albo mocne zaparcia.
o cholerka, chyba nie chcę rozszerzać mojemu diety

Cytat:
mówi, że babka z kasy poleciała po te drugie co były, żeby kod skasować, żeby tego worka nie rozrywać. Bo on jej powiedział, że tak są popakowane to tak wziął
o, szczęściara

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

onaella, dawaj

Stary 2013-05-20, 15:17   #4378
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
czemu tylko ja trafiłam na rozgarniętą kasjerkę?
Cytat:
mogę się Wam czymś pochwalić ???

szukając zdjęcia dla Marsi znalazłam 2 zdjęcia tortów co robiłam w zeszłym roku
jeszcze pytasz? dawaj
Stary 2013-05-20, 15:26   #4379
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Oczywiscie pozjadalo mi cytaty:p kurde,ciezko mi do Was pisac juz nawet podczas karmienia, Marcinkowy czlowiek wkurza sie,jak nie utrzymujemy kontaktu wzrokowego i oczywiscie caly czas musze do niego przemawiac
Lady,nie widze narazie zdjec,bo z aplikacji korzystam... Swoja droga mogliby juz naprawic ten blad z tym wyswietlaniem fotek. Illusion i fajny ten organizer? Da sie cos tam zmiescic? Tez chcialam Zabola Tylko oglosilam wszem i wobec,ze sa tam od dzis arykuly dla malszkow,to myslalam,ze posypia sie propozycje co by tu kupic dzidzi na dzien dziecka. Ale jest ciszaaa:p Trudno,najwyzej jutro sama poleze. Tylko z kasa w maju u nas slabo,jeszcze w niedziele komunia szwagra,ehh.Chcialam ten organizer,oballa i od 23 maja byc dady mega paki za 50 zeta
Hello Bokeh Tu juz chyba wszyscy snuli podejrzenia o co sie moglas na foruma obrazic
Nancy,Marcin na chrzcie mial biale body imitujace koszule z mucha i jeansy. Fotki niestety zadnej nie mam,poza tym teraz jest duzo cieplej juz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

haha az jestem ciekawa coście nawymyslały

Cytat:
bokeh witaj po przerwie. Zapomnialam Ci wczesniej powiedziec, bardzo jestesmy z aparatu zadowoleni a i obiektyw na nasze potrzeby jest ok.
cieszę się ! teraz tylko efekty pokazuj

Ej nooo co z tym spokaniem
Stary 2013-05-20, 15:28   #4380
onaella
Zakorzenienie

no to uwaga, chwalę się

pierwszy to Kubuś na urodzinki synka znajomych, a drugi to mój zeszłoroczny urodzinowy. Tylko temu z truskawkami zdjęcie zrobiłam na szybko przed ustawieniem na paterze, dlatego taki krzywy wyszedł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0118.jpg (40,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01932.jpg (37,1 KB, 45 załadowań)

14.08.2010
baby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości