Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 15:44   #271
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaa Miśka też wczoraj!!!!!! zapomnialam się pochwalić! ale się zgrały nasze dziewczyny! w końcu z tego samego dnia są
Długo się Jaśka tak smiała? Bo miśka chyba z 5 minut jak robiłam jej głupie miny aż mnie brzuch bolał ze śmiechu hehe

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mój się śmieje tak w głos jak go wezme do lusterka aż się nadziwić nie mogę jak się cieszy sam do siebie

Cytat:
hiehie a Miska się boi swojego odbicia chyba się sobie nie podoba. Od małego już ma kompleksy

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was

Martwi mnie jedna rzecz u Kacperka jutro będzie miał miesiąc a nadal nie odpadł mu pępek... położna mówi że to normalne ale mnie sie wydaje że za długo to trwa

co wy o tym myślicie????? Psikam mu go oseniceptem
jak połozna tak mówi to tak jest .dzieci są rózne i kikuty tez
Cytat:
no coś strasznego. Mama jak była ze mną to zemdlała i kolejnym razem juz nie weszła do środka tylko pod drzwiami czekała heh
na samą mysl juz prawie mdleje .......
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny. Czy otwieracie okna w pokoju gdzie spi. lezy maluch?? bo ja sie czesto boje ale otwieram. Nie robie przeciagow nie wiadomo jakich. Tak to wietrzymy pokoj ale w taka pogode gorac nie wiem jak sobie radzic, bo ja sie czuje okropnie i w ogole czlowiek sie poci grzeje i mowie NIE.
otwierałam jak było zimno -to teraz tymbardziej
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Witam się w ten burzowy dzień
Melduję, że oboje przeżyliśmy pierwszy dzień sami ze sobą Byliśmy w parku, od razu zaczęło grzmieć i kręciliśmy się blisko wejścia Mnie zezarly małe wstrętne muszki, dzięki Bogu za moskitierę na wózek
Masakra jakaś z tymi owadami była przez tę przedburzową pogodę. Teraz leje, my w domciu już z TZem, Krzyś śpi jeszcze, ja kończę obiad.
Już mniej się boję jutrzejszego "sam na sam"
Stary 2013-05-20, 16:06   #272
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mąż jest głuchy na jej płacze. W istocie nie przeszkadza mi to, o ile nie padam na pysk. Albo i ile nie zaczyna się właśnie mądrzyć, a w teorii on jest niezły - praktyka marna. Cóż... lepiej więcej nie napiszę, bo będę musiała wrócić na terapię... Kocham zajmowanie się dziećmi i o ile czuję się doceniona, że to robię, jest ok. I pewnie u Ciebie tu też leży część problemu
U mnie dokładnie identyczna sytuacja. Lubię się zajmowac małym, ale czasami naprawde padam na pysk i chcialabym żeby mnie ktoś wyręczył. A jeszcze do tego to wymądrzanie się. Ok, niech się wymądrza i krytykuje, ale pod warunkiem, że teoria i praktyka idą w parze.
Chociaż chyba powoli coś do niego dociera, bo odkąd wrócił z pracy, cały czas zajmuje się małym.
Atmosfera, że siekiere można powiesić
Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
hej hej wpadłam tylko poinformować Was, że dnia 13.05.2013 o godz 9.20 urodziła się moja księżniczka - Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm
Wreszcie się doczekałaś Moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
razu no i pomaga mi ..-nie wiem moze to kwestia dojrzałości w styczniu skończył 30 lat ....
Mój we wrześniu kończy 28
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mój Filip na początku sama postanowiłam nie dawać i długo nie dawałam ale po ok miesiącu jak nieraz na spacerze, u lekarza itp zaczynał płakać próbowałam go smoczkiem uspokoić ale nic z tego nie weźmie za cholere!
zwracam honor
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Cytat:
co do tradziku to i my chyba takie cos lekko mamy, na buziaku.. ale nam polecono przygotowana woda tylko przemywac. u nas sie pojawilo wczesnie, i jest lepiej, na policzkach ladnie schodzi, na brodzie siedza krostki ale tak delikatnie, jak sie czerwieni maly to bardziej widac fakt.
u nas to samo było. Niczym nie smarowałam, tylko przemywałam przegotowana woda i juz prawie zeszlo. tylko kilka krosteczek zostało.
Cytat:

Mam pytanie dziewczyny. Czy otwieracie okna w pokoju gdzie spi. lezy maluch?? bo ja sie czesto boje ale otwieram. Nie robie przeciagow nie wiadomo jakich. Tak to wietrzymy pokoj ale w taka pogode gorac nie wiem jak sobie radzic, bo ja sie czuje okropnie i w ogole czlowiek sie poci grzeje i mowie NIE.
ja otwieram. w szpitalu pielegniarki tez mowily nam zebysmy otwieraly, oczywiscie bez przeciagów.

My już po szczepieniu. Nikoś przeraźliwie krzyczał i płakał

Waży 4100 i ma już 57 cm zdrowy jak rybka i prawidłowo się rozwija

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 16:15   #273
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Mój we wrześniu kończy 28

no nie wiem .... to albo ma jeszcze 2 lata na poprawę .... albo 2 dzieci jeszcze sobie zróbcie - nie no zartuję .
Musztruj tzta ! w koncu załapie ....
za szczepienie .
i za wage i zdrówko !
Stary 2013-05-20, 16:25   #274
primrose_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bzinka no wlasnie takie male krosteczki, chropowate, a na policzkach rozwiajaja sie do takich malusich pryszczykow, lekko zaczerwienione - jak dziecko placze lub jest mu cieplo to wtedy sa bardziej widoczne, na spacerach, gdzie jest chlodniej mniej.
U nas sa na czole, na policzkach, na szyi, na uszach i za uszami - najbardziej mnie martwia uszy, bo sa takie az napuchniete lekko - -w piatek idziemy do pediatry na kontrole to dopytam - bo na razie to polozna nam zdiagnozowala ten tradzik niemowlecy
Cytat:

co do tradziku to i my chyba takie cos lekko mamy, na buziaku.. ale nam polecono przygotowana woda tylko przemywac. u nas sie pojawilo wczesnie, i jest lepiej, na policzkach ladnie schodzi, na brodzie siedza krostki ale tak delikatnie, jak sie czerwieni maly to bardziej widac fakt.
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no wlasnie u nas radzila tylko przemywac woda, a ewentualnie jak pojawia sie suche partie to natluszczac, bo tradzik minie w ciagu kilku tygodni sam (podobno tez jak wystapia zaognione pryszcze to trzeba do lekarza, wtedy daja jakas masc antybakteryjna).. hmm..
Marcelowi wlasnie na policzkach wychodza takie malenkie zakonczone zolta wydzielina i zaczynam sie obawiac, zeby to sie nie rozwinelo)
ale mimo wszystko jestem nadal ciekawa Waszych opinii

Ja to jak zobacze jakas krosteczke to od razu mam stracha i 1000 mysli, ze to alergia - spanikowana jestem
Nie mam za bardzo teraz czasu na wnikliwe nadrobienie wątku, więc wypowiem się tylko na aktualnie bardzo bliski mi temat. Też mamy takie krosteczki, zaczęło się od brody (myślałam że z mleka), potem policzki, uszka, za uszkami. Wygląda to dokładnie tak jak opisujecie, na dworze blednie, gdy się córcie przytuli to się "zaognia". Od wczoraj nawet przygasa, ale tak jak napisała Moderna, na policzkach pojawiło się takie żółte "coś".. więc wybrałam się z tym dziś do pediatry, nic konkretnego nie powiedziała.. albo jakiś kosmetyk, albo za dużo nabiału w mojej diecie (a ostatnio bardzo ograniczyłam ze względu na te krostki), albo mleko ( podaję czasem gdy już nie mam wyjścia mm, bo mała pije tylko z butli a nie zawsze mam wystarczająco dużo mleka, albo czas aby odciągnąć..) , tylko że ona piła to mleko już w szpitalu. Średnio chce mi się wierzyć w jej diagnozę, skoro Wasze pociechy mają dokładnie to samo.. Przepisała mi jakąś maść, troszkę się obawiam, bo po lekturze ulotki stwierdziłam że jest silna, ale chyba wie co robi, no i kazała buźkę smarować kremem z serii Emolium. Mam nadzieję, że to coś pomoże..

Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was karmi piersią i dokarmia mm? Jak wtedy rozwiązujecie sprawę witamin? Bo dziś pediatra mi to wytknęła i poleciła abym starała się tylko karmić swoim mlekiem, bo witamina K jest w mm, więc podając K+D daję dodatkową dawkę. Tylko że łatwiej powiedzieć a trudniej wykonać, córka czasem nie śpi kilka godzin, a że jest bardzo absorbującym dzieckiem, to czasem nie mam nawet tych kilku minut by odciągnąć mleko a zaspokoić głód jakoś muszę... I teraz jestem w kropce, czy dajmy na to jedna butelka mm na dobę to będzie taki problem? Proszę o pomoc
primrose_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 16:42   #275
nestelle
Zakorzenienie

musiałam Roszka na chwilę odłozyc na lezaczek więc właczyłąm mu kołysanki i postawiłam przed akwarium aby się nie nudził ,a ninkę chciałam wykąpać -wiec poprosiłam aby się rozebrała ..... po chwili przychodzę w pokoju słychac "aguuuu" ... kto zasnął ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0052.jpg (103,8 KB, 60 załadowań)
Stary 2013-05-20, 16:45   #276
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
musiałam Roszka na chwilę odłozyc na lezaczek więc właczyłąm mu kołysanki i postawiłam przed akwarium aby się nie nudził ,a ninkę chciałam wykąpać -wiec poprosiłam aby się rozebrała ..... po chwili przychodzę w pokoju słychac "aguuuu" ... kto zasnął ?
he,he...

ale Ona śliczna

mój dzieć nadal śpi z Prosiakiem- obudzi sie zlapie cyca i znowu w kimono....aż się martwię...jaka bedzie noc...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 16:53   #277
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primrose_ Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was karmi piersią i dokarmia mm? Jak wtedy rozwiązujecie sprawę witamin? Bo dziś pediatra mi to wytknęła i poleciła abym starała się tylko karmić swoim mlekiem, bo witamina K jest w mm, więc podając K+D daję dodatkową dawkę. Tylko że łatwiej powiedzieć a trudniej wykonać, córka czasem nie śpi kilka godzin, a że jest bardzo absorbującym dzieckiem, to czasem nie mam nawet tych kilku minut by odciągnąć mleko a zaspokoić głód jakoś muszę... I teraz jestem w kropce, czy dajmy na to jedna butelka mm na dobę to będzie taki problem? Proszę o pomoc
Ja dokarmiam średnio 200-400ml na dobę mm i pediatra kazał witaminy podawać normalnie przy takiej ilości mm.
Gdybym zwiększyła mm to wtedy kazał przeliczyć ile dziecko otrzymuję witamin z mm i jak np połowa zalecanej dawki to wtedy co drugi dzień witaminy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 17:20   #278
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Macie sklepy netto koło siebie, to może którejś się przyda:

http://promobaby.pl/market-netto.html
Stary 2013-05-20, 17:55   #279
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam za bardzo teraz czasu na wnikliwe nadrobienie wątku, więc wypowiem się tylko na aktualnie bardzo bliski mi temat. Też mamy takie krosteczki, zaczęło się od brody (myślałam że z mleka), potem policzki, uszka, za uszkami. Wygląda to dokładnie tak jak opisujecie, na dworze blednie, gdy się córcie przytuli to się "zaognia". Od wczoraj nawet przygasa, ale tak jak napisała Moderna, na policzkach pojawiło się takie żółte "coś".. więc wybrałam się z tym dziś do pediatry, nic konkretnego nie powiedziała.. albo jakiś kosmetyk, albo za dużo nabiału w mojej diecie (a ostatnio bardzo ograniczyłam ze względu na te krostki), albo mleko ( podaję czasem gdy już nie mam wyjścia mm, bo mała pije tylko z butli a nie zawsze mam wystarczająco dużo mleka, albo czas aby odciągnąć..) , tylko że ona piła to mleko już w szpitalu. Średnio chce mi się wierzyć w jej diagnozę, skoro Wasze pociechy mają dokładnie to samo.. Przepisała mi jakąś maść, troszkę się obawiam, bo po lekturze ulotki stwierdziłam że jest silna, ale chyba wie co robi, no i kazała buźkę smarować kremem z serii Emolium. Mam nadzieję, że to coś pomoże..

Cytat:
Ja dokarmiam średnio 200-400ml na dobę mm i pediatra kazał witaminy podawać normalnie przy takiej ilości mm.
Gdybym zwiększyła mm to wtedy kazał przeliczyć ile dziecko otrzymuję witamin z mm i jak np połowa zalecanej dawki to wtedy co drugi dzień witaminy.

Ja też karmię piersią, odciągam i daję średnio w zaleznosci od dnia 2-3 flaszki mm dziennie (czyli tak jak Monicca jest to 200-400ml) i normalnie pediatra zalecił codziennie podawać witaminy K+D.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 18:46   #280
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
no nie wiem .... to albo ma jeszcze 2 lata na poprawę .... albo 2 dzieci jeszcze sobie zróbcie - nie no zartuję .
Musztruj tzta ! w koncu załapie ....

Na razie się dobrze sprawuje zobaczymy, jak długo

Cytat:

Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was karmi piersią i dokarmia mm? Jak wtedy rozwiązujecie sprawę witamin?
ja karmię piersią i mm. Podaję wit. D, bo mały jednak dość dużo tego mm wypija
Cytat:
jak aniołek

Nikoś po szczepieniu Marudny. Na chwilę przyśnie i zaraz się kręci i marudzi

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 19:01   #281
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nikoś po szczepieniu Marudny. Na chwilę przyśnie i zaraz się kręci i marudzi
czesto po szczepieniu dzieciaczki są marudne .....
Roch ma jutro szczepienia .... ciekawe jak to zniesie .

mój brzdąc po kąpieli własnie wisi na cycu ,
cyknęłam fote przed myciem -na golaska to co lubi najbardziej
(na 2 focie jego minka to odpowiedz na wydurnianie się mamy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0053.jpg (105,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0059.jpg (109,5 KB, 65 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 19:03   #282
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Rano zawsze leciał do mnie na tulaski, a teraz leci do Kaliny.
wzrusza!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
haha ślicznotek ale jak mu pucków przybyło! Teraz taki podobny do Kamilka się zrobił, a wcześniej taką miał szczuplutką twarzyczkę
on ma takie pysie. zmienia sie. ale wszak na diete go nie wysle

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
nie wiem jak to możliwe ale mimo że wirtualnie stałyście się takie mi bliskie

Cytat:
Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm.
gratuluje!!! duza panna!

Cytat:
Dziewczyny czy takiego maluszka 2 miesiące można nosić w pionie?
od poczatku tak nosimy...
od wizyty u neurologa - częściej buzka do świata, z główką między piersiami, ręka pod pupa, druga na klatce piersiowej Maluszka. wyrownuje napiecie miesniowe, dziecko jest bezpieczne i oglada swiat

Cytat:
A ja się pochwalę że Jaśka wczoraj głośno się zasmiala
świetnie!

Cytat:
a śmiała się do siebie bo tz puścił jej na tablecie filmik z nią w roli głównej (;

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny- ma któraś książkę- Zabawy z niemowlakami na kazdy dzień- widziałam ją w Rossie, ale nie miałam jak przejrzec bo bączek juz wydawał jęki z wózka. Warta zakupu?
mam inna. "Zabawy umyslowe dla niemowlat" tej samej autorki. 97% zabaw sama robie, intuicyjnie, bez tej ksiazeczki. strasznie mi cisnienie podnosi ta publikacja

Cytat:
Ok, niech się wymądrza i krytykuje, ale pod warunkiem, że teoria i praktyka idą w parze.
to ma syns
no i za piekna wage!

Cytat:
... kto zasnął ?
śpiąca Królewna! piękna!!!!
a Roch słodki, ale faktycznie powaznie wyglada chłopczyk

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-05-20 o 19:05
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 19:13   #283
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
od wizyty u neurologa - częściej buzka do świata, z główką między piersiami, ręka pod pupa, druga na klatce piersiowej Maluszka. wyrownuje napiecie miesniowe, dziecko jest bezpieczne i oglada swiat

mam inna. "Zabawy umyslowe dla niemowlat" tej samej autorki. 97% zabaw sama robie, intuicyjnie, bez tej ksiazeczki. strasznie mi cisnienie podnosi ta publikacja
a jak ktoś piersi nie ma, to gdzie głowa

właśnie wolałam zapytać, bo tytuł ma ciekawy- nie miałam jak zobaczyć w sklepie, opinie tylko "księgarniane" znalazłam- więc stwierdzilam że zapytam was, jak bedzie warta zakupu, to się kopsnę po nią do Rossa

mój bąk znowu śpi
Stary 2013-05-20, 19:17   #284
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka Ona śliczna
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 19:42   #285
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Fajny ten Twój John
a jakie śliczne dzieci będziecie mieli ( żarcik chociaż kto wie... )

Cytat:
haha no udajemy, że mamy dzieci ja mam czas wtedy kiedy Miska siedzi w huśtawce

Ale Miśka kupę zrobiła!!! aż boje się zajrzeć w pieluchę
ad 1 - haha ... no tak udajemy :P
ad 2 - i jak bylo :P sporawo, moj ost takiego zrobil ze po otwarciu papmka wymycia i nalozenia nowego - jeszcze 10 min w nozdrzach zapach czulam

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Kasia co post to zmiana czasu jeśli dobrze pamiętam najpierw było za 10 lat potem za 4 teraz już za 3
i super wyglądacie

i brawa dla Milusia
dziekujemy a co do pogrubionego haha

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no super! ja sobie dnia bez Was nie wyobrażam, nawet jak nie mam za wiele czasu to muszę sobie luknąć co się dzieje
nie wiem jak to możliwe ale mimo że wirtualnie stałyście się takie mi bliskie

zaczęłam czytać te drukowane i ... już miałam jakieś ukierunkowane skojarzenie.
Mimo wszystko dla Emilianka i dzielnej, szalonej i szczęśliwej Mamuni

Cytat:
I ja się witam ,

hahaha padłam , kasia masz 3 cycek !

teraz od momentu porodu nie pokłócilismy się ani razu no i pomaga mi ..-nie wiem moze to kwestia dojrzałości w styczniu skończył 30 lat ....

a fota super ! oby ułozyło się po Twojej mysli

co do tz-ta CHLOPINA sie STARZEJE

ok to to co bylo z rana zaznaczone
ide nadrabiac was dokladniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 19:55   #286
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny ten Twój Roszek Piękności
Ninka zresztą też

Mój Krzyś też ma dziś dzień śpiocha - najpierw od 13 do 18 (!), cały spacer przespał; potem zjadł, pielucha, ulanie () i znów śpi od jakiejś 19.30. Może nam się uda film obejrzeć
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:06   #287
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle - jaka Twoja Ninka jest piękna No przepiękna. Oczywiście nie ujmując nic Roszkowi - bo chłopak cudowny - taki golasek do zacałowania - mniam, mniam.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Mój Krzyś też ma dziś dzień śpiocha - najpierw od 13 do 18 (!), cały spacer przespał; potem zjadł, pielucha, ulanie () i znów śpi od jakiejś 19.30. Może nam się uda film obejrzeć
Nie lubię Was wszystkich
Mój Puszek Okruszek (robocze imię Kaliniaczka) je dzisiaj co godzinę!!!!!!!!! W środę jest szczepienie, to dowiem się, ile Puszek waży. Puszkowi pokazały się pierwsze wałeczki na udach. Po mamusi
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:09   #288
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

od wizyty u neurologa - częściej buzka do świata, z główką między piersiami,
wie co dobre
Cytat:
to pytanie retoryczne ?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
, moj ost takiego zrobil ze po otwarciu papmka wymycia i nalozenia nowego - jeszcze 10 min w nozdrzach zapach czulam

Cytat:
powodzenia
a jaki film?
hmmm Roch zasypia pomiedzy 21-22 ale ostatnio filmów brak .....
Stary 2013-05-20, 20:12   #289
Leonikowa
Rozeznanie

Hej byłam dzisiaj z Leonkiem u lekarza bo katarek miał paskudny na szczęście osłuchowo jest ok w czwartek mamy zgłosić się do kontroli. Lekarka przepisała małemu MUCOFLUID i wg mnie jest rewelacyjny od razu udrożnił małemu nosek

Cytat:

super

Cytat:
Cytat:
śliczne masz dzieci

Cytat:

http://imageshack.us/photo/my-images...e0299ffee.jpg/
_________________________ _________________________ _________________________ _________________________ _____
.
piękny maluszek

Cytat:
hej hej wpadłam tylko poinformować Was, że dnia 13.05.2013 o godz 9.20 urodziła się moja księżniczka - Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm. Wyskoczyła za 1 parciem a nie tak jak większość dzieciaczków na 3 więc mimo nacięcia bardzo mnie porozrywała przez co ciężko mi siedzieć. Zajrzę do Was jak trochę lepiej się poczuję
Gratuluję

Cytat:

A ja się pochwalę że Jaśka wczoraj głośno się zasmiala
super

Cytat:
My po bioderkach! jest ok
za bioderka

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:13   #290
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię Was wszystkich
Mój Puszek Okruszek (robocze imię Kaliniaczka) je dzisiaj co godzinę!!!!!!!!! W środę jest szczepienie, to dowiem się, ile Puszek waży. Puszkowi pokazały się pierwsze wałeczki na udach. Po mamusi
no nie mogę z Ciebie

dzięki dziewczyny za miłe słowa odnosnie moich dzieciaków ,
choc i tak wiadomo ze dla kazdej mamy jej dzieci są naj,naj ,naj......
Stary 2013-05-20, 20:17   #291
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Nestelle - jaka Twoja Ninka jest piękna No przepiękna. Oczywiście nie ujmując nic Roszkowi - bo chłopak cudowny - taki golasek do zacałowania - mniam, mniam.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Nie lubię Was wszystkich
następna, no nie mogę...To ja czekam aż mojej po mamusi cellulit wyjdzie
Stary 2013-05-20, 20:23   #292
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

moj tak samo

Torreso-Budda w czapce kaczorka :

Uploaded with ImageShack.us

to straszne zwierze za Torresem robi za odbojnik na kant parapetu
kochany a czapa zarąbista

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

zdjęcie nr 6 pokazuje jak bardzo nie lubi łóżeczka
śliczna dziewczynka

Cytat:
jakie oczy! nie sa niebieskie?!
nie są brązowe

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:23   #293
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=nestelle;40904653]

to pytanie retoryczne ?

/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej byłam dzisiaj z Leonkiem u lekarza bo katarek miał paskudny na szczęście osłuchowo jest ok w czwartek mamy zgłosić się do kontroli. Lekarka przepisała małemu MUCOFLUID i wg mnie jest rewelacyjny od razu udrożnił małemu nosek

super

śliczne masz dzieci

piękny maluszek

Gratuluję

super

za bioderka
na receptę jest?
Stary 2013-05-20, 20:27   #294
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kazdy ma piersi. i miejsce miedzy nimi - jeden wieksze, drugi wieksze

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
nie są brązowe
wow. od poczatku? nagle sie zminily?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:32   #295
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
kazdy ma piersi. i miejsce miedzy nimi - jeden wieksze, drugi wieksze

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

wow. od poczatku? nagle sie zminily?
zależy co mamy na myśli mówiąc piersi
Stary 2013-05-20, 20:45   #296
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy takiego maluszka 2 miesiące można nosić w pionie? Oczywiście nie długo i podtrzymując główkę i plecy? Bo np jak strasznie płaczę to tylko tak się potrafi uspokoić nie lubi za bardzo być noszony na leżąco. Tylko nie wiem czy to jest bezpieczne dla kręgosłupa?
Cytat:
Można. Poczytaj o pozycji żabki - jak w chuście - kolanka na wysokości brzuszka, zaokrąglony kręgosłup. To zdrowa pozycja dla dziecka - bez obaw.
ja mojego noszem ... do odbicia i ew jak mi sie ''ciut'' wtedy przebudzi kilka krokow - dwa obroty i spi dalej

Cytat:
Witam się w ten burzowy dzień
Melduję, że oboje przeżyliśmy pierwszy dzień sami ze sobą
wiedzialam ze dacie Rade

Cytat:

za szczepienie i za wage

Cytat:
Cytat:

nie no - pieknosci oboje, no we 3
teraz wstaw fote TZ .. porownam czy do taty podobni :P

Cytat:
Nie lubię Was wszystkich
pewnie juz nie bedzie tym Puszkiem ...

Cytat:
Hej byłam dzisiaj z Leonkiem u lekarza bo katarek miał paskudny na szczęście osłuchowo jest ok
wam tez zdrUFKA

Cytat:
następna, no nie mogę...To ja czekam aż mojej po mamusi cellulit wyjdzie
QRWA padalam ... gdzie jest power-red

uf i udalo mi sie was nadrobic
dzisiejszy dzien tez zaliczam do udanych - oc nie powiem spac mi sie Kce :P a tu jeszcze smsa do mamci dostalam ze Cytuje '' UPISALAM dlugasnego Lista do mojego kochanego Wnusia i jego tez kochanej Mamusi '' - az sie boje NK otworzyc, bo ost w smsie napisala ze mam kilka zdan i co 10 min czytalam

aaaa i paczajcie jaka slodka

http://www.youtube.com/watch?feature...OSCyQWNGo&NR=1

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
zależy co mamy na myśli mówiąc piersi
dobra nie ''klocic'' mi sie tutaj
jedne maja RODZYNKI inne maja ARBUZY - i wszytsko jasne
a przerwa - odstep miedzy nimi u kazdej jest

wiec spokoj mi tutaj

Stary 2013-05-20, 20:51   #297
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ja mojego noszem ... do odbicia i ew jak mi sie ''ciut'' wtedy przebudzi kilka krokow - dwa obroty i spi dalej

wiedzialam ze dacie Rade

za szczepienie i za wage

pewnie juz nie bedzie tym Puszkiem ...
wam tez zdrUFKA

QRWA padalam ... gdzie jest power-red

uf i udalo mi sie was nadrobic
dzisiejszy dzien tez zaliczam do udanych - oc nie powiem spac mi sie Kce :P a tu jeszcze smsa do mamci dostalam ze Cytuje '' UPISALAM dlugasnego Lista do mojego kochanego Wnusia i jego tez kochanej Mamusi '' - az sie boje NK otworzyc, bo ost w smsie napisala ze mam kilka zdan i co 10 min czytalam

aaaa i paczajcie jaka slodka

http://www.youtube.com/watch?feature...OSCyQWNGo&NR=1

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

dobra nie ''klocic'' mi sie tutaj
jedne maja RODZYNKI inne maja ARBUZY - i wszytsko jasne
a przerwa - odstep miedzy nimi u kazdej jest

wiec spokoj mi tutaj
e no, za co baty była niebieska emotka na końcu, była....
no chyba, że mam potraktować jako masaż na cellulit

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 21:04   #298
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nie no tata nie pozwala się wkleic w necie ,ale dla zobrazowania podpowiem ze wszyscy jednak mówią ze nie podobni do taty (proszę niczego nie insyuowac ! ) .Tz miał nadzieję ze choc 3 brzdac będzie do niego podobny - ale juz w szpitalu słyszał "synek jak mamusia" . a teraz najczęściej o Roszku mówią " wygląda identycznie jak Kuba w jego wieku " - tylko Kuba wygląda jak JA!
Nie no - mówię mu - dla pocieszenia , ze moze za 4 razem się uda .....

śpiewająca 2 latka- słodka ,prześlicznie śpiewa !!!
Cytat:
nie no nie mogę ...
wasz samokrytycyzm powala
Stary 2013-05-20, 21:35   #299
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
ano byla PARDON nie zauwazyc tego o wybaczenia

aa wiedzialam ze cie spodoba
to masz raz jeszcze

Cytat:
nie no tata nie pozwala się wkleic w necie ,ale dla zobrazowania podpowiem ze wszyscy jednak mówią ze nie podobni do taty (proszę niczego nie insyuowac ! ) .Tz miał nadzieję ze choc 3 brzdac będzie do niego podobny - ale juz w szpitalu słyszał "synek jak mamusia" . a teraz najczęściej o Roszku mówią " wygląda identycznie jak Kuba w jego wieku " - tylko Kuba wygląda jak JA!
Nie no - mówię mu - dla pocieszenia , ze moze za 4 razem się uda .....

śpiewająca 2 latka- słodka ,prześlicznie śpiewa !!!

nie no nie mogę ...
wasz samokrytycyzm powala
aaaaaaaaaaaaa JEDNAK
oki oki mogem sie postarac i zwizualizowac ew wprosze sie kiedys na kawe i oceniem na zywo

Stary 2013-05-20, 21:37   #300
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaki film?
hmmm Roch zasypia pomiedzy 21-22 ale ostatnio filmów brak .....
Mamy do obejrzenia horror "Dark Skies", thriller "Przerwa w podróży", albo "Baby blues" () - też thriller

Ale chyba dupa zbita, bo Młody się obudził i marudzi; wykąpaliśmy Go,w międzyczasie znów poulewał (kurde, są dni, kiedy Mu się nie zdarza, albo takie, jak dziś...). Teraz leży w łózeczku i się wierci, popłakuje, bo coś przechodzi przez jelitka, momentami ogląda nową książeczkę (czyli zawiesza się na jelonku ), dziś dostał od Babci

Ale na film zaraz za późno będzie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości