|
|
#3991 | ||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Cytat:
2.oo , podzifiam ![]() Cytat:
2. spora część tych , którzy trafiają do onkologa za późno żeby im pomóc , nie idzie do lekarza bo wierzy w alternatywne metody leczenia , albo że jeżeli będzie wierzyć , że wyzdrowieje , to wyzdrowieje . Owszem zdarzają się pojedyncze przypadki samowyleczeń , ale procentowo to jest ułamek promila . Co do pierwszeństwa układu krążenia - nie będe się kłócić , obie przyczyny sa powodem najwiekszej liczby zgonów , ale mechanizmy tych chorób są zupełnie inne . Niektórych nowotworów można uniknąc odpowiednim postępowaniem - np.raków wywołanych paleniem papierosów czy raka szyjki macicy , wywoływanego wirusem , ale większość jest spowodowana albo dziedzicznym genem albo miescową niedziedziczącą się mutacją genu i nic nie można zrobić w takim wypadku . 3. Ty mówisz z pozycji osoby z zewnątrz , niesiedzącej w medycynie , ja mówię z pozycji osoby znającej patomechanizmy chorób i mającej ileśtam lat praktycznego doświadczenia z różnymi rzeczami , więc rozziew naszego pojmowania różnych zjawisk jest w istocie spory i przychylam się do Twojego zdania ![]() Natomiast wracając jeszcze do Angeliny - myślę że podjęła taką decyzje na podstawie własnych doświadczeń , wiedząc jak się na raka piersi umiera i nie chcąc swoich dzieci pozbawiać matki . No i chcąc żyć . Gdyby nie zrobiła sobie profilaktycznej mastektomii , chroniącej przed zachorowaniem na raka sutka w 100% , w razie choroby i tak mastektomię by wykonano , tylko że nie oszczędzającą , ograniczającą się do samego gruczołu , a usunięto by również węzły chłonne , co daje powikłanie w postaci obrzęków i zaburzeń krążenia w rękach , często prowadzące do dużego upośledzenia funkcjonowania , bo ręce się robia niesprawne , potrzebna jest stała rehabilitacja . Do tego chemia i życie na bombie zegarowej , kiedy będzie nawrót choroby - o ile uda się uzyskać remisję . Więc ja się jej wcale nie dziwię , że wolała tego wszystkiego uniknąć , ino jest to moja prywatna opinia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zeszłym roku przy mnie ubili na schodach od mieszkania takiego potfora ![]() Esculapki u nas nie występują , no i bym poznala trupka. Brzydza mnie i przerażają żmije, węże i takie tamy, ale w mysl zasady poznaj swojego wroga czy jakoś tak ![]() Mam opanowane mniej więcej ![]() Gniewosze też nie ta okolica, chociaż pewna nie jestem...musialabym kuzyna dopytać, on ma wszystkie żyjątka dzikie w malym palcu... Padalce jak byłam mała tato mi przynosił ,żeby pokazać jak wyglada nieprawdziwa żmija , urocze są I nawet dotykalam ![]() Moze faktycznie jakiś egzotyk to byl...no ale caly czarny? Jak zaskroniec? 2. No i właśnie dlatego rozumiem ludzi....Narazie jeszcze w okolicy żmijowej nie było ukąszeń, ale w zeszłym roku żmija ugryzła kilka kilometrów dalej 7 letnia dziewczynkę. W szpitalu nie było surowicy, troche sie nacieirpiała... U rodzicow koleżanki jak ktoś chce pooglądać to nie ma problemu..w lato i jesienią wylegują sie centralnie na podwórku... No i boje sie o moje koty i psisko...psisko waży ponad 40 kg, więc by sie ogarnęlo chyba ( wolałabym sie nie przekonać ), ale koty to mam wątpliwości czy by przeżyły... Zabić sama bym nie zaila, mi nawet myszy jest szkoda bo mają takie ladne pyszczki i strasznie sie boją takiego kociego oprawcy......jak widzę,że którys kocur dopadł, to zabieram oprawcę i do domu, a myszka ucieka... Edit. Ten Esculapek to nie jestem pewna czy dwa lata temu nie buszowal pod garażem mojej koleżanki..aż poszukam fotki , bo gdzies mialam na kompie..tylko nie wiem czy nie wywaliłam..przeżył, pobiegł sobie gdzieś ;-) Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-05-20 o 18:29 |
|
|
|
|
#3995 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
znad choróbska
![]() zaraz zacznę połykać żyletki ![]() zakupiłam dziś maxi, czerwoną i wciąż myślę czy nie wymienić jej jutro na czarną ![]() przymierzyłam chyba z 20 w różnych sklepach i ta była jedyna nie pogrubiająca i dostatecznie długa
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2013-05-20 o 20:55 |
|||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
może jutro fotnę, bo dziś nie wstanę z łóżka
![]() próbowałam znaleźć w sieciuni, ale tylko się zdołowałam, że tam takie pikne, a moja taka se
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
robię ostatnio ćwiczenia na zgrabny tyłek:
stanąć przodem do ściany, oprzeć się wygodnie rękami o ścianę, podnosić na przemian nogi do tyłu, najdalej jak się da. I tak cały czas powtarzać, aż zacznie doopa boleć (ja robię ok. 200 razy). Jak się zrobi za lekko, to utrudniać- podnieść nogę i potrzymać ze 3 sekundy albo ćwiczyć w glanach itp. Powtarzać 3 razy w tygodniu. Robię od tygodnia i facet twierdzi, że widzi różnicę i mi się tyłeczek fajniejszy zrobił
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jęsli Cię to pocieszy to za tydzień przejdzie..mnie tyle trzymalo... 2. Nie wymieniaj. Napewno świetnie w niej wyglądasz. Klikłam jednak Tient Rose ![]() Teraz waham się czy Tient beige czy dragonowe bo tez fajne chyba
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ale chcę jeszcze szarą, taką brudną, ale były tylko na brzdko-brązowych gumach no i tą lejącą z primarka też bym przytuliła jednak długo będzie ta moda na nie trwać? ![]() teraz mi potrzebny płaski obów do niej, balerinki jasne oblecą, bo ich prawie nie widać, ale to nie to z wysokich mam czarne sandały na platformie, takie lżejsze gladiatorki ![]() 3. gratuluję ![]() mam nadzieję, że będziesz zadowolona
|
|
#4002 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Natomiast co do badań - żeby je uznać za wiarygodne , trzeba je przeprowadzać w ściśle określony sposób na dostatecznie dużej populacji odpowiednio wyselekcjonowanej , w ośrodku dysponującym możliwościami prowadzenia takich badań i możliwościami obiektywnych pomiarów wyników . Nie jest to taka prosta sprawa jakby się wydawało jeżeli chce się rzeczywiście zrobić badanie obiektywnie i rzetelnie i wiarygodnie . Ale dość o tym ponieważ jak poprzednio ![]() Spaliłam sobie plecy na czerwono i piekąco wczoraj , znaczy wczoraj na czerwono , a piekąco dopiero dziś
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2013-05-20 o 21:24 |
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znacie kolor grynszpanowy? ![]() bo ja zrobiłam tak:
|
|
#4004 |
|
To ja :)
|
Fajne mi małż foty pyka?? Zaczynam się martwić, że tylko tak może na mnie paczeć
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za aparat, jakich obiektywów używasz?
|
|
#4006 |
|
|
Nikon D80, obiektyw Nikkor 28-105 mm 1;3,5-4,5 D a długi jakiś tak stary, że prawie jak węgiel, też Nikkor 70-300 mm, jeszcze bez stabilizacji na dodatek... Cały sprzęt stary, ale i tak mądrzejszy ode mnie
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, nie przewidywałam, że zachce mi się wyjść poza kitowe szkło nie miałam wielkich wymagań i oczekiwań ![]() ale na imprezie dość boleśnie odczułam różnicę
|
|
#4008 | |
|
|
Cytat:
![]() Mi się marzy rybie oko i dla równowagi coś długiego, ale jasnego... I wygrana w Lotto. I pokój na świecie
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja chciałam, kurna, skromnie
|
|
#4010 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
znad bólu mięśni
i chyba też ścięgien stretching i joga po 3 weekendach przerwy to zło... ciekawe, że ból wylazł po jakichś 20 godzinach, nie od razu rano po wstaniu następnego dnia a po południu ![]() to już tak na zupełnie zupełny koniec myślę, że różnica w naszym podejściu jest raczej filozoficzna - wydaje mi się, że Ty wychodzisz z założenia, że wiedza i doświadczenie to wszystko (zatem a contrario brak tychże u mnie powoduje, że nie jestem równorzędnym partnerem w dyskusji), ja zaś - nie negując wagi wiedzy i doświadczenia u Ciebie - uważam, że nie da się przy tym niestety uniknąć indoktrynacji, co nie pozwala wyjść poza pewne ramy czy tzw. tunele rzeczywistości (ba, nie pozwala ich nawet dostrzec)więc siłą rzeczy tego nie przeskoczymy i Cytat:
grynszpan to jakaś roślina zdaje się? więc pewnie zielony ![]() Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-05-21 o 05:56 |
||
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
1 Dluuugo, bierz ![]() 2. Ja Noszę do długich na platformie 3. Na pewno będę ![]() Nie znacie, ale ciekawość mnie zżera ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na FB widziałam że były foty również od przodu, więc bym się jednak nie martwiła ![]() Spaaaać
|
|||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
znad lurowatej kawy, zagrypienia i ogólnego zadżumienia
![]() patyna/korozja na miedzi ![]() jest też jakiś grzyb o tym przydomku tak, śliczny zielono-niebieski Cytat:
2. taki ![]() na hasło "kolor grynszpanowy" chuop odesłał linka do strony z oceanem ja: tak, właśnie taki! T: musimy zdecydować gdzie będziemy nocować ![]() 3.
|
|
#4014 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie poszłam dziś na jogę, nie musiałam wstawać o 5, w związku z czym od 5:30 co chwila mnie coś budziło... A miałam się wyspać porządnie, bo dziś Spadkobiercy i pewnie do chaty wrócę grubo po północy...
|
|
#4016 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos ubijania żmij trzeba tez uważać bo są pod ochroną i jakiś Grinpis może sie rzucać. No fakt eskulapki to tylko ścisłe południe ale kto wie czy jakiś "Jaś wędrowniczek" się nie trafił. Gniewosze widziałam w rożnych rejonach. Ale jesli wcześniej w okolicy nie występował to pewnie nie on. Co do węży ogólnie. To nie są moi wrogowie Ja uwielbiam wszelkie gady, a węże do tego stopnia ze kiedyś chciałam zostać herpetologiem.Co do samego węża u widzianego. Rożne sie trafiają przypadki. Jeżeli teren jest niedaleko torów przez które przejeżdżają "wschodnie" pociągi to ja wiem ze można sie spodziewać wszystkiego (mnie zmroziło jak znajomy opowiedział ze był wezwany na podwarszawską działkę by złapać tam "kobrę" - która okazała się zaskrońcem indyjskim). 2. Ja rozumiem strach i działanie ludzi. Sporo osób jest od dziecka uczona ze węże są fuj, zimne śliskie itp. Nikt nie edukuje ze żmije są jadowite ale nie śmiertelnie (jak się nie jest uczulonym na jad lub surowicę). Ja na sama myśl ze musiałabym coś zrobić jakiemuś zwierzowi mam gęsią skórkę (komary i muchy się nie liczą dla tych jestem nie litościwa). Ale niestety karmiłam węża myszkami (coś ta moja bestia musiała jeść a nie była nauczona na padlinę). W podsumowaniu: jednak chyba wole myśleć ze to była melenistyczna żmija niż Esculapek. ![]() Cytat:
ja zostawiłabym czerwoną, teraz prawie wszyscy maja czarne wiec czerwona bedzie bardziej oryginalna, to fajnie, ja dotąd nie znalazłam niepogrubiającej (ale ja nie jestem szczupła wiec wiem ze taki modem mnie dodatkowo pogrubi) Cytat:
Na mnie działa okład z wewnętrznej strony skórki bananowej ![]() Cytat:
![]() Ba, a jak mnie musi postrzegac moj skoro mam fotki albo przy jedzeniu albo w jakiś głupich pozach i z durnymi minami? Cytat:
no i oczywiście pokoj na świecie ![]() Cytat:
Zawsze to tak działa ze dopiero po kilku godzinach ma sie "zakwasy" Jak by wyskakiwały od razu to by nie dało sie porządnie poćwiczyć ----------- Fitam z nad cherbaty i porannego dobrego humoru
|
|
#4017 | |||
|
Panaroja
|
i ![]() 1. 2. ![]() Cytat:
Cytat:
2.to na taki już zupełny zupełny koniec pewnie trochę racji masz , aczkolwiek jestem daleka od twierdzenia , że wiedza i doświadczenie to wszystko , bo należy zawsze brać pod uwagę nowe możliwości , ale z kolei wiedza i doświadczenie pozwalają często ocenić , który tunel jest ślepy i donikąd nie prowadzi ![]() i też 3.otóż to , i jakąż będę mieć piękną nową skórę jak stara mi zejdzie - jak wonż ![]() 1. 2. Cytat:
posmarowałam się czymśtam ![]() 2.mnie teeeeeż ![]() 3.ponownie ![]() ideu pracować
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
yyy, to cos dla szpanerów?
|
#4019 |
|
Mother of Cats
|
Macham znad kawy, deszczu i nowych ząbków
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kokos Zazdraszczam bo mnie właśnie jeden zaczął boleć ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

.

i