|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Znajoma mojego męża kilka dni temu powiedziała, że przez kolegę przyśle nam cichy dla synka( bo kolega jechał do Poznania), TŻ właśnie wrócił od tego kolegi z ciuchami.
Byłam pewna, że to będzie tak z 20-30 ciuszków maks, a on mi przytachał 1 wielki karton i 2 wory 60 litrowe ![]() Jestem w szoku i nie wiem gdzie to schowam. Jakbym wiedziała to bym nic nie kupowała Kijance. Jednego jestem pewna, będzie mnóstwo rzeczy, których Daruś nie założy nawet raz. Nie mam wyjścia, koniecznie musimy się postarać w przeciągu roku o drugie dziecko ![]()
#3033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jako że już nawet materac kupiłam, to będę mogła niedługo rodzić ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() spadam spać. dobranoc wszystkim!
![]() |
#3034 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd niby mamy wiedzieć czy powinnyśmy mieć usg czy co.. to lekarze się znają i oni powinni się nami zająć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() miłe zaskoczenie, nic tylko się cieszyć ![]() szkoda, że nam nikt nie chce sprawić takiej niespodzianki ![]() cały czas się zastanawiam czy starczy mi ubranek.. czy nie dokupić jeszcze tych najmniejszych... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zadomowienie
|
Nie mogę nadrabiać, nie mogę sie ogarnąć nie mam siły
![]() ![]() Mam nadzieję, ze u Was z samopoczuciem lepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() poruszałyście temat butelek i smoczków - ja po każdym karmieniu myje butelkę i wrzucam do garnuszka i gotuje tak do wrzenia - jak mam czas. jak nie mam - zazwyczaj w nocy - to tylko przelewam wrzątkiem, czasem tylko przegotowaną wodą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby coś się rozwinęło ![]() ------------ film rzeczywiście fajny, mąż oczywiście usnął... Tośka dziś nie wygonimy z brzucha ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
#3038 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie prałyście ochraniacze na łóżeczko? bo ja uprałam i sie ten tylni skurczył teraz musze zamówić nowy i nie wiem czy go znowu prać???czywystarczy np wyprasować???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3040 |
Rozeznanie
|
a prałaś w pralce czy ręcznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
W pralce w 30 stopniach i na mocnym wirowaniu poźniej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Ja prałam, w temperaturze jak na metce, jakiejś niskiej 40 albo 30 stopni, nie skurczył się, tylko mocno pomiął, wiec go wyprasowałam, ale nie jest taki gładki jak nowy.. prałam po to by mniej chemicznie pachniał, ale w sumie dziecko nie będzie na tym skórka w skórkę leżeć wiec raczej uczulenia nie dostanie od niego więc "przymusu" prania raczej nie ma.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś jeszcze nie śpi oprócz mnie?
Karola zjadła o 1 100ml, od razu jej robiłam 30ml bo dalej była głodna. Myślałam że pojdzie spać, ale gdzie tam. Zaczął ją bolec brzuszek więc był płacz. O 2 znów głodna to zjadła 30ml, ale dalej płacz. Chwilę się uspokoiła i znów głodna. Zrobilam jej kolejne 30 i modlę sie żeby w końcu zasnęła bo już nie mam sił. Znów sie naje i będzie płacz o brzuszek. Dajecie jakieś herbatki na gazy? Help, ja chcę w końcu spać ![]() ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- Czy ktoś jeszcze nie śpi oprócz mnie? Karola zjadła o 1 100ml, od razu jej robiłam 30ml bo dalej była głodna. Myślałam że pojdzie spać, ale gdzie tam. Zaczął ją bolec brzuszek więc był płacz. O 2 znów głodna to zjadła 30ml, ale dalej płacz. Chwilę się uspokoiła i znów głodna. Zrobilam jej kolejne 30 i modlę sie żeby w końcu zasnęła bo już nie mam sił. Znów sie naje i będzie płacz o brzuszek. Dajecie jakieś herbatki na gazy? Help, ja chcę w końcu spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---- Cześć ![]() od północy męczą mnie skurcze... od 2:30 (chyba, bo przysypiałam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- mój mąż jest świetny ![]() budzę go i mówię: - nie idziesz do pracy - idę, idę! - ale ja mam skurcze od północy - jakie skurcze?? - ☠☠☠☠a łydek ![]() - no to mogę iść do pracy ![]() ![]() zanim zajarzył o czym mówię to minęła dość długa chwila ![]() ![]() jestem kiepska w liczeniu skurczy, zapominam o której był ostatni, chyba muszę sobie zapisywać ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- ale jeśli to się rozejdzie po kościach to się zdenerwuję i to bardzo! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Hejo z rana. Wyprawiam młodego do szkoły a potem do labka na pobranie krwi. No o ile skierowanie odnajde w mej torebce bo przesiałam
![]() Justi jak tam rodzisz???? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Mam nadzieję
![]() ![]() ![]() Czekamy i gramy w domino na kurniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() maarchewka to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() i ![]() ![]()
![]() |
#3048 | |
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kochana trzymam kciuki.. ![]() ![]() za łatwy i szybki poród..niech się dzieje!!! hej hej..jestem po kilku dniach zadumy.. podczytałam tylko troszkę... i wiem że kilka mam ujawniło że już porodziły... gratuluje więc z całego serca ![]() ![]() no i XAL kochana..jaka niespodzianka...Gratuluję kochana ..i życzę szybkiego powrotu do sił.. ![]() ![]() ![]() ![]() trochę poczytam głębiej bo powiem szczerze ze tylko pobieżnie przeleciała... ![]() Ja po chwilach .. przemyśleń stwierdziłam ze pakuję torbę od A do Z..i tak też uczyniłam..co prawda w łóżeczku wszystko leży poukładane i torba też ale jest kupione i przygotowane wszystko ![]() wielkie zakupy na przyjście Gabrielka..bagatelka straciłam wczoraj 4,5 godziny w sklepach i aptekach i 600 zł ![]() ale szczęśliwa jestem ze jest wszystko co by mały potzrebował... dziewczyny kochane moje...z całego serca dziękuję Wam za miłe słowa kierowane do mojej osoby ![]() za troskę ..za pocieszenia...za to że poczułam się dużo lepiej ![]() jeśli chce się urodzic wcześniej to niech się rodzi.. chociaż powiem ze trochę lepiej brzuch mniej się napina..mniej boli..wyciszył się...mama z babcią przyjadą pod koniec tygodnia...wiec będe tylko odpoczywac.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuu trzymam kciuki by zechciał wyjść!!! Za nami ciężka noc i o ile mała nie spała tak od 20 do 24 nie mogła się najeść. Tak jadła, że się krztusiła czy to cycem czy butelką a ja zasypiałam. I jeszcze w nocy jak ją karmiłam to z drugiego ściągałam i TŻ wszystko wylał bo zapomniał, że postawił mi na łóżku i jak mnie dopadło tak się nie odzywałam nic. Przytulił mnie, przeprosił a ja we łzach zasnęłam...Bo to normalnie dla mnie jak złoto to mleko.
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Karolina schowaj dumę do kieszeni, jeśli Ci się tęskni
![]() Justi rodzi?? ![]() ![]() ![]() ![]() ada maluszek myślę, że sam będzie wiedział, kiedy wyjść. I na pewno będzie dobrze!! Owszem, może byc mniejszy, ale najwazniejsze, żeby był zdrowy ![]() hump mi do szpitala zostało chyba do dokupienia tylko szare mydło i spytam dziś położnej, czy trzeba lewatywę ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Sharp biedna Karolcia ![]()
#3052 |
Wtajemniczenie
|
Justi to powodzenia
![]() ja z rana zaczęłam meczyć moje sutki, oczywiście skurcze były coraz to mocniejsze co 6-7 min, ale wszystko się wyciszyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny ![]() ile to może potrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Wtajemniczenie
|
a bolesne masz te skurcze? ile trwają sekund?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
bolesne od początku, nie wiem co to bezbolesne, nie miałam takich w ogóle... trwają około 30-45sekund
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() justi- oby szybko się rozkręciło ! 3mam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Wtajemniczenie
|
weź ciepły prysznic, dość długi jak nie miną to smigaj na IP :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
już rano byłam pod prysznicem i złapał mnie skurcz, jak wyszłam to znów od razu ale nic nie przyspieszyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
pomasuj sutki, to też powinno zwiększyć skurcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przyjechali ten jeden raz, to oczywiście byli bardzo szczęśliwi, ale musiałam im zorganizować bilety na pociąg. mieli przygodę, bo z przesiadką ![]() ale ogólnie rozumiem ich... to jest jednak 700km no i obczyzna ![]() ![]() ja wprawdzie mojego ochraniacza do przystawki nie prałam (wczoraj wyjęłam go dopiero do wietrzenia), ale jak bym prała, to bym go wrzuciła do pralki na program ręczny tylko. to jest na 30 stopni, bez jakiegoś mocnego szarpania i wirowania. w ten sposób prałam "środek" wózka i pokrowiec fotelika samochodowego. Cytat:
Cytat:
![]() no, w końcu mam dreszczowca!!! ciekawe, co takiego jeszcze wyczytam... nadrabiam dalej!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- widzę, że akcja u Justi się trzyma ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.