Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 08:30   #4531
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Przeczytałam skład chleba - mąkażytnia, drożdże, woda, sól.

Może właśnie jabłka?? Ale jem je od samego porodu. OK. Odstawiamy jabłka. Sok jabłkowy też. Zostaję przy chlebie.

Ale myślicie, że czekać do czwartku na wizytę? Czy kupic jakieś emolium???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:33   #4532
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

U nas od rana piękne słońce. Jedziemy dzisiaj to księdza załatwiać chrzest- tylko u nas taka sytuacja, że czuje, że nas pogoni i powie, że dziecka nie ochrzci....

wiecie co, Julka ostatnio ma jakąś faze na tarcie oczek- Wasze dzieciaki też tak robią.? Boje sie, że coś jej jest, że coś ją podrażnia.... Nie robi tego co prawda ciągle, ale jak sobie przypomni to później jest na buzi cała podrapana...

fewcia, my ostatnio miałyśmy właśnie coś podonego na łokciach (pisałam tutaj)- jakos narazie zbladło, ale obserwuję. Smarowałam kremem oilatum i nivea sos

Lady, widziałam, że pisałaś, że mały nie przekręca sie z brzuszka na plecki- moja też ani śni.... nie wiem czy kiedys sie nauczy

aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że Julka kompletnie odrzuciła smoczek. nie chce w ogóle... więc chyba już go schowam i sie pożegna z nim na dobre

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-21 o 08:35
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:34   #4533
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Przeczytałam skład chleba - mąkażytnia, drożdże, woda, sól.

Może właśnie jabłka?? Ale jem je od samego porodu. OK. Odstawiamy jabłka. Sok jabłkowy też. Zostaję przy chlebie.

Ale myślicie, że czekać do czwartku na wizytę? Czy kupic jakieś emolium???
Kup, to akurat na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ona ma tylko wysypkę na policzkach czy na ciałku jakieś suche miejsca też?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:37   #4534
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

U nas od rana piękne słońce. Jedziemy dzisiaj to księdza załatwiać chrzest- tylko u nas taka sytuacja, że czuje, że nas pogoni i powie, że dziecka nie ochrzci....

wiecie co, Julka ostatnio ma jakąś faze na tarcie oczek- Wasze dzieciaki też tak robią.? Boje sie, że coś jej jest, że coś ją podrażnia.... Nie robi tego co prawda ciągle, ale jak sobie przypomni to później jest na buzi cała podrapana...

fewcia, my ostatnio miałyśmy właśnie coś podonego na łokciach (pisałam tutaj)- jakos narazie zbladło, ale obserwuję. Smarowałam kremem oilatum i nivea sos

Lady, widziałam, że pisałaś, że mały nie przekręca sie z brzuszka na plecki- moja też ani śni.... nie wiem czy kiedys sie nauczy

aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że Julka kompletnie odrzuciła smoczek. nie chce w ogóle... więc chyba już go schowam i sie pożegna z nim na dobre
A czemu ma Wam nie ochrzcić małej?

Tak, moja też trze oczka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:38   #4535
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Pstryniu, szalona!

My wlasnie tutaj tak mamy, cale mieszkanie w odcieniach brzoskwiniowych i dostaje na leb
Boje sie takich mega odwaznych kolorow wiec stawiam tylko na akcenty, mam nadzieje, ze bedzie oki
A wieeeeesz.... Zanim w ogole dojdzie do tego, ze sie tam wprowadzimy to kupa czasu minie....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:38   #4536
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A czemu ma Wam nie ochrzcić małej?

Tak, moja też trze oczka
tak myśle, że nie zechce. Bo mój mąż jest niewierzący i nie mamy kościelnego.

o to może to taki okres z tymi oczkami.

Stary 2013-05-21, 08:40   #4537
sylwietta1988
Zakorzenienie

Przyłapałam sie na tym, że jak mały spi to chociaz właczony ma tv, zeby nie było kompletnej ciszy to ja postępuje w mysl piosenki "stary niedzwiedz mocno spi"- zwlaszcza jesli chodzi o "na palcach chodzimy"

Ewik, ten rozprysk to tylko po tatusiu moze miec
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:41   #4538
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli można to sprawdzić tylko metodą eliminacji??

Ok. To nabiału już nie jem jakiś dłuższy czas. Może chleb...? Bo wcześniej jadłam tylko ciemny, a od jakiś 3tyg jasny. Może to być wina chleba? Ewentualnie te nieszczęsne pomidory...
Igorek po sosie pomidorowym też raz dostał takich plam ale po 2 dniach zeszło.
Stary 2013-05-21, 08:42   #4539
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj tez trze, ale zazwyczaj tylko jak jest spiacy.

Wasze dzieciaczki tez nagle chca spac na boczku??? moj od wczoraj, odkad zaczal sie gibac z pleckow na brzusiek, spi, lezy, spedza czas na boczku - to dopsz???

Ooo.... Wlasnie oczy mu uciekly na drzemeczke, wiec ja zmykam tez pospac
Oczywiscie - na boczku.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:42   #4540
mitabe
Rozeznanie

Patrzcie co mój galgan wyprawia. Wyszłam po czystą poszefkevna poduche a on wyjść z lozeczka próbuje. Myślałam, że zawału dostanę, dzisiaj opuszczamy poziom

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:42   #4541
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Przyłapałam sie na tym, że jak mały spi to chociaz właczony ma tv, zeby nie było kompletnej ciszy to ja postępuje w mysl piosenki "stary niedzwiedz mocno spi"- zwlaszcza jesli chodzi o "na palcach chodzimy"

Ewik, ten rozprysk to tylko po tatusiu moze miec
no co Ty, u nas jak mała spi w dzien to tv gra, ja czasami tłukne jakimś garem czy coś, okno otwarte- słychać jak się samochody tłuką i nic sie nie dzieje

Stary 2013-05-21, 08:46   #4542
ILLUSION
Wtajemniczenie

Black
Stary 2013-05-21, 08:46   #4543
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Kup, to akurat na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ona ma tylko wysypkę na policzkach czy na ciałku jakieś suche miejsca też?
Nie, tylko na policzku.

Moja też trze oczka. Mam wrażenie czasem że zaraz je sobie wydłubie
Stary 2013-05-21, 08:47   #4544
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no co Ty, u nas jak mała spi w dzien to tv gra, ja czasami tłukne jakimś garem czy coś, okno otwarte- słychać jak się samochody tłuką i nic sie nie dzieje
ale to tylko ja sie zachowuje tak cicho, nie wiem czemu obok jest budowa- masakrycznie glosno: młotki, wiertarki, piły, pokrzykiwania- okno otwarte a on kima

LADY- w dd tvn reportaz Dizajn made in Poland, jest stronka taka na fejsbuczku, tam dopiero inspiracje mozna znalezc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:49   #4545
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to tylko ja sie zachowuje tak cicho, nie wiem czemu obok jest budowa- masakrycznie glosno: młotki, wiertarki, piły, pokrzykiwania- okno otwarte a on kima

LADY- w dd tvn reportaz Dizajn made in Poland, jest stronka taka na fejsbuczku, tam dopiero inspiracje mozna znalezc

hahaha Lady nie zastanawiaj sie stawiaj mebloscianke- po co sie nad kolorem scian zastanawiasz:haha ha:

Stary 2013-05-21, 08:52   #4546
Kija80
Zadomowienie

sylwietta w Grzesiowym przedszkolu zasadniczo też malują kwiatki i serduszka, trzy pozostałe dziewczynki przy stoliku tak właśnie robiły Tym większy był kontrast jak ta czwarta zaczęła malować genitalia kolegi i jeszcze je stosownie podpisała imieniem i nazwiskiem żeby już na pewno nie było wątpliwości Tylko gdzie ona widziała jak on jest zbudowany, sikał przy niej czy co? Bo to były genitalia sikające, narysowała też stosowny strumyczek

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Wasze dzieciaczki tez nagle chca spac na boczku??? moj od wczoraj, odkad zaczal sie gibac z pleckow na brzusiek, spi, lezy, spedza czas na boczku - to dopsz???

Moja tak robi przy czym upodobała sobie lewy boczek
Stary 2013-05-21, 08:53   #4547
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pierwsza jestem Dziś pobudka o 5 Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa
Nagrywaj go koniecznie, bo nie uwierzy co wyprawiał
Cytat:
Dziewczyny moja Blanka ma jakiś fetysz Jak jej pupcię smarujemy to jest niepohamowana radość!
Nieźle
Cytat:

Ok. To nabiału już nie jem jakiś dłuższy czas. Może chleb...? Bo wcześniej jadłam tylko ciemny, a od jakiś 3tyg jasny. Może to być wina chleba? Ewentualnie te nieszczęsne pomidory...
Pomidory bardzo mocno uczulają.

U nas w mieszkaniu też tylko kolory na ścianach. Razem z TŻtem wychodzimy z założenia, że jak już malować, płacić za farbę to na fullkolor Pokoje mamy: limonka, czerwień tabasko i fuksję, przedpokój świeża trawa W lato zmieniamy kolor w swoim pokoju i nie wiem

Hmm sama nie wiem czy się u nas przyjął oball
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 08:55   #4548
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Nie, tylko na policzku.

Moja też trze oczka. Mam wrażenie czasem że zaraz je sobie wydłubie
No to pewnie jakaś zwykła pokarmówka. Ewentualnie alergia kontaktowa na coś do czego przyłożyła policzek.
Zwykła w sensie niekoniecznie aż skaza

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-05-21 o 08:56
Stary 2013-05-21, 08:59   #4549
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
sylwietta w Grzesiowym przedszkolu zasadniczo też malują kwiatki i serduszka, trzy pozostałe dziewczynki przy stoliku tak właśnie robiły Tym większy był kontrast jak ta czwarta zaczęła malować genitalia kolegi i jeszcze je stosownie podpisała imieniem i nazwiskiem żeby już na pewno nie było wątpliwości Tylko gdzie ona widziała jak on jest zbudowany, sikał przy niej czy co? Bo to były genitalia sikające, narysowała też stosowny strumyczek

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Dziękuję Kochane za wszelkie odpowiedzi, co ja bym bez Was zrobiła

U nas oball chyba jeszcze bardzo nie interesuje. może Mała jest na mała? Niby patrzy, bo to żywe kolory, ale nie bawi się.
Stary 2013-05-21, 09:00   #4550
Kija80
Zadomowienie

Black spełnienia marzeń i wszystkiego naj
Stary 2013-05-21, 09:04   #4551
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

nagraj
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nagrywaj go koniecznie, bo nie uwierzy co wyprawiał
Niestety nie zdążyłam bo bateria w aparacie rozładowana była a nie wpadłam na to żeby chociaż telefonem nagrać Może jeszcze mi się uda
Stary 2013-05-21, 09:04   #4552
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aaa no i bylam dzisiaj na kontroli w czwartek mamy 4 miesiace - synek wazy 6850g i ma 69 cm wzrostu no i ogolnie wszystko ok
super
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Nancy pytałaś jak Amelka, więc hmm podaje jej to mm raz/dwa razy dziennie, i chyba nie widze poprawy, qpe dwa razy tylko i raz taka w sumie niezłą, z niewielką iloscia sluzu, ale druga byla juz rzadka... i barrrrrrrrrrrrrrdzo smierdząca! no i teraz od 2ch dni zastój...
no i jak nie odciągam 1 fazy to baczki bolące.. a jak odciagne to jest ok. W srode usg brzuszka, martwie się, boje się ze coś wyjdzie zlego..
jak nasz jadł tylko mm to były strasznie śmierdzące kupska
Cytat:
Są może jakieś spotkania dla Anonimowych Zakupoholików Dziecięcej Odzieży Używanej?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Sam byl chyba przestraszony, bo oczy mial nie jak 5, ale jak 100zl

Tez tak myslalam

Te pokoje to calkiem fajna sprawa

Uff, w koncu chwilka dla siebie i czas m.in. na dokonczenie obiadu
ja wczoraj moich mężczyzn wysłałam na spacer a ja latałam ze ścierą, prałam, prasowałam a i tak nie zdążyłam zanim wrócili
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
teraz zdradzcie mi jak to sie robi ze dzieci tyle spia w dzień
dołączam się do pytania
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Tak chyba nie dane nam bedzie przesypiac nocy ani odpoczywac w dzień juz wiem czemu mam taki ☠☠☠☠☠☠☠nik w domu jak Julek spi to staram sie choc zdazyc zjesc a porzadki w lesie
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A mi zdradzcie to i to, o!!
mi też mi też
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Na pewno są, będziemy Cię wspierać. "Cześć, jestem Anna i jestem lumpexoholiczką. Nie chodzę od 2 dni (bo pada)"

Niezły avatar

Cytat:
LAURKO- tez jestem sfochowana na maksa, wczoraj tak sie sciełam z małżonem, ze na cały dzien do rodziców wybyłam. W połowie gotowaia obiadu spakowałam torbe małemu i wio, a gada zostawiłam bez jedzenia, niech spada, nie zasłużył. Wróciłam po 20 dopiero, mały zasnął w aucie, darowałam sobie jego kąpiel, a szanowny pan małzonek podpity pochrapywał przed tv, ale sie wsciekłam dzis tez sie nie odzywałam do niego, teraz wlasnie z pracy wrócił, pójde spac bez jednego słowa. A o co? o chrzestnego nie odpuszcze. Ale pasowałoby wreszcie do ksiedza isc, zaklepac bo chcemy 9 czerwca i przeciez trzeba gosci zaprosic, a tu d.u.p.a
dla męża
Cytat:
Ale mi dzisiaj szczęka opadla Poszłam do przedszkola po Grześka. Czekając aż się skończy bawić patrzyłam sobie jak dziewczynki rysują przy stoliku. No i siedziała najbliżej mnie taka blondyneczka, jedna z najładniejszych w grupie, taki aniołeczek z loczkami i rumianymi policzkami. Kojarzę dziewczynkę, grzeczna spokojna mała, bardzo fajni rodzice. Coś tam sobie pisała na kartce więc się zaczęłam przyglądać a tam napis - pisownia oryginalna - DUPA ŚURAK i imię i nazwisko kolegi z grupy. Po czym mała narysowała męskie przyrodzenie, nawet jej to dość dobrze wyszło No i teraz się zastanawiam czy moja Ania za te 5 lat też mi będzie wywijać takie numery...
omg niezłe

Bokeh gratuluję umowy
laurka ja myślę, że to nic poważnego tylko zanieczyszczenie ale mogę się mylić w końcu nie jestem lekarzem napisz jak będziesz po lekarzu
fewciu a jesz drób? może ta zmiana to od kurczaka?

ja już nie ogarniam mojego dziecięcia, w dzień spać nie chciał wcale, za to od 16 do 20 to prawie cały czas przespał, najpierw w łóżeczku, potem w wózku. Za to w nocy zjadł i szczęśliwy chce się bawić, uśmiecha się, gaduli coś... ehhh...
ahaaa i ja nie mam oballa, ja mam daleko do biedrony a mąż wrócił do domu późno i nie chciałam go już ciągać po sklepach, zresztą o 18 nie byłoby pewnie szans na cokolwiek

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-05-21 o 09:06
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:10   #4553
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też! Nawijko nasze dzieci chyba nie zamierzają być grzeczne i spać. Dzisiaj znowu miała pobudki co godzinę,dwie. Ale widzę że mojej ten aparat przeszkadza. Bo chce się Przekrecic w nocy albo przeciągnąć i nie może bo unieruchomiona.
Już mam dosyć tego cholerstwa!
Musisz caly czas miec w glowie, ze to dla jej dobra
Pewnie, ze jej przeszkadza, na pewno jak zdejmiecie to poczuje olbrzyyymia ulge! Ale poki co musi tak byc...

Cytat:
U nas oball chyba jeszcze bardzo nie interesuje. może Mała jest na mała? Niby patrzy, bo to żywe kolory, ale nie bawi się.
Dokladnie to samo pisalam wczoraj. Kubus tez ma jeszcze w nosie oballa

Kurcze, dziewczyny, ja to chyba tylko dzieki Wam jestem jeszcze kp.
Kilka dni temu cudowania przy cycu minely (nie pisalam, zeby nie zapeszyc ), teraz wrecz rzuca sie na niego
Dziekuje za wsparcie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

nancy, u nas pelno oballi bylo (kupowalam o 18:30), zadnego zainteresowania...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:23   #4554
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolałam jednak wyeliminować przyczynę tych zmian niż szybko zaleczyć objawy skórne. Nawilżałam, nie zwykłym emolium a emolium - krem specjalny odstawiłam wszystko co może uczulać (czytałam nawet skład pieczywa przed zakupem i jadłam tylko wędlinę robioną przez teściów) i minęło jak alergenu już nie było w organiźmie. U nas na szczęście nie zauważyłam żeby go swędziało - ale fakt że był mały jeszcze (7 tygodni) i nie władał jeszcze świadomie rączkami więc się nie drapał.No ale na swędzenie są inne środki np. fenistil. Ja bałam się takiemu maleństwu aplikować sterydy tylko po to żeby szybciej wyglądał ładnie. U nas zeszło po 2 tygodniach a nie po 2 dniach .
przepraszam Cię bardzo, ja nie smarowałam dziecka po to że mi zależało na tym, żeby ładnie wyglądało, tylko, żeby mu ulżyć. i nie miałam takiego szczęścia jak ty, że mogłam sobie tylko na kp pozwolić, bo musieliśmy się dokarmiać i tu nam jeszcze pepti pomogło a ja eliminowałam z diety co mogłam i o czym wiedziałam, że złe przy skazie. A doszło i do tego że przy piersi się wściekał, bo moje ciepło drażniło mu policzek. I nie drapał się świadomie bo nad rękami nie panował tylko szastał głową na lewo i prawo. Buzię miał rozpaloną i widać było że cierpi. Więc nie - nie po to żeby sobie ładnie wyglądał. Lekarz zresztą mnie uprzedzał i zaznaczał żeby z tym nie przesadzać. Natomiast teraz jak coś zaczyna wyłazić to emolium sobie z tym bdb radzi.

Cytat:
No to pewnie jakaś zwykła pokarmówka. Ewentualnie alergia kontaktowa na coś do czego przyłożyła policzek.
Zwykła w sensie niekoniecznie aż skaza
też o tym jeszcze pomyślałam,jeśli to jeden policzuś, to może jakaś faktura materiału, Wasz proszek, perfumy, krem ?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Black - najlepszego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:26   #4555
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Patrzcie co mój galgan wyprawia. Wyszłam po czystą poszefkevna poduche a on wyjść z lozeczka próbuje. Myślałam, że zawału dostanę, dzisiaj opuszczamy poziom

Coś zdjęcie znikło więc jeszcze raz.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2013-05-21 o 09:27 Powód: Wre co jest!!!
Stary 2013-05-21, 09:30   #4556
mitabe
Rozeznanie

Jeszcze raz!!! Co jest!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (77,5 KB, 54 załadowań)

Stary 2013-05-21, 09:37   #4557
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Moja tak samo, jak skumała jak z plecków na brzuszek to ciągle chce spać na boku,tylko jak bąk pójdzie to się przebudza i od razu na brzuszek się przekręca i po spaniu.
Więc od dziś uskuteczniam spanie jednak na plecach, bo w nocy mi zasnąc nie mogła, a jak wzięłam nakarmiłam, położyłam na boczku to od razu zasnęła, no ale boję się, że się przekręci na brzuch a ja jej ni eusłyszę.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:37   #4558
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
o

co do umiejętnosci- młody w trakcie rozmów i piszczenia (ajc, moje uszy) zaczyna robic prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i wypluwa przy tym sline fajny ten mój dziec, tylko od dobrych dwóch tygodni budzi sie w nocy co dwie godziny, z zegarkiem w dupce a juz było tak pięknie- dwie pobudki na jedzonko były
o moja tez juz tak robi haha
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no ja znam parę osób, które dzień w dzień do wwa do work przyjeżdżają z rdm.
Btw. Deli, na jakiej uczelni studiujesz?

pamiętamy, ja już szczam po majtkach na samą myśl

w lumpie nie da sie zbankrutować
na Politechnice Radomskiej oj przepraszam, teraz juz Uniwesytecie Technologiczno-Humanistycznym
noo z Rdm to qpa ludzi jezdzi do pracy..

Cytat:

stawiam na pomidory

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przepraszam Cię bardzo, ja nie smarowałam dziecka po to że mi zależało na tym, żeby ładnie wyglądało, tylko, żeby mu ulżyć. i nie miałam takiego szczęścia jak ty, że mogłam sobie tylko na kp pozwolić, bo musieliśmy się dokarmiać i tu nam jeszcze pepti pomogło a ja eliminowałam z diety co mogłam i o czym wiedziałam, że złe przy skazie. A doszło i do tego że przy piersi się wściekał, bo moje ciepło drażniło mu policzek. I nie drapał się świadomie bo nad rękami nie panował tylko szastał głową na lewo i prawo. Buzię miał rozpaloną i widać było że cierpi. Więc nie - nie po to żeby sobie ładnie wyglądał. Lekarz zresztą mnie uprzedzał i zaznaczał żeby z tym nie przesadzać. Natomiast teraz jak coś zaczyna wyłazić to emolium sobie z tym bdb radzi.
Hmm ja tez dostalam masc ze sterydem, tylko ze tego sterydu to bylo mega malutko.. to byla masc robiona a + e i wlasnie ta znikoma ilosc sterydu, moja tak samo miala jak Twoja dzidzia, emoilent nie pomagał. Ale teraz jest ok

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:42   #4559
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam

znów wpadłam się tylko przywitać i lecę do tych moich notatek :ściana: jedno zaliczenie powinno być ok, już wczoraj skończyłam przerabiać materiał, nie powinno być źle

ale druuugieee! nic nie czaję tym bardziej, że nie byłam na ani jednych ćwiczeniach ani wykładzie, więc taka czarna magia jak dla mnie

widziałam, że jest mowa o wystroju wnętrz my mamy kuchnie "półotwartą" (nie wiem czy jest takie określenie, trochę kuchni widać, a trochę nie ) na salon, więc chciałam, żeby wszystko do siebie pasowało więc salon mam pomalowany w beżu, ooo przepraszam, w greckiej chałwie , na jednej ścianie mam tapetę, o taką: http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...9701,l869.html, a dodatki, w sensie meble, krzesła, schody, drzwi (bo widać drzwi do wszystkich pomieszczeń ) wenge -powiem wam, że mi się podoba jest tak...alelegancko w kuchni mamy kolor ziarno sezamu (głownie dla Lady piszę te nazwy ), meble też coś w rodzaju wenge (dąb bagienny ), ale dodatki limonkowe - firanki, jedna ściana której nie widać z salonu no i część wyposażenia za to sypialnia to fiolet (nie pamiętam nazwy ) z magnolią, dodatki fioletowe, pokój Ani pomarańcz i zieleń, ale też taka troszkę limonkowa .
i jak dla mnie się sprawdza - salon z jadalnią są, tak jak powiedziałam, takie "czyste" przez tą chałwę na ścianach, za to w innych pokojach zaszalałam z kolorem
oczywiście wszystko jest kwestią gustu
ale Lady, bardzo podoba mi się połączenie szarego z zielenią na przedpokoju byłam kiedyś w takim salonie, gdzie było połączenie właśnie szarego z czerwienią - też ładnie to wyglądało

ahhh, no i moja Anna od zawsze najbardziej lubi spać na boczku a kiedyś się przewracała na potęgę z brzuszka na plecy a teraz...zapomniała?!

ahhh Deli ostatnio mój mąż wchodzi na kompa, akurat był otwarty mój facebook - i on: Ewa, twoja koleżanka jest nienormalna!!! ona maluje rzęsy swojemu dziecku!!! i taki przerażony. to mu mówię, że ta dziewczynka (twoja Amelka ) ma takie rzęsy a on: - ochhh, no to dobrze, bo już miałem ci wyrzucić ze znajomych taką wariatkę!
: cojest:

miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

ahh, co do skazy - u nas pomogła maść robiona z witaminą A i E, ale bez sterydu - dostaliśmy też taką ze sterydem, ale nie wykupiłam no i oczywiście wyeliminowanie wszelkiego nabiału - ostatnio zjadłam trochę sałatki z brokułem i serem feta i od razu następnego dnia pienista kupa

a pytanie z innej beczki: co wy dziewczyny jecie jak nie możecie nabiału? bo ja głónie na nabiale jechałam, więc teraz mam ciężko na śniadanie chleb z dżemem albo pasztetem (własnej roboty ) albo z szynką, jako deser - owsianka z cynamonem, obiad no to normalnie w miarę, i kolacja powtórka z rozrywki. szczerze mówiąc już mam dość

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:45   #4560
charlizz
Zadomowienie

Ja pierdziele! Ola zasnęła wczoraj o 18.30 i spala do 5.30. Bez żadnej pobudki, nic! Jak sie rano obudziłam i zobaczyłam która godzina to sie mocno zastanawiałam czy ją karmilam w nocy czy nie. Ale nie, bo butla w kuchni

yellow słabe to zachowanie teściów... Moi podobni, może nie mają tyle kasy, ale są po prostu pazerni. I to do tego stopnia, że TŻa matka nie może przeboleć, że on ma możliwość mieszkania u mnie w domu 200m, a ona całe życie w klicie mieszka.. i ciągle mu tłumaczy, że nie powinien ze mną mieszkać ani tym bardziej ślubu brać, bo musi najpierw swoje życie poukładac (?!) (chyba chodzi jej o pracę i wynajęcie jakiejś nory) idiotka do potęgi n-tej.

Spadam na uczelnię i jakiś shopping w międzyczasie uczynię bo mam okienko. Caaały dzien mnie nie będzie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Deli, ja na Politechnice ale Warszawskiej

szkoda, bo myslalam, że w Warszawie Ty i się na kawe umówimy
dawaj na magisterskie do wawy
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości