|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Przeczytałam skład chleba - mąkażytnia, drożdże, woda, sól.
Może właśnie jabłka?? Ale jem je od samego porodu. OK. Odstawiamy jabłka. Sok jabłkowy też. Zostaję przy chlebie.Ale myślicie, że czekać do czwartku na wizytę? Czy kupic jakieś emolium??? |
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
U nas od rana piękne słońce. Jedziemy dzisiaj to księdza załatwiać chrzest- tylko u nas taka sytuacja, że czuje, że nas pogoni i powie, że dziecka nie ochrzci.... wiecie co, Julka ostatnio ma jakąś faze na tarcie oczek- Wasze dzieciaki też tak robią.? Boje sie, że coś jej jest, że coś ją podrażnia.... Nie robi tego co prawda ciągle, ale jak sobie przypomni to później jest na buzi cała podrapana...fewcia, my ostatnio miałyśmy właśnie coś podonego na łokciach (pisałam tutaj)- jakos narazie zbladło, ale obserwuję. Smarowałam kremem oilatum i nivea sos Lady, widziałam, że pisałaś, że mały nie przekręca sie z brzuszka na plecki- moja też ani śni.... nie wiem czy kiedys sie nauczy ![]() aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że Julka kompletnie odrzuciła smoczek. nie chce w ogóle... więc chyba już go schowam i sie pożegna z nim na dobre
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-21 o 08:35 |
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Kup, to akurat na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ona ma tylko wysypkę na policzkach czy na ciałku jakieś suche miejsca też?
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, moja też trze oczka |
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Pstryniu, szalona!
![]() My wlasnie tutaj tak mamy, cale mieszkanie w odcieniach brzoskwiniowych i dostaje na leb ![]() Boje sie takich mega odwaznych kolorow wiec stawiam tylko na akcenty, mam nadzieje, ze bedzie oki ![]() A wieeeeesz.... Zanim w ogole dojdzie do tego, ze sie tam wprowadzimy to kupa czasu minie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
tak myśle, że nie zechce. Bo mój mąż jest niewierzący i nie mamy kościelnego.
o to może to taki okres z tymi oczkami.
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłapałam sie na tym, że jak mały spi to chociaz właczony ma tv, zeby nie było kompletnej ciszy to ja postępuje w mysl piosenki "stary niedzwiedz mocno spi"- zwlaszcza jesli chodzi o "na palcach chodzimy"
Ewik, ten rozprysk to tylko po tatusiu moze miec |
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Igorek po sosie pomidorowym też raz dostał takich plam ale po 2 dniach zeszło.
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez trze, ale zazwyczaj tylko jak jest spiacy.
Wasze dzieciaczki tez nagle chca spac na boczku??? moj od wczoraj, odkad zaczal sie gibac z pleckow na brzusiek, spi, lezy, spedza czas na boczku - to dopsz???Ooo.... Wlasnie oczy mu uciekly na drzemeczke, wiec ja zmykam tez pospac ![]() Oczywiscie - na boczku..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
Patrzcie co mój galgan wyprawia. Wyszłam po czystą poszefkevna poduche a on wyjść z lozeczka próbuje. Myślałam, że zawału dostanę, dzisiaj opuszczamy poziom
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Black
![]()
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obok jest budowa- masakrycznie glosno: młotki, wiertarki, piły, pokrzykiwania- okno otwarte a on kima ![]() LADY- w dd tvn reportaz Dizajn made in Poland, jest stronka taka na fejsbuczku, tam dopiero inspiracje mozna znalezc |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha Lady nie zastanawiaj sie stawiaj mebloscianke- po co sie nad kolorem scian zastanawiasz
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
sylwietta w Grzesiowym przedszkolu zasadniczo też malują kwiatki i serduszka, trzy pozostałe dziewczynki przy stoliku tak właśnie robiły
Tym większy był kontrast jak ta czwarta zaczęła malować genitalia kolegi i jeszcze je stosownie podpisała imieniem i nazwiskiem żeby już na pewno nie było wątpliwości Tylko gdzie ona widziała jak on jest zbudowany, sikał przy niej czy co? Bo to były genitalia sikające, narysowała też stosowny strumyczek ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas w mieszkaniu też tylko kolory na ścianach. Razem z TŻtem wychodzimy z założenia, że jak już malować, płacić za farbę to na fullkolor Pokoje mamy: limonka, czerwień tabasko i fuksję, przedpokój świeża trawa W lato zmieniamy kolor w swoim pokoju i nie wiem![]() Hmm sama nie wiem czy się u nas przyjął oball
|
|||
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwykła w sensie niekoniecznie aż skaza
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-05-21 o 08:56 |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Dziękuję Kochane za wszelkie odpowiedzi, co ja bym bez Was zrobiła ![]() U nas oball chyba jeszcze bardzo nie interesuje. może Mała jest na mała? Niby patrzy, bo to żywe kolory, ale nie bawi się. |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Black spełnienia marzeń i wszystkiego naj
|
|
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie zdążyłam bo bateria w aparacie rozładowana była a nie wpadłam na to żeby chociaż telefonem nagrać
Może jeszcze mi się uda
|
#4552 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dołączam się do pytania Cytat:
![]() mi też mi też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bokeh gratuluję umowy laurka ja myślę, że to nic poważnego tylko zanieczyszczenie ale mogę się mylić w końcu nie jestem lekarzem napisz jak będziesz po lekarzu fewciu a jesz drób? może ta zmiana to od kurczaka? ja już nie ogarniam mojego dziecięcia, w dzień spać nie chciał wcale, za to od 16 do 20 to prawie cały czas przespał, najpierw w łóżeczku, potem w wózku. Za to w nocy zjadł i szczęśliwy chce się bawić, uśmiecha się, gaduli coś... ehhh... ahaaa i ja nie mam oballa, ja mam daleko do biedrony a mąż wrócił do domu późno i nie chciałam go już ciągać po sklepach, zresztą o 18 nie byłoby pewnie szans na cokolwiek
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-05-21 o 09:06 |
||||||||
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze jej przeszkadza, na pewno jak zdejmiecie to poczuje olbrzyyymia ulge! Ale poki co musi tak byc... Cytat:
![]() Kurcze, dziewczyny, ja to chyba tylko dzieki Wam jestem jeszcze kp. Kilka dni temu cudowania przy cycu minely (nie pisalam, zeby nie zapeszyc ), teraz wrecz rzuca sie na niego ![]() Dziekuje za wsparcie ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- nancy, u nas pelno oballi bylo (kupowalam o 18:30), zadnego zainteresowania... |
||
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Black - najlepszego |
||
|
|
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Coś zdjęcie znikło więc jeszcze raz.
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2013-05-21 o 09:27 Powód: Wre co jest!!! |
|
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz!!! Co jest!!!
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Więc od dziś uskuteczniam spanie jednak na plecach, bo w nocy mi zasnąc nie mogła, a jak wzięłam nakarmiłam, położyłam na boczku to od razu zasnęła, no ale boję się, że się przekręci na brzuch a ja jej ni eusłyszę. |
|
|
|
|
#4558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ![]() Cytat:
oj przepraszam, teraz juz Uniwesytecie Technologiczno-Humanistycznym noo z Rdm to qpa ludzi jezdzi do pracy.. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
znów wpadłam się tylko przywitać i lecę do tych moich notatek :ściana: jedno zaliczenie powinno być ok, już wczoraj skończyłam przerabiać materiał, nie powinno być źle ![]() ale druuugieee! nic nie czaję tym bardziej, że nie byłam na ani jednych ćwiczeniach ani wykładzie, więc taka czarna magia jak dla mnie ![]() widziałam, że jest mowa o wystroju wnętrz my mamy kuchnie "półotwartą" (nie wiem czy jest takie określenie, trochę kuchni widać, a trochę nie ) na salon, więc chciałam, żeby wszystko do siebie pasowało więc salon mam pomalowany w beżu, ooo przepraszam, w greckiej chałwie , na jednej ścianie mam tapetę, o taką: http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...9701,l869.html, a dodatki, w sensie meble, krzesła, schody, drzwi (bo widać drzwi do wszystkich pomieszczeń ) wenge -powiem wam, że mi się podoba jest tak...alelegancko w kuchni mamy kolor ziarno sezamu (głownie dla Lady piszę te nazwy ), meble też coś w rodzaju wenge (dąb bagienny ), ale dodatki limonkowe - firanki, jedna ściana której nie widać z salonu no i część wyposażenia za to sypialnia to fiolet (nie pamiętam nazwy ) z magnolią, dodatki fioletowe, pokój Ani pomarańcz i zieleń, ale też taka troszkę limonkowa .i jak dla mnie się sprawdza - salon z jadalnią są, tak jak powiedziałam, takie "czyste" przez tą chałwę na ścianach, za to w innych pokojach zaszalałam z kolorem ![]() oczywiście wszystko jest kwestią gustu ![]() ale Lady, bardzo podoba mi się połączenie szarego z zielenią na przedpokoju ahhh, no i moja Anna od zawsze najbardziej lubi spać na boczku a kiedyś się przewracała na potęgę z brzuszka na plecy a teraz...zapomniała?! ![]() ahhh Deli ostatnio mój mąż wchodzi na kompa, akurat był otwarty mój facebook - i on: Ewa, twoja koleżanka jest nienormalna!!! ona maluje rzęsy swojemu dziecku!!! i taki przerażony. to mu mówię, że ta dziewczynka (twoja Amelka ) ma takie rzęsy a on: - ochhh, no to dobrze, bo już miałem ci wyrzucić ze znajomych taką wariatkę! miłego dnia! ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ahh, co do skazy - u nas pomogła maść robiona z witaminą A i E, ale bez sterydu - dostaliśmy też taką ze sterydem, ale nie wykupiłam i od razu następnego dnia pienista kupa ![]() a pytanie z innej beczki: co wy dziewczyny jecie jak nie możecie nabiału? bo ja głónie na nabiale jechałam, więc teraz mam ciężko na śniadanie chleb z dżemem albo pasztetem (własnej roboty ) albo z szynką, jako deser - owsianka z cynamonem, obiad no to normalnie w miarę, i kolacja powtórka z rozrywki. szczerze mówiąc już mam dość
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziele! Ola zasnęła wczoraj o 18.30 i spala do 5.30. Bez żadnej pobudki, nic! Jak sie rano obudziłam i zobaczyłam która godzina to sie mocno zastanawiałam czy ją karmilam w nocy czy nie. Ale nie, bo butla w kuchni
yellow słabe to zachowanie teściów... Moi podobni, może nie mają tyle kasy, ale są po prostu pazerni. I to do tego stopnia, że TŻa matka nie może przeboleć, że on ma możliwość mieszkania u mnie w domu 200m, a ona całe życie w klicie mieszka.. i ciągle mu tłumaczy, że nie powinien ze mną mieszkać ani tym bardziej ślubu brać, bo musi najpierw swoje życie poukładac (?!) (chyba chodzi jej o pracę i wynajęcie jakiejś nory) idiotka do potęgi n-tej. Spadam na uczelnię i jakiś shopping w międzyczasie uczynię bo mam okienko. Caaały dzien mnie nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Deli, ja na Politechnice ale Warszawskiej szkoda, bo myslalam, że w Warszawie Ty i się na kawe umówimy dawaj na magisterskie do wawy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Ale jem je od samego porodu. OK. Odstawiamy jabłka. Sok jabłkowy też. Zostaję przy chlebie.
Nie robi tego co prawda ciągle, ale jak sobie przypomni to później jest na buzi cała podrapana...

obok jest budowa- masakrycznie glosno: młotki, wiertarki, piły, pokrzykiwania- okno otwarte a on kima 
Igi właśnie pełza po kocu za oballem i pluje. Podpełza, odpycha oballa, robi pfffffffffff i znowu pełznie do oballa 

dzis tez sie nie odzywałam do niego, teraz wlasnie z pracy wrócił, pójde spac bez jednego słowa. A o co? o chrzestnego
) z magnolią, dodatki fioletowe, pokój Ani pomarańcz i zieleń, ale też taka troszkę limonkowa 
i taki przerażony. to mu mówię, że ta dziewczynka (twoja Amelka
i od razu następnego dnia pienista kupa