|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dzień dobry
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
A siostra czy mój brat to dostali od razu, tak samo moja ciotka. Ale to takie dobre osoby i mała się nie broniła płaczem przed nimi. Zresztą ciotka pomagała mi z pierwsza kąpielą i takie tam. Śniłaś mi się dzisiaj. Że urodziłaś bliźniaki, a nam oznajmiłaś, że chciałaś być pierwsza dlatego poprosiłaś o cc już teraz w maju! ![]()
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
![]() Jestem nie wyspana, bo po 2 usnęłam, czuje sie jak po weselu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ok. 6:35 obudziły mnie dzwony kościelne..mam wrażenie, że dzwoniły dobre kilka minut..ale po co? Jakiś szczególny dzień jest ![]() Z kolei ok. 7:20 obudził mnie cofający pojazd budowlany i dmuchawy do zgarniania brudu i liści z chodników.. normalnie idioci ![]() Wstałam o 8, już jestem po śniadanku, mąż śpi, Lol robi przemeblowanie w apartamencie ![]() ![]() Coś za dużo tych pytań z rana ![]() W nocy śniło mi się, że prowadziłam autobus, niezła w tym byłam ![]() Katerine2 Kurcze nie wiem co poradzić..ciężko tak nie mając jeszcze własnych dzieci udzielać porad ![]() Ale jak to wszystko osiągnąć, to trzeba by chyba spytać doświadczonych mamuś. Oliath Moja przyjaciółka w ciąży też miała mega problemy ze skurczami łydek, w nocy na rowerek stacjonarny siadała i nie raz budziła męża by wymasował jej łydki, z bólu nie mogła nogami ruszyć..w dzień bardzo dużo chodziła, bo ponoć to pomaga..ale niestety... strasznie współczuję ![]() Trzymam ![]() Margosia lepszy stresik u Tżta, niż Ty byś miała zgrzytać zębami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Konto usunięte
|
witam się z rana!!!
trzymam kciuki za wizyty i gratulacje rozpoczętych tygodni !!!! ![]() ![]() Cytat:
to ciężkie tematy, dla Ciebie też... bo musisz sobie uzmysłowić i mu przedstawić fundamentalne podstawy dlaczego ktoś chce mieć dziecko... i dlaczego on chciał, chyba że nie... a oboje zdecydowaliście się na drugie? nie dawaj mu nikogo za przykład tylko uświadom jak tego jeszcze nie wie, że jest dla syna przykładem, że nie może zawodzić za każdym razem dziecka, że dzieci to bardzo przeżywają... no dużo by pisac... no chyba że nie da się z TZ szczerze porozmawiać a wtedy już niestety pomysły nie mam... ja parę takich rozmów z moim przeprowadziłam jak mały miał ok 2 lata, bo zaczął wymagać już większej uwagi, a TZ często nie miał czasu... trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- a Leoś znów ma czkawkę ![]() zaczyna mi przeszkadzać moje żółwie tempo... wszystko robię 10 razy wolniej niż zwykle i idzie mi to jak po grudzie ![]() ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-21 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Witam!
Byłam w labie rano i jestem w ciężkim szoku :O Stałam sobie, byłam jakoś szósta, a tu podchodzi do mnie babka, mówi, że ona jest druga, ale ma czas, ja sobie mam stanąć na jej miejscu i wejść jako druga :O:O:O Byłam w takim szoku, dziękowałam jej chyba ze 3 razy. To naprawdę strasznie miły gest, jeszcze przy mojej cukrzycy - zbawienny. W sumie to byliśmy w sobotę w Kerfurze i bez problemu weszliśmy do kolejki pierwszeństwa, kilka razy ustąpiono mi miejsca w tramwaju (i zawsze - młode dziewczyny/babki, nigdy żaden facet nie ruszył dupy) no i ta babka, przemiła sytuacja, reszta świata generalnie olewka ciężarnych. No ale trudno, dopóki mam siły, to się nie proszę o miejsce. No w każdym razie jestem już po badaniach, mam dobry humor i zero planów na dzień, posprzątamy sobie mieszkanie (TŻ jest w domu, ma tydzień urlopu). Jutro wizyta. Dziewczynki nasze w szpitalach - trzymam mocno za Was kciuki i czekam na dobre wieści ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Natomiast co do nacisku, ja też tak czasami czuję, mam wrażenie, że jak wstanę, to dziecko mi rozerwie cały dół i wypadnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40909054] Leoś znów ma czkawkę
![]() [/QUOTE] Michaś znów ma czkawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Heeeeeeeeeeeeeeeeej ![]() Wstaliśmy z Bezikiem juz chwile temu, bo pies się obudził i mu się nudziło to siedział i piszczał ![]() Ja mam jednak coś z hormonami nie halo chyba, bo wczoraj znowu ryczałam, że Tż mi uwagi nie poświęca.. średnio jest między nami ostatnio odkąd ciągle mam do niego o coś pretensje, no ale cóż.. ![]() ![]() ![]() I prosimy my też o kciuki!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||
Zakorzenienie
|
yevele gratuluję 8 miesiąca!
![]() Cytat:
![]() ![]() Surka i dla Was również ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40909054] a Leoś znów ma czkawkę ![]() [/QUOTE] a ja nie wiem co to czkawka u Lola.. mam wrażenie, że jej jeszcze nie miał, choć to chyba niemożliwe.. czytałam jak to się powinno odczuwać, ale mam wrażenie, że u mnie nie było..albo ja taka słabo domyślna |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czkawki ja ją odczuwam, dla mnie jest to nie fajne uczucie, wole normalne kopniaki i przeciaganie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-21 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Raczkowanie
|
Nie mam wiele zdjec ale moze cos wybiore imwtedy wrzuce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Hej Radosne Brzuchatki
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Rocky dobrze, że już Ci minęła gorączka, kuruj się szybciorem i wracaj do mężusia i synkowych piesków ![]() ![]() ![]() Trzymaj się kochana!!!! Surka, jak tam po nocy? JAk skurczyki??? Katerine ja też nie umiem pomóc...nie mam w tej kwestii jeszcze doświadczenia...ale też byłoby mi przykro jakby mąż tak traktował moje/nasze dziecko....a kiedyś go traktował inaczej/lepiej?Czy zawsze do niego tak oziębły???może nie potrafi okazać uczuć...? Kejt...jedziecie spr. czy Wasze mieszkanko stoi ![]() ![]() Kiedyś już było pisane...jak robicie z moczem...jak macie pobrać do badania a latacie 4 razy w nocy?....bierzecie ten mocz najbardziej poranny czy jak? MAsakra...ja mam ostatnio takie ciągłe ganianie a muszę pobrać do badania.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamiętajcie: ciąża to nie choroba, mamy nie narzekać, cieszyć się ze stanu błogosławionego!
jak ja się w☠☠☠☠......!!!!! nie chciałabym mieć takiej teściowej, jak moja koleżanka (matka 2 dzieci i kilku wnuków). To że nas coś boli, że mamy takie a nie inne dolegliwości to wstyd, że się do tego przyznajemy, że jest nas tylko garstka na internecie a w realu to większość nic nie boli, nic nie dolega... że poród to normalka. I mamy się nie pieścić! Nóż mi się w kieszeni otworzył, broniłam nas zaciekle, ale ta osoba ma swoje rozumowanie i nawet jakbym padła jej pod nogami nieżywa to kazała by mi wstać, albo by mnie zdeptała. Z kim ja się zadaje? poród owszem normalka od zarania dziejów, ciąża też, my się na to zgodziłyśmy ale kurna to że nam się różne nieprzyjemne dolegliwości objawiają to mamy się nadal z tego cieszyć i radować i nie narzekać.... Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-21 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami po 2 dniach nieobecności!
![]() ![]() ![]() Do tego wkurzyła mnie teściowa i TZ w sumie też - wyprowadziliśmy się od niej w marcu w dość nieprzyjemnej atmosferze, ale ona wychodzi z założenia, że jak będzie udawać, że nic się nie stało, to problemu nie ma. No i od wyprowadzki to przyjechałam do niej 3 raz, bo staram się unikać stresu - za 1 razem darła stare listy nad śmietnikiem i jak przyjechałam to nie wstała nawet i przez całą naszą wizytę nie przerwała swojego super ciekawego zajęcia, rozmowa przebiegała tylko dlatego, że TZ coś ją pytał, to odpowiadała "tak/nie", więc wyszłam po 30 minutach; za 2 razem Wam pisałam, że byliśmy umówieni że przyjedziemy, a ona była pijana, a wczoraj jak przyjechaliśmy to też była mega zajęta bo wieszała pranie przez 40 minut i słowem się nie odezwała... Siedziałam więc troche zła o to, bo czułam się mega olana kolejny raz, jak wyszliśmy od niej (bo uważałam, ze nie ma sensu dalej siedzieć) to w aucie stwierdziłam do TZ, że mógłby jej chociaż lekko uwagę zwrócić za takie zachowanie, bo dziwnym trafem się składa, ze przyjeżdżam 3 raz i 3 raz jestem zlana - to po co zaprasza? TZ stwierdził, ze szukam dziury w całym, więc mnie to jeszcze bardziej wkurzyło i już w ogóle miałam wszystkiego dość ![]() Na SR wczoraj ćwiczyliśmy różne pozycje do porodu, śmiechu było sporo - położna stwierdziła, że życzy nam żeby na porodzie tak samo to wyglądało ![]() ![]() Aha, witam się w 30 tygodniu ![]() ![]()
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
dobrze, że ja jej tak mało mówię od dłuższego już czasu i nawet nie widziała mnie jeszcze w ciąży, choć się kiedyś przyjaźniłyśmy...
idę popracować, muszę odreagować... |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj gin tez mowi ze kiedys kobiety byly silniejsze, no ale my jemu sól drogową, susz jajeczny, padlinę, przetermiowane ryby i mnóstwo rzeczy o ktorych nie wiemy, poza tym oddychamy spalinami. A tak w ogole to znam dwie starsze babki, ktore juz 20-30 lat temu bedac w ciazy mialy choleostaze, ze skracajaca szyjka tez kilka. Nie wszystkie kiedys robily w polu, rodzily i wracaly w pole. Olac durne gadanie!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
katerine...niewiem co Ci powiedziec,niewiem jak mozna swojego dziecka nie kochac/nie lubic...?sory ze zapytam...nie ze zlosci poprostu mi sie nasunelo pierwsze jak przeczytalam to ,to po co sie zdecydowaliscie na 2dziecko skoro tak jest z Matim?przynajmniej teraz dopoki Twoj tz niewiem,niezrozumie czy cos?
reszte nadrobie z lapka zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to on w tym temacie bardziej zestresowany ![]() Glut jak zwykle nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Zresztą masz określony czas w którym musisz go oddać do badania więc jak weźmiesz wcześniejszy to możesz się nie zmieścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzeba było mi to napisać wcześniej a nie jak 2 pranie się pierze ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- I powiem Wam w sekrecie, że dziś siedzimy w domu z psem, bo zaraz przyjedzie na przerwę mój cudowny, kochany, inteligentny, pracowity, wyrozumiały, asertywny, kochający, miły Mąż ![]() ![]()
![]() |
#4105 | |||||||
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja dzis dobrze spałam, zjadłam sniadanko i na razie brzuch nie boli i oby tak zostalo ![]() Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt ![]() Kejt zdjęcia super ![]() Ita masakra, że nie dali Ci tego zwolnienia ![]() ![]() WIDZIAŁYŚCIE http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ce,326956.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że z synkiem wszystko ok ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40904862]wygrałam !!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=3247244851[/QUOTE] Super zakup ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam doświadczenia więc nie bardzo moge pomóc, trzymam za to kciuki żeby z czasem było lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40909128]Witam! Byłam w labie rano i jestem w ciężkim szoku :O Stałam sobie, byłam jakoś szósta, a tu podchodzi do mnie babka, mówi, że ona jest druga, ale ma czas, ja sobie mam stanąć na jej miejscu i wejść jako druga :O:O:O Byłam w takim szoku, dziękowałam jej chyba ze 3 razy. To naprawdę strasznie miły gest, jeszcze przy mojej cukrzycy - zbawienny. [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Rozeznanie
|
Witam z samego rana. Przez ostatnie 4 tyg nie przytyłam nic więc nadrabiam was z kubeczkiem lodów 500 ml co by szybko nadrobic
![]() Co do kg, na SR babka mówiła że przytycie 14 kg w ciąży to jest ok i w tym momencie jeden pan mówi: moja żona przytyła już 16 kg a jest dopiero w 7 mies, wcześniej wygladała normalnie, jak to jest mozliwe i dlaczego ona tyle tyje? no co za burak. Tylko ją zawstydził. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Kolezanka z pracy powiedziała ze dobrze mi się ciaza trafila bo coraz gorzej w firmie się dzieje
Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-05-21 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
W miarę Was nadrobiłam więc:
dzoan, Oliath - ![]() Rockyy - trzymamy kciuki za Was ![]() Anulka, fiazo - ![]() kejt - zakochalam się w fotkach ![]() Trzymam ![]() ![]()
#4109 |
Wtajemniczenie
|
Ale pospalam
![]() Po 20 już spalam i obudzilam sie o 9. Dopiero zjadłam śniadanie i jeszcze siedzę w piżamie ![]() ![]()
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Idzia, ta kobieta nie je padliny, ponoć żywi się ekologicznie, rozprowadza kosmetyki, któe do ekologii tak się mają jak ja w tej chwili do Jeziora Łabędziego...
w początkach ciąży jak plamiłam, to mi wyrok postawiła, że ona to tak straciła ciążę, albo drugi przykłąd (zanim się dowiedziałam, że z Synkiem jest ok na I prenatalnym) ze u znajomych urodziło się dziecko bez rączki i żyje... dlatego olewam jej gadanie, unikam kontaktów a dziś chciałąm się wymigać od nalotu... no i posłuchałam sobie.... Margosia a co będziecie robić z c. k. p. i. w. a. k. m. Mężem ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Rockyyy, dobre wieści ![]() I mam nadzieję, że następny wyjazd do szpitala to będzie ten terminowo zaplanowany i wyjdziesz stamtąd już z Laurką ![]() Moonlightdancer - hehe dlaczego ona tyje??? padłam ![]() ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-21 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.