|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
![]() Po prostu nie wiem...nie wytrzymuję ze sobą psychicznie,czuję się jak słoń. Nie chcę,żeby ktoś mnie oglądał ze znajomych i rodziny,którzy dawno mnie nie widzieli. Cera mi się pogorszyła i ogólnie źle mi. Nie mam żadnej manii odnośnie rozstępów i tycia, ale mimo to źle się czuję w swojej skórze. Mój mąż oczywiście okazuje mi uczucia i akceptację, chwali, ale na mnie to nie działa. No dołek chwilowy. Cytat:
A w ogóle jak myślę o karmnikach to też mi źle. Standardowe nie są usztywniane. Widziałam usztywniane z firmy Alles, jeden nawet kupiłam,ale już za mały. Nie wiem kiedy mam kupić jakiś stanik i nie wiem jaki rozmiar, a w moim mieście nie ma sklepów z Alles
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz - pomimo zmartwień o malutką - cieszę się bardziej tym stanem, jeszcze nie wielkim brzuszkiem, kopniaczkami Więc cieszę się każdym dniem Chociaż wolałabym się nim cieszyc aktywniej niż na leżąco/siedząco
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, że chyba na danym foteliku testów się nie powtarza. tylko co rok testowane są nowe
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tam wyżej jest napisane,że testują owszem-ale zmienili kryteria oceny i może dlatego tak??
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra ja już jakoś lepiej jak mi słonkoświeci pięknie idę się ubrać, wywieszę to pranie i wywalam z szafy ubrania i układam
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-05-21 o 10:03 |
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza przy szczupłych koleżankach... Ale one nie mają za to kopniaków, nie mają tej miłości do dzidziola i nie będą mieć we wrześniu prześlicznej córeczki! Ha! I jestem górą Może to jakaś depresja? W ciąży też się zdarza, a po porodzie to w ogóle masakra. Dopiero człowiek źle wygląda i źle się czuje Powtarzaj sobie codziennie pozytywy z tej ciąży, że mąż Cię kocha i akceptuje jaką jesteś, że nosisz Wasze dziecko i to najpiększniejsze, co kobieta może dać mężczyźnie A jeśli chodzi o staniki, to jeśli chcesz ładny, to ten Alles jest ok, ale musisz się dobrze zmierzyć, jak nie masz sklepów stacjonarnych i na teraz kupić rozmiar większy najlepiej. Bo do karmienia to jeszcze z 2-3 rozmiary mogą urosnąć Ci piersi
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio też miałam takiego doła, mimo tego, że mam teraz jeszcze lepsze wlosy i paznokcie, wydaje mi sie i kazdy mi mowi, ze ladnie wygladam na twarzy ale ja sama czuje sie czasem ocieżała i gruba... wiem, że noszę Dzidziusia ale to takie chwilowe załamki
Dziewczyny jestesmy piekne ![]()
|
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szybko zleci (lot oczywiscie hehehe ) i udanego pobytu w PL za wizyte u gina
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy piękne ->
nie no żartuję
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale układanie ciuchów moich mnie o tyle dołuje,że nie mam się zbytnio w co ubrać,a ja zawsze miałam dużo ciuchów i dużo możliwości. A w sklepach bryndza. To też na pewno potęguje tego doła. No widzisz Cieszę się mimo wszystko,że jestem w domu teraz-wiosną i latem. Wiem,że jesienią i zimą byłoby znacznie gorzej i dołująco.Cytat:
Dziewczyny,musimy się ostro wziąć za siebie po porodzie!! A myślisz,że już teraz kupować ten stanior?Czy za jakiś miesiąc/dwa?
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!!
ale korzystam z pięknej pogody i męża który ma w miarę luz w pracy i dużo jest w domu nie nadrobię ostatnich 30 stron ale widzę że na pierwszej stronie znów remis dziewczynkowo- chłopaczkowy i tak ma być ![]() ja w ciągu ostatnich kilku dni zgromadziłam już całą garderobę dla malutkiej na rozmiar 56 i 62- jeszcze maxymalnie 2 bawełniane pajace mogę kupić a tak to mam już wszystko nie było aż tak źle finansowo jak myślałam grunt to napalona babcia ![]() ![]() teraz 68 i 74 tylko będę kupować jak coś fajnego znajdę ale bez ciśnienia![]() aaa no i ostatecznie wybraliśmy imię dla malutkiej- będzie Wiktoria także można wpisać na pierwszą stronę ![]() ![]()
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie nie zauwazyłam a tu remis zazdroszzce garderoby, zreszta wszystkim dziewczynom, u mnei goracy okres na cala wyprawke to dopiero lipiec no i ładne imie![]() |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nastroju....
Poki jestem w pracy/robię cos jest ok. Najgorzej jest mi się wyszykować, przygotować do zajęć, ogarnąć dom, siebie... Wieczorami czuję się kiepsko - boli mnie kręgosłup, wczoraj miałam wzdęcia paskudne, męczyłam się. Co do ubrań.. Ja nigdy dużo nie miałam, teraz musze sobie jakieś legginsy dokupić, bo gór kilka mam. Cieszę się, że ciąża przypadła mi na lato, bo zawsze łątwiej jakiś t-shirt albo sukienkę kupić niż kurtkę/swetry... No nic, zbiera msię do lekarza. trzymajcie kciuki P.s posegregowałam ciuszki i całkiem ładnie się to rozkłada rozmiarami Po równo w miarę Głównie 62. Prawdopodobnie 62, bo to też ciężko powiedziec, bo metki przypadają n ato baaaaaaaardzo róznie opisane.
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz, to mogę Ci wrzucić moją fotkę w bikini 1,5 roku po porodzie Nie mówiąc o innych mamuśkach, co ze mną rodziły, bo jedna to nawet na fotomodelkę startuje ![]() Cytat:
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kolejnej wypłacie zamawiam już naprawdę ostatnie pierdoły typu laktator, aspirator do noska, kupujemy pościel do łóżeczka i do kupienia zostanie mi już tylko karuzelka na łóżeczko oraz kosmetyki i apteka. Wózek, łóżeczko itp to już moja mama funduje więc mi do wydania zostało już naprawdę malutko i wreszcie będzie można się skupić na budowie i działać ile się da do narodzin maluszka
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Później poszliśmy do sali nr 3 babka od Musteli nie chciała mówić przez mikrofon, bo chciała być ekologisz , więc krzyczała sobie, na wykładzie o prawidłowej diecie ciężarnej prawie przysypiałam. Sala nr 1 - soki naturalne mhm w ilościach w których proponowali jeszcze bym wypiła ale gdybym miała tak z litra trzasnąć to by mnie zemdliło. Dziewczyna prowadząca cały czas powtarzała, że to tylko ze świeżych owoców. Jestem ciekawa skąd ona bierze aronie czy kiwi. Położna o karmieniu była bardzo śmieszna w pozytywnym tego słowa znaczeniu, zboczona nieco ale wykład zaciekawił na reszcie przysypiałam. Jedna sprawa co mnie zaciekawiła i wkurzyła, że jakieś małżeństwo wygrało dwie nagrody. Bo zarówno babka jak i facet zostali wylosowani. Heloł a czemu reszta osób towarzyszących nie mogła dostać tego kwitka do konkursu? W dodatku sami sobie wybierali nagrody, wydaje mi się, że to organizatorzy powinni decydować co komu przyznają, a nie że uczestnik stoi nad stołem i grymasi, bo nie wie co wziąć. O wiele lepsze były warsztaty na zakrzowskiej tam była praktyka. Szczerze to żałuje, że pojechaliśmy. A do domu wróciliśmy tacy padnięci, że szkoda gadać. Cytat:
.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-05-21 o 10:52 |
||
|
|
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie 6-7% ciąż na 100 jest bliźniaczych. W przypadku zajścia w ciążę zaraz po odstawieniu tabletek prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej rośnie jedynie o 1% czyli 7-8% ciąż na 100 jest bliźniaczych. Ogólnie teoria o tabletkach antykoncepcyjnych, które dojeżdżają wątrobę i powodują problemy z zajściem w ciążę była prawdziwa lata temu. Teraz są już dużo lepsze i bezpieczniejsze tabletki. Ja np. brałam Yaz - nie były to tanie tabletki bo opakowanie kosztowało ok. 50 zł. No i znając teorię o tabletkach po 3 latach poszłam do gina porozmawiać o konieczności odstawienia lub ewentualnego zadbania o wątrobę. I co usłyszałam? Że to nie prawda, że te tabletki powinnam odstawić lub zacząć chronić wątrobę. Te tabletki tanie które są na rynku od bardzo dawna owszem, mogą powodować takie rzeczy. Natomiast teraz są już takie tabletki, jak np. Yaz, które można brać bez przerwy nawet przez 10 lat i nic się nie dzieje. Kiedyś próbowałam innych tańszych tabletek - Yasmin. Po nich przytyłam i w ogóle libido tak mi spadło, że sex dla mnie mógłby nie istnieć. Jak zmieniłam tabletki na Yaz to nie miałam żadnych skutków ubocznych i libido mi nie spadło. Więc na pewno wrócę do moich tabletek. Poza tym mój mąż nie chce wracać do gumek. Całe swoje młodzieńcze życie ich używał i tak naprawdę dopiero ze mną z nich zrezygnował jak zaczęłam brać Yaz. No i tak mu się spodobało, że nie chce już używać gumek. Zresztą chyba każdy facet jak zasmakuje bez to już nie chce do nich wracać.
|
|
#2062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wierzę w Boga, a to wyklucza wszelkie wróżby i tak jak ja nikomu nie narzucam modlitwy, tak bym się wkurzyła, jakby mi ktoś bez mojej zgody swoje gusła wciskał, nosz kurde, jakbym chciała takie rzeczy wiedzieć, to bym do wróżki poszła. Także tego... musisz zacząć intensywnie myśleć o czymś innym i olać słowa gostka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i pójdzie jak z płatka
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nagrodami smiech na sali sami sobie wybierali, jeszcze zastanawiali sie co, zreszta podobna akcja byla na BM, ta sama osoba wygrala 3 nagrody...soki to jakas sciema, sama sobie taki w domu wyciskam co drugi dzien... |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczynka musiala wyjsc nam pierwsza Znajomi mowia do nas..... matko/ojcze Zwyciestwa |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
maharet1092 - USG połówkowe (11:00),
misia332 (14:15), Madzia000 - USG połówkowe (15:00)
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po jakimś czasie okazały się za słabe i przestały trzymać mi cykl i ginka przepisała mi YasminCytat:
mi od dawna ta Wiktoria chodziła po głowie, nie mogłam się opędzić przed tym imieniem mimo że przed ciążą jakoś o nim w ogóle nie myślałam tak teraz wciąż mi się po głowie to imię obijało aż w końcu mąż się zgodził i jeeeest nasza córeczka będzie Wikusia![]() ![]() no a teraz w naszej gigantycznej rodzinie nie powtórzy się to imię więc już w ogóle idealnie tak jak chciałam ale ulga znaleźć imię dla swojego dziecka![]() ![]()
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie cera szwankuje
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię, ale raczej na jesień/zimę - takie korzenne jest
Tym koło siebie - na Królewieckiej A co, chcesz pokoczować ze mną?No mi się niestety nie udało. Za to widziałam Lolę... a dokładnie to Lola poznała mnie, a ja zaaferowana zachowałam się jak idiotka... za co najmocniej ją przepraszam Ale za to pokazałam drogę do wc bez kolejek ![]() Żeby było śmieszniej i Pan z MaxiCosi i położna (nie ta z Johnosona) byli też na Bezpiecznym Maluchu Wiesz co, ja bym inwestowała w dobry fotelik... te "wózkowe" jakoś mnie nie przekonują. No, chyba że byłby któryś przebadany przez ADAC Juppppppppppppi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Połówkowe mam w poniedziałek ![]() Coś się nie pocytowało... no nic... Badzia jeśli się boisz i jesteś niespokojna, to może spróbuj się po prostu do gina wybrać? teacherka gratuluję Zuzanny i tego, że Zuzanną pozostała A gdzie Ty masz taki fajny outlet?Zdecydowanie lekarz O matulu... Twoja Mała ma więcej ciuchów niż ja shure... spoko,.. ja też nie ![]() cierpliwość, super, że Małe dobrze rośnie ja Gratuluje wyników cotka, powtarzać się będę... Tymon śliczne 83monia, będzie babiniec ![]() Fikusek, bardzo ładny brzuszek tassia, no co Ty, serio? Ja bardzo dużo z Kwestii Smaku robię i w sumie jeszcze się nie nacięłam A ciasto marchewkowe od Pani Asi jest jednym z moich ulubieńców ladan, co Cie ominęło, to nadrobisz, ale baciki Cię nie ominą ![]() Wiesz jak myśmy się martwiły?! BTW. działki zazdroszczę ![]() Motylku, myślę, że jak najbardziej tak Jeśli się w swoje nie mieścisz, to kupuj, najwyżej kupisz jeszcze jeden na samo karmienie. Najgorsze co można piersiom zrobić - i w ciąży i poza nią - to nosić źle dobrany stanik. W ciąży jest to szczególnie ważne, bo poza estetyką możesz sobie kuku zrobić Lola, raz jeszcze przepraszam, że się tak głupio zachowałam Co do warsztatów to całkowicie się z Tobą zgadzam Bardzo też mi się nie podobało jak się zwracała do ludzi... m.in. jak ktoś odpowiedział, że kupując kosmetyki zwraca przede wszystkim uwagę na skald, to babkę wyśmiała i powiedziała że ściemnia czarna, spokojnego lotu ![]() m.a.r.t.a. widziałam Cię, ale co chciałam podejść, to albo tłumy albo siku Zdecydowanie na Zakrzowskiej warsztaty z położną - tą od pielęgnacji duuużo lepsze. BTW. do szkoły babki od Johnsona na pewno nie pójdę, chociaż był taki moment, że się zastanawiałam, czy na któryś wykład się nie wybrać
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

będę starać się być na bieżąco, ale wiecie jak jest... Wyjazd, szkola, sesja... Nie wiem jak to ogarnę?! Pewnie dopiero na spokojnie do Was wrocę z początkiem lipca
aż tak źle się czujesz? ja tam miałam plamienia, nakazy leżenia, od początku jadę na lekarz na podtrzymanie, ale cieszę się tym stanem, chociaż są dni, że marzę o wrześniu i o tym żeby mój Okruszek już był z nami cały i zdrowy 
Chociaż wolałabym się nim cieszyc aktywniej niż na leżąco/siedząco

Powtarzaj sobie codziennie pozytywy z tej ciąży, że mąż Cię kocha i akceptuje jaką jesteś, że nosisz Wasze dziecko i to najpiększniejsze, co kobieta może dać mężczyźnie
szybko zleci (lot oczywiscie hehehe ) i udanego pobytu w PL
za wizyte u gina 

i tak ma być 
Ja wierzę w Boga, a to wyklucza wszelkie wróżby i tak jak ja nikomu nie narzucam modlitwy, tak bym się wkurzyła, jakby mi ktoś bez mojej zgody swoje gusła wciskał, nosz kurde, jakbym chciała takie rzeczy wiedzieć, to bym do wróżki poszła. Także tego... musisz zacząć intensywnie myśleć o czymś innym i olać słowa gostka 
Ale za to pokazałam drogę do wc bez kolejek