|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Malinka 37... o jejku, jak to powaznie brzmi
)a co do tego gradu to nie zazdroszczę i przykro mi, że tyle zniszczeń u Was... ![]() z pogodą się nie wygra niestety. |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
sammi, kalisto: no bałam się przede wszystkim tych drzew
no ale przeżyłam![]() mela: hm.. a ja bym szczupaka smażonego zjadła.. chyba mam jakiegoś w lodówce.. u mnie dzisiaj potrawka z soczewicy Ita: masakra jakaś z tymi lekarza w IRL. Mam nadzieję że uda CI sie dostać to zwolnienie. Fiazo: doczytałam, bo akurat pisałaś w tym samym czasie, co ja, więc po wpisie już doczytałam. Co do teściów i rodziców - też pierwszy tydzień, dwa raczej żadnych odwiedziń, chociaż myślę że moi rodzice do szpitala podjadą w odwiedziny ale nie mam nic przeciwko. Teściowie mają za daleko, ale też raczej nie będzie mi to przeszkadzać. Natomiast dłuższe wizyty to jak się z małym zapoznamy.. I nie mam oporów wewnętrznych przed podaniem małego czy rodzicom czy teściom. Ma zaufanie, domyślam sie że teściu i mój tata na samym początku nie będą się do tego za bardzo garnęli (choć może mnie zaskoczą), ale teściowa i mama pewnie tak. Jednak są na tyle taktowe obie, że nie powinny być w tym nachalne.
|
#4173 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do posiadania dziecka w naszej sytuacjii to wczesniej opisalam bo dotka tez takowe zadala i nie chce was zanudzac powtarzaniem sie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poprostu jemu tak wygodnie a ja blad chyba zrobilam ze staralam sie go odciazyc i nie wymagalam nic pomocy ani w wychowaniu ani w obowiazkach domowych. I tu chyba pies pogrzebany tak wnioskuje.... Dziekuje kochane ze staracie sie mi pomoc
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
malinka: brawa za poważny wiek !
) a z burzą to współczuję, grad jest niebezpieczny jednak, a taki wielki to już w ogóle. Przykro mi z powodu upraw. Kiss: kciuki za polski! jaki masz temat? Asiunia: no to staraj sie go temperować, a co! niech wie, że nie można tak. N i cieszę się że poza tym wszystko dobrze się układa.
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Ja nie mam żadnego pomysłu na obiad dzisiaj, nawet gotować mi się nie chce to pewnie będzie coś na szybko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kataklizmu współczuję..brr też bym się bała...bo ja to nawet burzy się boję:/i nie lubię... Cytat:
Cytat:
DASZ RADĘ!!!! |
|||
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nic się z domem złego nie stało. U mnie właśnie też teraz się chmurzy i już zaczęło grzmieć. Mam nadzieję, że poważna burza się z tego nie rozwinie, bo jestem sama w domku. |
|
|
|
|
#4178 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorączka, zbyt wysoka, może być niebezpieczna dlatego lepiej skonsultować się z lekarzem, bo często mimo domowych sposobów nie przechodzi i wtedy bezpieczniej jest wziąć odpowiedni antybiotyk Cytat:
za 33 tcI trzymam kciuki za badania. Cytat:
a Ty się oszczędzaj i dużo odpoczywaj, żeby z szyjką było ok.![]() Cytat:
trzymam za ustny egzamin i za wizytę
|
||||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski:i współczuję gradobicia, szkoda też upraw kiss trzymam kciuki ![]() anulka ja też jadam tylko wiejskie jaja - mam dojście do takich. Najlepiej każde jaja, niezależnie czy wiejskie czy sklepowe sparzać przed rozbiciem |
|
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie domciatko - przyrost naturalny jest i ludzie dozywaja sedziwego wieku - co mnie przy tutejszym podejsciu lekarzy nie przestaje zadziwiac mimo wszystko
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
anulka: hm.. ja to z kilku różnych źródeł raczej odwrotne opinie słyszałam, żeby jak najbardziej unikać sklepowych a wiejskie tak tak. Ze sklepowych najlepiej te z najwyższej klasy (wiadomo)
oliath i dziewczyny ze skurczami - tak mi się przypomniało, a nie wiem czy pisałam. Jest takie proste ćwiczenie, które należy wykonywać raz/dwa razy dziennie po 5 minut. Chodzi o to, aby stawać na palcach i wytrzymać tak kilka sekund. Proste łatwe i w moim przypadku działa (plus 1/2 razy dziennie magnez już teraz, ale do niedawna tylko to wystarczało). hm.. i pytanie to kłucie w pochwie to może być skracająca się szyjka?
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))i zaufac czasem ahaha mnie to tez dziwi, bo czasami i u mnie w Anglii cuda niewidy o lekarzach slyszalam, ale co do mojej osoby, to zawsze mialam szczescie (puki co), i trafialam na dobrych specjalistow )
|
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co, usmażyłam tego karpia z naszego stawu. Ryb nie dokarmiamy jakoś specjalnie, tyle co chleb pozostały im rzucamy i wiecie, że ma o 100% inny smak taki karp! No to co się kupuje w sklepie, fermowy, to zupełnie inna bajka. Naprawdę idzie zgłupieć. Ale pyszności był. Zostały 2 kawałki i się powstrzymuję, żeby dla męża zostało. Ale mi ciężko z tym!
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
wyobrazcie sobie ze nie spie od 4.30 moje dziecko postanowilo o tej wstac. Masakra. Myslalam ze ja wlasnorecznie przywiaze do lozeczka. No ale coz o 11 juz usnela. Co do prania ciuszkow - piore wszystkie! Katerine nie pomoge ci w twoim problemie. Moj bawi sie zawsze ze wszystkimi dziecmi itd. Ale on zawsze taki byl. Kazdy jest inny. Moj ojciec np. nigdy nam nie okazywal w zaden sposob milosci, nawet nie pamietam czy kiedys bawil sie z nami. Zawsze mielismy dystans do niego. Dla naszych szpitalnych dziewczynek - wracajcie szybko do domku i oby bylo juz dobrze. oli znow co lekarz to opinia - wkurzajace to. ita uwielbiam angielksa i irlandzka sluzbe zdrowia, na wszystko paracetamol - ehh. Trzymaj sie kochana. A co do wizyt tesciowych, rodziny i noszenia na rekach, czy pomocy w opiece hmmm mysle, ze niektore z was za bardzo sie "spinaja" na tym punkcie. Tez tak mialam, ale nacieszylam sie mala i pozniej sama bylam wdzieczna, ze mama czy tesciowa chca pobawic mi mala, a ja moglam w tym czasie miec chwilke dla siebie. Tez uwazalam ze moja mama robi cos lepiej niz tesciowa i bardziej jej ufalam. Ale jak poszlam do pracy przekonalam sie, ze tesciowa lepiej sobie radzi z Marysia niz moja mama. Takze nie wybiegajcie az tak bardzo w przyszlosc, wszystko wyjdzie w praniu. mnie np. strasznie wkurzalo to jak tesciowa przychodzila i brala Marysie na rece i zaczynala bujac. Tysiac razy jej mowil, ze jesli nie placze itd to po co ja buja. Ona odpowiadala, ze z przyzwyczajenia, wiec mowilam jej, ze ona ja nauczy, a pozniej ja bede musiala to robic. Po ktoryms razie i walkowaniu tematu odpuscila i nigdy tak nie robila. Wiele bylo takich sytuacji, ale cierpliwie tlumaczylam i odpuscila.
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Małej w brzuszku chyba też karpik smakował bo teraz miło kopie. W ogóle od czw, od wizyty, jak przystopowałam i więcej odpoczywam to mała jest bardziej aktywna w dzień niż w nocy.
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień, jeszcze trochę i możesz rodzić
|
||
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą ja miałam takie kłucia między USG, gdzie mierzyli mi szyjkę i nic się nie działo (i to ostatnimi czasy jak sobie zaczęłam pozwalać na częstsze chodzenie) ![]() domi ale np Coca-Cola albo Pepsi bardzo pomagają jeśli żołądek "muli"
|
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby i żadnej z nas już taka burza nie spotkała.Cytat:
i czasami i sklepowymi trzeba się posłużyć. Ale jeśli ma się do wyboru swojskie czy sklepowe to bez wahania wybrałabym swojskie. Swojskie wydają mi się zdrowsze bo nie ma w nich tyle chemii co w sklepowych.
|
||
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Mela: wcale się nie dziwię, że smakowało
zazdrość:PSammi: dzięki, jutro mam wizytę u gina (wprawdzie nie swojego), ale poproszę, aby spojrzała. Generalnie się nie przemęczam za bardzo. Może to być jednak kwestia tego że Igor bardoz nisko już jest.. Malinka: a torba juz spakowana?
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mogę się do tego zebrać ale obiecuję sobie, że w tym tygodniu to uczynię ![]() Ja też czasami mam takie kłucia w szyjce, czasami dość mocne, ale chwilowe. |
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() oj jak opisujesz, to się boję, a co dopiero przeżyć takie gradziska.. Ja na razie uciekam.. w każdej chwili teście mogą wpaść.. |
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polsce tez pilam colę na biegnkę itp. poza tym taka nagonka na lekarzy w uk jest trochę nie sprawiedliwa. bo gdyby tak zle bylo na wyspach to narody by te wymarly, dzieci by sie nie rodzily, kazda ciaza konczylaby sie poronieniem, ludzie by uciekali z tych krajow, a jednak jest na odwrot )takze warto to sobie przemyslec, dlaczego tak sie dzieje... |
|
|
|
|
#4195 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym, już myślę, że mogłabym mieć jednak tych rodziców i teściów bliżej, bo niestety czeka mnie szukanie niani po pół czy po roku ![]() Cytat:
w każdym razie trzymam kciuki żeby to była sprawka Igorka, a nie szyjki
|
|||
|
|
|
#4196 | ||
|
Raczkowanie
|
Kurczak w sosie słodko kwaśnym i ryż
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, ale już jesteś bliziutko! Wykąpałam się, zjadłam śniadanie, ogarnęłam domek, z psem wyszłam - teraz mogę usiąść Zapisałam się na "świadomą mamę" - jest u nas w sobotę i jak samopoczucie dopisze to się przejedziemy, w programie jest nawet chustonoszenie więc chętnie zobaczę, a nawet jak nam się nie spodoba nic to chociaż nam ładne zdjęcia zrobią, bo dla chętnych będzie fotograf
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
a więc szybko relacja z usg dzisiejszego i lecę nadrabiać!
Zła jestem na tego lekarza zastępczego w zeszłym tygodniu bo pisałam Wam, że nie obmierzał Bezika tak jak mój lekarz prowadzący i mu wyszło, że waży 1400 g.. a tu niespodzianka dzisiaj- 1800 g ![]() Wszystko w porządku, ułożony główką w dół dalej, ocena przepływów w pępowinie- dobra ![]() Kopał w czasie usg i do tego miał czkawkę ![]() A więc Bezik to nie żaden króciak, tylko kawał chłopa już
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pospalam sobie dzisiaj jak nigdy. Wczoraj padłam po 9, a obudzilam sie kolo 11 za to w nocy mialam mialam schiza, bo cieklo ze mnie cos wodnistego, ale bylo tego niewiele, teraz cisza, wiec sadze, ze to byly po prostu uplawy Cale szczescie jutro wizyta, dobrze, ze mam co 2 tygodnie bo chyba by mi te wszystkie obijawy psychicznie wykonczyly Przeczytalam Was, wiec zaraz sie biore za odpisywanie
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ulżyć to sobie chyba lepiej niż męczyć i testować na sobie dziwne (dla mnie z punktu widzenia osoby całe życie mieszkającej w Polsce) sposoby. Mój przyjaciel od wielu już lat mieszka w UK i za każdym razem narzeka na tamtejszą służbę zdrowa. Jest tam z żoną z ojcem i oni też mają takie samo zdanie. Kolega pracuje z osobami o różnej narodowości i słyszy te same oceny, kiedy porównują swój system z tym z UK. Jego dobra koleżanka z pochodzenia Litwinka zmarła na guza mózgu. Miała częste i bardzo bolesne bóle głowy i nikt nie zlecił żadnego prześwietlenia- wyłącznie paracetamol. U siebie na Litwie zrobiła w desperacji po czasie komplet badań, ale było już za późno. Ja sama nie mam żadnych doświadczeń i nie wielbię polskiej służby zdrowia, bo to syf, szczególnie jeśli chodzi o biurokrację i procedury, ale daleka też jestem od twierdzenia, że skoro do danego kraju ludzie lgną, chcą tam żyć, rodzą dzieci to musi być tam dobrze. |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no no, duży chłopak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

)

, po trzecie Lala jakos tak samowystarczalna jest pod tym wzgledem od zawsze
. 
TŻ ma załatwić tą sprawę...
A sytuacji z sąsiadami nie zazdroszczę, ale dobrze, że zareagowałaś.

Błagam, trzymajcie kciuki dziewczyny, nie chcę do szpitala, jeszcze nie teraz... Mam pytanie,czy gorączka może przyspieszyć poród? Wiem, schizuję już, ale miałam wczoraj takie dziwne kłucie w pochwie a potem takie bardzo dziwne uczucie nacisku nie wiem jak to opisać...
kl aski:

12.06.2010
Oby i żadnej z nas już taka burza nie spotkała.
nie mogę się do tego zebrać